W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 21:00   #1351
Secret125
Raczkowanie

Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek

Ja trochę poćwiczyłam, bo teraz wf w szkole taki, że aż szkoda się przebierać, bo tak się zmęczę, jakbym sięgała po łyżeczkę z podłogi. Wiec muszę to nadrabiać w domu !

Co myślicie o przypieczonym chlebku, bo dzisiaj trochę go zjadła, tak mi posmakował.

Szkoła, to jednak niszczy psychikę człowieka, w nocy nie śpię tylko myślę, co ja teraz zrobię, gdzie pójdę, przecież to już tak niedługo, a ja nie wiem gdzie chce pójść. Nauczycielka, która uczy mnie fizyki i geografii, a przy okazji jest moją wychowawczynią, szuka tylko momentu, aby zrobić fizykę, nie ważne czy mamy godzinę wych. czy geografię i co się okazuje, geografia, którą, praktycznie nie mamy wcale, nie pamiętam kiedy ostatnio czytałam coś w książce mam dwa razy lepsze wyniki jak z fizyki, ale nie tylko ja moje koleżanki również. Więc dzisiaj na godzinie wychowawczej, kiedy to mieliśmy fizykę razem z koleżanką stwierdziłam, że im więcej nam mówi tym więcej nam mąci w głowie, a to co się dzieje przy tablicy na jej lekcji to jest istny horror, więc nic dziwnego, że po lekcji nic nie pamiętamy ze stresu. Jako wychowawczyni jest OK, ale jako nauczycielka "kosa"

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-07, 21:50   #1352
Rubella
Rozeznanie

u nas lekcja fizyki wygląda tak:
5 minut krzątaniny, sprawdzania obecności
10 minut oddaje kartkówki
20 minut piszemy następną kartkówkę
zostaje 10 minut na przeprowadzenie lekcji, z której nic nie rozumie, bo jak przerobic porządnie temat na 45 minut w 10?
ale nieważne, że nikt nic nie wie. na następnej znowu lekcji kartkówka i same jedynki

smutne, ale kobieta studia chyba przeszła na ocenach "przez łóżko". nie umie nic. czyta nam z podręcznika definicje, wybrane zadania rozwiązuje spisując z kartki.
gdy zapytamy o cos nadprogramowego, wcześniejszy, czy późniejszy temat, bądź inne zadania niż nam zada, odpowiada, że "nie przemyślała tego zagadnienia"
jej mąż jest jakimś wyżej postwionym człowiekiem i pracę ma chyba tylko dlatego
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-07, 21:55   #1353
Melia123
Rozeznanie

Uciekam spać, miłego, dietetycznego dnia jutro i niech pogoda się uspokoi i nie męczy tak strasznie jak mnie dzisiaj
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-07, 22:06   #1354
Rottie
Zadomowienie

Ja miałam ogólnie cztery szczury, najpierw jedną samiczkę, bo nie wiedziałam jeszcze wtedy, że muszą być minimum dwa tej samej płci, a później jak chciałam połączyć, to już nie wyszło
Później zaadoptowałam trzech braci, ale został już tylko jeden
Stary 2012-03-07, 22:21   #1355
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Rottie zazdroszczę szczurków
a u mnie w szkole co chwila jakiś sprawdzian, kartkówka bo mamy od 2 kwietnia praktyki i nauczyciele chcą przerobić większość tematów jeszcze w marcu,bo potem wracamy do szkoły 7 maja, a wiadomo w maju zamieszanie w średnich szkołach przez matury, lekcje przepadają często, a w czerwcu to już koniec roku szkolnego... jutro z fizyki sprawdzian i kartkówka z angielskiego Jak ja się cieszę, że już ostatni rok fizyki mam zmykam się uczyć! Dobranoc
Stary 2012-03-08, 11:07   #1356
blue_jeans
Raczkowanie

Wszystkie pewnie w szkole lub pracy, a ja z racji moich ostatków choroby, chciałam Wam złożyć życzenia, coby się uśmiech na Waszych pięknych buźkach choć na chwilę pojawił! Więc życzę Wam przede wszystkim mobilizacji w dążeniu do tego, co sobie wyznaczycie, mnóstwa silnej woli, bez której na diecie jest bardzo ciężko, mnóstwa uśmiechu, który potrafi przyćmić nawet 10 fałd na brzuchu, samych cudownych dni, spędzonych z osobami, które są dla Was najważniejsze no i przede wszystkim świadomości własnego piękna, żebyście sobie uświadomiły, jak bardzo wartościowe jesteście niezależnie od tego, ile macie do zrzucenia, bo idąc za moim podpisem "Bycie pięknym oznacza bycie sobą. [..] Potrzebujemy akceptacji siebie" i tego Wam głównie życzę, tej akceptacji!

Nie suszę ani nie prostuję włosów - 50 dni!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."

Edytowane przez blue_jeans
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:08
blue_jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 11:15   #1357
Tibb
Raczkowanie

Właśnie, dziewczyny! Życzę Wam samych najwspanialszych chwil spędzonych z genialnymi ludźmi. Pamiętajcie, że jesteście ważniejsze niż numerek na wadze. Najważniejszy jest Wasz uśmiech, Wasze szczęście Życzę Wam także wytrwałości w dązeniu do celu i duużo siły w pokonywaniu codziennych trudności. I pamiętajcie... JESTEŚMY WSPANIAŁE!!!
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 14:41   #1358
Elsay
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszystkich marzeń. Dużo szczęścia. Powodzenia w dążeniu do celu. Dobrych wyników w odchudzaniu, ale niech ono nie zasłoni wam piękna życia. I niech uśmiech nigdy nie znika z waszych twarzy.
Elsay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 15:24   #1359
richkidsblue
Raczkowanie

Właśnie zjadłam pół czekolady białej;< ;<
Chce mi się płakać.

Here I am a rabbit hearted girl...
richkidsblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 15:34   #1360
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez richkidsblue Pokaż wiadomość
Chce mi się płakać.
Taaa? A ja kawałek tortu, duży piernik, duży talerz spaghetti, a wieczorem jadę do kina i zjem popcorn karmelowy. Taaaki mam super dietetyczny dzień
Stary 2012-03-08, 15:36   #1361
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rottie Pokaż wiadomość
Taaa? A ja kawałek tortu, duży piernik, duży talerz spaghetti, a wieczorem jadę do kina i zjem popcorn karmelowy. Taaaki mam super dietetyczny dzień
Lubisz popcorn karmelowy? Ja go uwielbiam A każdy kogo znam uważa że jest okropny
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 15:42   #1362
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
Lubisz popcorn karmelowy? Ja go uwielbiam A każdy kogo znam uważa że jest okropny
Haha, no moi znajomi też nie przepadają, ale ja lubię
Stary 2012-03-08, 15:52   #1363
Tibb
Raczkowanie

Haha ja też lubię
Dzisiaj na wadze 55kg. W sobotę muusi być 54!

Don't stop me
Stary 2012-03-08, 16:54   #1364
Muffka_
Zakorzenienie

Kurcze a ja dzisiejszy dzien zwalilam....nie moglam sie oprzec, zjadlam mnoostwo slodyczy No ale tylko raz w roku mamy taka okazje wiec jak tu sie nie skusic? Ale za to dzisia bylam godzinke na silowni wiec nie jest tak zle. Od jutra calkowita poprawa i wracam do odwyku slodyczowego
Muffka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 17:07   #1365
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego Kobietki my dostawałyśmy dziś w szkole od chłopaków z naszej klasy czekolady. Mi się trafiła z orzechami i rodzynkami. Ale oddałam ją rodzinie. Mam na nią wielką ochotę, ale mam nadzieję, że zjedzą ją szybko szkoda by mi było zmarnować 32 dni bez słodyczy.
Stary 2012-03-08, 17:08   #1366
feciuch
Raczkowanie

Hej
Również życzę wszystkiego naj kochane ! Dużo uśmiechu, żebyście zdrowe były. Podążajcie za tym za czym chcecie a nie za tym jak ktoś za was zaplanuje. Bądźcie sobą Dużo wytrwałosci w dążeniu do upragnionych celów... i spełnienia najskrytszych marzeń ;*
Dzisiaj zjadłam kawałek ciasta Ale za to dostałam całą bombonierkę czekoladek z okazji dnia kobiet i ... wszystkie rozdałam ,nie jedząc ani jednej !

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 17:15   #1367
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muffka_ Pokaż wiadomość
Kurcze a ja dzisiejszy dzien zwalilam....nie moglam sie oprzec, zjadlam mnoostwo slodyczy No ale tylko raz w roku mamy taka okazje wiec jak tu sie nie skusic? Ale za to dzisia bylam godzinke na silowni wiec nie jest tak zle. Od jutra calkowita poprawa i wracam do odwyku slodyczowego
Zostaje Ci rozgrzeszone dziś nasz dzień

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Ale za to dostałam całą bombonierkę czekoladek z okazji dnia kobiet i ... wszystkie rozdałam ,nie jedząc ani jednej !

Ja mam problem bo od jutra zaczynamy w szkole pieczenie ciast i tak pewnie do końca roku bo musimy przerobić wszystkie rodzaje ciast... jutro biszkoptowe. Moja grupa robi roladę biszkoptową z bitą śmietaną i brzoskwiniami Problem nie polega na tym, żeby sobie odmówić, tylko na tym, że będę musiała się kryć przed nauczycielką.Ona wymaga zjedzenia tego co ugotujemy ale myślę, że dam radę
Stary 2012-03-08, 17:48   #1368
BelovedMoon
Raczkowanie

A ja Wam życzę wszystkiego tego czego same byście sobie życzyły ;* no i jeszcze może, żebyśmy nie wpadły w paranoję z odchudzaniem ;p

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 18:14   #1369
Melia123
Rozeznanie

Kochane Dzień Kobiet to bardzo miłe święto, Nasze święto, niech każdy dzień będzie dla Nas dniem wyjątkowym i pamiętajcie, jesteście piękne i niepowtarzalne
A każda z Nas dziś jest rozgrzeszona z drobnych grzeszków dietetycznych. Ja miałam okazję zgrzeszyć dwa razy, ale się nie dałam
Stary 2012-03-08, 18:24   #1370
201612080925
Konto usunięte

Ode mnie też najlepsze życzenia dziewczynki Żeby wam kilogramy i cm leciały jak szalone i żebyście zawsze pamiętały, że jesteście piękne.

Ja dzisia zgrzeszyłam kilkoma czekoladkami od chłopaków z klasy i mojego taty, ale dziś grzeszki się nie liczą
Postanowiłam, że ostro biorę sie za siebie. Już wczoraj wieczorem zrobiłam 100 brzuszków prostych i 100 skośnych i 30 pompek (damskich, ale porządnych, do samej ziemi ). Mam zamiar jak najszybciej zaopatrzyć się w obciążniki na ręce i nogi, chociaż narazie troszkę krucho z kasą. Wszystko wydaje na ciuchy w nowym ulubionym ciucholandzie <3

Dietka dziś:
*płatki fitness z jogurtem
*2 kanapki z serem, sałata, papryką i odrobiną majonezu
*5 czekoladek
*2 polędwiczki smażone, sałatka z tuńczyka
będzie:
*kanapki z twarogiem ze szczypiorkiem
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 18:56   #1371
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muffka_ Pokaż wiadomość
hahahah, ja co święto mówię :"jest tylko raz w roku"
raz tłusty czwartek, raz walentynki, raz dzień kobiet, raz wielkanoc, raz dzień dziecka, raz urodziny XDD

Cytat:
Napisane przez cytrynkkaaa Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Kobietki my dostawałyśmy dziś w szkole od chłopaków z naszej klasy czekolady. Mi się trafiła z orzechami i rodzynkami. Ale oddałam ją rodzinie. Mam na nią wielką ochotę, ale mam nadzieję, że zjedzą ją szybko szkoda by mi było zmarnować 32 dni bez słodyczy.
nam chłopcy z klasy upiekli sami muffiny i dali czekoladki i też się nie skusiłam

+wszystkiego najlepszego! spełnienia marzeń, zaakceptowania siebie, zrzucenia kilogramów, prezentów, miłości, super pracy w przysłości i co tylko, tylko chcecie
Stary 2012-03-08, 19:01   #1372
Melia123
Rozeznanie

Dużo dziś zjadłam...
Śniadanie: płatki kukurydziane, pół brzoskwini z puszki
Przekąska... Grahamka
II Śniadanie: serek waniliowy i bułka z ziarnem
Posiłek II w szkole: Sałatka: jogurt naturalny, 3 połówki brzoskwini, jabłko, banan, mandarynka, pomarańcza, kromka chleba z dynią
Obiad: szklanka makaronu durum, 2 jajka sadzone, warzywa

Na kolację zjem ser biały z jakimiś dodatkami.
Stary 2012-03-08, 19:20   #1373
Tibb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez richkidsblue Pokaż wiadomość
Chce mi się płakać.
Przez tą czekoladę/dietę, czy przez co?
Jeśli przez czekoladę, to nie miej wyrzutów, dzisiaj dzień kobiet, a poza tym należy Ci się od czasu do czasu Na pewno się poprawisz

Don't stop me
Stary 2012-03-08, 19:24   #1374
katherina_93
Raczkowanie

GG do katherina_93

Mój bezgrzeszny dzień wyglądał tak...
Wstałam zjadłam śniadanko, owsianka ( 4 łyżki płatków owsianych, 2 ryżowych) z mlekiem do tego pół jabłuszka w kostkę i 2 ładne truskawki. =300 kcal.
Na praktyki w pudełeczko 100 g. sera białego chudego z cebulką i szczypiorkiem <zrobiłam go wczoraj wieczorem> , 2 plasterki pomidora i 2 wafle ryżowe, na stołówce do tego 2 rodzaje surówek z pora i kiszonej = 320 kcal.
W drodze do domu wszamalam grejpfruta = 60 kcal.
W domku 150 g. warzyw na patelnie z piersią z kurczaka i pieczarkami+ zrobiłam surówkę z pekińskiej, całej marchewki skropiłam sokiem z cytryny i dodałam jogurt naturalny= 320 kcal.
Poszłam pobiegać w słoneczku i błotku, po powrocie do domu aby nie mysleć o żarciu ogarnałam w domu i zrobiłam pranie...
Teraz siedze przed laptopem zajadając kefir z 2 truskawkami i połową jabłka w kostke, do tego 2 łyżki otrąb zwykłych i ze śliwka, 2,5 łyżki płatków owsianych= 250 kcal.
Cudownie się czuje... Brak wyżutów sumienia... wszamałam ok. 1200
A jak u was moje kochene kobitki??

ZDROWA PIĘKNA

JESIEŃ DAMY RADĘ !!!
katherina_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 19:31   #1375
Rubella
Rozeznanie

ja dzisiaj zjadłam:
jogurt z otrębami i jabłkiem
dwie kanapki
jabłko
kasza jęczmienna, surówka, gotowany brokuł, jabłko
jogurt

dużo jabłek i jogurtu mi dzis wyszło, bo surówka też była z jogurtem

a ogólnie, to mam wrażenie , że nic nie chudne i to odchudzanie nic nie daje, ale w sobotę się upewnię

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

+strasznie leniwa jestem, od 3 dni nie chce mi się nawet tych 8minutowych absów
Stary 2012-03-08, 19:37   #1376
201612080925
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rubella Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zjadłam:
jogurt z otrębami i jabłkiem
dwie kanapki
jabłko
kasza jęczmienna, surówka, gotowany brokuł, jabłko
jogurt

dużo jabłek i jogurtu mi dzis wyszło, bo surówka też była z jogurtem

a ogólnie, to mam wrażenie , że nic nie chudne i to odchudzanie nic nie daje, ale w sobotę się upewnię

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

+strasznie leniwa jestem, od 3 dni nie chce mi się nawet tych 8minutowych absów
Po pierwsze: ZA MAŁO
Po drugie: twój jadłospis składa się z praktycznie z samych węgli
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 19:42   #1377
richkidsblue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tibb Pokaż wiadomość
Przez tą czekoladę/dietę, czy przez co?
Jeśli przez czekoladę, to nie miej wyrzutów, dzisiaj dzień kobiet, a poza tym należy Ci się od czasu do czasu Na pewno się poprawisz
właśnie ja jakoś nie umiem się powstrzymać i codziennie coś słodkiego!!! Ehhh, czy moi rodzice muszą kupować słodycze? TYLE razy im mówiłam żeby nie kupowali a oni dalej, bożee no. Ale od jutra biorę się ostro za siebie i nie tykam się słodkiego, a jak już coś zjem to mnie pobijcie, zabijcie albo najlepiej gdzieś zamknijcie.

Here I am a rabbit hearted girl...
richkidsblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 20:20   #1378
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
Po pierwsze: ZA MAŁO
Po drugie: twój jadłospis składa się z praktycznie z samych węgli
akurat dzisiaj mam taki węglowy dzień, bo normalnie raczej owsianka na mleku na śniadanie, na kolacje twaróg, i do obiadu raczej zawsze soczewica, tofu czy kotlety sojowe, ale taki "szybki" dzień miałam i na nic czasu

+mi się wydaje, że dużo, bo cały czas jestem zapchana i mam wrażenie, że tyje, a nie chudne. jak policzyłam to mi wyszło 1200kcal, kiedys to ja jadłam po 300, potem 500, 700, 1000 i właściwie teraz to u mnie "szczyt"
Stary 2012-03-08, 20:32   #1379
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Dzisiejszy jadłospis
I:
owsianka z jabłkiem, otrębami owsianymi, płatkami migdałowymi i odrobiną soku malinowego + zielona herbata
II: kapuśniak
III: jogurt pitny Activia
IV: dwa jajka sadzone, gałka ziemniaków, warzywa na patelnię + zielona herbata + banan
V: dwa tosty z serem żółtym
VI: kanapka z masłem, szynką i ogórkiem konserwowym + zielona herbata
Stary 2012-03-08, 20:33   #1380
Muffka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynkkaaa Pokaż wiadomość
Zostaje Ci rozgrzeszone dziś nasz dzień
Ja mam problem bo od jutra zaczynamy w szkole pieczenie ciast i tak pewnie do końca roku bo musimy przerobić wszystkie rodzaje ciast... jutro biszkoptowe. Moja grupa robi roladę biszkoptową z bitą śmietaną i brzoskwiniami Problem nie polega na tym, żeby sobie odmówić, tylko na tym, że będę musiała się kryć przed nauczycielką.Ona wymaga zjedzenia tego co ugotujemy ale myślę, że dam radę
Dziekuje Ojej biedaczku to bedzie ostra proba dla Ciebie, ale wierze ze dasz rade

Cytat:
Napisane przez Rubella Pokaż wiadomość
hahahah, ja co święto mówię :"jest tylko raz w roku"
raz tłusty czwartek, raz walentynki, raz dzień kobiet, raz wielkanoc, raz dzień dziecka, raz urodziny XDD
Hehe dokladnie Ale trzeba to zmienic...

Ja zaraz smigam przynajmniej 50 brzuszkow
Muffka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości