Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 20:10   #3811
Norniczka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Aha, znalazłam lóżeczko dla mojego maleństwa, ale kupię dopiero w maju
http://allegro.pl/4b-klups-stylowe-l...189863657.html
Stary 2012-03-08, 20:13   #3812
cocobella
Raczkowanie

Jutro na spokojnie się odezwę i napiszę coś więcej o sobie. Teraz musze lecieć bo mój TZ
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:14   #3813
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziękuję i wzajemnie

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Norniczka fajne to łóżeczko.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:17   #3814
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Poza tym pytałam ją o sukienki ślubne i w przyszłym tygodniu ma być taka, która mi się podoba i to poniżej 200zł Zobaczymy tylko czy będzie pasować To ta biała ze zdjęcia
Śliczna Chociaż ta w kwiatki też mi się podoba Pokaż co tam jeszcze mają
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Rozumiem, strach jest niezwykle silnym uczuciem. W związku z tym mała prośba ode mnie- postaraj sie nie przekazać tego strachu swoim dzieciom, nie opowiadaj przy nich nic strasznego na temat wizyt u dentysty, nawet nie zdajemy sobie sprawy ile one wyczuwają. Niech ich pierwsza wizyta to będzie fajna, ciekawa przygoda, zapoznanie z gabinetem, zabawa, itp. to bardzo rzutuje na późniejsze reakcje na dentystów. Synka (jeśli nic się nie dzieje) możesz zaprowadzić ok 2,5 -3rż na taką wizytę adaptacyjną
Ja ostatnio czytałam w jakiejś gazecie, że warto iść z dzieckiem do dentysty jak wyrośnie pierwszy ząbek, żeby przyzwyczajać dziecko...
Cytat:
Cześć dziewczyny! Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kobiet
Ja już po wizycie, wszystko w porządku. Moje maleństwo waży 157 g Ginka powiedziała, że mam bardzo ładną szyjkę, łożysko ściana przednia. Wszystkie wymiary dzieciaczka prawidłowe 2 kwietnia będę miała połówkowe robione, dzisiaj tylko tak kontrolnie to usg było No i prawdopodobnie dziewczynka Chociaż za bardzo nie chciał dzieciaczek współpracować, ale po którymś podejściu trochę się rozkraczył i lekarka powiedziała, że nic tam między nogami nie widzi, ale to nic pewnego
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Jestem po wizycie. Miałam dziś normalne usg, połówkowe będę mieć za 3 tyg.
Mam anemię, muszę brać żelazo i kazał jeść czerwone mięso i wątróbkę. Dzidzia sie ruszała, serduszko biło. Była zwinięta - może się przestraszyła lekarza.
No i prawdopodobnie dziewczynka!!!
Jedz dużo !

I gratuluję córci
Cytat:
Soleilka Gratuluję 6 miesiąca! Jak ten czas zapierdziela Rzeczywiście niedługo zaczniemy się rozpakowywać
dziękuję No właśnie mówię, że ten czas tak leci, że zaraz czerwiec będzie
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

dziekuje za trzymanie kciuków
Jak narazie nasze dzieciątko dobrze się rozwija i wszystko wskazuje nam na chłopca

co prawda marzyla mi sie dziewczynka, ale ciesze sie bardzo z tej informacji, bo przeciez to moje dzieciątko i najważniejsze jest aby było zdrowe
Gratuluję W końcu jakiś chłopczyk
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zmieniając temat, myślicie że skoro rodzimy latem i prawdopodobnie będzie ciepło to czy będą nam potrzebne w szpitalu szlafroki? czy wystarczy dłuższa - tak do kolana - koszula nocna z krótkim rękawem? hmmm bo nie wiem czy zamawiać szlafrok
Ja biorę taki cienki letni szlafroczek, zawsze to można rano czy wieczorkiem zarzucić na koszulę
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja sie tak objadlam krewetkami
Czekam na TZ, mam nadzieje,ze ma cos ladnego dla mnie
Mnie na czas ciąży odrzuciło od wszystkich owoców morza

