Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 08:54   #3931
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

dziękuję za kciuki

za wszytskie chore i podziębione
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:55   #3932
agunia82
Zakorzenienie

A ja właśnie zajadam świeżutką bułeczkę z serkiem homogenizowanym truskawkowym Małż rano kupił

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:09   #3933
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dziewczyny gratki za wczorajsze wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze

Robotnicy mi mowia jak czyscic kafelki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:23   #3934
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ojej też bym się wściekła, takie rzeczy się zdarzają dlatego ja jak coś kupie wolę nie patrzeć na cenę po jakimś czasie.

To nic, moja kumpela miała mieć jedno a krótko przed porodem okazało się, ze są bliźniaki

Brzuszki ćwiczyła a co będzie czas marnować
Ja przeglądając gazetkę reklamową przez przypadek trafiłam na ten toster
Jak to w tych czasach możliwe?

Hahaha..jak ćwiczyła, to na pewno nie po mamusi
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

dzis mam wizytę, połówkowe trzymajcie kciuki

ząb mnie boki, ta 8-ka co rosnie

8 to przerąbana sprawa. Mi taka przed świętami kiedyś wybijała i to nie prosto do góry, tylko w poprzek, tak że właziła na korzeń 7 i bolało jak cholera...poszłam na pogotowie dentystyczne i powiedzieli mi, że najbliższy termin mają w połowie stycznia Wyobraźcie sobie, że miałabym chodzić z taką mega bolącym dziąsłem, spuchnięta przez święta, sylwestra i jeszcze studniówkę miałam 5 stycznia ludzie są nie poważni...jak sobie przypomnę, ile musiałam się napłakać pod tym gabinetem, żeby się ktoś nade mną zlitował.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A ja właśnie zajadam świeżutką bułeczkę z serkiem homogenizowanym truskawkowym Małż rano kupił
Mój zawsze na ostatnią chwilę wstaję do pracy i jeszcze prosi mnie w biegu, bym mu kanapki zrobiła. Nie pamiętam kiedy poszedł rano po bułki
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:24   #3935
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja jem bułeczkę ziarnistą z serkiem topionym , pomidorkiem i wegetą
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:27   #3936
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratki za wczorajsze wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze

Robotnicy mi mowia jak czyscic kafelki
Słuchaj , słuchaj...może się czegoś nauczysz

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
Kurcze, pomidory
Kolo mnie jest taki sezonowy stragan warzywny i właśnie niedawno do otworzyli. Mają tam już polskie dobre pomidory, nie jakieś faszerowane gówna bez smaku, ale kosztują 48 złoty za kg
Stary 2012-03-09, 09:27   #3937
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Mój zawsze na ostatnią chwilę wstaję do pracy i jeszcze prosi mnie w biegu, bym mu kanapki zrobiła. Nie pamiętam kiedy poszedł rano po bułki
a tak sam z siebie też by nie poszedł, bo mój też wiecznie spóźniony. Był na spacerze z psem i kupił przy okazji

Cytat:
mniam, ale bez tej wegety ja w ogóle nauczyłam się mniej solić, warzyw na kanapkach nie solę w ogóle a i tak czasem są dla mnie te kanapki za słone A gotowych przypraw zwłaszcza typu wegeta unikam jak ognia, dla mnie to tylko smak psują. Też miałam kiedyś manię dawania ich do wszystkiego, tak jak i kostek rosołowych, a potem jak poczytałam, jakie to niezdrowe i zaczęłam gotować bez nich stwierdziłam, że wszystko lepiej mi smakuje i każda potrawa nie ma takiego samego posmaku glutaminianu

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-09 o 09:30
Stary 2012-03-09, 09:27   #3938
nel_a
Zakorzenienie

Hanjah, jak się nie mylę to mój mąż odzyskiwał dane w tak beznadziejnych przypadkach są do tego programy jakbym się coś od niego dowiedziała to będę pisać do Ciebie na pw. (czekam aż dojedzie do pracy

już wiem od czego boli mnie kark.......za nisko mam ustawionego lapa i naciągnęłam mięśnie teraz siedzę przy pc'ie i puki co bardziej nie boli.

jadę dziś na pokaz makijażu
w końcu coś innego niż siedzenie na du*ie

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-03-09 o 10:07
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:29   #3939
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czytałam w jakiejś gazecie, że warto iść z dzieckiem do dentysty jak wyrośnie pierwszy ząbek, żeby przyzwyczajać dziecko...
Moje doświadczenie jest takie, ze jak dziecku pojawią się pierwsze ząbki to warto przyjść do gabinetu, ale po to by rodzice porozmawiali z dentystą na temat właściwej higieny, odżywiania, zapobiegania próchnicy. Takie dziecko w 90% nie daje sobie zajrzeć do buzi, płacze i broni się, to naturalne. Około 1,5-2 lat rodzice mogą przyjść dowiedzieć się jak przygotować dziecko do prawdziwej pierwszej wizyty. Dopiero powyżej 2- 2,5 czasem 3 lat dziecko jest w stanie zrozumieć to co lekarz do niego mówi, jak opowiada o sprzętach i tym co będzie robił, wcześniej nie ma sensu przeprowadzać wizyty adaptacyjnej. Mówię to z mojego doświadczenia w pracy, bo czasopisma i książki mówią co innego. Wiadomo, że trafiają się i malutkie dzieci z próchnicą którym trzeba pomóc wcześniej, ale to już oddzielny temat
Cytat:
Miałam Wam się pochwalić
Zdecydowałam się w kwestii chrzestnej Zostanie nią koleżanka mojej mamy (głupio brzmi, wiem ), znam ją od dziecka, a moja mama przyjaźni się z nią od podstawówki. Mam z nią super kontakt, a ona jest taka pozytywnie zakręcona No i to dzięki niej będzie tańszy wózek

Dostałam znowu ubranka od mamy, na chłopaka I ryją mi już tak mózg tymi imionami... Nie wiem co im się w Fabianie nie podoba...
Fajnie, że udało się wybrać fajną chrzestną
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Goście trochę spóźnieni, ale w sumie imprezka fajna Jedzonko wyszło super, humory dopisały

W końcu dostałam kwiatki Koledzy i tż się zmówili i kupili piękne róże Wręczyli nam je razem Jutro zrobię zdjęcie Tak coś czułam, że tż coś kombinuje Grzebał w moich rzeczach, a potem okazało się że szukał wstążeczek do przewiązania kwiatów

Poza tym mamy mega zmartwienie Spadł nam dysk zewnętrzny i mnóstwo danych (przede wszystkim zdjęcia, głównie Dorotki-zostało mi tylko to co mam na poczcie...) poszło w kosmos Jestem załamana Ponoć da się to odzyskać, ale nie ma pewności że wszystko...
Super, że imprezka się udała
Może jakiś informatyk od odzyskiwania danych da radę, trzymam kciuki, żeby się udało!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej, melduje sie po połówkowym
Wszystko w najlepszym porządku, lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń
Powiedział że dzidzia rośnie równiuteńko i faktycznie:

BPD - 20,4 hbd
HC - 20,4 hbd
AC - 20,3 hbd
FI - 20,4 hbd
OMP 360 g

Najśmieszniejsze, że z wyniku usg ostatniego wynikało że dzis powinnam być w 20,4 i faktycznie to sie potwierdziło co do dnia Także tp bez zmian.

No i jest to prawdą:

Ogłaszam wszem i wobec ze horoskop chiński ani moje przeczucia nie sprawdziły się i będzie dziewczynka

Zaraz poczytam jak tam u dziewczyn po badaniu

uff co to był za dzień...
Super!!!!!!!!
Gratuluję córeczki!!!!!!
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
gratuluje dziewuszki

a mnie ząb boli
już drugi dzien...jak do jutro nic sie nie zmieni to pojde zarejestrowac sie do dentysty. chcialam go juz wyrwac dawno temu i teraz zaluje, ze tego nie zrobiłam
Ja bym się zarejestrowała dziś, lepiej nie czekaj
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:36   #3940
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuchaj , słuchaj...może się czegoś nauczysz

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Kurcze, pomidory
Kolo mnie jest taki sezonowy stragan warzywny i właśnie niedawno do otworzyli. Mają tam już polskie dobre pomidory, nie jakieś faszerowane gówna bez smaku, ale kosztują 48 złoty za kg

właśnie pomidory teraz sa okropne ale do mnie do sklepu przywieżli takie lepsze
smak i kolor maja lepszy
niezła cena 48 zł za kilogram
ja już chce świerze pyszne kalafiorki, szparagi , fasolkę szparagową, truskawy i malinówki mniam mniam uwielbiam !!!!!!!!!!!

Cytat:
a tak sam z siebie też by nie poszedł, bo mój też wiecznie spóźniony. Był na spacerze z psem i kupił przy okazji

mniam, ale bez tej wegety ja w ogóle nauczyłam się mniej solić, warzyw na kanapkach nie solę w ogóle a i tak czasem są dla mnie te kanapki za słone A gotowych przypraw zwłaszcza typu wegeta unikam jak ognia, dla mnie to tylko smak psują. Też miałam kiedyś manię dawania ich do wszystkiego, tak jak i kostek rosołowych, a potem jak poczytałam, jakie to niezdrowe i zaczęłam gotować bez nich stwierdziłam, że wszystko lepiej mi smakuje i każda potrawa nie ma takiego samego posmaku glutaminianu

a ja właśnie bardzo lubię wegetę
a frytki z wegetą są wspaniałe
a soli nie lubie zbytnio
mój Tż kiedyś się dziwił że ja jem różne rzeczy z wegetą a nie z solą a teraz sam tak je
ale zapewne najzdrowsze to to nie jest

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-03-09, 09:38   #3941
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

Kurczę, muszę mu kupić psa wtedy może dostanę świeże bułki kiedyś
Ja też nie znoszę soli na warzywach..a na kanapkach to już w ogóle. Soli i tak zjadamy tyle w gotowych pokarmach i produktach, że to wystarczająco.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
właśnie pomidory teraz sa okropne ale do mnie do sklepu przywieżli takie lepsze
smak i kolor maja lepszy
niezła cena 48 zł za kilogram
ja już chce świerze pyszne kalafiorki, szparagi , fasolkę szparagową, truskawy i malinówki mniam mniam uwielbiam !!!!!!!!!!!

a ja właśnie bardzo lubię wegetę
a frytki z wegetą są wspaniałe
a soli nie lubie zbytnio
mój Tż kiedyś się dziwił że ja jem różne rzeczy z wegetą a nie z solą a teraz sam tak je
ale zapewne najzdrowsze to to nie jest
Tylko, że wegeta, to właśnie w większości sól z drobnymi przyprawami
Ja wolę do frytek przyprawę do ziemniaków, albo curry, to zleży od dnia

Minęło pół godziny od tabletki. Idę jeść
Stary 2012-03-09, 09:41   #3942
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie, jak skład się przeczyta (tak samo kostek rosołowych), to to głównie sól jest. Plus glutaminian sodu. Plus jakieś tam drobne dodatki

Stary 2012-03-09, 09:47   #3943
ewka5891
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
wczoraj mialam bardzo cięzki dzien, wiec nawet nie mialam zbytnio czasu i ochoty aby nadrabiac tu zaleglosci..
robie to teraz

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:47   #3944
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie! mialam pojechac dzisiaj na badania krwi ale pogoda taka paskudna.... pojadę w poniedzialek

Cytat:
phdwao

Jak mnie młoda po pęcherzu kopie to też co chwila latam do łazienki, chociaż prawie nic nie sikam...
No własnie zastanawialam się czy to jest możliwe, ale mam momenty, że chce mi się siusiu okropnie, po prostu straaasznie, po czym biegnę do toalety a tam dwie kropelki...

Lece do pracy! Miłego dnia mamusie!!! a mamusie marcowe dalej się rozpakowują jedna przez drugą...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:49   #3945
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

No własnie zastanawialam się czy to jest możliwe, ale mam momenty, że chce mi się siusiu okropnie, po prostu straaasznie, po czym biegnę do toalety a tam dwie kropelki...
niestety jest możliwe

Stary 2012-03-09, 09:53   #3946
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę, muszę mu kupić psa wtedy może dostanę świeże bułki kiedyś
Ja też nie znoszę soli na warzywach..a na kanapkach to już w ogóle. Soli i tak zjadamy tyle w gotowych pokarmach i produktach, że to wystarczająco.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

ale wegeta smakuje dla mnie zupełnie inaczej niż sól
w ciąży na curry nie moge patrzec taki mam odrzut ;D

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

a wam też już jest tak ciężko ?
mi niestety tak
żle mi się siedzi , zle leży , nawet buta zawiazać jest mi ciężko bo nie chce brzuszka uciskac , z goleniem sie ,,tam " też mam problem bo juz nie widze hehe

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-03-09, 09:55   #3947
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

8 to przerąbana sprawa. Mi taka przed świętami kiedyś wybijała i to nie prosto do góry, tylko w poprzek, tak że właziła na korzeń 7 i bolało jak cholera...poszłam na pogotowie dentystyczne i powiedzieli mi, że najbliższy termin mają w połowie stycznia Wyobraźcie sobie, że miałabym chodzić z taką mega bolącym dziąsłem, spuchnięta przez święta, sylwestra i jeszcze studniówkę miałam 5 stycznia ludzie są nie poważni...jak sobie przypomnę, ile musiałam się napłakać pod tym gabinetem, żeby się ktoś nade mną zlitował.

noo od początku mi sie wybija ratami

czasem tak bywa ze trzeba czekac na wizyte dlugo mimo naglego przypadku,ale na sczescie gabinetow jest sporo i znajdzie sie dobra duszyczka

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

ivoncia ja nie mam problemu z goleniem, ale wlasnie maluje pazurki u stop i bardzo mi niewygodnie, chyba zaczne chodzic na pedicure
Stary 2012-03-09, 10:01   #3948
ewka5891
Zakorzenienie

dziękuje bardzo wszystkim mamusiom za trzymanie kciuków i gratulacje dobrze wiedziec, ze jestescie tu

no i ja oczywiscie gratuluje serdecznie pozostałym dziewczynom, ktore wczoraj poznały płeć swoich maleństw, bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wizaż i naleśniki to nie jest dobre połączenie. Jakoś się przypalają
tez juz to przerabialam i doszłam do tego samego wniosku

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Według obu wychodzi dziewczynka
Ciekawa jestem czy to faktycznie się sprawdza?!
Kiedyś miałam robiony i lipa, nie sprawdziło się ale tamten był inny - z tego co pamiętam

mi wszystkie testy wskazywaly na dziewczynke, dlatego tak sie najarałam... nawet jak tydzien temu snilo mi sie, ze urodzilam synka, to tłumaczyłam to sobie na odwrót
ale okazuje sie, ze nie zawsze to sie sprawdza i ja bede miala nowego mezczyzne w domu

Synek

Stary 2012-03-09, 10:03   #3949
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Gratuluję dzisiejszych wizyt z wynikiem 3:1 o ile nic nie przeoczyłam
laski górą

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Gratuluje równiutkiej dziewczynki
dzięki

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
czesc,
ja dzis bez kawy bo mi sie skonczyła

cała noc nie spalam, mam zawalone gardło, nos, głowa mi peka......
i mam humor do dupy ! po 9 ide do lekarza

super!!!!!!!!!!! gratuluje!!!!!!!!!!!!

Prince
dzięki; przeziębiłaś sie?
Jak tam Twoje nogi i plecy? Bolą?

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć wszystkim i miłego dnia

Linka25 gratulacje dziewczynki
dzięki
jestem wniebowzięta

Cytat:

każde dziecko ma na tym etapie zadarty nosek to po to, żeby im się łatwiej oddychało przy ssaniu cyca
ufff to dobrze
a już mi maż wmawiał ze to po mnie, bezczel, nie mam zadartego

Cytat:

a wiecie co to wszystko jakies dziwne jest
bo na USG babka nic mi o tym lozysku nie powiedziala
a gin to stwierdzil po druku ktory od niej dostal ;/
i tak naprawde to dowiedzialam sie o tym miesiac po fakcie
bo wlasnie od usg do poniedzialkowej wizyty minol miesiac
i juz tyle czasu powinnam na siebie uwazac
a moze juz przez ten czas lozysko sie podnioslo a gin mi tylko stracha napedzil ;/
pewnie, ze mogło sie podnieść
i bez sensu że na usg Ci nie powiedzieli, chociaż pomyśl i tak by to niewiele zmieniło, na pewno i tak na siebie uważałaś
mnie wczoraj mówił o łożysku lekarz na usg a też nie jest moim prowadzącycm - robi mi tylko usg

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super!!!!!!!!
Gratuluję córeczki!!!!!!
Mój TŻ nastawiał się na synka chyba bardziej, skrycie o nim marzył, ale i tak oczywiście jest przeszczęśliwy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:09   #3950
ewka5891
Zakorzenienie

Bardzo się cieszę, ze TZ był wczoraj ze mną na usg. Mówił, ze się prawie popłakał jak zobaczył maleństwo i to jak sie cały czas rusza
Pytał sie kobiety czy wszystko w porządku i wyglądał na takiego przejetego
Cieszy się z syna, bo juz w głowie ma pomysły na te wszystkie lego, samochodziki sterowane itp...

Synek

Stary 2012-03-09, 10:11   #3951
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
laski górą

dzięki

Prince dzięki; przeziębiłaś sie?
Jak tam Twoje nogi i plecy? Bolą?

dzięki
jestem wniebowzięta

ufff to dobrze
a już mi maż wmawiał ze to po mnie, bezczel, nie mam zadartego

pewnie, ze mogło sie podnieść
i bez sensu że na usg Ci nie powiedzieli, chociaż pomyśl i tak by to niewiele zmieniło, na pewno i tak na siebie uważałaś
mnie wczoraj mówił o łożysku lekarz na usg a też nie jest moim prowadzącycm - robi mi tylko usg

Mój TŻ nastawiał się na synka chyba bardziej, skrycie o nim marzył, ale i tak oczywiście jest przeszczęśliwy

no uważałam oczywiście że tak , ale nic nie wiedziałam że nie mogę się ,,przytulać " z Tż , także to też tak dziwnie że babka na USG nic mi nie powiedziała .ale trudne , najważniejsze że nic złego przez ten miesiąc się nie wydarzyło i mam nadzieję że do końca szczęsliwię donoszę ciąże , ciagle o tym mysle niestety

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-03-09, 10:14   #3952
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

BPD - 20,4 hbd
HC - 20,4 hbd
AC - 20,3 hbd
FI - 20,4 hbd
OMP 360 g

Najśmieszniejsze, że z wyniku usg ostatniego wynikało że dzis powinnam być w 20,4 i faktycznie to sie potwierdziło co do dnia Także tp bez zmian.

No i jest to prawdą:

Ogłaszam wszem i wobec ze horoskop chiński ani moje przeczucia nie sprawdziły się i będzie dziewczynka

Super wieści! Gratuluję dziewczynki.

Cytat:
Tak mi się przypomniało apropo wkręcania, mój kolega ma kota i psa, do których woła : Kot i pies. I kiedyś swojej mamie powiedział, że jak będzie miał dziecko, to nazwie ja dziecko...oczywiście żartował, ale jego mama się przeraziła( chyba w pierwszej chwili w to uwierzyła ) i podobno też mu powiedziała, że chyba oszalał
Heheheh nieźle. Mamy łatwo można wkręcić. Mój małż uwielbia wkręcać swoją mamę.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

dzis mam wizytę, połówkowe trzymajcie kciuki

ząb mnie boki, ta 8-ka co rosnie
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:19   #3953
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamusie prawie z rana
dziś tylko na chwile bo wyjeżdżamy na weekend tylko do rodzinki ale o tak się cieszę

Cytat:

co zażywasz jeśli mogę spytać? bo ja też odczekuje pół godziny po żelazie, Biofer biorę, dwie tabletki codziennie

Cytat:
dokładnie, jak skład się przeczyta (tak samo kostek rosołowych), to to głównie sól jest. Plus glutaminian sodu. Plus jakieś tam drobne dodatki
czym zastępujesz kostki rosołowe? bo też mysle żeby się ich pozbyć z kuchni ale nie bardzo widzę alternatywę;/
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:20   #3954
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Wam się pochwalić
Zdecydowałam się w kwestii chrzestnej Zostanie nią koleżanka mojej mamy (głupio brzmi, wiem ), znam ją od dziecka, a moja mama przyjaźni się z nią od podstawówki. Mam z nią super kontakt, a ona jest taka pozytywnie zakręcona No i to dzięki niej będzie tańszy wózek

Dostałam znowu ubranka od mamy, na chłopaka I ryją mi już tak mózg tymi imionami... Nie wiem co im się w Fabianie nie podoba...
super, ze masz pomysł na chrzestną
co do imienia, to sie nie sugeruj za bardzo innymi, to wasz wybór, chyba ze wybierzecie imie z kosmosu i wtedy dobrze jak ktos Was od tego odwiedzie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Ajki, Bueny i Ewki!! Czyżby dziewczyny wysuwaly nam się na prowadzenie?? A swoją drogą, mamusie, które już znają płeć czy rzeczywiście jadłyście słodkie na dziewczynki, a slone na chłopców???
dziękuję za gratulacje
co do jedzenia, to ja zawsze wolałam słone, wiec nie wierze w to....

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Poza tym mamy mega zmartwienie Spadł nam dysk zewnętrzny i mnóstwo danych (przede wszystkim zdjęcia, głównie Dorotki-zostało mi tylko to co mam na poczcie...) poszło w kosmos Jestem załamana Ponoć da się to odzyskać, ale nie ma pewności że wszystko...
pogadajcie z jakims informatykiem, moze jest nadzieja

Cytat:

BPD - 20,4 hbd
HC - 20,4 hbd
AC - 20,3 hbd
FI - 20,4 hbd
OMP 360 g

No i jest to prawdą:

gratuluje coreczki

Synek

Stary 2012-03-09, 10:20   #3955
anna99302
Zadomowienie

Jadę dopiero za pól godzinki jeszcze poczytam
Cytat:
[/COLOR]a wam też już jest tak ciężko ?
mi niestety tak
żle mi się siedzi , zle leży , nawet buta zawiazać jest mi ciężko bo nie chce brzuszka uciskac , z goleniem sie ,,tam " też mam problem bo juz nie widze hehe
mi zaczał ciążyć brzuch mimo tego, ze dopiero koncowka 4 miesiąca i czasami jak dobrze usiądę w fotrlu albo na kanapie to trudno mi wstać ogólnie mam sporawy brzuch w porównaniu do moich koleżanek w tym samym miesiącu....

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę, ze TZ był wczoraj ze mną na usg. Mówił, ze się prawie popłakał jak zobaczył maleństwo i to jak sie cały czas rusza
Pytał sie kobiety czy wszystko w porządku i wyglądał na takiego przejetego
Cieszy się z syna, bo juz w głowie ma pomysły na te wszystkie lego, samochodziki sterowane itp...
Super!!! Mam wrażenie, że dopiero na USG dochodzi do naszych TŻow co się tak naprawdę dzieje. Mój też marzy o synku ale cos czuję, że może być córa chociaż jest mi wszystko jedno! Najważniejsze, że nasze!
Stary 2012-03-09, 10:23   #3956
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
a ja właśnie przeczytałam pierwszy opis porodu tych rozpakowanych... 36tydzien...kila minut reanimacja dzieciaczka,a pozniej jeszcze zaszyli cześć lozyska... nie wiem czy dalej czytac tak na dobranoc... juz sie boje co mi sie przysni...
OOO! JA je podczytuję i nie widziałam żadnych tragicznych opisów. Czytalamo dwóch przypadkach gdzie dziewczyny poszły na USG w 36 tyg i od razu z USG na porodówke bo dzieciaczki oplątały się pępowiną. Ale najważniejsze, że większość naprawdę 10-14 dni przed planowanym tp! Więc trzeba być przygotowanym z miesiąc wcześniej w razie co!

A i drogie Panie kielchy w dłoń! Dzisiaj rozpoczynam 17 tydzień!:wink o:

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-03-09 o 10:24
Stary 2012-03-09, 10:30   #3957
Alexandraaa88
Raczkowanie

Nie bywałam tu ostatnio bo dzień i noc piszę prace magisterska ale w końcu ją skończyłam
Dzisiaj byłam u lekarza, z dzidzią wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo Moje wyniki też w porządku, powiedziała mi, że nie mam cukrzycy więc się cieszę
Tym razem dzidzia nie była wstydliwa i pieknie pokazała co ma między nóżkami więc mogę z całą pewnością powiedzieć, że będzie chłopiec

Czyli moje przeczucia, sny i kalendarze chińskie się sprawdziły
Stary 2012-03-09, 10:31   #3958
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Nie bywałam tu ostatnio bo dzień i noc piszę prace magisterska ale w końcu ją skończyłam
Dzisiaj byłam u lekarza, z dzidzią wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo Moje wyniki też w porządku, powiedziała mi, że nie mam cukrzycy więc się cieszę
Tym razem dzidzia nie była wstydliwa i pieknie pokazała co ma między nóżkami więc mogę z całą pewnością powiedzieć, że będzie chłopiec

rewelacja gratuluję synka
Stary 2012-03-09, 10:32   #3959
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
czym zastępujesz kostki rosołowe? bo też mysle żeby się ich pozbyć z kuchni ale nie bardzo widzę alternatywę;/
a to zależy do czego. Do rosołu nie dodaję w ogóle, a do innych potraw - to albo robię na bazie rosołu, albo posiłkuje się różnymi przyprawami, wszystko zależy tak naprawdę od potrawy.
A zawsze można ugotować sobie więcej rosołu i zamrozić na przykład moja znajoma tak robi.

Moja teściowa nadal lubuje się w stosowaniu kostek i naprawdę, teraz po jednym kęsie czuje, że do potrawy były dodawane "polepszacze" i w ogóle mi to nie smakuje, mimo tego, że sama ich używałam nałogowo i uważałam swego czasu, że bez nich nic nie ma smaku (tak działa glutaminian dopóki się człowiek od niego nie odzwyczai - a to trochę jak odwyk).
Zresztą moja mama też przestała używać polepszaczy i ma dokładnie takie same odczucia jak ja.

Alexandraaa88 super A u mnie i przeczucia, i kalendarze się nie sprawdziły

Stary 2012-03-09, 10:33   #3960
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

super wiadomości gratuluje synka

no i brawa za motywacje do skończenia pracy mgr

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości