|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Ja będę miała na koniec 14 tygodnia. W sumie to będzie pierwszy dzień 15.
Cytat:
|
|
#1532 |
|
Konto usunięte
|
lourose ciasto bananowe mniam mniam.musze kiedys zrobic
![]() coś mi się na wieczór bardziej jesc chce ![]() axxxa ja miałam w 13 Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-09 o 21:18 |
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zjadłam jogurcik Choco Stars, czekoladowe gwiazdki Muller mix zjadliwy był hyhyhy .... jutro też sobie zakupię taki
a czy NT nie robi się między 11 a 14 t???
|
#1534 |
|
Konto usunięte
|
konczi z tego co pisze w fachowej literaturze to własnie wtedy się robi
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32828992]konczi z tego co pisze w fachowej literaturze to własnie wtedy się robi
tak właśnie nam doktorek który nam genetyczne robił mówił .... zdecydowaliśmy że kolejne zrobimy między 20 a 24t małż już dzwonił by nas umówić ale jeszcze za wcześnie za 2 tyg ma zadzwonić
|
#1536 |
|
Konto usunięte
|
ja też bede miałą drugie jakoś tak jak Ty konczi. ale mój gin mnie umawia tydzien wczesniej wiec jak na poczatku kwietnia pojde na wizyte to tydzien po niej bede miala to drugie usg
a o co chodzi z tym mailem?już jest w użytecznosci?
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde no ja pije i pije tą wode i za cholipke nie idzie sie nachlać. A teraz zjadłam jogurt więc chyba sie wysusze bo jak popije wodą to mnie żołądek pęknie z bólu. Raaaaanyyyyy piiiiiiiiić!!!!! |
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32829122]ja też bede miałą drugie jakoś tak jak Ty konczi. ale mój gin mnie umawia tydzien wczesniej wiec jak na poczatku kwietnia pojde na wizyte to tydzien po niej bede miala to drugie usg
a o co chodzi z tym mailem?już jest w użytecznosci? [/QUOTE]No i super, trzeba wszystko trzymać w rydzach nie ? ![]() Nio czekamy na Filusie gdzieś nam uciekła .. a ona zna dane hahaha ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
a mineralka z cytryną ? mi pomagało przez kilka dni ... ale teraz już nic nie pomaga jeszcze myślę o wodzie z ogórków ![]() heh zaraz tam zboczuch no poszcząca kobita ino nie ?
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Zachciało mi się zapiekanki,którą sama zrobiłam,z masłem czosnkowym,startym serem i pieczarkami,a teraz jest mi tak niedobrze,że bleee...
A na dobranoc powiem Wam,że nie lubię jak mi ktoś wróży co mam w brzuchu na podstawie moich zachcianek ciażowych żywnościowych. Może to nienormalne,ale strasznie mnie irytuje, że nawet mąż już nie chce tego słuchać. Czy któraś z Was też coś takiego odczuwa???
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-09 o 21:43 |
|
|
|
#1540 |
|
Konto usunięte
|
szkoda bo ja musze uciekac bo jutro mam egzamin rano.
przekażcie Filusi żeby mi wysłała na priv lasencje bom się napaliła a ona se ucieka trzymajcie kciuki.ide lulu. |
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
to jeszcze raz trzeba robic jakies powazne badanie miedzy 20-24tc? nic mi ginek nie mowil takiego
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku zapiekanka z serem i czosneczkiem jejku ... mniam ! hmmm mi nie wróżą bo nie mam zachcianek ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32829374]szkoda bo ja musze uciekac bo jutro mam egzamin rano. przekażcie Filusi żeby mi wysłała na priv lasencje bom się napaliła a ona se ucieka trzymajcie kciuki.ide lulu. przekażemy solidarnie czekamy ))spokojnej nocy ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
11-14t 20-24t 30-34t mam nadzieje, że nie pokręciłam nic
|
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
Idę spać. Mężuś śpi, wstaje biedactwo o 3.
Teraz tak myślę, czy nie za późno na te badania. Ten mój doktorek to jakiś dziwny jest, że na NT umówił tak późno. Coś tam sprawdzał ostatnio bo siedział przed tym monitorkiem dość długo. Ja zdążyłam już się ubrać i czekałam na niego a on tam wpatrzony jak nie wiem co. Już w głowie, że pewnie coś z dzidziunią nie tak. Takiego mi stracha napędził, nic nie mówił tylko oglądał. Ja łzy w oczach a on z uśmiechem powiedział wygląda dobrze, reszte pomierzymy na następnej wizycie. W sumie to mu ufam, chłop doświadczony, ze 35 lat jest już ginem. Od 20 lat najlepszym u nas. Starszy facet a taki przystojny. Ostatnio patrze na dyplom a on z 53 roku, wygląda maksymalnie na 45 lat. Hmmm...teraz będę myślała. Obejrze sobie dziś Kobiety które zabijają,,,mąż śpi to nie będzie protestował Tak patrze na ten mój suwaczek i dlaczego motylek na 4 miesiąc nie wszedł. Ja już tego nie rozumiem... Moja teściowa to już połapać się nie może, bo ja cały czas 4 miesiąc mam. Jak się pytała mnie w 12 tygodniu to mówie że 4 miesiąc, teraz się spyta to powiem że II trymestr
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-03-09 o 21:55 |
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm faktycznie troszkę późno ale może NT już sobie zmierzył ... hmm sama nie wiem, skoro ma doświadczenie i nieskalaną opinię to zostaje w to nie wątpić i iść spokojnie na badania a Ty to nie masz co oglądać? ![]()
|
|
#1546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Macam sobie brzuch ale nic nie czuje. Idźcie już spać, bo Wam oczy od wizażu wyjdą... Dobranocka moje kochane mamusie... do jutra
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u la la powiało chłodem ... w takim razie należny zabierać się za pisanko a nie wizażować
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Bosssee nadrobiłam
Was kochane na pół dnia tylko zostawić Nawet jakbym chciała coś zacytowac lub odpisać to już nic nie pamiętam .Pogoda była u Nas śliczna dzisiaj.Ale od jutra ma lać deszcz ![]() I ja też jestem za meilem .Witam nowe mamusie,bo widziałam,że się zjawiły .A co do usg prenatalnego czy jak mu tak to ja mam w 13 tyg. Jak byłam teraz u gin w 9 to mówiła,że w 13 będzie idealnie jak przyjde .A w 20 tyg robi się też usg takie dokładne połówkowe,bo pamiętam z pierwszej ciąży ![]() My do brzuszka mówimy tylko po imeniu i wszystko na ten temat to Karinka to Karinka tamto,a jak będzie Karinek Ale czuje córcie ![]() Teraz kochane zmykam spac. Mąż poszedł na ostatnią nocke i znowu musze sama spać ![]() Do jutra kochane |
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam już powoli bo zaraz monż wraca, kolacje mu jakąś siekne i ide w poduszke sie potulić z oczami skierowanymi w tv ![]() Kolorowych dreamsów mamusie |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
a więc dobrej nocy
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór ( choć jak widzę dobranoc chyba było by bardziej trafne
) wszystkim wizażowym Mamusiom. Ja jak zwykle dobijam na wątek ostatnia, gdy Wy już słodko śpicie. ![]() Gratuluję dobrych wyników badań genetycznych! Witam dwie nowe mamy na wątku! Tak Was czytam i zaczynam się martwić o swoje objawy. Tzn. poza wymienionymi już kichnięciami, ślinotokiem i bekaniem to z takich poważniejszych objawów mi towarzyszących to jedynie fakt, że odczuwam ciągłe zmęczenie. Jeżeli chodzi o mdłości, to mam je tylko czasami wieczorem, ale nie są jakoś wyjątkowo męczące. Często odczuwam też jadłowstręt. Jednak jeszcze ani razu nie miałam silnych nudności, ani wymiotów. Czy to normalne? Jestem w 7 tc, więc w teorii te dolegliwości powinny już u mnie pojawić się.Poza tym jeszcze tylko 2 dni i wizyta u ginka.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-03-09 o 22:45 |
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobranoc mamuski!do jutra
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jak będzie siusiak to także najprawdopodobniej będzie Antoś.
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Jestem!
Zniknęłam, bo Ukochany wrócił z zajęć, więc trzeba było trochę z Nim "poprzebywać" maila założyłam i wszytstkim chętnym prześlę w wiadomości dane Konczi i Choco już dostały ode mnie PW ![]() Jeśli są jeszcze jakieś zainteresowane to zgłaszajcie się w wątku czy też poprzez wiadomości będę systematycznie odpisywaćpozdrawiam i dobrej nocki Ola |
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja już na nogach bo małża do pracy trzeba było wyprawić. Może jeszcze pójde się później położyć, ale póki co jestem wyspana. Gratuluje dobrych wyników testów genetycznych. Co do porodu to ja będę chciała, żeby TŻ był ze mną do czasu porodu a na sam poród wyszedł na korytarz. Z własnych obserwacji widze, że ojcowie, którzy czekają na poród na zewnątrz jakoś czulej patrzą na dziecko i partnerke niż ci, którzy są przy porodzie. To na prawde jest dla nich trauma. Wczoraj byłam na spotkaniu z koleżankami z pracy. Było super, troche się zrelaksowałam. A teraz wolny weekend więc będzie laba.
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wciągnełam na śniadanko pierożki ruskie i mówie zajrze do Was .Dearlie wszystko jest wporządku nie wszystkie kobiety mają objawy .Ja jestem w 9 tyg i nic mi nie dolega,dwa razy chyba miałam lekkie mdłości do tej pory ale za to dzisiaj od rana mnie ciagnie,mam nadzieje,że na mdłościach się skończy . Teraz modne sa te w późniejszej ciąży heeee .Co do porodu,to ja wole teraz też rodzić sama ,a mąż niech czeka na korytarzu. On nie chciał być przy porodzie,a ja nie nalegałam i teraz już sama nie chce . Wszedł jak tylko urodziłam,akurat zszywali mi krocze .Która mi słońce zabrała??? Konczi bo minus do dzienniczka wstawie za spóźnienie ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-10 o 07:51 |
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w piękny sobotni poranek ... od 6 walczymy z naszymi mebelkami kuchennymi masakra ile one tego pomieściły cała sypialnia zagracona, garnczkami, patelniami, siteczkami kubeczkami miseczkami i bozia jedyny wie czym jeszcze aaaa połowy nie używa się - masakrejszyn ... niech już przybędą zamontują co mają zamontować i spadają teraz trzeba wszystko powkładać z powrotem mój mąż ma kiepskie pomysły jednak ... yhhhh ale zrobi się i będzie na kolejne kilka lat nie ? dzisiaj w nocy dopadł mnie ból piersi jakaś masakra to była ale teraz już lepiej ... i nadal nie mogę się napić niczym i chce mi się kompociku mej mamy ... dobrze że ma siostra w zeszłym sezonie zrobiła kilka słoiczków ... ratuje mnie tym ... yy znaczy mówi że swego chrześniaka hehee uffff ..... tak sobie właśnie wspomniałam że dzisiaj mija juz tydzień od prenatalnych i o wiele lepiej się czuje myślę, że ten stres mnie kołował tak .... a i dopadło mnie zatwardzenie - jak sobie radzicie ? ![]() będę podczytywać rzecz jasna ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Anuś kochana a swoją drogą to darowałabyś mi kilka pierożków a nie że już wszamałaś
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was kochane
wczoraj wszystko nadrobilam ale nie jestem w stanie cytowac wszystkich za duzo tego skrobiecie ![]() wczoraj milo spedzilam dzien a wieczorem dostalam takiego bolu glowy ze myslalam ze zwariuje, wzielam Apap ale nic nie pomoglo wiec musialam sie meczyc a dzis mam pracowity dzien sprzatania i gotowania duzo bo goscie jutro ![]() Fajny pomysl z tym mailem bo jednak pokazywac sie calemu wizazowi mi sie nie usmiecha a tak to dostep bedziemy miec tylko MY![]() Konczita znam ten bol , ostatnio tez mialam caly pokoj zagrodzony meblami bo malowalismy pokoj, sprzatania co nie miara Dearlie tak jak Anusia479 pisze wszystko jest u Ciebie w porzadku, i ciesz sie kobitko ze nie zdychasz tak jak inne;p , bo ja wkoncu czuje ze zyje i nie mam mdlosci , ostatnio stwierdzilam ze przez cale zycie tyle nie co przez te 3 tygodnie..lece na sniadanko, zrobic sobie tosty buziaki dla was mamuski |
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry??
![]() Ja zaś ze spaniem dzisiaj beznadzieje miałam wczoraj tak pięknie spałam to dzisiaj już nie można tak.Jeszcze mi sie chłopa o 5 rano zachciało, a ja mam zakaz "tentegowania" sie i mój chop skorzystał a ja co?????? ![]() Słoneczko świeci, na termometrze 15 stopni (w słońcu ).O, a jeszcze własie teraz szlag chce mnie trafić bo lookłam do akwarium, a tam rybka se do góry brzuchem pływa. Luuuuudzie zaś 5zł mi zdechło. Nienawidze takich momentów. Tak poza tym nic mi sie nie chce i pewnie tak zostanie na reszte dnia, tygodnia i miesiąca ![]() Nie wspomne że znowu większość dnia w samotności bo chłopek do pracy na 14 ![]() A ide go obudzić - starczy mu spania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

meczylo i dzsiaj sie sprawa wyklarowala....(ze tak napisze na okolo)

u la la powiało chłodem ... w takim razie należny zabierać się za pisanko a nie wizażować

Jestem w 7 tc, więc w teorii te dolegliwości powinny już u mnie pojawić się.
co przez te 3 tygodnie..
wczoraj tak pięknie spałam to dzisiaj już nie można tak.