|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
a tych right ange to jakos nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić ![]() Te co już sa to ![]() Eeeee serio nie słyszałyście o ekstrakcie ze szpiku kostnego? Jak kiedyś zrobicie sobie mega kuku w kolano albo jakis staw to szukajcie zawsze maści ze szpikiem końskim są najlepsze te maski niesamowicie nawilżają włosy, ale mi by było jakos dziwnie nakłądać odżywkę wiedząc że po części jest ona z konia że nigdy nsię nie zdecydowałam
|
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2583 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak z zapachem bo te maści miały taką specyficzną woń.... ![]() a używasz keratyny do odżywki d/s czy b/s ? bo ja jak narazie tylko d/s i chyba spróbuję jej nie zmywać .
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-03-09 o 11:25 |
|||
|
|
|
#2584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie zdjęcie jest po prostowaniu, rozprostowałam, żeby równo podciąć, normalnie nie prostuję wcale, chyba że na naprawdę ważne okazje. Prostuję tylko grzywkę i to też max 2 przejechania prostownicą. Przedostatnie nie jest po prostowaniu a włosy wyglądają podobnie ![]() Wydaje mi się, że to rozprostowanie, to kwestia tego, że dużo podcięłam tych posiepanych końcówek i one jak były tak mocno pocieniowane, to się skręcały. Jak są ścięte na prosto (teraz już prawie całkiem), to są bardziej proste, bo są cięższe przy końcach. No i włosy suszę po myciu. Jakbym nie wysuszyła, to pewnie by lekko falowały Ale nie suszę na szczotce, zwyczajnie suszarką i to jak najkrócej się da, większość wysycha sama a potem ok 2 min suszarka ![]() Największy problem z włosami u mnie to teraz te krótsze włoski. One będą odstawać, choćby nie wiem co, bo ich końcówki są mocno powyginane i nawet jak nakładam olej, to one od niego "odskakują" Ogólnie włosy są w coraz lepszej kondycji ale nie widać tego, bo te krótsze odstające włoski psują cały efekt i nie mogę sobie z nimi poradzić ![]() PS. Też kupiłam Isanę w promocji ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Raczej chodzi o to, żeby te, co są jeszcze zdrowe nie podzieliły losu sąsiadów Ale teraz dużo obcięłam i to 2 razy w ciągu tygodnia, więc straciłam kilka cm i już końcówki wyglądają ok. No ale wiadomo, 100% zdrowych nie mam Zależy mi, żeby końcówki wytrzymały jak najdłużej, żebym nie musiała ścinać do lata ![]() Cytat:
Ja nie jestem wegetarianką, jem mięso itd, ale dla mnie koń, to nie jest zwierze hodowlane, tylko domowe i kocham konie. Nigdy w życiu bym nie zjadła koniny np. Chyba bym umarła, jakby jakimś cudem koński szpik znalazł się na mojej głowie, brrrrr
|
|||
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Aamrghghgrhgrhrrrrr...
Cytat:
![]() O, a olej z norek najlepszy na zmarszczki podobno..
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
Cytat:
|
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Albo Anida z macadamią. Też dobra, chyba nawet w promocji w Superpharm aktualnie (?).
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-03-09 o 11:45 |
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Splity, triple, feather, tree, long, deep, baby i right angle, jeszcze dodam że znajdywałam miotełki rozpięcierzone Aha, jeszcze opowiem o dziwnych włosach mojego lubego- ma bardzo proste i ciężkie włosy, ale po umyciu ma mnóstwo pojedynczych spreżynek, troszkę wyglądają jak te crinkle, tylko bardziej regularne. Czy to może być od tarcia ręcznikiem? Jak mu wyschną to sprężynki raczej znikają, choć nie wszystkie. Śmieję się z niego, że baranieje ![]() No ale ciekawi mnie to zjawisko, może któraś wie od czego to jest?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mi starczy, że ostatnio na spacerze spotkałam stadko dzików, robiłam im zdjęcia i w ogóle wooow zwierzątka ![]() Wróciłam ze spaceru, poszłam się uczesać a tam... szczotka z dzika Niefajnie mi się zrobiło Cytat:
![]() Raz, jak byłam dzieckiem, na jakimś rodzinnym spotkaniu dali mi nowy rodzaj mięsa (którego wcześniej nie próbowałam), zjadłam a potem mi powiedzieli, że konina - na szczęście to był żart, bo to były jakieś ozorki wołowe. Ale po mojej reakcji na ten żart już nigdy więcej nie robili sobie takich durnych jaj ![]() Właśnie wczoraj sobie go kupiłam Dziś jak zmyję olej, to wypróbuję
|
||
|
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest stworzona wg starej receptury, dawniej przed wyscigami smarowano nia kopyta koni i dzieki temu osiagaly lepsze rezultaty. |
||
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga! Bezczelnie wprowadzilam w bląd!
![]() Isana kosztue 3,99, a nie 3,19 jak napisalam! Przepraszam, przeoczenie!
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli nie mam pewności co do takiego produktu, a nie mogę mieć, bo nikt nie da mi certyfikatu w takiej kwestii, w życiu nie kupię. ![]() Jedynym tłuszczem, który ma związek ze zwięrzakiem i który kładę na włosy to lanolina. Tyle, że to tak zwana inna inność.
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Wiesz może, jaką nazwą łacińską w składzie INCI opisuje się ten olej żółwi?
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuję odżywki b/s, widziałam, że pojawiała się tutaj Joanna Naturia
ja stosowałam kiedyś balsam joanny z apteczki babuni (mleko, miód) ale nie widziałam w ogóle efektów, a nawet niekiedy obciążał mi włosy, były sklejone. Polecacie jakieś inne dobre odżywki?
|
#2597 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Czy któraś z Was ma może porównanie jedwabiu CHI do jedwabiu Stapiz? Który lepszy?
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Poszło moje długo wyczekiwane zamówienie na ZSK
![]() Elastyna Hydrolizat keratyny Kompozycja Witaminowa All-in-one 75% D-pantenol w roztworze wodnym L-cysteina FEOG Bagietka szklana Łyżeczka miarowa 2 i 1 ml Łyżeczka miarowa 5 i 2,5 ml Pipetka 3 ml Mleczko pszczele Butelka 125 ml |
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do oleju żółwiego to widziałam tylko nazwy: sea turtle oil lub po prostu turtle oil. W Polsce chyba jednak rzadko się go spotyka w takich kosmetykach szeroko dostępnych, w każdym razie ja nie widziałam jeszcze. Prędzej olej z norek- mink oil. Wiem, że w włosowych kosmetykach Klorane można znaleźć norkowy, w małych ilościach ale jednak można.
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie masz, bo gdybyś taki kosmetyk miała, to nazwa "olej z żółwia" byłaby wyróżniona na czerwono, podkreślona lub, za przeproszeniem, tłustym drukiem.
![]() Producenci się tym składnikiem chwalą, nie wiedzieć czemu. ![]() Edit: ewentualnie Chelonia mydas oil- tłuszcz z żółwia zielonego, zwanego jadalnym.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-03-09 o 13:45 |
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chociaż zdarza mi się używać kosmetyków mamy dla odmiany, a w nich nie wiadomo co siedzi .
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbowałam tego zielonego kremu BeBeauty i nijak on nie wygładza tych odstających włosków
|
|
|
|
#2604 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też mam nadzieję że keratyna pomoże nie ma to jak mieć za ścianą fryzjerkę która wiecznie nie ma czas dla moich kłaczków no i musze się przyznac że jadłam kiedyś konine. Wiem aż wstyd sie przyznawać, ale nigdy bym sama nie kupiła i wiem że już nigdy nie się nie pokusze![]() Cytat:
Cytat:
ja osobiście wolę to drugie bo Joaśki są dla mnie za lekkie ![]() kupiłam dziś maść na brodawki na zapas bo naprawde ja lubię ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-03-09 o 14:41 |
||||||
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ja od niedawna udzielam się w tym wątku, szukałam ale nic konkretnego nie znalazłam - o co chodzi z tą maścią na brodawki...?
|
|
|
|
#2606 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wycofują ją kosztuje 4 zł i jest świetna jak naolejuje włosy to potem zawsze na końce i w sumie nie tylko nakładam tą maść
|
|
|
#2607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiadomo, że większość z nas dzieli jednak zwierzęta na te, co się nadają do jedzenia i te co się nie nadają, np psy czy koty, których większość ludzi wychowanych w naszej kulturze by nie zjadła. I ja tak samo nie zjadłabym konia, a jakby mi ktoś przemycił w posiłku bez informowania mnie to pewnie bym rzygała potem tydzień ![]() Cytat:
Gorzej, że już wiem, że szybko się problemu nie pozbędę, bo nowa partia bejbików ma już jakieś 3-4cm i zaczynają żyć własnym nieskrępowanym życiem Czasami trochę pomaga popsikanie Gliss Kurem i ulizanie ręką. Jak tak zrobię wieczorem po myciu, to rano one się jakoś uklepują
|
||
|
|
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam sobie tabelkę pielęgnacyjną - popatrzcie prosze czy może czegoś nie brakuje, no generalnie czy ok
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do podcięcia 2x w ciągu tygodnia, to fakt, poszło dużo włosów, ale mnie do szału doprowadzały te smętne wiszące pocieniowane ogonki. Wolę mieć te kilka cm mniej, ale zdrowych, mocnych włosów i takie zapuszczać
Niby mam znad czoła mierzone 1,5cm przyrostu na miesiąc, ale one jakoś mimo wszystko szybko nadrabiają długość, nie wiem, może te na dole rosną szybciej. Tak się pocieszam ![]() Cytat:
Tylko zamiast glorii mam bingo, oraz inne oleje, zamiast sesy ![]() Jakbym miała coś jeszcze dodawać, to jakieś coś b/s, chyba że to się zawiera w psikadle własnej roboty ![]() Aha, no i jak musisz myć codziennie, to może spróbuj co 2 dzień odżywką? Ja włosy myję co 2 dzień, ale grzywkę muszę codziennie i chyba będę ją myć odżywką w ten co 2 dzień, kiedy nie myję całych włosów. Jak sądzicie? Bo całych włosów nie myję odżywką, nie podoba mi się ten sposób po prostu. ![]() Ps też mam tabelkę, tylko dziennik pielęgnacji, bo nie mam tygodniowego planu I codziennie wpisuję sobie co robiłam z włosami, mam miejsce na mierzenie przyrostu co jakiś czas i na własne uwagi czy coś pomogło czy zaszkodziło. Polecam taki dzienniczek
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-09 o 15:07 |
|
|
|
|
#2610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (nie szkodzi, i tak bedzie moja :P) Cytat:
Mowilysmy o dwoch calkiem innych rzeczach ![]() Cytat:
![]() Widze, ze nie tylko ja praktykuje mycie grzywki codziennie. Tzn robie tak przy prostej grzywce, a jak ukladam ja na bok to czasem udaje mi sie nie myc (czasem, choc baaaardzo rzadko). |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Jezus Maria 

Końcówki wyglądają o niebo lepiej! A i powiedz mi proszę, czy prostujesz, czy suszysz jakoś na szczotce, czy tak się rozprostowaly od olejowania i pielęgnacji? 

Ogólnie włosy są w coraz lepszej kondycji ale nie widać tego, bo te krótsze odstające włoski psują cały efekt i nie mogę sobie z nimi poradzić 

Wiem aż wstyd sie przyznawać, ale nigdy bym sama nie kupiła i wiem że już nigdy nie się nie pokusze