Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1970 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-09, 21:39   #59071
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Ale spokojniutko tu dzis

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
1 tabletkę dziennie biorę niedoboru nie mam biorę bo mam problemy z oczami i na nawilżenie skóry
Jesli bierzesz taka witamine A dostepna bez recepty to moim zdaniem jest ok Tylko nie bierz wiecej niz 1-2 dziennie i moze niekoniecznie az 3 miesiace ciągiem? Upewnij sie tez, ze w zadnych innych lekach czy preparatach, ktore uzywasz nie ma rowniez wit. A

Cytat:
Napisane przez patusia88 Pokaż wiadomość
Załamana
3 tydzien bez prostownicy a fale ktore zrobily sie po 6 latach codziennego(!) prostowania zaczynaja sie prostowac!
Żel lniany nic nie daje bez dyfuzora (a i tak jakies straczki mam)
Olej rycynowy, maska d/s i balsam b/s a tu coraz gorzej
+ picie drożdży.

Mam doła!
Spokojnie, po 3 tygodniach mial prawo pojawic sie u Ciebie kryzys wlosowy, zwykle nic sie na to zbytnio nie da poradzic, tylko trzeba pielegnowac dalej i przeczekac, ale warto tez sprawdzic, czy nie obciazylas przypadkiem wlosow Czym myjesz wlosy? Jesli odzywka, to moze byc tak, ze wymagaja szamponu albo nawet oczyszczenia SLSem. Moze wyprobuj jakis inny, lzejszy olej niz rycyna, np. kokosowy (jesli masz niska/normalna porowatosc) albo ze slodkich migdalow albo nawet winogronowy taki kuchenny? Poza tym mozna robic odzywki/maski ds z dodatkami, takie trzymane pod czepkiem przez jakis czas, ALE gdy przed myciem nakladalas olej albo jakas maske typu zoltko+olej+miod itd. - to wtedy po umyciu lepiej nalozyc odzywke ds bez zadnych dodatkow i max na 15 min.
A jesli nic nie pomoze to coz... Pozostaje przeczekac To minie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 21:55   #59072
yarrowia
Zadomowienie

meldunek, Isana babassu w promocji w Rossmanie
Karen, śliczny
Stary 2012-03-09, 22:02   #59073
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Już sobie wyobraziłam wszystkie Wizażanki biegnące do Rossmanna i przepychające się w drzwiach
A tak poważnie to dzięki za informację, pewnie skorzystam
Stary 2012-03-09, 22:08   #59074
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Przychodzę się pochwalić

kurde, podniecam się jak głupia, ale ten "okaz" przetrwał całą noc i dzień beż żadnego utrwalania.
A najbardziej się cieszyłam gdy pytano mnie jakiej lokówki używam, a ja z dumą mówiłam że to naturalne
Pięknie
Stary 2012-03-09, 22:40   #59075
mahhysia
Raczkowanie

Ooo Isana w promocji. Akurat się skończyła
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 22:46   #59076
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneliss Pokaż wiadomość
I pod ich wpływem zrodziło się w mojej głowie pewne pytanie.
Otóż, niezmiernie ciekawi mnie w jaki sposób skręt Waszych włosów się "podniósł do góry"?
Moje się "uczą" jeśli je regularnie ugniatam czy plunkinguję Oczywiscie wpływa kondycja :P
Najwięcej daje chyba plunking

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 23:07   #59077
patusia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ale spokojniutko tu dzis

Jesli bierzesz taka witamine A dostepna bez recepty to moim zdaniem jest ok Tylko nie bierz wiecej niz 1-2 dziennie i moze niekoniecznie az 3 miesiace ciągiem? Upewnij sie tez, ze w zadnych innych lekach czy preparatach, ktore uzywasz nie ma rowniez wit. A

Spokojnie, po 3 tygodniach mial prawo pojawic sie u Ciebie kryzys wlosowy, zwykle nic sie na to zbytnio nie da poradzic, tylko trzeba pielegnowac dalej i przeczekac, ale warto tez sprawdzic, czy nie obciazylas przypadkiem wlosow Czym myjesz wlosy? Jesli odzywka, to moze byc tak, ze wymagaja szamponu albo nawet oczyszczenia SLSem. Moze wyprobuj jakis inny, lzejszy olej niz rycyna, np. kokosowy (jesli masz niska/normalna porowatosc) albo ze slodkich migdalow albo nawet winogronowy taki kuchenny? Poza tym mozna robic odzywki/maski ds z dodatkami, takie trzymane pod czepkiem przez jakis czas, ALE gdy przed myciem nakladalas olej albo jakas maske typu zoltko+olej+miod itd. - to wtedy po umyciu lepiej nalozyc odzywke ds bez zadnych dodatkow i max na 15 min.
A jesli nic nie pomoze to coz... Pozostaje przeczekac To minie
Wysoka porowatość...
Szampon babydream, maska d/s allwaves (kuracja do wlosow zniszczonych) i balsam babuni b/s czasami odżywka timotei d/s

http://fotoo.pl/show.php/133660_mix.jpg.html

Edytowane przez patusia88
Czas edycji: 2012-03-10 o 00:22 Powód: foto
patusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 07:31   #59078
Karen15
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html

mam okazję kupić za 20 zł. Będzie dobra?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 08:34   #59079
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html

mam okazję kupić za 20 zł. Będzie dobra?
Piękna ośliniłam się

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 08:46   #59080
iwonsia01
Zadomowienie

Wyczytałam, że ktoś wcześniej pisał o fryzjerze. Hm...moim włosom też by się przydał nawet ostatnio mi się śniło, że już siedziałam na fotelu hah Moje włosy są jakieś dziwne ostatnio. Chciałam je zapuścić (głównie 1 warstwę), żeby wchodziła całkiem w kucyk ale teraz nie wiem czy to dobre myślenie. Moje włosy coraz mniej się kręcą bez dyfuzora;/ Nie wiem czy lepiej mieć fajnie układające się włosy czy dłuższe i wygodne i do związania i do podziwiania Z jednej strony mam ochotę jeszcze przecierpieć aczkolwiek kusi mnie ścięcie ich na prosto i tylko dosłownie leciutko pocieniować 1 warstwe, aczlowiek nie wiem czy fryzjer zrozumie moją wizję i wyjdę z płaczem ;/

PS. Też dziś wybieram się po arsenał z Rosmanna. Na celu mam Alterrę morelową i chyba wrócę na jakiś czas do Pantene Loki i Fale do reanimacji, bo mam z tym wiecznie problem na 2 dzień. Zwykle kończy się na związaniu włosów a kiedyś bez problemu na 2 dzień mogłam wyjść w loczkach. I tak myję co 2-3 mycie szamponem prostym z SLS także myślę, ze im nie zaszkodzi.

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2012-03-10 o 08:49
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 08:48   #59081
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Wyczytałam, że ktoś wcześniej pisał o fryzjerze. Hm...moim włosom też by się przydał nawet ostatnio mi się śniło, że już siedziałam na fotelu hah Moje włosy są jakieś dziwne ostatnio. Chciałam je zapuścić (głównie 1 warstwę), żeby wchodziła całkiem w kucyk ale teraz nie wiem czy to dobre myślenie. Moje włosy coraz mniej się kręcą bez dyfuzora;/ Nie wiem czy lepiej mieć fajnie układające się włosy czy dłuższe i wygodne i do związania i do podziwiania Z jednej strony mam ochotę jeszcze przecierpieć aczkolwiek kusi mnie ścięcie ich na prosto i tylko dosłownie leciutko pocieniować 1 warstwe, aczlowiek nie wiem czy fryzjer zrozumie moją wizję i wyjdę z płaczem ;/
Mam dokładnie takie same odczucia...moje włosy kręcą się tak naprawdę fajnie dopiero jak są krótsze. Co gorsza, rosną mi jak szalone i już 3 tygodnie po wizycie u fryzjera, efekt jest zupełnie inny No, ale póki co - postanowiłam o nie trochę zadbać, odżywić i nawilżyć, to później jak zetnę, będą cudne
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 09:38   #59082
201604301943
Konto usunięte

no to dzisiaj postanowiłam porządnie zająć się włosami (thanks god it's saturday! )
1. olejowanie najprostsze: oliwa z oliwek + rycynowy, nałożone tylko do ucha, trzymałam ok. 1h
2. płukanie, płukanie i jeszcze raz płukanie coby oleje spłukać. stwierdziłam że wodą się nie uda więc w ruch poszedł BD. włosy z olejami i szamponem rozczesałam.
3. mycie: isana z babassu + BD. najpierw odżywka na całość potem BD na skalp. masowałam dłuuugo.
4. odżywka d/s od ucha: isana z granatem
5. płukanie ostateczne, bardzo długo, w różnych 'pozycjach' włosów, ze skupieniem się na newralgicznym dla mnie tyle głowy. i tak mam wrażenie że się nie spłukały (wody tyle na te włosy wylałam że aż się boję na myśl o rachunku )
6. włosy odciśnięte w koszulkę, coby nie kapały
7. odrobina odżywki b/s joanna z pokrzywą, głównie na końcówki, trochę podogniatałam włosy do głowy, z głową zwieszoną w dół
8. pluking pod czepkiem z mikrofibry - właśnie tak siedzę, za chwilę zdejmuję
9. może jeszcze pójdzie trochę żelu lnianego jak coś jeszcze tam wyskrobię
10. będę chyba jakieś modły i zaklęcia odprawiać aby wszystko było ok. i żeby fryz przetrwał podróż pkp i wieczorem powalał oj dziś bardzo mi zależy żeby moje włosy były boskie no muszą być

i jak to wygląda jak na początkującą? nie popełniam karygodnych błędów?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 09:54   #59083
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
no to dzisiaj postanowiłam porządnie zająć się włosami (thanks god it's saturday! )
1. olejowanie najprostsze: oliwa z oliwek + rycynowy, nałożone tylko do ucha, trzymałam ok. 1h
2. płukanie, płukanie i jeszcze raz płukanie coby oleje spłukać. stwierdziłam że wodą się nie uda więc w ruch poszedł BD. włosy z olejami i szamponem rozczesałam.
3. mycie: isana z babassu + BD. najpierw odżywka na całość potem BD na skalp. masowałam dłuuugo.
5. płukanie ostateczne, bardzo długo, w różnych 'pozycjach' włosów, ze skupieniem się na newralgicznym dla mnie tyle głowy. i tak mam wrażenie że się nie spłukały (wody tyle na te włosy wylałam że aż się boję na myśl o rachunku )
7. odrobina odżywki b/s joanna z pokrzywą, głównie na końcówki, trochę podogniatałam włosy do głowy, z głową zwieszoną w dół
10. będę chyba jakieś modły i zaklęcia odprawiać aby wszystko było ok. i żeby fryz przetrwał podróż pkp i wieczorem powalał oj dziś bardzo mi zależy żeby moje włosy były boskie no muszą być

Ja bym czesała włosy z odżywką ds, a nie z szamponem, ale myślę, że nie będzie to miało jakiegoś znaczącego wpływu na wygląd włosów

Ja po wczorajszej keratynie nie zauważyłam zmiany, ani na plus, ani na minus. Są jak zwykle, więc może nie potrzebują protein, albo dałam jej za mało (4-5 kropli). Ostatnio moje włosy bardziej się falują niż kręcą poza końcami, które zazwyczaj mocniej się wywijają
Stary 2012-03-10, 10:04   #59084
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ja bym czesała włosy z odżywką ds, a nie z szamponem, ale myślę, że nie będzie to miało jakiegoś znaczącego wpływu na wygląd włosów
dokładnie rzecz ujmując to czeszę włosy spłukując już powyższe. po prostu zanurzam głowę w wannie wypełnionej wodą tak żeby włosy swobodnie pływały i wtedy czeszę. inaczej wyrwałabym sobie połowę włosów, strasznie mi się plączą
Stary 2012-03-10, 10:19   #59085
mahhysia
Raczkowanie

Ja dzisiaj rano wstaje i mam pełno loków, a zazwyczaj wstawałamz prostymi Naturalnie aż takich chyba nie mam. Z uwagi na to, że wyglądam trochę dziwnie chyba jednak będę musiała związać

Są jakieś sposoby na rozluźnienie skręty oprócz czesania palcami?
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 10:20   #59086
kier
Raczkowanie

Faktycznie, Isana 3,99! Kupiłam dwie butelki.
Pierwszy raz suszyłam z dyfuzorem (tylko zimny nawiew). Skręt o wiele mocniejszy, ciekawa jestem, ile wytrzyma. Czeka mnie podróż autobusem, a pogoda za oknem średnia. Ach, byle loki wytrzymały pod szalikami, chustami i wszystkim takim...
kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 10:34   #59087
anoska
Zakorzenienie

piękne słoneczko świeci

u mnie dziś dzień spa dla włosów wczoraj na noc był lniany na długość i sesa na skalp, teraz super odżywcza mieszanka wybuchowa zastanawiam się nad płukanką lnianą, może się szarpnę coby dogodzić włosom

zima i basen je doszczętnie wykończyły, muszę nad nimi popracować, dlatego obiecuję mocne postanowienie poprawy
Stary 2012-03-10, 10:51   #59088
201604301943
Konto usunięte

mam chwilę wolnego więc zagłębiam się w FAQ dla kręconowłosych i z przerażeniem czytam że henna prostuje włosy czy którąś z was to dotknęło i jakoś sobie z tym poradziła? czy już ratunku nie ma? bo ja myślałam że moje loczki typu 3 stały się 2a/b z racji tego że urosły a nie przez hennę eh, a taka byłam zadowolona z koloru (choć myślałam jak by go rozjaśnić ciut) i odżywienia, blasku, a tu i teraz wypadałoby poczekać aż wszystko odrośnie, jakieś podejrzewam 60 cm włosów...
Stary 2012-03-10, 11:16   #59089
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneliss Pokaż wiadomość
Hej
Przeglądałam ostatnio albumy z Waszymi ślicznymi lokami.
I pod ich wpływem zrodziło się w mojej głowie pewne pytanie.
Otóż, niezmiernie ciekawi mnie w jaki sposób skręt Waszych włosów się "podniósł do góry"?
Pytam, gdyż jak narazie moje kudełki rulonują się tylko od okolic ucha, od głowy mam zaledwie odrobinę falowane. Znacie jakieś sposoby, aby skręt się powiększył?

Z góry dziękuję Wam za odpowiedź
Moje tez tak mają - a im dłuższe, tym dłużej się nie kręcą (w sensie na długości). Czasem maja lepszy dzień i nie widać tego tak bardzo, a czasem wygląda jak odrośnięta trwała.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Karen, śliczny
Dzięki za info.
A przy okazji - poza myciem - jak ja uzywacie?

Cytat:

Ja bym ich w BD nie czesała - na samą myśl mi ich żal...
Mnie też bardzo plącze, ale przetrzymaj to, spłucz dokładnie nie szarpiąc i nałóż ds - dopiero po chwili przeczesz, pójdzie gładziuko

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj rano wstaje i mam pełno loków, a zazwyczaj wstawałamz prostymi Naturalnie aż takich chyba nie mam. Z uwagi na to, że wyglądam trochę dziwnie chyba jednak będę musiała związać

Są jakieś sposoby na rozluźnienie skręty oprócz czesania palcami?
A skąd się wzięły te loki?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 11:20   #59090
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
z przerażeniem czytam że henna prostuje włosy
a nakładasz henne na odrost czy na całe włosy
Mi po hennie oprócz zwiększenia grubości włosa nic sie nie stało, a skręt mam coraz mocniejszy
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Moje tez tak mają - a im dłuższe, tym dłużej się nie kręcą (w sensie na długości). Czasem maja lepszy dzień i nie widać tego tak bardzo, a czasem wygląda jak odrośnięta trwała.

oj tak nie chce - ja chce jeszcze z 10cm włosow i takie jak teraz

dzięki Małgosi nałożyłam wczoraj olej, juz zmyłam czekam na wyschnięcie, jeśli dobrze go zmyłam ( łodżywką) bedzie fajnie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 11:25   #59091
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

piękne słoneczko świeci
u mnie ponuro, coś w powietrzu wisi oby nie padało bo moje włosy szlak trafi a dzisiaj idą w gości

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Dziewczyny a do kiedy ta promocja w rossie? Wiecie może? Musze sie wybrac cholercia

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 11:29   #59092
iwonsia01
Zadomowienie

Ale przeżyłam załamanie Nie produkują już odżywki do fal i loków z Pantene Pani w drogerii mówiła, że Panie jak się dowiedziały to po 5 kupowały. Czemu ja nic o tym nie wiedziałam (znaczy wiem, bo od pół roku nie używam silikonów). Dziś po raz pierwszy zrobiłam chyba ten plunking czy coś takiego poświęciłam swoją starą dużą koszulkę do spania i zawinęłam ten turban, ale czy to sprawdza się przy krótszych włosach?Czy trzeba najpierw zrobić ugniatanie? Bo ja nałożyłam żel i potem wgniatałam nadmiar wody w ręcznik i potem nałożyłam dopiero na łepek to coś co mam teraz

Czas edycji: 2012-03-10 o 11:33
Stary 2012-03-10, 11:37   #59093
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Ale przeżyłam załamanie Nie produkują już odżywki do fal i loków z Pantene Pani w drogerii mówiła, że Panie jak się dowiedziały to po 5 kupowały. Czemu ja nic o tym nie wiedziałam (znaczy wiem, bo od pół roku nie używam silikonów). Dziś po raz pierwszy zrobiłam chyba ten plunking czy coś takiego poświęciłam swoją starą dużą koszulkę do spania i zawinęłam ten turban, ale czy to sprawdza się przy krótszych włosach?Czy trzeba najpierw zrobić ugniatanie? Bo ja nałożyłam żel i potem wgniatałam nadmiar wody w ręcznik i potem nałożyłam dopiero na łepek to coś co mam teraz
ja robilam tak jak zwykle czyli ugniatalam a pozniej kladlam wlosy i robilam plunking, mysle ze sie nada do Twoich wloskow, ja mialam niestety przyklap u nasady ale skret bardzo ladny

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 11:37   #59094
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
tak mi się też wydawało bo latałam, szukałam, pytałam i nie ma. a była najlepsza jak dla mnie...

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Ja bym ich w BD nie czesała - na samą myśl mi ich żal...
Mnie też bardzo plącze, ale przetrzymaj to, spłucz dokładnie nie szarpiąc i nałóż ds - dopiero po chwili przeczesz, pójdzie gładziuko
mogą spróbować. bo w sumie to wszystko jedno dla mnie i tak priorytetem jest żeby włosy luźno pływały w wodzie przy czesaniu, i te kołtuny były mniej zaciągniętę pod siłą grawitacji...

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a nakładasz henne na odrost czy na całe włosy
Mi po hennie oprócz zwiększenia grubości włosa nic sie nie stało, a skręt mam coraz mocniejszy
na całe... ale w sumie mogłabym zacząć na odrosty bo końcówki mają ładny kolor, tak się fajnie rozjaśnił
Stary 2012-03-10, 11:39   #59095
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
ja robilam tak jak zwykle czyli ugniatalam a pozniej kladlam wlosy i robilam plunking, mysle ze sie nada do Twoich wloskow, ja mialam niestety przyklap u nasady ale skret bardzo ladny
a ja odwrotnie, najpierw krótki plunking robie a potem harmonijkowanie czy ugniatanie

Stary 2012-03-10, 11:42   #59096
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
mam chwilę wolnego więc zagłębiam się w FAQ dla kręconowłosych i z przerażeniem czytam że henna prostuje włosy czy którąś z was to dotknęło i jakoś sobie z tym poradziła? czy już ratunku nie ma?
Moj skret po hennie ma sie bardzo dobrze nic sie nie rozprostowalo.
Dzis nalozylam migdalek, umyje sie po poludniu i naloze maske, dokapie oleju rycynowego i zobacze, co to da. Probuje odtworzyc efekt po Ziai rycynowej z olejem tamanu i miodem. Jesli to nic nie da, to bede musiala pogodzic sie z faktem, ze moje wlosy potrzebuja parafiny.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 11:42   #59097
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

na całe... ale w sumie mogłabym zacząć na odrosty bo końcówki mają ładny kolor, tak się fajnie rozjaśnił
nie ma potrzeby nakładania henny czy farby na całe włosy - jeśli używasz naturalnej henny ( czystej czerwonej) to ona nie powinna sie w ogóle spłukiwać, bo łączy sie z keratyna włosa i tylko odrost robisz

Stary 2012-03-10, 11:57   #59098
iwonsia01
Zadomowienie

A może ktoś z Was zna jakiś godny polecenia krem do loków? czy to profes. czy z drogerii? Poza Nivea, bo miałam go 2 razy i 2 razy wylądował w śmieciach.

Czas edycji: 2012-03-10 o 12:00
Stary 2012-03-10, 11:59   #59099
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Podczytuję Was na tyle, na ile jestem w stanie nadążyć.

Przyszłam się pochwalić, że jestem po pierwszym całonocnym olejowaniu, olejkiem Alterry z granatu i awokado. Już widzę, że włosku lepiej się kręcą. Jak wyschną, to może dam jakieś zdjęcia.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 12:01   #59100
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
A ja marudzę od kilku dni Tżtowi skąd ten przyklap i nie wpadłam na to, że to od plunkingu być może

Moje włosy chyba są mi wdzięczne za lepszą pielęgnację, są miękkie, gładkie Choć wierzchnia warstwa nie jest najpiękniejsza, ale one już trochę przeszły niestety.

Wstawiam zdjęcia dzisiejsze, po drugim myciu zgodnym z CG. Olejowania dziś nie było, bo nie miałam czasu. Kolor włosów przekłamany
Wybaczcie zasłanianie twarzy, niewyjściowa dziś jestem

To fale czy loki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skręt.jpg (35,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skręt2.jpg (33,5 KB, 41 załadowań)

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości