Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 21:23   #121
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Pracuje w firmie tworzącej oprogramowania dla telefonów, a z zainteresowań - biega, pływa, squash no i jego pasja - fotografia. Ale sprzęt ma dobry, a my się nie znamy żeby mu coś kupić. Tak myślę, żeby zrobić karykaturę ze zdjęcia, na pewno by to potraktował z humorem. Tylko nie wiem czy to dobry prezent na taką okazję
Mysle ze to super pomysl , ja bym sie ucieszyla

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 21:40   #122
Nita6
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cookie jeszcze w starym wątku umiesciła zdjęcie maksa -

JEST SŁODKI

dziewczyny która jest następna do porodu ??????????????????

Maga - z prezentami zawsze jest problem , hmmm,
ile chcesz kasy przeznaczyc na ten prezent ?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Delilah - co u Ciebie ?
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 21:41   #123
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Cookie jeszcze w starym wątku umiesciła zdjęcie maksa -
Maksiu śliczniutki jest

Cytat:
Maga - z prezentami zawsze jest problem , hmmm,
ile chcesz kasy przeznaczyc na ten prezent ?
A no jest problem a budżetu nie mamy ograniczonego, jeśli będzie coś droższego, to możemy się ze znajomymi zrzucić

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 21:58   #124
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
tż-towi właśnie zrobiłam. Ważyłaś się?ile straciłaś?
nie ważyłam, bo mam popsutą wagę(całe szczęście :P)

Maga, nie mam pomysłu na razie na prezent
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 22:16   #125
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Ja chodziłam na koło gospodyń MIEJSKICH!
jakbym miała jakiekolwiek zdolności manualne, to też bym poszła

Cytat:
Kolega ma urodzinki 30-ste potrzebuję pomysłu na prezent
gra, wypad, zegarek, kolaż...

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
nie ważyłam, bo mam popsutą wagę(całe szczęście :P)
krusszzyynnoo,...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 22:38   #126
zebrawpaski
Zakorzenienie

Alfa- o widzisz...moi rodzice kiedyś chyba właśnie takie rozliczenia składali, to znaczy ja z tym biegałam po księgowych i urzędach...

BERBIE- a może brakuje Ci cukru w organizmie i to się też odbija na Twoim samopoczuciu...

Lucy - ja nie w temacie, muszę namierzyć reklamę red-bula

panika-a piękny prezent od spółdzielni na dzien kobiet i chyba Tz-et też się z niego ucieszył

Maga- z prezentami zawsze problem....pomysł z karykaturą fajny, może mi coś do głowy przyjdzie to napiszę

Cookie - Ciasteczek cudny, gratulacje!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 22:45   #127
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
panika-a piękny prezent od spółdzielni na dzien kobiet i chyba Tz-et też się z niego ucieszył
generalnie to on płaci, a że na moje nazwisko konkubinat i kwestia tego, że mogłam wziąć dzień urlopu (żeby pójść do spółdzielni by nas zarejestrować)

Stary 2012-03-09, 07:41   #128
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

Cookie slodki jest maly buziaczki dla niego
Jak Ty sie czujesz??

Barbie jak Twoj nastoj??

Dziewczynki ja dostalam wczoraj od Tz mega wielka roze....pirwszy raz w zyciu tak duza,normalnie Tz sam sie dziwil jaka ona "wielka" i kazal mi sobie wybrac gdzie chce isc, co zjesc,a ja oczywiscie,ze na moja ulubiona pizze.... normalnie chociaz w swieto skoro moglam szalec moglam wykazac sie wieksza potrzeba,a ja pizze ale smakowala mi jak zawsze i jak jadlam to uszami klaskalam

black secret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 08:25   #129
ewel28
Rozeznanie

Hej
Cookie Maksio jest śliczny
Black uwielbiam róże, ale jakoś mi szybko więdną
Stary 2012-03-09, 08:41   #130
BERBIE
Zakorzenienie

dzień dobry
ja dzisiaj dalej w kiepskiej formie i jak sobie pomyślę, że po pracy mam 3 godziny angielskiego a jutro trzeba wstać po 5.00
Cytat:
Dziewczyny potrzebuję pomocy Waszej nie ocenionej
Kolega ma urodzinki 30-ste potrzebuję pomysłu na prezent, to najlepszy przyjaciel mojego TŻ, jak brat, ale brakuje mi pomysłów już na prezenty dla niego...
a może fotoksiążka
Cytat:
Pracuje w firmie tworzącej oprogramowania dla telefonów, a z zainteresowań - biega, pływa, squash no i jego pasja - fotografia. Ale sprzęt ma dobry, a my się nie znamy żeby mu coś kupić. Tak myślę, żeby zrobić karykaturę ze zdjęcia, na pewno by to potraktował z humorem. Tylko nie wiem czy to dobry prezent na taką okazję
karykatura to super pomysł

cookie Maksio jest cudowny
Stary 2012-03-09, 08:46   #131
amilcia
Wtajemniczenie

Hej. Nie mam siły Was doczytać...
Nocka nieciekawa, Mela kaszle jak ze studni a TŻ coś obrażony na mnie
Jutro impreza w górach, jak tak dalej pójdzie to nigdzie nie jade

Miłego dnia

Lece zobaczyć Ciastaka.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cookie - Maksiu jest uroczy i taki do Ciebie podobny. Śliczna drobniutka twarzyczka...

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 08:50   #132
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja dzisiaj dalej w kiepskiej formie i jak sobie pomyślę, że po pracy mam 3 godziny angielskiego a jutro trzeba wstać po 5.00
no masz maraton...

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Nocka nieciekawa, Mela kaszle jak ze studni a TŻ coś obrażony na mnie
za co?

jedziesz, jedziesz. i kasujesz wszystkie lachony - taka była umowa, nie?!

Stary 2012-03-09, 08:52   #133
kajaja
Zadomowienie

hejka jestem i ja ale pędzicie uffff ani was doczytać

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
delila wiem co czujesz, ja też myślałam że to badanie da mi odpowiedź na pytanie dlaczego tak się stało ale dziewczyny na forum wyprowadziły mnie z błędu i uświadomiły mi że to badanie tak na prawdę nic konkretnego nie daje.
Głowa do góry, jestem całym sercem z Tobą
Z tym że musisz rok czekać to przyznam że się również zdziwiłam, to bardzo długo. Mój lekarz jak i położna powiedzieli że mam odczekać dwa tygodnie i zacząć działać, powiedzieli że bardzo często organizm po stracie próbuje odzyskać to co stracił i że jest duża szansa że poziom hormonów który jeszcze tak do końca nie opadł może sprzyjać poczęciu. Ale czy oni mają rację, czy to bezpieczne
Anusia napisze tak po pierwszysm poronieniu samoistnym lekarz tez kazał odczekać do okresu i potem sie starać wiec tak też zrobilismy i bez problemu zaszłam w ciąze niestety szybko zaszlam i szybko ją stracilam w 6 tygodniu wylądowalam w szpitalu i miałam łyżeczkowanie i tam wlasnie mi uswiadomili że po poronieniu trzeba odczekać conajmniej 3 miesiace nawet do pol roku i oczywiscie zmieniłam lekarza . A do lekarza najlepiej się udac z wynikiem histo i po okresie
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 10:05   #134
agatkaa1
Zakorzenienie

WITAM...

KAJAJA heh ja czekałam 3 miesiące i do tej pory nie udało mi się zaciążyć a # w styczniu!! rok temu teraz z perspektywy czasu na pewno nie czekałabym 3 miesięcy!! A NITKA poszła na całość po 2 tyg i co ma córcie przy sobie już!! Więc nie ma reguły jak ma się to stać to i tak się stanie nie zależnie czy odczekamy miesiąc, 3 czy pół roku!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 10:21   #135
BERBIE
Zakorzenienie

Amilcia może tż miał nadzieje na prezent z okazji dnia chłopaka

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

ja czekałam 3 miesiące, zaszłam w ciążę i znowu poroniłam, więc nie ma reguły.
Stary 2012-03-09, 10:37   #136
delilahinsomnia
Zadomowienie

Cytat:
delila wiem co czujesz, ja też myślałam że to badanie da mi odpowiedź na pytanie dlaczego tak się stało ale dziewczyny na forum wyprowadziły mnie z błędu i uświadomiły mi że to badanie tak na prawdę nic konkretnego nie daje.
Głowa do góry, jestem całym sercem z Tobą
Z tym że musisz rok czekać to przyznam że się również zdziwiłam, to bardzo długo. Mój lekarz jak i położna powiedzieli że mam odczekać dwa tygodnie i zacząć działać, powiedzieli że bardzo często organizm po stracie próbuje odzyskać to co stracił i że jest duża szansa że poziom hormonów który jeszcze tak do końca nie opadł może sprzyjać poczęciu. Ale czy oni mają rację, czy to bezpieczne
Znajoma próbowała po kliku miesiącach i znów poroniła. Lekarz jej też powiedział żeby zaczęli po roku i.. udało się.

Cieszę się Kobietki że tutaj trafiłam na Wasz wątek po stracie Fasolki, dodajecie dużo otuchy, jesteście KOCHANE

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
unormować ? masz jakieś problemy hormonalne ?
po poronieniu wszystko szybko się normuje, po ciąży normuje się 6 tygodni

tule mocno

znów moja gin kazała mi zrobić bHCG bo jeśli by nie spadło musielibyśmy czekać ze staraniami, widać każdy inna teorie ma

: cmok:
Nie mam żadych problemów hormonalnych. Kiedy mogę isc do ginekologa żeby sprawdzil czy wszystko ok?

Cytat:
Przyznam że jest ciężko ale tak jak napisałam wcześniej zaciskam zęby ale swoje przeżywam. Nie mówiłam nikomu w rodzinie o ciąży, wiedziały tylko osoby którym mogłam zaufać czyli moja siostra, dwie przyjaciółki i o dziwo teściowa. Niestety nie mogłam powiedzieć mamie ani o ciąży ani o poronieniu bo to totalna papla a ja chciałam oszczędzić sobie współczujących spojrzeń i głupich tekstów w stylu no nie przejmuj się przecież jeszcze zajdziesz w ciąże, masz czas itd.
No widzisz wszystko zależy od tego w jakim kręgu przyszło ci żyć.
A moja szwagierka jest dla mnie wredna bo od samego początku nie pałałyśmy do siebie sympatią ale pewnie gdyby znała prawdę może nie paplałaby tępo ozorem...
Ja się troszkę zawiodłam na mojej koleżance, najbliższej właściwie. Bo po tym wszystkim co się stało rozpowiada każdemu " noo, bo jej dziecko miało wade genetyczną " .............. ;/ jestem tak zła na nią!

Cytat:

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

[/COLOR]Delilah - co u Ciebie ?
Wieczory są najgorsze, wtedy kompletnie samej zostaje się z myślami.. nie umiem zasnąc, płacze.. nie idzie inaczej. Poprostu nie idzie. Teraz jest rano, mogę się czym kolwiek zając, posprzątam troche, wejde pod prysznic - zadbam troszkę dosadniej o siebie.. ale każde miejsce w mieszkaniu mi mówi "tu byłam, tu robiłam to jak miałam w sobie fasolke, teraz robie to czy owo nie mając jej" i te myśli.. jak duże by było, jakby moje Dzieciątko wyglądało.. a 30 października mnie chyba zabije.. wtedy miałam miec wtulone moje Szczeście w ramiona..
Do tego mam aplikacje w telefonie gdzie przypomina mi w którym TC jestem (teraz już nie..) co się dzieje w brzuszku.. Tak samo na maila przychodzi mi taka informacja, bo zalogowałam się na stronie dla kobiet w ciąży.. Nawet szafki nie chcę otworzyc, bo mam tam jeszcze od ginekologa mase ulotek, gazet.. nawet dostałam od koleżanek śpioszki.. tak śliczne, tak malutkie.. skarpetki tyciusie.. Do tego przy ulubionej bransoletce mam charmsa z wózkiem dziecięcym, niebieskim - bo dla mnie to było oczywiste że byłby to chłopczyk... nie moge wiecej pisac, nie jestem w stanie.. ;(((
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 11:17   #137
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Hej,

Cookie Ciastek jest cudny!!!!!!!! Gratulacje

Ech.. ja wróciłam z kontroli u chirurga... no i potwierdził, że jest mała przepuklina pępkowa musi być "plastrowana" no ręce opadają... zakleił jej brzuszek plastrem, ma być tak 5-6 dni (jeśli nie pojawi się żadne podrażnienie, to dłużej przetrzymać), zdjąć i pojechać na założenie kolejnego... Jak nie pieluchowanie to teraz plastrowanie... odechciewa się normalnie... a szpital z tą poradnią mam na drugim końcu miasta.......

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 11:22   #138
ewel28
Rozeznanie

Barbie zjazd masz jutro, że tak wcześnie wstajesz ? ja na szczęście mam na 9:40 więc muszę wstać przed 7 i ogólnie mam w tym semestrze mniej zajęć i tylko 4 zjazdy
Delia może lepiej pousuwaj te aplikacje i schowaj, albo wyrzuć te ulotki, bo ciągle będziesz sobie przypominać, chociaż mimo tego i tak będziesz o tym myśleć

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Sofciu Szkoda mi Julci, mam nadzieję, że te plastry pomogą
Stary 2012-03-09, 11:34   #139
BERBIE
Zakorzenienie

Sofciu mam nadzieję, że to Julki nie boli.
Ewel zajęcia mam jutro od 8.00 a muszę jeszcze 60 km dojechać
Stary 2012-03-09, 11:38   #140
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Mikołaj dziś ciągle rwie się do siadania, jak leży na pół siedząco potrafi sam siąść bez niczyjej pomocy i nawet nie musi się o nic złapać, cwaniak jeden.

sofcia biedna mała ciągle macie jakies przeprawy . A czemu pieluszkowałaś ??

cookie piękny maksiu

U nas dziś biało, ponuro, mglisto, chce wiosnę

kajaja z poronieniem nie ma reguły czy to będziesz czekać 2 tygodnie czy 2 lata, kiedyś któraś podawała tu takie badania naukowe jak je znajdę to podam linka

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 11:39   #141
ewel28
Rozeznanie

Cytat:
Ewel zajęcia mam jutro od 8.00 a muszę jeszcze 60 km dojechać
Ja mam ok. 100km na uczelnię ale jeżdżę samochodem z koleżanką na zmianę
Stary 2012-03-09, 11:39   #142
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE współczuje Ci Kochana ale dasz radę!!

Delia...do ginka to może idź najlepiej po pierwszej @...ja tak zrobiłam...i razem z wynikami ....heh ale wcześniej sobie sama to przetłumaczyłam...i tak się nic nie dowiedziałam a ginek też nie wiele mi powiedział....

Sofcia ehh jak nie urok to ... ale dasz rade Kochana

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-09, 11:40   #143
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Sofciu mam nadzieję, że to Julki nie boli.
Twierdzą, że nie boli.
Ale jest jeden dyskomfort... bo może jeszcze więcej ulewać niż ulewa ... Kazał kłaść ją pod dość sporym kątem... ciekawe jak ja mam niby to zrobić w łóżeczku pfff.f.... chyba musiałaby spać w foteliku, żeby był taki kąt.
Podłożyłam jej złożony rożek i podusie i leży...

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 11:48   #144
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

za co?

jedziesz, jedziesz. i kasujesz wszystkie lachony - taka była umowa, nie?!
trochę się domyślam za co. Skasuje wszystkie tak, z podkrążonymi oczami, z zarośniętymi brwiami ipd bo nawet nie mam czasu koło siebie zrobić.
Miało być lepiej, miał mieć czas dla rodziny a du...a z tego wyszła

Cytat:
Amilcia może tż miał nadzieje na prezent z okazji dnia chłopaka
ta szkoda, ja nie dosypiam w nocy, w dzień sama z 2ką i jeszcze mu prezenty mam mieć siłę robić. Niech się cieszy, że gacie ma uprane i co do brzucha wrzucić.

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hej,

Jak nie pieluchowanie to teraz plastrowanie... odechciewa się normalnie... a szpital z tą poradnią mam na drugim końcu miasta.......
- wytrwałości Sofciu Biedna Juleńka.

Cytat:
bo może jeszcze więcej ulewać niż ulewa ... Kazał kłaść ją pod dość sporym kątem... ciekawe jak ja mam niby to zrobić w łóżeczku pfff.f.... chyba musiałaby spać w foteliku, żeby był taki kąt.
Podłożyłam jej złożony rożek i podusie i leży...
- moja też ostatnio więcej ulewa, nawet po godzinie i po odbiciu wcześniejszym.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-03-09, 11:51   #145
agatkaa1
Zakorzenienie

AMILCIA nie przejmuj się Tż i nie narzekaj!! Ciesz się że masz 2 cudowne pociechy!! a Tż jak nie umie tego docenić co ma to niech sie w nosek pocałuje :P

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-09, 11:53   #146
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Delila, mnie lekarz jeden powiedzial zebym czekala 5-6 miesiecy, a natomiast inny gdzie bylam z # w szpitalu ze 3 miesiace i temu zaufalam, juz minely 3 ale zaczynamy starania w kwietniu juz nie moge sie doczekac... a po # lekarz kazal przyjsc po pierwszej @ badz gdy sie nie pojawi po 5 tyg, u mnie punktualnie przyjechala bodajze jak pamietam po 30 dniach (tak jak mam przewaznie cykl)... teraz w lutym robilam pierwsza cytologie po # czekam na wyniki...robilam wszystkie badania, ktore znalazlam tu na forum oraz w internecie (ale to tylko dla swojego spokoju, gdyz lekarz w przychodni nie kazal robic zadnych badan. gdyz poinformowal ze teraz duzo kobiet roni, i to mogl byc tylko przypadek).... mnie to wcale nie uspokoilo...po czesci uspokoily mnie wyniki badan, ale niepewnosc co do maluszka przyszlego bedzie az do chwili narodzin...
Witajcie Kobietki

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 11:56   #147
Nita6
Zakorzenienie

hejo

a sylwusia spi na rekach wrrrrrrrr
zepsuła sie znowu - bedzie odwyk
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 11:56   #148
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
AMILCIA nie przejmuj się Tż i nie narzekaj!! Ciesz się że masz 2 cudowne pociechy!! a Tż jak nie umie tego docenić co ma to niech sie w nosek pocałuje :P
- ja na pociechy nie narzekam tylko na TŻ a w zasadzie na to jego beznadziejną robote.
Niby docenia i wszystko rozumie ale jednak...
A ja dodatkowo dziś w bojowym nastroju jestem...

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-03-09, 11:56   #149
BERBIE
Zakorzenienie

ewel samochodem jest szybciej, ale ja w ten wekend nie mogę zabrać, bo tż jednym jedzie do pracy a drugim mama na kurs jak na złość nikt ze znajomych nie jedzie jutro.
sofciu moja siostra podładała książki pod nóżki łóżeczka z jednej strony.
Stary 2012-03-09, 12:02   #150
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Twierdzą, że nie boli.
biedulka malutka....

Cytat:
Miało być lepiej, miał mieć czas dla rodziny a du...a z tego wyszła

Cytat:
Niech się cieszy, że gacie ma uprane i co do brzucha wrzucić.
to się nerw nazywa! ale faktycznie - niech się cieszy!!!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości