Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 10:44   #4591
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Wiesz co, ja miałam plan 400zł dawać na konto małego, i 50zł miesięcznie wydawać na bieżąco, na jakieś drobiazgi. A potem z tego co mi się na koncie uzbierało właśnie kupić hurtowo, jak np. Ty
Ale w sumie mam to gdzie trzymać i mogłabym już kupować co nie co, właśnie jak Ty zaproponowałaś, no sama nie wiem, a mi teraz w ciąży bardzo trudno podejmować decyzje. A na TŻ nie mam co liczyć bo on się ze mną we wszystkim zgadza, nawet jak zmieniam zdanie co 5 minut, bo to ja noszę spodnie w naszym związku
Stary 2012-03-09, 10:46   #4592
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Strong to ja bym na Twoim miejscu robiła jedne zakupy na koniec miesiąca. Od jednego sprzedawcy, za jedną przesyłkę. Nawet te 50zł bym w to wliczyła

Skoro masz gdzie to trzymać, to czemu nie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 10:52   #4593
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Ale już bez odkładania tego 400, bo tak bym nie dała rady
mam gdzie trzymać bo tu mamy duży dom z piwnica i strychem, no i do nowego domu też mogę coś wywieźć
Madzia, dobra z Ciebie "poradniczka", dziękuję Ci
czasem samemu z myślami i planami wcale nie jest tak łatwo, i fajnie jak ktoś tak ładnie doradzi
Stary 2012-03-09, 10:55   #4594
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

No tak, już bez odkładania. A cenowo u nich jest różnie. Ja u jednego zapłaciłam 60 zł a u innego 200zł. Więc wiesz... zależy jaki będziesz miała miesiąc.

Ewentualnie teraz sobie załóż katalog i zapisuj stronki co chcesz konkretnie zamówić. ja podawałam linki co ja zamawiałam dokładnie. Więc możesz sobie zobaczyć, bo rzeczy są warte naprawdę.

A jak czas ci będzie szybciej leciał jak tak będziesz czekała miesiąc na zamówienie

Stary 2012-03-09, 10:58   #4595
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

No no, Ty coś o tym wiesz, o czekaniu hihi
wszystkie linki Twoje przeglądałam na bieżąco, więc wiem o co chodzi
i napewno do nich zajrzę
Stary 2012-03-09, 10:59   #4596
blonde_hair
Zakorzenienie

Czesc

Ja wolalam robic zakupy na raty dla dzieckaCo jakis czas cosNie odczulam tak tegoDopiero pod koniec jedne duze zakupyWozek zamawialismy z ebay i jeden wypad do ikei, gdzie kupilismy wszystko(łózeczko, materac, posciele, reczniki, sliniaki itp.)
Rozne drobiazgi kupowalam na promocjach przez cała ciaze, sporo tez przywiozlam z Pl

Ja dzis do pracy...
Stary 2012-03-09, 10:59   #4597
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

Własnie tego się boję w życiu, zadłużeń i kredytów, bo np. mam fajną sytuacje finansową to o wezmę sobie coś kupię na raty , albo coś potrzebuję kasy mam trochę mniej ale wiem że stać mnie na spłacanie to sobie biorę kredyt. A potem co.... jak nie daj boże dziecko zachoruje, czy jakas tragedia się wydarzy i tę kasę co była na raty, kredyty itp. trzeba dać na coś innego i może jeszcze nawet pożyczyć żeby starczyło, a długi rosną , rosną i robią się nowe. Moja koleżanka tak robi, wie że ma kasę to tu tv na raty, pralkę, jeszcze kredycik jakiś stary spłaca, i miesięcznie mają przeszlo 2 tys. samych rat i kredytów, ale się nie boi bo ma wyliczone że na wszystko starczy, a co właśnie jak się coś stanie ? Kurczę nie rozumiem czasem takich ludzi.

W sumie nie wiem czemu się tu tak teraz o tym zirytowałam, ale bardzo mnie to drażni. bo licho nie śpi, a nie chciałabym potem czegoś dziecku odmawiać i pogrążać się w długach. Dlatego Twój pomysł Madzia jest super, ale takie większe zakupy będę robić pod koniec miesiąca, żeby na wszystko starczało, a te 50 zł wydam sobie w tym PEPCO (znacie ten sklep?) zaraz po USG, kupię wtedy już coś płciowego
Też mam taką koleżankę, co to wszystko na raty, życie ponad stan jak jest kasa, a w połowie miesiąca jęki, kiedy będzie następna pensja...wkurza mnie to strasznie i czasem zwracam jej uwagę, ale potem sama siebie strofuję, bo w końcu to nie moja sprawa co kto robi z kasą...
My mamy kredyt na mieszkanie, bo inaczej byśmy go nie mieli, ale odkładamy co miesiąc na konta oszczędnościowe. Do tego mamy jeszcze inne zabezpieczenia, w razie "W", bo to nigdy nic nie wiadomo. Na emeryturę odkładamy sobie co miesiąc sami, bo obawiam się tego co będzie w przyszłości. Jeśli jednak pieniążki będą potrzebne na coś innego, to fajnie, że będą. Dzidziusiowi jak się urodzi to też założymy takie

Ja lubię wydawać, ale lubię też bardzo oszczędzać Czuję się jednak bezpieczniej.

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:04   #4598
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aaa i zapomniałam napisać, że szafki są juz pomalowane i poskręcane Kolorek baaardzo mi się podoba. .
jestem bardzo ciekawa efektu

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
A mi jest smutno, że aż się popłakałam TŻ złożył mi tylko życzenia rano, teraz byliśmy na zakupach i myślałam, że kupi mi chociaż tulipana z przeceny z Tesco a on kupił czekoladki mamie, babci, siostrze a ja nie, bo się odchudzam.
mój mi złożył życzenie telefonicznie, a jak się dowiedział, że od kolegów z pracy dostałam 3 kwiatki, bombonierki i czekoladę to powiedziała ,,to mam z bani" oczywiscie poinformowałam go że nie ma z bani ale po pracy umówiłam się z koleżanką, wracam a on nic. Powiedział, że chce żebym sobie sama coś dzisiaj kupiła powiedziała, że jasne, że sobie moge coś kupić i to bez okazji , a on ma coś dzisiaj wymysleć i że chciał iść na łatwiznę. Ja się na niego nie wkurzam, bo to juz taki typ

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale ale! zgadnijcie kto dostał wizę na 10 lat? : roll:
Kaśka gratulacje

Gucia, śliczne masz te królewny w domu

Emigra, gratuluję na szczescie to już za Tobą a teraz tylko szczęście z córeczką przy boku

A ja dzisiaj czuję się tak jakbym miała dostać @. A to 25 dc. Zastanawiam sie czy nie zrobić w weeknd testu ... myślicie ze wyjdzie?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:08   #4599
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Agnusku, doskonale mnie zrozumiałaś o to mi właśnie chodziło, my może nie mamy aż tyle, żeby jeszcze dużo odkładać, ale też wiem że jest ta granica bezpieczeństwa i nie dam się zsunąć pod nią Może jak zacznę pracę to coś nam się uda oszczędzać a póki co planuję tak żeby starczało i żeby, "W" nie było dla nas tragedią. No nie wiem jak to nazwać

Blonde, i też dobry system Myślę, że też w końcu wypracuję jakiś swój
Stary 2012-03-09, 11:13   #4600
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Guciu, cześć miło cie widzieć piękne masz kobiety

My mieliśmy fajny wieczór. Na badaniu wyszło wszystko super, i chcieliśmy pojechać do restauracji, a tam same rezerwacje do wieczora, wiec pojechaliśmy do domu, zamowiwilismy od nich żarcie i skoczylismy kupić piccolo!
Dostałam książkę jeszcze
Mąż podobno cały Dzien szukał maszyny do waty cukrowej, ale nigdzie w województwie nie było i w amoku kupił maszynę do obierania ziemniaków, ale nie chciał mi jej dać, bo stwierdził, ze to głupi zakup był
Ale i tak w końcu zmusilam go, żeby ja wyjął z samochodu i przyniósł do domu, ehh duren kochany.
Pózniej było mu przykro, bo zapomniał wcześniej o kupieniu prezentu i przez to nie dał mi tego, co chciał. A ja mu sie rano rozplakalam, ze nie złożył mi życzeń od razu po północy ani rano- a spał jak wychodzilam z domu. I chciał to pózniej wynagrodzic.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:20   #4601
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnusku, doskonale mnie zrozumiałaś o to mi właśnie chodziło, my może nie mamy aż tyle, żeby jeszcze dużo odkładać, ale też wiem że jest ta granica bezpieczeństwa i nie dam się zsunąć pod nią Może jak zacznę pracę to coś nam się uda oszczędzać a póki co planuję tak żeby starczało i żeby, "W" nie było dla nas tragedią. No nie wiem jak to nazwać

Blonde, i też dobry system Myślę, że też w końcu wypracuję jakiś swój
Gdyby ludzie tak myśleli, to naprawdę wielu nieprzyjemnych sytuacji dałoby się uniknąć...Znajomi moich teściów mieli świetnie prosperującą firmę. Zarabiali naprawdę ogromne pieniądze. Zbudowali piękny i bardzo duży dom, cała czwórka (rodzice i dzieci) jeździli najlepszymi autami (córka 4-5lat młodsza czarne audi TT, BMW cabrio), wyjeżdżali do Egiptu 4 razy do roku itp.itd. I co? I teraz niemalże są bankrutami...przegapili moment kiedy to wydaje się więcej niż zarabia, a do tego spadają obroty...dlatego wychodzę z założenia, że wszystko trzeba robić z głową. Wtedy na pewno jakiś problemów finansowych można uniknąć.

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-03-09, 11:34   #4602
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Tak własnie Agnusku, jakiś umiar trzeba mieć, a jak pieniążki są to dobrze , nikomu biedy nie życzę ale nie można się dać zwariować.

Poprasowała, i obiadek naszykowany prawie, jeszcze ta klatka
tak tego nie lubię robić.
Stary 2012-03-09, 12:12   #4603
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Abby trzymam kciuki za szybki spadek wagi!

Cytat:
Aaby, ale przynajmniej miałaś trochę przyjemności, bo z patrzenia na czekoladki nie ma żadnych fajnych emocji a że zapuszczona? a co tam Potem będziesz wielka metamorfoza
Jak tak dalej pójdzie, to metamorfoza będzie, ale w drugą stronę

Widzę, że rozgorzała dyskusja nt. $$, rat, kredytów itp. Niestety nie mogę się do końca zgodzić. Oczywiście, głupotą jest dla mnie branie kredytów na przyjemności czy notoryczne kupowanie czegoś na raty mimo, że poprzednie jeszcze trwają. Ale nie zawsze wszystko tak kolorowo wygląda (niestety).
My mamy bardzo dużo miesięcznych wydatków i niestety lwia część to właśnie rata kredytu czy rata za coś tam. Kredyt niestety był wzięty przez mojego męża lata świetlne temu (początkowo był to debet czy coś, który mógł po prostu wisieć). W pewnym momencie powiedziałam, że ma iść do banku i zmienić to na kredyt, gdzie bank regularnie będzie pobierał ratę, bo inaczej się z tego nie wygrzebie. Niestety początkowo większa część raty to były odsetki, więc tak naprawdę dopiero kapitał na dobre zaczynamy spłacać. Kredyt kończy się w połowie przyszłego roku i oboje już wiem, że nigdy więcej. Niestety, człowiek uczy się na błędach.
Niestety przede wszystkim finansowo wykańcza nas uczelnia (którą na szczęście za chwilę kończymy). Zdecydowaliśmy się iść oboje, bo było nas na to stać. Niestety po roku (w połowie studiów) sytuacja zmieniła się radykalnie, w firmie TŻa zrobiło się bardzo gorąco, zabrano premie, ucięto pensje. Zdecydowaliśmy jednak, że dokulamy się do końca, bo jeśli nie teraz, to nie skończymy tego II stopnia. I w tej chwili jest nam bardzo ciężko. Oczywiście wszystkie raty i rachunki spłacamy w pierwszej kolejności, niestety na życie bardzo często ledwo starcza lub nie starcza. Stąd też decyzja o dziecku przesunięta jest na II połowę przyszłego roku. Nie wyobrażam sobie mieć dziecka w sytuacji, kiedy nie starcza nam od wypłaty do wypłaty, a co dopiero zerowy stan konta "w razie W".
Jednak obecna sytuacja jest naszą decyzją. Gdybyśmy zrezygnowali ze studiów, moglibyśmy za chwilę wszystko spłacić i jeszcze w tym roku się starać. Ale ustaliliśmy priorytety. A pogorszenia w firmie nikt nie mógł przewidzieć.

Rat się nie boję pod warunkiem, że nie są to olbrzymie kwoty i nigdy na nie wiadomo ile rat. Kiedy siadła nam pralka, wzięliśmy nową na 10 m-cy i już dawno nie pamiętam, że w ogóle taką ratę spłacałam. Z resztą każdy zakup ratalny (spłacany oczywiście w terminie) robi dobrą historię kredytową pod kątem kredytu hipotecznego. A pewnie taki kiedyś nas będzie czekał.

Może i przytoczone przez Was przykłady były wyrazem głupoty i chęci posiadania wszystkiego, ale nie oceniajcie wszystkich przez ten pryzmat

No, to się nagadałam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:21   #4604
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Każdy ma inne podejście do kredytów i inne potrzeby. My mamy ponad 3,5 tys miesięcznie na same raty plus karty kredytowe. Ale taka była potrzeba, trudno. Teraz chcielibyśmy sprzeac jednak mieszkanie, jak już zrobimy remont i spłacić kredyt hipoteczny. OdejdZie nam 1,5 tys miesecznie a wynajem wyjdzie tyle samo, ale już w fajniejszym mieście albo taniej a tu.
Ja uważam, ze za wcześnie kupiliśmy mieszkanie, bo zwyczajnie nie mogliśmy być pewni, ze będziemy chcieli tu mieszkać resztę zycia. Bo skąd w tym wieku mozna to wiedzieć?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:36   #4605
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gold ja bym jeszcze z testem poczekała.

Ilonka super, że wyniki wyszły dobre. jaką książkę dostałaś??

Ja się na temat rat kredytowych nie wypowiadam, bo dostaję białej gorączki jak nam je co 3 miesiące podnoszą

Uwaga, uwaga Właśnie zadzwoniłam do pracy, ze prawdopodobnie od poniedziałku jeszcze nie wracam aby byli przygotowani. jak się będę dobrze czuła to pójdę a jak nie to w niedzielę zadzwonię do koleżanki aby za mnie poszła a mąż zwolnienie doniesie. Muszę być wyleczona bo mój dzidziuś jest najważniejszy. I teraz tylko o nim mam myśleć.

Stary 2012-03-09, 12:39   #4606
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Witajcie
Jak humorki dzisiaj ?
Ja byłam kupić rybkę na obiad, na dworku 7,5 stopnia
Muszę umyć włosy. Wczoraj odebrałam wyniki i mam do Was pytanko odnośnie bakterii w moczu? Wkleję moje wyniki to ocenicie.
Ja dostałam wczoraj różyczkę i truskawki od TŻ

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czy ja Wam mowilam ze u nas dzisiaj ... +23C

Biore sie za malowanie pazurkow , maz mnie porywa na kolacyjke do ulubionej restauracji
Łał zazdroszczę I jak po kolacji ?

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:39   #4607
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Aaby, rozumiem, wziąść kredyt bo własnie albo trzeba mieszkania albo pojawia się dziecko i nie starcza, no i trzeba ale jak juz wezmę to nie pakuję się w następny, trudno trzeba to jakoś podzielić, spłacę wezmę następny, a nie jak moi znajomi w razie "W", nic, a kredyt i ciągle coś na raty bo im starczy, starczy raz drugi i trzeci miesiąc a jakby coś sie stało, to nie dość że nie bedzie skąd wziąść kasy to jeszcze zaczną rosnąc długi no wór bez dna. Nie oceniam wszystkich przez to, bo własnie jak Ty rózne są sytuacje, ale też skoro Twój mąż wziął kredyt to mógł pomyśleć że gdzieś potem te odsetki diametralnie urosną. I właśnie na to wszystko trzeba uważać, ale np. kredyt na mieszkanie, no mieszkać gdzieś musisz, kasy nie ma to kredyt bo jakoś się to spłaci, jak rata będzie nie duża to i na życie starczy ale w tym czasie no nie biorę tysiąca rzeczy na raty, bo to już jest dla mnie łopata i kopanie pod sobą. Do rat też nic nie mam, ale jedna rzecz, dwie, i świadomie, że te raty mi nie zabiorą połowy dochodu, ba nawet nie 1/4, bo musisz jeszcze żyć, np. wychować dziecko, paliwo, opłaty, no kupę innych rzeczy.

Ilonka, też tego macie w cholerę i trochę ale skoro uważacie za konieczne to się kłócić nie będę jednakże dobrze, że masz plan jak się tego pozbywać a nie brniesz dalej w raty i kredyty bo tego najbardziej nie mogę pojąć.
Stary 2012-03-09, 12:40   #4608
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Jak tak dalej pójdzie, to metamorfoza będzie, ale w drugą stronę

Widzę, że rozgorzała dyskusja nt. $$, rat, kredytów itp. Niestety nie mogę się do końca zgodzić. Oczywiście, głupotą jest dla mnie branie kredytów na przyjemności czy notoryczne kupowanie czegoś na raty mimo, że poprzednie jeszcze trwają. Ale nie zawsze wszystko tak kolorowo wygląda (niestety).
My mamy bardzo dużo miesięcznych wydatków i niestety lwia część to właśnie rata kredytu czy rata za coś tam. Kredyt niestety był wzięty przez mojego męża lata świetlne temu (początkowo był to debet czy coś, który mógł po prostu wisieć). W pewnym momencie powiedziałam, że ma iść do banku i zmienić to na kredyt, gdzie bank regularnie będzie pobierał ratę, bo inaczej się z tego nie wygrzebie. Niestety początkowo większa część raty to były odsetki, więc tak naprawdę dopiero kapitał na dobre zaczynamy spłacać. Kredyt kończy się w połowie przyszłego roku i oboje już wiem, że nigdy więcej. Niestety, człowiek uczy się na błędach.
Niestety przede wszystkim finansowo wykańcza nas uczelnia (którą na szczęście za chwilę kończymy). Zdecydowaliśmy się iść oboje, bo było nas na to stać. Niestety po roku (w połowie studiów) sytuacja zmieniła się radykalnie, w firmie TŻa zrobiło się bardzo gorąco, zabrano premie, ucięto pensje. Zdecydowaliśmy jednak, że dokulamy się do końca, bo jeśli nie teraz, to nie skończymy tego II stopnia. I w tej chwili jest nam bardzo ciężko. Oczywiście wszystkie raty i rachunki spłacamy w pierwszej kolejności, niestety na życie bardzo często ledwo starcza lub nie starcza. Stąd też decyzja o dziecku przesunięta jest na II połowę przyszłego roku. Nie wyobrażam sobie mieć dziecka w sytuacji, kiedy nie starcza nam od wypłaty do wypłaty, a co dopiero zerowy stan konta "w razie W".
Jednak obecna sytuacja jest naszą decyzją. Gdybyśmy zrezygnowali ze studiów, moglibyśmy za chwilę wszystko spłacić i jeszcze w tym roku się starać. Ale ustaliliśmy priorytety. A pogorszenia w firmie nikt nie mógł przewidzieć.

Rat się nie boję pod warunkiem, że nie są to olbrzymie kwoty i nigdy na nie wiadomo ile rat. Kiedy siadła nam pralka, wzięliśmy nową na 10 m-cy i już dawno nie pamiętam, że w ogóle taką ratę spłacałam. Z resztą każdy zakup ratalny (spłacany oczywiście w terminie) robi dobrą historię kredytową pod kątem kredytu hipotecznego. A pewnie taki kiedyś nas będzie czekał.

Może i przytoczone przez Was przykłady były wyrazem głupoty i chęci posiadania wszystkiego, ale nie oceniajcie wszystkich przez ten pryzmat

No, to się nagadałam
Oczywiście, że nie oceniam wszystkich przez ten pryzmat. Chodziło mi bardziej o typ człowieka, który jak ma, to bezmyślnie wydaje w imię zasady BO MAM, a potem ciuła do następnej wypłaty. I żeby np. móc cały zcas wydawać kasę, to bierze kredyty czy pożyczki albo wiecznie buja się z kartą kredytową. To, że ktos bierze pralkę czy telewizor na raty, to przecież nic złego. Nie zawsze ma się gotówkę żeby zapłacić z góry. Ale jak ktoś nie mając kasy bierze 2 laptopy, bo każde MUSI mieć swojego, to już się zaczynam zastanawiać o co chodzi...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-03-09, 12:42   #4609
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Gold ja bym jeszcze z testem poczekała.

Ilonka super, że wyniki wyszły dobre. jaką książkę dostałaś??

Ja się na temat rat kredytowych nie wypowiadam, bo dostaję białej gorączki jak nam je co 3 miesiące podnoszą

Uwaga, uwaga Właśnie zadzwoniłam do pracy, ze prawdopodobnie od poniedziałku jeszcze nie wracam aby byli przygotowani. jak się będę dobrze czuła to pójdę a jak nie to w niedzielę zadzwonię do koleżanki aby za mnie poszła a mąż zwolnienie doniesie. Muszę być wyleczona bo mój dzidziuś jest najważniejszy. I teraz tylko o nim mam myśleć.
Madzia dlaczego nie pójdziesz na L4 już do końca?
wiesz że takie choróbska są bardzo niebezpieczne dla malutkiej ,a mimo to tak długo pracujesz oj nie ładnie, po tyłku powinnaś dostać

Stary 2012-03-09, 12:47   #4610
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Madzia dlaczego nie pójdziesz na L4 już do końca?
wiesz że takie choróbska są bardzo niebezpieczne dla malutkiej ,a mimo to tak długo pracujesz oj nie ładnie, po tyłku powinnaś dostać
idę na l4 do końca ciąży od 27 marca. Teraz mi 2 tyg. pracy zostało. Ale mniej, zależy czy będę chora czy nie.

Cytat:
Ja dostałam wczoraj różyczkę i truskawki od TŻ
aż się wystraszyłam... ale potem załapałam , ze to nie choroba a kwiatek.

Wklej wyniki.

Stary 2012-03-09, 12:58   #4611
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Witam sie weekendowo. Wlasnie sobie odpoczywamy, Filip mial goraczke przez ostattnie 2 dni wiec mielismy wolne od szkoly. A dzis idziemy na urodziny do sasiadki, mala jej a 3 latka

Podczytuje was codziennie, zeby nie bylo, ale weny na pisanie brak

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:07   #4612
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
idę na l4 do końca ciąży od 27 marca. Teraz mi 2 tyg. pracy zostało. Ale mniej, zależy czy będę chora czy nie.

aż się wystraszyłam... ale potem załapałam , ze to nie choroba a kwiatek.

Wklej wyniki.
no to na tyłek nie dostaniesz
hehe kwiatka kwiatka
już wklejam

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Witam sie weekendowo. Wlasnie sobie odpoczywamy, Filip mial goraczke przez ostattnie 2 dni wiec mielismy wolne od szkoly. A dzis idziemy na urodziny do sasiadki, mala jej a 3 latka

Podczytuje was codziennie, zeby nie bylo, ale weny na pisanie brak
miłych urodzinek mama nadzieję,że Filipek już ok i paskudna gorączka nie wróci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04275.jpg (28,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04277.jpg (28,3 KB, 8 załadowań)

Stary 2012-03-09, 13:11   #4613
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Guciu, cześć miło cie widzieć piękne masz kobiety

My mieliśmy fajny wieczór. Na badaniu wyszło wszystko super, i chcieliśmy pojechać do restauracji, a tam same rezerwacje do wieczora, wiec pojechaliśmy do domu, zamowiwilismy od nich żarcie i skoczylismy kupić piccolo!
Dostałam książkę jeszcze
Mąż podobno cały Dzien szukał maszyny do waty cukrowej, ale nigdzie w województwie nie było i w amoku kupił maszynę do obierania ziemniaków, ale nie chciał mi jej dać, bo stwierdził, ze to głupi zakup był
Ale i tak w końcu zmusilam go, żeby ja wyjął z samochodu i przyniósł do domu, ehh duren kochany.
Pózniej było mu przykro, bo zapomniał wcześniej o kupieniu prezentu i przez to nie dał mi tego, co chciał. A ja mu sie rano rozplakalam, ze nie złożył mi życzeń od razu po północy ani rano- a spał jak wychodzilam z domu. I chciał to pózniej wynagrodzic.
Super,ze wszystko jest ok.
Ja dostalam kiedys od meza taka maszynke do waty cukrowej na swieta, ostatnio ja wyciagnelam, bo mi sie waty zachcialo i jeszcze stoi na stole, dzisiaj sobie zrobie wate uwielbiam

Cytat:
Tak własnie Agnusku, jakiś umiar trzeba mieć, a jak pieniążki są to dobrze , nikomu biedy nie życzę ale nie można się dać zwariować.

Poprasowała, i obiadek naszykowany prawie, jeszcze ta klatka
tak tego nie lubię robić.
U nas od kiedy zaszlam w ciaze klatke od szczurkow sprzata maz Niby nie ma tam nic niebezpiecznego, ale to jednak odchody i siuski naszych zwierzatek wiec wole nie ryzykowac i maz sam mi nie pozwala sie za to zabierac

Cytat:
Kasia, do Ciebie się zwróce w podpunktach.

1. Wizytę mam na 12.00 więc zaraz po mojej dam Ci znać telepatycznie co i jak, a jak Ty wyjdziesz z gabinetu dasz znać mi
2. płeć- też jestem ciekawa, może być tak że z początkiem sierpnia będzie na wizażu Parka dzieciaczków, albo dwa chłopczyki
3. Te badanie to takie "należące się" ? Może też mnie czeka, czy muszę się jakoś upomnieć? Jak to się w ogóle nazywa?
4. Czytasz już jakieś gazetki o dzieciach ? jakieś książki ? Bo ja tak i chyba jak Ty już nie mogę się doczekać porodu i pierwszego płaczu
5. Od czego zaczynasz kupować wyprawkę? Co już masz a co zamierzasz i kiedy kupić?

Chyba wszystko
Strongwomen no wiec :
1. Super potem na forum ci napisze, czy twoja telepatyczna wiadomosc co do plci dzidziusia dobrze do mnie dotarla
2. Ja mysle,ze bedzie ... CHLOPCZYK zobaczymy, czy sie sprawdzi
3. Ja mieszkam w DE takze nie wiem, jak to wyglada w PL. U nas to jest chyba standardowe badanie, ale sie bardzo ciesze, ze moja gin. wysyla mnie do szpitala, gdzie maja lepszy sprzet, bynajmniej lekarz dokladnie zbada wszystkie organy i bedziemy wiedziec, czy wszystko jest w porzadku.
4. Narazie czytam ksiazki o ciazy i patrze co tydzien na necie jak sie dzidzius rozwija . Mam tez kilka ksiazek o niemowlakach i wlasnie chce zaczac je juz czytac, bo teraz juz coraz bardziej ciekawi mnie temat opieki nad niemowlaczkiem. Chcialabym jak najwiecej informacji zebrac, zebym potem nie byla az tak zaskoczona roznymi sytuacjami
5. Wlasnie juz sie zaczelam rozgladac za rzeczami dla malenstwa, ale jeszcze nic konkretnego nie mam na oku. Chcialabym jako pierwsze kupic wozek i lozeczko, tylko nie umiem sie na nic zdecydowac. Potem wanienke i reszte rzeczy. Ja wole kupowac po trochu, a nie wszystko na raz, dlatego teraz juz chcialabym zaczac. Z drugiej strony zastanawiam sie nad all. bo moglabym tam sobie zamowic kilka rzeczy tak jak Madzia, tylko ze musialabym je odebrac z PL, a nasze plany wyjazdu na Wielkanoc ulegly zmianie i teraz nie wiem, czy jeszcze przed porodem pojade
A jak to u ciebie wyglada? Masz na oku juz jakis wozek?
Stary 2012-03-09, 13:11   #4614
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Nie oceniam wszystkich przez to, bo własnie jak Ty rózne są sytuacje, ale też skoro Twój mąż wziął kredyt to mógł pomyśleć że gdzieś potem te odsetki diametralnie urosną.
No wiesz, to nie było do końca tak. Procent był baaardzo niski i nie o odsetki chodziło. Co roku spłacał jakąś tam kwotę minimalną, a reszta leżała. I ani nie rosła, ani nie malała. Było to sporo zanim się poznaliśmy. Dla mnie sukcesem jest to, że zdał sobie sprawę, że dłużej tak nie można i zwyczajnie to zmienił. I nie bierzemy pożyczek bo taki mamy kaprys i nie przepuszczamy pieniędzy na głupoty.
Tyle w tym temacie.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 13:12   #4615
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Today bo teraz jakaś epidemia panuje.

Emilko wyniki bardzo dobre. Nieliczne bakterie są ok. ja tez tak miałam ze 3 miesiące temu, a miesiąc temu już nie miałam ich wcale Jedynie hemoglobinę masz niższą więc może ci kazać brać żelazo.

Wklejam obiecane zdjęcia. Wcześniej byłam chora, więc nie miałam siły, ale już sobie zrobiłam

31 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31 tydzień.jpg (29,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 31 tydzień1.jpg (32,5 KB, 47 załadowań)

Stary 2012-03-09, 13:14   #4616
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Today bo teraz jakaś epidemia panuje.

Emilko wyniki bardzo dobre. Nieliczne bakterie są ok. ja tez tak miałam ze 3 miesiące temu, a miesiąc temu już nie miałam ich wcale Jedynie hemoglobinę masz niższą więc może ci kazać brać żelazo.

Wklejam obiecane zdjęcia. Wcześniej byłam chora, więc nie miałam siły, ale już sobie zrobiłam

31 tydzień
to się cieszę

ale brzusio mega super ślicznie

Stary 2012-03-09, 13:19   #4617
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko dziękuję

Stary 2012-03-09, 13:27   #4618
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Emilko dziękuję
mój rośnie i rośnie ostatnio strasznie szybko

Stary 2012-03-09, 13:28   #4619
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
mój rośnie i rośnie ostatnio strasznie szybko
wklej swój

Strong ty też miałaś wkleić

Stary 2012-03-09, 13:34   #4620
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Madzia sliczny brzusio

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości