|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska i Pempek - Gratulacje od Roksape
Roksape juz dzisiaj ma sie lepiej, sama wstaje i sobie radzi ![]() Evvcia - kciuki za wyniki! Adaikaka , kciuki za wizyte My dzisiaj planow obiadowych brak - bedzie zamowiona pizza A to dlatego ze w planach mam sprzatanie, zakupy spozywcze i na specjalne zyczenie TZ upieke dzisiaj paczusie ![]() No wiec stwierdzilam ze juz obiadu nie dam rady a pizza fajna sprawa
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie został sos śmietanowo-koperkowy od klopsików, więc przerobię go na sos śmietanowo-ziołowy, upiekę rybę i będzie dobrze
![]() Mąż do mnie ciągle wydzwania z pytaniem czy już zaczynam rodzić
|
#3785 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, nie ta to następna, w końcu kiedyś tak czy tak trzeba będzie urodzic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj na dzień kobiet dostałam różyczkę i ptasie mleczko od mężulka no i ogólnie bardzo miło spędziliśmy sobie wieczór Fajny dzień był wczoraj
|
||||
|
|
|
#3786 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki
wstałam o 8 zjadłam śniadanie teraz jakoś mnie mdli.. I tak od kilku dni może trzech.. Mały się wypina ile sił w tym małym ciałku.. Dzisiaj wizyta na 20:15.. Boję się że mały jest duży bo lekarz powiedział że jak będzie widział że duży to cesarskie będzie można wykonać już 16 lub 17 marca. Chciałabym naturalnie urodzić no ale jeśli nie będzie to możliwe to nic nie poradzę ważne żeby z dzidziolem wszystko dobrze było.
|
|
|
|
#3787 | ||
|
Zadomowienie
|
Pempek gratulacje!!!!!
![]() Evcia, Gosia i Monia dzięki za komentarze na temat brzusia...wczoraj byłam na chwilę w pracy i tak mnie kolezanki nakręciły że mam jakos go nisko ale fakt że ręki na płasko między nim a piersiami nie położę ![]() Urósł strasznie w każdym razie, na szczęście waga stoi w miejscu...jakos ten 3 trymestr mnie pod tym względem oszczędza ![]() gkatarzynka przykro mi z powodu koleżanki...straszna tragedia..ciekawe co skłania ludzi do takich drastycznych kroków... postaraj się nie denerwować za bardzo Cziqua szpinakowa bleh ![]() ja od małego nei moge sie przekonac do tego warzywa...Ja dziś mam kopytka gulasz z pieczarkami i surówkę z marchewki i jabłka na slodko ![]() Cytat:
Mój tez już mało kopie ale jak zasadzi mi kuksańca to az sie zwijam...a to przeciąganie jest cudowne ale i straszne zarazem...i zauwazyłam że synek jużbardzo mało śpi i wiertoli się tak całymi dniami z małymi przerwami.. ![]() Nikki to Cię rozpieszczają mężczyźni w rodzinie ![]() A rozstępami nie martw się za bardzo..wiem, że to żadne pocieszenie ale ile kobiet chciałoby byc na naszym miejscu tzn. być szczęsliwie w tak zaawansowanej ciąży i szykowac się do porodu...ja jak zaszłam to sobie powiedziałam oby zdrowo donosić zdrowe dziecko, a rozstępy i obwisłe cycki to efekt uboczny, z którym liczyłam się starając sie o ciążę, A mąż będzie Cie kochal z rozstępami czy bez Cytat:
![]() Ja będę miała we wtorek pobierany ten wymaz....zobaczy,y co tam wyjdzie... Ivonka 12 marca będziemy trzymac kciuki Claudia kciukam za wizytę!!! Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-03-09 o 10:41 |
||
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;32813935]Czasami Was tylko podczytuje bo nie mam za bardzo jak ale aż miło dzisiaj spojrzeć ile z Was zostało Mamami. Gratuluje
. Mojemu Synowi jak na razie sie nie spieszy ale zostalo mu jeszcze pare dni do terminu. Pozdrawiam [/QUOTE]no to kciuki aby zaczelo sie cosik rozkrecac ![]() ivonka bedzie dobrze, juz niedlugo bedziesz miala swojego Maluszka, kciuki!! Claudia powodzenia na wizycie. Desia to masz sporo czasu do 17 aby sie wyrobic , ja musze na 12 zrobic obiad, a tak mi sie nie chce wstawac ze szok, jakis sobie dziwny rytm dnia wyrobilam ostatnio, ze do 15-16 jestem len jak nie wiem co. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-09 o 10:49 |
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ci niespodzianka ![]() Gkatarzynka wspolczuje wiesci, to musi byc wielki szok dla wszystkich ![]() Kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mnie coś lekko brzuch pobolewa.. I na kibelek pędzi :-(
|
|
|
|
#3791 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moja przyleci w maju,na komunie cory,ale bilet jej trzeba bylo kupic,bo narzekala na pieniadze.Tylko na rozne zbedne gadzety to pieniadze sa ![]() Cytat:
za wizyte!Cytat:
Super,ze jest zadowolona z opieki poloznej i ze tak szybko poszlo! Cytat:
A w Polsce jak rodzilam lata temu,to tez nie mialam tego badania. Nawet nie wiedzialam,ze cos takiego jest (bo wtedy nie mialam kompa i forum,wiec wiele rzeczy nie wiedzialam )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zuch kobitka
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
oj, czyżby? Czyżby?
![]() ale juz od kilku dni narzekasz chyba na takie dolegliwości, co? U mnie nie dzieje się kompletnie nic ![]() ale lekarz pocieszył mnie w sumie, że nic dziać się nie musi, bo akcja może zacząć się w każdej chwili bez wczesniejszych "ostrzeżeń".
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze![]() No się nam rozkręciło rozpakowywanie Ja już się kwietnia nie umiem doczekać.... Cytat:
cieszę się że jestem już bliżej końca, że Oskarek jest zdrowy i że za niedługo go zobaczę.Też się liczyłam z "efektami ubocznymi" i raczej patrzę z przymrużeniem oka na te rozstępy bo i tak najważniejszy jest dla mnie syn. No ale wiecie czasem taka chandra przyjdzie że wszystko przeszkadza, nic Nam się nie podoba itp. No ale prędzej czy później to minie
|
||
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki zapomniałam wam wczoraj napisać, że w realu są całkiem ładne body w cenach 5.99-7.99...ja nie omieszkałam kilku kupić mimo że ubranek sporo juz mamy...
|
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe Claudia co dziś lekarz Ci powie
Może się coś rozkręca bo póki co tu żadnej akcji dziś nie mamy a już 11 ![]() Cytat:
No ale co tam, czekam cierpliwie :P
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
od 'kuzynki' dostałam niedawno wielki wór ciuszków wiek 1-3 latka
Swoją córę zawsze ładnie ubierała więc i ciuszki bardzo ładne. Szkoda, że to, co na 8-12 miesięcy dostałam dla szwagierki już do mnie nie wróci (mimo iż dostała ze słowami - wszystko jest do zwrotu). Tak więc kupowanie ciuszków to nie będzie "drogi obowiązek" ale "czysta przyjemność"
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie mój mąż powiedział, żebym kupiła zgrzewkę wody
rety, już sobie wyobraziłam miny ludzi w sklepie
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ostatnio sie dowiedziałam, że moja koleżanka znów poroniła Nie powinno się tak dziać ![]() GKatarzynka nieciekawe z tą koleżanką - nie rozumiem ludzi, którzy tak robią - muszą byc bardzo słabi psychicznie Mi szkoda by było życia
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Aalegna może Cię poród z zaskoczenia weźmie dzis w nocy
![]() Co do rozstepów to ja szcześliwie jak narazie mam tylko kilka na piersiach, które właściwei nie urosły (więc nie wiem skąd je mam) i ostanio pokazuje Tż i mówię patrz to rozstęp...a on rozstep o fuj a ja na to żę będą pasowały do tych jego na posladkach (bo kilka ma tylko takie chyba z okresu dojrzewania bo białe), no i tak sobie żartujemy...pewnie jak mi wyjda po porodzie to będzie mi mniej do śmiechu ale damy radę ![]() Co do poronień i takich rzeczy to ja w styczniu miałam ciążę biochemiczną i od tamtej pory mam codzienny kontakt z różnymi aniołkowymi mamami (m.in. z watku wizazowego aniołkowe mamy) i codzień dziękuje ze mimo moich różnych choróbsk m.in. Hashimoto i PCOS mam w brzuszku ten cud którym jest nasz synek... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-03-09 o 11:13 |
|
|
|
#3802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
a rozstępy też mam o dziwo na piersiach a na brzuchu zero, dziwne bo równo smarowałam i brzuszek i piersi
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dość duży dystans do siebie i swojego ciała, musiałam się tego nauczyć jak byłam baaaardzo chuda a ludzie krytykowali i dokuczali na każdym roku. Cytat:
W sklepach osiedlowych panie robią wielkie oczy i mówią "jeszcze nie urodziłaś?!" Mam czas jeszcze
|
|
#3804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry pomysł Albo mu transporter piwa na pępkowe mogłabyś kupic Wtedy to by dopiero patrzyli
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chciałabym kupić jakieś ustrojstwo na kosmetyki dla córci. Szukam czegoś niezbyt dużego najlepiej na kółkach z 2-3 półeczkami (mogą być materiałowe). Coś wygodnego, przenośnego, żeby wszystko było w jednym miejscu i mobilne. Czy macie może coś takiego lub wiecie gdzie kupić, sklepy, linki?
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieję się, że na "pępkowe" od sylwestra chłodzi się szampan w lodócwe Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...%C3%B3%C5%82k*
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-03-09 o 11:19 |
||
|
|
|
#3807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje rozpakowanym mamusiom
![]() we wtorek idziemy na kontrole do neonatologa mam nadzieje ze ladnie przybiera na wadze ja mialam badanie na paciorkowca ale nie zdazylam odebrac przed porodem i dostslam antybiotyk |
|
|
|
#3809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego miesiąc czasu wypierałam z siebie informację o ciąży, a do czasu połówkowego usg nawet nie czułam się ciężarna, tylko jakby... inna, chora. w dodatku moja walnięta matka krytykowała wszelkie plany zakupowe związane z ciążą kwitując wszystko "a po co, nie wiadomo jeszcze czy cośz tej ciąży bedzie..." - tak mniej więcej do grudnia, czyli przęłomu 5/6 miesiaca... eh. |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolca, jesteś wielka, zaczynam wątpić w swoją ynteligencję bo wiesz...ja szukałam...a pytałam w akcie desperacji......
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Trochę się boję 

czuje się jakbym uprawiała dziki seks przez 3 doby non stop... a przecież nie uprawiam go w ogóle bo już nie idzie
a chciałam choć usłyszeć coś w stylu "dla mnie jestes piękna itp." ... ehhhh i jestem zła na niego.... czasem właśnie mnie tak wkurzy bo zero zrozumienia....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)