|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
to tak jak ja - uwielbiam długie spodnie i górę w zależności od pory roku ![]() ![]() buszuj buszuj - bo dni płyną nieubłagnie i nie da się zatrzymać czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba skuszę się na te koszulki, chociaż zobaczę jutro czy coś ciekawego jest w Auchan. Chodzę do Sobuty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla nas wszystkich!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Michalowa79 - leż sobie spokojnie i wypoczywaj ![]() ![]() Balonik epi-no, to jak kupowałam to był tylko jeden rodzaj - ten z manometrem - wydaje mi się sensowniejszy - widać od razu, czy na pewno dobrze się ćwiczy, bo skacze wskazówka ![]() Linomag tak - biało-zielony!!! Zresztą wystarczy powiedzieć w aptece, że dla noworodka do pupy, to panie dadzą odpowiedni. Ja suocrem miałam tylko na podrażnienie. Ktoś go używał codziennie, pamiętam, że nawet był link, chyba od _agaty, ale u mnie na porodówce mówili wyraźnie, żeby nie stosować profilaktycznie, więc są różne szkoły. Jeżeli chodzi o no-spę, to ja też pierwsze słyszę, że nie działa po 20 tyg ![]() Byłam dzisiaj u lekarza, jeszcze nie jestem do kasacji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam Wam jeszcze tylko powiedzieć coś odnośnie herbatek z melisą. Uważajcie, bo jak poczytacie skład wielu z nich, to można znaleźć tam korzeń lukrecji, która jest leciutko słodka, dlatego dodaje się ją do herbatek owocowych, ale z tego, co wiem, to NIE WOLNO jej przyjmować w ciąży, bo ma działanie własnie podobne do liści malin!!! Czyli pijemy melisę, żeby nie mieć skurczy, a lukrecją sobie te skurcze wywołujemy. Są jeszcze prócz tego inne skutki (poza skurczami) przyjmowania lukrecji - nawet na stronach aptek doz jest napisane, że nie wolno przyjmować w ciąży! Znalazłam kiedyś lukrecję na liście ziół zakazanych w ciąży. Zapamiętałam to, bo sama lubię herbatki owocowe, a właśnie w wielu z nich jest lukrecja. Nie wiem, ile by tego trzeba wypić, żeby miało skutek (lukrecja działa też przeczyszczająco, więc może dlatego), ale myślę, że lepiej na zimne dmuchać, zwłaszcza jak mamy problemy ze skurczami. Nie chcę pisać jakichś bzdur, bo nie zgłębiłam tematu, ale na pewno wiem, że od lukrecji w ciąży to jak najdalej! Ja na wszelki wypadek kupuję czystą melisę, 100% melisy w melisie ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-08 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Konto usunięte
|
Ja chyba następnym razem naprawdę pójdę z kartką z pytaniami.... Zapomniałam spytać o ten posiew
![]() Za to mój mąż się spisał dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, czy naprawdę opłaca się robić zakupy wyprawkowe na allegro? Bo tak przeglądam przedmioty użytkownika rajrodzica (polecanego tutaj) i jedyne co kojarzę to cena oliwki j&j. U niego kosztuje jakieś 3 zł więcej niż w rossmanie czy supermarkecie. I teraz nie wiem, czy takie zakupy na pewno mają sens. Bo ja rozumiem, że jak ktoś ma leżeć to woli wszystko zamówić i przepłacić te kilkanaście, czy kilkadziesiąt (!) złotych, ale ja póki co chodzić mogę, niewiele bo niewiele, ale jednak
![]() ![]()
#577 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój brzuszek póki co bez żyłek na biuście odrobinę się pojawiło niedawno ale smaruję dzielnie kremikami i mam nadzieję że wszystko będzie ok. Cytat:
![]() Ty to jesteś odważna ![]() Cytat:
![]() Krwawień nie mam - czasem odsmarknę ![]() Cytat:
![]() Mój mąż jak się rodził to ponoć miał duuużą główkę ale teściowa siłami natury i dała radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A w kwestii lukrecji to powiem Wam że ja w zeszłym roku po lukrecji dostałam mega ataku alergii. Lukrecja znajdowała się w syropie na kaszel - i po małej łyżeczce powodowała sklejanie się pęcherzyków płucnych i nie mogłam wziąć wdechu - myślałam że umieram - na szczęście dawka była niewielka więc po chwili wszystko wróćiło do normy - lekarka powiedziała mi wtedy że niektóre osoby mogą tak reagować na lukrecję właśnie bo ona jest mocno alergizująca. Na szczęście ja meliskę tylko 100% ale dobrze wiedzieć ze w owocowych stusują bo nigdy nie zwracałam na to uwagi a za nic w świecie nie chcę tego uczucia że nie mogę złapać tchu |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Szmaragdowykotku to cieszę się, że wszystko w porządku - oby to co teraz dostało poskutkowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Odezwałam się w wątku tylko kilka razy na samym początku, ale czytam regularnie i pewnie zacznę też pisać regularnie bo jestem z tych leżących... Piszę do Was bo kupiłam fajną jeansową kurtkę na allegro w stanie idealnym niestety jest na mnie za duża i będzie za duża nawet za miesiąc. I tu pytanie czy któraś byłaby zainteresowana? chętnie wystawię na allegro jeżeli tak. Cena jaka mnie interesuje to 100zl. Kurtka firmy 9 fashion. Model devin. Rozmiar L OBWÓD BIUSTU - max. ok. 98cm-100cm OBWÓD BRZUCHA - max. ok. 106cm-108cm DŁ. OD RAMIENIA - ok. 60 cm SKŁAD: 89% BAWEŁNA 11% ELASTEN można podglądnąć http://www.everydaymaternity.com/9f-...ket-p-407.html
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak bez to się moim zdaniem nie opłaca a jak sie zepsuję to co wtedy?A tak pójdziesz do sklepy np z reklamacja.Takie mam zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32802478]Ale z dobrych wiadomości: z małym ok i ma już... 900g!! ![]() ![]() Ja jestem przewrażliwiona, może i jestem hipochondryczką już, ale powoli załamuje mnie ta cała sytuacja, każdy mówi co innego.[/QUOTE] no to duży chłopak, ciekawe ile mój ma, bo my na tym samym etapie ![]() ja idę na usg dopiero 22.03, więc do tego czasu to jeszcze sporo urośnie. Z lekarzami własnie to jest wkurzające, kazdy ma swoje zdanie na dany temat i idzie zgłupieć. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Wtajemniczenie
|
Ale np takie cudo jak leżaczek ten do 18kg jest tanszy na allegro u mnie w sklepie koszt 270zł a na allegro z przesylką jakieś 230 zależy od aukcji itp.Więc 50 zł w kieszeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre -- dlaczego o tym nie pomyślałam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba wybiorę się do sklepu i zorientuję się jakie są ceny poszczególnych rzeczy i zobaczę czy się opłaca kupować na Allegro czy tak średnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32802478]Noooo auć jak nie wiem. Nie zacięłam się maszynką, tylko potem, jak sobie pomagałam nożyczkami, to się przycięłam ![]() ![]() Byłam na wizycie i już sama nie wiem, co robić. Gin zmienił dawkę Fenoterolu na 4 razy po pół tabletki, bo powiedział, że przy tym leku nie jest ważna taka duża ilość, ale stałe stężenie. I Isoptinu nie muszę cały czas brać z tym. Mogę chodzić, wręcz nie mam cały czas leżeć - ale co, jak ja mam przy staniu napięty brzuch? Choć już sama nie wiem, czy on jest napięty czy twardy.... Szyjka ma ponad 2 cm niby (musiałam o to dopytać, bo on powiedział tylko, że się nie zmieniła od ostatniego razu), ale miałam tylko USG przez brzuch, ani dopochwowe ani badanie gin. No i mam trochę więcej pić, ale to też na moje wyraźne pytanie, co z tymi wodami płodowymi. Ale z dobrych wiadomości: z małym ok i ma już... 900g!! ![]() ![]() Ja jestem przewrażliwiona, może i jestem hipochondryczką już, ale powoli załamuje mnie ta cała sytuacja, każdy mówi co innego.[/QUOTE] Duży chłopak! ![]() A jak Ty się czujesz w ogóle? Lepiej ciutkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
Jak my patrzyliśmy wózki, to różnica między sklepem a allegro naszego wózka była 400zł, więc bardzo dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny ale schizuję....
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu ![]() Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia..... Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-08 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805035]Dziewczyny ale schizuję....
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu ![]() Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia..... Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia ![]() Spokojnie napewno nic sie nie stanie ![]()
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805035]Dziewczyny ale schizuję....
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu ![]() Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia..... Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia ![]() ekhmmm.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już tak mam, że jak jeden problem mam opanowany, to znajduję inny.... Ale tylko w ciąży, wcześniej byłam zdrowa (na umyśle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wogole to wczesniej ktos mnie wprowadzil w blad i powiedzial mi ze tutaj nie mozna takich dostac i te pozostale 4 przywiozlam z Polski po swietach. pozniej okazalo sie ze owszem tutaj sa, bardzo fajne, wlasnie w pennym i do tego tansze! nie wiem po co je targalam ze soba z PL ![]() w sprawie allegro to ja nie mam wyjscia, raczej nie chce nikgo fatygowac w PL zeby mi biegal za tymi zakupami. sama wszystko sobie wybieram online i wysylam do domu. przynajmniej widze co kupuje. kiedys bylo o wiele taniej ale teraz to juz niekoniecznie, zalezy jeszcze co i od kogo... dziewczyny jesli nie kupowalyscie jeszcze takich pieluch ceratek to odpuscie sobie. http://allegro.pl/flanelowe-pieluszk...190267387.html ja kupilam dwie, wczoraj je wypralam i oceniam jako beznadziejne. po praniu rozmiar pieluszki nie pasuje juz do rozmiaru ceratki wiec obie strony sa mocno zwichrowane. przy prasowaniu masakra - ta ceratka prawie sie topi! nie polecam, moje chyba wyladuja w koszu. lepiej zainwestowac w jakis ochraniacz na materac. zreszta teraz obawiam sie ze dzieciak moze sie szybciej nabawic odparzen od takich pieluch... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32803616]Ja chyba następnym razem naprawdę pójdę z kartką z pytaniami.... Zapomniałam spytać o ten posiew ![]() Ty się nie śmiej, ja tak robię ![]() ![]() I nie stresuj się ranką, zdezynfekuj ją sobie i wszystko będzie gicior ![]()
![]() |
#599 |
Rozeznanie
|
szmaragdowykotku - ciesze sie z dobrych wiesci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805176]Tak, tylko to takie newralgiczne miejsce :P
Ja już tak mam, że jak jeden problem mam opanowany, to znajduję inny.... Ale tylko w ciąży, wcześniej byłam zdrowa (na umyśle ![]() no tak ale krwiobieg masz jeden ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.