Rozmawiałam z ginem na temat tych bólów brzucha, jeśli będą się utrzymywać, to kładą mnie na patologię Prawdopodobnie położę się i tak w przyszłym tygodniu, bo w tym nie chcę na weekend leżeć. No i zrobiliby mi usg żeby potwierdzić płeć

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:19   #3815
Mandragorrka
Zakorzenienie

buena gratuluję dziewczynki

ajka89 gratuluję dziewczynki

ewka5891 gratuluję chłopca

Cieszę się mamusie, że wizyty udane

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wiecie na co mam ochotę? Na winko z serem pleśniowym Heh, poczekam z rok.
Też mam ochotę... Czerwone winko i serek z taką niebieską pleśnią... Eh

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mówiłam ostatnio, że nie cierpię jak ktoś się spóźnia?
Zaprosiliśmy znajomych na 17. Jedni będą wpół do 6, a drudzy którzy mieszkają od nas 15 min. spacerkiem też nie wiadomo kiedy
Dobrze że na 5 tego kurczaka nie upiekłam, tylko wstawiłam go tak żeby był wpół do 6.

Odechciało mi się, serio...
Też nie lubię Nie rozumiem jak można się tak notorycznie spóźniać Mam kilku takich znajomych i bardzo często jak organizuję spotkanie np na 19 to mówię im, że mają być o 18,30, wtedy przychodzą w miarę punktualnie
A z drugiej strony nie lubię nad gorliwych. Spotkanie o 18 a oni są o 17,30. Tak robi jedna koleżanka i moi teściowie
Najgorsze, że teściowie oczekują tego samego. Zapraszają na obiad na 14, a jak przychodzimy 15 minut przed czasem to według nich jesteśmy spóźnieni

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:22   #3816
dottta
Zakorzenienie

witam nową koleżankę
Będzie dobrze

mam humor do
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:23   #3817
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Norniczka fajne to łóżeczko.
Dziękuję
Jeszcze muszę znaleźć jakąś szafę i komodę pasującą do łóżeczka
Stary 2012-03-08, 20:25   #3818
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie miałam ospy. A kiedyś pilnowałam dwójki dzieci z ospą i nie zaraziłam się.
Ale ospa w ciąży chyba nie jest szkodliwa jakoś bardzo?
Jeśli nie chorowałaś to jest szkodliwa. Z tego co przejrzałam pobierznie temat to do 20t.c może nawet skonczyc się poronieniem dziecka, a później jest już mniej szkodliwa ale może np. objawić się po urodzeniu u dzidzi jako półpasiec, dlatego jeśli nie chorowałaś to uważaj. Co do mnie to wyczytyałam że moje przeciwciała chronią dzidzię do 7 dni po porodzie, później dziecię już na siebie pracuje.
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:29   #3819
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Ja po prostu wczesniej sie szykuje, a i tak jestem na czas - z dzieckiem.
Dlatego nie rozumiem jak niektorzy moga sie tak bardzo spozniac, w dodatku bez dzieci.
Niektorym wystarczy nagadac i od razu zmiana Kolezanka mieszka 5min drogi ode mnie, a potrafi sie spoznic 2h, zawsze ma jakies wytlumaczenie...
właśnie Może trzeba nagadać?
Przyznam się (ze wstydem), że sama należę do tych spóźnialskich. Co prawda nigdy nie zdarzyło mi się spóźnić na samolot czy egzamin, ale z wizytą - wiecznie
I raz mnie moja przyjaciółka tak opierniczyła (i to nie w żartach - poważnie i podniesionym tonem), że wyleczyła mnie raz na zawsze
(oczywiście tylko ze spóźniania się do niej)

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A z drugiej strony nie lubię nad gorliwych. Spotkanie o 18 a oni są o 17,30. Tak robi jedna koleżanka i moi teściowie
Najgorsze, że teściowie oczekują tego samego. Zapraszają na obiad na 14, a jak przychodzimy 15 minut przed czasem to według nich jesteśmy spóźnieni
o, z teściami mam identycznie
Obiad na 15, a oni o 14:40 już nerwowo wydzwaniają i wypytują, gdzie się podziewamy i czemu nas jeszcze nie ma...

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:30   #3820
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
witam nową koleżankę
Będzie dobrze

mam humor do
a czemu?
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziękuję
Jeszcze muszę znaleźć jakąś szafę i komodę pasującą do łóżeczka
Też mi się podoba to łóżeczko
Ja o zmieszczeniu komody do sypialni mogę pomarzyć. Tylko łóżeczko wejdzie i właśnie kombinuje co zrobić z przewijakiem.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:31   #3821
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Dostałam na dzień kobiet taki prezent http://allegro.pl/w-oczekiwaniu-pier...159305970.html muszę teraz tylko znaleźć czas na lekturę
Hmm żeby przeczytać te książki musiałabyś odpuścić sobie wizaż Chociaż później raczej byś nie nadrobiła

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Jestem miła również zawodowo
A tak na serio to przyzwyczajona jestem, że ludzie są uprzedzeni, więc nie mówię od razu nowo poznanym ludziom czym się zajmuję, dopiero po jakimś czasie
Coś w tym jest
Rzeczywiście dentystki (u mężczyzny nigdy nie byłam) są bardzo miłe, jednak nie zmienia to faktu, że wiercenie boli

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
No to dzisiaj by było na tyle, mąż goni mnie od komputera
Jutro jak wyprawię go do pracy odrazu wpadam
Wpadaj Pracujemy tu całą dobę

Cytat:
Dziewczyny, ale jestem zła. Kupiliśmy ostatnio z mężem toster za 7o złoty, a teraz ten sam przecenili i jest za 49 kurdę, dwie dychy w kieszeni
Na pocieszenie Ci powiem, że jak robiliśmy remont to do kuchni kupiliśmy baterię za 350 zł - potem widziałam ją przecenioną o 130 Nawet nie masz pojęcia jaka byłam wk.... zdenerwowana

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:32   #3822
karmeelek
Zadomowienie

Soleika niestety nie mam więcej zdjęć z tego katalogu ani nie wiem jaka firma to produkuje ale spróbuje się dowiedzieć bo naprawdę super ubrania tam mieli.
Odnośnie ospy - jak ktoś już ją przechodził to jest bezpieczny i maleństwo też.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:35   #3823
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie o to mi chodzi, nawet na urodziny sie nie odezwal, ani na swieta!
Nie wspominajac o prezencie!
Na mikolaja dal malemu paczke, ktora dostal z zakladu. Polowy slodyczy juz nie bylo. To bylo z KGHM, oni zawsze daja albo reklamowke wypakowana po brzegi, albo karton, tez taki pelny, az miejsca nie ma.
A on dal nam reklamowke, w ktorej nawet polowy nie bylo
I to z jakim zalem. To jedyne co dal dziecku.
A teraz udaje tatusia, tylko dlatego, ze maly juz ma kogos, kto jest dla niego ojcem... Czuje bezpieczenstwo itd.
Cytat:
Ja tez do tego tak podchodze - ex jest jak dawca nasienia. Nie dosc, ze dziecko go nie pamieta, to jeszcze sie naogladal, jak mnie bil. Ile przy tym placzu bylo... Wtedy go dziecko nie interesowalo. Umial mnie pobic, wyjsc i wrocic po 2 dniach. Zaluje ze go nie zostawilam jeszcze w ciazy.
Teraz maly ma kochajacego ojca, ktory w zyciu na mnie reki nie podniesie. Na pewno czuje sie bezpiecznie. Wie, ze jest kochany. A palant musi to wszystko psuc, tylko dlatego, ze jest wredny. Gdyby mu faktycznie zalezalo na dziecku, zachowywalby sie zupelnie inaczej...
Dziekuje za rady, aktualnie mnie nie stac na adwokata, ale zrobie wszystko zeby bylo jak najlepiej dla dziecka! Zeby tylko na tym nie ucierpialo, a boje sie, ze niestety chociaz czesciowo tak sie stanie. Przyjdzie obcy koles, bedzie mu "tatusiowal", mowil , ze jest jego ojcem, a dziecko takie male bedzie mialo chaos w glowie... Dlaczego ten pan tak mowi, przeciez moj tata jest w domu... I pewnie zacznie do innych "panow" tez mowic tata, dopoki mu sie nie wytlumaczy co i jak...
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Paula, ale na policji to musiało zostać odnotowane, pewnie w aktach jest tam u nich. Jak coś to niech Ci dadzą odpis tych zaświadczeń o pobiciu i przedstawisz w sądzie...

I tak nawiasem. Jezu, co za potwór z kolesia Dobrze, że go zostawiłaś. Podziwiam Cię, naprawdę
Moja mam z moim ojcem przechodziła to samo, a męczyła się ponad 7 lat żeby odejść od niego
Paula! Nóż mi się otwiera w ręku jak to czytam !Matko moja, ile ty przeszlaś!!!!! A temu s☠☠☠☠ysynowi w ogóle bym nie pozwoliła na kontakty z dzieckiem! I w życiu nei zostawiaj go sam na sam ze swoim synkiem!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja na Twoim miejscu pochodzilabym po adwokatach albo popytała się jak to jest z obrońcą z urzędu!!! Zeby nie miał żadnych praw! NIech spierdala na bambo! Gówno mu się należy za to co ci robił!!!!!! Wybaczcie za bluzgi ale przemocy nad kobietami i dziećmi nie zniosę!!! Słuchaj jest takie coś jak niebieska linia - www.niebieskalinia.pl i tam na pewno jak zadzwonisz to ci powiedzą, co się robi w takich sytuacjach jak były mąż rości sobie prawo do opieki!!!! Zadzwoń błagam Cię!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:36   #3824
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Soleika niestety nie mam więcej zdjęć z tego katalogu ani nie wiem jaka firma to produkuje ale spróbuje się dowiedzieć bo naprawdę super ubrania tam mieli.
Szkoda, bo te sukieneczki piękne są

Bloguję
Stary 2012-03-08, 20:42   #3825
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Widzę że dzisiaj tu ruch na wiazażu, chyba imprezka z okazji dnia kobiet - każda przed kompem
ahhh nie udało mi się nadrobić zaległości...
Ale z tego co zdażyłam dojrzeć to doczekaliśmy się dwóch dziewczynek i jednego chłopca- gratuluje:jup i:
No i witam nową mamę
Dziękuję

Cytat:
Ja też czekam na ten serial a z filmu to na jaki gatunek masz ochote?
Hmmm w sumie obojętnie. Coś dobrego.
Cytat:
Jedz dużo !

I gratuluję córci

Rozmawiałam z ginem na temat tych bólów brzucha, jeśli będą się utrzymywać, to kładą mnie na patologię Prawdopodobnie położę się i tak w przyszłym tygodniu, bo w tym nie chcę na weekend leżeć. No i zrobiliby mi usg żeby potwierdzić płeć
Dziękuję. No przecież jem. Na tym wątku nie da się nie jeść
Oby jednak nie kładli Cię na patologię. Niech Cię już nie boli brzuch!

Cytat:
buena gratuluję dziewczynki

ajka89 gratuluję dziewczynki

ewka5891 gratuluję chłopca

Cieszę się mamusie, że wizyty udane

Też nie lubię Nie rozumiem jak można się tak notorycznie spóźniać Mam kilku takich znajomych i bardzo często jak organizuję spotkanie np na 19 to mówię im, że mają być o 18,30, wtedy przychodzą w miarę punktualnie
Dziękuję bardzo.
Co do spóźniania to też tego nie lubię. Sama staram się być zawsze punktualnie i tego też oczekuję od innych. Jednak z tym różnie bywa.
To w drugą stronę też niefajne jest.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Jeśli nie chorowałaś to jest szkodliwa. Z tego co przejrzałam pobierznie temat to do 20t.c może nawet skonczyc się poronieniem dziecka, a później jest już mniej szkodliwa ale może np. objawić się po urodzeniu u dzidzi jako półpasiec, dlatego jeśli nie chorowałaś to uważaj. Co do mnie to wyczytyałam że moje przeciwciała chronią dzidzię do 7 dni po porodzie, później dziecię już na siebie pracuje.
No to oby u mojej cóki w przedszkolu ospa się nie pojawiła.
No ale dziwi mnie fakt, że nie zaraziłam się kiedyś od tych dzieci. A napewno nie chorowałam na ospę.
Stary 2012-03-08, 20:44   #3826
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
a czemu?

Też mi się podoba to łóżeczko
Ja o zmieszczeniu komody do sypialni mogę pomarzyć. Tylko łóżeczko wejdzie i właśnie kombinuje co zrobić z przewijakiem.
A myślałas o przewijaku na lóżeczko?? Tylko to chyba mało wygodne jest, w takim miejscu.
Stary 2012-03-08, 20:54   #3827
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. No przecież jem. Na tym wątku nie da się nie jeść
Oby jednak nie kładli Cię na patologię. Niech Cię już nie boli brzuch!
E no nie widziałam żebyś pisała o czerwonym mięchu Porządnego stejka sobie zjedz, tylko ma być amerykański! Jak u Roberta Burneiki

Już mnie 5 dzień boli Jedyny plus, że dzidziuś kopie, więc mnie to troszkę uspokaja

Bloguję
Stary 2012-03-08, 20:56   #3828
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

Hmmm w sumie obojętnie. Coś dobrego.

Dziękuję bardzo.
Co do spóźniania to też tego nie lubię. Sama staram się być zawsze punktualnie i tego też oczekuję od innych. Jednak z tym różnie bywa.
To w drugą stronę też niefajne jest.

No to oby u mojej cóki w przedszkolu ospa się nie pojawiła.
No ale dziwi mnie fakt, że nie zaraziłam się kiedyś od tych dzieci. A napewno nie chorowałam na ospę.
Hmm..miałam jakiś tytuł na myśli, ale zapomniałam, jak mi się przypomni, to Ci napiszę
Wiesz z tą ospą, to być może tak, że chorowałaś, ale przeszłaś bardzo łagodnie, że nawet nie podejrzewałaś,że to ospa. Ja miałam tak ze świnką. Wszyscy chodzili spuchnięci, a ja ledwo co można było zauważyć, gdyby nie fakt, że w moim domu panowała epidemia.
Cytat:
A myślałas o przewijaku na lóżeczko?? Tylko to chyba mało wygodne jest, w takim miejscu.
Hm, zastanawiałam się nad tym, ale czy te przewijaki nie są krótsze?
Stary 2012-03-08, 20:57   #3829
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
WitaM!!!! I bardzooooo mocno sie ciesze, że jestem z Wami. W takiej brygadzie odrazu raźniej
Witaj!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Widzi, widzi. Małżowi się takie cudeńka podobają. Uważacie, że warto?

Na ruchy masz jeszcze czas. Bardzo współczuję samopoczucia. Nie wiem, czy to Cię pocieszy, że sporo nas tu cierpi. Ja chcę poczytać wreszcie książkę, bo nie mam na to siły. Wczoraj udało mi się chociaż na wizażu chwilę pobyć. I w ogóle czuję, że wegetuje.
Jednak jesteśmy teraz mieszkankiem, które dostarcza ciepełko, jedzonko, schronienie i w dodatku wciąż rośnie - nie jest to łatwe zadanie. Będzie dobrze
No właśnie - jak to ktoś powiedział jesteśmy organizmami żywicielami.
A co do niani - ja myślę, że warto śmialiśmy się, ze w przyszlości nasze dzieci będą podglądać kolegów brata albo koleżanki siostry tym urządzonkiem

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
o jezuuuu będę miała głupie, zezowate, kudłate łyse (ciekawe jakim cudem) dziecko, które będzie niekochane, z krzywymi nogami, zajęczą wargą, które zostanie alkoholikiem (nic dziwnego, jak będzie niekochane)
To tak jak ja
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja jak przejrzałam szafę i spakowałam to co nie pasuje to się okazało że zostały mi 2 bluzki, majtki, skarpetki i dres [COLOR="Silver"]:
ha! same here!!! dlatego nie robię porządków w szafie do wyprowadzki..bo się załamię!!!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ciesz się, dziecku rośnir gęsta czupryna
no właśnie! moje chyba będzie łyse bo zgagi nie mam od począttku 3 miesiąca!
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
I nie dostałam kwiatka
ja też nie....mój mąż stwierdzil, że on Dzień Kobiet obchodzi jutro...szkoda tylko, że ja dzisiaj!!! ale za to niunię slyszalam rano i nie przeszadza mi to tak bardzo
Stary 2012-03-08, 21:07   #3830
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
E no nie widziałam żebyś pisała o czerwonym mięchu Porządnego stejka sobie zjedz, tylko ma być amerykański! Jak u Roberta Burneiki

Już mnie 5 dzień boli Jedyny plus, że dzidziuś kopie, więc mnie to troszkę uspokaja
Bo najczęściej z wołowiny wcinam gulasz, bo uwielbiam.
A Robert B i te jego stejki są extra.

Cytat:
Hmm..miałam jakiś tytuł na myśli, ale zapomniałam, jak mi się przypomni, to Ci napiszę
Wiesz z tą ospą, to być może tak, że chorowałaś, ale przeszłaś bardzo łagodnie, że nawet nie podejrzewałaś,że to ospa. Ja miałam tak ze świnką. Wszyscy chodzili spuchnięci, a ja ledwo co można było zauważyć, gdyby nie fakt, że w moim domu panowała epidemia.

Hm, zastanawiałam się nad tym, ale czy te przewijaki nie są krótsze?
Dobra, jak Ci się przypomni, to pisz.
A może i chorowałam, choć wątpię, ja wszystko przechodziłam objawowo, ale jak tak, to w sumie dobrze by było.

Jeśli chodzi o przewijaki na łóżeczko, jak taki miałam i było ok. Swoje wysłużył. Teraz też taki zamierzam kupić. Nie mam miejsca na dodatkowe meble z przewijakami.
Stary 2012-03-08, 21:10   #3831
Soleilka
Zakorzenienie

ajka jedna z blogerek ma taki usztywniany i po prostu kładzie na łóżeczku http://i.pinger.pl/pgr437/0bcaa7b5002bc87f4f3bba4e/

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Tylko uważaj, bo nie wolno się opier***ać , trzeba stejki wpier***ać

Bloguję
Stary 2012-03-08, 21:12   #3832
phdwao
Zakorzenienie

ale mam humor zryty :/
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:16   #3833
Soleilka
Zakorzenienie

Miałam Wam się pochwalić
Zdecydowałam się w kwestii chrzestnej Zostanie nią koleżanka mojej mamy (głupio brzmi, wiem ), znam ją od dziecka, a moja mama przyjaźni się z nią od podstawówki. Mam z nią super kontakt, a ona jest taka pozytywnie zakręcona No i to dzięki niej będzie tańszy wózek

Dostałam znowu ubranka od mamy, na chłopaka I ryją mi już tak mózg tymi imionami... Nie wiem co im się w Fabianie nie podoba...

Bloguję
Stary 2012-03-08, 21:17   #3834
anna99302
Zadomowienie

Gratulacje dla Ajki, Bueny i Ewki!! Czyżby dziewczyny wysuwaly nam się na prowadzenie?? A swoją drogą, mamusie, które już znają płeć czy rzeczywiście jadłyście słodkie na dziewczynki, a slone na chłopców???

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zmieniając temat, myślicie że skoro rodzimy latem i prawdopodobnie będzie ciepło to czy będą nam potrzebne w szpitalu szlafroki? czy wystarczy dłuższa - tak do kolana - koszula nocna z krótkim rękawem? hmmm bo nie wiem czy zamawiać szlafrok
Ja myślala bardziej o koszuli bez rękawów w ogóle bo będziemy się pocić niesamowicie...
Cytat:
Wizaż i naleśniki to nie jest dobre połączenie. Jakoś się przypalają
taaa wizaż..a nie sex i naleśniki??
Stary 2012-03-08, 21:17   #3835
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

Dobra, jak Ci się przypomni, to pisz.
A może i chorowałam, choć wątpię, ja wszystko przechodziłam objawowo, ale jak tak, to w sumie dobrze by było.

Jeśli chodzi o przewijaki na łóżeczko, jak taki miałam i było ok. Swoje wysłużył. Teraz też taki zamierzam kupić. Nie mam miejsca na dodatkowe meble z przewijakami.
Dobrze wiedzieć
Cytat:
ajka jedna z blogerek ma taki usztywniany i po prostu kładzie na łóżeczku http://i.pinger.pl/pgr437/0bcaa7b5002bc87f4f3bba4e/

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Matko, jaka ta dzidzia słodka ale taki przewijak to chyba i tak na długo nie starcza. Tak czytałam, to maks rok, ale na początek to chyba bez tego trudno się obyś początkującym mamom.
Stary 2012-03-08, 21:20   #3836
luby957
Raczkowanie

Hej Chyba moge stwierdzic ze zaczynam juz sprzatac przed swietami. Dzisiaj wysprzatalam cala lazienke. I stwierdzam ze dobrze ze juz sie za to wzialam bo po samej lazience jestem okropnie zmeczona,to co mowic jakbym mial dwa pokoje jednego dnia sprzatnac. Bym byla juz chyba zupelnie nie do zycia Jutro mam jechac z moim tz'tem na zakupy. Mam nadzieje ze znajde jakies sensowne buty za ktore nie bede musial wybulic ponad 100zl. Moze jestem glupia myslac ze znajde taki buty i ze beda jeszcze w miare solidne. A tak w ogole to koncze dzis23tydzi i chyba wchodze w 6miesiac
Stary 2012-03-08, 21:20   #3837
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Ajki, Bueny i Ewki!! Czyżby dziewczyny wysuwaly nam się na prowadzenie?? A swoją drogą, mamusie, które już znają płeć czy rzeczywiście jadłyście słodkie na dziewczynki, a slone na chłopców???

Ja myślala bardziej o koszuli bez rękawów w ogóle bo będziemy się pocić niesamowicie...

taaa wizaż..a nie sex i naleśniki??
Ja mam raczej cały czas ochotę na słone i nabiałowe, a mam dziewuchę

Soleilka Tobie ma się imię podobać...inni się musza przyzwyczaić
Stary 2012-03-08, 21:20   #3838
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, znalazłam lóżeczko dla mojego maleństwa, ale kupię dopiero w maju
http://allegro.pl/4b-klups-stylowe-l...189863657.html
bardzo ładne łóżeczko
Cytat:

jak to a długo będziesz musiała zostać w szpitalu?napewno nie wiadomo, zdrowie Twoje i maleństwa najważniejsze,ale wizaż bez Soleilki?!oby te bóle szybko mineły i żebyś szybko do nas wróciła
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
witam nową koleżankę
Będzie dobrze

mam humor do
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:21   #3839
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale mam humor zryty :/
Następna ze złym humorem, dzisiaj jakaś plaga?
Stary 2012-03-08, 21:24   #3840
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

O właśnie z takich przewijaków coś miałam.

Heheheheh, nie wiem skąd się biorą tacy ludzie, nje?

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dzięki
Ja tam jadłam i jem wszystko. Najwięcej pewnie będzie słodkiego, ale to zawsze u mnie górowało.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości