Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 15:48   #2251
patollek
Raczkowanie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Chcę zamówić pończochy i nie mogę się zdecydowac , pomożecie ?? Które Wam się podobają? oczywiście chodzi o białe
oj chyba tak jak dziewczyny myślę że ewentualnie 1 ale ja też jestem za gładkimi, sama też mam gładkie i tylko 8 den więc mega cieniutkie

[
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:53   #2252
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ja mam takie pończoszne pytanko: czemu w środku wakacji macie pończochy? Z czerwca, lipca? Przecież wtedy ciepło...
Stary 2012-03-08, 15:55   #2253
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie pończoszne pytanko: czemu w środku wakacji macie pończochy? Z czerwca, lipca? Przecież wtedy ciepło...
zeby buty nie obcierały

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:57   #2254
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
zeby buty nie obcierały
ja się boję z kolei, że noga mi się będzie ślizgała przez pończochy. Ale jeszcze bardziej boje się obtarcia

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:58   #2255
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
zeby buty nie obcierały
Ja tak samo. Ok przekonałyście mnie, wezmę białe
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:59   #2256
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dużo uśmiechu, zdrówka i miłości Kobietki moje kochane

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Jasne że poczekam
i tak mi już pomogłaś

no i przecież mamy też barek na sali... wiec myśle że jak ktoś będzie chciał to zamówi lane piwo, kojarzę coś że można właśnie kupić sobie samemu keg z piwem więc drogo nie wyjdzie
dzięki bo ja jakaś nieogarnięta ostatnio jestem... zapominam o wszystkim
Oczywiście moim skromnym zdaniem to i tak za dużo wszystkiego, ale każdy coś chciał, ja np nie zrezygnuję z martini, tatko z whisky, mama z koniaczku i tak się uzbierało A na weselu myślę, że będzie trochę ponad 100 osób dorosłych.
Interesuje mnie ile wszystkiego pójdzie i sama dla siebie zrobię małe zestawienie, którym z pewnością się podzielę.

Cytat:
Napisane przez sinceritta Pokaż wiadomość
czy macie już wybrane sukienki na poprawiny (o ile takie organizujecie oczywiście)???
Pisałam już, że jeśli nic nie kupię to wystąpię w krótkiej granatowej sukience. Nie chcę kupować nic jasnego, bo w jasnym nie czuję się dobrze i szkoda wydać mi trochę kaski na coś w czym wystąpię raz w życiu. Chyba, że znajdę coś w rewelacyjnej cenie.

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość

No ale wreszcie mój brat (który jest najwspanialszy na świecie!) wpadł na pomysł, że ma super bliskiego kolegę, który ma kamienicę i w niej mieszkania wynajmuje. Zadzwonił, spotkał się, pogadał i jest opcja! Owszem - to nie kupno niestety i mieszkanie nie jest zrobione, ale: po pierwsze facet nie chce ani grosza odstępnego (normalnie bierze 6 tysięcy), czynsz chce od nas 300zł i do tego dojda nam tylko opłaty (woda, prąd i gaz), możemy w mieszkaniu robić wszystko na co tylko mamy ochotę (każdy rodzaj remontu tj. wyburzanie ścian, dzielenie, wszyyystko), zamelduje nas na stałe i możemy tam mieszkać nawet do końca życia jeśli chcemy. Mój brat i ojciec zadeklarowali, że nam sfinansują cały remont (no może co damy radę to dołożymy od siebie) i jeśli zdecydujemy się mieszkac tam przynajmniej 5 lat to będzie to remont naprawdę porządny i mieszkanko będzie cudowne układ jest rewelacyjny, ma 42 m/kw, jest na II piętrze i co najwazniejsze: reeewelacyjna lokalizacja do pracy mam pieszo jakieś 150 metrów bardzo blisko do banku, do ulubionego klubu, do kościoła, do sklepu, do kina, nawet do lekarza - dosłownie centrum samego centrum! Właściciel jest fantastycznym człowiekiem, wiele zawdzięcza mojemu bratu i cieszy się, że może nam w taki sposób pomóc Oczywiście rodzice tż (zwłaszcza tata) już robią aferę i są na nie. Ale kurde- nigdzie nie wyjdzie nas tak tanio! Będziemy spokojnie w stanie odkładać miesięcznie około tysiąca złotych, co na pewno by nam się nie udało wynajmując normalnie mieszkanie (bo o kupnie i kredycie mowy nie ma przeciez póki co). A tak w zasadzie to podoba nam się ta opcja (i wizja mieszkanka, które sami wyremontujemy jak chcemy) tak bardzo, że przez wieeeele lat będziemy tam mieszkać na pewno
Dziękuję Wam za kciuki
Świetna wiadomość! Gratuluję Wam bardzo za taką cenę to na prawdę można wynajmować. Żyć nie umierać! A kto wie, może dzięki takiemu niskiemu czynszowi będziecie wstanie uzbierać kaskę na coś swojego

Cytat:
U mnie w rodzinie kobietki mają żylaki genetycznie Moja babcia już jest po operacji obydwu nóg, chrzestna, siostra mamy po 1 nodze, moja mama pewnie tez niebawem będzie musiała, dodatkowo mamuśka ma halluksa, ja już mam pod kolanem małego żylaka i paluch prawej nogi mi się wygina... uroki genetyki..
Współczuję! Moja babcia miała żylaki, później nawet przez nie nabawiła się krwotoków, cierpiała strasznie. Też jestem w grupie ryzyka, a pajączki gdzieniegdzie na nóżkach się pojawiają.

Madzia gratuluję stażu

Właśnie załatwiłam kolejne sprawy ślubne:
- zakupiłam książki do nabożeństwa i świece do ślubu (o których pisałam parę dni temu);
- znalazłyśmy mamie sukienki na wesele i poprawiny. Pierwszego dnia mama wystąpi w granacie. Oglądałyśmy się za czymś jaśniejszym, ale koniec końców okazało się, że ta sukienka była jakby dla mamy stworzona, poza tym dla puszystych osób trudniej znaleźć coś odpowiedniego.Rozjaśnimy sukienkę żakietem w kolorze ecru, koralami i klipsami. Chociaż mama rozważa nawet dodatki w kolorze czerwonym. Myślę, że będzie ok
A na poprawiny tez ma ładna sukienkę już wzorzystą. I najważniejsze, że mama dobrze się w tym czuje.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:09   #2257
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
kilianna mogę mieć do Ciebie mała prośbę mogę Ci podesłać kilka nazwisk do odmiany
jasne
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:13   #2258
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
ja się boję z kolei, że noga mi się będzie ślizgała przez pończochy. Ale jeszcze bardziej boje się obtarcia
A nie próbowałaś takich wkładek silikonowych?

Cytat:
Ja tak samo. Ok przekonałyście mnie, wezmę białe
Będą najodpowiedniejsze

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:20   #2259
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a w którym sklepie znalazłaś tą torebkę? bo ja na allegro znalazłam taką tylko, że pikowaną a poluję na takie od dawna
Z mango, ja od dawna kocham sie w kuferkach doszło do tego ze nie mam innego rodzaju torebek i tak wczoraj ubralam sie na sportowo bo musialam szybko leciec do banku, wiadomo: adidasy, bluza, kurtka spotrowa i.... kuferek
na poczekaniu przeszukałam all i znalazlam coś na styl mojej jakby ktoś reflektował http://moda.allegro.pl/lakierowana-t...172509403.html
Klauduska i jak ten wax? Widzisz jakieś efekty?
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:23   #2260
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Z mango, ja od dawna kocham sie w kuferkach doszło do tego ze nie mam innego rodzaju torebek i tak wczoraj ubralam sie na sportowo bo musialam szybko leciec do banku, wiadomo: adidasy, bluza, kurtka spotrowa i.... kuferek
na poczekaniu przeszukałam all i znalazlam coś na styl mojej jakby ktoś reflektował http://moda.allegro.pl/lakierowana-t...172509403.html
Klauduska i jak ten wax? Widzisz jakieś efekty?
Ja też lubuję się w kuferkach i Tż obiecał że kupi mi jakąś fajną torebkę na dzień kobiet ale chyba zapomniał o tym

A co do waxa to dopiero 2 razy miałam go na głowie ale włosy są super mięcviusie

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:29   #2261
Madziuniusia
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
Stary 2012-03-08, 16:40   #2262
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET

gosza_m dzięki za info o alkoholach zapisałam sobie i zamierzam zakupić nawet jak zostanie to nie szkodzi bo u nas jest mnóstwo uroczystości

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Baskaeta z okazji urodzin wszystkiego najlepszego
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:44   #2263
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Prawidłowa reakcja na prezent od Tż-ta
Ja rano dostałam tylko życzenia i buziaka bo Tż musiał gonić do pracy ale po południu mam nadzieję, że chociaż kwiatka dostanę a córa pewnie kinder niespodziankę
No, nie wiem też byś mogła dostać kinder niespodziankę

niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:47   #2264
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę zamówić pończochy i nie mogę się zdecydowac , pomożecie ?? Które Wam się podobają? oczywiście chodzi o białe

mi tez zadne z tych nie podchodzą troszke wyglądają jak komunijne, wtedy dziewczynki się biły ktora ma ladniejszy wzorek postawiłabym na gładkie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
A oto moje upolowane zdobycze
kusi mnie jeszcze żeby zajrzeć dzisiaj do galerii Orkana ale nie wiem czy moj portfel to zniesie... dzisiaj z okazji dnia kobiet jest noc zakupów
dla innych zakupocholiczek z Lublina: http://www.orkana.pl/infobiz_server.php?mod=2&nid=120
kuferek swietny : slina:

Cytat:
hmm.. zeby nie obtarlo i wydaje mi sie, ze w pończoszkach jakoś tak ladniej noga wygląda
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

- zakupiłam książki do nabożeństwa i świece do ślubu (o których pisałam parę dni temu);
- znalazłyśmy mamie sukienki na wesele i poprawiny. Pierwszego dnia mama wystąpi w granacie. Oglądałyśmy się za czymś jaśniejszym, ale koniec końców okazało się, że ta sukienka była jakby dla mamy stworzona, poza tym dla puszystych osób trudniej znaleźć coś odpowiedniego.Rozjaśnimy sukienkę żakietem w kolorze ecru, koralami i klipsami. Chociaż mama rozważa nawet dodatki w kolorze czerwonym. Myślę, że będzie ok
A na poprawiny tez ma ładna sukienkę już wzorzystą. I najważniejsze, że mama dobrze się w tym czuje.
no to Mamcia ubrana! też musze z moją iść, juz sie wstepnie pytalam jaki chce kolor i mam nadzieje, ze nie ciemny, a mama mówi, ze ciemny na pewno nie wiec już jest dobrze, moja mama nie jest puszysta, wiec myśle, ze coś dla siebie latwiej znajdzie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:48   #2265
niusia_87
Zakorzenienie

Kobitki, pytanko mam, ale raczej do tych co nie mieszkają z TŻ:

kiedy następuje u Was ta przeprowadzka? jak to widzicie?
Stary 2012-03-08, 16:50   #2266
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mi tez zadne z tych nie podchodzą troszke wyglądają jak komunijne, wtedy dziewczynki się biły ktora ma ladniejszy wzorek postawiłabym na gładkie

kuferek swietny : slina:

hmm.. zeby nie obtarlo i wydaje mi sie, ze w pończoszkach jakoś tak ladniej noga wygląda

no to Mamcia ubrana! też musze z moją iść, juz sie wstepnie pytalam jaki chce kolor i mam nadzieje, ze nie ciemny, a mama mówi, ze ciemny na pewno nie wiec już jest dobrze, moja mama nie jest puszysta, wiec myśle, ze coś dla siebie latwiej znajdzie
moja mama wygląda za to jak chodzący trup ;( choroba ją tak wyniszczyła ze teraz wygląda jakby miała anoreksję, a zawsze fajnie wyglądała
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:50   #2267
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
No, nie wiem też byś mogła dostać kinder niespodziankę

Ja na razie kinder niespodzianek nie potrzebuję

A co do ubioru mam to moja mamuśka chcę prostą, krótką sukienkę i pewnie wezmie jasną bo to już będzie po żałobie po babci, a że jest szczupła to we wszystkim jej będzie ładnie
A teściowa upatrzyła jakąś długą sukienkę z muślinu chyba albo jakiegoś zwiewnego materiału ale jeszcze nie wie jaki kolor

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:53   #2268
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

po ślubie. A dokładnie pewnie w poniedziałek po slubie weźmie resztki swoich rzeczy, bo przez jego weekendowe nocowanie u mnie i tak ma u mnie b. duzo swoich rzeczy
Stary 2012-03-08, 16:54   #2269
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tuz po slubie - moze w poniedzialek po weselu bedzie oficjalna przeprowadzka

Teraz TZ nocuje u mnie przez ok. 3-4 noce w ciagu tygodnia, ale rzeczy jeszcze nie ma, choc parter juz mamy zrobiony na swoje potrzeby, pozniej tylko odswiezymy lazienke, wymienimy sofe w salonie i tyle, bo reszta kasiory pojdzie na budowe.

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:55   #2270
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ja dostałam buziaka, ale to bardziej, że go podwiozłąm przed pracą
spoko, mój mnie poinformował ze świętowali dzień kobiet w pracy (kij że sami faceci pracują w jego firmie ) a do mnie ani słowa w tym temacie, nawet buzi
dobrze ze nie przywiązuję wagi do takich "świąt"
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
raaany czemu na stronie internetowej nie mogli tego tak po ludzku napisać
dzięki, to niezła wtopa by była gdybym stamtąd wzięła akt urodzenia po nic
jeśli jacyś kumaci ludzie tam pracują to nie kazaliby Ci wyciągać ja poszłam do USC i udawałam głupią i powiedziałam że potrzebuję dokumenty do ślubu konkordatowego, to się mnie babka spytała czy pochodzimy stąd, powiedzieliśmy że tak więc powiedziała że w takim razie tylko zaświadczenie potrzebujemy
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
co sadzicie na temat bialego krupniku tego w splaszczonych butlekach
ja uważam ze jest obrzydliwy w smaku

Wikusiaczku piękne buciki (nie zacytowałaś mi sie )

Baskaeta wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Kochana

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:00   #2271
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dla wygody żeby mi nogi się nie poobcierały i bardziej mi się podoba noga w pończochach niż gołe nogi

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Cytat:

U mnie dopiero po ślubie ale na pewno nie w poniedziałek od razu
Stary 2012-03-08, 17:03   #2272
__Paulinka__
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32801694]moja mama wygląda za to jak chodzący trup ;( choroba ją tak wyniszczyła ze teraz wygląda jakby miała anoreksję, a zawsze fajnie wyglądała [/QUOTE]

no na takie chudzinki też nie jest nic łatwo znalezc... moja mama ma ok 60 kg, wiec jak po 4 dzieci naprawde dobrze wygląda i ma w miare dobry gust bardziej boje sie o mame TZ... szczuplyutka jest, ale ubiera sie czasami jak babcia.. no ale ja nie bede wnikac w to, co ubierze..
Stary 2012-03-08, 17:03   #2273
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak pozwolenie 84 zł to będziecie musieli właśnie zanieść księdzu na spisanie protokołu a po ślubie będzie trzeba odebrać akt małżeństwa w tym USC
A akta urodzenia to się tylko wtedy bierze jak nie macie ich w tym urzędzie co będzie brane pozwolenie i wtedy każdy płaci za swój oddzielnie
mam bardzo głupie pytanko, po ślubie kto zanosi w ciągu 5 dni dokumenty do USC? my czy ksiądz? kurczaczek, nie pamiętam, co nam kobita w USC mówiła
Stary 2012-03-08, 17:05   #2274
Konto usunięte

Cytat:
no na takie chudzinki też nie jest nic łatwo znalezc... moja mama ma ok 60 kg, wiec jak po 4 dzieci naprawde dobrze wygląda i ma w miare dobry gust bardziej boje sie o mame TZ... szczuplyutka jest, ale ubiera sie czasami jak babcia.. no ale ja nie bede wnikac w to, co ubierze..
moja mama przed chorobą ważyła 64kg, więc i tyłek i cycki miała a teraz przy wzroście 156cm waży 41kg

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
mam bardzo głupie pytanko, po ślubie kto zanosi w ciągu 5 dni dokumenty do USC? my czy ksiądz? kurczaczek, nie pamiętam, co nam kobita w USC mówiła
ksiądz
Stary 2012-03-08, 17:07   #2275
__Paulinka__
Zakorzenienie

zaraz wychodzimy na norweski.. jak mi sie nie chceeeeeeeeeee!

a z TZ mamy jakis bardzo milczący dzien dzisiaj. Nie poklocilismy sie, ale jakos tak dziwnie polozylam sie spac, to przyszedl do mnie na chwile, dal buziaka i powiedzial do mnie "masz buziaka foszku"....... jakoś mnie drażni dzisiaj.

A dzisiaj jak jechalam do pracy na stacji benzynowej byla promocja: Z okazji dnia kobiet myjnia 1/2 ceny dla kobiet"
Stary 2012-03-08, 17:08   #2276
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dopiero po ślubie ale na pewno nie w poniedziałek od razu
Cytat:
Napisane przez ladystar
Ja tuz po slubie - moze w poniedzialek po weselu bedzie oficjalna przeprowadzka

Teraz TZ nocuje u mnie przez ok. 3-4 noce w ciagu tygodnia, ale rzeczy jeszcze nie ma, choc parter juz mamy zrobiony na swoje potrzeby, pozniej tylko odswiezymy lazienke, wymienimy sofe w salonie i tyle, bo reszta kasiory pojdzie na budowe.
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia
po ślubie. A dokładnie pewnie w poniedziałek po slubie weźmie resztki swoich rzeczy, bo przez jego weekendowe nocowanie u mnie i tak ma u mnie b. duzo swoich rzeczy
ok, wyobraźmy sobie dzień ślubu, wasze rzeczy są u każdego z was w domu i co dalej?
Stary 2012-03-08, 17:08   #2277
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
ksiądz, a jak nie zaniesie to

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32801994]moja mama przed chorobą ważyła 64kg, więc i tyłek i cycki miała a teraz przy wzroście 156cm waży 41kg

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

[/QUOTE]

o kurde to faktycznie... faszeruj ją fast foodami
Stary 2012-03-08, 17:08   #2278
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jest tak że to robi organista, gdzie nie gdzie może to być ksiądz wy potem za jakiś czas idziecie odebrać akt małżeństwa który dostajecie w 3 egzemplarzach
Stary 2012-03-08, 17:10   #2279
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
ok, wyobraźmy sobie dzień ślubu, wasze rzeczy są u każdego z was w domu i co dalej?
po slubie życie toczy sie dalej, wiec myśle, ze po ślubie wiekszość z nas zacznie się przeprowadzać
Stary 2012-03-08, 17:10   #2280
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
ksiądz, a jak nie zaniesie to
babka z USC zwróciła nam uwagę, że jak dokumenty nie dotrą w ciągu 5 dni do USC, to nigdy nie wydadzą aktu małżeństwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości