|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
aż do mycia.O tak, Jantar uwielbiam za zapach, bo TŻ ma baaaardzo podobny perfum
|
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Antii - a na długość nie olejujesz?
trommelka - ja lubię jak mi się wywijają, ale właśnie tak, jak u Anti a nie tak, jak mi się wywijały na początku pielęgnacji - na pierwszych dwóch zdjęciach w moim albumie to dziadostwo widać. To zupełnie inne wywijanie, to pierwsze jest urocze a to drugie - okropne
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz uzylam jej pierwszy raz od grudnia jako maski po i nic takiego nie zauwazylam Takze probuj smialo!
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Antii - włosy cudowne, aż bije od nich zdrowy blask.
A końcówki? Idealne.
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100% chociaż moje wywijanie mnie jeszcze czasem doprowadza do szalu, bo czasem chcialabym, żeby byly idealnie proste, ale wiem, że tak się nie da ![]() Cytat:
![]() Zostala u rodziców, czyli zabiorę przy najbliższej okazji i spróbuję po myciu.. |
||
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Na długość Amla Gold, olej lniany, sezamowy, z orzechów arachidowych, Olisana.
Cytat:
Parę Waszych komentarzy i od razu zaczynam wierzyć w swoje włosy.
|
|
#2739 |
|
Nindżopesz
|
Antii, śliczne masz włosy, takie gładkie
Wypróbowałam żel lniany jako stylizator ale jednak mnie nie zachwyca, włosy po rozczesaniu są takie same jak bez niego (czeszę bo nienawidzę efektu mokrej włoszki, odciskanie niewiele pomaga) natomiast w dotyku wydają mi się mniej gładkie po użyciu żelu. Kombinuję dalej... |
|
|
|
#2740 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar się dopiero o tym przekonać
Zacznę od kwasu salicylowego, który chyba będzie najodpowiedniejszy do mojej cery z racji pozostałości po problemach z trądzikiem Czekam tylko aż dojdą zamówienia i w przyszły weekend mam zamiar spróbować Izus a jakich kwasów próbowałaś? ![]() Cytat:
Dozuje się idealnie ze względu na konsystencję, po malutkiej kropelce ![]() Trommelko to się ciesze, że służy krakowskie powietrze a Twój portfel jakoś przeboleje Właśnie ja tak strasznie chciałbym dorwać wreszcie maskę Bingo a to doszłam do wniosku, że trzeba zminimalizować swoje włosowe zbiory czyli powrót akcji denko A zakupy bardzo ładne, nie masz co żałować ![]() Narkoza faktycznie na włosy ma kiepski wpływ, mi wypadały jak szalone Ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku Antii89 masz piękne, zdrowe włosy I życzę żebyś jak najszybciej osiągnęła wymarzoną długość do talii, będzie co podziwiać nafiyqo i trommelko czym przykładowo tuningujecie Mypę? Bo ja muszę przyznać, że stoi u mnei na półce bez większego pożytku i zawzięłam się, że ją zużyję a po myciu trochę obciąża mi włosy i bardzo mi się spodobał pomysł stuningowania jej i nałożenia przed myciem, na co szczerze powiedziawszy wcześniej nie wpadłam ze względu na dośc treściwą konsystencję ![]() A ja i moje włoski bardzo polubiliśmy się z różowym mamowym płynem do kąpieli BD, do OMO jest po prostu cudowny
Edytowane przez orange blossom Czas edycji: 2012-03-10 o 17:43 |
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
To wy na wiosnę zaczynacie peelingi kwasami...?
Bałabym się. |
|
|
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpisuje się pod tym totalnie. Ja mam swojego Konika, nawet nie chce sobie wyobrażać że mógłby ktoś go wykorzystać w jakimś takim paskudym celu
|
|
#2743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się zastanawiam nad tym... Byłam dzisiaj w rossmanie i tak stałam przed tą pólką i stałam, i stałam, i stałam... Aż w końcu się wkurzyłam na samą siebie i wyszłam!. A później w domu sobie głośno myślę, no mogłam przecież wybrać którąś, a moja córa na to: to trzeba było zrobić wyliczankę! A tak po za tym to byłam już w 3 rossmanach i nie widziałam tej maści sutkowej, może mi któraś z Was z Warszawy powiedzieć gdzie kupiłyście? |
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
orange blossom świetny pomysł z tym olejem rycynowym! W opakowaniu po ZSK z pewnością dużo latwiej się dozuje
![]() Mypę tuninguję, jak każdą maskę przed myciem, czym się da Dla fajniejszej konsystencji dodawalam żóltko, miód, do tego panthenol i jakiś olej (często lniany, bo nakladany sam na wlosy często mi puszyl; ostatnio dodalam też heenary, czasem ląduje tam kilka kropel rycyny i orzech wloski Do zakupów wlosowych doszedl szampon Alterry i Isana z Babassu. No i Khadi.. Jeszcze muszę kupić jakąś odżywkę do paznokci i koniec absolutny bo wyczyścilam swoje studenckie konto do zera ![]() Wypadanie po narkozie.. Br.. Już się boję!! Mam wodę brzozową na zapas a teraz wcierkuję się Rzepą.. Może jakoś się uda A jak wypadanie ponarkozowe skumuluje się z wypadaniem przedwiosennym.. O rajciu! Aż strach się bać Nie dziękuję! )
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-10 o 18:04 |
|
|
|
#2745 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Alterra pomarańczowo-brzozowa zdeklasowała u mnie całkiem dwa pozostałe - włosy po zmyciu mięsiste, wygładzone, miękkie, nawilżone, zapach uwielbiam, skład ma piękny - ogółem moje włosy ją pokochały i właśnie siedzę sobie z nią na włoskach Cytat:
Dziękuję ZSK ma bardzo udane opakowania, uwielbiam u nich zamawiać a co do odżywki do paznokci, ja od ponad roku chyba jestem wierna Eveline diamentowej i oliwce, zużyłam już chyba kilkanaście buteleczek Trommelko nie będzie źle, Twoje włoski są zadbane i wcale nie będą chciały wypadać
Edytowane przez orange blossom Czas edycji: 2012-03-10 o 18:16 |
||
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to w następnym miesiącu, mam jeszcze hektolitry olei w domu, wystarczy ![]() Dedykacja muzyczna dla Ciebie na jutrzejszy dzień z Mypą: "Kombinuj dziewczyno, nim Twe wdzięki przeminą.." ![]() Wlaśnie o tej paznokciowej odżywce dużo dobrego przeczytalam dziś na KWC, więc czas się znów wybrać do Rossmanna.. Takie do końca zadbane niestety nie, ale już jest lepiej.. Dziękuję! A w tygodniu tudzież na weekendzie powtórka z hennowania, bo kolor mi nie chwycil, jak chcialam, jednak zdecydowanie za malo proszku. Glupek ze mnie, ale cóż.. Bywa i tak
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam hektolitry, ale dzielnie zużywam i na razie nie kupuję (ostatnio kupiłam olej z orzechów włoskich i to było ponad miesiąc temu chyba Bo faktycznie jest dość dobra według mnie, tylko trzeba przestrzegać zaleceń producenta i nie przegiąć z ilością bo można sobie kuku zrobić jak się przesadzi ![]() Są i pięknieją z każdym dniem, dopiero to będzie widać jak wiosna przyjdzie ![]() Ja robiłam glossa z dwa tygodnie temu na noc i spodziewałam się pięknych, brązowych włosów a tu... rude i to tak dość intensywnie
|
|
|
#2749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą ciekawa jestem, czy dalej będę miala fiola na punkcie wlosów, jak będę stara i pomarszczona ![]() Rudy piękny kolor! Oby ta wiosna przyszla już, bo doczekać się nie mogę tych powalających efektów pielęgnacji moich wlosów
|
||
|
|
|
#2750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To już chyba jest takie nieodwołalne, mówi się trudno Przynajmniej kiedyś będę miała takie przepiękne, długie włosy, może nawet nie będą chciały siwieć ani wypadać jak je będę dopieszczać olejami ajurwerdyjskimi ![]() Mi właściwie każdy kolor się podoba i jest przepiękny... u kogoś :co jest: Rudy od zawsze mi się podobał, już widzę oczami swej wyobraźni nieco wybujałej pięknie opadające kaskadą rude włosy do talii , lekko cieniowane od połowy pleców Ja w sumie najbardziej kocham zimę, ale moje włosy chyba zupełnie nie, więc dla nich nawet jestem w stanie tak bardzo się poświęcić
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gliceryny i pantenolu nie daje, bo maska juz je zawiera. Za to kombinuje z olejem rycynowym, kokosem (wciskam dziada gdzie sie da), olejkiem ze slodkich migdalow, aloesem, cynamonem (dla rozjasnienia ) i czasem z naftą.
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro będę szaleć i rozpieszczać swoje włosy do granic nieprzyzwoitości Może nawet pokuszę się o nałożenie jej po myciu? Na pewno dodam miodu A oprócz tego postawię na pełen spontan, ciekawa jestem co tam tez wyląduje
|
|
|
#2753 |
|
Przyczajenie
|
Ja właśnie dzisiaj złożyłam swoje pierwsze w życiu zamówienie z ZSK, nie mogę się doczekać wypróbowania nowych płukanek! Do tej pory był to tylko ocet jabłkowy, pozostawiony wcześniej na ok 2 tygodnie z różnymi ziołami (podobnie jak w ofercie Lawendowej Farmy
)-już robię miejsce w lodówce!
|
|
|
|
#2754 |
|
Nindżopesz
|
Wymyśliłam sobie, że moje włosy potrzebują poważnej tj. długotrwałej kuracji nawilżającej. No iii mam kilka pytań
Generalnie szukam czegoś taniego.- czy wystarczy dodawać miód do maseczek/odżywek/mieszać z olejami? Któryś konkretny jest bardziej polecany? Czasami niektórzy piszą, że miód spuszył im włosy - to znaczy, że nie nawilża czy olać ten efekt bo po dłuższym stosowaniu i odstawieniu będzie ok? - a może lepsza będzie gliceryna mieszana z powyższymi? Np. apteczne krople 86%? (takie mi wyguglowało) - dziewczyny z zakręconych wątków piszą też o żelu lnianym. On naprawdę ma właściwości jak humektant i wystarczy zamiast miodu, aloesu czy czegoś tam? |
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Red, ekspertem nie jeste, ale ;
Miód prawdziwy najlepszy czy lipowy, spadziowy czy jaki to znaczenia nie ma. Mi niestety nie służy kompletnie, choć nie ma co puszyć. Włosy za to robi szorstkie jakieś i takie niefajne. Gliceryna jaknajbardziej robi dobrz nawilżeniu, apteczna sie nada, jeszcze do tego panthenol i żel z kwasem hialuronowym, O lnianym nie wiem, bo nie probowalam. Znaczy próbowałam z mielonym, nie polecam
|
|
|
|
#2756 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Lniany używam ale nie zauważyłam efektów, gliceryna jest tania z tego co widzę, miód też... A, kupię jedno i drugie i potestuję... Najwyżej wyżrę miód.BTW rozkminiam porowatość, jeśli moje włosy schną około 2 - 2,5 godz to raczej tak w normie? |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najprościej- zafundować sobie maseczkę z gliceryną pod czepek. ![]() Aaa, i niektóre lokowane skarżą się, że po glicerynie tracą skręt, więc na to też należy zwrócić uwagę.
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dziś kupiłam glicerynę i dodałam do maski
![]() Siedze z tym na głowie
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej, ale z tego co pamiętam to Ty masz długie, prawda? Ja mam do ramion a mi schną też w ok.2h. Chociaż końcówki znacznie szybciej - są suche ![]() Co to oznacza?
Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-03-10 o 22:59 |
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

I kolor i blask i gęstość 
Takie proste do talii będą boskie, zwlaszcza, że świetnie Ci idzie!

Czekam tylko aż dojdą zamówienia i w przyszły weekend mam zamiar spróbować
Ale dziś dzień kobiet - należalo mi się odrobina rozpusty 

A jak wypadanie ponarkozowe skumuluje się z wypadaniem przedwiosennym.. O rajciu! Aż strach się bać