ślubujące w 2012:) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 22:00   #661
qmpela86
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez tartetka Pokaż wiadomość
Chyba znalazłam
Jeśli mówimy o tym samym to bardzo ładne

Wrzucam małe podsumowanie naszych wyborów

Przepraszam za jakość - sklejane na szybko
Wszystko super! Prześlicznie
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:57   #662
szczesliwa25
Rozeznanie

Tartetka, ja już pisałam kiedyś, ale nie mogę się oprzeć żeby nie napisać raz jeszcze - suknia jest przepiękna!!!! prawdę mówiąc zanim weszłam do madonny to była jedna z moich faworytek, przymierzalnia to zweryfikowała )))

Czy ty planujesz do niej welon?
Jaki?

A samochodzik położył mnie na łopatki, skąd wy takie cudo wytrzasnęliście???))
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:08   #663
Viollet87
Zakorzenienie

Tartetka, świetna figurka! Genialny pomysł z tą personalizacją, wrzucam stronę do ślubnych zakładek!

Twoją suknią zachwycam się odkąd pierwszy raz ją zobaczyłam (na stronie Pronovias ), jak widzę resztę wybranych przez Was rzeczy to tym bardziej nie mogę się doczekać reportażu zdjęciowego z dnia ślubu i opisu wrażeń z noszenia tej sukni! Jedno nad czym się zastanawiam to to, jak Ty się w niej do tego maleńkiego autka zmieścisz

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:26   #664
tartetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Tartetka, ja już pisałam kiedyś, ale nie mogę się oprzeć żeby nie napisać raz jeszcze - suknia jest przepiękna!!!! prawdę mówiąc zanim weszłam do madonny to była jedna z moich faworytek, przymierzalnia to zweryfikowała )))
Czy ty planujesz do niej welon?
Jaki?A samochodzik położył mnie na łopatki, skąd wy takie cudo wytrzasnęliście???))
Cytat:
Napisane przez Viollet87
Tartetka, świetna figurka! Genialny pomysł z tą personalizacją, wrzucam stronę do ślubnych zakładek!
Twoją suknią zachwycam się odkąd pierwszy raz ją zobaczyłam (na stronie Pronovias ), jak widzę resztę wybranych przez Was rzeczy to tym bardziej nie mogę się doczekać reportażu zdjęciowego z dnia ślubu i opisu wrażeń z noszenia tej sukni! Jedno nad czym się zastanawiam to to, jak Ty się w niej do tego maleńkiego autka zmieścisz
Dzięki dziewczyny za miłe słowa

Mi również Georgia się podobała już na stronie za to moja mama twierdziła, że jest paskudna Na szczęście jej się zmieniło jak zobaczyła suknię już na mnie

Welon planuję Ale jeszcze nie wiem jaki... Bo nic mi się nie podoba. Najprawdopodobniej zostanę przy pomyśle Viollet87 i zakupię jednowarstwową mgiełkę, długość do pasa. Bez niczego.

Figurka mnie powaliła Jest genialna

Autko pożyczamy od znajomych
Pomysł był następujący - motocykle z racji mojej sukni odpadły, ja kiedyś jeździłam garbuskiem, ale TŻowi się nie podoba za bardzo... No i padło na zabytek, ale inny Mam ogromną nadzieję, że się zmieszczę bez wyciągania siedzenia pasażera Jedziemy z TŻem sami. On prowadzi Świadkowie z tyłu dużym samochodem, żeby było gdzie ewentualne kwiaty/wina upchnąć

Byliśmy wczoraj na pierwszym kursie tańca
Ja jestem zachwycona Okazuje się, że wcale nie jestem taka "drewniana" Za to biedny TŻ stwierdził, że nie umie tańczyć...
tartetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:29   #665
szczesliwa25
Rozeznanie

O, ja za to na pewno jestem drętwa.. tartetka ile czasu przed ślubem zaczynacie kurs tańca?

i dwa, ile czasu przed ślubem dziewczyny wręczacie zaproszenia? 2 miesiące? Bo durnieje
Stary 2012-03-07, 10:02   #666
tartetka
Raczkowanie

Cytat:
O, ja za to na pewno jestem drętwa.. tartetka ile czasu przed ślubem zaczynacie kurs tańca?

