|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półprodukty dla loczków i fal
Kochane, hilfe!
Zamówienie na ZSK robię ![]() Mam na liście: kwas jabłkowy kwas mlekowy mocznik mleczan sodu co z tego wywalić? suma pod listą jest porażająca ![]() chcem wygładzenia łusek i nawilżania dla skóry. złuszczania nie bałdzo tzn lista jest o kilometr dłuższa
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-03-07 o 22:35 |
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
dzięks
zanotowane70 zł |
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz ja za swoje dałam 64 :P
Ale teraz mam inne pytanie. Czy spotkałyście się z "ważeniem" półproduktu? Mam hydrolizat jedwabiu data przeterminowania upływa w czerwcu. Przechowuję go w szufladzie w łazience razem z keratyną. No i od jakiegoś tygodnia zauważyłam że po wlaniu na jakąkolwiek odzywkę przeistacza się w rulony. Po prostu odżywka zmienia konsystencję na stałą. Kurczy się, roluje i zbija w mikro-gródki. Spotkałyście się z czymś takim czy moja jest jakiś ewenementem?
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Bylo juz pytanie, ale chcialam ponownie zadac, bo nikt nie odp :P
czy mocznik moge dodac do mgielki? jak mozna go skutecznie spozytkowac? mozna dawac go na oko? Kompozycje witaminowa all in one, Elastyne ,Kwas hialuronowy ULTRAMAŁOCZĄSTECZKOWY-dowiedzialam sie, ze te jest najlepszy do stosowania na skore(mam w proszku i problem lezy w odmierzaniu go do przykladowej wcierki), Witamina B3 amid kwasu nikotynowego rowniez moge dodac do przepisu Eiri? Jezeli tak to w jakich ilosciach? Zalezy mi na wzmownieniu i przyspieszeniu porostu wlosow. Dlatego chcialam jeszcze bardziej wzbogacic Jantar stunninwany przez Eiri: Jantar 50ml Ekstrakt z karnityną, argininą i kofeiną 3,5-4 ml aloes zatezony 5ml Tylko nie wiem czy w tym przypadku mniej znaczy wiecej. Znalazla jeszcze propozycje Ajrish o dodaniu Slp jako promotora przejscia, ile nalezy go dostarczyc? Czy jest on przydatny nawet przy Jantarze? Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2012-03-09 o 10:51 |
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Już raz dałam 100, potem 50 :P Masakra jak to wciąga
![]() Eiri - w domu mam
teraz mam w koszyku:
ta z mrowieniem, ta bez mrowienia :P---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Do Jantara nie ma potrzeby, on już ma własne |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marto dodaj prosze jakie nowe przepisy, chetnie podpatrze ![]() A mleczko pszczele moge rowniez dodac do jakiegos psikadla? Kiedys je bardzo polecalas i alantoine jak dobrze pamietam dodawac do byle czego? jakie ma dzialanie na wlosiska? Ten SLP moge dodac do tej plukanki ? Czy jego dodawac tylko do wcierek? 10% aloes zatężony 10x (płaska łyżeczka 5 ml) 3% L-cysteina (ok. 2.5 płaskie łyżeczki 1 ml) 1% pantenol 75% (0.4 ml) 1% witamina B3 (płaska łyżeczka 1 ml) 85% woda(42.5 ml) Dodalam chyba za duzo wit B3 bo wlosy staly sie strasznie sztywne. Zapach siarki czulam nawet po nastepnym myciu, ale nie jest on az tak uciazliwy. Mozna sie przyzwyczaic
Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2012-03-09 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#128 | |||
|
Zakorzenienie
|
czy to już nałóg? :P
Cytat:
patrzeć w codziennikCytat:
skórę nawilża przynajmniej w zestawie z humektantamiCytat:
Możnaby i olej tzn o ile żaden składnik nie kłóci się z tłuszczami? |
|||
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o pomyśle rozpuszczenia w Jantarze albo psikaczu z Green Pharmacy kofeiny farmaceutycznej ?
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wrzucilam sobie juz Wasz Codziennik kreconowlosych, ach jak ja Wam zazdroszcze tego skretu i zapalu, a przede wszystkim tak pieknego zjednoczenia. Niestety my prostowlose nie mamy takiego pola popisu jak Wy piekne ![]() Czy olej bedzie sie klocil tego tez nie wiem, ktoras inna dziewczynka?
|
|
|
|
|
|
#131 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Człowiek kasę wydaje a i tak ciągle czegoś brak.... ![]() Cytat:
Stąd bym wybrała (poza liposomami) mleczko pszczele, kwas hialuronowy i aloes Cytat:
Może by tak wciereczka olejowa na bazie kokosa z awokado i ogórecznikiemplus jakieś humektanty z lecytyną (zdaje się, że masz lecytynę?), żeby ładnie się wymieszało, choć nie wiem, czy by się nie przydał jakiś stabilizator, moje mieszanki wodno-olejowe po jakimś czasie zaczynają się rozwarstwiać :/ Cytat:
(w moim pierwszym kremie hydrolat różany, olej z pestek malin, olej awokado i olejek grejpfrutowy wyprodukowały razem zapach świeżego sianka )A nie wolałabyś mleczan sodu zamiast mocznika? O, wosk pszczeli może by przeciwdziałał rozwarstwianiu emulsji... w recepturach ZSK zazwyczaj podaje alko cetylowy ![]() A masz papierki lakmusowe? Cytat:
A co powiesz na ekstrakt z nasion winogron? http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/-Ek...n-winogron-/47 a niacynamid? albo witaminki all-in-one? Z czysto wodną wcierką nie widzę problemu, ale w połączeniu z olejami może być ciekawie
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Eiri, a co z reszta polproduktow? Moge dodawac je do wszystkie do Jantar w odpowiednim stezeniu czy beda sobie wzajemnie przeszkadzac?
Chodzi mi o : -witaminy all in one -Elastyne -Kwas hialuronowy ultramaloczasteczkowy I dziekuje za odpowiedzi, bede sie sugerowala na przyszlosc ZSK
|
|
|
|
|
#133 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odczuwam metafizyczny niepokój więc nie szalałabym z nim za często
![]() Cytat:
Cytat:
tak mam lecytynę w kapsułkach i granulat który nie wiem jak ugryźć :PNie przeszkadza że się rozwarstwią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mocznik i tak dostanę do paczki :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
|
#134 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój chłop dostał krem z euceryną i receptą, skład jest zacny i do powtórzenia tylko mi euceryny brak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chodzi mi po głowie od dłuższego czasu emulsja z przewagą olejów Tylko nie mam lecytyny, ale w sumie co za problem skoczyć do apteki ![]() Przykładowo: Kokos +awokado+pestki malin plus lecytyna plus kwas hialuronowy, mleczan sodu, kwas mlekowy, hydrolat, może aloes Czyli mocno nawilżające humektanty w olejach charakteryzujących się dużą zawartościa witamin i do tego zabepieczające przed ucieczką wody Humektanty do olejów w stosunku 2:5 (albo 1:2)
|
|
|
#135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może kupisz w aptece jak Miska lanolinę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Czemu witamin nie mozna dodawac? Bo juz sa w Jantarze i byloby za duzo tego dobrego?
![]() Cytat:
Taka wciereczka to raczej do stosowania przed myciem prawda?Ktore to oleje o duzej zawartosci witamin? Te "owocowe" czy nie ma reguly?
|
|
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ostrożne ilości np na noc ![]() Cytat:
75 zł poszło! za to jaka będę potem piękna
|
||
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedźma i szampon
![]() Miesiąc myślałam nad przepisem :P Ogólnie wypasiony, nawilżający - i detergent, i faza tłuszczowa. Bardzo ziołowo Ukręciłam, dla testu umyłam ręce... Zrobiłam nowe Wniosek - mydlnica jest za słaba Zwłaszcza parzona
|
|
|
|
|
#139 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zle zrozumialam?Jantar w skladzie ma glikol propylenowy, chyba rozpuszczalnik czy w takim razie nie bedzie sie nic dzialo jak mimo to dodam ekstrakt z karnityna,arginina i kofeina ktory jest niezgodny z wyrobami spirytusowymi oraz detergentowymi? Nie wiem czy glikon do tego sie zalicza.. pytam dla pewnosci, prosze nie krzyczec ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
nawet jezeli wychodzi cos za slabe :P
Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2012-03-11 o 10:06 |
||
|
|
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ot ścisły analityczny umysł i ta skromność :P
|
||
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to dopiero chyba polowa polproduktow, jakie pragne miec w swojej kolekcji - a kupuje tylko do wlosow Do innych czesci ciala tez bym chetnie pokupowala ale wtedy to juz bankructwo gwarantowane Poszperalam na ZSK i bardzo duza iloscia witamin cechuje sie olej z pestek dyni, stosowala go moze ktoras z Was?
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Eiri nie będzie arginina kofeina
Dałam do maski i bolą mnie cebulki teraz :/Wkurza mnie ten skalp wredny, mam ochotę się ogolić ;] |
|
|
|
|
#143 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po argininie kofeinie bolä Cie cebulki? To chyba tez musze sie szykowac na to Ja od kilku dni wcieram Jantar i tez strasznie mnie boli, swedzi i robia takie malutkie strupki, podskorne gule znalazlam tylko jedna dziewczyne ktora miala podobny problem. Przeciez Jantar taki lagodny, nikogo prawie nie uczulal.Nawet wrazliwe skalpy nie mialy problemu.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie golę bo moja sierota lubi czochrać a dzieć jeszcze nie pamiętam że ciocia ma loczki. Jak się nauczy mówić "loczki" to pomyslę
![]() Cytat:
Cytat:
Sam Jantar nie jest taki super łagodny, połowa składu jest dyskusyjna, długo się zastanawiałam zanim go kupiłam i cały czas uważnie obserwuję
|
||
|
|
|
|
#145 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kokos ogólnie gorąco polecam na skórę, ten rafinowany KTC wyleczył mi skórę, miałam przez kilka lat plamkę po opalaniu a po kilku użyciach kokosa po plamce ani śladu. Szok ![]() Cytat:
Mój aktualny stan wiedzy każe mi nie polecać All-in-One do Jantara. Możliwe, że przesadzam, ale nie chcę mieć niczyjego skalpu na sumieniu. ![]() A ta wcierka, o ile pamiętam, była jedną z gorszych, tzn. nie była zła, ale miałam lepsze. Ogólnie uważam, że liposomy lepiej się sprawdzają w receptach robionych na hydrolacie. I chyba All-in-One też ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- A ile ich dodałaś?
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#147 | ||
|
Raczkowanie
|
To juz jest plus
a dzialac nie bedzie jezeli dodasz tylko na sama dlugosc?Cytat:
Moglabys podac przepis na Twoja najlepsza wcierke? I jakie dawala efekty? Cytat:
Kokosu nie uzywalam, jedyne co to robilam plukanke z l cysteiny dokladnie z tego przepisu i zapewne skalp rowniez dostal dawke: 10% aloes zatężony 10x (płaska łyżeczka 5 ml) 3% L-cysteina (ok. 2.5 płaskie łyżeczki 1 ml) 1% pantenol 75% (0.4 ml) 1% witamina B3 (płaska łyżeczka 1 ml) 85% woda(42.5 ml) Byc moze to ona winna zlego, jak uwazacie? Czyli Jantar rowniez niezbyt dla Ciebie delikatny? Chyba bede musiala rowniez pomyslec o ogoleniu glowy
Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2012-03-11 o 14:51 |
||
|
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem wyjątkowa :P
Co do wcierki i gul - czekaj na Eiri. Mogło zadziałać wszystko, ale w pierwszej kolejności odstaw Jantara Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#150 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ktore olejki wg Twojego doswiadczenia mozna skreslic, a ktore dawaly dobry rezultat?Cytat:
![]() Cytat:
Kokos mam na razie tylko pod postacia Vatiki, ale dobrze wiedziec na przyszlosc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

nawet jezeli wychodzi cos za slabe :P
Dałam do maski i bolą mnie cebulki teraz :/
znalazlam tylko jedna dziewczyne ktora miala podobny problem. Przeciez Jantar taki lagodny, nikogo prawie nie uczulal.Nawet wrazliwe skalpy nie mialy problemu.