|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VII :)
Cytat:
w sumie może i na dobre mi to wyszło-odpoczęłam, nie musiałam siedzieć w oparach dymu papierosowego.. a tż jest kochany i potem przegadaliśmy 3 godziny przez telefon 23 stopnie.. u mnie są aż 2.. ![]() ale Cię rozpieszcza ten Twój mężuś, pozazdrościć, udanego wypadu życzę |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wiosna na calego sliczne sloneczko swieci ![]() Rozpieszcza nie ma innego wyjscia
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Przepraszam, że nie zacytuje was i tak się bez tematu wbije w rozmowe ale ostatnio nie czuję się najlepiej i jakos nie mam weny. Chciałam tylko wpaść chociaz na chwilę i napisać, że z okazji dnia kobiet, życzę wam zebyście obojętnie czy w trakcie strań, ciąży czy będąc juz rozpakowane czuły się najpiękniejszymi i najseksowniejszymi kobietami na świecie! Przede wszystkim- oprócz mamami- kobietami! Pozdrawiam was wszystkie cieplutko
Edytowane przez latequila89 Czas edycji: 2012-03-08 o 21:08 |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
natka mam nadzieje, ze cie krzyzowe omina, bo to badziewie najgorsze, kilka mialam i podziekuje
mnie w dniu porodu cmily plecy na dole, jakos szczegolnie na to nie zwracalam uwagi, bo to niby norma w ciazy, ale jak sobie przypomne jak siedzialam w poczekalni na IP to byly w miare regularne te bole... no, niech ci sie rozkreci i szybciutko urodz ![]() zabcia chyba w domu serio? ![]() ZacpanaRapem musialabys slyszec przerazenie w glosie tzta, jak zadzwonilam do pracy i mowie, ze siedze na IP i mnie puscic do domu nie chca bo rodze: slyszalam normalnie jak mu szczeka na podloge zjezdza---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- latequila jak tam serducho? ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- a ja od rana sama w domu, tz nawet zyczen mi nie zlozyl, a po pracy poszedl na piwo, bo kolega sie chajta i jeszcze zdziwiony, ze jestem zla...
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki ja z marcowek przybywam :p* a więc nowa tu
u mnie końcówka 38tc wyczekuje na poród ale im bardziej się napalam tym nici z tego jutro wizyta więc myślę że coś się już rusza w tym kierunku pozdrawiam wszystkie mamy te teraźniejsze jak i te przyszłe
|
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przylatuj bedziemy sie opalac ![]() Cytat:
Hej ![]() Jakie imie dla synka wybraliscie?
|
|
|
|
#187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
termin porodu 25MARCA.
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
No to prawda te skurcze krzyżowe to okropieństwo !!
Uciekam na gessler małpe
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
spoko zabciu wpadam, wstawiaj na kawke
![]() witam nowa mame co tak pozno ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- zoska tez na nia czekam, pierwszy odc przegapilam
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
A jak sie czujesz? Jak znosisz ciaze? muffinka - ok czekam
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaaaabcia pierwsze trzy miesiące katorga nie rozstawałam się z toaleta schudłam 4 kg. Później zaczęłam tyc dopiero i porządnie jeść i takim to oto sposobem przytylam ponad 20 kg :p z 45 na ponad 65 ale myślę że to spale po ciąży :p chociaż źle nie wyglądam jutro dodam fote bo teraz muszę się zadowolić netem w telefonie niestety teraz przechodzę świetnie od 4 miesiąca nie narzekam chociaż wiadomo - ciężko już ;-)
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-03-08 o 21:37 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
claudia ja tez rzygalam jak kot w pierwszym trymestrze, marnie to wspominam, i jak nie boje sie kolejnego porodu, tak mam dreszcze jak pomysle o tych godzinach nad kiblem
![]() co do kilogramow to mi wolno przybywalo, schudlam 5kilo na poczatku i bardzo dlugo odrabiala, w sumie nie cale 10 kilo przytylam, bo w ostatnim trym nie mialam apetytu zbytnio... tz mnie ganial do jedzenia na koncowce... |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otwarcie lodowkii powodowalo u mnie odruch wymiotny ehhh dobrze ze szybko minelo Napewno szybko zrzucic kg po porodzie Czekamy na fotki!
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Muff mam pytanko co do tych bóli krzyżowych. W którym miejscu mniej-więcej Cię bolało? tak przy kręgosłupie mniej więcej na wysokości tych "dołeczków" (bo też je chyba masz)? i to był jaki ból? ciągły,czy tylko przy skurczu? a jak z jego "mocą" było na początku? do wytrzymania było czy od razu jak cie rwac zaczęło to tak konkretnie??
troszkę Twój nick pozwoliłam sobie skrócić. Mam nadzieję,że mogę tak się zwracać do Ciebie
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Balbinka, Ja miałam tylko takie i w moim szpitalu podawali mi na nie magiczne tabletki które nic nie dawały
więc mi po wywołaniu od razu ( no jakiś czas po) pojawiły się i były nisko w krzyżu tak no. ;x i na początku bo męczyłam się z nimi od 15 do rana były znośne ( w tym czasie pojawiło mi się 4 cm rozwarcia i tyle już zostało do samego końca ) później gdzieś od godziny 8 były takie że nie dało się ruszyć płakałam z bólu. Do tych skurczy w nocy dało rade się przyzwyczaić generalnie mi pomogło wkładanie ręki pod plecy nawet udało się przespać więc nie mogłobyć źle.. za to rano.. no a co masz takowe? chociaż z boku musiało to dziwnie wyglądac bo się nie ruszłam rodzice mysleli ze tam umieram czy cos ale mogłabym przeżyć to jeszcze raz.Ps. witam nową mamusie żabciu, jak fajnie tak cieplutko
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-03-08 o 23:37 |
|
|
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo rano już mnie przegoniło i potem jeszcze dwa razy. ale Mały się rusza,a podobno jak się zaczyna poród to już dziecko jest spokojne.. a no i jakoś mi tak gorąco. i mokro-ale nie było żadnego pyknięcia ani nie polało się nic. nie wiem zgłupiałam. na emergency nawet nie mam po co dzwonic,bo będą mi kazali czekać do regularnych skurczy. a u mnie to nawet skurczy nie przypomina,boli i tyle. ale na razie wytrzymac to idzie. o mam takie uczucie jakbym za moment okres miała dostać.
|
|
|
#197 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak Cytat:
Około 9 rano zaczęły mnie męczyć i początkowo myślałam, że mnie nerki bolą. Boli totalnie w dole, na wysokości lędźwiowej - jakby nerki właśnie. Dopiero kiedy powtórzyło się to kilka razy zorientowałam się, że to zaczyna się poród ![]() Ból najpierw do wytrzymania a później jak czasem chwyciło to trzeba było przysiąść
|
|||
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie tak nisko mnie bolalo, a raczej cmilo dosc regularnie+ twardnienie brzucha, ale ja do 6cm praktycznie bezbolesnie przeszlam, wiec nie wiem czy ci pomoge, Mocniejsze byly kolo 6cm przed przebiciem wod, potem jadka, ale na szczescie tylko z brzucha. Aha, nie wszystkie dzieci sa mniej ruchliwe w dniu porodu, wody moga sie saczyc delikatnie, nie musza sie polac od razu... |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() agu Porodu się nie boję jestem przygotowana na każdy ból (chyba) ale to chyba dlatego że miesiączki miałam tak cholernie bolesne że musiałam przyjmować zastrzyki nie wiedziałam gdzie nogi włożyć mdlilo mnie strasznie i myślałam że zemdleje.. nam nadzieję że poród to nic gorszego no ale jeśli tak to myślę że dam radę tyle kobiet rodzi to i ja a co do samego porodu to nie mogę się doczekać i chciałabym już mieć to za sobą a na drugi raz jeszcze chciałabym poczekać bo w sumie termin na 25 i pewnie będzie brakować tych kopniaczkow ![]() trzymajcie dzisiaj o 20:15 mam wizytę dam znać po co i jak
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
oj bedzie brakowac, bedzie... a co do porodu, to jesli takie miesiaczki mialas, to mysle, ze jestes przygotowna
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Martita, myślałam że to jedna szczepiona a nie już połączona, bo zazwyczaj dostawał po 2. Podobno z tego co się orientuje to mieliśmy łącznie 7 szczepionek i teraz mamy mieć jakąś długa przerwę chyba do roku. W PL też tak jest ?
Mnie tak denerwuje ta opieka zdrowotna że to masakra.. może niektóre osoba mogą się do tego przyzwyczaić ale mi chyba nigdy nie będzie się to podobać.
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się obawiam, że nie będę mieć pokarmu, albo że będzie problem ogólnie z tym, bo mam mały biust ( mis B) no i takie mam obawy, że tam w nim nie wiele się może zmieścić tego pokarmu a też bym chciała karmić ![]() co do wizyt to nie mam ustalonej następnej teraz miałam we wtorek. Mam się kontaktować ze swoją lekarką we wtorek albo w środę, mam jej przesłać wyniki moczu sms'em, bo chce wiedzieć, czy ta kuracja antybiotykowa pomogła czy nie, więc zapytam jej co z wizytą, no i w sumie ktg nie miałam też a nic o nim lekarka też nie wspominała. ![]() Cytat:
odcinek hmm... był dość ciekawy hehe Cześć Claudia Dzień dobry. ja dzisiaj mam wisielczy humor, wczoraj się pokłóciłam z tżtem no i tak jakoś na nic dzisiaj ochoty nie ma. pogoda się popsuła, antybiotyk mnie osłabił, więc jestem nie do życia wręcz
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Aguu bo w UK bezpłatnie są pneumokoki, stąd dwa kłucia
SZCZEPIENIA W UK:W 2 miesiącu życia (w 8 tygodniu) 2 szczepienia:
2 szczepienia:
3 szczepienia:
Jedno szczepienie:
2 szczepienia:
2 szczepienia:
1 szczepienie:
1 szczepienie:
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znac co i jak po wizycie. Boże, Ty wszystko wiesz dzięki Muffinka, specjalnie dla Ciebie ![]() zbey.jpg
|
|
|
#205 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
Oli dzisiaj jest bardzo kochany, cały dzień by się tuliła do Nas w nocy pospała, więc jest dobrze. ząbek już prawie na wierzchu kupiłam jej dzisiaj kaszkę bananową, ale się zajadała!! zrobiłam dzisiaj rajd po lumpkach i kupiłam oli spodnie i bluze z kapturkiem pozniej zrobię fotki a dla siebie kupiłam dzisiaj buty obcasie, gume fitness i ciężarki Cytat:
Cytat:
dziękujemy kciuki się na pewno przydadzą! Cytat:
wstawiaj wode na kawe hahah wpadniemy z muffinka mmmm ale kochany mężuś Cytat:
![]() Cytat:
piękne imię! super! Cytat:
żarłam wszystko co leżało w zasięgu moich rąk powodzenia!Cytat:
ale on ma oczyska!
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
aguu jaaaaakie fajne zabale, jaaaa
![]() slodkie![]() Karo rozmiar biustu nie ma nic do ilosci pokarmu ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- agnes mo tez dziecko oddali
|
|
|
|
|
#207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedactwo połóż się, odpoczywaj, z tżtem na pewno będzie dobrze .. pogoda też od przyszłego tygodnia ma być ładniejsza. I niedługo będziemy mieli przy sobie swoje maleństwa Cytat:
boziu jakie on ma oczy! u mnie dzisiaj pogoda ładna, tylko 8 stopni, ale słoneczko świeci, także aż chcę się żyć. od 13 pisałam pracę zaliczeniową i wreszcie skończyłam, uff chociaż jedno z głowy, jeszcze aż 2, ale za nie, nie mam pomysłu na razie jak się zabrać, a muszę je oddać za tydzień ![]() mam straszną ochotę na pierogi ruskie
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam minute do pierogarni - takze zapraszam
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
nie kuś, bo już ośliniam klawiaturę
|
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to pakowac sie raz dwa i czekam na Was Zrobimy sobie grilla ![]() No kochany kochany ![]() Witajcie mamuski ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

u mnie są aż 2.. 

u mnie końcówka 38tc wyczekuje na poród ale im bardziej się napalam tym nici z tego jutro wizyta więc myślę że coś się już rusza w tym kierunku 

bo rano już mnie przegoniło i potem jeszcze dwa razy. ale Mały się rusza,a podobno jak się zaczyna poród to już dziecko jest spokojne.. a no i jakoś mi tak gorąco. i mokro-ale nie było żadnego pyknięcia ani nie polało się nic. nie wiem zgłupiałam. na emergency nawet nie mam po co dzwonic,bo będą mi kazali czekać do regularnych skurczy. a u mnie to nawet skurczy nie przypomina,boli i tyle. ale na razie wytrzymac to idzie. o mam takie uczucie jakbym za moment okres miała dostać.
Około 9 rano zaczęły mnie męczyć i początkowo myślałam, że mnie nerki bolą. Boli totalnie w dole, na wysokości lędźwiowej - jakby nerki właśnie. Dopiero kiedy powtórzyło się to kilka razy zorientowałam się, że to zaczyna się poród
dzisiaj o 20:15 mam wizytę dam znać po co i jak
teraz miałam we wtorek. Mam się kontaktować ze swoją lekarką we wtorek albo w środę, mam jej przesłać wyniki moczu sms'em, bo chce wiedzieć, czy ta kuracja antybiotykowa pomogła czy nie, więc zapytam jej co z wizytą, no i w sumie ktg nie miałam też

żarłam wszystko co leżało w zasięgu moich rąk