Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 17:01   #571
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna ta koszula, też ją chyba zamówię
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:06   #572
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja mam 1 granatowa do porodu, jak sie mocno pobrudzi to pojdzie do smieci i 4 nowiutkie wyprane i wyprasowane czekaja na czas kiedy bede karmic. wszystkie moze nie beda mi potrzebne ale wolalam kupic wiecej na wypadek gdyby sie brudzily (podobno pokarm moze czesto brudzic bielizne wiec bede miala na zmiane). w sumie nigdy nie spalam w koszulach ale bede musiala sie przyzwyczaic... najwygodniej jest mi w dlugich spodniach i gora to juz zalezy od pory roku... no nic, niejedna zmiana nas czeka

ja dzis od rana buszuje na allegro. bede teraz unikac sklepow wiec zakupy online to chyba najlepsze rozwiazanie. mam nadzieje ze do konca marca uda mi sie zorganizowac paczke z Polski ze wszystkimi nowymi nabytkami
kupilam dzis kolderke i poduszke - wole juz miec zeby po 2, 3 mcach nie szukac, 2 zmiany poscieli, okrycie kapielowe, pokrowiec na przewijak, nowe pieluszki tetrowe bo te co mam to niezly szajs, woreczki na pokarm, przescieradla z gumka i teraz bede dzialac dalej oby wszystko szybko wyslali

to tak jak ja - uwielbiam długie spodnie i górę w zależności od pory roku więc doskonale Cię rozumiem, ja potrzebuje tylko jakiejś koszuli na poród - i wsio mam tutaj...no ewentualnie przybornika na łóżeczko, bo lubię mieć wszystko uporządkowane, ale nic tutaj ładnego nie zauważyłam, a na siłę kupować nie mam zamiaru

buszuj buszuj - bo dni płyną nieubłagnie i nie da się zatrzymać czasu
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:16   #573
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Też mi się podobają te koszulki, napisałam właśnie do sprzedawcy z pytaniem o skład. Mam nadzieję, że to nie sam poliester, bo jak się mam w tym zapocić to już wolę dopłacić i mieć bawełnianą. A co do gina to faktycznie straszny cham. Ja wiem, że każdy ma tam jakieś swoje pomysły i sposoby leczenia (jak z tą nieszczęsną no-spą), ale bez jaj. Ten posiew jest chyba nawet w rozporządzeniu ministra jako zalecany. Chodzisz do niego na nfz? Bo nie pamiętam..
tak, na NFZ...

chyba skuszę się na te koszulki, chociaż zobaczę jutro czy coś ciekawego jest w Auchan.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
begie zatłuc takiego.

jak dobrze pamiętam chodzisz do "Zuzanny", do którego lekarza??
Chodzę do Sobuty.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:20   #574
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla nas wszystkich!!!

Michalowa79 - leż sobie spokojnie i wypoczywaj, będzie dobrze, najważniejsze to słuchać lekarza

Balonik epi-no, to jak kupowałam to był tylko jeden rodzaj - ten z manometrem - wydaje mi się sensowniejszy - widać od razu, czy na pewno dobrze się ćwiczy, bo skacze wskazówka

Linomag tak - biało-zielony!!! Zresztą wystarczy powiedzieć w aptece, że dla noworodka do pupy, to panie dadzą odpowiedni. Ja suocrem miałam tylko na podrażnienie. Ktoś go używał codziennie, pamiętam, że nawet był link, chyba od _agaty, ale u mnie na porodówce mówili wyraźnie, żeby nie stosować profilaktycznie, więc są różne szkoły.

Jeżeli chodzi o no-spę, to ja też pierwsze słyszę, że nie działa po 20 tyg. W pierwszej ciąży dostałam na skurcze na początku 7 m-ca i brałam cały 7. i 8. m-c i świetnie działała. Tylko no-spie zawdzięczam, że nie urodziłam wczesniaka...

Byłam dzisiaj u lekarza, jeszcze nie jestem do kasacji, może coś ze mnie będzie. Mam odstawić no-spę forte, tzn. spróbować, czy da radę bez, jak nie da, to z powrotem brać 2 razy dziennie po tabletce prócz luteiny. Bo zamiast no-spy dostałam dopochwowo luteinę 2 razy po 2 tabletki, no i oszczędzać się. Zrobiła mi też posiew, żeby wykluczyć infekcję. Za tydzień w czwartek i tak się widzimy na wizycie, mam nadzieję, że będzie dobrze Glukozy nie mam powalającej, niestety, w pierwszej ciąży petarda, a teraz tak, że mogło by być lepiej, ale nie ma tragedii, normy nie przekraczam. Ech... to ja już jako stara, prawie 36-letnia kobieta z dzieckiem z doświadczenia powiem, że jak chcecie mieć dwójkę dzieci, to nie czekajcie za długo, bo jednak z każdym rokiem coś nowego może wyjść...cholerka, coraz młodsze nie jesteśmy niestety... coraz gorsza tolerancja glukozy, tarczyca, ciekawe co jeszcze wylezie? Normalnie do odstrzału, a nie dzieci rodzić

Chciałam Wam jeszcze tylko powiedzieć coś odnośnie herbatek z melisą. Uważajcie, bo jak poczytacie skład wielu z nich, to można znaleźć tam korzeń lukrecji, która jest leciutko słodka, dlatego dodaje się ją do herbatek owocowych, ale z tego, co wiem, to NIE WOLNO jej przyjmować w ciąży, bo ma działanie własnie podobne do liści malin!!! Czyli pijemy melisę, żeby nie mieć skurczy, a lukrecją sobie te skurcze wywołujemy. Są jeszcze prócz tego inne skutki (poza skurczami) przyjmowania lukrecji - nawet na stronach aptek doz jest napisane, że nie wolno przyjmować w ciąży! Znalazłam kiedyś lukrecję na liście ziół zakazanych w ciąży. Zapamiętałam to, bo sama lubię herbatki owocowe, a właśnie w wielu z nich jest lukrecja. Nie wiem, ile by tego trzeba wypić, żeby miało skutek (lukrecja działa też przeczyszczająco, więc może dlatego), ale myślę, że lepiej na zimne dmuchać, zwłaszcza jak mamy problemy ze skurczami. Nie chcę pisać jakichś bzdur, bo nie zgłębiłam tematu, ale na pewno wiem, że od lukrecji w ciąży to jak najdalej! Ja na wszelki wypadek kupuję czystą melisę, 100% melisy w melisie.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-03-08 o 17:40
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:32   #575
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja chyba następnym razem naprawdę pójdę z kartką z pytaniami.... Zapomniałam spytać o ten posiew

Za to mój mąż się spisał dzisiaj Przyniósł mi giga pack Tofifi 48 sztuk Pewnie zaraz pochłonę całą pierwszą partię
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:33   #576
clauudik
Rozeznanie

Powiedzcie mi dziewczyny, czy naprawdę opłaca się robić zakupy wyprawkowe na allegro? Bo tak przeglądam przedmioty użytkownika rajrodzica (polecanego tutaj) i jedyne co kojarzę to cena oliwki j&j. U niego kosztuje jakieś 3 zł więcej niż w rossmanie czy supermarkecie. I teraz nie wiem, czy takie zakupy na pewno mają sens. Bo ja rozumiem, że jak ktoś ma leżeć to woli wszystko zamówić i przepłacić te kilkanaście, czy kilkadziesiąt (!) złotych, ale ja póki co chodzić mogę, niewiele bo niewiele, ale jednak i może jednak ceny w sklepach nie są takie wysokie...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:40   #577
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Czy wy tez macie brzuch cały w żyłach?Strasznie mi powyłaziły a nie pamietam jak to było z Filipem.

Mój brzuszek póki co bez żyłek na biuście odrobinę się pojawiło niedawno ale smaruję dzielnie kremikami i mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Cześć i czołem

Nadrobić Was po niespełna dobie nieobecności (10 stron!!!) to jak wejść na Mount Everest
zatem zanim skończę nadrabiać, coś od siebie napiszę i spróbuję przy okazji obalić mit o obrzydliwej glukozie

Otóż byłam dziś na glukozie (75g). Nie wyspałam się okrutnie, do tego jescze rano dopadł mnie wymiot :/ ale pojechałam, na szczęście w miłym towarzystwie Męża, który w swej nieocenionej dobroci zabrał ze sobą kanapki i nawet zrobił herbatę do termosu no i spóźnił się trzy godziny do pracy z tej okazji (spóźnienie kontrolowane).
Przyjeżdżamy, kolejka pod gabinetem pobrań na 20 osób - jakaż była moja radość po przeczytaniu kartki na drzwiach, że glukoza wchodzi poza kolejnością spuszczono więc ze mnie gigantyczną strzykawkę krwi (rozlaną później na 6 sporych probówek). Gdy pielęgniarka wyciągała igłę z mych tkanek, chlusnęła krew - na moją rękę, but i podłogę. O mało nie zemdlałam, czym powtórzyłabym swój wyczyn sprzed roku, kiedy to źle założono mi wenflon w szpitalu i też była fontanna krwi. No ale sie udało, przejdę więc do meritum - dostałam tą glukozę, podaną na szczęście w dużej ilości wody (200ml płynu dostałam do wypicia) i bardzo mi smakowało ale ja lubię słodycze
Jak wróciłam po dwóch godzinach na powtórne kłucie, pani wbiła się w tę samą żyłę, co za pierwszym razem i... nie poleciała ani kropla krwi, mimo zasysania tłoczka w strzykawce. Wyglądało to raczej przerażająco ostatecznie po wprowadzeniu slalomem (ruszając na boki) całej! igły do żyły, coś tam się pojawiło i krew została pobrana.
Na kanapki i herbatę rzuciłam się jakbym nie jadła tydzień
Matko prawie zemdlałam z samego opisu....
Ty to jesteś odważna

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
A jak jest u Was z krwawieniem z nosa?
Ja od dwóch tygodni (26tc) ciągle wydmuchuję dużo krwi z nosa, a jak się rano budzę, to czasem aż mi się dziurka w nosie zatyka i jak wydmucham, to właśnie jest krew (nie mam kataru) :/
ja jem rutinoscorbin i lepiej
Krwawień nie mam - czasem odsmarknę

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Cześć kobietki

Wszystkiego naj z okazji dnia kobiet: roza:

Dziś miałam wizytę u gin, szyjka długa prawie 4 cm

Zaskoczył mnie wieściami o małym, podobno obwód główki i innych części wskazuje, że dzidzia jest 2 tygodnie większa, powiedział również, że na tą okoliczność nie wyklucza cesarskiego cięcia, ale to jeszcze będziemy obserwować, więc nie ma co się stresować, mały jest obrócony główką w dół

Dał skierowanie na badania moczu, morfologie , na twardnienia brzucha kazał brać aspargin, no i 3xS zero stresu, seksu i to trzecie chyba spacerów.

trochę mnie zaskoczył tą informacją, że mogę mieć cesarkę, że mały mam dużą główkę, zaznaczył ale nie wielką
Moja szyjka 3,2 cm więc zazdroszczę Ci tych 4 cm i spokoju
Mój mąż jak się rodził to ponoć miał duuużą główkę ale teściowa siłami natury i dała radę

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/s-m-koszulka-do-ka...188343679.html

Szybko doszły i jak za tą cenę to są ok
No ładna Chyba też sobie zakupię

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla nas wszystkich!!!

Michalowa79 - leż sobie spokojnie i wypoczywaj, będzie dobrze, najważniejsze to słuchać lekarza

Balonik epi-no, to jak kupowałam to był tylko jeden rodzaj - ten z manometrem - wydaje mi się sensowniejszy - widać od razu, czy na pewno dobrze się ćwiczy, bo skacze wskazówka

Linomag tak - biało-zielony!!! Zresztą wystarczy powiedzieć w aptece, że dla noworodka do pupy, to panie dadzą odpowiedni. Ja suocrem miałam tylko na podrażnienie. Ktoś go używał codziennie, pamiętam, że nawet był link, chyba od _agaty, ale u mnie na porodówce mówili wyraźnie, żeby nie stosować profilaktycznie, więc są różne szkoły.

Jeżeli chodzi o no-spę, to ja też pierwsze słyszę, że nie działa po 20 tyg. W pierwszej ciąży dostałam na skurcze na początku 7 m-ca i brałam cały 7. i 8. m-c i świetnie działała. Tylko no-spie zawdzięczam, że nie urodziłam wczesniaka...

Byłam dzisiaj u lekarza, jeszcze nie jestem do kasacji, może coś ze mnie będzie. Mam odstawić no-spę forte, tzn. spróbować, czy da radę bez, jak nie da, to z powrotem brać 2 razy dziennie po tabletce. Zamiast no-spy dostałam dopochwowo luteinę 2 razy po 2 tabletki, no i oszczędzać się. Zrobiła mi posiew, żeby wykluczyć infekcję. Za tydzień w czwartek i tak się widzimy na wizycie, mam nadzieję, że będzie dobrze Glukozy nie mam powalającej, niestety, w pierwszej ciąży petarda, a teraz tak, że mogło by być lepiej, ale nie ma tragedii. Ech... to ja już jako stara, prawie 36-letnia kobieta z dzieckiem z doświadczenia powiem, że jak chcecie mieć dwójkę dzieci, to nie czekajcie za długo, bo jednak z każdym rokiem coś nowego może wyjść...cholerka, coraz młodsze nie jesteśmy niestety... coraz gorsza tolerancja glukozy, tarczyca, ciekawe co jeszcze wylezie?

Chciałam Wam jeszcze tylko powiedzieć coś odnośnie herbatek z melisą. Uważajcie, bo jak poczytacie skład wielu z nich, to można znaleźć tam korzeń lukrecji, która jest leciutko słodka, dlatego dodaje się ją do herbatek owocowych, ale z tego, co wiem, to NIE POWINNO SIĘ jej przyjmować w ciąży, bo ma działanie własnie podobne do liści malin!!! Czyli pijemy herbatkę z melisą, żeby nie mieć skurczy, a lukrecją sobie te skurcze wywołujemy. Znalazłam lukrecję na liście ziół zakazanych w ciąży, ale lepiej na zimne dmuchać. Zapamiętałam to, bo sama lubię herbatki owocowe, a właśnie w wielu z nich jest lukrecja. Nie wiem, ile by tego trzeba wypić, żeby miało skutek (lukrecja działa też przeczyszczająco, więc może dlatego), ale myślę, że lepiej na zimne dmuchać, zwłaszcza jak mamy problemy ze skurczami. Ja na wszelki wypadek kupuję czystą melisę, 100% melisy w melisie.
Dzięki za dobre słowo

A w kwestii lukrecji to powiem Wam że ja w zeszłym roku po lukrecji dostałam mega ataku alergii. Lukrecja znajdowała się w syropie na kaszel - i po małej łyżeczce powodowała sklejanie się pęcherzyków płucnych i nie mogłam wziąć wdechu - myślałam że umieram - na szczęście dawka była niewielka więc po chwili wszystko wróćiło do normy - lekarka powiedziała mi wtedy że niektóre osoby mogą tak reagować na lukrecję właśnie bo ona jest mocno alergizująca.

Na szczęście ja meliskę tylko 100% ale dobrze wiedzieć ze w owocowych stusują bo nigdy nie zwracałam na to uwagi a za nic w świecie nie chcę tego uczucia że nie mogę złapać tchu
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 17:43   #578
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie mi dziewczyny, czy naprawdę opłaca się robić zakupy wyprawkowe na allegro? Bo tak przeglądam przedmioty użytkownika rajrodzica (polecanego tutaj) i jedyne co kojarzę to cena oliwki j&j. U niego kosztuje jakieś 3 zł więcej niż w rossmanie czy supermarkecie. I teraz nie wiem, czy takie zakupy na pewno mają sens. Bo ja rozumiem, że jak ktoś ma leżeć to woli wszystko zamówić i przepłacić te kilkanaście, czy kilkadziesiąt (!) złotych, ale ja póki co chodzić mogę, niewiele bo niewiele, ale jednak i może jednak ceny w sklepach nie są takie wysokie...
Ja zamawiam rzadko na allegro własnie z tego powodu rzeczy dzidziusiowe.A jak już to najpierw kalkuluję czy się opłaca.Gdzie np za materac u mnie w sklepie dałam 80zł na allegro koszt mniej więcej ten sam tylko że jeszcze przesyłka.To samo z pościela.Np ciuchów dla dzieci nigdy nie zamawiam no chyba że to jest używane i w dobrej cenie lub jakaś promocja.Bo ja wolę rzeczy pomacać i obejrzeć a na allegro tego nie mogę zrobić.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:44   #579
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja szukam takiej na ramiączka tutaj - znalazłam ucieszyłam się, kupiłam przymierzyłam w domu i co? i okazało się że mi piczki prawie nie przykrywa - a tak na pewno nie będę rodzić więc muszę szukać dalej...a taka fajna bawełniana, mogłaby być tylko o jakieś 10 cm dłuższa...
To sobie doszyj jakąś falbankę

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Podbijam pytanie, jak z rozmiarem?
I czy to jest 100% bawełna? bo na aukcji nie pisze.
Ja widziałam te koszulki u mnie w paru sklepach i rozmiarówka jest dość zawyżona, tak mi się przynajmniej wydawało. Jak oglądałam M to miałam wrażenie, że będzie na mnie o wiele za duża (a nie lubię takich workowatych ciuchów). Mniejszego rozmiaru nie było.

Cytat:
Podpinam się pod pytanie, bo też się ostatnio nad tym zastanawiałam. Jedyne co kojarzę to cena przewijaka, bo w sklepie (w Machowej) widziałam za 55zł, a ten raj_rodzica ma po 39,90zł (wyglądający tak samo), więc by się opłacało. Reszty cen nie kojarzę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:47   #580
kapukat
Zakorzenienie

Szmaragdowykotku to cieszę się, że wszystko w porządku - oby to co teraz dostało poskutkowało
Stary 2012-03-08, 17:47   #581
kaśka k
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!

Odezwałam się w wątku tylko kilka razy na samym początku, ale czytam regularnie i pewnie zacznę też pisać regularnie bo jestem z tych leżących...

Piszę do Was bo kupiłam fajną jeansową kurtkę na allegro w stanie idealnym niestety jest na mnie za duża i będzie za duża nawet za miesiąc.
I tu pytanie czy któraś byłaby zainteresowana? chętnie wystawię na allegro jeżeli tak. Cena jaka mnie interesuje to 100zl. Kurtka firmy 9 fashion. Model devin. Rozmiar L
OBWÓD BIUSTU - max. ok. 98cm-100cm
OBWÓD BRZUCHA - max. ok. 106cm-108cm
DŁ. OD RAMIENIA - ok. 60 cm
SKŁAD:
89% BAWEŁNA
11% ELASTEN
można podglądnąć http://www.everydaymaternity.com/9f-...ket-p-407.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9f denim maternity jacket devin - spring.jpg (7,5 KB, 20 załadowań)

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:50   #582
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Podpinam się pod pytanie, bo też się ostatnio nad tym zastanawiałam. Jedyne co kojarzę to cena przewijaka, bo w sklepie (w Machowej) widziałam za 55zł, a ten raj_rodzica ma po 39,90zł (wyglądający tak samo), więc by się opłacało. Reszty cen nie kojarzę
Tu masz 15 zł niby zaoszczędzone ale to jest z przesyłką czy bez?
Bo jak bez to się moim zdaniem nie opłaca a jak sie zepsuję to co wtedy?A tak pójdziesz do sklepy np z reklamacja.Takie mam zdanie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-08, 17:50   #583
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam, pomóżcie!! Ja dalej nie wiem jakie kupić kosmetyki dla dziecka. Jestem za Penatenami ale żadna z Was chyba nie pisała że je kupuje. Co kupujecie?
ja na początek kupiłam balneum, u mnie 2 położne powiedziały, ze lepiej go kupić niż oilatum, do tego kupiłam linomag i alantan plus (ja go używam od wielu lat) i narazie nic innego nie kupuję. Balneum jak dla mnie jest drogie, więc na początek użyję, zobaczę jak dziecko reaguje, jaką ma skórę i jak nie będzie jakichś problemów to będę używać hipp żeby nie przeplacać.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mi się śniło, że się pokłóciłam z teściową bo wlazła mi do nieskończonej kuchni... :P

Cytat:
Czy wy tez macie brzuch cały w żyłach?Strasznie mi powyłaziły a nie pamietam jak to było z Filipem.
też mam żyły, z prawej strony jakby bardziej widoczne. Zauważyłam je już w trakcie bólu nerki, właśnie po prawej stronie, ale wtedy myślałam,że to przez nią własnie mi tak powychodziły.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32802478]Ale z dobrych wiadomości: z małym ok i ma już... 900g!! Już prawie kilogramowy człowieczek
Ja jestem przewrażliwiona, może i jestem hipochondryczką już, ale powoli załamuje mnie ta cała sytuacja, każdy mówi co innego.[/QUOTE]
no to duży chłopak, ciekawe ile mój ma, bo my na tym samym etapie
ja idę na usg dopiero 22.03, więc do tego czasu to jeszcze sporo urośnie.
Z lekarzami własnie to jest wkurzające, kazdy ma swoje zdanie na dany temat i idzie zgłupieć.

Cytat:
zależy co się kupuje. Ja zazwyczaj jak robię zakupy na allegro to kupuję większą ilość albo np. chcę kupić jedną droższą rzecz i w związku z tym, że za przesyłkę i tak płacę, to kupuję jeszcze pozostałe rzeczy, które wiem, że będą potrzebne. Zazwyczaj sie opłaca, ale nie zawsze. Nie wiem jak inne kosmetyki, ale balneum ja kupowałam 20 zł taniej niż w aptekach, więc jak dla mnie różnica była bardzo duża.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:53   #584
anulka4771
Wtajemniczenie

Ale np takie cudo jak leżaczek ten do 18kg jest tanszy na allegro u mnie w sklepie koszt 270zł a na allegro z przesylką jakieś 230 zależy od aukcji itp.Więc 50 zł w kieszeni.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-08, 17:56   #585
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego trzeba uważać i sprawdzać - to jak ze wszystkim, ten sam wózek w trzech sklepach będzie w róznych cenach - tak samo z kosmetykami i innymi, dlatego dobrze jest ogarnąć rzeczy wcześniej, żeby wiedzieć co i gdzie się opłaca zamówić

Cytat:
To sobie doszyj jakąś falbankę

dobre -- dlaczego o tym nie pomyślałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 17:58   #586
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Tu masz 15 zł niby zaoszczędzone ale to jest z przesyłką czy bez?
Bo jak bez to się moim zdaniem nie opłaca a jak sie zepsuję to co wtedy?A tak pójdziesz do sklepy np z reklamacja.Takie mam zdanie.
To jest cena bez przesyłki, z przesyłką to by wyszło prawie 60zł, ale można by było jeszcze więcej rzeczy tam kupić i wtedy chyba by wszystko poszło jedną przesyłką?

Chyba wybiorę się do sklepu i zorientuję się jakie są ceny poszczególnych rzeczy i zobaczę czy się opłaca kupować na Allegro czy tak średnio
Stary 2012-03-08, 18:01   #587
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

pomyśl że to już niewiele a co do depresji...ja mam i się obżeram, straszne - jak mam jakiś problem, albo coś mnie niepokoi to lecę jeść...co za natura
Ja doszłam do wniosku, że dziś już nic nie robię... Leżę sobie na kanapie i jednym okiem zerkam na via sat history, a drugim w laptopa... Nie wiem czemu dziś taki dół...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32802478]Noooo auć jak nie wiem. Nie zacięłam się maszynką, tylko potem, jak sobie pomagałam nożyczkami, to się przycięłam Bardzo powierzchowne skaleczenie, ale kilka kropelek krwi się ulało... Dotknęłam się tam wodą utlenioną na wszelki wypadek, ale stres jak nie wiem, chyba przestanę się depilować

Byłam na wizycie i już sama nie wiem, co robić.
Gin zmienił dawkę Fenoterolu na 4 razy po pół tabletki, bo powiedział, że przy tym leku nie jest ważna taka duża ilość, ale stałe stężenie. I Isoptinu nie muszę cały czas brać z tym.
Mogę chodzić, wręcz nie mam cały czas leżeć - ale co, jak ja mam przy staniu napięty brzuch? Choć już sama nie wiem, czy on jest napięty czy twardy....
Szyjka ma ponad 2 cm niby (musiałam o to dopytać, bo on powiedział tylko, że się nie zmieniła od ostatniego razu), ale miałam tylko USG przez brzuch, ani dopochwowe ani badanie gin.
No i mam trochę więcej pić, ale to też na moje wyraźne pytanie, co z tymi wodami płodowymi.

Ale z dobrych wiadomości: z małym ok i ma już... 900g!! Już prawie kilogramowy człowieczek
Ja jestem przewrażliwiona, może i jestem hipochondryczką już, ale powoli załamuje mnie ta cała sytuacja, każdy mówi co innego.[/QUOTE]
Duży chłopak!
A jak Ty się czujesz w ogóle? Lepiej ciutkę?
Stary 2012-03-08, 18:04   #588
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Duży chłopak!
A jak Ty się czujesz w ogóle? Lepiej ciutkę?
Dziękuję. Tak, jak siedzę i nie myślę o tym, to jest lepiej, ale twardnienia się zdarzają, choć już dużo rzadziej, niż jak leżałam plackiem w szpitalu.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 18:05   #589
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest cena bez przesyłki, z przesyłką to by wyszło prawie 60zł, ale można by było jeszcze więcej rzeczy tam kupić i wtedy chyba by wszystko poszło jedną przesyłką?

Chyba wybiorę się do sklepu i zorientuję się jakie są ceny poszczególnych rzeczy i zobaczę czy się opłaca kupować na Allegro czy tak średnio
Jednej rzeczy się nie opłaca tak np tego przewijaka.Ale najlepiej jest zamówić hurtem i za przesyłkę płaci się raz.Ja robię rozeznanie po różnych sklepach i na allegro no i wiadomo że wybiorę tam gdzie taniej.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 18:07   #590
8ewus8
Zadomowienie

Jak my patrzyliśmy wózki, to różnica między sklepem a allegro naszego wózka była 400zł, więc bardzo dużo.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 18:12   #591
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednej rzeczy się nie opłaca tak np tego przewijaka.Ale najlepiej jest zamówić hurtem i za przesyłkę płaci się raz.Ja robię rozeznanie po różnych sklepach i na allegro no i wiadomo że wybiorę tam gdzie taniej.
Ja się na to Allegro jakoś specjalnie nie napalam, bo wolałabym wcześniej pooglądać, no chyba, że jest jakaś duża różnica w cenie i by się opłacało
Stary 2012-03-08, 18:41   #592
Konto usunięte

Dziewczyny ale schizuję....
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu)...
Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia.....
Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-08 o 18:42
Stary 2012-03-08, 18:44   #593
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie moge zmobilizować do rajdu po sklepach w celu porównania cen..ale wiem, ze np.butelki tommee tippee są dużo tańsze na allegro (cena sklepowa 150ml - 24zł allegro 8zł), więc tam będe kompletowała zestawy
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 18:45   #594
zaaaabcia
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805035]Dziewczyny ale schizuję....
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu)...
Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia.....
Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia [/QUOTE]

Spokojnie napewno nic sie nie stanie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 18:46   #595
_Maya_
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805035]Dziewczyny ale schizuję....
Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia [/QUOTE]
ekhmmm.... nie napiszę nie przejmuj się...gdybym ja miała tak schizować co do ranek to na rękach miałabym 4cm kremu do rąk żeby skóra nie pękała itp. po co się nakręcasz?
Stary 2012-03-08, 18:48   #596
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ekhmmm.... nie napiszę nie przejmuj się...gdybym ja miała tak schizować co do ranek to na rękach miałabym 4cm kremu do rąk żeby skóra nie pękała itp. po co się nakręcasz?
Tak, tylko to takie newralgiczne miejsce :P
Ja już tak mam, że jak jeden problem mam opanowany, to znajduję inny.... Ale tylko w ciąży, wcześniej byłam zdrowa (na umyśle)
Stary 2012-03-08, 18:50   #597
Timii
Rozeznanie

Cytat:
to tak jak ja - uwielbiam długie spodnie i górę w zależności od pory roku więc doskonale Cię rozumiem, ja potrzebuje tylko jakiejś koszuli na poród - i wsio mam tutaj...no ewentualnie przybornika na łóżeczko, bo lubię mieć wszystko uporządkowane, ale nic tutaj ładnego nie zauważyłam, a na siłę kupować nie mam zamiaru

buszuj buszuj - bo dni płyną nieubłagnie i nie da się zatrzymać czasu
ja ta koszule granatowa do porodu znalazlam w pennysie za 5eur wiec rewelacja. jak bylm tam tydzien temu to ciagle je jeszcze mieli i sporo innych z guziczkami na deklodzie wiec idealne do karmienia. rzuc okiem u sebie.
wogole to wczesniej ktos mnie wprowadzil w blad i powiedzial mi ze tutaj nie mozna takich dostac i te pozostale 4 przywiozlam z Polski po swietach. pozniej okazalo sie ze owszem tutaj sa, bardzo fajne, wlasnie w pennym i do tego tansze! nie wiem po co je targalam ze soba z PL

w sprawie allegro to ja nie mam wyjscia, raczej nie chce nikgo fatygowac w PL zeby mi biegal za tymi zakupami. sama wszystko sobie wybieram online i wysylam do domu. przynajmniej widze co kupuje. kiedys bylo o wiele taniej ale teraz to juz niekoniecznie, zalezy jeszcze co i od kogo...

dziewczyny jesli nie kupowalyscie jeszcze takich pieluch ceratek to odpuscie sobie.
http://allegro.pl/flanelowe-pieluszk...190267387.html
ja kupilam dwie, wczoraj je wypralam i oceniam jako beznadziejne. po praniu rozmiar pieluszki nie pasuje juz do rozmiaru ceratki wiec obie strony sa mocno zwichrowane. przy prasowaniu masakra - ta ceratka prawie sie topi! nie polecam, moje chyba wyladuja w koszu. lepiej zainwestowac w jakis ochraniacz na materac. zreszta teraz obawiam sie ze dzieciak moze sie szybciej nabawic odparzen od takich pieluch...
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 18:51   #598
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/s-m-koszulka-do-ka...188343679.html

Szybko doszły i jak za tą cenę to są ok
Cytat:

Jak leżałam w szpitalu laska miała taka koszulę i ona nie zasłaniała dupciLedwo,ledw o.Ciągle ogladałam jej majciochy
o nie, to ja tyłkiem z moim potężnym cellulitem świecić nie mogę Chcę sobie oszczędzić chociaż takie upokorzenia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32803616]Ja chyba następnym razem naprawdę pójdę z kartką z pytaniami.... Zapomniałam spytać o ten posiew [/QUOTE]

Ty się nie śmiej, ja tak robię bo potem zapominam 3/4 tego o co chciałam zapytać, więc po prostu robię sobie listę

I nie stresuj się ranką, zdezynfekuj ją sobie i wszystko będzie gicior
Stary 2012-03-08, 18:52   #599
Timii
Rozeznanie

szmaragdowykotku - ciesze sie z dobrych wiesci
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 18:52   #600
_Maya_
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805176]Tak, tylko to takie newralgiczne miejsce :P
Ja już tak mam, że jak jeden problem mam opanowany, to znajduję inny.... Ale tylko w ciąży, wcześniej byłam zdrowa (na umyśle)[/QUOTE]
no tak ale krwiobieg masz jeden
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości