Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 11:39   #4021
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wlasnie dokonałam zakupów, bo nie mam żadnej koszulki w razie tfu tfu szpitala
koszulka, leginsy i bluzka
sliczna, daj mi linka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:39   #4022
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A i drogie Panie kielchy w dłoń! Dzisiaj rozpoczynam 17 tydzień!:wink o:
no to chlup super! gratulacje

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Nie bywałam tu ostatnio bo dzień i noc piszę prace magisterska ale w końcu ją skończyłam
Dzisiaj byłam u lekarza, z dzidzią wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo Moje wyniki też w porządku, powiedziała mi, że nie mam cukrzycy więc się cieszę
Tym razem dzidzia nie była wstydliwa i pieknie pokazała co ma między nóżkami więc mogę z całą pewnością powiedzieć, że będzie chłopiec

Czyli moje przeczucia, sny i kalendarze chińskie się sprawdziły
super! gratulacje synusia

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Drogie ciocie z wizażu, ważę 456 gram - mam 21 tygodni, ale lekarz twierdzi że wyglądam na 22 tydzień , wczoraj na wizycie niemal cały czas ssałem kciuk i zasłaniałem się rączką ale mojej mamusi i tak udało się podejrzeć jaki mam słodki buziek prawie się popłakała ze wzruszenia, wariatka ta moja mamusia
brawo!

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:40   #4023
branzoletka
Branzoletka

Dobry
Jakiś śnieg wczoraj spadł mały i nie fajnie się na to patrzy gdy wyczekuje się wiosny

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
czesc,
cała noc nie spalam, mam zawalone gardło, nos, głowa mi peka......
i mam humor do dupy ! po 9 ide do lekarza
Ty to jakiegoś pecha masz w tej ciąży, bo ciągle cię coś boli współczuje

Cytat:
hej

dzis mam wizytę, połówkowe trzymajcie kciuki

ząb mnie boki, ta 8-ka co rosnie
Trzymam mocno ale nic się nie martw młode będzie zdrowe

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Robotnicy mi mowia jak czyscic kafelki
Darmowa wiedza-bierz kochana Rozumiem, że remoncik skończony?

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

czym zastępujesz kostki rosołowe? bo też mysle żeby się ich pozbyć z kuchni ale nie bardzo widzę alternatywę;/
Ja zastępuje lubczykiem suszonym, ma niesamowicie podobny zapach/smak jak kostka/vegeta

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:40   #4024
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić:
dziś zaczynam 20 TYDZIEŃ!!!
a za tydzień będę miała połowę ciąży-nie wiem kiedy to minęło....: piwo:

Ciastuś nie martw się, odpoczywaj(czyt. leż plackiem!!) i na kontrolę weź wszystkie wyniki, może to tylko błąd w pomiarach, nie ma co się martwić na zapas
świetnie! gratulacje!

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:44   #4025
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Aha, znalazłam lóżeczko dla mojego maleństwa, ale kupię dopiero w maju
http://allegro.pl/4b-klups-stylowe-l...189863657.html

Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z ginem na temat tych bólów brzucha, jeśli będą się utrzymywać, to kładą mnie na patologię Prawdopodobnie położę się i tak w przyszłym tygodniu, bo w tym nie chcę na weekend leżeć. No i zrobiliby mi usg żeby potwierdzić płeć
Ale jakby bóle się nasilały to jedź od razu do szpitala

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Poza tym mamy mega zmartwienie Spadł nam dysk zewnętrzny i mnóstwo danych (przede wszystkim zdjęcia, głównie Dorotki-zostało mi tylko to co mam na poczcie...) poszło w kosmos Jestem załamana Ponoć da się to odzyskać, ale nie ma pewności że wszystko...
Haniu tak mi przykro Mam nadzieję,że uda się Wam odzyskać zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej, melduje sie po połówkowym
Wszystko w najlepszym porządku, lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń
Powiedział że dzidzia rośnie równiuteńko i faktycznie:

BPD - 20,4 hbd
HC - 20,4 hbd
AC - 20,3 hbd
FI - 20,4 hbd
OMP 360 g

Najśmieszniejsze, że z wyniku usg ostatniego wynikało że dzis powinnam być w 20,4 i faktycznie to sie potwierdziło co do dnia Także tp bez zmian.

No i jest to prawdą:

Ogłaszam wszem i wobec ze horoskop chiński ani moje przeczucia nie sprawdziły się i będzie dziewczynka

Zaraz poczytam jak tam u dziewczyn po badaniu

uff co to był za dzień...

Gratuluję dziewczynki

Cytat:
hej

dzis mam wizytę, połówkowe trzymajcie kciuki

ząb mnie boki, ta 8-ka co rosnie

trzymam
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

A i drogie Panie kielchy w dłoń! Dzisiaj rozpoczynam 17 tydzień!

Cytat:
Nie bywałam tu ostatnio bo dzień i noc piszę prace magisterska ale w końcu ją skończyłam
Dzisiaj byłam u lekarza, z dzidzią wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo Moje wyniki też w porządku, powiedziała mi, że nie mam cukrzycy więc się cieszę
Tym razem dzidzia nie była wstydliwa i pieknie pokazała co ma między nóżkami więc mogę z całą pewnością powiedzieć, że będzie chłopiec

Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chciałabym serdecznie się z wami przywitać
Jestem w sumie czerwcówką ale uważam się za lipcówkę Termin z USG 26.06. i moich obliczeń, a z lekarza 3.07. (ost @ 7.09. więc nawet najstarsi górale nie wiedzą kiedy z OM) mam 22 lata i mieszkam w Mikołajkach.
Ciąża 2 , 1 stracona :/
Miłego dnia
Hello
Cytat:
Wróciłam. No i wsumie nie wiem dalje o co kaman chociaz teraz w domu widze ze nie jest chyba ok.
ale od poczatku

poszłam gin zrobił mi tylko usg szyjki by malucha nie meczyc co tygiodniowym usg tym bardziej ze w czwartek amm polowkowe.
No i odebrałam dzis wypis a tam było szyjka 6 cm, a on dzis bada i szyjka ma 3.95 onw szoku i mówi ze to chyba niemozliwe by wtedy była 6 cm ze moze albo sie tak ulozyła albo on zle zmierzył. Bo wg niego teraz jest prawidłowa. No ale dobra , pyta sie kiedy sie zobaczymy a ja mówie ze 27 po l4 mam przyjsc a on to niech pani przyjdzie juz w ten wtorek. Czyli za 4 dni kontrol. Wiec pewnie sam nie wiedział czy to blad był czy tak sie skrociła skoro kazal przyjsc.

pytam sie czy moge chodzic a on ze po domu moge troche. Wiec wychodzic z domu dalej nie moge tzn wkazdym razie nie moge sie przemeczac. Mówie mu ze boli mnie czasem brzuch ale po lezeniu i nospie przechodzi to powiedział zebym duzo lezała dalej.

no i mi sie w drodze do domu przypomniało ze miałam juz pomiar szyjki na tym usg które wyprosiłam. Patrze w domu (szkoda ze nie wzielam tych pomiarów i isg do niego ale całkiem zapomniałam) i wtedy czyli 3 tyg temu jakos szyjka miała 4,11 wiec tak czy siak jest teraz krótsza.

Nie chce mi sie do niego wracac, bo musialam isc z buta bo tz zabrał moje auto do pracy, a skoro ide we wtorek a itak bede te kilak dni lezała to poczekam.
co o tym myslicie?

acha tego czegos co myslał ze to mzoe byc zaczynajace sie rozwarcie to nie ma. Wiec to był sluz.
Kurcze Kamilko ,dziwna sprawa. Ja bym na Twoim miejscu się oszczędzała i zobaczyła co będzie na wizycie kontrolnej. Może to jakiś błąd pomiaru??

A ja nie wiem jakim cudem,ale wczoraj położyłam się tylko na chwileczkę koło 19 . . . a wyszło że dopiero dzisiaj wstałam

Dzisiaj wraca mój mężulek- wreszcie,bo przyznam że ten miesiąc rozłąki sprawił że bardziej doceniam jego obecność Jutro jedziemy do naszego mieszkanka ,bo elektryk będzie podłączał nam kuchenke ,no i zamontujemy z mężem blat w kuchni i zlew Strasznie się cieszę.

----------

Zauważyłam,że nie wszystkie posty mi się cytują . Np. ten o komarze u Kamili mi się nie zacytował a kliknęłam w ikonke i się podświetliła

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:44   #4026
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja mam krwinki białe 13.1 a norma na badaniu 10.8 i gin powiedziała wczoraj, że to nie jest powód do zmartwień.
Do tego czerwonych mam za mało, hemoglobiny za mało i hematokrytów, ale lekarka powiedziała, że to nic strasznego, a mi to trochę na anemie wygląda
Ja miałam przed poroniem WBC 20, a CRP 49 przy normie do 5. Teraz robie cały czas CRP, bo podobno wykrywa stan zapalny w organiźmie. Obecnie moje CRP wynosi 3.8
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:44   #4027
hanjah
Zakorzenienie

Miałam iść z koleżanką i naszymi dzieciakami na spacer, bo niby ładnie ale tak wieje, że nie ma co ryzykować

Wyczytałam w swojej karcie ciąży, że ostatnio miałam białkomocz Położna mówiła coś o białku w moczu i wysłała moją próbkę znów do analizy ale nie mówiła że to coś groźnego i żeby coś z tym robić... pytała tylko czy mam problemy z oddawaniem moczu, ale u mnie wszystko gra, nic nie boli, nawet ostatnio nie latam tak często do wc

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-03-09 o 11:47
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:48   #4028
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a wiecie co ja dzis odebrałam wypis i tam patzre a tam w moczu były bakterie. A oni mnie wypuscili na drugi dzien i nie mówili nic o moczu
no widzisz to tak jak mi nie mówili że mialam odczyn ph moczu 8
Cytat:
sliczna, daj mi linka
http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html

italian na naprawde dobrą sprawdzona bawełnę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Ja miałam przed poroniem WBC 20, a CRP 49 przy normie do 5. Teraz robie cały czas CRP, bo podobno wykrywa stan zapalny w organiźmie. Obecnie moje CRP wynosi 3.8
a ja nie mam crp w morfologii
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:50   #4029
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
czym zastępujesz kostki rosołowe? bo też mysle żeby się ich pozbyć z kuchni ale nie bardzo widzę alternatywę;/
Co do kostek rosołowych to ja ich w ogóle nie używam, tam samo teściowa i mama też nie. Zawsze gotuję podstawę zupy na mięsie (wołowina najcześciej ale w zależności od zupy) i całej masie warzyw. Potem wystarczy troche soli i naprawdę nie trzeba poprawiać smaku.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A u mnie i przeczucia, i kalendarze się nie sprawdziły
U mnie tez nie sprawdziły sie kalendarze chińskie obydwa wskazywały na chłopca, ja też mówiła do brzucha jako do chłopca a tu dziewczynka

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Witam mamuśki w ten słoneczny piątkowy poranek

ze zdziwieniem odkryłam, że moje mięśnie brzucha poszły gdzieś w las i muszę się ręką podpierać, jak np. wstaję w łóżka
albo jak kilka rzeczy podniosę z podłogi (a podnoszę bez przerwy, bo kot wszystko zrzuca) to aż zasapana jestem
Mam to samo, ciężko sie wstaje, ja często proszę TZta by podał mi ręke Bo boję sie tych twardnień które miałam właśnie przy wstawaniu.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chciałabym serdecznie się z wami przywitać
Jestem w sumie czerwcówką ale uważam się za lipcówkę Termin z USG 26.06. i moich obliczeń, a z lekarza 3.07. (ost @ 7.09. więc nawet najstarsi górale nie wiedzą kiedy z OM) mam 22 lata i mieszkam w Mikołajkach.
Ciąża 2 , 1 stracona :/
Miłego dnia
Witaj
A wiec będziesz pewnie jedna z pierwszych do rozpakowania

Cytat:
A dzisiaj rano to przeżyłam koszmar!!!
Zaczęło się już wczoraj, jakieś dziwne pobolewania brzucha, takie po obu stronach jajników, później ból krążył w różne miejsca, tak że sama nie wiedziałam w końcu gdzie mnie boli
Dziś rano wstałam, jakgdyby nigdy nic. Poszłam się umyć, ubrałam się i nagle czuję, że coś mi poleciało.... pomyślałam sobie ech znowu te upławy (dodam, że mam dość obfite w tej ciąży), ale ja jak to ja zawsze musze sprawdzić Patrzę na bieliznę, a tam faktycznie białe upławy a w nich jakby malutki różowy skrzepik w środku
Tak się przestraszyłam, że zaczęłam zbierać rzeczy żeby jechac na IP
Ale postanowiłam na chwilke się położyć i zobaczyć, czy to się będzie nasilać (tak mi powiedział lekarz, proszę jechać do szpitala jak brudzenie/krwawienie się zwiększy) No i lerzę tak sobie i pisze z Wami, ale ani śladu tego różowego. Normalne białe upławy!!!
Nie wiem co o tym myśleć, miałam to po raz pierwszy. Czy któraś z Was zaobserwowała u siebie coś podobnego i to jednorazowo???
hmmm miałaś ostatnio jakieś badanie ginekologiczne?
ja miałam raz plamienie ale brązowe, pojechałam od razu na IP i wszystko było ok - to bylo po pobraniu próbki do cytologii
Jak jest teraz?

Cytat:
Wróciłam. No i wsumie nie wiem dalje o co kaman chociaz teraz w domu widze ze nie jest chyba ok.
ale od poczatku

poszłam gin zrobił mi tylko usg szyjki by malucha nie meczyc co tygiodniowym usg tym bardziej ze w czwartek amm polowkowe.
No i odebrałam dzis wypis a tam było szyjka 6 cm, a on dzis bada i szyjka ma 3.95 onw szoku i mówi ze to chyba niemozliwe by wtedy była 6 cm ze moze albo sie tak ulozyła albo on zle zmierzył. Bo wg niego teraz jest prawidłowa. No ale dobra , pyta sie kiedy sie zobaczymy a ja mówie ze 27 po l4 mam przyjsc a on to niech pani przyjdzie juz w ten wtorek. Czyli za 4 dni kontrol. Wiec pewnie sam nie wiedział czy to blad był czy tak sie skrociła skoro kazal przyjsc.

pytam sie czy moge chodzic a on ze po domu moge troche. Wiec wychodzic z domu dalej nie moge tzn wkazdym razie nie moge sie przemeczac. Mówie mu ze boli mnie czasem brzuch ale po lezeniu i nospie przechodzi to powiedział zebym duzo lezała dalej.

no i mi sie w drodze do domu przypomniało ze miałam juz pomiar szyjki na tym usg które wyprosiłam. Patrze w domu (szkoda ze nie wzielam tych pomiarów i isg do niego ale całkiem zapomniałam) i wtedy czyli 3 tyg temu jakos szyjka miała 4,11 wiec tak czy siak jest teraz krótsza.

Nie chce mi sie do niego wracac, bo musialam isc z buta bo tz zabrał moje auto do pracy, a skoro ide we wtorek a itak bede te kilak dni lezała to poczekam.
co o tym myslicie?

acha tego czegos co myslał ze to mzoe byc zaczynajace sie rozwarcie to nie ma. Wiec to był sluz.
dobrze ze nie ma mowy o rozwarciu
co do szyjki, to chyba bedzie ok jak do wtorku poczekasz w domu, leżąc leżąc i jeszcze raz leżąć
do wtorku już blisko

Cytat:
Poroniłam w 19 tygodniu, pękł mi pęcherz płodowy. Przyczyny niestety nie ustalono. Leżałam w szpitalu 8 dni. Teraz lekarze twierdzą, że trzeba wyeliminować wszystkie niebezpieczeństwa dla ciąży, a sex, bynajmniej w moim przypadku do niego zaliczają
wspólczuję tej straty, ehh na takim etapie ciąży myślimy że największe niebezpieczeństwo minęło...

co jeszcze oprócz sexu? jakie zakazy, nakazy?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:52   #4030
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kurcze Kamilko ,dziwna sprawa. Ja bym na Twoim miejscu się oszczędzała i zobaczyła co będzie na wizycie kontrolnej. Może to jakiś błąd pomiaru??
no moze i blad jest z tym ze bylo 6cm. Ale itak wczesniej 3 tyg szyjka miała 4,11 a dzis miała 3.95 wiec tak czy siak sie skróciła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-09, 11:52   #4031
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
ivonciu, powiem Ci szczerze, że dopiero na wizazu zdałam sobie sprawę, ile dziewczyn spotyka taka przykrość jaką jest strata dziecka. Wcześniej myślałam, że to zdarza się niezwykle żadko. Teraz wiem, że niestety...za często!!!!! I to My bidne kobietki musimy przez to przechodzić
Obecnie jestem w 20 tygodniu, czyli feralny właśnie mam za sobą!!!
Ja na razie wyniki mam super, do lekarza chodze co 2 tygodnie na wizytę, wyniki robie co 3 tygodnie.
Nie ukrywam jedak, że mój stan psychiczny nie jest najlepszy. Ciągle jestem zdenerwowana, martwie się. Nie chcę, aby to się powtórzyło!!!
Próbuje o tym nie myśleć, ale tego nie da sie wymazać z pamięci. Miewam bóle brzucha, lekarz twierdzi że są to bóle jelitowe na tle nerwowym, a ja ciągle myslę.......a jeśli się zaczyna?! KOSZMAR
Jesteś już PO najgorszym tygodniu. Dla zdrowia dzidzi musisz zacząć myśleć pozytywnie, jak mówi mój kolega ginekolog -nasze nastawienie odgrywa kluczową rolę w powodzeniu ciąży. Ciągłe zamartwianie nie służy dziecku, a wręcz przeciwnie, dziecko "czuje" że coś nie gra i to może mu poważnie zaszkodzić (kiedyś to opisywałam, że hormony stresu od matki krążą w krwi dziecka i dają mu sygnał do ucieczki). Przestań wsłuchiwać się w ciało i doszukiwać oznak nadchodzącego nieszczęścia. Poczytaj książkę, obejrzyj film, pomaluj paznokcie na wiosenny kolor, kup nowy kwiatek do domu, po prostu zacznij sie cieszyć
Cytat:
wlasnie dokonałam zakupów, bo nie mam żadnej koszulki w razie tfu tfu szpitala
koszulka, leginsy i bluzka
Podoba mi się koszulka
Tak się zastanawiam, czy taki fason sprawdzi się przy małym biuście, bo ja nie miałabym czego przez tą dziurkę wystawić więc chyba będę szukać jakiejś na guziki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 11:57   #4032
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
no widzisz to tak jak mi nie mówili że mialam odczyn ph moczu 8

http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html

italian na naprawde dobrą sprawdzona bawełnę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

a ja nie mam crp w morfologii
Kochanie, bo CRP to dodatkowe badanie. Ja ide do laboratorium i przy okazji morfologii proszę o CRP - koszt jak dobrze pamiętam to chyba 15 zł (ale zabij mnie nie daje głowy)

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Jesli chcecie mieć idealne wyniki moczu to pijcie sok żurawinowy, ale tylko 100% ten z apteki - koncentrat. Ja pije od początku i mój ginek mówi, że takiego dobrego wyniku moczu już dawno nie widział. Nadmienie, że ubiegłego lata przez 2 miesiace męczyłam się z chorym pęcherzem, ciągle liczne bakterie i ph 8!!!
He, he, he teraz bakterii nie ma i ph kwaśniutkie
Stary 2012-03-09, 11:58   #4033
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
ivonciu, powiem Ci szczerze, że dopiero na wizazu zdałam sobie sprawę, ile dziewczyn spotyka taka przykrość jaką jest strata dziecka. Wcześniej myślałam, że to zdarza się niezwykle żadko. Teraz wiem, że niestety...za często!!!!! I to My bidne kobietki musimy przez to przechodzić
Obecnie jestem w 20 tygodniu, czyli feralny właśnie mam za sobą!!!
Ja na razie wyniki mam super, do lekarza chodze co 2 tygodnie na wizytę, wyniki robie co 3 tygodnie.
Nie ukrywam jedak, że mój stan psychiczny nie jest najlepszy. Ciągle jestem zdenerwowana, martwie się. Nie chcę, aby to się powtórzyło!!!
Próbuje o tym nie myśleć, ale tego nie da sie wymazać z pamięci. Miewam bóle brzucha, lekarz twierdzi że są to bóle jelitowe na tle nerwowym, a ja ciągle myslę.......a jeśli się zaczyna?! KOSZMAR

wogóle Ci się nie dziwię że się martwisz i stresujesz
też myślałam ze to nie zdarza sie az tak czesta ale niestety tak ;/
bede trzymala kciuki zeby bylo jak najlepiej ;*
musisz odpoczywac i oszczedzac sie a mysle ze bedzie dobrze i juz niedlugo bedziesz cieszyla sie swoja kruszynka
najwazniejsze ze badania masz dobre i nic zlego sie nie dzieje
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:01   #4034
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chcecie mieć idealne wyniki moczu to pijcie sok żurawinowy, ale tylko 100% ten z apteki - koncentrat. Ja pije od początku i mój ginek mówi, że takiego dobrego wyniku moczu już dawno nie widział. Nadmienie, że ubiegłego lata przez 2 miesiace męczyłam się z chorym pęcherzem, ciągle liczne bakterie i ph 8!!!
He, he, he teraz bakterii nie ma i ph kwaśniutkie
o to ja sobie taki soczek kupie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-09, 12:01   #4035
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć wszystkim i miłego dnia

Linka25 gratulacje dziewczynki

dzisiaj miałam takie głupie sny

trzymam dzisiaj kciuki za dzisiejsze wizyty

ciastuś będzie dzisiaj dobrze, nie martw się, my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki
Witaj w klubie, mi też śniły się straaaaszne głupoty, ale z tego co widziałam, to wczoraj była pełnia księżyca, więc może to ma jakiś związek
Cytat:

Gratuluje i magisterki i dobrych synusiowych wyników A jak tam sprawy z Tż...?
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Drogie ciocie z wizażu, ważę 456 gram - mam 21 tygodni, ale lekarz twierdzi że wyglądam na 22 tydzień , wczoraj na wizycie niemal cały czas ssałem kciuk i zasłaniałem się rączką ale mojej mamusi i tak udało się podejrzeć jaki mam słodki buziek prawie się popłakała ze wzruszenia, wariatka ta moja mamusia

Cytat:
ale od poczatku

co o tym myslicie?

To teraz tylko stosuj się do zaleceń lekarza i będzie dobrze Najważniejsze że rozwarcia nie ma, reszta się wyjaśni

A ja niedługo znów do pracy... Na szczęście jutro mam wolne, to wreszcie spędzę dzień z Tż i może spotkamy się ze znajomymi, bo Nasze kontakty towarzyskie są ostatnio w opłakanym stanie
Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:04   #4036
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Może się bardziej oszczędzałaś, dlatego się trochę skróciło. Szkoda, że nie mamy żadnej ginekolożki na wątku, to by pewnie wiedziała
od oszczędzania się??
pierwsze słyszę

Cytat:
chyba od oszczedzania sie szyjka sie nie skraca
nie sądzę (jak wyżej) ale moze ktoś jeszcze sie wypowie??

Cytat:
dziewczyny a wiecie co ja dzis odebrałam wypis i tam patzre a tam w moczu były bakterie. A oni mnie wypuscili na drugi dzien i nie mówili nic o moczu
a umyłaś się przed badnaiem? wiem że pytanie brzmi dziwnie ale jesli rano sikałaś do pojemniczka a myłaś sie wieczorem, to bakterie mogą byc - dlatego lepiej myć sie chwile przed, wtedy wynik jest bardziej wiarygodny

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Ja zastępuje lubczykiem suszonym, ma niesamowicie podobny zapach/smak jak kostka/vegeta
o tak, ja też + inne przyprawy naturalne (zapomniałam napisać)

Cytat:
muszę na to zerknąć

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Wyczytałam w swojej karcie ciąży, że ostatnio miałam białkomocz Położna mówiła coś o białku w moczu i wysłała moją próbkę znów do analizy ale nie mówiła że to coś groźnego i żeby coś z tym robić... pytała tylko czy mam problemy z oddawaniem moczu, ale u mnie wszystko gra, nic nie boli, nawet ostatnio nie latam tak często do wc
ja nigdy nie miałam ale słyszałam ze śladowe ilosci to nie powód do paniki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:05   #4037
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
a umyłaś się przed badnaiem? wiem że pytanie brzmi dziwnie ale jesli rano sikałaś do pojemniczka a myłaś sie wieczorem, to bakterie mogą byc - dlatego lepiej myć sie chwile przed, wtedy wynik jest bardziej wiarygodny
i
tak bo to wynik moczu ze szpitala rano oddawałam mocz a przed tym sie umyłam i mocz był ze srodkowego strumienia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-09, 12:05   #4038
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
wogóle Ci się nie dziwię że się martwisz i stresujesz
też myślałam ze to nie zdarza sie az tak czesta ale niestety tak ;/
bede trzymala kciuki zeby bylo jak najlepiej ;*
musisz odpoczywac i oszczedzac sie a mysle ze bedzie dobrze i juz niedlugo bedziesz cieszyla sie swoja kruszynka
najwazniejsze ze badania masz dobre i nic zlego sie nie dzieje
Tak jak madrze doradziła Karolina PW, trzeba zacząć pozytywnie myśleć, choć to bardzo trudne!!! Ale przy Was się podciągnę i odrzucę złe myślenie
Stary 2012-03-09, 12:06   #4039
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ja nigdy nie miałam ale słyszałam ze śladowe ilosci to nie powód do paniki
Nawet nie wiem ile tego było, bo mam tylko wpisane "białkomocz" :confused" A następna wizyta za ponad miesiąc... No ale jak dobrze się czuję, mocz wygląda normalnie, to nie będę się martwić.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:07   #4040
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
od oszczędzania się??
pierwsze słyszę

nie sądzę (jak wyżej) ale moze ktoś jeszcze sie wypowie??
Mi się też wydaje, że nie, odpoczywaniem można powstrzymać skracanie się szyjki a nie je wywołać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:07   #4041
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
o to ja sobie taki soczek kupie
Kup koniecznie!!!!
Podaje Ci nazwę 100% sok z zurawiny żuraVITAL. Ja go kupuje zawsze w czwartki miedzy 16 a 17 godzina w aptece Arnika, wtedy jest taniej - kosztuje 22 zł
Stary 2012-03-09, 12:08   #4042
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Podoba mi się koszulka
Tak się zastanawiam, czy taki fason sprawdzi się przy małym biuście, bo ja nie miałabym czego przez tą dziurkę wystawić więc chyba będę szukać jakiejś na guziki
no właśnie ja słyszałam, że najlepsze są jednak te koszulki rozpinane. najlepiej i najwygodniej się w nich karmi, bo w tych, co się cyca wyciąga, to raz, że materiał się zawija koło cyca i zmienia jego pozycję, dwa, że lubi się jeszcze podczas karmienia przesuwać i dziecku przeszkadza. Dlatego ja rozpinanej szukałam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:08   #4043
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak madrze doradziła Karolina PW, trzeba zacząć pozytywnie myśleć, choć to bardzo trudne!!! Ale przy Was się podciągnę i odrzucę złe myślenie

Niech nasz watek bedzie jedynym na wizazu, w ktorym sie nie zamartwiamy, tylko cieszymy i pozytywnie myslimy.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:10   #4044
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Niech nasz watek bedzie jedynym na wizazu, w ktorym sie nie zamartwiamy, tylko cieszymy i pozytywnie myslimy.

Paula na prezydenta

Oczywista oczywistość że nic złego żadnej z nas się nie zdarzy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:10   #4045
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Kup koniecznie!!!!
Podaje Ci nazwę 100% sok z zurawiny żuraVITAL. Ja go kupuje zawsze w czwartki miedzy 16 a 17 godzina w aptece Arnika, wtedy jest taniej - kosztuje 22 zł
dziękuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-09, 12:12   #4046
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Paula na prezydenta
Jestem Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
Stary 2012-03-09, 12:13   #4047
Paula SHIN
Zakorzenienie

Haha

Kochane jestescie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:13   #4048
prince_polo
Zakorzenienie

aaaaaaaaa ja dzis zaczełam 22 tydzień i stawiam z tego powodu ciacho i soczki żurawinowe

i cos na poprawe humoru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ciasto ajerkoniakowe-555169623.jpg (59,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1329396837_by_gustlik102_500.jpg (24,0 KB, 29 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-09, 12:14   #4049
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
Paula mądrze gada polejmy dziewczynie jakiegś pysznego soczku

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 12:14   #4050
Norniczka
Rozeznanie

Hej Dziewczyny. Ja w nienajlepszym dzisiaj stanie. Mama mnie rano obudziła telefonem że mój Dziadziu zmarł rano . Płaczę od rana. Rodzice nie chcą żebym przyleciałą na pogrzeb bo powiedziali że się bedą tylko stresować moim lotem i że jestem w ciąży i że nie mam latać samolotem. A ja sama nie wiem co mam zrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości