|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Hejka! Ile dam radę nadrobię, trochę wypadłam z rytmu więc muszę się znowu wdrożyć ![]() Tż już wyjechał, więc musimy się z Alą przestawić znowu na tryb "tylko we dwie"
|
|
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Ale tutaj dzisiaj cisza...
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
nooo cichooo jak makiem zasiał
![]() a ja dziśzrobiąłm Igorkowi na obiadek barszczyk czerwony (juz jadł) i dzis tez bardzo mu smakował a na jutro ma indyczka z ziemniaczkiem koperkiem marchewka i zielonym groszkiem (mrozonym oczywiscie) same pysznoscidalej Mały ma chrypke no ale nic czekam.......
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko zleciało! Brumek, nie mam pojęcia co się poprzestawiało ale to już kolejna taka noc...Byliśmy na rajdzie Adaś z zaciekawieniem oglądał samochody, nie bał się nic a nic choć było głośno. A jak już się napatrzył to zasnął mi na ramieniu i żaden warkot samochodów go nie ruszał
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
telik rzecz w tym, ze ja raczej zawsze malo jadlam (ale mega kalorycznie), a teraz miedzy praca a domem i dieta jem malo. A najgorsze jest to ze nawet jak zjem danio light to czuje sie najedzona.... wiem ze przy SB trzeba jesc duzo, niestety na sile nie moge wcisnac.
ale jem z rana sniadanie, a nigdy jak 8 lat pracuje nie wstalam rano jak szlam na 1 zmiane zeby zjesc sniadanie![]() a teraz przepraszam reszte jutro moze podgonie bo dzis goscie.
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko Dominik ma taki suchy plac na udzie. Wcześniej smarowałam i na drugi dzień było trochę lepiej, ale ostatnio smaruję tylko jak mi się przypomni
Nie wiążę tego z alergią.Zjadłam drożdżówkę
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja waga tez poszla w gore o kg
Dziec spi, baby ogladaja bajki, maz w pracy, a ja pije rozgrzewajaca herbate, bo cos mnie rozklada... |
|
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominik też ma skok
Poczytałam na necie i teraz mam na co zwalić jego nadmierną aktywność w nocy Aga demotywuje taki dodatkowy kilogram , wiem. Aż się boję jak jutro wejdę na wagę po tej 30tce. A trzeba coś będzie zjeść żeby gospodarzom przykrości nie robić
|
#3519 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć.. witamy się obie chore..
Hania kaszle i katar ma.. nos cały zapchany, źle spała w nocy.. a ja mam chyba zapalenie ucha bo boli niesamowicie i promieniuje aż do szczęki.. oj niefajne uczucie.. Poza tym deszcz pada cały dzień i smutno tak jakoś.. Czyżby promyczki słońca utknęły gdzieś w Polsce? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za ząbki i współczuję choróbska..A Hani wychodzi kolejna jedynka i dwójka zarazem.. boooże to już będzie 6 zębów
|
||||
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no co Wyyyyy? killka pościków od rana?
Wróciłam z budy. Nie było ostatniego wykładu, facet sobie nie przyszedł. Na darmo 2 h czekaliśmy. To są kpiny...? a ma moją komórkę, mówił że będzie dzwonił w razie zmian.... Jak tak można nie szanować cennego czasu? Potem resztę napiszę, bo wiadomo: -facet zero-jedynkowy ( iustyna ) w domu z dzieckiem do innych obowiązków się nie poczuwa. Rozsypał herbatę w kuchni na podłogę i nie sprzątnął, bo przecież czasu nie miał
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Stronczek27;3282303 2
A gdzie pracujesz, co robisz? [/QUOTE] Pracuję w dużej firmie chemicznej, a zajmuję się wyjazdami zagranicznymi pracowników-robię wizy, kupuję bilety, załatwiam hotele itd. a adrenalinka, bo dużo rzeczy załatwia się na ostatnia chwile( nie z mojej winy ) , teraz np. robie wizy do Kataru, ale bezpośrednio w hotelu, bo w Polsce sie nie da. Uwielbiam te prace.Nie napiszę więcej bo JUlcia wstała i muszę da jej jabłuszko, bo robi bobki jak królik. |
|
|
|
#3522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co z tym robić?Musimy kupić w tym tyg spacerówkę i krzesełko do karmienia Nic mi się nie podoba, nie wiem co wybrać... Karolcia juz staje w łóżeczku, ledwo zaczęła raczkować a niedługo chodzić zacznie Idę zaraz ją kąpać. Może dzisiaj da mi pospać ![]() Pytanko: do jakiego lekarza mam się wybrać po zaświadczenie do pracy że karmię piersią?? Internisty czy ginekologa? |
|
|
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
elika mi się zadje że do ginekologa, ale mogę sie mylić
Nataszka, jakże mi przykro , cosik bateria mi sie chyba wyczerpała w ![]() a my juz umyte, Oli u dziadków, mąż w pracy a ja sama z Nati,wyjęłam jej dzisiaj huśtawkę, ale się cieszyła, teraz też siedzi w huśtawce, a mamusia spokojnie sobie siedzi przed kompem, ciekawe na jak długo, bo zaraz pewnie będę ja usypiała, umyłam okna u Oli w pokoju, posprzatałam domek, zaliczyliśmy spacerek, i prasowanie, uffff, tylko czekam aż mała uśnie i czekam na męża , mam nadzieje,że nie będzie mocno zmęczony![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- wiecie co Nati usneła, śpi w huśtawce, szok |
|
|
|
#3524 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla małej zdolniachy..Ja dostałam zaświadczenie od ginekologa, ale chyba zwykły lekarz też wystawi Cytat:
Ale miałaś pracowity dzień.. ja to się obijam na całego a nie, sorry - zmiotłam podłogi![]() Cytat:
![]() Hania śpi.. ciekawe jaka noc się szykuje.. a ja zrobiłam sobie kawkę i relaksuję się przed tv.. ucho troszkę mniej boli.. zrobiłam kompres z olejku kamforowego ![]() Aaa no i dziękuję wszystkim za odpowiedzi odnośnie opieki nad dzieckiem w razie rozstania.. ciekawe, jak to naprawdę wygląda.. |
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty kawa? o tej porze?? Kochana cos chcesz nam jeszcze powiedziec?? mąż w domu ?
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sie bardzo podobala kiedys praca w sekretariacie. Pracowalam w kilku firmach na tym stanowisku (kiedys nawet na stazu pol roku bylam w Strazy Pozarnej ) Dobry wieczor !!!! |
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Tż nauczył dzisiaj Sarę robić " cześć".
Na komendę (ale to zabrzmiało) "Sara zrób cześć" wyciąga rączkę i podaje Powtórzyła kilkakrotnie, więc wie o co chodzi. Oliweczka właśnie jak z językami w Ciebie w pracy? do Kataru..fiu fiu....ale komuś fajnie Carmela Sara miała kilka razy morfo, hemoglobina zawsze w normie była, więc raczej nie to. Ten typ tak ma chyba ![]() Lilii a co to to za avatar masz? ( zapomniałam wczoraj zapytać), gdzie się Radzio z kaczuszką podział? Ja też odradzam sleepy. W dotyku super się wydają, a zero chłonności. Dziubek chyba szlanaka musiała być wcześniej pęknięta że tak się stało? lepiej dzisiaj, goi się? Brunetka a Ala nadal tak w nocy wstaje do zabawy?
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
o jak dobrze że tak mało dziś naprodukowałyście
nie miałam czasu zajrzeć, Lila spała w dzien 2 razy po pół h, po obiedzie byliśmy na basenie więc padła przed 20 jak mucha..iustyna a co Ty mnie tu tak za plecami oczerniasz?? ![]() poszłam spac o północy, w międzyczasie 2 pobudki i ostateczna pobudka o 7..Cytat:
meszsares to ja doskonale znam tę przepiórczekę to nasz szlagier na coroczne piwako-biwaki, oj spiewało się kiedyś często ![]() Cytat:
za ząbki Lenka chyba przoduje w ilości zębów na wątku.i dużo zdrówka dla Was
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-10 o 20:15 |
||
|
|
|
#3529 | |||
|
Wtajemniczenie
|
HI
Zuzia Sto lat wszystkie niewyspane mamusieVaniliowa Brumek co chwile mnie zaskakujesz watki masochistyczne fiu fiu ![]() aha i ponawiam pytanie kiedy dajemy mięsko i jak dziś Tymciowi wchodziło jedzonko? gratuluje cmokania Cytat:
bo zdobyłam fajne buraczki i też bym ugotowała Cytat:
wiec warto chociaż spróbować jesć cześciej-ilości mogą być niweilkie ale regularność jest bardzo ważna a danio light na sb oczywiscie odpada(ale to pewnie wiesz) Cytat:
jako gówniarz miałam praktyki w biurze podróży i bardzo mi się podobało a ja z pytaniami do najlepszych doradców jak podawać żółtko- dawać po pół ugotowanego czy w trakcie gotowania wlać do zupki?
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
hmm...ja miałam zatkany kanalik, nie samo ujście, ale taką kropeczkę też miałam. Poszukałam co robić i delikatnie przekłułam zdezynfekowaną igłą. Nie bolało a pomogło + solidne rozmasowanie (z użyciem męża )Cytat:
sama też potrafię wypić kawę i iść spać ![]() Cytat:
![]() Sleep&play też odradzam ![]() możesz dawać i tak, i tak. Ale jeśli wlewasz do zupy to pamiętaj żeby już nie gotować, podgrzać tylko poniżej temp. wrzenia
|
|
|
#3531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jakie z Was kochane kobiety, że tak mało dzisiaj nagadałyście
![]() My byliśmy dziś dwie godzinki u mojej mamy, bo trzeba jej było pomóc w małym przemeblowaniu i komputer na nowo podłączyć. A potem pojechaliśmy do Ikei ... na obiad Mężowi się zachciało klopsików szwedzkich ![]() Tymuś cały dzień (wczoraj zresztą też) był aniołem. Roześmianym i rozgadanym aniołem ![]() Szkoda tylko, że cały dzień lało jak z cebra ![]() Cytat:
A rajd musiał się podobać. Adaś jest bardzo męskim niemowlakiem! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Kochana, nie prędzej niż przed 20 rokiem życia, jak tak dalej pójdzie Dziś miał jabłuszko i tylko jedną łyżeczkę zjadł Wczoraj prawie 1/4 słoiczka, a dziś się odwidziało. Natomiast jak mu daję jabłko w kawałku, obrane ze skórki, to chętnie je ssie i podgryza. Czyli smak jest ok, tylko konsystencja słoiczkowa mu nie pasuje.Dziś dałam mu też w ramach eksperymentu ugotowaną różyczkę brokuła. Wziął chętnie do łapki, oczywiście zaraz do buzi i ... tak się skrzywił, tak wzdrygnął, jakby to najgorsze świństwo było
|
|
#3532 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A męża nie mam, a co? ![]() Cytat:
super to musi być
|
||
|
|
|
#3533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hihi przypomina mi się taki dzielny stwór z epoki lodowcowej(chyba buck sie nazywał) który panicznie bał się brokuła ![]() Cytat:
my dziś też zrobiliśmy wycieczke do pizza hut Jasiek poczytał karte organoleptycznie a potem zasnął wieczorem był szał przy zmianie pościeli po to jest poduszkowy potwór po szaleństwie zasnął w kilka sekund ![]() ale nie chwalę żeby nie było
|
|
#3534 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() A Ty sie dziwisz, ze maz nic w domu nie zrobil. Co sie dziwic, jak mial taka misje do spelnienia ![]() Cytat:
Oj zdrowka dla Was dziewczyny! A promyczki byly dzis u nas, ale co z tego jak my nadal w domu... |
|||||||
|
|
|
#3535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A u nas roznie, szymek jest tak za mna steskniony, ze nie mam chwili. non stop sie tuli do mnie, szczesliwy, ze jestem. Az mi sie chce plakac, ze on teraz tak przezywa, zemnie nie ma. Paradoksalnie na poczatku bylo ok, a teraz inaczej. w gazecie mama i ja 20% na rzeczy z cocodrilo. Dzisiaj tez bylismy w pepco, pokupowalam malemu fajne bluzy a cena w sumie niewielka.
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-03-10 o 21:54 |
|||
|
|
|
#3536 | ||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Po powrocie do pracy trudniej mi znaleźć czas na wizaż. Ze względu na to, że wstaję teraz o 6.00 to skończyły się nocne nasiadówy... i zwykle już po 22 staram się leżeć w łóżeczku (no chyba, że weekend to mogę poszaleć ![]() A tak w ogóle to u nas wszystko w porządku, no może z wyjątkiem Helenkowego jedzenia nowych posiłków - chociaż tutaj też widzę światełko w tunelu.. i dzisiaj brokuły nawet zjadła... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Naataaszkaa dużo zdrowia dla Ciebie i Hani
|
||
|
|
|
#3537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas banan na razie nie przeszedł. Dałam mu kawałek kilka dni temu i okropnie się wzdrygał. Spróbuję jutro. Cytat:
Cytat:
2. To też znamy Wiem wiem, nudna jestem ![]() 3. I co? Spi dalej? Natka - a czemu Ty nie wpadasz? Jeszcze marzec trwa ![]() ![]() ,
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam powiedzieć dobranoc
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3540 | ||||
|
Zadomowienie
|
Melduje, ze zyje
Cytat:
Cytat:
Czyzby komus sie wpadło?? Ide czytac dalej, mozna to dwojako rozumiec ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- A Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

)

ale to już kolejna taka noc...
ale jem z rana sniadanie, a nigdy jak 8 lat pracuje nie wstalam rano jak szlam na 1 zmiane zeby zjesc sniadanie
12.06.2010
Nie wiążę tego z alergią.

za ząbki i współczuję choróbska..