|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Znów do Was zajrzałam...
viburcol jest na receptę Cytat:
Tylko mój z niego nie chce pić |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
goldika
Amelka je marchewkę, ziemniaka, brokuł - są to co prawda niewielkie ilości mieszane z glutenem. Czasem dziubnie jabłuszko. Nie daję jej zbyt wiele, bo chcę jak najdłużej karmić piersią. Choć w sumie za 1,5 tyg stuknie nam pół roczku i chyba będę musiała rozszerzyć jej co nieco
|
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Chawa - ja karmię piersią, tzn na noc daję 150ml mm i dziś po raz pierwszy dałam Filipkowi ugotowaną zmiksowaną marcheweczkę
nie zjadł dużo,raczej tak pomymlał ale dobre i to,chyba mu się podobalo bo się uśmiechał,dziubka robi jak do cycka więc ciężko mu z łyżeczki było wziąć ![]() OlusiaS - śliczna bransoletka ![]() elf27 - gratuluję spokojnego zasypiania ![]() ja_dalia - u nas też chłodno ciemno i szaro ale spacer zaliczony co prawda tylko 30minut bo mi uszy zmarzły ![]() Dziś dotarła wreszcie zabawka dla Filipa - pierwszy owoc z iny love jestem zadowolona,fajnie wygląda,jest dość spory Fifi się zaśmiał na jego widok więć chyba i jemu się podoba wzięłam pomarańczę ![]() Ja na chrzciny mam kobaltowo czarną sukienkę i zastanawiam się czy nie zaciemna będzie.
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepisy dla dzieciaczkow http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html Adek przekrecil sie 5x pod rzad z brzuszka na plecki. DUM dum
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wbijam się bo jakoś się wybiłam z wątku .Nikuś mam nadzieję ze obejdzie się jakoś bez uprzęży, okropne to, będzie dobrze, nie smutkaj się Muff ale drań, aaaaaa, zreflektował się to tyle dobrego .Ja też dostałam życzonka od męża z rana, czekoladki i super sweterek .Ja z Milusiem spaceruję około 1,5h dziennie, ale jakoś wieje ostatnio, a dziś tzn teraz zaczyna się chmurzyć .Lecę zmyć podłogę w kuchni i łazience póki moje serdusio śpiocha. Dziewczynki polecicie coś dobrego na dziąsełka??? Mój syn tak mnie szczypie po cycach dziąsłami , malinki mi porobił wokoło bo jak łapie a nie uda mu sie to skórę zasysa, matko jaki ból , wiec pewnie zęby idą .Spadam, paaaa. |
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
Elusia o dziąselkach na poprzedniej stronie, max 2 wstecz :P
my po spacerku, mloda w wyrku sama - mam nadzieje ze zasypia a tu co... slonko ![]() a ja mysle nad tym by WKONCU za to all sie wziasc... boziu.. jaki len ze mnie :P |
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
mąż właśnie przywiózł Szymka z przedszkola, jakis chłopczyk pociągnął go za rekę i strasznie go boli
.jakims cudem pozwolil sobie zdjąć bluzke i rzeczywiście nadgarstek jest spuchniętywłaśnie pojechali na pogotowie |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
na dziasla zmoczony rozek pieluchy tetrowej schlodzony w zamrazalniku, zel orajel baby
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka i Amelka witajcie
Goldika nam pediatra mówiła, zeby w czasie kataru nie omijać spacerów, bo śluzówka noska ładnie sie nawilża My na dziąselka smarujemy dentinoxem i na małego to działa Mamy mały problem, małemu na języczku zrobił sie jakiś zółty nalot co to może byc? ??? Nie wiem czy mam smarować aftinem czy poczekać do poniedziałku, bo w poniedziałek idziemy na ważenie kontrolne ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- wiolq ![]() dla Adaśka Dalia my pracujemy przez allegro i nie ukrywam jest z tym troche roboty, wystawienie przedmiotów swoją drogą, a sprzedaż i odpowiadanie na pytania to dopiero jest zabawa. Są takie dni, ze oczy az mnie pieką od kompa |
|
|
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
Wyrwałam drania!!! ;D juz nie boili;P zobaczymy jak póżniej bedzie...
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. z tymi spacerami podczas kataru słyszałam podobnie 3. a u Was też idą zęby? A. starsza a zębów ani widu ani słychu4. Może pleśniawki? Ja bym chyba poczekała do pon do wizyty, a do tego czasu przemywałam pieluszką z wodą. zmyslkobiety a którego drania wyrywałaś? ja ostatnio walczyłam z ósemką - i nie wspominam tej walki zbyt dobrze
|
|
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Heja,
Zanim Was nadrobię, mam pytanie. Któraś kiedyś zamieszczała linka do urządzenia, które pięknie przyrządza posiłki dla dzieci. I umożliwia ich przechowywanie. Pamiętacie nazwę? |
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nic nie trafiłam
![]() mol__aa-a co sprzedajecie na all jeśli można zapytać?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-09 o 17:41 |
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Na ząbkowanie jest jeszcze Bobodent, ale dla mnie to wszystko to pic na wodę.
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- poczytałam, pustki tutaj. No nic, kto zostanie na wizażu to fajnie, a kto przeniesie się na fb to trudno ja nie rozumiem tej fascynacji fb naprawdę wogóle nie czuję tej strony![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Bahmadia, ja nie znam się wcale na fotelikach. Dla Pati mam jakiś Chicco, dla Lili jakiś cybex czy jakoś tak mąż jakieś kupił, podobno dobre
|
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Dalia dzięki za info, znalazłam
Wiola dzieki, zadzialam z tą pieluszką Nie przenoście się na fb , najwyzej z Seonką zostaniemy , ale mam nadzieje że wrócicieAga witaj Dziewczyny zrobiłam ciasto toffi, kiedyś pisałyście o nim, niektóre z was mówią snikers, to z herbatnikami na zimno, zapraszam na kawusię plotki Idę pod prysznic, maluch podrzemkał, ja wyglancowałam mieszkanko, jutro odkurzę, ach, wróciły mi chęci do zycia Pokszyfka ja też z podkarpacia, z roztocza, ślicznie tu Lecę, jutro zajrze ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Żabulka mam nadzieję że ok u synka , napisz potem jak on się czuje |
|
|
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Na fb tez nikogo nie ma
.Zalamalam sie .Mala ma cale raczki i klatke piersiowa w tych szorstkich,czerwonych plamach!!Grzebalam troche w necie i wyglada mi to na lojotokowe zapalenie skory kurcze
|
|
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubie fb ale nie kreci mnie watek mamuskowy tam. Jakos tak dziwnie. No i nie kazda ma fb, wiec wole tutaj zostac Ela to jestesmy 3 jak cos za ciasto snickers dalabym sie pokroic ![]() Agnieszka i mola kurde a ja w chacie siedze bo katarek ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- zmyslkobiety za pozbycie sie drania---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- pochwale sie, ze synek smial sie w glos przez ponad minute bez przerwy takim doroslym :hahahahaah hehehehe" |
||
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wpadam na szybkiego po nadrobieniu zaległości, póki przed kąpielą Micał w miarę grzeczny ....
Szczepienie przeszliśmy o dziwo ok. Zajęczał tylko przy wkłuciu, zaraz go zagadałam i już zapomniał o wszystkim, był troszkę arudny później ale ogólne to ok. Kluska waży 8.475 Seonko dzięki za info jutro może uda mi się z teściem podjechać dojakiejś hurtowni, mąż jak zwykle będzie ciężko pracował .... :gan: P.S. zaproszenia przyjęte na FB dzięi kochane, ale za nic nie wiem która to która, oznałam tylko Olusię i Muff ![]() Witaj nowa mamusiu |
|
|
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ogarniam to i to
wiec jest na 4 ![]() jak lubie fb, to szkoda troche ze tu teraz taka cisza!!! jednak co wizaz to wizaz ![]() żabulka co z synkiem ???? mam nadzieje ze nic groznego !!!!! zmysłkobiety tuszka baby bullet czy cos takiego... wygoogluj ![]() goldi gratulacje !!!!! az zazdroszcze, moja w glos sie nie zasmiala jeszcze ;( Baha nooooo niezla kluseczke masz w domku ! i to na cycku tylko ??? mloda podczas kąpieli wpychala na sile moje rece/palce do buziaka i ssala i gryzla... to chyba zeby... jak myslicie ????? Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-03-09 o 20:12 |
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
na szczęście złamania nie ma, załozyli mu szynę gipsową bo jest obrzęk na nadgarstku.Za tydzień do kontroli i wtedy zobaczymy
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też przy pierwszym katarku Amelki siedziałam w domu, dopiero jakoś niedawno wyczytałam, że można wychodzić na dworek. Pierwszy uśmiech w głos to jest nie byle co - ![]() Amelka pierwszy raz śmiała się w głos w Wigilię, miała wtedy skończone 3 mies. A ile ma Twoja pociecha? Edit: już zerknęłam na suwaczek ![]() Baha no no no jaka waga Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie W zasadzie ja też jestem poniekąd grudniową mamą, ponieważ Amelka została w święta BN poczęta
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-03-09 o 20:33 |
|
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() Ja tez nie lubię fb - zostaje tutaj z wami Dziewczyny czy któras daje dziecku mleko Hipp?? Wiem że o mlekach juz było ale jakoś nie kojarze czy ktoś te polecał? Chcę małej zmienić mleko i nie wiem na które ![]() Goldika za uśmiechy w głos - moje jeszcze tak się nie śmieje a ja juz bym chciała![]() Baha ale waga ![]() Nikaa masz już ten smoczek? A dziewczyny pisałyście o dniu kobiet - ja dostałam z tej okazji od tżta nowy sedes ![]() Witam nową mamusię Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-03-09 o 20:40 |
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Heja
Witam nową mamusie ![]() zmyslkobiety dzielna z ciebie babeczka A swoją drogą to chore, ze z bolącym zębem chcieli Cię zapisać na sierpień ![]() OlusiaS a mi takie szorstkie czerwone plamy to się kojarzą AZS Baha niezły ten Twój klusek jest co ponosić Goldika a moja tak się zaczęła śmiać, jak jej zrobiłam "pierdzioszki" w szyję ela narobiłaś mi smaka. jak masz dobry sprawdzony przepis na snicersa to poproszę, tylko mi trzeba łopatologicznie krok po kroku. Jak skończę karmić to sobie poszaleję kojka nowy sedes?? ja też zostaje na wizażu - zresztą kiedys pisałam, ze od niedawna mam konto na fb i nie za bardzo czaję co się tam z czym je Jak teraz trochę mniej piszecie to będzie mi łatwiej ogarnąć
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dzieki za gratki. Tak sie ciesze z tego smieszku jego Agnieszka jutro spacerek tez nam przepadnie bo jedziemy w gosci. Trzeba odwiedzic ostatnia prababcie synka ![]() to pozno zaczelas rozszerzac diete, szczerze to i ja bym wolala pozniej niz wczesniej
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam dzisiaj paczuszkę z Hippa
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha wooow,piekna waga
![]() Chyba chodzi wlasnie o ten AZS,moze lojotokowe to inna nazwa.W niedziele pojedziemy do kliniki,niech to zobacza.Wyglada to okropnie,raczki od dloni do ramienia sa cale czerwoje i chropowate ,do tego teraz ta klatka piersiowa.Eliminuje u siebie mleko,orzechy,czekolade i wolowine
|
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
mam nadzieje, ze bedzie dobrze |
||
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko pewnie, ze możesz wiedzieć
przesyłam linka http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16309251 Goldika nasz sie zaśmiał "dorosłym śmiechem " pierwszy raz 23 lutegoKojka prezent bardzo praktyczny A wracając do wczorajszych prezentów to oprócz kwiatów od tża dostałam ...odkurzacz piorący Bahamadia oj Michałek to już dorosły chłop sie robi z tą waga kiedy my Was dogonimy ?? Aaaa i ja tez zostaję na wizażu, fb jest ok, ale wizaż bije go na głowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

nie zjadł dużo,raczej tak pomymlał 
.
.
.
.jakims cudem pozwolil sobie zdjąć bluzke i rzeczywiście nadgarstek jest spuchnięty

A. starsza a zębów ani widu ani słychu

, najwyzej z Seonką zostaniemy