|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
U źle się czuję po węglach:
Ś: duży grapefruit, owsianka (3 łyżki z orzechami) i łyżeczka miodu, duża kawa z mlekiem garśc pistacji O: warzywa z piekarnika ( brokuł, papryka, cukinia) z sosem koperkowym na jogurcie, ziemniak w mundurku po: kilka truskawek, mała kawa z mlekiem P: filiżanka musu pomarańczowego z żółtkiem, reszta brokuł z obiadu K: sałatka z pomidorów i cebuli, do tego parę plastrów sera koziego |
|
|
|
#2012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
bardzo proszę o ocenę mojej lekkiej R/U
:40 minut na rowerku stacjonarnym przed śniadanie woda z cytryną, 1/4 grejpfruta, trochę mleka z garstką płatkówŚ: owsianka z mieszanką płatków owsianych, jęczmiennych, żytnich, gryczanych i otrąb owsianych zjedzona z plasterkiem twarogu, serkiem wiejskim, dżemem, jogurtem z kawałkami czekolady (lubię mieszankę różności na śniadanko ) + herbata czerwonaABS + 15 minut skakanki IIŚ: kromka żytniego razowca z twarogiem i dżemem, kawałek z masłem migdałowym i jabłkiem + mieszanka bakalii z serkiem homo i jogurtem naturalnym godzinny spacer nie mogąc się doczekac na obiad zjadłam jabłko, figę suszoną i daktyla ![]() O: makaron durum z sosem z sera pleśniowego z brokułem i piersią z kurczaka ![]() 1h zumby K: kromka żytniego razowca z sałatą, parowanym mięskiem z ziołami, pomidorem i rzodkiewką w międzyczasie gdzieś wpadło jeszcze jedno jabłko, kawałek mandarynki, biały michałek i 1/3 gruszki plus 3 herbaty i woda i jak??
Edytowane przez anpapi Czas edycji: 2012-03-08 o 16:56 |
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam za granicą i tutaj nie ma serków homo, a wieśniaki mi się skończyły, do obiadu była ryba ale mi nie smakowała...
|
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
U
( do oceny ) :I : kromka razowca z dżemem, miseczka płatków ( kukurydzianych, owsianych ) i otrąb z mlekiem 2%, jabłko II ( szkoła) : 2 kromki razowca z serkiem topionym , banan III ( szkoła ) : jogurt pitny śliwkowy - 400g, jabłko IV : pierwsze danie :talerz krupniku , drugie danie : 4 wątróbki i tarta marchewka potem tradycyjnie kubek cappucino ![]() V : bułka sojowa z masłem i jajecznica z 2 jajek z cebulką i szpinakiem jakby co to miseczka ma 0,35l Aktywność : przeszłam ze szkoły 3 km, potem spacer z psem - 20 min, 1h hula hop, 100 brzuszków Nie mogę się doczekać kiedy będzie ciepło... będzie można wyjść na rolki, rower ![]() I jak ?
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-03-08 o 16:54 |
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja dzisiejsza grzeszna lekka R:
I: owsianka z 4 lyzek platkow i 1 otrebow gotowana na wodzie z bialkiem jaja, podana z serkiem homo nat, garscia suszonej zurawiny i garscia czekoladowych fitnessow. II: trzy male kromki grahamu (po 25 g kazda), wszystkie posmarowane turkiem, dwie z indyczym filetem (po 2 plastry na kazdej), papryka i rzodkiewkami; trzecia z tunczykiem i czerwona cebula. Jillian Michaels 30 days shred, 20 minut cwiczen na agrafce po cwiczeniach wafel ryzowy z 3 plastrami indyczej wedliny. III: salatka z DaGrasso (szef zamowil ) z jajkiem na twardo, tunczykiem, warzywami, polana sosem czosnkowym jogurtowo-majonezowym; kromka pieczywa czosnkowego. IV: pelna jestem po tej salatce, ale zjem przygotowane wczesniej jablko i marchewki. V: pol wedzonej makreli z zielenina albo wiesniak z warzywami, sie zobaczy. I jak?
|
|
|
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj zostałam tak skrytykowana... dziś liczę na przychylniejsze opinie
![]() U śniadanie: serek wiejski 150 g, duża bułka z szynka i ogórkiem, jabłko -w szkole ( bardzo mało lekcji): jabłko, banan obiad: pół woreczka białego ryżu, spora porcja potrawki z kurczaka ze szpinakiem, kukurydza i marchewką podwieczorek: serek wiejski ( co poradzić- uwielbiam!), duża gruszka będzie kolacja: pewnie bułka z szynką albo manna na szklance mleka i jak dzisiaj?
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to wygląda na R
|
|
#2019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
słuchaj wszystko zalezy co przy takim jedzeniu dzieje się z twoją wagą? utrzymujesz czy spada? |
|
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
Dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Kakaowy pudding z kaszy manny z bananem, miodem, otrębami i masłem orzechowym; pomarańcza; kawa z mlekiem. Śniadanie2: Duża grahamka z masłem, serem, roladą ustrzycką, szynką, sosem tatarskim i ogórkiem. Obiad: 2 krokiety z mięsem; surówka; kubek barszczu. Podwieczorek: Serek wiejski z jabłkiem, cynamonem i płatkami migdałowymi; karmelowa inka z mlekiem. Kolacja: Kromka chleba ze śliwką z masłem orzechowym; 2 jajka na twardo z sosem czosnkowym i groszkiem; kawałki papryki. +kubek drożdży na włosy |
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje planowane na jutro U, żeby nie było OT'a: I owsianka z resztką serka wiejskiego i twarogu, jabłkiem, miodem, jakieś nasiona (pestki dynii o ile będzie mi sie chciało łupać) II kanapka podwójna z masłem, polędwicą, ogórkiem, rzodkiewką; jabłko /lub/ jogurt bądź serek homo waniliowy, pomarańcza III ryż brązowy z sosem słodko-kwaśnym i kawałkami piersi z kurczaka IV muffiny z rafaello które chcę jutro upiec jakimś cudem ![]() V serek wiejski z pomidorem i ogórkiem, cebulką
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Kobity, mam pytanie...
W Internecie jest mnóstwo opinii i artykułów, część z nich, niestety, sprzecznych ( ), więc może Wy się podzielicie wiedzą... ![]() Co myślicie o kaszy manny? Właśnie wszamałam miseczkę na mleku z łyżeczką masła, i tak się zastanawiam nad tym, czy tego typu węgle nadają się na kolację? Niby zawiera dużo skrobi (czyli węgle złożone), ale jest "ganiona" ze względu na niewielką zawartość błonnika i mniejszą ilość (w porównaniu z pozostałymi kaszami) witamin i tego typu "dobrodziejstw". Co powiecie?
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
czytałam, że na redukcję dobra nie jest, i jak już to na śniadanie, nie na kolację. no i chyba jest mniej wartościowa (ale co do tego można się kłócić) niż inne kasze, dlatego jest tak "tępiona"
aczkolwiek jak jesteś na U to spoko można ją zjeść czasem, ja kiedyś miałam strrraszną fazę na tę kaszkę, chyba z niedoboru, bo nigdy jako dziecko mnie nią nie karmili robiłam ją czasem na wodzie, czasem na mleku, dodawałam owoce albo syropy owocowe i mniami
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
R
luzne R...Ś - mega micha owsianki (platki owsiane, zytnie, otreby owsiane, zytnie, zarodki owsiane, lyzka bakali, chudy twarozek, troszke jogurtu i mleka) IIŚ - salatka warzywna (papryka, pomidor, ogorek, cebula, oliwki) + kromka grahamka z twarozkiem chudym, Princessa z okazji dnia kobiet ![]() O - spaghetti (15 dkg miesa mielonego wieprzowo-wolowego, puszka poidorow, mega cebula - zjadlam polowe z tego) + makaron razowy w ilosci ogromnej.... P - surowka z selera, jablka, marchwii + platki migdalow 30 minut cwiczen K - 2 kromki grahamki z jajkiem i pomidorem, jedna z twarozkiem i papryka
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje bezmięsne U I 3 kromki orkiszowego z twarożkiem z ogórkiem, capuccino orzechowe II serek wiejski z startym jabłkiem, cynamonem, fistaszkami, granolą orzechową, 3pralinkami (jedna z nadzieniem kawy, druga z nadzieniem likieru z gruszek, trzecia z likierem wiśniowym) III 3 nalesniki ze szpinakiem z sosem koperkowym IV 10 (większych)jogurtowych placuszków o smaku ananasowym(robione z jogurtu ananasowego) V 3 kromki orkiszowego z puszką tuńczyka w sosie własnym i pomidorem
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podaj przepis
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z Ale Owoc....
Robiłam z tego przepisu http://przepisoweinspiracje.blogspot...z-owocami.html tylko nie dawałam kawałków owoców i dałam więcej mąki ale to musisz dać na oko by była dobra konstystencja. No i dałam troszke cukru waniliowego
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw-na zdjęciu wygląda jak boczniaki
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
To nie mój blog. Wiesz ja sie nie trzymam przepisów bo z reguły mi nie wychodzi
No chyba że są to domowe sprawdzone przepisy. Tak jak moja mama daje na pałę Oczywiście możesz dodać jakieś kawałki owoców tak jak w podanym przepisie Grunt zeby mieć podstawę jak robić a dalej można samemu kombinować
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, nie wiem już sama co nie tak napisałam w ostatnim poście
Nie chcę wszczynać tu żadnych kłótni lub co gorsza promować ED! Uważam, że mój dzisiejszy jadłospis jest odpowiedni, nie chodziłam głodna i nie żałowałam sobie porcji. Chciałam tylko prosić o obiektywną ocenę i rady, nie takie chłodne odpowiedzi ;/
|
|
|
|
#2031 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z drugiej str jak u Ciebie jest wszystko ok to nie zapychaj się wieśniakiem i owocami ![]() Cytat:
Cytat:
jadło super :PCytat:
Cytat:
teraz daje sie je dzieciakom żeby prawidłowo rosły. ja tam bym nie popadała w paranoje. jak czasami masz ochote to zjedz na śniadanie. należy urozmaicać dietę. Cytat:
teraz moje P: śniadanie: kajzerka pszennna : pół z masłem, sałatą, polędwicą wieprzową, sosem tatarskim, przegryzka: rogal francuski z czekoladą 2 śniadanie: placek z jajka i kaszy mannej ze śmietaną, smażony na maśle z pastą z awokado i majonezu, pomidor obiad: pierś z kurczaka smażona w gyrosie, kapusta pekińska, pomidor, majonez, czosnek, tortilla pszenna podwieczorek: 2 paski czekolady Milki karmelowej, 1/2 Mullera pistacjowego (pół TZ wyduldał), banan (bez gryza TZ-a-łasucha) kolacja: sałatka z ryżu, papryki, ogórka kiszonego, tuńczyka wsw, kukurydzy, śmietany i majonezu przed snem: 50g nerkowców, odżywka WW proszę o ocene / poprawe |
||||||||
|
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
weź odtłuszony jogurt i oki
![]() tylko raczej na śniadanie,albo 2 śniadanie
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
R:
1. duża buła grahamka: pół z serem żółtym i szynkówką; pół z masłem orzechowym sante, serkiem capri włoskim i dżemem truskawkowym; kawa parzona z mlekiem 2h orbitrek 2. kasza jęczmienna z warzywami; 1 klops drobiowy gotowany; ogórek konserwowy 3. serek danio intenso kokosowy; kawa parzona z mlekiem 30 min rowerek 4. duży kawał owalny razowego chlebka z serkiem włoskim capri i wędliną z indyka prasowaną; ogórek konserwowy; 1 surowa marchewka; pomidorki koktajlowe; 1 cały twarożek lekki R: 1. 2 kawały duże owalnego chleba razowego: pół z serem żółtym i kiełbaską; pół z masłem orzechowym sante, mozzarellą i dżemem owoce leśne; 1 mały banan; kawa parzona z mlekiem 2h orbitrek 2. 1 jogurt jogobella śliwkowy z ziarnami zbóż 180g; 1 surowa marchewka; kawa parzona z mlekiem 3. zupa kalafiorowa z piersią gotowaną z kurczaka 4. kromka duża razowca owalnego pół z szynkówką, pół z wędliną z indyka; pomidorki koktajlowe; 1jabłko; 1 twarożek cały wiejski i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

:
woda z cytryną, 1/4 grejpfruta, trochę mleka z garstką płatków

Mi to wygląda na R

Nie chcę wszczynać tu żadnych kłótni lub co gorsza promować ED! Uważam, że mój dzisiejszy jadłospis jest odpowiedni, nie chodziłam głodna i nie żałowałam sobie porcji. Chciałam tylko prosić o obiektywną ocenę i rady, nie takie chłodne odpowiedzi ;/