i dwa, ile czasu przed ślubem dziewczyny wręczacie zaproszenia? 2 miesiące? Bo durnieje
Ślub mamy 21kwietnia Kurs zaczęliśmy wczoraj W sumie 1,5miesiąca Ale my po prostu chcemy przetrwać Nie planujemy układu na pierwszy taniec itd Raczej chcemy się fajnie pobujać przy pierwszej piosence i umieć jako, tako z każdym coś zatańczyć

Zaproszenia zaczęliśmy rozdawać w święta Potwierdzenia mamy na miesiąc przed ślubem a w 4 weekendy na 100% byśmy się nie wyrobili... Ale to zależy jak duże wesele, jak daleko masz rodzinę itd

Teraz stresuję się spowiedzią Muszę iść chyba jak będą rekolekcje
Stary 2012-03-07, 10:12   #667
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ja jeszcze do niedawna stresowałam się spowiedzią (mieszkamy razem z TŻ od prawie 3 lat). Ale na naukach przedmałżeńskich dowiedziałam się, żeby otwarcie powiedzieć księdzu ( przy spisywaniu protokołu) że się mieszka razem i wówczas ksiądz skreśla jedną spowiedź i idzie się tylko raz do spowiedzi kilka dni przed ślubem. Także ja się troszkę uspokoiłam, bo zastanawiałam się jaki sens ma mieć spowiedź np miesiąc przed ślubem jak i tak nadal będziemy mieszkać razem

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:15   #668
szczesliwa25
Rozeznanie

Tartetka, ja już się nie mogę doczekać relacji z Twojego ślubu! )

a co do spowiedzi, myślę, że nie można się zbyt przejmować, Ci księża już takie rzeczy słyszeli, że nic nie zrobi na nich wrażenia

Dwa, ksiądz też człowiek..
Stary 2012-03-07, 13:44   #669
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:

Moje prywatne zdanie jest takie, że należy skończyć zapraszanie na 2 miesiące przed ślubem. Na miesiąc przed ustaliłabym datę potwierdzenia obecności (wiem, że większość osób sama będę musiała obdzwonić ), bo gdyby się okazało że sporo osób z jakiegoś powodu nie przyjdzie, to na ich miejsce jeszcze zdążę zaprosić kogoś innego. A raczej głupio byłoby "dopraszać" tydzień czy dwa przed ślubem, przynajmniej ja jako taki gość zapraszany w ostatniej chwili czułabym się "na doczepkę".

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:34   #670
isabel8512
Raczkowanie

hej Dziewczyny, coraz bardziej ie jednak skłaniam ku butom zapinanym na paek wokół kostki, ale to jest jeszcze prawa do przemylenia Natomiast bardzo podoba mi ię taki bukiet:http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...9&tx=114&ty=95 albo taki: http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...21&tx=58&ty=83, jak myślicie który bedzie lepiej paować do mojej sukienki? Dodam, że sukienka jest w odcieniu ivory. A co do pozostałych dodatków, to najprawdpoodobniej gładki, puszczony zupełnie z tyłu, max do pasa welon i szal wykonany z takiej siateczki jak na dekolcie, przewiązany z tyłu, zakrywający same plecy. Co o tym myślicie?
Tak czytam o kursie tańca i dochodze do wnioku, że to może nie byłby taki zły pomysł, oczywiście nie ćwiczylibyśmy żadnego układu, tylko pare podsawowyh kroków. Muszę porozmawiac z moim TŻem o tym
Pozdrawiam
isabel8512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:52   #671
Alejka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Moje prywatne zdanie jest takie, że należy skończyć zapraszanie na 2 miesiące przed ślubem. Na miesiąc przed ustaliłabym datę potwierdzenia obecności (wiem, że większość osób sama będę musiała obdzwonić ), bo gdyby się okazało że sporo osób z jakiegoś powodu nie przyjdzie, to na ich miejsce jeszcze zdążę zaprosić kogoś innego. A raczej głupio byłoby "dopraszać" tydzień czy dwa przed ślubem, przynajmniej ja jako taki gość zapraszany w ostatniej chwili czułabym się "na doczepkę".
Bardzo dobrze mówisz I można zaprosić kogoś, kogo lubimy, a po prostu ze względu na dużą rodzinę/finanse nie mieliśmy możliwości
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:22   #672
tartetka
Raczkowanie

Cytat:
Tartetka, ja już się nie mogę doczekać relacji z Twojego ślubu! )

a co do spowiedzi, myślę, że nie można się zbyt przejmować, Ci księża już takie rzeczy słyszeli, że nic nie zrobi na nich wrażenia

Dwa, ksiądz też człowiek..
Ja w sumie też już nie mogę się doczekać A z drugiej strony tak sobie myślę, że za 45 dni będzie po wszystkim... I już nie będzie tego oczekiwania... I już minie ten dzień... I jakoś mnie to przygnębia... Wiem, że to dziwaczne

Ja planuję spowiedź jakoś niedługo pierwszą a ze 2 dni przed ślubem drugą... Ksiądz wie, że mieszkamy razem
W sumie to się dowiedziałam od Księdza, że to nie jest do końca tak, że ta pierwsza spowiedź nie ma sensu. Ważny jest żal za grzechy i obietnica poprawy. A w końcu mamy zamiar zmienić ten stan z życia "na kocią łapę" na małżeństwo I że to wystarczy i w konsekwencji warto. Ja w sumie mam zamiar podejść do tego poważnie Mimo, że nie jestem ortodoksyjnie wierząca Chcę żeby to wszystko miało też wymiar duchowy.

Viollet87 mądrze prawi My właśnie tak mamy

isabel8512 a podrzucisz suknię ? Nie pamiętam niestety...
A kalie śliczne Sama chciałam ale TŻ marudził, że mu się nie podobają
Stary 2012-03-07, 18:20   #673
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczynki

do naszego ślubu zostało:

100 DNI
23 GODZINY

Jest to równoznaczne: 2423 godzin Jest to równoznaczne: 145380 minut

stopień paniki rośnie....

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

jestem tego samego zdania- my mamy ślub w czerwcu a zaczynamy już rozdawać, potwierdzenia prosimy do 1 maja bo ewentualnie będziemy dopraszać a głupio tak na tydzień przed
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:50   #674
Alejka13
Zadomowienie

Kochane, powiedzcie mi jak sądzicie ile i co trzeba przygotować na małe przyjęcie do jedzenie w restauracji? Ile może ono potrwać, chcę by zdecydowali o tym goście - będę nimi ile zechcą A nie wiem jak ustalić menu... Pomóżcie- mają być najedzeni
Stary 2012-03-07, 21:00   #675
Camilie
Raczkowanie

Cytat:

My wręczaliśmy zaproszenia przez 2 ostatnie weekendy, czyli 3 miesiące przed ślubem (02.06). Poprosiliśmy o potwierdzenie przybycia do 30kwietnia. Może dosyć wcześnie, ale wiem, że każdy zdąży zarezerwować sobie termin (chociaż trafiły się osoby z egzaminami, szkoleniami itp) i zaplanować przybycie. Znajoma podpowiedziała, żebyśmy dali zaproszenia teraz, bo to akurat okres planowania urlopów w pracy
Camilie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:02   #676
szczesliwa25
Rozeznanie

Może ja troszkę pomogę, prowadzimy restauracje z salą weselną więc mamy troszkę doświadczenia.
Niemniej widzę, że jesteście z Krakowa, a Kraków i Białystok z tego co się ostatnio zorientowałam to dwie różne bajki.

Jeśli chodzi o przyjęcie na którym będzie alkohol i na którym chcemy troszkę posiedzieć to przynajmniej dwa gorące dania są niezbędne - jedno dla gości na przywitanie, drugie gdzieś po 1,5-2h od zakończenia pierwszego posiłku. Tak aby goście mogli zjeść coś na głodne żołądki, bo większość pewnie będzie celowo pościła w dniu waszego ślubu, drugi ciepły posiłek w połowie jak już troszkę wypiją, zgłodnieją i zechcą znów coś ciepłego przekąsić )

I oczywiście komplet zimnych zakąsek byłby u nas niezbędny.

Proponujemy też zawsze jakiś deser, wiadomo, niektórzy (w tym ja!) uważają, że posiłek jest zakończony dopiero po deserze ))
Stary 2012-03-07, 21:12   #677
Alejka13
Zadomowienie

Deser... Mniam A jakie zimne przekąski wchodzą w grę? Nie znam się za bardzo... Mogłabyś mi coś smacznego doradzić?
Stary 2012-03-07, 21:23   #678
szczesliwa25
Rozeznanie

Alejka, jestem pewna, że właściciel/menager/szef kuchni restauracji w której będziecie rezerwować termin na taki weselny poczęstunek na pewno Wam doradzi zgodnie z upodobaniami i zwyczajami panującymi w waszym regionie

U nas pewnie wyglądałoby to tak, że obowiązkowy stały by półmiski mięs pieczystych i swojskich - na mniejsze przyjęcia je mieszamy, bo nie ma sensu zastawiać stołu trzema różnymi półmiskami z których goście tylko dziubną, półmisek terrin (inaczej pasztetów) - u nas musi być mięso, dużo mięsa. Do mięs oczywiście jakieś sosy - czy to sos tatarski, czy sos żurawinowy, czy cumberland.

Obowiązkowo kilka sałatek - bo zawsze znajdzie się ktoś na diecie, czy to sałatka grecka, capresse, albo grillowane warzywa.

Coś rybnego - bo wiadomo, może być jakiś jarosz więc najczęściej jest to jakiś rodzaj np. marynowanego łososia i w naszym terenie obowiązkowe śledzie do wódeczki

Ah, oczywiście u nas musiałby być tatar, najlepiej wołowy, ale jeśli w restauracji mają tatar rybny to też super, nawet kosztem jakieś rybnej przystawki )

to tak bardzo po krótce, bardzo obrazowo i bardzo charakterystycznie dla podlasia natomiast gdybyś miała jakieś pytania chętnie służę pomocą
Stary 2012-03-07, 21:30   #679
Alejka13
Zadomowienie

Szkoda, że nie mogę zarezerwować sali u Ciebie Dziękuję pięknie za porady Jeśli coś mi jeszcze przyjdzie na myśl, to napiszę
Stary 2012-03-08, 09:21   #680
justiii87
Zakorzenienie

Kobiety wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet Jakie plany na dzisiejszy wieczór? Ja dziś ruszam z koleżankami na chippendalsów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (21,8 KB, 1 załadowań)
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:11   #681
goskaka
Przyczajenie

UWAGA! KTO MA SUKIENKE FALBALA Z CYMBELINE I BYLBY SKLONNY MI JA SPRZEDAC? ALBO ODWROTNIE ODKUPIC JA ODE MNIE? BIORE SLUB 29.09 BR. I JESTEM ZAKOCHANA W TEJ STRASZNIE DROGIEJ SUKNI PROSZE O KONTAKT MAILOWY goskakaczmarska@o2.pl
Pozdrawiam
goskaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:28   #682
tartetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goskaka Pokaż wiadomość
UWAGA! KTO MA SUKIENKE FALBALA Z CYMBELINE I BYLBY SKLONNY MI JA SPRZEDAC? ALBO ODWROTNIE ODKUPIC JA ODE MNIE? BIORE SLUB 29.09 BR. I JESTEM ZAKOCHANA W TEJ STRASZNIE DROGIEJ SUKNI PROSZE O KONTAKT MAILOWY goskakaczmarska@o2.pl
Pozdrawiam

Stary 2012-03-08, 13:23   #683
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goskaka Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
ciekawy wpis

Koleżanka szuka sukienki, a jednocześnie w przypadku zakupu jej w sklepie już szuka nabywcy ??? Cwana bestia

Ja bym nie wpadła na taki pomysł )

Również życzę przyszłym PMką i wszystkim Kobietą uśmiechu, radości, realizacji zamierzonych celów i przede wszystkim zdrowia

Mój plan na dzień dzisiejszy jest owiany tajemnicą, nie nie wiem może zostanę zaskoczona

Mogę się pochwalić, że na obecną chwilkę otrzymałam słodkości i 2 róże, goździka ( jak za PRL-u ) i dużo buziaków )

MIŁEGO DNIA KOCHANE!!!

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:34   #684
malaOlaa
Raczkowanie

Dziewczyny, no chyba padne dzis mielismy miec spotkanie w sprawie dekoracji kosciola-razem z dwoma innymi parami (my jestesmy ostatni). Okazala sie ze ta srodkowa para podpisala umowe z duuuuuzzzzo drozsza firma i chcieliu zebysmy sie z nimi zlozyli po ok.800zł na dekoracje!!?? oczywiscie nie spytali tej pierwszej pary czy w ogole chca miec strojony kosciol, czy stac ich na tak duzy koszt. Kobieta z ktora mielismy sie spotkac zastanawia sie jak ta druga firma ma zamiar to rozegrac. Przeciez w 5 minut nie sciagna tych dekoracji, a ja nie zamierzam nic placic ze cos czego nie chce.

