![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Cytat:
Ja 24.02 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4502 |
Przyczajenie
|
Mam problem. Otóż mnie i mojemu chłopakowi nie udaje się. Mamy do siebie pełne zaufanie, jest cudownie. Wcześniej przez 3 miesiące był petting. Jeden palec wchodzi gładko, przy drugim już troche boli, ale do rzeczy. Stwierdziliśmy, że chcemy zacząć uprawiać seks. Jesteśmy młodzi, więc o dziecku nie mogłoby być mowy. Od półtora tygodnia biorę tabletki, nie mam żadnych skutków ubocznych, ale używamy jeszcze prezerwatyw. W zeszłym tygodniu był ten pierwszy raz. Ja żeby się nie spinać byłam po odrobinie alkoholu, ale chłopak się zestresował. Nie mógł osiągnąć wzwodu, jak już się udało to niestety byłam sucha, jednak spróbowaliśmy. Wszedł we mnie na jakieś 7-10cm po czym poczułam straszne rozpychanie i kazałam mu wyjść. Nie tyle bolało, tylko bolało z rozpychania. Jego członek jest raczej przeciętny. Ostatnio spróbowaliśmy znów tym razem z żelem, znów wszedł troche we mnie, znów poczułam ból i on musiał wyjść bo nie mógł się poruszać we mnie, nie mógł wejść dalej. Obydwie próby w pozycji klasycznej. Nie wydaje mi się, bym się spinała. Podchodzę do tego na luzie, on mówi że jestem bardzo ciasna i bardzo bo go stresuje, że nie może nam wejść. Mówię, żeby się nie przejmował itd. Co radzicie? Następnym razem jeszcze myślimy spróbować posmarować członka żelem, może to coś da...
Edytowane przez abcdf Czas edycji: 2012-03-01 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Przyczajenie
|
Bardzo dobry pomysł, jednak na okazję wypicia razem czegoś musiałabym jeszcze trochę chyba poczekać
![]() ![]() On sam mówi, że w sumie nie wie czego się tak boi, ale cały czas mu się wydaje że nie sprosta zadaniu, że palcem trafia bez problemu, a z trafieniem penisem ma problemy ![]() ![]() Ale ogólnie to typ romantyka i wiecznego filozofa, również jestem zdania że za dużo myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczę wam laski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
A ja należę do tych kobiet, dla których spożycie alkoholu= zero seksu. Po prostu- zero ochoty, zero rozluźnienia, mam ochotę się przytulić i spać.
Dlatego sceptycznie podchodzę do rad typu "wypij lampkę wina przed na rozluźnienie". Ja po lampce wina poszłabym spać a nie uprawiać swój pierwszy w życiu seks. Jeśli ktoś do rozluźnienia potrzebuje alkoholu to mam jedną radę- niech poczeka aż dotrze do stanu, w którym alkohol nie jest potrzebny do kochania się z mężczyzną, którego darzy się uczuciem i pożądaniem. Ja sobie nie wyobrażam odbyć 1szego razu pod wpływem %%. Jak dla mnie- zero dojrzałości.
#4507 |
ma zielone pojęcie
|
phony, a co złego jest w wypiciu niewielkiej ilości alkoholu przed pierwszym razem? Skoro bez alkoholu nie potrafi się odpowiednio rozluźnić?
Pierwszy raz dla kobiety zwykle przyjemny nie jest, sporo par musi robić kilka podejść do seksu zanim się uda. Część kobiet nawet decyduje się na operacyjne usunięcie błony. Zamiast alkoholu można by użyć jakiejś innej substancji rozluźniającej, ale akurat alkohol jest najłatwiej dostępny. A, i słuszna uwaga z tym spaniem. Po piwie zaraz bym poszła spać, a nie seks uprawiać.
![]() |
#4508 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
phony - co kto lubi ![]() i mowa o lampce wina, a nie litrze czystej, na Boga. mówisz że nie powinno się przeżywać 1-go razu pod wpływem %, ale tak samo stres podczas pierwszego razu nie jest mile widziany. a lampka wina może go zniwelować. nie upić się, tylko skosztować. myślę że problem tkwi w jednym zdecydowanym pchnięciu, którego brakuje ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-03-02 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Po lampce wina to chyba dorosła kobieta na ogół nie jest pijana ![]()
![]() |
#4511 |
Przyczajenie
|
Zaczynam się zastanawiać czy wszystko ze mną okej. Podejmowałam z moim TŻ wielokrotne próby mojego pierwszego razu i nic. Nic - zupełnie jakbym miała jakąś blokadę - nie może wejść. Po każdej takiej próbie pojawia się plamienie z krwi i za każdym razem myślę, że moja błona to już przeszłość, ale okazuje się, że jednak nie. Ostatnio czuję też jakbym miała podrażnione ścianki do wejścia do pochwy...
Byłam u ginekologa nie raz i jakoś nigdy mi nie powiedział, żeby z moją błoną albo budową coś było nie tak. Już sama nie wiem co mam robić. Zaczynam się zastanawiać czy nie mam pochwicy albo czegoś takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a stosujecie lubrykant? bez tego nie pojedziecie ![]() nie masz infekcji żadnej? zaczerwienie wejscia do pochwy? swedzenie? albo upławy?
![]() |
#4513 |
Przyczajenie
|
nie, nie stosujemy... chyba trzeba będzie zainwestować
Myślałam nad zmianą pozycji z klasycznej. Macie jakieś sugestie? Może na jeźdźca? |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam sceptyczne podejście do alkoholu w trakcie seksu i tyle
![]() A jak ktoś dla odwagi potrzebuje się napić to moim zdaniem nie jest gotowy. Mnie potrafiła rozluźnić sama obecność partnera, jego pieszczoty i gra wstępna. Oczywiście nie zabraniam, niech sobie ludzie robią co chcą ![]()
#4515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja pronuje DUŻĄ poduche pod tyłek żeby mieć lepszy kont wejscia i klasycznie sprobowac.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Bardzo długo nie lubiłam pozycji klasycznej i dużo czasu upłynęło zanim weszła na stałe do naszego "łóżka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
na przekór do celu
|
nie no, picie dla odwagi to głupota. to tak jakby dla odwagi napić się przed skoczeniem z 8 piętra
![]() posmakować trochę wina żeby się rozluźnić, nie mając lęku wcześniej tylko stres ![]()
![]() |
#4518 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja tam pojechałam
![]() Ale jeśli jest sucho to rzeczywiście warto spróbować. Cytat:
![]()
![]() |
#4519 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem czym się można stresować podczas 1szego razu
![]() Ja gdy się bałam/odczuwałam stres to nie szłam do łóżka/mówiłam, że to nie jest ten moment. Po prostu pewnego dnia poczułam, że chcę żeby to się stało i zero stresu czy strachu, po prostu to zrobiliśmy ![]() współczuję jak kogoś tracenie dziewictwa stresuje, taki seks musi być mało przyjemny
#4520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie współczuję tego że seks nie był przyjemny. Współczuję, że się dziewczyny stresowały.
Mój też do bardzo przyjemnych nie należał, trochę bolało, ale stresu nie było ani trochę.
#4522 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
tracenie dziewictwa nie jest przyjmne bo każdy wie, naczytał się, nasłuchał że boli, że krew, a że każdy bólu się boi to się stresuje..całkiem naturalny odruch samozachowawczy ![]() stresować się ciażą i nakręcac na nią natomiast to inna kwestia, bo jeśli ufamy swojemu partnerowi, kochamy się itd. używamy gumki/tab. to nie ma się czego stresować i robić problemu z czegoś co problemem nie jest, no ale kobiety zawsze lubią wymyślać do czego by się tu jeszcze można było przyczepić ![]()
![]() |
#4523 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Jejku, ludzie stresują się przed PIERWSZYMI wydarzeniami w ich życiu: przed pierwszym razem, ślubem, pierwszą ciążą, dzieckiem, pierwszym egzaminem na studiach. To NORMALNE.
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
I przed egzaminem, porodem i innymi "pierwszymi" wydarzeniami należy sobie wypic lampke szampana, żeby się rozluźnić?
![]() Dalej mnie to nie przekonuje
#4525 | |
na przekór do celu
|
bo wszystko co nowe i nieznane jest zwykle stresujące?
![]() Cytat:
ale akurat przed współżyciem można, bo nikt nas alkomatem nie będzie sprawdzał. kto ma głowę na karku to wie, że nic złego się nie stanie, w końcu alkohol też dla ludzi, prawda? nie przekonuje cię to, spoko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A tak w ogóle, czy jest coś lepszego niż kolacja przy świeca, z butelką wina i cała chata dla nas ![]() Poza tym ja w swojej wypowiedzi odniosłam się do tego, że współczujesz ludziom, którzy się stresują przed pierwszym razem. Naprawdę, nie wiem czego tu współczuć.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-03-09 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ______________________ `i nikogo nigdy bardziej<3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Nathalynn Czas edycji: 2012-09-06 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Przyczajenie
|
Straciłam błonę dziewiczą od palca, za kolejnym razem też wystąpiło krwawienie, później przy stosunku już prawdziwym znów miałam krwawienie i przez 2 kolejne razy także...
Nie wiem czym to jest spowodowane, czy coś jest nie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.