|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: grube nogi=/
no moze nie do sylwestra ale do czerwca bo wyjeżdżam i chiałby chodzić w spudniczkach albo spodenkach. Nie żebym miała jakies grube bardzo ale tak że troche by mozna je odchudzić, bo w talii to nie mam za dużo. A pływani...hmm sama pływam regularnie od roku ale to przyniosło tylko śladowe efekty, bieganie... tylko że podczas biegania chyba bardziej nogi się umięśniają niż wyszczuplają, a może któras z was zna jakieś super ćwiczenia co??
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
ja polecam bieganie codziennie rano na pewno beda efekty i jeszcze samopoczucie sie poprawi taki power dostaniesz od rana
![]() pozdrawiam i 3mam kciuki
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
aaa i zapomnialam napisac jeszcze ze przy bieganiu nie tylko bedziesz miala ladne nogi ale rowniez sylewtke wiec jak najbarrziej ci to polecam pozdrawiam
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Bieganie to trening aerobowy i jego celem jest spalanie tkanki tłuszczowej a nie umięśnianie. Od biegów żadne mięśnie nie rosną.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
A ja czytałam, że bieganie wzmacnia mięśnie łydek i pośladków więc coś tu nie gra
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Wzmacnia a rośnie to nie są synonimy, więc wszystko gra
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
Dobra dziewczyny!! My tu gadu gadu a cwiczeń jak nie było tak nie ma... znacie może coś co można wykonywac w domu??
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... wydaje mi sie ze skakanka bylaby dobra
jezeli sie myle to przepraszam
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
ja biegałam i mi się wyrobiły mięśnie
![]() więc się nie zgodzę z opiniami że od tego nie rosną. i dla jasności, nic poza tym nie ćwiczyłam. chyba nic ładniej nie kształtuje nóg niż rozciąganie. może tego spróbuj?
|
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
Tylko że ja jestem dooobrze rozciągnięta bo już mi zostało 5 cm do pełnego szpagatu a zbytnio mi się nie poprawił wygląd=[
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny. Chcialabym zapytac, co sadzicie o stepperze? Mam grube uda i zastanawialam sie nad kupnem tago sprzeciku. Prosze o opinie. Dzieki
|
|
|
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem stepper to wyzucanie pieniedzy w błoto. Już lepiej troche poćwiczyć niż trudzić się z czymś co nie dalej efektów.
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Nie martw się, ja też mam ten sam problem. Ale znalazłam na niego sposób - BARDZO SKUTECZNY!!! Już od ponad miesiąca skaczę na skakance i są naprawdę widoczne efekty mojego wysiłku. Wysmukliły mi się nogi, mam zgrabniejsze pośladki. Teraz spodnie nie są na mnie takie obcisłe i w końcu nie wstydze się chodzić w spódnicy. I'm happy!!! Tylko jest jedno ale. Wyrzeźbiły mi się trochę mięśnie, ale nie zwracam na to uwagi, bo i tak jest o wiele lepiej. W ogóle się tym nie przejmuję! Naprawdę polecam!
|
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
heh..mam nadzieje że skakanie na skakance mi pomoże... a mięśnie no cóż chyba w kazdym przypadku troche się wyżeźbią, a i mam jeszcze jedno pytanie ile czasu dziennie mam skakać??
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
lookinka12 a ile czasu poświęcasz skakaniu na skakance?? bo ja też mam niestety problem głównie z łydkami i próbowałam skakać, ale brakuje mi motywacji
![]() Pozdrawiam!!
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam basen i rowerek
nawet stepper jest dobry o ile ćwiczenie wykonujemy z pięty ogólnie przy ćwiczeniach należy pamiętac że jeśli chcemy wysmuklić nogi a nie rozbudowac mięśnie to należy je wykonywać z piętyy
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
to może pilates?
delikatnie zaznaczone (ale nie rozrośnięte) mięśnie wg mnie są ładne. na pewno ładniejsze niż 2 patyki...
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
chcialam zapytac co to znaczy wykonywanie cwiczen na steperze od piety? to znaczy ze mam naciskac na piety?
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam strasznie pekate uda
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi steper umieśnił jedynie łydki a grube uda mam dalej
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
no wiec ja juz chyba przeczytalam wszytskie watki na temat stepera,,,z tego co wyczytalam to nalezy cwiczyc gora 45 min, nie wiecej i nie codziennie a co dwa dni, naciskajac cala stopa na pedal a szczegolnie na piete a nie na palce, poniewaz zaczynajac od palcow beda ksztaltowac sie lydki, a mi akurat zalezy na udach, dlatego tez trzeba te piety przyciskac,,dzis sprobuje bo jeszcze tak nie robilam, zobacze czy bede wyczuwac jakas roznice bo poki co bolaly mnie jedynie lydki a nie o to mi chodzilo,,,musze wyszczuplic uda, mam strasznie grube
pozatym trzeba robic szybkie kroki na najlzejszym obciazeniu , w ten sposob bedzie sie tracic tluszcz a nie wyrabiac miesnie,,to tyle czego sie dowiedzialam,,,kama98 ja tez mam starsznie grube uda i rowniez odpada wmoim przypadku bieganie ze wzgledu na oddychanie buzia i murowy bol gardla po biegach w taka pogode,,moze na wiosne zaczne troszke biegac choc tego nie znosze no ale zakupilam steper, robie brzuszki, lepiej sie odzywiam, byleby to pomoglo, musze jeszcze 4 kilo zrzucic![]() buziaki |
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Rozwinął się temat speppera moim zdaniem to nie jest nic co mogło by pomóc to już lepsze to bieganie czy skakanie ja obecnie skaczę na skakance i jest dobrze skaczę 30 minut dziennie a żeby czas szybciej miną ogląda równocześnie telewizję. Bieganie jest o tej porze roku moim zdaniem niewskazane, a na basen chodze też od dawna i nie pomogło mi jedndynie duuuużo urosłam:
To też nie jest źle bo dzięki temu trochę wyszczuplałam Ja też mam problem głównie z łytkami bo uda nie są jeszcze takie złe... albo kolana też raczej się nie mam czym szczycić więc jestem Z.A.Ł.A.M.A.N.A
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
ja jednak bede stepper polecac,,mam go ok miesiaca, cwicze w sposob opisany przeze mnie wczesniej, co dwa dni, szybko, na najnizszym obciazeniu, przyciskajac piety,,nie bola mnie juz lydki, a czuje uda,,,schudlam (ale rowniez zdrowo sie odzywiam i robie jeszcze inne cwiczenia) oczywiscie ze bieganie jest lepsze, co nie znaczy ze skoro jest elpsze to steper nie jest warty polecenia i nic nie daje, pozatym nie kazdy moze biegac, nie kazdy lubi, a steper to bardzo przyjemne urzadzenie ktore z czasem daje efekty, wywoluje (przynajmniej u mnie) mega powera, wiec chociaz nie jest to jakies urzadzenie cud to ja polecam, napewno przyczyni sie do posiadania lepszej sylwetki, jesli bedziemy na nim cwiczyc regularnie, starannie i dolaczymy diete
pozdrawiam |
|
|
|
|
#144 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Ja też od dłuższego czasu myślę o popracowaniu trochę nad moimi nogami, tyle, że chciałabym je wyszczuplić a potem myślę nad umięśnianiem, zresztą chyba innej możliwości nie ma
Co myślicie o takich zajęciach jak STEP?
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam za grube nozki wiec postanowilam skakac na skakance 6 razy w tygdoniu
no i dieta MZ :P
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Polecam dobry masaż i dużo wody pić należy, a jak czas pozwoli to troszkę ruch na pływalni napewno spoteguje efekt ujemny
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Ponawiam moje pytanie, na temat co myslicie o takich zajeciach jak STEP??? prosze, odpiszcie, czy sa skuteczne i czy któraś na takie chodziła.
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzej, że autorka watku nie pogniewa sie, że sie podczepiłam
Ale nie chce zakładac kolejnego wątku "Grube nogi"Mam prośbe, nie wiem jak pozbyć sie tłuszczu z nad kolan czy są jakies skuteczne ćwiczenia, dołączam zdięcie, żebyście widziały jaki jest mój problem. W udzie mam 56 centymetrów a nad kolanem 41. Te nogi sa moja zmora, bo nie moge znaleźć spodni na siebie, bo jak w nogach sa dobre to w pasie dużo za duże ![]() Z góry dziekuje za wszystkie uwagi
Edytowane przez kama98 Czas edycji: 2007-01-11 o 20:21 Powód: literówka |
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
ja mam dokładnie takie same kolana, ale ze spodniami nie mam problemów... poprostu masz masywne kolana np. jesli byś nosiła spudniczki to polecam rajstopy czarne albo któreś z grubszych, żeby zakryć kolana a co do sponi to może też warto poskakać na skakance nie wiem czy będą jakieś efekty ale można spróbować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

jezeli sie myle to przepraszam

Ale nie chce zakładac kolejnego wątku "Grube nogi"