Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 15:26   #2731
Magdalene29
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Dla mnie okropny zapach, mogłam powąchać w Rossmannie
Chyba, że się szybko ulotni, to jakoś przemęczę.
Ale np zapach Jantaru uwielbiałam a też jest taki męski
Zmartwię Cię, ten zapach w ogóle się nie ulatnia, ja go czuję na włosach i przy każdym ruchu głową przez cały dzień aż do mycia.

O tak, Jantar uwielbiam za zapach, bo TŻ ma baaaardzo podobny perfum

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:26   #2732
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne!!! I kolor i blask i gęstość To wywijanie wcale nie jest okropne, zdrowe włosy tak mają
Dziękuję. Wiem, że muszę to przetrwać, bo ta długość "tak ma".
Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
O ja Cię! Takie proste do talii będą boskie, zwlaszcza, że świetnie Ci idzie! Powodzenia!!
Dziękuję!
Cytat:
No to silne są te Twoje włosy, zwłaszcza, że przechodziły najtrudniejszą dla końcówek długość - kiedy włosy ocierają się końcami o ramiona. Dalej będzie tylko lepiej
A jakich olei używasz?
Na końcówki najczęściej kokos lub ze słodkich migdałów.
Stary 2012-03-10, 15:31   #2733
Fubizka
Zakorzenienie

Antii - a na długość nie olejujesz?

trommelka - ja lubię jak mi się wywijają, ale właśnie tak, jak u Anti a nie tak, jak mi się wywijały na początku pielęgnacji - na pierwszych dwóch zdjęciach w moim albumie to dziadostwo widać. To zupełnie inne wywijanie, to pierwsze jest urocze a to drugie - okropne
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:32   #2734
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ach soo.. Do mixów jest dla mnie niezastąpiona! Zwlaszcza przed myciem z jakimś olejem, czasem żóltkiem Bo jak ją nakladalam po, to jednak trochę obciążala (ale ja mam tendencję do przesady, jeśli chodzi o ilość..) ale przy najbliższej okazji spróbuję ponownie
Kiedys o niej pisalysmy - ja tez mialam wrazenie, ze obciazala mi wlosy po myciu.
Teraz uzylam jej pierwszy raz od grudnia jako maski po i nic takiego nie zauwazylam Takze probuj smialo!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:33   #2735
Ula_87
Wtajemniczenie

Antii - włosy cudowne, aż bije od nich zdrowy blask.
A końcówki? Idealne.
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:46   #2736
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
trommelka - ja lubię jak mi się wywijają, ale właśnie tak, jak u Anti a nie tak, jak mi się wywijały na początku pielęgnacji - na pierwszych dwóch zdjęciach w moim albumie to dziadostwo widać. To zupełnie inne wywijanie, to pierwsze jest urocze a to drugie - okropne
Urocze to dobre określenie
Zgadzam się w 100% chociaż moje wywijanie mnie jeszcze czasem doprowadza do szalu, bo czasem chcialabym, żeby byly idealnie proste, ale wiem, że tak się nie da

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kiedys o niej pisalysmy - ja tez mialam wrazenie, ze obciazala mi wlosy po myciu.
Teraz uzylam jej pierwszy raz od grudnia jako maski po i nic takiego nie zauwazylam Takze probuj smialo!
Wlaśnie tak mi się wydawalo, ale nie bylam pewna
Zostala u rodziców, czyli zabiorę przy najbliższej okazji i spróbuję po myciu..

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 15:51   #2737
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Antii - a na długość nie olejujesz?
Na długość Amla Gold, olej lniany, sezamowy, z orzechów arachidowych, Olisana.

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Antii - włosy cudowne, aż bije od nich zdrowy blask.
A końcówki? Idealne.
Dziękuję.

Parę Waszych komentarzy i od razu zaczynam wierzyć w swoje włosy.
Stary 2012-03-10, 16:58   #2738
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Zaktualizowałam swój album.
Włosy
śliczne

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:35   #2739
Redhaired Witch
Nindżopesz

Antii, śliczne masz włosy, takie gładkie

Wypróbowałam żel lniany jako stylizator ale jednak mnie nie zachwyca, włosy po rozczesaniu są takie same jak bez niego (czeszę bo nienawidzę efektu mokrej włoszki, odciskanie niewiele pomaga) natomiast w dotyku wydają mi się mniej gładkie po użyciu żelu.
Kombinuję dalej...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:41   #2740
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Peelingi kwasami Chyba najlepsze co może być dla cery
Ja mam zamiar się dopiero o tym przekonać Zacznę od kwasu salicylowego, który chyba będzie najodpowiedniejszy do mojej cery z racji pozostałości po problemach z trądzikiem Czekam tylko aż dojdą zamówienia i w przyszły weekend mam zamiar spróbować Izus a jakich kwasów próbowałaś?

Cytat:
U mnie rycyna tylko na buzię i w maskach przed myciem, inaczej się nie lubimy Tym bardziej podziwiam Cię, że potrafisz ją umiejętnie nakladać na końcówki

Oj Kraków sluży, tylko portfel protestuje Przykladowo: Poszlam przed chwilą po bingo, bo mialo w środę być przy Nowym Kleparzu i co? Bingo brak, ale byla przecena maski Romantic (dobra do tuningowania + Dimethicone), dalam za nią cale 7,99 Potem tylko na sekundkę zahaczylam o zielarski na Szlaku i kupilam Biovaxa do suchych i zniszczonych (żólty) i olej ze slodkich migdalów Ale dziś dzień kobiet - należalo mi się odrobina rozpusty

Poza tym szykuje mi się chyba wizyta w szpitalu i narkoza, więc muszę je podratować i maziać się maskami i olejami póki mogę i mam silę
Wbrew pozorom olejem rycynowym ciężko obciążyć końcówki (albo to tylko moje końcówki się tak zachowują dziwnie :brzydal) Ja przelałam go jeszcze do buteleczki 15ml po keratynie z ZSK bo strasznie denerwowało mnie to, że często lał się po butelce i zostawiał tłuste ślady Dozuje się idealnie ze względu na konsystencję, po malutkiej kropelce
Trommelko to się ciesze, że służy krakowskie powietrze a Twój portfel jakoś przeboleje Właśnie ja tak strasznie chciałbym dorwać wreszcie maskę Bingo a to doszłam do wniosku, że trzeba zminimalizować swoje włosowe zbiory czyli powrót akcji denko A zakupy bardzo ładne, nie masz co żałować
Narkoza faktycznie na włosy ma kiepski wpływ, mi wypadały jak szalone Ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku

Antii89 masz piękne, zdrowe włosy I życzę żebyś jak najszybciej osiągnęła wymarzoną długość do talii, będzie co podziwiać

nafiyqo i trommelko czym przykładowo tuningujecie Mypę? Bo ja muszę przyznać, że stoi u mnei na półce bez większego pożytku i zawzięłam się, że ją zużyję a po myciu trochę obciąża mi włosy i bardzo mi się spodobał pomysł stuningowania jej i nałożenia przed myciem, na co szczerze powiedziawszy wcześniej nie wpadłam ze względu na dośc treściwą konsystencję

A ja i moje włoski bardzo polubiliśmy się z różowym mamowym płynem do kąpieli BD, do OMO jest po prostu cudowny

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011

Edytowane przez orange blossom
Czas edycji: 2012-03-10 o 17:43
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:43   #2741
visionAM
Zakorzenienie

To wy na wiosnę zaczynacie peelingi kwasami...?
Bałabym się.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:43   #2742
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Ostatnie zdjęcie jest po prostowaniu, rozprostowałam, żeby równo podciąć, normalnie nie prostuję wcale, chyba że na naprawdę ważne okazje. Prostuję tylko grzywkę i to też max 2 przejechania prostownicą.
Przedostatnie nie jest po prostowaniu a włosy wyglądają podobnie

Wydaje mi się, że to rozprostowanie, to kwestia tego, że dużo podcięłam tych posiepanych końcówek i one jak były tak mocno pocieniowane, to się skręcały. Jak są ścięte na prosto (teraz już prawie całkiem), to są bardziej proste, bo są cięższe przy końcach. No i włosy suszę po myciu. Jakbym nie wysuszyła, to pewnie by lekko falowały Ale nie suszę na szczotce, zwyczajnie suszarką i to jak najkrócej się da, większość wysycha sama a potem ok 2 min suszarka

Największy problem z włosami u mnie to teraz te krótsze włoski. One będą odstawać, choćby nie wiem co, bo ich końcówki są mocno powyginane i nawet jak nakładam olej, to one od niego "odskakują" Ogólnie włosy są w coraz lepszej kondycji ale nie widać tego, bo te krótsze odstające włoski psują cały efekt i nie mogę sobie z nimi poradzić

PS. Też kupiłam Isanę w promocji

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Ja wiem, że keratyna mi tych rozdwojonych nie sklei Raczej chodzi o to, żeby te, co są jeszcze zdrowe nie podzieliły losu sąsiadów Ale teraz dużo obcięłam i to 2 razy w ciągu tygodnia, więc straciłam kilka cm i już końcówki wyglądają ok. No ale wiadomo, 100% zdrowych nie mam Zależy mi, żeby końcówki wytrzymały jak najdłużej, żebym nie musiała ścinać do lata

Słyszałam o końskiej maści ale nie wiedziałam, że jest ze szpiku.
Ja nie jestem wegetarianką, jem mięso itd, ale dla mnie koń, to nie jest zwierze hodowlane, tylko domowe i kocham konie. Nigdy w życiu bym nie zjadła koniny np. Chyba bym umarła, jakby jakimś cudem koński szpik znalazł się na mojej głowie, brrrrr

Podpisuje się pod tym totalnie.

Ja mam swojego Konika, nawet nie chce sobie wyobrażać że mógłby ktoś go wykorzystać w jakimś takim paskudym celu
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 17:46   #2743
swieczka23
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie..

Zastanawiam się, który lepszy: ten dla Mam czy Alterra z migdałem i Alterra z brzozą

Ja też się zastanawiam nad tym... Byłam dzisiaj w rossmanie i tak stałam przed tą pólką i stałam, i stałam, i stałam...
Aż w końcu się wkurzyłam na samą siebie i wyszłam!.
A później w domu sobie głośno myślę, no mogłam przecież wybrać którąś, a moja córa na to: to trzeba było zrobić wyliczankę!

A tak po za tym to byłam już w 3 rossmanach i nie widziałam tej maści sutkowej, może mi któraś z Was z Warszawy powiedzieć gdzie kupiłyście?
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 18:02   #2744
trommelka
Zadomowienie

orange blossom świetny pomysł z tym olejem rycynowym! W opakowaniu po ZSK z pewnością dużo latwiej się dozuje Zdolniacha z Ciebie!

Mypę tuninguję, jak każdą maskę przed myciem, czym się da Dla fajniejszej konsystencji dodawalam żóltko, miód, do tego panthenol i jakiś olej (często lniany, bo nakladany sam na wlosy często mi puszyl; ostatnio dodalam też heenary, czasem ląduje tam kilka kropel rycyny i orzech wloski ) W takiej postaci baardzo lubię Mypę! Próbuj i kombinuj! Przez to, że ona jest gęsta, nie ścieka i super nadaje się pod czepek

Do zakupów wlosowych doszedl szampon Alterry i Isana z Babassu. No i Khadi.. Jeszcze muszę kupić jakąś odżywkę do paznokci i koniec absolutny bo wyczyścilam swoje studenckie konto do zera

Wypadanie po narkozie.. Br.. Już się boję!! Mam wodę brzozową na zapas a teraz wcierkuję się Rzepą.. Może jakoś się uda A jak wypadanie ponarkozowe skumuluje się z wypadaniem przedwiosennym.. O rajciu! Aż strach się bać

Nie dziękuję! (tak na zapas )

Uratuj!

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-10 o 18:04
Stary 2012-03-10, 18:11   #2745
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez swieczka23 Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam nad tym... Byłam dzisiaj w rossmanie i tak stałam przed tą pólką i stałam, i stałam, i stałam...
Aż w końcu się wkurzyłam na samą siebie i wyszłam!.
A później w domu sobie głośno myślę, no mogłam przecież wybrać którąś, a moja córa na to: to trzeba było zrobić wyliczankę!

A tak po za tym to byłam już w 3 rossmanach i nie widziałam tej maści sutkowej, może mi któraś z Was z Warszawy powiedzieć gdzie kupiłyście?
Mam wszystkie trzy i moje włosy zdecydowanie najbardziej polubiły Alterrę brzozowo pomarańczową BD dla mam u mnie nie sprawdził się wcale, właściwie to podobał mi się tylko zapach, dobroczynnego działania nie odnotowałam prawie wcale, używałam go tylko na końcówki lub do kąpieli, na szczęście już się kończy; Alterra migdałowa była już lepsza, włosy były trochę bardziej wygładzone i miękkie, fajnie sprawdza się to tuningowania masek ale efektów spektakularnych nie zużyłam, za co winię olej rycynowy w składzie który u mnie sprawdza się tylko na końcówki, na długości powoduje przesusz i piórowate siano (magia po prostu )
Alterra pomarańczowo-brzozowa zdeklasowała u mnie całkiem dwa pozostałe - włosy po zmyciu mięsiste, wygładzone, miękkie, nawilżone, zapach uwielbiam, skład ma piękny - ogółem moje włosy ją pokochały i właśnie siedzę sobie z nią na włoskach

Cytat:
orange blossom świetny pomysł z tym olejem rycynowym! W opakowaniu po ZSK z pewnością dużo latwiej się dozuje Zdolniacha z Ciebie!

Mypę tuninguję, jak każdą maskę przed myciem, czym się da Dla fajniejszej konsystencji dodawalam żóltko, miód, do tego panthenol i jakiś olej (często lniany, bo nakladany sam na wlosy często mi puszyl; ostatnio dodalam też heenary, czasem ląduje tam kilka kropel rycyny i orzech wloski ) W takiej postaci baardzo lubię Mypę! Próbuj i kombinuj! Przez to, że ona jest gęsta, nie ścieka i super nadaje się pod czepek

Do zakupów wlosowych doszedl szampon Alterry i Isana z Babassu. No i Khadi.. Jeszcze muszę kupić jakąś odżywkę do paznokci i koniec absolutny bo wyczyścilam swoje studenckie konto do zera

Wypadanie po narkozie.. Br.. Już się boję!! Mam wodę brzozową na zapas a teraz wcierkuję się Rzepą.. Może jakoś się uda A jak wypadanie ponarkozowe skumuluje się z wypadaniem przedwiosennym.. O rajciu! Aż strach się bać

Nie dziękuję! (tak na zapas )
Faktycznie nieskromnie powiem, że to był w moim przypadku strzał w dziesiątkę Dziękuję
ZSK ma bardzo udane opakowania, uwielbiam u nich zamawiać Dziękuję bardzo Jutro będę kombinować przed myciem wieczorem i rozpieszczać moje włosy, czekam jeszcze na zamówienie z ZSK i naturalisa, powinnam dostać parę ciekawych rzeczy a co do odżywki do paznokci, ja od ponad roku chyba jestem wierna Eveline diamentowej i oliwce, zużyłam już chyba kilkanaście buteleczek
Trommelko nie będzie źle, Twoje włoski są zadbane i wcale nie będą chciały wypadać Moje to co innego, to jeszcze były sprzed czasów Wizażowej pielęgnacji i nawet chyba bez narkozy zaczęłyby wypadać

Edytowane przez orange blossom
Czas edycji: 2012-03-10 o 18:16
Stary 2012-03-10, 18:26   #2746
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Mam wszystkie trzy i moje włosy zdecydowanie najbardziej polubiły Alterrę brzozowo pomarańczową BD dla mam u mnie nie sprawdził się wcale, właściwie to podobał mi się tylko zapach, dobroczynnego działania nie odnotowałam prawie wcale, używałam go tylko na końcówki lub do kąpieli, na szczęście już się kończy; Alterra migdałowa była już lepsza, włosy były trochę bardziej wygładzone i miękkie, fajnie sprawdza się to tuningowania masek ale efektów spektakularnych nie zużyłam, za co winię olej rycynowy w składzie który u mnie sprawdza się tylko na końcówki, na długości powoduje przesusz i piórowate siano (magia po prostu )
Alterra pomarańczowo-brzozowa zdeklasowała u mnie całkiem dwa pozostałe - włosy po zmyciu mięsiste, wygładzone, miękkie, nawilżone, zapach uwielbiam, skład ma piękny - ogółem moje włosy ją pokochały i właśnie siedzę sobie z nią na włoskach

Faktycznie nieskromnie powiem, że to był w moim przypadku strzał w dziesiątkę Dziękuję
ZSK ma bardzo udane opakowania, uwielbiam u nich zamawiać Dziękuję bardzo Jutro będę kombinować przed myciem wieczorem i rozpieszczać moje włosy, czekam jeszcze na zamówienie z ZSK i naturalisa, powinnam dostać parę ciekawych rzeczy a co do odżywki do paznokci, ja od ponad roku chyba jestem wierna Eveline diamentowej i oliwce, zużyłam już chyba kilkanaście buteleczek
Trommelko nie będzie źle, Twoje włoski są zadbane i wcale nie będą chciały wypadać Moje to co innego, to jeszcze były sprzed czasów Wizażowej pielęgnacji i nawet chyba bez narkozy zaczęłyby wypadać
Kusiicie tą Alterrą Ale to w następnym miesiącu, mam jeszcze hektolitry olei w domu, wystarczy

Dedykacja muzyczna dla Ciebie na jutrzejszy dzień z Mypą: "Kombinuj dziewczyno, nim Twe wdzięki przeminą.."
Wlaśnie o tej paznokciowej odżywce dużo dobrego przeczytalam dziś na KWC, więc czas się znów wybrać do Rossmanna..
Takie do końca zadbane niestety nie, ale już jest lepiej.. Dziękuję!

A w tygodniu tudzież na weekendzie powtórka z hennowania, bo kolor mi nie chwycil, jak chcialam, jednak zdecydowanie za malo proszku. Glupek ze mnie, ale cóż.. Bywa i tak

Uratuj!
Stary 2012-03-10, 18:37   #2747
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
A kupowalaś ostatnio Mypę, czy masz jeszcze zapasy wcześniejsze? Bo ciągle chodzi pogloska, że coraz trudniej ją dostać i nie wiadomo ile w tym prawdy
Tak przynajmniej bylo w styczniu/lutym, jak czytalam ten wątek regularnie, ale w nadrabianiu póki co nadal tkwię na 25 stronie..
Coś w tym jest, ostatni raz widziałam ją w Naturze gdzieś w listopadzie. Wzięłam wtedy szampon z Mypy, ignorując maskę :-P Szkoda, przekonałabym się o jej wpływie na moje włosy, a teraz naprawdę nigdzie jej nie widzę.
Stary 2012-03-10, 18:37   #2748
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Kusiicie tą Alterrą Ale to w następnym miesiącu, mam jeszcze hektolitry olei w domu, wystarczy

Dedykacja muzyczna dla Ciebie na jutrzejszy dzień z Mypą: "Kombinuj dziewczyno, nim Twe wdzięki przeminą.."
Wlaśnie o tej paznokciowej odżywce dużo dobrego przeczytalam dziś na KWC, więc czas się znów wybrać do Rossmanna..
Takie do końca zadbane niestety nie, ale już jest lepiej.. Dziękuję!

A w tygodniu tudzież na weekendzie powtórka z hennowania, bo kolor mi nie chwycil, jak chcialam, jednak zdecydowanie za malo proszku. Glupek ze mnie, ale cóż.. Bywa i tak
Bo to taka czysta dobroć dla włosów w płynie Też mam hektolitry, ale dzielnie zużywam i na razie nie kupuję (ostatnio kupiłam olej z orzechów włoskich i to było ponad miesiąc temu chyba )
Nim wdzięki moich włosów przeminą jak dalej je tak będę maltretować
Bo faktycznie jest dość dobra według mnie, tylko trzeba przestrzegać zaleceń producenta i nie przegiąć z ilością bo można sobie kuku zrobić jak się przesadzi
Są i pięknieją z każdym dniem, dopiero to będzie widać jak wiosna przyjdzie
Ja robiłam glossa z dwa tygodnie temu na noc i spodziewałam się pięknych, brązowych włosów a tu... rude i to tak dość intensywnie No cóż, nie mam im w sumie tego za złe, henna pewno wzięła górę nad indygo (które w sumie jest aktywne przez ok dwóch godzin chyba) tak sobie myślę, brawo ja!

Stary 2012-03-10, 18:49   #2749
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, ostatni raz widziałam ją w Naturze gdzieś w listopadzie. Wzięłam wtedy szampon z Mypy, ignorując maskę :-P Szkoda, przekonałabym się o jej wpływie na moje włosy, a teraz naprawdę nigdzie jej nie widzę.
Mi jakoś nie jest po drodze do Natury, ale kiedyś będę musiala się wybrać i poszukać

Cytat:
Bo to taka czysta dobroć dla włosów w płynie Też mam hektolitry, ale dzielnie zużywam i na razie nie kupuję (ostatnio kupiłam olej z orzechów włoskich i to było ponad miesiąc temu chyba )
Nim wdzięki moich włosów przeminą jak dalej je tak będę maltretować
Bo faktycznie jest dość dobra według mnie, tylko trzeba przestrzegać zaleceń producenta i nie przegiąć z ilością bo można sobie kuku zrobić jak się przesadzi
Są i pięknieją z każdym dniem, dopiero to będzie widać jak wiosna przyjdzie
Ja robiłam glossa z dwa tygodnie temu na noc i spodziewałam się pięknych, brązowych włosów a tu... rude i to tak dość intensywnie No cóż, nie mam im w sumie tego za złe, henna pewno wzięła górę nad indygo (które w sumie jest aktywne przez ok dwóch godzin chyba) tak sobie myślę, brawo ja!
Wlaśnie po to kombinujemy, żeby one piękne byly zawsze!
Swoją drogą ciekawa jestem, czy dalej będę miala fiola na punkcie wlosów, jak będę stara i pomarszczona
Rudy piękny kolor!
Oby ta wiosna przyszla już, bo doczekać się nie mogę tych powalających efektów pielęgnacji moich wlosów

Uratuj!
Stary 2012-03-10, 19:10   #2750
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Wlaśnie po to kombinujemy, żeby one piękne byly zawsze!
Swoją drogą ciekawa jestem, czy dalej będę miala fiola na punkcie wlosów, jak będę stara i pomarszczona
Rudy piękny kolor!
Oby ta wiosna przyszla już, bo doczekać się nie mogę tych powalających efektów pielęgnacji moich wlosów
I oby były
To już chyba jest takie nieodwołalne, mówi się trudno Przynajmniej kiedyś będę miała takie przepiękne, długie włosy, może nawet nie będą chciały siwieć ani wypadać jak je będę dopieszczać olejami ajurwerdyjskimi
Mi właściwie każdy kolor się podoba i jest przepiękny... u kogoś :co jest: Rudy od zawsze mi się podobał, już widzę oczami swej wyobraźni nieco wybujałej pięknie opadające kaskadą rude włosy do talii , lekko cieniowane od połowy pleców Ale jakoś siebie w ogóle w żadym kolorze nie widzę, mam wrażenie że zmieniłoby się to gdyby były wreszcie długie i zdrowe
Ja w sumie najbardziej kocham zimę, ale moje włosy chyba zupełnie nie, więc dla nich nawet jestem w stanie tak bardzo się poświęcić

Stary 2012-03-10, 19:20   #2751
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nafiyqo i trommelko czym przykładowo tuningujecie Mypę? Bo ja muszę przyznać, że stoi u mnei na półce bez większego pożytku i zawzięłam się, że ją zużyję a po myciu trochę obciąża mi włosy i bardzo mi się spodobał pomysł stuningowania jej i nałożenia przed myciem, na co szczerze powiedziawszy wcześniej nie wpadłam ze względu na dośc treściwą konsystencję

A ja i moje włoski bardzo polubiliśmy się z różowym mamowym płynem do kąpieli BD, do OMO jest po prostu cudowny
Czym? Tak, jak trommelka - czym sie da
Gliceryny i pantenolu nie daje, bo maska juz je zawiera.
Za to kombinuje z olejem rycynowym, kokosem (wciskam dziada gdzie sie da), olejkiem ze slodkich migdalow, aloesem, cynamonem (dla rozjasnienia ) i czasem z naftą.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 19:45   #2752
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Czym? Tak, jak trommelka - czym sie da
Gliceryny i pantenolu nie daje, bo maska juz je zawiera.
Za to kombinuje z olejem rycynowym, kokosem (wciskam dziada gdzie sie da), olejkiem ze slodkich migdalow, aloesem, cynamonem (dla rozjasnienia ) i czasem z naftą.

Jutro będę szaleć i rozpieszczać swoje włosy do granic nieprzyzwoitości Może nawet pokuszę się o nałożenie jej po myciu? Na pewno dodam miodu Uwielbiam nim tuningować maski a teraz skoro jestem znowu ruda mogę bez obaw ładować go do masek bo wcześniej bałam się, że rozjaśni mi brąz A oprócz tego postawię na pełen spontan, ciekawa jestem co tam tez wyląduje

Stary 2012-03-10, 21:39   #2753
marquisdered
Przyczajenie

Ja właśnie dzisiaj złożyłam swoje pierwsze w życiu zamówienie z ZSK, nie mogę się doczekać wypróbowania nowych płukanek! Do tej pory był to tylko ocet jabłkowy, pozostawiony wcześniej na ok 2 tygodnie z różnymi ziołami (podobnie jak w ofercie Lawendowej Farmy)-już robię miejsce w lodówce!
marquisdered jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 22:06   #2754
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wymyśliłam sobie, że moje włosy potrzebują poważnej tj. długotrwałej kuracji nawilżającej. No iii mam kilka pytań Generalnie szukam czegoś taniego.

- czy wystarczy dodawać miód do maseczek/odżywek/mieszać z olejami? Któryś konkretny jest bardziej polecany? Czasami niektórzy piszą, że miód spuszył im włosy - to znaczy, że nie nawilża czy olać ten efekt bo po dłuższym stosowaniu i odstawieniu będzie ok?

- a może lepsza będzie gliceryna mieszana z powyższymi? Np. apteczne krople 86%? (takie mi wyguglowało)

- dziewczyny z zakręconych wątków piszą też o żelu lnianym. On naprawdę ma właściwości jak humektant i wystarczy zamiast miodu, aloesu czy czegoś tam?

Stary 2012-03-10, 22:18   #2755
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Red, ekspertem nie jeste, ale ;

Miód prawdziwy najlepszy czy lipowy, spadziowy czy jaki to znaczenia nie ma.
Mi niestety nie służy kompletnie, choć nie ma co puszyć. Włosy za to robi szorstkie jakieś i takie niefajne.

Gliceryna jaknajbardziej robi dobrz nawilżeniu, apteczna sie nada, jeszcze do tego panthenol i żel z kwasem hialuronowym,

O lnianym nie wiem, bo nie probowalam. Znaczy próbowałam z mielonym, nie polecam
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 22:39   #2756
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Red, ekspertem nie jeste, ale ;

Miód prawdziwy najlepszy czy lipowy, spadziowy czy jaki to znaczenia nie ma.
Mi niestety nie służy kompletnie, choć nie ma co puszyć. Włosy za to robi szorstkie jakieś i takie niefajne.

Gliceryna jaknajbardziej robi dobrz nawilżeniu, apteczna sie nada, jeszcze do tego panthenol i żel z kwasem hialuronowym,

O lnianym nie wiem, bo nie probowalam. Znaczy próbowałam z mielonym, nie polecam
Dzięki Ci Lniany używam ale nie zauważyłam efektów, gliceryna jest tania z tego co widzę, miód też... A, kupię jedno i drugie i potestuję... Najwyżej wyżrę miód.

BTW rozkminiam porowatość, jeśli moje włosy schną około 2 - 2,5 godz to raczej tak w normie?

Stary 2012-03-10, 22:43   #2757
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
- a może lepsza będzie gliceryna mieszana z powyższymi? Np. apteczne krople 86%? (takie mi wyguglowało)
gliceryna w pewnych warunkach (przy wilgotności powietrza nie jest mniejszej niż 65%) ma właściwości higroskopijne, czyli pobiera wilgoć z otoczenia i oddaje włosowi. Ale czasami może to zachodzić w drugą stronę, więc teoetycznie trzeba uważać, żeby sobie nie zaszkodzić.
Najprościej- zafundować sobie maseczkę z gliceryną pod czepek.

Aaa, i niektóre lokowane skarżą się, że po glicerynie tracą skręt, więc na to też należy zwrócić uwagę.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 22:46   #2758
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja właśnie dziś kupiłam glicerynę i dodałam do maski
Siedze z tym na głowie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 22:58   #2759
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dzięki Ci Lniany używam ale nie zauważyłam efektów, gliceryna jest tania z tego co widzę, miód też... A, kupię jedno i drugie i potestuję... Najwyżej wyżrę miód.

BTW rozkminiam porowatość, jeśli moje włosy schną około 2 - 2,5 godz to raczej tak w normie?

Ojej, ale z tego co pamiętam to Ty masz długie, prawda?

Ja mam do ramion a mi schną też w ok.2h. Chociaż końcówki znacznie szybciej - są suche

Co to oznacza?

Edytowane przez Ula_87
Czas edycji: 2012-03-10 o 22:59
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 23:10   #2760
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
gliceryna w pewnych warunkach (przy wilgotności powietrza nie jest mniejszej niż 65%) ma właściwości higroskopijne, czyli pobiera wilgoć z otoczenia i oddaje włosowi. Ale czasami może to zachodzić w drugą stronę, więc teoetycznie trzeba uważać, żeby sobie nie zaszkodzić.
Najprościej- zafundować sobie maseczkę z gliceryną pod czepek.

Aaa, i niektóre lokowane skarżą się, że po glicerynie tracą skręt, więc na to też należy zwrócić uwagę.
Dzięki, tracenie skrętu mnie nie przeraża, czepek też mam

Cytat:
Ojej, ale z tego co pamiętam to Ty masz długie, prawda?

Ja mam do ramion a mi schną też w ok.2h. Chociaż końcówki znacznie szybciej - są suche

Co to oznacza?
Tak, długie. Chociaż zawsze mnie zastanawiało co to ma do rzeczy, czy całość nie schnie w równym tempie? Bardzo krótkie rozumiem, lepszy przewiew

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości