|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ja juz pochłonełam loda i wielka wuzetke
, mały spacer zaliczony, kuchnie doprowadzilam do porzadku , teraz leniuchowanie![]() Alamig sesja rewelacyjna!
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Oczywiście że płacz pomaga
Organizm się oczyszcza z negatywnych emocji i się od razu robi lepiej ![]() Korzystniej jest popłakac sobie niż pół dnia się z chandrą męczyc albo nawet cały dzień ![]() Cziqua ale świetny pan doktor ![]() Sesja na mailu turbo ekstra seksi
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jedno, a druga sprawa ,że trawienie białek , węglowodanów itp. ma swój czas i tego się nie przeskoczy .....będę drążyć ![]() Aguśka z godzinę temu napisała,że rozwarcie ma na 4 cm, dostała jakiś środek dopochwowy i coś tam się zaczyna dziać, bolą Ją pachwiny, krzyż ...lekarz twierdzi ,że dziś urodzi .... |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o rany jakiego mam lenia, oprocz obiadu nic nie zrobilam, wstaje i zabieram sie za odkurzanie i pozniej z psem na spacer. |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
ten lekarz Aguśki powiedział dokładnie:dzisiaj rodzimy
, ale Aguśka już nie do końca w to wierzy ....ale miejmy nadzieję,że tym razem się uda i będzie Chłopczyk z 8 marca
|
|
|
|
#3607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, gratulacje 24 h poród jesteś super dzielna - nie wyobrażam sobie twojego bólu i zmęczeniaDominik to aniołek, po kąpaniu śpi 6 godzin od 21:00 do 3:00 uwielbiam to moje dziecko
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam prawie spakowaną torbę ![]() Zostały mi do spakowania kapciuchy, koszule do rodzenia, pampersy i kosmetyki dla mnie. No i woda itp pierdołki. I na 2-3 dni pobytu w szpitalu tyle tego wyszło, jakbym jechała na dwutygodniowe wczasy ![]() Ale resztę dopakuję jutro. Mam dziś jakiś kiepski nastrój. Jestem ni to zła, płacząca... do tego często kłuje mnie szyjka. Bolą ręce. Ehh... idę obierać ziemniaki na obiad, mąż niedługo wraca... Jak urodzę, to powinien nosić mnie do końca życia na rękach
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dzieczynki
dawno mnie u Was nie było, ale niestety zawirusowalam laptopa podczas pobytu w szpitalu i troszke potrwalo jego ponowne uruchomienie. Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom to niesamowite ile dzieciaczkow mamy juz na swieciemoja przyjaciolka urodzila w zeszlym tygodniu, odwiedzilam ja w szpitalu ja coreczka miala ok 15 godzin, niesamowita mala istotka Trzymam mocno kciuki za wszystkie, ktore teraz mecza sie w szpitalach (widzialam na pewno Aguske83 |
|
|
|
#3610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem tez czuje nacisk z bolem jak się tam kruszynka wpycha
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Jutro wychodzimy z malutka ze szpitala. Na ogol jest grzeczna, duzo spi, a przez to przerwy w karmieniu sa czesto dluzsze niz 3 h...Troche sie martwie, czy jej nie glodze, a polozne sprzecznie mi mowia. Mam tez pogryzione oba sutki, jeden zreszta wrazliwy na przysysanie od samego poczatku...Dali mi 2 razy dzidzie na butle, bo spadl jej bardzo cukier, ale na szczescie potem bez problemu wrocila na cyca. Teraz sobie slodko spi i mruczy, ale pora karmienia sie zbliza bo juz ponad 4 h przerwy bylo. Porod i wszystko opisze z domu, a jescze poprosze Karolce o zmiane daty narodzin na 7.03
6.03 dopiero zaczela sie akcja porodowa No i widze, ze duzo mamus sie rozpakowlao w tym emigra! Buziaki
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawiłam datę
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
ojojoj... ale sie porobilo
![]() mag_99, Joanaros, Kathi75, qsloncu, mala, rumiankowa, Mravka, ewelajna, Asika, Emigra... gratulacje dla was mamuski A ja juz witam sie z domku i bardzo dziekujemy za gratulacje Tak po krotce, w niedziele wieczorem mialam dosc neregularne skurcze, co ok 5-6 minut, ale zaczelo mnie bolec podbrzusze tak, ze juz spac nie moglam, prysznic ani herbata nie pomogly, takze ok 1.00 zebralismy sie i pojechalismy do szpitala. Tam standardowo ktg i usg, skurcze nadal neregularne, ale po badaniu szyjki polozna stwierdzila, ze juz 4 cm rozwarcia mialam, takze o 2 weszlam juz do sali porodowej, tz z Sandra pojechali do domu, a ja sobie chodzilam, skakalam na pilce, oddychalam i czekalam. Potem znow polozna mnie zbadala, przy okazji pytajac, czemu jeszcze jej nie wyzywam i ze w ogole to sie usmiecham miedzy skurczami zaczela mi przygotowywac wode do porodu. Wtedy te odeszly wody plodowe... niestety byly troche zielone, takze podlaczyli mnie juz do ktg, polozylam sie na lozku i sie zaczelo, a ja przestalam sie usmiechac , a o pojsciu do wody to nawet nie zdarzylam pomyslec.Przy pierwszym skurczu partym polozna mi jeszcze nie kazalo przec, bo nie bylo pelnego rozwarcia, poza tym na szybko byla wolana lekarka, zeby mi podpiac wenflon. Przy kolejnym skurczu pytalam, czy juz moge przec i wtedy juz polozna mowila, ze mam robic jak mi natura kaze... kilka chwil pozniej Rita byla w moich ramionach Generalnie wszystko poszlo gladko i z szybkoscia, ktora zaskoczyla nawet polozna, obylo sie bez ciecia ani pekniecia... chociaz i tym razem cora troche sie zablokowala, bo musiala trzymac piastke przy buzi. Ale ogolnie czuje sie o wiele lepiej i doszlam do siebie szybciej niz po Sandrze, a w ciagu samego porodu bylam bardziej skupiona i swiadoma tego co sie dzieje i co mam robic. Nie wiem z czego to wyniklo, moze przez to,ze bylam sama, a moze dlatego, ze nie bylam zmeczona wielogodzinnym bolem ![]() W kazdym badz razie wrzucam pare zdjec rezultatu i przedstawiam wam moja druga corke, Rite
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mamusia chodzi jak zombi
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Gucia Ewelajna jak miło Was widzieć
Guciu, córcie Ci się nad wyraz udały!! Sama słodycz. To ostatnie zdjęcie jest po prostu cudowne Ewelajna a ja już myślałam że w domu jesteś... To teraz czekamy nie tylko na relację ale i na fotki Maluszka
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz coś takiego słyszę aby lekarz kwiatki Kobietom rozdawał ![]() dla doktorka Po furaginie bakterie znikną też miałam i furagin pomógł się tego pozbyć ![]() Cytat:
Cytat:
jak śpi 6 godzin bez przerwy ![]() A jak Ty się czujesz? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to naprawdę musiał być szybki poród ![]() A córeczki to ślicznotki |
|
|
|
|
#3619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję, mam nadzieję że już jest lepiejCytat:
oby sobie prezent na dzień kobiet zrobiła![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
super że poród taki szybki. 3 zdjęcie jest piękne. |
|||
|
|
|
#3620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też bardzo mnie zaskoczył lekarz a;e jest na serio rewelacyjny jeszcze go nie widziałam aby był naburmuszony zawsze uśmiechnięty i wesoły ciekawe czy mężu chociaż mi życzenia złoży chociaz my raczej nie celebrujemy takich świat jak dzień kobiet czy walentynki to dobrze że to lekarstwo pomaga mam nadzieję że te moje bakcyle z siusków znikną a tak poza tym zapomniałam się pochwalic ze ważę 94,500 kg a z cycków mi niagara normalnie leci wystarczy że na chwilę się schylę i dup plamy na bluzce
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak fajnie Was widzieć z powrotem
Cytrynka jesteś dzielna mamuśka musisz koniecznie nam opisać poród Gucia słodka jest malutka i duża też piękne masz córeczki! I super, że dobrze wspominasz poród - też bym tak chciała ![]() Aaagga Dominik daje mamie odpocząć po tych wszystkich ciążowo-porodowych męczarniach. Grzeczny chłopiec ![]() Ewelajna jeszcze raz gratulacje Mam nadzieję, że Aguśka już dziś utuli syneczka
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
gucia6 naprawdę super że wszystko tak ładnie poszło
no i masz już ze sobą kolejną śliczną córeczke
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka napisała ,ze jest na porodówce , 6 cm rozwarcia, trzymajmy kciuki ,zeby lekko poszło
no to wykrakałam
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka pisała - ma 6 cm rozwarcia, częste skurcze - co 3 minuty, ale pisze, że ogólnie wolno idzie, z Flipkiem było szybciej. Ma bóle krzyża i huśtawkę nastrojów.
Prosiła by przekazać pozdrowienia! ![]() Bablinka ja też myślę, że dobrze sobie czasem popłakać - mi to bardzo pomoaga! ![]() Właśnie wróciłam ze spacerku, fajna jest pogoda
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne zdjęcia a takie opisy bardzo fajnie się czyta.
Raz jeszcze gratulacje
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
* ja znowu pisze zaspana bo śpię jak suseł.. tak się zastanawiałam czy nie fajnie byłoby urodzić w urodziny 20 marca Ale bym miała niespodziankę od życia Karolca możesz mi zmienić już wiek na 21 jak nie ma problemu bo niedługo będziesz po porodzie i na takie duperelki nie będzie czasu. Pisze w poście ponieważ internet w tel to katorga i musiałabym się nakombinowac żeby na pocztę wchodzić i pisać do ciebie.. ![]() mi też leci z cyckow a odkąd biorę furagin czyli tydzień na środku plamy od siary mam żółta kropeczke.. Na każdej dosłownie.. Coś mi tu nie gra pełnia się zbliża, ok. Okna umyte są...a u mnie nadal nic |
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
ewelajna, jeszcze raz wielkie gratulacje!
|
||
|
|
|
#3630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz to już na pewno szybko pójdzie ![]() Ja przez te moje skurcze myślałam że urodzę wcześniej a tu dupa we wtorek jest mój termin. Wczoraj miałam jeszcze przy skurczu ból pleców. Wam jak ten powiem Wam jak ten ból brzucha i ból pleców razem się połączą to nie wiem jak ja dam radę. Nie wiem tylko czemu te skurcze nic nie działają na moją szyjkę Jutro mam wizytę i pewnie się nic nie dowiem jak zwykle, czemu tu nie badają tego cholernego rozwarcia Jeszcze na dodatek czekam z tą infekcją, wszystko mnie pieczę i mam serdecznie dość, czemu mi lekarz nie dał tego antybiotyku tylko mam czekać na wizytę w szpitalu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

, mały spacer zaliczony, kuchnie doprowadzilam do porzadku , teraz leniuchowanie
Organizm się oczyszcza z negatywnych emocji i się od razu robi lepiej 

to jedno, a druga sprawa ,że trawienie białek , węglowodanów itp. ma swój czas i tego się nie przeskoczy .....będę drążyć 
24 h poród
jesteś super dzielna - nie wyobrażam sobie twojego bólu i zmęczenia

współczuję, mam nadzieję że już jest lepiej
oby sobie prezent na dzień kobiet zrobiła
i duża też 
Jeszcze na dodatek czekam z tą infekcją, wszystko mnie pieczę i mam serdecznie dość, czemu mi lekarz nie dał tego antybiotyku tylko mam czekać na wizytę w szpitalu