|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Natala super!!
![]() ![]() Bika dzięki za ostrzeżenie |
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
Baobabku jak miło Tak Zabciu byłam wczoraj.................. o 6 rano ![]() Maleństwo ostrzeżenie specjalnie z myślą o Tobie
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Z myślą o mnie?
Myślałam, że o Madzi, bo to ona zawsze mówiła, żeby ją ostrzegać! Ale podobało mi się! ![]() Mnie nie musisz ostrzegać!
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde dziękuję. Ale wiesz, jeszcze wody płodowe odchodzą, łożysko i inne rzeczy. Kiedyś wyczytałam, ze to właśnie ok 10 kg.
Kotku o u ciebie 10 kg zeszło, czyli dobrze wyczytałam. Stokrotko dziękuję. A fryzurka na bank nie jest taka zła, pokaż. Ilonka dziękuję. Czyli co, gin twierdzi, ze powinnas więcej przytyć?? Ana dziękuję ![]() Kasiu czkawkę łatwo poznac, bo wtedy w jednym miejscu dziecko jakby kopało w równych odstępach czasu. Maleństwo jestem wytłumaczona przez chorobę ![]() Gucia dzięki ![]() tynkusia o matko, aż 4 zęby masz do wyrwania ![]() Kasiu ja kupiłam od razu większą na 102 cm, tak mi koleżanka doradziła. Bez sensu za chwilę zmieniać. Zabcia ja trzymam na ławie , biurku albo na łóżku na stoliku. Dzięki ooo super, że już jutro malowanie. strong i co zamawiasz w tym miesiącu?? Widać już brzuszek. Natala dzięki i.. cóż za cudna wiadomość. Bika kurde... znowu się nie załapałam, możesz jeszcze raz nas przelecieć?? Byłam na tym egz. z ang. Dziś gramatyka i jakoś czuję, ze dobrze mi poszło. Ale może to tylko wrażenie. W ogóle nie wiem co się dzieje. Dostałam dziś gorączki 38 stopni a za 2 godziny miałam juz 36 i mierzyłam aż 3 termometrami bo to dziwne.
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a za co jesteś wytłumaczona, bo nie skumałam
![]() A temp. mogłaś dostać od stresu przed egzaminem, nawet jak nie czułaś, że się denerwujesz! ![]() Mykam spać zaraz.. |
|
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze malutki,ale juz widac,ze to ciazowy No ja bym juz kupowala, ale z drugiej strony mysle,ze jeszcze troszke za wczesnie. Sama nie wiem. Chyba zaczne kupowac od nastepnego miesiaca
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Bikuś
![]() Madziu, gin twierdzi, że nie powinnam chudnąć, skoro w ogóle nie wymiotowałam, bo te zmiany tarczycowe były za małe, żeby powodować tycie wcześniej, więc nie z powodu ich naprawy schudłam. Powinnam mieć plus kilogram a mam minus trzy i pół, to duża różnica. |
|
|
|
#4719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Ilonka minus 3,5 kg to niezle, a ja chcialam zapytac czy pokazesz brzuszek ale z taka waga sadze ze duzo nie zobaczymy |
||
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
i tak bym nie dostala, bo po pierwsze chcialam rodzic w wodzie (a do wody nie daja znieczulenia), a po drugie akcja szla zbyt szybko i bylo juz i tak za pozno
![]() Dobry wieczor... ja tylko tak przelotem... wybaczycie co? ![]() Generalnie u nas jes wszystko ok. Ja czuje sie doskonale, troche czuje trudy ciazy wciaz w kregoslupie i biodrach, ale tak, to moge robic wszystko. Rita ladnie je i przybiera na wadze, w nocy spi, budzi sie na karmienie co 4 godziny i ogolnie jest spokojniejsza niz Sandra. Sandra natomaist jeszcze potrzebuje czasu, zeby oswoic sie z sytuacja... mysle, ze jest to dla niej szok, bo jej zycie baaaardzo sie zmienilo, reaguje troche zazdroscia, troche jest taka nieswoja, udaje, ze nas nie slyszy jak do niej cos mowimy i nie chce zbytnio jesc... ale staramy sie poswiecac jej jak najwiecej uwagi, jednak nasza cierpliwosc tez jest wystawiana na probe... mamy tez nadzieje, ze od przyszlego tygodnia Sandra wacznie wracac troche do siebie, bo znow idzie do zlobka (w tym tygodniu byla troche przeziebiona) i do pewnego rodzaju "normalnosci"... ale wiadomo, kazde poczatki sa trudne, a reszta sie ulozy ![]()
|
#4722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super! Widac brzusio ![]() Cytat:
![]() Dawaj No wlasnie tak mi sie wydawalo ze sie mignelas wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
Nie dziwie sie Sandrze napewno to duza zmiana dla niej wkoncu pojawil sie ktos nowy kto "zabiera" jej rodzicow. Jestem pewna ze zaniedlugo sie przyzwyczai do sytuacji Maz u dentysty a w domu czekaly na mnie puszki z farbami
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
widocznie jakoś mi umknęło
![]() a ja jak się czuję? jakby mnie ktoś przeżuł, wypluł, kopnął i trafił w ścianę i zmęczona wstawaniem o 5ej do szkołyCytat:
![]() macie jakieś sposoby jak zwalczyć chrapanie u tż?? normalnie noc w noc to samo ileż można sie nie wysypiaćDzisiaj może uda mi się wpaść pod wieczór, bo jak mały tylko wstanie to zabieram się za robienie sałatek, strogonowa i ogólnie przygotować ten reprezentacyjny pokój.... teście idą na 18 na imieniny do ciotki, więc posiedzą tylko chwilkę yeahhhhhhhh
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Maleństwo wytłumaczona, że tyle czasu brzuszka nie pokazywałam. Ilonka a jesz normalnie, czy raczej nie masz apetytu?? Guca6 zobacz, Sandra się oswoi. Bao ale rozumiem, że jeszcze tydzień i l4 tak?? Wczoraj przed snem gorączka spadła mi już do 35,5. Dziś za to czuję się lepiej, tylko strasznie osłabiona jestem. Weszłam na wagę i w tym tyg, schudłam 1 kg. Przez poprzednie 2 tygodnie waga stała w miejscu, więc mój bilans z 3 tyg to -1 kg ech... |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana, dziś u mnie słoneczko
![]() Baobabku, jak Ty taka wypluta, to musisz sobie zafundować jakiś relaksik Męża poproś żeby Ci pomógł się zorganizować tak, żebyś miała czas np. poleżeć w wannie albo wyjść gdzieś na miasto ![]() a ten nos to mu złam, może mu się przegroda równo zrośnie ![]() Gucia, że na chwilę to jesteś w pełni rozgrzeszona, ja też Sandrę rozumiem, ale to szybko przejdzie Ritę od ciotek wizażowych ucałuj ![]() Kasia, ja właśnie tak mam, że to przecież ani nie połowa , a ja już chce coś kupować I coś już zamówię. Madzia, zaraz tu wleje co bo zrobiłam ten katalożek na ten miesiąc ![]() 1. http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-pieluszki-tetrowe-mega-promocja-i2173660825.html x 5 2. http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-podwojnie-tkane-i2175300468.html x 5 3. http://allegro.pl/szczotka-z-miekkim-wlosiem-grzebyk-tommee-tippee-i2175799216.html 4. http://allegro.pl/ziaja-krem-przeciw-rozstepom-ziajka-na-rozstepy-i2195644827.html 5. http://allegro.pl/bezpieczny-komplet-do-paznokci-3cz-super-cena-i2166854166.html i na ten miesiąc nic więcej, a pieluszek będę więcej kupować bo 20 białych a kolorowych 10, ale to znów przy innej okazji dokupię. A wzięłam takie rzeczy w opakowaniach żeby się nie kurzyły. Żabcia to będzie malowankoooo ![]() Ja tu dziś zaglądać bardzo nie będę, może poczytać tylko, ale na dziś : sprzątanie, zakupy i obiad a potem idziemy na 60-siątke Jeszcze jadę prezent kupić do południa.
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Strong ja polecam od razu kupić więcej pieluszek.
Tetrowych ja mam 20 a flanelowych 5. One są tanie, więc będziesz miała juz z głowy. edit: A tak w ogóle to u tego sprzedawcy zamówiłam najwięcej bo aż 19 różnych produktów . Bo ma bardzo tanie rzeczy. Mój mąż się wczoraj obudził i stwierdził, ze my przecież całej wyprawki jeszcze nie mamy. I chce dziś zamawiać : łóżeczko, pościel, zasłonki, kocyki, karuzelkę. Zobaczymy... ja jestem strasznie osłabiona i szczerze to przez ten tydzień w ogóle o tym zapomniałam. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-03-10 o 08:19 |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Today, mimo chudnięcia to brzuch mi wyskoczył i to spory, wklejałam jakiś czas emu. Od tamtej pory jest bez zmian. W każdym razie ja chodzę od prawie miesiąca już w spodniach ciążowych z pasem Gin powiedział, że brzuch się powiększył z powodu działania progesteronu na jelita - są opuchnięte. Madziu, jem w miarę normalnie, ale chyba mniejsze porcje niż przed ciążą. Wcześniej jadłam takie jak mąż, tylko jeszcze częściej A mąż ma 192cm A teraz nie jestem w stanie się "nażreć" Bo zwyczajnie nie mam miejsca![]() Ty się swoim staniem w miejscu z wagą nie martw, bo dzieciątko teraz pewnie jakies organy wewnętrzne sobie wytwarza a nie wagę A w dodatku byłaś chora, osłabiona, więc nic dziwnego, że ten kilogram poleciał. Ale ja Ci trzeciego trymestru zazdroszczę![]() Strong, zakupy oficjalnie rozpoczęte?
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka oczywiście, mój spadek wagi to wina choroby. W sumie już 2 tygodnie mnie trzyma.
Powiem ci, że ja też nie jadam dużych porcji bo mam wrażenie, że mi się żołądek w ciąży skurczył. Wolę zjeść częściej ale mniej. Choc teraz jak jestem chora to mogłabym w ogóle nic nie jeść. Zjem kanapkę i jabłko na śniadanie a potem troche obiadu z mężem o 18 jak wraca i to tyle. Aby ta gorączka mi już tak nie wariowała. Bo z katarem i kaszlem i dużo lepiej. Ale jestem tak tym osłabiona, ze jak by wiatr powiał, to bym sie chyba przewróciła. |
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwię się, przecież w ciaży i tak jest mało siły a co dopiero niedojedzona, osłabiona gorączką Madzia
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz ja to ja, ale ważne aby maleństwu nic się nie stało.
W poniedziałek przychodzi do mnie położna to się jej dopytam. A dziś zadzwonię jeszcze do teściowej w sprawie tej wariującej gorączki. |
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sie co dziwic,z e sandra tak reaguje, byla jedyna a teraz sie wszystko zmienilo, to calkiem normalne i mam nadzieje,z e szybko sie oswoi i bedzie Tobie pomagac Madzia widzisz to wszystko zalezy ile co wazy ![]() Ja przytylam 8kg i zeszlo mi 5kg zaraz po porodzie Maly mial 3600g![]() Natala gratulacje ![]() Dzien dobry ![]() Wrocilam z pracy, zjadlam sniadanie i teraz ide spac
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ojej ja nigdy nie umiałam spać w dzień. Nawet jak w Holandii na nocki pracowałam.
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy moge czy nie, troche musze, bo dzis druga noc
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
aa to skoro druga noc, to faktycznie.
U nas dzis brzydka pogoda, pada i jest pochmurno. Dobrze, że mąż nie ma zjazdu, to wróci z pracy i będzie ze mną. Dziś nikt do nas nie przychodzi, my też nigdzie nie idziemy bo chora jestem więc pół dnia we dwoje spędzamy. Zaraz ide pod prysznic i może troszkę mieszkanko ogarnę jak dam radę. No i na ustny z ang. zacznę sie uczyć. |
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane
Chcialam wam tylko powiedziec, ze Filip bedzie mial rodzenstwo |
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiesz jak się cieszę |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze sie powoli ogarnac i leciec do miasta
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
A ten wynik na teście to 1-2 tyg od zapłodnienia tak??
|
|
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia tak doakldnie, a jak sprawdzilam to dzis mam doakldnie 4tydz. (jutro bedzie 4+1)wiec by sie zgadzalo. |
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co... za 2 tyg wizyta u lekarza??Dziewczyny.... nie ma juz na all tego łóżeczka co z mężem wybraliśmy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

aleeeeeeeeeeeeeee, dostałam umowę na czas nieokreślony, więc od czerwca bierzemy się za drugiego dzidziusia 

i mierzyłam aż 3 termometrami bo to dziwne.

i zmęczona wstawaniem o 5ej do szkoły
ileż można sie nie wysypiać
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.