|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
A ja witam sie juz z domku i skladam relacje, i bardzo dziekujemy za gratulacje W niedziele wieczorem mialam dosc neregularne skurcze, co ok 5-6 minut, ale zaczelo mnie bolec podbrzusze tak, ze juz spac nie moglam, prysznic ani herbata nie pomogly, takze ok 1.00 zebralismy sie i pojechalismy do szpitala. Tam standardowo ktg i usg, skurcze nadal neregularne, ale po badaniu szyjki polozna stwierdzila, ze juz 4 cm rozwarcia mialam, takze o 2 weszlam juz do sali porodowej, tz z Sandra pojechali do domu, a ja sobie chodzilam, skakalam na pilce, oddychalam i czekalam. Potem znow polozna mnie zbadala, przy okazji pytajac, czemu jeszcze jej nie wyzywam i ze w ogole to sie usmiecham miedzy skurczami zaczela mi przygotowywac wode do porodu. Wtedy te odeszly wody plodowe... niestety byly troche zielone, takze podlaczyli mnie juz do ktg, polozylam sie na lozku i sie zaczelo, a ja przestalam sie usmiechac , a o pojsciu do wody to nawet nie zdarzylam pomyslec.Przy pierwszym skurczu partym polozna mi jeszcze nie kazalo przec, bo nie bylo pelnego rozwarcia, poza tym na szybko byla wolana lekarka, zeby mi podpiac wenflon. Przy kolejnym skurczu pytalam, czy juz moge przec i wtedy juz polozna mowila, ze mam robic jak mi natura kaze... kilka chwil pozniej Rita byla w moich ramionach Generalnie wszystko poszlo gladko i z szybkoscia, ktora zaskoczyla nawet polozna, obylo sie bez ciecia ani pekniecia... chociaz i tym razem cora troche sie zablokowala, bo musiala trzymac piastke przy buzi. Ale ogolnie czuje sie o wiele lepiej i doszlam do siebie szybciej niz po Sandrze, a w ciagu samego porodu bylam bardziej skupiona i swiadoma tego co sie dzieje i co mam robic. Nie wiem z czego to wyniklo, moze przez to,ze bylam sama, a moze dlatego, ze nie bylam zmeczona wielogodzinnym bolem ![]() W kazdym badz razie wrzucam pare zdjec rezultatu i przedstawiam wam moja druga corke, Rite
|
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
Fajnie, że poród taki szybki i sprawny. Szkoda jeszcze, że nie bezbolesny A jak się czuje świeżo upieczona mamusia?
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A malutka cudna, zdjecie ze starsza siostrzyczka w ramke i na sciane
|
|
#4534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zostanie u mnie to płakać nie będę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek u ciebie śnieg?? U mnie takie słonko, że aż rolety musiałam pozasłaniać.
Mona oooo ja też miałam tylko senność w 1 trym Emilko ty pracusiu ![]() Ilonka myślę, ze tarczyca też mogła na to wpłynąć. Gucia6 jejku, aż sie popłakałam. A mała śliczna. Zazdroszczę tak szybkiego porodu. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Wczoraj była u nas teściowa mnie zbadać i od razu oglądała rzeczy, które kupiliśmy. Teraz wchodzę na konto a tu przelew od niej 1000zł i z podpisem "dla Majeczki" Nawet nic nie powiedziała, że cos nam przelewa.
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gest
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mąż wróci to muszę mu powiedzieć. Jestem mile zaskoczona.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, masz bardzo ładne córeczki
Niech teraz ładnie mała rośnie , dużo szczęścia Ci życzę Agnusku, u mnie też śnieg a już bywało ciepło, liczyłam już posadzić pomidory a tu śnieg. Wskakuj pod kołderkę, tam najlepiej ja niestety jeszcze jadę do babci życzenia złożyć bo ma urodzinki.Madzia, to chyba ją zaprosisz na obiad co ? ![]() Gucia0, może ja ją sobie odkupię , mi się może przyda kiedyś ;p Ilonka, tarczyca na bank ma w tym swój udział, wiem po mamie, która od kiedy pamiętam leczy tarczyce, i ma problemy z tyciem, z zajściem w ciąże (kiedyś) bo teraz to się już nie starają ale o braciszka dla mnie walczyli 10 lat, i kupę innych skutków chorej tarczycy ma. Zostało mi już tylko 5 dni do wizyty dziewczęta.
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Strong a proszę Cię bardzo! kupuj
![]() Magda a Ty tak na nią narzekasz, kobieta ma gest! nie da się ukryć! ![]() Today a kiedy Ty testujesz?
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia0, może być tylko jeden problem, ja mam bardzo masywne i nie proporcjonalne ciało, wyślij mi jakiegoś linka na priv, z aukcją, z chęcią zobaczę.
|
#4541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz musisz teściową na 3 daniowy obiad z deserem zaprosić Bardzo miły gest! Cytat:
Ale już mi lepiej
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale ja miałam ją zaprosić na obiad. Ale akurat nie w ten weekend bo mąż pracuje a potem mieliśmy od razu jechac na sesję i by nie było kiedy. A w niedzielę idziemy do dziadka na imieniny. Wstępnie na za dwa tyg. się umówiliśmy wczoraj.
A swoją drogą to chyba przełożę tę sesję, jak ja wyjdę na zdjęciach, od razu będzie widać , że jestem chora. |
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia - ale piękna kruszynka! Śliczne masz dziewczynki! gratulacje jeszcze raz
![]() Madzia - wow teściowa ma gest mi przyszła Zumba i od razu wytestowałam ją oczywiście godzina zumby i idę pod prysznic
|
#4544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Ciebie tez kochana Ja bardzo polecam! Cytat:
![]() dziekuje , dziekuje dziekuje Cytat:
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A córcia śliczności!!! Emigra GRATULACJE WIELKIE!!!!! Szkoda tylko, że się tak biedna męczyłaś ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Ja po pracy byłam na chwilę w galerii i mi nogi odpadają
|
|
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz Gratuluje!!!! a Malutka cudna fotka z obiema Ksiezniczkami to normalnie fantastyczna jest!!! Cytat:
no nooo ladny prezencik dla Majeczki
|
||
|
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
malutka jest przesliczna A jak sie czujesz ? Jak starsza siostra reaguje na malenstwo? No i jak malusia sie zachowuje juz w domku? Bedziesz miala czas od czasu do czasu nam cos napisac ? Gdziesz czytalam, ze malutka pokochala cycusie, wiec chyba nie ma problemu z karmieniem? Powodzenia Guciu, trzymaj sie Mi tez Ciekawe jaki duzy urosl i czy zmieni mi sie termin porodu po pomiarach Ja cos czuje, ze dzidzius urodzi sie wczesniej ![]() Dzisiaj umowilam sie do szpitala na specjalne badanie wszystkich organow dziecka. Mam termin na 26.03 i juz sie martwie, czy wszystko bedzie w porzadku. Strongwomen mialas pokazac brzuszek i co .........??????????!!!!!! !!!!!
Oliverek 30.07.2012 Edytowane przez xxKasiax Czas edycji: 2012-03-08 o 17:36 |
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobiłam
siedziałam w pracy godzinę dłużej ![]() ale ale! zgadnijcie kto dostał wizę na 10 lat?
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska super!! Gratulacje!!
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4551 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Kolejny dzieciaczek, teraz czas na Madzię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super
|
|||||
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Emigrus gratuluje kochana wspanialej coreczki. Pochwal sie jak juz dojdziesz do siebie. |
|||
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!
Mam nadzieje ze tescie u nas tez dostana na 10lat wize ![]() Wrocilam ze sklepu paczka dla chrzesniaka gotowa dokupilam mu jeszcze zabwke i latawiec
|
|
#4555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheheCytat:
![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE RAZ JESZCZEZDJĘCIA ŚLICZNE!!! Cytat:
![]() SUPER TEŚCIOWA!!! |
||||
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia6 jakie masz śliczne skarby
Kasia gratuluję wizy! Madzia to was teściówka miło zaskoczyła ![]() A mi trochę smutno...nic od tża nie dostałam, niby nie miał czasu ale myślę że dla chcącego nic trudnego, już nie pamiętam kiedy od niego kwiatka dostałam teraz próbuje sie zrehabilitować i pojechał po hamburgery, chociaż on bardziej ma na nie ochotę niż ja
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
mona no cóż...chciałabym cię pocieszyć, ale nie wiem czy to coś da....mój mąż też kwiatków nie kupuje...prezentów też nie...nawet na okazji, czyli urodziny, itd...i jak tak za każdym razem, przy jakiejś okazji (filmu, serialu) wypominałam, że mój mąż to nic mi nie daje...tak pewnego dnia kupił mi znienacka kolczyki...a dziś kwiatka też dostałam...hehe...ooo nawet tata mi teraz przyniósł!! hehe
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo nieeeee!!!!! Gratuluje!!!!!!!!!!!!!! wezcie badzcie dobre kolezanki i z Amani dacje mi moze po "roczku" z waszych wiz ![]() ![]() ![]() mam kuku w glowie!!!! nie ma mojego wyjscia do sklepu zebym z ksiazka nie wrocila Tz mnie kilim normalnie bo juz nie mam gdzie trzymac tych ksiazek ![]() dzis wrocilam z "Kobieta w czerni" - dla mnie i "Samochwala" - dla Mai
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Mona i Maleństwo, mój TŻ też nie obchodzi żadnych takich świąt, kwiatki dostałam wczoraj od niego "bo dziś to takie pospolite, dać kwiatki" i życzeń nie składa, mi to jedno, znam go, nie raz coś dostane bez okazji, chociaż wiadomo czasem wolałabym częściej, ale zła nie byłam że dziś nic, bo jestem przyzwyczajona, za to moja mam znów pod nosem " teściowej ani życzeń nie złożył, ble ble ble"... czasem nie wiem za kogo się wstydzić za nią czy za niego
Mona, i się nie przejmuj , uciesz się z hamburgerów a na następny raz napewno Cię miło zaskoczy. Masz ode mnie Kasiu, a ile zapłacisz za takie badanie ? Ty wiesz, o czym myślałam, teraz Gucia i Emigra , dzidziusie porodziły a my co ? która pierwsza ? Też będziemy razem oczekiwać. Pokaże jutro brzuszek ale po mnie dużo nie widać, prawie nic. no ale pokażę. Dobrze, że zadałaś te pytania Guci, bo to ważne, więc Gucia też czekam na odpowiedź. Kasiu87, Gratuluję, wszystkim się te dziesięciolatki sypią. ![]() Dziewczyny, ściany latały, łóżko pływało, było tąpnięcie na kopalni, cały dom dobrą minutę się ruszał. MASAKRA. Mam nadzieję, że żadnym górnikom się nic nie stało. ps. Kasia, jeszcze mi powiedz na którą masz wizytę 13tego.?
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja Wam mowilam ze u nas dzisiaj ... +23C
![]() ![]() Biore sie za malowanie pazurkow , maz mnie porywa na kolacyjke do ulubionej restauracji
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

zaczela mi przygotowywac wode do porodu. Wtedy te odeszly wody plodowe... niestety byly troche zielone, takze podlaczyli mnie juz do ktg, polozylam sie na lozku i sie zaczelo, a ja przestalam sie usmiechac
, a o pojsciu do wody to nawet nie zdarzylam pomyslec.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.

schizy miałam straszne
codziennie się załatwiam, nie mam zatwardzeń, ale pojechałam do domu, wypiłam pół słoja wody spod ogórków i ledwo na zakręcie wyrobiłam

siedziałam w pracy godzinę dłużej