Wkurzylam sie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
ciekawy wpis

Koleżanka szuka sukienki, a jednocześnie w przypadku zakupu jej w sklepie już szuka nabywcy ??? Cwana bestia

Ja bym nie wpadła na taki pomysł )

Również życzę przyszłym PMką i wszystkim Kobietą uśmiechu, radości, realizacji zamierzonych celów i przede wszystkim zdrowia

Mój plan na dzień dzisiejszy jest owiany tajemnicą, nie nie wiem może zostanę zaskoczona

Mogę się pochwalić, że na obecną chwilkę otrzymałam słodkości i 2 róże, goździka ( jak za PRL-u ) i dużo buziaków )

MIŁEGO DNIA KOCHANE!!!
I ja sie przylacze wszystkim kobietkom wszystkiego najlepszego ja tez czekam na moja niespodzianke, a to jeszcze przynajmniej 4 godz...
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:09   #685
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez didunia Pokaż wiadomość
My ślubujemy 11 sierpnia i mamy już zaklepany kościół, salę, zespół, kamerzystę i fotografa, auto oraz kwiaciarnię. Ja mam już zakupioną suknię i kolczyki Mamy także zamówione zaproszenia i odbyty kurs przedmałżeński. A i tak jeszcze tyle przed nami :P
My też 11 sierpnia . Zaklepana sala, catering, zespół, kościół, wystrój, auto, fotograf, suknia ( branzoletka i kolczyki kupione), wybrane zaproszenia i oba kursy zrobione.
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:10   #686
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, no chyba padne dzis mielismy miec spotkanie w sprawie dekoracji kosciola-razem z dwoma innymi parami (my jestesmy ostatni). Okazala sie ze ta srodkowa para podpisala umowe z duuuuuzzzzo drozsza firma i chcieliu zebysmy sie z nimi zlozyli po ok.800zł na dekoracje!!?? oczywiscie nie spytali tej pierwszej pary czy w ogole chca miec strojony kosciol, czy stac ich na tak duzy koszt. Kobieta z ktora mielismy sie spotkac zastanawia sie jak ta druga firma ma zamiar to rozegrac. Przeciez w 5 minut nie sciagna tych dekoracji, a ja nie zamierzam nic placic ze cos czego nie chce.

Wkurzylam sie
też bym się wkurzyła ale nie martw się, coś mi się wydaje, że jak Wy i ta pierwsza para nie przystaniecie na droższą firmę to ta druga para zmięknie i się wycofa...

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet wszystkim nam

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:34   #687
wesola84
Rozeznanie

Nie było mnie raptem 2 dni a tu tyle nowości!
Postaram się po krótce nadrobić... :

tartetka świetna figurka! Bardzo pomysłowa Tylko ta cena zwala z nóg, ale jeśli masz możliwość zafundowania sobie takowej, to szalej!
Super to Twoje zestawienie! Widzę, że też jesteś fanką raczej tradycyjnych obrączek - ja też A to autko! Miodzio! Tak patrzę, że już praktycznie wszystko masz poukładane co jak ma wyglądać... a ja praktycznie nic Butów nie mam, auto - nie mamy pojęcia, a nie chcemy wydać fortuny na 15 minut jazdy świetną furką, bukiet też jeszcze się tworzy w mojej głowie i jakoś to wszystko w lesie
My w poniedziałek też byliśmy na kursie tańca. W sumie TŻ mnie zaciągnął, bo nie bardzo chciałam. Jednak po tych zajęciach byłam zachwycona! Bardzo mi się podobało, a do tego okazuje się, że nie jestem aż taką łamagą... za to TŻ jak na razie się nie popisał i doszedł do wniosku, że ciężko mu idzie. Ale mam nadzieję, że damy radę i jakoś to będzie... ogólnie kurs tańca to jak dla mnie full pozytyw!
Nie planujemy układu na pierwszy taniec, ale chcemy jako-tako poradzić sobie w tańcu, bo dotąd bywało różnie - w zależności od ilości alkoholu we krwi Kurs zaczęliśmy już teraz, bo nie wiadomo czy do naszego ślkubu utworzą jeszcze kolejną grupę.

justiii87 fajnie Ci z tą biżu... ja też muszę podsunąć komuś pomysł na prezent... wkrótce moje urodzinki
Fajne opisy kolorów ślubnych - mój pomarańczowy... podoba mi się interpretacja

Inusiaa88 jak tak czytam, że u ciebie już spisany protokół i te zapowiedzi, to aż mnie dreszczyk przeszył!

szczesliwa25 śliczna biżu! Z ciekawości przejrzałam ten katalog... może wybiorę się do Kruka
Te propozycje menu - Chciałabym u Was mieć weselicho... ale to dość daleko

peppermint patty ładne dodatki

magnusia super zawieszki na butelki! Ja właśnie nie miałam pomysłu na zawieszki, a te są świetne! Już zaczynam kombinować, jak zrobić je samemu... może zrobię tylko muchy... ale te podwiązki też są super! Może jednak parę zamówię. Ile masz butelek alkoholu a ile kupiłaś zawieszek? Jak to się liczy? Musi być taka ilość jak butelek?

Viollet87 święta racja z tym zapraszaniem i dopraszaniem gości My też niebawem zaczniemy rozdawać zaproszenia (ślub w lipcu), by wiedzieć ewentualnie czy można kogoś "doprosić", bo nie zamierzamy tydzień czy dwa przed ślubem kogokolwiek zapraszać - dla mnie to obciach.

isabel8512 ja bym stawiała na pierwszy... chociaż to zależy jaki kolor chcesz mieć w pozostałych dodatkach.

malaOlaa współczuję Ja też obawiam się tego typu sytuacji, bo już nie raz słyszałam o podobnych rzeczach w moim regionie. Na jednym ze ślubów młodzi omal się nie pobili, bo jedni zapłacili całość za kwiaty, drudzy nic. Drudzy żądali, by dekoracja została na ich ślubie a pierwsi się nie zgodzili (moim zdaniem słusznie)... no i dym.

Ja także dołączam się do życzeń - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!!!

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 18:50   #688
duvala
Rozeznanie

a dziewczyny.. ile przed ślubem dogadujecie sie z innymi parami i podpisujecie umowe na dekoracje kościoła?
duvala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:08   #689
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duvala Pokaż wiadomość
a dziewczyny.. ile przed ślubem dogadujecie sie z innymi parami i podpisujecie umowe na dekoracje kościoła?

u nas ksiądz powiedział, że miesiąc przed datą udostępnia telefony do innych par. Pytałam czy może wcześniej bo przecież ewentualne dekoracje dodatkowe (kościół już "gwarantuje" przystrojenie) trzeba załatwić, niestety powiedział że nie- jakby mu to jakąś różnice robiło. Pewnie potem podsunie "zaprzyjaźnioną kwiaciarkę, która akurat ma wolny termin" A tak na marginesie - czy któraś z Was miała może ślub w Kobyłce w tym starym kościele? Jak tam z dekoracją "w cenie" wygląda?
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 00:07   #690
mayeczka87
Rozeznanie

Hej Dziewczyny,

ja tylko na chwilkę, muszę Was jakoś nadrobić i wtedy się udzielę więcej. Chciałam się pochwalić, że właśnie skończyliśmy z TŻ układać tekst zaproszeń itp. I przy okazji musieliśmy wymyślić własny wierszyk z winem w roli głównej Oto nasz efekt, ja jestem z niego zadowolona Oczywiście pewien motyw zapożyczony

Kwiaty są piękne, lecz usychają,
Oczom się długo cieszyć nie dają.
Zdradzimy Wam jednak tajemnicę:
Chcemy z winem mieć piwnicę!

Generalnie uważam, że wierszyki takie nie są super fajne i eleganckie, ale jak inaczej przekazać to gościom?

ooo, ale właśnie mi wpadło jeszcze jedno :

Bardzo prosimy zamiast ciętych kwiatów,
Podarować nam wino do wznoszenia wiwatów!

To tak dosłownie minutę temu mi wpadło więc koślawe ;p

Dobrej nocki PMki!

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości