|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek
Ja trochę poćwiczyłam, bo teraz wf w szkole taki, że aż szkoda się przebierać, bo tak się zmęczę, jakbym sięgała po łyżeczkę z podłogi.
Wiec muszę to nadrabiać w domu !Co myślicie o przypieczonym chlebku, bo dzisiaj trochę go zjadła, tak mi posmakował. ![]() Szkoła, to jednak niszczy psychikę człowieka, w nocy nie śpię tylko myślę, co ja teraz zrobię, gdzie pójdę, przecież to już tak niedługo, a ja nie wiem gdzie chce pójść.
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
u nas lekcja fizyki wygląda tak:
5 minut krzątaniny, sprawdzania obecności 10 minut oddaje kartkówki 20 minut piszemy następną kartkówkę zostaje 10 minut na przeprowadzenie lekcji, z której nic nie rozumie, bo jak przerobic porządnie temat na 45 minut w 10? ale nieważne, że nikt nic nie wie. na następnej znowu lekcji kartkówka i same jedynki smutne, ale kobieta studia chyba przeszła na ocenach "przez łóżko". nie umie nic. czyta nam z podręcznika definicje, wybrane zadania rozwiązuje spisując z kartki. gdy zapytamy o cos nadprogramowego, wcześniejszy, czy późniejszy temat, bądź inne zadania niż nam zada, odpowiada, że "nie przemyślała tego zagadnienia" jej mąż jest jakimś wyżej postwionym człowiekiem i pracę ma chyba tylko dlatego
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam spać, miłego, dietetycznego dnia jutro
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam ogólnie cztery szczury, najpierw jedną samiczkę, bo nie wiedziałam jeszcze wtedy, że muszą być minimum dwa tej samej płci, a później jak chciałam połączyć, to już nie wyszło
![]() Później zaadoptowałam trzech braci, ale został już tylko jeden
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Rottie zazdroszczę szczurków
a u mnie w szkole co chwila jakiś sprawdzian, kartkówka bo mamy od 2 kwietnia praktyki i nauczyciele chcą przerobić większość tematów jeszcze w marcu,bo potem wracamy do szkoły 7 maja, a wiadomo w maju zamieszanie w średnich szkołach przez matury, lekcje przepadają często, a w czerwcu to już koniec roku szkolnego... jutro z fizyki sprawdzian i kartkówka z angielskiego Jak ja się cieszę, że już ostatni rok fizyki mam
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie pewnie w szkole lub pracy, a ja z racji moich ostatków choroby, chciałam Wam złożyć życzenia, coby się uśmiech na Waszych pięknych buźkach choć na chwilę pojawił! Więc życzę Wam przede wszystkim mobilizacji w dążeniu do tego, co sobie wyznaczycie, mnóstwa silnej woli, bez której na diecie jest bardzo ciężko, mnóstwa uśmiechu, który potrafi przyćmić nawet 10 fałd na brzuchu, samych cudownych dni, spędzonych z osobami, które są dla Was najważniejsze no i przede wszystkim świadomości własnego piękna, żebyście sobie uświadomiły, jak bardzo wartościowe jesteście niezależnie od tego, ile macie do zrzucenia, bo idąc za moim podpisem "Bycie pięknym oznacza bycie sobą. [..] Potrzebujemy akceptacji siebie" i tego Wam głównie życzę, tej akceptacji!
Edytowane przez blue_jeans Czas edycji: 2012-03-08 o 11:08 |
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie, dziewczyny!
Życzę Wam samych najwspanialszych chwil spędzonych z genialnymi ludźmi. Pamiętajcie, że jesteście ważniejsze niż numerek na wadze. Najważniejszy jest Wasz uśmiech, Wasze szczęście Życzę Wam także wytrwałości w dązeniu do celu i duużo siły w pokonywaniu codziennych trudności. I pamiętajcie... JESTEŚMY WSPANIAŁE!!!
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszystkich marzeń. Dużo szczęścia. Powodzenia w dążeniu do celu. Dobrych wyników w odchudzaniu, ale niech ono nie zasłoni wam piękna życia. I niech uśmiech nigdy nie znika z waszych twarzy.
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zjadłam pół czekolady białej;< ;<
Chce mi się płakać. |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Taaa? A ja kawałek tortu, duży piernik, duży talerz spaghetti, a wieczorem jadę do kina i zjem popcorn karmelowy. Taaaki mam super dietetyczny dzień
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Haha ja też lubię
![]() Dzisiaj na wadze 55kg. W sobotę muusi być 54!
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja dzisiejszy dzien zwalilam....nie moglam sie oprzec, zjadlam mnoostwo slodyczy
No ale tylko raz w roku mamy taka okazje wiec jak tu sie nie skusic ? Ale za to dzisia bylam godzinke na silowni wiec nie jest tak zle. Od jutra calkowita poprawa i wracam do odwyku slodyczowego
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Kobietki
![]() szkoda by mi było zmarnować 32 dni bez słodyczy.
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Również życzę wszystkiego naj kochane ! Dużo uśmiechu, żebyście zdrowe były. Podążajcie za tym za czym chcecie a nie za tym jak ktoś za was zaplanuje. Bądźcie sobą Dużo wytrwałosci w dążeniu do upragnionych celów... i spełnienia najskrytszych marzeń ;* ![]() Dzisiaj zjadłam kawałek ciasta Ale za to dostałam całą bombonierkę czekoladek z okazji dnia kobiet i ... wszystkie rozdałam ,nie jedząc ani jednej !
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś nasz dzień ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() Ja mam problem bo od jutra zaczynamy w szkole pieczenie ciast i tak pewnie do końca roku bo musimy przerobić wszystkie rodzaje ciast... jutro biszkoptowe. Moja grupa robi roladę biszkoptową z bitą śmietaną i brzoskwiniami Problem nie polega na tym, żeby sobie odmówić, tylko na tym, że będę musiała się kryć przed nauczycielką.Ona wymaga zjedzenia tego co ugotujemy ale myślę, że dam radę
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
A ja Wam życzę wszystkiego tego czego same byście sobie życzyły ;* no i jeszcze może, żebyśmy nie wpadły w paranoję z odchudzaniem ;p
|
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
Kochane
A każda z Nas dziś jest rozgrzeszona z drobnych grzeszków dietetycznych. Ja miałam okazję zgrzeszyć dwa razy, ale się nie dałam |
|
|
|
|
#1370 |
|
Konto usunięte
|
Ode mnie też najlepsze życzenia dziewczynki
Ja dzisia zgrzeszyłam kilkoma czekoladkami od chłopaków z klasy i mojego taty, ale dziś grzeszki się nie liczą ![]() Postanowiłam, że ostro biorę sie za siebie. Już wczoraj wieczorem zrobiłam 100 brzuszków prostych i 100 skośnych i 30 pompek (damskich, ale porządnych, do samej ziemi ). Mam zamiar jak najszybciej zaopatrzyć się w obciążniki na ręce i nogi, chociaż narazie troszkę krucho z kasą. Wszystko wydaje na ciuchy w nowym ulubionym ciucholandzie <3Dietka dziś: *płatki fitness z jogurtem *2 kanapki z serem, sałata, papryką i odrobiną majonezu *5 czekoladek *2 polędwiczki smażone, sałatka z tuńczyka będzie: *kanapki z twarogiem ze szczypiorkiem |
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz tłusty czwartek, raz walentynki, raz dzień kobiet, raz wielkanoc, raz dzień dziecka, raz urodziny XDD Cytat:
![]() +wszystkiego najlepszego! spełnienia marzeń, zaakceptowania siebie, zrzucenia kilogramów, prezentów, miłości, super pracy w przysłości i co tylko, tylko chcecie
|
||
|
|
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
Dużo dziś zjadłam...
Śniadanie: płatki kukurydziane, pół brzoskwini z puszki Przekąska... Grahamka II Śniadanie: serek waniliowy i bułka z ziarnem Posiłek II w szkole: Sałatka: jogurt naturalny, 3 połówki brzoskwini, jabłko, banan, mandarynka, pomarańcza, kromka chleba z dynią Obiad: szklanka makaronu durum, 2 jajka sadzone, warzywa Na kolację zjem ser biały z jakimiś dodatkami. |
|
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Przez tą czekoladę/dietę, czy przez co?
![]() Jeśli przez czekoladę, to nie miej wyrzutów, dzisiaj dzień kobiet, a poza tym należy Ci się od czasu do czasu Na pewno się poprawisz
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
Mój bezgrzeszny dzień wyglądał tak...
![]() Wstałam zjadłam śniadanko, owsianka ( 4 łyżki płatków owsianych, 2 ryżowych) z mlekiem do tego pół jabłuszka w kostkę i 2 ładne truskawki. =300 kcal. Na praktyki w pudełeczko 100 g. sera białego chudego z cebulką i szczypiorkiem <zrobiłam go wczoraj wieczorem> , 2 plasterki pomidora i 2 wafle ryżowe, na stołówce do tego 2 rodzaje surówek z pora i kiszonej = 320 kcal. W drodze do domu wszamalam grejpfruta = 60 kcal. W domku 150 g. warzyw na patelnie z piersią z kurczaka i pieczarkami+ zrobiłam surówkę z pekińskiej, całej marchewki skropiłam sokiem z cytryny i dodałam jogurt naturalny= 320 kcal. Poszłam pobiegać w słoneczku i błotku, po powrocie do domu aby nie mysleć o żarciu ogarnałam w domu i zrobiłam pranie... Teraz siedze przed laptopem zajadając kefir z 2 truskawkami i połową jabłka w kostke, do tego 2 łyżki otrąb zwykłych i ze śliwka, 2,5 łyżki płatków owsianych= 250 kcal. Cudownie się czuje... Brak wyżutów sumienia... wszamałam ok. 1200 ![]() A jak u was moje kochene kobitki??
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj zjadłam:
jogurt z otrębami i jabłkiem dwie kanapki jabłko kasza jęczmienna, surówka, gotowany brokuł, jabłko jogurt dużo jabłek i jogurtu mi dzis wyszło, bo surówka też była z jogurtem ![]() a ogólnie, to mam wrażenie , że nic nie chudne i to odchudzanie nic nie daje, ale w sobotę się upewnię ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- +strasznie leniwa jestem, od 3 dni nie chce mi się nawet tych 8minutowych absów |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po drugie: twój jadłospis składa się z praktycznie z samych węgli |
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
+mi się wydaje, że dużo, bo cały czas jestem zapchana i mam wrażenie, że tyje, a nie chudne. jak policzyłam to mi wyszło 1200kcal, kiedys to ja jadłam po 300, potem 500, 700, 1000 i właściwie teraz to u mnie "szczyt"
|
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy jadłospis
I: owsianka z jabłkiem, otrębami owsianymi, płatkami migdałowymi i odrobiną soku malinowego + zielona herbata II: kapuśniak III: jogurt pitny Activia IV: dwa jajka sadzone, gałka ziemniaków, warzywa na patelnię + zielona herbata + banan V: dwa tosty z serem żółtym VI: kanapka z masłem, szynką i ogórkiem konserwowym + zielona herbata
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej biedaczku to bedzie ostra proba dla CiebieCytat:
Ale trzeba to zmienic...![]() Ja zaraz smigam przynajmniej 50 brzuszkow |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Wiec muszę to nadrabiać w domu !

Jak ja się cieszę, że już ostatni rok fizyki mam
Życzę Wam samych najwspanialszych chwil spędzonych z genialnymi ludźmi. Pamiętajcie, że jesteście ważniejsze niż numerek na wadze. Najważniejszy jest Wasz uśmiech, Wasze szczęście 

No ale tylko raz w roku mamy taka okazje wiec jak tu sie nie skusic
Ale za to dostałam całą bombonierkę czekoladek z okazji dnia kobiet i ... wszystkie rozdałam ,nie jedząc ani jednej ! 

Problem nie polega na tym, żeby sobie odmówić, tylko na tym, że będę musiała się kryć przed nauczycielką.Ona wymaga zjedzenia tego co ugotujemy