|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
|
|
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Tartetka, ja już pisałam kiedyś, ale nie mogę się oprzeć żeby nie napisać raz jeszcze - suknia jest przepiękna!!!! prawdę mówiąc zanim weszłam do madonny to była jedna z moich faworytek, przymierzalnia to zweryfikowała
)))Czy ty planujesz do niej welon? Jaki? A samochodzik położył mnie na łopatki, skąd wy takie cudo wytrzasnęliście??? ))
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Tartetka, świetna figurka! Genialny pomysł z tą personalizacją, wrzucam stronę do ślubnych zakładek!
Twoją suknią zachwycam się odkąd pierwszy raz ją zobaczyłam (na stronie Pronovias ), jak widzę resztę wybranych przez Was rzeczy to tym bardziej nie mogę się doczekać reportażu zdjęciowego z dnia ślubu i opisu wrażeń z noszenia tej sukni! Jedno nad czym się zastanawiam to to, jak Ty się w niej do tego maleńkiego autka zmieścisz ![]() ![]()
|
|
|
|
#664 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi również Georgia się podobała już na stronie za to moja mama twierdziła, że jest paskudna Na szczęście jej się zmieniło jak zobaczyła suknię już na mnie ![]() Welon planuję Ale jeszcze nie wiem jaki... Bo nic mi się nie podoba. Najprawdopodobniej zostanę przy pomyśle Viollet87 i zakupię jednowarstwową mgiełkę, długość do pasa. Bez niczego.Figurka mnie powaliła Jest genialna ![]() Autko pożyczamy od znajomych ![]() Pomysł był następujący - motocykle z racji mojej sukni odpadły, ja kiedyś jeździłam garbuskiem, ale TŻowi się nie podoba za bardzo... No i padło na zabytek, ale inny Mam ogromną nadzieję, że się zmieszczę bez wyciągania siedzenia pasażera Jedziemy z TŻem sami. On prowadzi Świadkowie z tyłu dużym samochodem, żeby było gdzie ewentualne kwiaty/wina upchnąć ![]() Byliśmy wczoraj na pierwszym kursie tańca Ja jestem zachwycona Za to biedny TŻ stwierdził, że nie umie tańczyć...
|
||
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
O, ja za to na pewno jestem drętwa..
tartetka ile czasu przed ślubem zaczynacie kurs tańca?i dwa, ile czasu przed ślubem dziewczyny wręczacie zaproszenia? 2 miesiące? Bo durnieje
|
|
|
|
#666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurs zaczęliśmy wczoraj W sumie 1,5miesiąca Nie planujemy układu na pierwszy taniec itd Raczej chcemy się fajnie pobujać przy pierwszej piosence i umieć jako, tako z każdym coś zatańczyć ![]() Zaproszenia zaczęliśmy rozdawać w święta Potwierdzenia mamy na miesiąc przed ślubem a w 4 weekendy na 100% byśmy się nie wyrobili... Ale to zależy jak duże wesele, jak daleko masz rodzinę itd ![]() Teraz stresuję się spowiedzią Muszę iść chyba jak będą rekolekcje
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze do niedawna stresowałam się spowiedzią (mieszkamy razem z TŻ od prawie 3 lat). Ale na naukach przedmałżeńskich dowiedziałam się, żeby otwarcie powiedzieć księdzu ( przy spisywaniu protokołu) że się mieszka razem i wówczas ksiądz skreśla jedną spowiedź i idzie się tylko raz do spowiedzi kilka dni przed ślubem. Także ja się troszkę uspokoiłam, bo zastanawiałam się jaki sens ma mieć spowiedź np miesiąc przed ślubem jak i tak nadal będziemy mieszkać razem
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
Tartetka, ja już się nie mogę doczekać relacji z Twojego ślubu!
)a co do spowiedzi, myślę, że nie można się zbyt przejmować, Ci księża już takie rzeczy słyszeli, że nic nie zrobi na nich wrażenia ![]() Dwa, ksiądz też człowiek..
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), bo gdyby się okazało że sporo osób z jakiegoś powodu nie przyjdzie, to na ich miejsce jeszcze zdążę zaprosić kogoś innego. A raczej głupio byłoby "dopraszać" tydzień czy dwa przed ślubem, przynajmniej ja jako taki gość zapraszany w ostatniej chwili czułabym się "na doczepkę".
|
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny, coraz bardziej ie jednak skłaniam ku butom zapinanym na paek wokół kostki, ale to jest jeszcze prawa do przemylenia
Natomiast bardzo podoba mi ię taki bukiet:http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...9&tx=114&ty=95 albo taki: http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...21&tx=58&ty=83, jak myślicie który bedzie lepiej paować do mojej sukienki? Dodam, że sukienka jest w odcieniu ivory. A co do pozostałych dodatków, to najprawdpoodobniej gładki, puszczony zupełnie z tyłu, max do pasa welon i szal wykonany z takiej siateczki jak na dekolcie, przewiązany z tyłu, zakrywający same plecy. Co o tym myślicie? Tak czytam o kursie tańca i dochodze do wnioku, że to może nie byłby taki zły pomysł, oczywiście nie ćwiczylibyśmy żadnego układu, tylko pare podsawowyh kroków. Muszę porozmawiac z moim TŻem o tym Pozdrawiam |
|
|
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I można zaprosić kogoś, kogo lubimy, a po prostu ze względu na dużą rodzinę/finanse nie mieliśmy możliwości
|
|
#672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z drugiej strony tak sobie myślę, że za 45 dni będzie po wszystkim... I już nie będzie tego oczekiwania... I już minie ten dzień... I jakoś mnie to przygnębia... Wiem, że to dziwaczne ![]() ![]() Ja planuję spowiedź jakoś niedługo pierwszą a ze 2 dni przed ślubem drugą... Ksiądz wie, że mieszkamy razem ![]() W sumie to się dowiedziałam od Księdza, że to nie jest do końca tak, że ta pierwsza spowiedź nie ma sensu. Ważny jest żal za grzechy i obietnica poprawy. A w końcu mamy zamiar zmienić ten stan z życia "na kocią łapę" na małżeństwo I że to wystarczy i w konsekwencji warto. Ja w sumie mam zamiar podejść do tego poważnie Chcę żeby to wszystko miało też wymiar duchowy.Viollet87 mądrze prawi My właśnie tak mamy isabel8512 a podrzucisz suknię ? Nie pamiętam niestety... A kalie śliczne
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
do naszego ślubu zostało: 100 DNI 23 GODZINY Jest to równoznaczne: 2423 godzin Jest to równoznaczne: 145380 minut stopień paniki rośnie....---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
jestem tego samego zdania- my mamy ślub w czerwcu a zaczynamy już rozdawać, potwierdzenia prosimy do 1 maja bo ewentualnie będziemy dopraszać a głupio tak na tydzień przed |
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, powiedzcie mi jak sądzicie ile i co trzeba przygotować na małe przyjęcie do jedzenie w restauracji? Ile może ono potrwać, chcę by zdecydowali o tym goście - będę nimi ile zechcą
A nie wiem jak ustalić menu... Pomóżcie- mają być najedzeni
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Może ja troszkę pomogę, prowadzimy restauracje z salą weselną więc mamy troszkę doświadczenia.
Niemniej widzę, że jesteście z Krakowa, a Kraków i Białystok z tego co się ostatnio zorientowałam to dwie różne bajki. Jeśli chodzi o przyjęcie na którym będzie alkohol i na którym chcemy troszkę posiedzieć to przynajmniej dwa gorące dania są niezbędne - jedno dla gości na przywitanie, drugie gdzieś po 1,5-2h od zakończenia pierwszego posiłku. Tak aby goście mogli zjeść coś na głodne żołądki, bo większość pewnie będzie celowo pościła w dniu waszego ślubu, drugi ciepły posiłek w połowie jak już troszkę wypiją, zgłodnieją i zechcą znów coś ciepłego przekąsić )I oczywiście komplet zimnych zakąsek byłby u nas niezbędny. Proponujemy też zawsze jakiś deser, wiadomo, niektórzy (w tym ja!) uważają, że posiłek jest zakończony dopiero po deserze ))
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Deser... Mniam
A jakie zimne przekąski wchodzą w grę? Nie znam się za bardzo... Mogłabyś mi coś smacznego doradzić?
|
#678 |
|
Rozeznanie
|
Alejka, jestem pewna, że właściciel/menager/szef kuchni restauracji w której będziecie rezerwować termin na taki weselny poczęstunek na pewno Wam doradzi zgodnie z upodobaniami i zwyczajami panującymi w waszym regionie
![]() U nas pewnie wyglądałoby to tak, że obowiązkowy stały by półmiski mięs pieczystych i swojskich - na mniejsze przyjęcia je mieszamy, bo nie ma sensu zastawiać stołu trzema różnymi półmiskami z których goście tylko dziubną, półmisek terrin (inaczej pasztetów) - u nas musi być mięso, dużo mięsa. Do mięs oczywiście jakieś sosy - czy to sos tatarski, czy sos żurawinowy, czy cumberland. Obowiązkowo kilka sałatek - bo zawsze znajdzie się ktoś na diecie, czy to sałatka grecka, capresse, albo grillowane warzywa. Coś rybnego - bo wiadomo, może być jakiś jarosz więc najczęściej jest to jakiś rodzaj np. marynowanego łososia i w naszym terenie obowiązkowe śledzie do wódeczki ![]() Ah, oczywiście u nas musiałby być tatar, najlepiej wołowy, ale jeśli w restauracji mają tatar rybny to też super, nawet kosztem jakieś rybnej przystawki )to tak bardzo po krótce, bardzo obrazowo i bardzo charakterystycznie dla podlasia natomiast gdybyś miała jakieś pytania chętnie służę pomocą
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że nie mogę zarezerwować sali u Ciebie
Dziękuję pięknie za porady Jeśli coś mi jeszcze przyjdzie na myśl, to napiszę
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Jakie plany na dzisiejszy wieczór? Ja dziś ruszam z koleżankami na chippendalsów
|
|
|
|
#681 |
|
Przyczajenie
|
UWAGA! KTO MA SUKIENKE FALBALA Z CYMBELINE I BYLBY SKLONNY MI JA SPRZEDAC? ALBO ODWROTNIE ODKUPIC JA ODE MNIE? BIORE SLUB 29.09 BR. I JESTEM ZAKOCHANA W TEJ STRASZNIE DROGIEJ SUKNI
PROSZE O KONTAKT MAILOWY goskakaczmarska@o2.plPozdrawiam |
|
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka szuka sukienki, a jednocześnie w przypadku zakupu jej w sklepie już szuka nabywcy ??? Cwana bestia Ja bym nie wpadła na taki pomysł ) Również życzę przyszłym PMką i wszystkim Kobietą uśmiechu, radości, realizacji zamierzonych celów i przede wszystkim zdrowia ![]() Mój plan na dzień dzisiejszy jest owiany tajemnicą, nie nie wiem może zostanę zaskoczona ![]() Mogę się pochwalić, że na obecną chwilkę otrzymałam słodkości i 2 róże, goździka ( jak za PRL-u ) i dużo buziaków ) MIŁEGO DNIA KOCHANE!!!
|
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, no chyba padne
dzis mielismy miec spotkanie w sprawie dekoracji kosciola-razem z dwoma innymi parami (my jestesmy ostatni). Okazala sie ze ta srodkowa para podpisala umowe z duuuuuzzzzo drozsza firma i chcieliu zebysmy sie z nimi zlozyli po ok.800zł na dekoracje!!?? oczywiscie nie spytali tej pierwszej pary czy w ogole chca miec strojony kosciol, czy stac ich na tak duzy koszt. Kobieta z ktora mielismy sie spotkac zastanawia sie jak ta druga firma ma zamiar to rozegrac. Przeciez w 5 minut nie sciagna tych dekoracji, a ja nie zamierzam nic placic ze cos czego nie chce.Wkurzylam sie ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
wszystkim kobietkom wszystkiego najlepszego ja tez czekam na moja niespodzianke, a to jeszcze przynajmniej 4 godz...
|
|
|
|
|
#685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zaklepana sala, catering, zespół, kościół, wystrój, auto, fotograf, suknia ( branzoletka i kolczyki kupione), wybrane zaproszenia i oba kursy zrobione.
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie martw się, coś mi się wydaje, że jak Wy i ta pierwsza para nie przystaniecie na droższą firmę to ta druga para zmięknie i się wycofa...Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet wszystkim nam
|
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie raptem 2 dni a tu tyle nowości!
![]() Postaram się po krótce nadrobić... : tartetka świetna figurka! Bardzo pomysłowa Tylko ta cena zwala z nóg, ale jeśli masz możliwość zafundowania sobie takowej, to szalej! ![]() Super to Twoje zestawienie! Widzę, że też jesteś fanką raczej tradycyjnych obrączek - ja też A to autko! Miodzio! Tak patrzę, że już praktycznie wszystko masz poukładane co jak ma wyglądać... a ja praktycznie nic ![]() My w poniedziałek też byliśmy na kursie tańca. W sumie TŻ mnie zaciągnął, bo nie bardzo chciałam. Jednak po tych zajęciach byłam zachwycona! Bardzo mi się podobało, a do tego okazuje się, że nie jestem aż taką łamagą... za to TŻ jak na razie się nie popisał i doszedł do wniosku, że ciężko mu idzie. Ale mam nadzieję, że damy radę i jakoś to będzie... ogólnie kurs tańca to jak dla mnie full pozytyw! ![]() Nie planujemy układu na pierwszy taniec, ale chcemy jako-tako poradzić sobie w tańcu, bo dotąd bywało różnie - w zależności od ilości alkoholu we krwi Kurs zaczęliśmy już teraz, bo nie wiadomo czy do naszego ślkubu utworzą jeszcze kolejną grupę. justiii87 fajnie Ci z tą biżu... ja też muszę podsunąć komuś pomysł na prezent... wkrótce moje urodzinki ![]() Fajne opisy kolorów ślubnych - mój pomarańczowy... podoba mi się interpretacja ![]() Inusiaa88 jak tak czytam, że u ciebie już spisany protokół i te zapowiedzi, to aż mnie dreszczyk przeszył! szczesliwa25 śliczna biżu! ![]() Te propozycje menu - ![]() peppermint patty ładne dodatki magnusia super zawieszki na butelki! Ja właśnie nie miałam pomysłu na zawieszki, a te są świetne! Viollet87 święta racja z tym zapraszaniem i dopraszaniem gości isabel8512 ja bym stawiała na pierwszy... chociaż to zależy jaki kolor chcesz mieć w pozostałych dodatkach. malaOlaa współczuję Ja także dołączam się do życzeń - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!!!
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
a dziewczyny.. ile przed ślubem dogadujecie sie z innymi parami i podpisujecie umowe na dekoracje kościoła?
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ksiądz powiedział, że miesiąc przed datą udostępnia telefony do innych par. Pytałam czy może wcześniej bo przecież ewentualne dekoracje dodatkowe (kościół już "gwarantuje" przystrojenie) trzeba załatwić, niestety powiedział że nie- jakby mu to jakąś różnice robiło. Pewnie potem podsunie "zaprzyjaźnioną kwiaciarkę, która akurat ma wolny termin" A tak na marginesie - czy któraś z Was miała może ślub w Kobyłce w tym starym kościele? Jak tam z dekoracją "w cenie" wygląda?
|
|
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
ja tylko na chwilkę, muszę Was jakoś nadrobić i wtedy się udzielę więcej. Chciałam się pochwalić, że właśnie skończyliśmy z TŻ układać tekst zaproszeń itp. I przy okazji musieliśmy wymyślić własny wierszyk z winem w roli głównej Oto nasz efekt, ja jestem z niego zadowolona Oczywiście pewien motyw zapożyczony ![]() Kwiaty są piękne, lecz usychają, Oczom się długo cieszyć nie dają. Zdradzimy Wam jednak tajemnicę: Chcemy z winem mieć piwnicę! Generalnie uważam, że wierszyki takie nie są super fajne i eleganckie, ale jak inaczej przekazać to gościom? ![]() ooo, ale właśnie mi wpadło jeszcze jedno : Bardzo prosimy zamiast ciętych kwiatów, Podarować nam wino do wznoszenia wiwatów! To tak dosłownie minutę temu mi wpadło więc koślawe ;p Dobrej nocki PMki!
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

klik!
Na szczęście jej się zmieniło jak zobaczyła suknię już na mnie

), bo gdyby się okazało że sporo osób z jakiegoś powodu nie przyjdzie, to na ich miejsce jeszcze zdążę zaprosić kogoś innego. A raczej głupio byłoby "dopraszać" tydzień czy dwa przed ślubem, przynajmniej ja jako taki gość zapraszany w ostatniej chwili czułabym się "na doczepkę".

stopień paniki rośnie....
Jeśli coś mi jeszcze przyjdzie na myśl, to napiszę
ale nie martw się, coś mi się wydaje, że jak Wy i ta pierwsza para nie przystaniecie na droższą firmę to ta druga para zmięknie i się wycofa...
Tylko ta cena zwala z nóg, ale jeśli masz możliwość zafundowania sobie takowej, to szalej!