|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
no agent to on jest że hej, teraz już się boję nawet na 1min zostawić go jak jestem sama i musze do wc ![]() ja też nie lubie glubul, a teraz tym bardziej bo jakoś nadal mam obawy żeby tam pchać łapki ![]() Też się boję tego.... Cytat:
poza tym te miśki mega pedałowato wyglądają
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hejo
![]() Poczytałam, ale nie mam czasu poodpowiadać ![]() Moje dziecię spało dzisiaj 5 godzin ciągiem w dzień - w trakcie i po spacerze a teraz leży i gada... wcześniej pokłócił się z zabawkami z leżaczkaA ja właśnie zrobiłam zakupy na all - 10 puszek mleka ![]() Niedługo mamy gościa, musimy wykąpać w międzycasie dziecię więc papa
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Do dziewczyn, które walczyły z pleśniawkami: co pomogło i po jakim czasie? Ja na razie stosuję aphtin, ale coś marnie idzie...[/QUOTE]
Nystatyna w zawiesinie Apthin jest za słaby jak już są zaawansowane a antybiotyk od razu pomógł karmisz piersią to też smaruj tym sutki. Jak ręką odjoł. |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które sa po sn mam pytanko. Kiedy moge się władować do wanny pelnej wody bo mam dosc prysznica
|
|
|
|
#575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chłopina przecież! bez obaw- nadrobi ![]() Cytat:
sikała często, gdy przykładałam zimną chusteczkę do wytarcia Cytat:
oj tam obrzydliwy- ale skuteczny ![]() Cytat:
Cytat:
10 puszek mleka?? wow, ile Cię zakupy wyniosły??
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
już mi pięknie mały spał odłożyłam go do łóżeczka do góry siostra tż zaczeła drzec sie na małą ta zaczeła tupac gierami i sie drzec a u nas na dole bardzo to słychać no i juz mały nie śpi i już mam mega ku..rwa , nienawidze z nimi mieszkać tak to jest jak sie z kimś dzieli dom
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiec podłączę się pod twoje pytanko
|
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- przed kąpielą zważyłam miśka a więc waży już 6,5kg i ma 68cm ![]() ciekawe co z tą naszą Aniulą? szukałam jej nr w K. ale nie podała
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tydzień temu miał 6,1kg a udaje ci się wymierzyć małego dość dokładnie mi się jeszcze nie udało
|
|
|
#580 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
dziewczyny dziś dzień mężczyzn ponoć. Dzisiaj będę się po raz pierwszy rozdziewiczać po porodzie
|
|||
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
dxiewczyny nawet nie wiecoie jakie to wsparcie wiedziec ze inni tez maja takie same problemy. dziekuje za rady i sprobujemy,najwazniejsze zeby udalo sie choc raz w nocy 3h pospac,podobno wtedy organizm sie regeneruje a ja juz padam na twarz.
a powiedzcie mi jeszcze czy wasze dzieci zasypiaja po mleczku czy musicie je jakos oddzielnie usypiac? wydaje mi sie to logiczne w nocy a w dzien to mozna jakos ogarnac pozabawiac i usypiac inaczej. ale w nocy sobie nie wyobrazam,tylko ze najczesciej nasza hanula zrobi sobie kupsztala podczas karmienia i trzeba przewijac i i tak sie wybudza. idealem byloby gdyby zasypiala sama w lozeczku jak mmoniki dzidzia. kurcze kobieto jak to zrobilas?!
|
|
|
|
#582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mojego też przyzwyczajam do hałasu w dzien niralnie gra tv radio ja z tż normalnie gadamy przy nim jak spi ale wieczorem jest nauczony zasypianiua w ciszy to jest jego czas na wyciszenie sie a u nas niestety kazde tapniecie slychac wiec jak mala biega tupie gierami to bardzo słychac a jak przesowaja kanape to juz masakra wczoraj o 21 w salonie skladała kanape i szurała nogami od wyra po podlodze poszlam sprawdzic co ona rbi ? czy jej sie zachcialo o 21 robic przemeblowanie bo az mnie zaczeły wku..rwiac te dzwieki maly zaczal sie wybudzac no ale okazalo sie ze kanape sklada jak by tego wczesniej nie mozna było zrobić tym bardziej ze ewie ze u nas na dole bardzo to słychac sory za błedy ale małego mam na klacie jedna reka go trzy,mam a druga pisze
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
dopiero teraz zauwazylam ze jestem ostatnia ktora urodzila w lutym
rzutem na tasme udalo mi sie jeszcze 28ego a jednak nikt nie skusil sie na porod 29ego? kurcze moze anusia tez juz po?i pewnie zgarnie cala pule z zakladu,nalezy jej sie! |
|
|
|
#585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój zasypia mi na rekach podczas karmienia i odkładam go do łózeczka czasem sie przebudzi to szybko klade mu miedzy raczki pieluszke by mógł ja sobie przytulic kawalek naciaga sobie na buzke i spi a w dzien robie tak samo kłade go do łózeczka daje smoczusia nasuwam mu kawałek pieluszki na buzke kłade swoja reke na jego pleckach lub dupci i hgo delikatnie kolebie troche sie powierci i po chwili juz spi wtulony w pieluchetak mniej wiecej to wyglada
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wiesz pi razy oko czasami moze miec wiecej bo ja go sobie klade na stół zaznaczam głowke potem lekko prostuje jego nozke choc to trudne bo on strasznie wierzga tymi gierkami i potem biore miare i sprawdzam ile wyszło
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zabierasz mu potem tą pielusię?
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jest moja Pearl??
Gwiazdeczko??? ![]() Cytat:
Forum jest po to, aby siebie wspierać- służymy pomocą ![]() Poza tym nie tylko MMONIKA potrafi usypiać dziecko w swoim łóżeczku, ale również inne dziewczyny to potrafią, ale się z tym tak nie obnosi... (bez urazy )
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zostawie to bez komentarza... ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- chyba się komuś coś zbliża - jakaś ciocia z ameryki??? [/QUOTE] bo ja to mam ciągłą schizę, zeby się mały nie udusił.... tez się na początku tego bałam ale tak zasypia tak mu sie dobze spi wiec mu zostawiam fakt na poczatku co godzinke chodizlam sprawdzac czy wszytsko ok
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
ej no laski,chodzio mi tylko o to ze daje to nadzieje dla mnie ze komus sie udalo nauczyc dziecko zasypiania w lozeczku-co podziwiam! a ze akurat mmonika napisala to o do niej sie odnioslam,ale widac jest wiecej takich przypadkow,co daje jeszcze wieksza nadzieje
wiec nie obrazac sie tylko byc z siebie dumnym!
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja to mam ciągłą schizę, zeby się mały nie udusił....
tez się na początku tego bałam ale tak zasypia tak mu sie dobze spi wiec mu zostawiam fakt na poczatku co godzinke chodizlam sprawdzac czy wszytsko ok [/QUOTE]to na czerwono wyżej było do Agatka, ze pojechała po bandzie ![]() a co do spania to ja się przyczajam, zeby małego przeniesc na noc juz do jego pokoiku (teraz spi w koszu obok naszego łózka w sypialni)... ale nadal mam stracha... co prawda pokoik bliziutko sypialni bo tylko korytarz dzieli ale i tak sie boje...
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
czy ktos zna i wdrazal latwy plan wg tracy hogg z ksiazki jezyk niemowlat?
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
tez się na początku tego bałam ale tak zasypia tak mu sie dobze spi wiec mu zostawiam fakt na poczatku co godzinke chodizlam sprawdzac czy wszytsko ok
[/QUOTE]to na czerwono wyżej było do Agatka, ze pojechała po bandzie ![]() a co do spania to ja się przyczajam, zeby małego przeniesc na noc juz do jego pokoiku (teraz spi w koszu obok naszego łózka w sypialni)... ale nadal mam stracha... co prawda pokoik bliziutko sypialni bo tylko korytarz dzieli ale i tak sie boje...[/QUOTE]wiem wiem kochan ado kogo to było skierowane - ja tylko to skomentowałam po swojemu ![]() no ja mam jego pokoik obok naszego ze tez tylko maly korytarzyk jest narazie z nim nie spie w jednym pokoju bo nie ma jeszcze tam kanapy bo póxniej jak bedzie robiony remontr naszego pokoju to gdzies sie bedziemy musieli przeniesc ze spaniem
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
no sorry, ale ja to znam na pamięć na tym forum
- trochę to nudne zaczyna się robić, bo wiele z nas też tak nauczyło dziecko, ale się tym nie przechwala co chwila, bo to powinno być normalne Jednym się udaje, drugim nie, ale to kwestia czasu i cierpliwości
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze tyle człowiek na odwyku ze potem paroma łykami się upija ...NAsz junior spi i smieje się w głos przez sen
|
|
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
no sory ale twoje codzienne historie o kupach twojego dzieck ate zjuz zaczynaja sie robic nudne i tak samo na poprzednich forach twoje nawijanei w kółko o łózeczku ze chcesz taki kolor ale takeigo nie maja i sranie w banie też zostawiłam bez komentarza wiec jak ciew tak drazni co pisze o po prostu omijaj moje posty i bedzie spokoj ja twoje pomijam i zostawiam bez komentarza a tez duzo twoich postów mnie drażni
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ojj to jest super widok mojemu tez coraz czesciej udaje sie zasmiac na głos
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
nie kłócić mi się tu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

straznie nie lubię globułek 
młoda ockła się o 23.50 na papu, zasnęła bez problemu, myslałam, że mi prześpi z 6 godzin (marzenie
) a ona 4.30 się budzi jak z zegarkiem w ręku na żarcie
a ja? obudziłam się przed 3 bo mi laptop sam się włączył
'baza wirusów została zaktualizowana" 

bo się boję jak jakaś dziewica 

Gwiazdeczko??? 
nie kłócić mi się tu