|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805035]Dziewczyny ale schizuję....
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu ![]() Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia..... Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia ![]() Jesteś głupia ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805176]Tak, tylko to takie newralgiczne miejsce :P Ja już tak mam, że jak jeden problem mam opanowany, to znajduję inny.... Ale tylko w ciąży, wcześniej byłam zdrowa (na umyśle ![]() spryskaj sobie octaniseptem jak masz w domu albo wodą utlenioną - zabijesz wszelkie zarazki których napewno nie ma ale się uspokoisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() Ja mam taką wyobraźnię, że mam już czarne scenariusze przed oczami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam czekoladki frutti di mare
![]() ![]() ![]() ![]() A co do ranek itp. to radzę zachować spokój. Wszelki stres tylko szkodzi dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Ja chyba zrobię tak, że pozapisuję sobie te ceny z allegro i jak pojedziemy odebrać wózek porównam z cenami w sklepie. Przy większych zakupach na pewno dostaniemy większy rabat niż te gwarantowane 5% i może jednak tam wyjdzie jednak taniej. Szkoda tylko, że to tak daleko i nie mogę od razu sprawdzić cen
![]()
#605 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32805035]Dziewczyny ale schizuję....
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu ![]() Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia..... Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia ![]() Jestes głupia ![]() A tak na poważnie to powinnaś wyluzować-przez takie coś nic się nie stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
przypomniałaś mi jego nazwisko :P
ja byłam u niego na pierwszej wizycie, jak mi powiedział, że jak chce żeby mi ciążę prowadził, to mam się przenieść tam do rodzinnego. podziękowałam. moja mam do niego chodzi Perse nie zamartwiaj się tak. nic się nie stanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
hmm ja póki co porównywałam ceny wrocławskie w Askocie z tymi z allegro i wiekszość rzeczy co chciałam kupić na allegro jest tańsze i to często nie o złotówke czy 2, ale naprawdę spooro, a jeszcze jak zamówię w ramach jednej przesyłki to już wogóle
![]() ![]()
#608 |
Zakorzenienie
|
mąż mi zjadł pół czekolady michałkowej bez pozwolenia :/
wrrr podzieliłabym się, ale mógł zapytać... :P ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- włączam sobie nocny tryb.... w dzień się nie umiem skupić na nauce. a w nocy jakoś mi to lepiej wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Rozeznanie
|
Perse ciesze sie,ze na wizycie ok.
Twoj maz musi miec z Toba wesolo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc powoli się zbieram i żegnam dzisiaj bo z pewnością za 30 minut max odlecę śnić o moim wymarzonym domku. Miłych snów Wam wszystkim życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też mam w nocy więcej siły, w dzień chodzę jak śnięta ryba. Roki ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi Ci o mój problem, to ja mu nawet o takich rzeczach nie mówię, bo on się puka w czółko i mówi, że jestem histeryczką, paranoikiem i czymś tam jeszcze i nie chce mnie słuchać. A tu, choć tym razem chyba faktycznie przesadzam, mogę się wygadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o zamawianie na allegro to czasem można kupić dużo taniej ja u siebie w mieście widziałam tego typu koszule nocną co na allegro co zamawiałam tyle że kosztowała 40zł jedna ja za dwie zapłaciłam 43 jakoś tak więc mi się opłacało. Tak jak teraz robiłam zamówienie bo chciałam kupić pieluchy bo przy samym zakupie ich w porównaniu z cenami u mnie to już po doliczeniu przesyłki mam 20zł na plusie nawet jak reszta zakupów byłaby porównywalna to powiedzmy ze za te 20zł mogę coś kupić jeszcze
![]() Także chyba warto się przyjrzeć tym ceną a nie wspomnę że nie muszę wychodzić z domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Wtajemniczenie
|
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu ![]() Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia..... Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia ![]() Jesteś głupia ![]() I jeszcze raz dziękuję za wsparcie, dziewczyny! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam Wam jeszcze powiedzieć coś odnośnie długości szyjki, bo specjalnie dzisiaj zapytałam, ze względu na to, że każda z nas podaje inne wymiary ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-08 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też biorę luteinę i od tygodnia zamartwiam się że mam krótką szyjkę 32 mm mimo że lekarz powiedział że zamknięta twarda i że wszystko jest ok - to jakoś moja wyobraźnia i hormony szaleją i szukałam wszędzie chyba dziury w całym i właśnie brakowało mi takiego info że 32 mm to całkiem normalna i poprawna szyjka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam właśnie do domu i liczyłam na to, że któraś z Was odpowie mi na moje pytania
![]() No cóż. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Wtajemniczenie
|
To się cieszę, że Was uspokoiłam
![]() Jeszcze tutaj o tym, że w ciąży NIE WOLNO JEŚĆ LUKRECJI (czarne żelki) ANI PIĆ NAPARÓW Z LUKRECJI (w wielu herbatkach owocowych jako dodatek)!!!! http://dzieci.pl/cid,1024105,page,2,...puticaid=6e0e6 Jest sporo innych stron na ten temat jeszcze, więc myślę, że nie warto ryzykować, bo informacja jest raczej pewna.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-08 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamusie,które mają już pociechy.Zauważyłam że młody jak zaśnie rzuca tak nie spokojnie nogami,jakby się kręcił ale tylko nogami.Nie wiem czy robi tak w nocy ale też nie zauważyłam tego wcześniej.Robi tak ze trzy dni.Czy tylko młody tak ma?Lub co to może być? ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Dzisiaj wzięłam po raz pierwszy luteina pod językowo i muszę przyznać,że wole mieć ta dopochwową,pomimo że muszę chodzic z wkładką.Ona jest mdlaca myslałam,że zwymiotuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#623 |
Wtajemniczenie
|
Młody wchodzi mi pod żebra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32807821]A leżałaś? Ja nie mam zamiaru się wysilać oczywiście, ale na spacerki bardzo mnie ciągnie, tym bardziej, że mi pozwalają. Jednak wiadomo, dla dziecka zrobię wszystko co trzeba.[/QUOTE]
Ja miałam bardzo wyraźnie zalecone - polegiwać - czyli siedzieć w domu, nie to że leżeć plackiem, do ubikacji mogłam wstawać, ale żadnych spacerów nawet, żadnego broń Boże noszenia zakupów czy wchodzenia po schodach. Generalnie duuuużo wypoczynku i jednak nie chodzić ![]() ![]()
#625 | |||
Zakorzenienie
|
Wymyśliłam sobie, że przez tę maleńką rankę, którą sobie zrobiłam przy depilacji, dostaną mi się jakieś bakterie do krwi ;( (nie wiem, czy mam jakieś, nie miałam w końcu tego wymazu ![]() Ranka była na tyle malutka, że nie dawała już później żadnych śladów, dopiero jak poszłam siku, to znalazłam na wkładce dosłownie kropelkę krwi.... Ale przecież czasami po stosunku też są czasami jakieś obtarcia..... Proszę, napiszcie mi, że jestem głupia ![]() jesteś głupia ![]() ![]() Cytat:
ale ja chciałam taką na ramiączka, bo w szpitalu jest tak duszno, że nie chce koszuli normalnej - takie już mam i wiem że w Penim są i w Dunsie są fajne.... mi zależy na zwykłej koszuli na ramiączka której niestety tutaj nie mogę dostać, bo wszystkie to takie "seksi" Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie to wygląda bardziej jak kocyk a nie ręcznik, nie sądze żeby był bardzo "wciągający" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#626 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32807598]Wiesz, ja mam niby ponad 2 cm (nie wiem dokładnie ile, ale raczej nie więcej niż Ty) i mi nawet leżeć nie każą, więc chyba nie jest tak źle...[/QUOTE]
No wygląda na to że macie rację - a ja spanikowałam z niewiedzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojemu buzują chyba hormony i upodobał sobie moje łono a Tż się śmieje że wie gdzie najlepiej ![]() Tylko przez to ten strach o szyjkę - no ale leżę ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32808191]No ja na wszelki wypadek też będę się oszczędzać. Mąż mi nosi zakupy, teściowa gotuje obiady, na razie jest OK. Ale chciałabym raz wyskoczyć do znajomych (pojedziemy samochodem), sama już nie wiem, czy mogę. Niby mogę chodzić do SR i mogę iść do dentysty sobie. Ale boję się jednak ![]() Ja wiem, tylko to takie miejsce kłopotliwe i na dodatek mogą być jakieś bakterie ![]() Mój gin mi powiedział że jakbym musiała leżeć plackiem 24 h to od razu skierowałby mnie do szpitala bo wiadomo że w domu ciężarne nigdy grzecznie nie leżą i mają głupie pomysły - więc jak się dobrze czujesz to mały wypad autem napewno nie zaszkodzi. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty to nazywasz paniką? ![]() 4 sztuki to już bardzo dużo, ja miałam 2 rano i 2 wieczorem, a teraz mam nieszczęsną Nystatynę :/ Więcej bym nie zniosła chyba ![]() Mój to chyba kopie w tę szyjkę, skoro leży nogami do dołu ![]() No, jeszcze pójdę na jedno badanie i wtedy się umówię z nimi, zobaczymy, co będzie wtedy. A do tego czasu będę się oszczędzać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
A widzisz potwierdzam,że gin ma rację.Okropna w smaku,normalnie jakbym była w pierwszym trymestrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32802478]Noooo auć jak nie wiem. Nie zacięłam się maszynką, tylko potem, jak sobie pomagałam nożyczkami, to się przycięłam
![]() ![]() Byłam na wizycie i już sama nie wiem, co robić. Gin zmienił dawkę Fenoterolu na 4 razy po pół tabletki, bo powiedział, że przy tym leku nie jest ważna taka duża ilość, ale stałe stężenie. I Isoptinu nie muszę cały czas brać z tym. Mogę chodzić, wręcz nie mam cały czas leżeć - ale co, jak ja mam przy staniu napięty brzuch? Choć już sama nie wiem, czy on jest napięty czy twardy.... Szyjka ma ponad 2 cm niby (musiałam o to dopytać, bo on powiedział tylko, że się nie zmieniła od ostatniego razu), ale miałam tylko USG przez brzuch, ani dopochwowe ani badanie gin. No i mam trochę więcej pić, ale to też na moje wyraźne pytanie, co z tymi wodami płodowymi. Ale z dobrych wiadomości: z małym ok i ma już... 900g!! ![]() ![]() Ja jestem przewrażliwiona, może i jestem hipochondryczką już, ale powoli załamuje mnie ta cała sytuacja, każdy mówi co innego.[/QUOTE] 900g ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.