|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Witam Dziewczynki!
Podczytuję Was od jakiegoś czasu - czy można się przyłączyć? TP - 17 październik 2012, ciąża numer 2 obecnie umieram już prawie z nudności i wymiotów... mam nadzieję, że uda mi się jeszcze miesiąc przetrwać. Do tego katar i ciągłe migreny - la masakra!!! |
|
|
|
#1502 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Mnie na NT umówił z wizyty na wizyte.
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32824368]widac co gin to inny obyczaj.jescze sie zdazysz o wszystko wypytac
cos bym zjadla ale nie wiem co [/QUOTE]Wrzuciłam właśnie do piekarnika ciasto bananowe nie mogę się doczekać ! :d
|
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32820897]hehe Filusia to trzymam kciuki żeby nie powrociły
![]() Wiecie co,czytałam własnie te opisy porodów i są piekne,Poryczałam się.Obawiam się tylko jednego bo jedna z wizażanek pisała że mimo lewatywy i tak w czasie parcia zrobiła kupe że się tak wyraże wprost.Myślałam że po lewatywie to nie ma na to szans...sie przeliczyłam ![]() karolluki Ty dasz rade chodzic na wszystko? Bo ja nie Szczerze to nie wiem ![]() W sumie czuję się w miarę dobrze ale zobaczymy jak przeżyję jutrzejszy dzień ![]() Dziewczyny po tych waszych opisach atrakcji dodatkowych przy porodzie to ja chyba jednak wolę męża zostawić na korytarzu chyba wolę żeby nie miał w pamięci jakichś strasznych obrazów z porodówki Też popieram założenie maila
Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-03-09 o 19:02 |
|
|
|
#1506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o badanie genetyczne sama się upomnij, jeśli chcesz je zrobić. może nie ma dobrego sprzętu i dlatego nie proponował? albo dla niego takie badanie to standard. mój lekarz za bardzo się mnie nie pytał czy chcę czy nie tylko zapowiedział, że wtedy i wtedy robimy takie badanie i koniec kropka. mi pasuje takie podejście więc ok. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Hejho! Ja właśnie skończyłam jeść moją ogromną obiado-kolację
Mi przy porodzie będzie pewnie towarzyszyć przyjaciółka, która de facto dowiedziała się o swoim przyszłym chrześniaku dopiero w środę ![]() Biedna studiuje medycynę i nie ma na nic kompletnie czasu... Tyle się uczy że szok ![]() Sama mi to zaproponowała, bo wie że mój mężunio nie zgadza się na obecność przy porodzie. Rozmawiali o tym jak jeszcze w ciąży nie byłam. To ona mnie przekonała żeby o do niczego nie namawiać. Z medycznego punktu widzenia powinno się unikać takich sytuacji (rodzinnego porodu), gdyż statystyki wskazują że aż 5 na 10 facetów będących przy porodzie ma później problemy... psychiczne Patrzcie tylko jakie to delikatne istotki |
|
|
|
#1508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś mnie nie znał ? no to cudnie to mnie pozna hehee ...wyspałam się no dobrze to wieczorkiem założę nam maila ... ale dostęp tylko dla udzielających się ... dobrze ?
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja zmykam pod prysznic i do spania bo jutro jestem od 5 rano na nogach żeby dojechać na 8 na zajęcia, pewnie się nie będę odzywać cały weekend bo raczej nie będę miała siły i czasu, więc na nasmarujcie mi tu z 20 stron żebym to jakoś ogarnęła w poniedziałek jak się zjawię (o ile przeżyję
). Życzę wam miłego weekendu, buziaki
|
|
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój gin ma tylko zwykłe USG, wybrałam go po opiniach w internecie, kobiety były zadowolone, było dwóch lepszych w moim miescie według rankingu, ale przymowali półtorej godziny komunikacja miejską od mojego domu, a mój przyjmuje 10 minut piechotą ode mnie .---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32824368]widac co gin to inny obyczaj.jescze sie zdazysz o wszystko wypytac [/QUOTE] Racja, niepotrzebnie się martwię na zapas .
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Konczita myślę że to będzie uczciwe
mogę zasugerować żeby założyć w gmail to konto? ![]() karolluki dobrej nocki! i trzymamy kciuki za gładkie przebrnięcie przez edukacyjny weekend
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm nie wiem czy będę potrafić tam założyć
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mnie cały czas niepokoi brak ciążowych dolegliwosci, ale mama i "teściowa" mnie pocieszały, że też dobrze się czuły, tesciowa w pierwszej ciąży przytyła tylko 6 kg, a ja już przytyłam 3 nie wiem jakim cudem, za to moja mam przytyła 20 , ale w ciągu pół roku po porodzie wszystko zgubiła.
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
hehhe
![]() to tylko luźna sugestia, bo poczta jest tam bardzo przejrzysta i łatwo ją obsługiwać ale jeśli się tam nie uda założyć, to przecież nic się nie stanie |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę założyć konta jakiś błąd mi wyskakuje
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam pomysła
Wy zakładacie maila, wrzucanie foty buziek i brzuchów, która już ma ciążowy, spożywcze też mogą być. Dodatkowo ładnie tu sobie piszecie a ja idę się kąpać i do łóżka. A rano będę miała lekturę do śniadanka Dziękuję. Dobranoc. |
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=tamlin111;32822187]Bardzo dobry pomysł
![]() Przed samym porodem organizm sam dąży do oczyszczenia i biegunka w tym dniu to rzecz normalna. Co innego gdy poród jest nagły lub wywoływany. Też mnie mimo wszystko to stresuje i chyba będę chciała lewatywę. Pamiętam jak stawałam do jednego porodu, kobieta zrobiła tak okrutnie śmierdzącą kupę w ilości XXL że mąż uciekł, a personel dziękował za maseczki. Wolę czegoś takiego uniknąć. Wiem,wiem,nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku,dziadek się śmiał i to samo miał ![]() Ja,gdy zauważyłam,że wypadł mi czop śluzowy,czułam,że dziś urodzę.Zadzwoniłam do gina,kazał spokojnie czekać na skurcze.Załatwiłam się w domu,potem kąpiel,obiad i w trakcie jedzenia,co raz mocniejsze skurcze.Jadąc do szpitala miałam równo co 5min i tak odrazu,rzadnych przepowiadających. A już w szpitalu,nie wiem ile razy chodziłam do wc,myśląc,że coś naprodukuję,a tu nic!To dziecko tak prze na odbyt,że masakra! I też mnie to teraz martwi,ale jeszcze przyjdzie czas,by o tym myśleć. Iwoncia-dzięki za wyjaśnienie z tymi badaniami. Co do mleka,już nie wiem,która pytała,ale ja piłam też duuuże ilości i to prawdziwego-od krowy tyle,że zawsze je przegotowywałam.Mniam i nasz synek nie ma jakieś skazy białkowej,itp.też bardzo lubi mleko![]() Gratuluję dobrych wieści dziewczyny Idę jeszcze Was nadrobić...
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
O pierona, to ja poznam sąsiadke i sąsiadki
![]() Ja tam jestem ZA jesli chodzi o maila ![]() No to Konczi uważaj tam na osiedlu bo może serio sie tam gdzieś szturchniemy ramieniem :P Ale mnie dzis suszy, jakbym fryty zjadła, a jadłam wczoraj z jakimiś spapranymi kabanosami. Fuj, no takie niedobre że ich nie jadłam bo mi smak frytek spartoliły. Rybke bym usmażyła jutro na obiad ale za pierona stać przed garami nie mam ochoty, tym bardziej że nie dostałam nic na dzień kobiet i mam focha do niedzieli |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuję. Nie jestem w stanie.
Z tego tylko, co pamiętam. Też jestem za mejlem ![]() Również Doktorek zakładał mi kartę na drugiej wizycie . Pierwszą miałam w 7t, a drugą w 13t. I nie informował mnie wcześniej o badaniach genetycznych Po prostu postawił mnie przed faktem dokonanym, że tak powiem.. Jednak wszystko dokładnie wytłumaczył w trakcie badania. ![]() I tak w skrócie na temat tego pogrzebu.. Zdecydowałam się jechać, bo nie jest mi do tej miejscowości po drodze, nie wiem kiedy, bym tam jechała.. A wtedy też nie wiedziałabym gdzie jest grób.. A, i co się ciekawego okazało.. ![]() Zbagatelizował zapalenie oskrzeli z czego wyszło zapalenie płuc. Trafił do szpitala w styczniu. Na karcie zgonu było, że właśnie zapalenie płuc, zator oraz nowotwór lewej komory bądź lewego przedsionka serca. Z tego wszystkiego nie pamiętam.. Żal tak młodej osoby A co do tych mamuś zaginionych. To może warto pod każdym miesiącem zrobić Zaginione mamusie wrzesniowe? Zaginione mamusie pazdziernikowe? Albo cos takiego ogolnego? |
|
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
colds smutne są pogrzeby, a jeszcze jak umiera młody człowiek to w ogóle koszmar. Ja dziś też mam przybity dzień. Po południu płakałam, sama do siebie, że tak mi źle... Teraz znów zadowolona jestem. Byłam na zakupach, kupiłam sobie mrożone truskawki i zmiksowałam z mlekiem. Takie dobre to było. Jutro mężuś za Poznania jedzie, w jedną stronę prawię 500 km. Cały dzień sama
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita - i jak tam ten mejl? Udało się w końcu założyć?
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Zauważyłam, że po moim ulubionym tymbarku jabłkowo arbuzowym mam nieziemską zgagę
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby bylo juz tak na prawde wszytsko. ja tam mojego nie chce przy porodzie. czytalam jeden opis i tam dziewczyna pisala ze jej tz dociskal jej noge jak juz nie miala sily przec. i poszlam do mojego i mu tak delikatnie o tym mowie ze moze byc taka sytacja ze mi sie przyda to zzielenial biedny na sama mysl. a wiec nie bede chlopa tramatycznymi zdarzeniami do konca zycia katowac. jedni sa mniej jedni bardziej wrazliwi, moj jest baaardzo. jak co to tesciowa poprosze ![]() Cytat:
jestem za mailem!!! a wlasnie mialam zaproponowac zebysmy sobie zdjecia brzeuszkow wrzucały bo to ciekawe nawet te 11 tc jak u was wyglada. ale macie fajnie dziewczyny ze genetyczne za wami. super ze wszytko ok z maluszkami. ja zaczne szukac lekarze co mi zrobi bo moj nie robi. a w ktorym tygodniu dokladnie NT robicie ? 13?
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
dobra to czekam na hasełko i adres i lecimy z tym koksem !!! Dawać foty muszę Was pomacać ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ja NT miałam w 12t nasz wynik to 1,6
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
to mnie uspokilyscie z tam mlekiem i kakao. to pije spokojnie. wiecie co uznaje te sygnaly organizmu za fenomenalne. wczoraj mialam szybko przed wyjsciem tz do sklepu powiedziec swoja zachcianke i padlo na winogrona, lubie ale jem moze 2 razy do roku. a wczoraj zjadlam calego na raz, a to pewnie dlatego ze mnie wc
meczylo i dzsiaj sie sprawa wyklarowala....(ze tak napisze na okolo)
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia ja Cię sama wylukam nie jak se do teściów zawitasz se myślisz że tak Ci ujdzie phi !!!też mam kaca chce mi się pić i znowu nie mogę się napić
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
a jak mozna dotrzec do tego maila? na priv trzeba do kogos sie zameldowac czy jak. napiszcie plis krok po kroku bo ja za bardzo nie czaje jak to ma dzialac.
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- konczi: co do listy i tp to ja nie mam przez ginka potwierdzonego. wedlug OM to 26.09. w razie jak mi poda inny za miesiac to zmienimy.
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę że jedna osoba będzie odpowiedzialna za przekazywanie maila i hasła no i osoby wgląd tylko udzielające się mają ... jeżeli ktoś udziela się u nas sporadycznie to kwestia zastanowienia jest ..... ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

nie mogę się doczekać ! :d

, ale w ciągu pół roku po porodzie wszystko zgubiła.

i nasz synek nie ma jakieś skazy białkowej,itp.też bardzo lubi mleko