|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Jeszcze raz dziękuję za miłe powitanie goldika myślisz, że po skończonym 5 mies to późno jak na rozszerzanie diety? A wy jak rozszerzacie? Mola u nas od początku światło zgaszone. A w nocy jak wstaję karmić to zapalam lampkę. Zmysłkobiety to Cię Pan Bóg wyróżnił zębolami Ja jak miałam wyrywaną ósemkę jadłam jogurty, płatki z mlekiem, zupę warzywną potraktowałam blenderem - to w pierwszy dzień. Na drugi już było lepiej i jadłam w miarę normalnie. |
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Dziewuszki, melduje , ze u nas wsio ok . Nie mam cczasu teraz z wami posiedziec-w czwartek przylecieli rodzice, w piatek pojechali do babci, a ja siedzialam na tortem. dzis sprzatanie i jedziemy zawiezc ciasta i torty do babci. Mala grzeczna- jak to ona - spiewa
![]() Ide szorowac kuchnie po wczorajszym...wszystk osie leeeeepi!
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
no grudniowa jak nic - wszystko się w grudniu zaczęło
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-03-10 o 10:22 |
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka niektore mamy juz u nas rozszerzaja pomalutku, mimo ze dzieciaczki mlodsze
zaleca sie rozszerzanie diety od 5 m-ca przy mm i 7mego przy cycku ale np muffinka rozszerza juz z zalecen lekarza... wiec to bywa roznie jakis czas temu ktoras z mam wspomniala ze znalazła ksiażke z lat 80tych i tam rozszerzalo sie diete po 3 tyg .... wiec... wg wlasnych upodoban mysle, wazne zeby z rozsadkiem
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nnoc taka sobie;/ tak,tak-ja nie zamierzam zakładać konta na fb jakoś mnie to w ogóle nie bawi. no i tak,cytować nie lubię,a z pamięci nie pamiętam już co chciałam,wam odpisać,więc uciekam poszłabym do fryzjera,ale boję się do kogoś kogo nie znam....i co tu robić? miłego weekendu
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
ja_dalia my na cycu jesteśmy i powiem szczerze, że zależy mi na jak najdłuższym karmieniu. Gdyby nie ten gluten to A. nie dostałaby nic do 6 mies, ale jak robię holle bezmleczną to samą tak nie bardzo mogę jej dać , bo to bez samku jest, więc tak zaczęłam mieszać a to z ziemniaczkiem, a to z marchewą. Teraz już A. jes sporą michę na obiadek
Ale nadal poprawia cycem I jak coś jem z owoców to też jej dam dziubnąć -> jabłko czy banana.Myślę, że tak jak napisałaś -> każdy robi jak uważa, ważne żeby z rozsądkiem Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-03-10 o 11:12 |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Mam doła. Wczoraj wzięło nas na amory i nie zmieściłam się w połowę erotycznej bielizny
) wyglądam najlepiej, w pokojówkę ledwo ledwo. Te ulubione to s i xs bo kiedyś taki rozmiar nosiłam![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- elf u mnie to samo. Tydzień kąpałam w oilatum i żadnej różnicy!! Po dwóch kąpielach w oilan poprawa skóry od razu widoczna. Chciałam skończyć krem oilatum, ale chyba od razu przeniosę się na oilan balsam do ciała. |
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Nie było mnie 3 dni i ponad 10 stron do nadrobienia miałam się poprawić i zaglądać często ale nie dało rady mała pobijała samą siebie zwłaszcza wczoraj tylko u mnie siedziała u innych był wrzask jakby ją ze skóry obdzierano w nocy budziła się co 1,5 -2 godz wydaje mi się że to wina kupy(4 dni nie robiła) plus ząbki chyba zaczynają jej wychodzić. Apropo zębów to normalne żeby zaczęła ząbkowanie od górnych wydaje mi się że jeden jej się przebija ale właśnie górny![]() Aga witaj ![]() dziewczyny nie wiem co już robić mała leci mi na centylach okropnie
|
|
|
|
#819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiolqn tez zastanawialam nad moim mlekiem.Mialam w lodowce odciagniete i zamiast wykorzystac je do posmarowania jej lub dolania do kapieli,to glupia wylalam Aniu faktycznie waga nie za duza :/.Sprobuj,jak radzila pediatra,na pewno zacznie lilka przybierac
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Seona ja pomimo, że wróciłam do rozm. S po ciąży to i tak w ciuszki erot. się nie zmieszczę
![]() Ania A jesteście na cycu czy na mm? Jeśli na cycu to może choć raz dziennie spróbowałabyś podać mm? Tak dodatkowo. Wiem, że niektóre mamy tak robią właśnie, żeby maluchy zaczęły przybierać. Albo może Lilka jest po prostu drobniutką dziewczynką i taki jej urok, że jest szczuplutka? |
|
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie karmie samą piersią. Butelki ona nie ![]() Ona chyba ogólnie drobna jest co dopiero mi wyszła z ciuszków 62 ![]() Nie wiem dlaczego ale ona woli mało a często ale to na jej wagę za dobrze nie działa
|
|
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
Agnieszka, witaj!!!! Milo ze ktos z Wielkopolski!! ja mieszkam na obrzezach Poznania
Seona, kurcze ale Ty masz arsenal erotycznych ciuszkow!!!! ja nie mam nic takiego Moja kocica rozdrapala sie na szyi, znow ma jakas alergie, od rana musialam jej szyc ubranko ![]() Ide szykowac obiadek i na uczelnie |
|
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze sprobuj kaszką - jest pożywna.. na swoim mleku albo mm gęstsze zrób... jak bedzie głodna- tak serio głodna to pociągnie butle ![]() trzymam kciuki !!!! dacie rade, jak zawsze kochana
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu moja A. wyrosła z 62 jak miała chyba 4-4,5 mies, więc wydaje mi się, że też długawo w tym rozm. chodziła. Przy cycu też wisi max. 10 min, wyjątek jest wieczorem, kiedy usypia - potrafi poleżeć przy cycu z pół godziny, ale to trochę je, trochę śpi
I też je dość często. Tzn. nie trzymam się sztywno ram, że powinna jeść co 3 h (a wiem, że niektóre mamy karmiące tak robią np. koleżanka mojej siostry). Jak widzę, że jest głodna, to bach do cyca. Jeśli bardzo się martwisz to może zrób jej morfologię? Choć wydaje mi się, że jeśli je często, ssie pierś to po prostu jest drobniutka i taki już jej urok Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-03-10 o 12:30 |
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Aga możliwe że będzie z drobnych ja mam tylko 160cm tż 170 cm ogólnie do jakiegoś czasu bylismy chudzi i niejadki pewnie za nami sie wrodzila
![]() morfologie robiłam jej w polsce wyszła lekko obniżone zelazo norma jest 11 a ona miała 10.7 ale lekarka nie kazała dawać żelaza na razie tylko ja mam jeść jedzenie bogate w witaminy Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-03-10 o 12:38 |
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
ania jezeli je malo a czesto i nie przybiera na wadze to znaczy ze nie dokopuje sie do tlustego mleka. moj tak mial przez 2 tyg. czyli pije (mleko wstepne) a nie je(mleko tluste). sprobuj odciagac troche mleka przed karmieniem aby mala juz od razu dobijala sie do tlustszego i karm ja z tej samej piersi 2 karmienia pod rzad i dopiero wtedy zmieniaj piers. Mojemu pomoglo. Wazy teraz 6,10 i ma 60cm (ma 4,5m skorygowany wiek 3,25)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile czasu mam je odciągać![]() Ja karmię tylko jedną piersią drugiej w ogóle nie toleruje ![]() Dziewczyny ale mam mało pokarmu Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-03-10 o 13:05 |
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
ania może spróbuj robić tak jak opisała wiol - jeśli nadal nie będzie przybierała to znaczy, że taki jej urok i nic nie poradzisz. A jeśli zacznie przybierać jakoś znacznie to chociaż będziesz wiedziała co i jak
Ja jak próbowałam ściągnąć laktatorem to przez 15 min nic nie laciało, a potem może z 30 ml udoiłam Ponoć laktator nigdy nie ściągnie tak samo dużo jak dziecko |
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamunie
Jagooda podam Ci przepis jak robię to ciasto Duża paczka herbatników 1litr mleka 1/2 szkl cukru 4 żółtka 1masło 1 szkl mąki 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 puszka masy toffi 1 litr śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru kawałek czekolady Krem budyniowy; 3 szkl mleka , 1/2 szkl cukru i masło zagotować. Do gotującej się masy dodać dokładnie wymieszane mikserem 1 szkl mleka , 1 szkl mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 4 zółtka. Chwile wszystko gotować, mieszajac. Masa toffi; 1/2 litra śmietanki ubić, stopniowo dodawać zimną masę toffi z puszki. Na koniec wlać pół szkl wody z rozpuszczoną żelatyną, łyżeczke żelatyny daję na pół szkl. Masa z bitejśmietany; 1/2 litra smietany kremówki ubic. Dodać cukier waniliowy i puder ubijajac. I na koniec też żelatynę, ta sama proporcja co wyżej. I układamy; Warstwa herbatników, na to masa budyniowa znów warstwa herbatników na to masa toffi znów herbatniki i masa z bitej śmietany, na wierzchzetrzec czekoladę na tarce. Te masy muszą być te masy lekko tżejace. I całośc, w formie, odstawia się na 24h do lodówki, my jemy po 12h i jest ok. Mam nadzieję że w miarę prosto napisałam .
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Seona;32834905]Mam doła. Wczoraj wzięło nas na amory i nie zmieściłam się w połowę erotycznej bielizny ) wyglądam najlepiej, w pokojówkę ledwo ledwo. Te ulubione to s i xs bo kiedyś taki rozmiar nosiłam![]() QUOTE] no no Seona ładny asortyment ja mam jedną taką bielizne z piórkami różowymi miałam ją chyba raz na sobie heheh a taki własnie jakiś strój mnie korci kupić może tż zrobie niespodzianke na urodzinki
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu na poczatku mleko jest praktycznie,jak woda.Jak zobaczysz,ze leci juz biale,to przestan odciagac.
A jaki masz laktator??Moze on po prostu zle ciagnie i nic nie leci??Probowalas dawac jej pokary stale?? |
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
ania sprobuj masowac piers przed karmieniem i zrobic cieple oklady, np recznikiem zmoczonym ciepla woda
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Warszawy i okolic:
Targi kosmetyczne w hali MT Polska, ul. Marsa 56 c, Gocławek. Jutro od 10.00 do 17.00 bodajże. www. halamtpolska.pl -> usuńcie spację |
|
|
|
#835 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Tincia u mnie viburcol jest na receptę - dziś pytałam w aptece Azs to atopowe zapalenie skóry, a skaza białkowa to skaza białkowa. Cytat:
wiolqn zauważyła, że moje dziecko z drzemek dennych wybudza kupa jak się wykupka podczas czuwania to śpi jak suseł. Ostatniej nocy rozbudził się jak mu zmieniłam pieluchę (niestety roz 4 też nam już przecieka) po czym zostawiłam go samego, bo musiałam do ubikacji, jak wróciłam to spał. To sukces żę zasnął sam ![]() Moje maleństwo powoli zaczyna nosić rozmiar 74 - kawał chłopa z niego ![]() Ja na fb też się nie przenoszę Uciekam zająć się moim krasnalem |
||
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dalam dzisiaj malej tarte jabluszko.Wystawila jezyk i zrobila mine,jakby chciala powiedziec :"mamo,mam cos na jezyku!!"
.Jak na razie nic jej nie smakowalo-jabluszko ze sloiczka,marchewka i jabluszko tarte :/
|
|
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki... my delikatnie na 68 przeskakujemy... ale musze zakupy porobić bo mam same koszulki i krotkie spodenki, ew wyjsciowe ciuszki... zero body, zero pajaca, a z pare szt. by sie przydalo
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas rozmiar 68 jest za mały a 74 za duży heh
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
Laski, kiedyś pisałyście o kąpielach z dzieckiem, my w zwiazku z braku wanny wypróbowałyśmy dziś prysznic
było naprawdę fajnie, młoda zadowolona, i już wiem ze nie bedzie sie bała prysznica przed basenem, tak mysle.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

Ale nadal poprawia cycem 

miałam się poprawić i zaglądać często ale nie dało rady mała pobijała samą siebie zwłaszcza wczoraj tylko u mnie siedziała u innych był wrzask jakby ją ze skóry obdzierano w nocy budziła się co 1,5 -2 godz
wydaje mi się że to wina kupy(4 dni nie robiła) plus ząbki chyba zaczynają jej wychodzić.
wydaje mi się że jeden jej się przebija ale właśnie górny

.Najlepszego dla Mikusia 
klask i: