|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Będą piękne, już są ![]() Miśka, Ty wiesz co ja sądze o Twoich włosiskach Byłam dzisiaj w Rossmanie, ale nie brałam nic dla siebie. Trudno mi było wyjść ze sklepu bez niczego dla włosków ![]() Wypadałoby odkurzyć.. Lenia mam
|
#59132 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki sklad ma ta maska, jak czesto jak nakladasz i w jaki sposob? Ugniatasz wloski albo robisz plunking po umyciu (z zelem of course)? W tej chwili widze dwa wyjscia - albo jakas zmiana w kosmetykach: przede wszystkim inny olej, jakis lzejszy - u mnie efekt wow wywolaly slodkie migdaly, zaleta jest tez to ze jest niedrogi i latwo dostepny; ponadto balsam babuni jest nielubiany przez calkiem sporo dziewczyn, wiec moze warto zastapic go ktoras joanna naturia, np. len i rumianek, miod i cytryna, zielona herbata i pokrzywa; no i zobaczymy jak z ta maska, bo nie znam jej niestety.Drugie wyjscie to zalozyc ze to kryzys i przeczekac... Ale sugerowalabym Ci jeszcze pokombinowac, a nuz znajdziemy winowajce ale bogata... Ma silikon, quat i polyquat ale tak mysle ze np. latem to chyba bylby nawet plus tej odzywki co?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, czy Wasze wlosy tez sa po dyfuzorze troche pogniecione? Bo moje gdy schna naturalnie to regularnie faluja, a po dyfuzorze sa miejscami takie pogięte... Mam taki o dosc krotkich tych bolcach, z kryzą. Moze on sie nie nadaje do takich dlugich wlosow? Czy raczej cos zle robie? Wy swoje wlosy wkladacie tak "byle jak" do tego dyfuzora czy jakos je nawijacie na te bolce albo zawijacie wokol wlasnej osi? Miska, masz swietny awatar Mam wrazenie ze Twoje wloski pieknieja w oczach! A na avie przypominaja mi moje z czasow swietnosci, i skretem, i dlugoscia, i kolorem (choc moje byly chyba minimalnie jasniejsze) Ja dzis nareszcie siedze z olejem lnianym ![]() ![]() Druga obserwacja: wlosy mylam odzywka ostatni raz 3 dni temu (troche przeciagnelam ze wzgledu na trening dzis przed poludniem, no a teraz siedze z olejem i tak oto pyknęły 3 doby ) i od razu po myciu wygladaly tlustawo, ale co ciekawe, stopien tego przetluszczenia zwiekszyl sie tylko troche w ciagu tych 3 dni. Natomiast gdy myje szamponem to po umyciu sa swieze, ale po 3 dniach wygladaja znacznie gorzej niz teraz
|
|
|
#59133 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze jak nie uczesze i zrobie plunking (albo nawet bez) to takie mam
W załączniku zdjęcia mego artystycznego nieładu pseudo lokowego. Ale znalazłam jeden plus, po kuracji z CG mam błyszczące i mięciutkie włosiska. (p.s loki nie przeżyły 4-godzinnego ściśnięcia pod toczkiem )
|
|
|
|
#59134 | ||
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10291
Cytat:
![]() Cytat:
Sama zobaczysz Jak będzie coś nie tak to rozczesz tuz przed wyjsciem z domu całkiem suche (nie wiesz tego ode mnie )Ba - moją? A niby przypadek beznadziejny
|
||
|
|
|
#59135 |
|
Raczkowanie
|
bordowa spróbuj podpinac spinkami wlosy u nasady, ja dzisiaj chyba po raz pierwszy dobrze to zrobilam i faktycznie wlosy jakby uniesione
ale nie mam zdjec... Nastepnym razem zrobie ![]() Jestem dzisiaj bardzo zadowolona ze swoich wlosow, ladnie sie pokrecily, sa blyszczace, niestety po wyjsciu z domu troche sie rozprostowaly ale nadal sa ladne Suszylam troche inaczej jak zwykle, dluzej trzymalam wlosy w tym dyfuzorze gdzies ok min, zwykle trzymam pare sekundi przechodze do nastepnej partii wlosow, to byl blad
|
#59136 |
|
Zadomowienie
|
Umylam kłaczyska i musze sie wyzalic. Wypadla mi ich TONA
Na pewno wiecej niz 100, bo podczas olejowania naliczylam z 10, w wannie po splukaniu odzywki z 2o, a jeszcze bylo 3x tyle na grzebieniu i pewnie przy myciu szamponem tez cos splynelo... Pocieszam sie, ze to dlatego ze byly po 3 dniach niemycia i nieczesania, a zwykle sa po 2 oraz dlatego ze od ponad tygodnia byly marnie oczyszczane, bo odzywka, a to im nie sluzy w ogole... Ale tak czy siak dolina na maxa ![]() Na skalp niczego dzis nie kladlam... Dlaczego one nie chca sie trzymac tej glowy?!
|
|
#59137 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki. mam problem z moim włosami
od jesieni zaczęłam stosować lepszą pielęgnację moich włosów. zależy od dnia włosy są mniej falowane lub bardziej kręcone. jednak mam pewien problem. z przodu włosy zazwyczaj ładnie się kręcą, jednak z tyłu są prawie proste, minimalnie się falują.....wygląda to trochę groteskowo, jakby zdążyła tylko za lokować włosy z przodu a z tyłu już nie zdążyła ;/ Czym to może być spowodowane?No i niestety jak moje włosy się puszyły tak puszą się nadal. Stosuje co jakiś czas olejowanie alterrą migdał i papaja. Włosy myję szamponem przeciwłupieżowym z farmony (niestety niedawno po raz pierwszy w życiu dopadł mnie łupież ;/) mam jeszcze babydreama i rumiankową farmonę. jednak gdy łupież zniknie przymierzam się do mycia włosów odżywką. d/s stosuje alterrą morelową, maskę z granatem i garniera avocado i karite oraz odżywkę artiste z keratyną i jedwabiem. b/s stosowałam naturię miód i cytryna jak mi się chcę okręcę żel lniany i stosuję go jako stylizator oraz jako reanimację na drugi dzień po myciu. Czy moja pielęgnacja jest wystarczająca? |
|
|
|
#59138 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
może własnei przez to, ze długo ich nie myłas i był nałożony olej, u mnie jest własnie tak, nie musze oleju nakładac na sklap on sam sie po jakims czasie przetłuszcza i przez to pewnie wypada mi wtedy dużo więcej włosów niz normalnie? gdy miałaś olej na włosach, nie zawijałas ich w koczek, nie mial dostepu do sklapu? ja juz nie trzymam dłużej oleju niz 12-15h - nakładam na noc a koło południa najkpóźniej myję, nie cierpie jak wypada ich wiecej, po hennie i zmianie pielegnacji włosy przestały mi wypadać, z jednego mycia i czesania poleci ok 20 włosów max no i przestały mi wisiec na ubraniach i leżeć na podłodze co uważam za sukces
|
|
|
|
|
#59139 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie sobotnio, od tragedii po ostatnim poniedziałkowym myciu we wtorek wstałam rano i gdy ujrzałam to miekkie, spuszone i takie sianiaste coś na mojej głowie wkurzyłam sie trochę. Zmoczyłam je do połowy, suszarka i czesanie grzebieniem w trakcie suszenia. Były ładne, proste, a po jakimś czasie lekko pofalowały. Niestety grzywkę musiałam wyprostować, bo sterczała mi zupełnie inaczej niż reszta. I tak bez mycia dotrwały do dziś. Do spania związywałam w kucyk na czubku głowy, więc nie musiałam ich potem prostować, bo się nie odgniatały. Często dawałam odzywkę b/s, nawet dwa, trzy razy dziennie.
Wniosek: Mam na głowie 2 w 1... ![]() Dziś mycie, joanna z zieloną herbatą na skalp, garnier AiK + trochę rycyny, joanna z lnem (wreszcie ją kupiłam), trochę pianki z nivea. Zdjęcia dam jutro, razem z tymi po nocy ![]() Witam wszystkie nowe lokowane i falowane Powodzenia, cierpliwości i wytrwałości
|
|
|
|
#59140 |
|
Zakorzenienie
|
o nowy narybek widzę
![]() świetnie, że dobra nowina matki Curli się szerzy ![]() a u mnie jednak alterka morelowa jest numerem jeden, z nią zawsze się udaje, mniej lub bardziej aż i się nie chce innych rzeczy testować, bo ostatnio marnie to wyszło ![]() na zdjęciu włosy po spaniu i po całym dniu wieczorem (1,2)dla porównania ostatni niewypał
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-10 o 20:32 |
|
|
|
#59141 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Jestem absolutną fanką Twoich włosów
|
|
#59142 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka no pięknie wyglądają!
|
#59143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#59144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alterka mnie uzależniła chyba
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-10 o 21:10 |
|
|
|
|
#59145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne Skończę Garniera AiK to biegnę po Alterkę .
|
|
#59146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale raczej nie są pogniecione, tylko mocniej skręcone..jaką odżywką myłaś włosy? może była za ciężka, akurat nie dla Ciebie, a może nie spłukałaś jej dokładnie? Gdyby zaraz po myciu włosy były zupełnie świeże to może po 3 dniach byłyby mniej przetłuszczone niż po szamponie? no chyba, że próbowałaś różnych odżywek i zawsze było tak samo...Malinko Twoje satynowe włosy są zawsze piękne!
|
|
|
#59147 |
|
Zadomowienie
|
yarrowia ślicznie codzienniku
Jak masz ścięte włoski? Bardzo mi się podoba
|
#59148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#59149 |
|
Raczkowanie
|
moze zuzyc do omo? jako pierwsze O?
|
#59150 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie robię omo (raczej z olej jak można to tak traktować)
powinnam pewnie się przyłożyć do testowania ale takiego z głową bo idę na łatwiznę, bo wiem, że będzie jako-tako, a jak coś testuję to od razu rzeczy na raz i nie wiem co pomaga, a co szkodzi włączać lepiej jedną rzecz do zestawu i patrzeć jak się włosy zachowują, a po dyfuzoze zwykle inaczej niż wcześniej, jeszcze się tego nie nauczyłamwkurza mnie, że nawiew 1, czyli w teorii letni, dość szybko robi się gorący, muszę zmieniać na zimny-letni-zimny-letni, żeby był taki jak bym chciała, a poza tym jestem bardzo zadowolona z suszarki ![]() zamówiłqam sobie w dozie wcierkę saponics i znowu (wcześniej zużyłam butelkę) szampon fitomed z mydlnicą (ale mogę, bo skończyłam ostatnio szampon , pozwoliłam sobie), a tak staram się nie kupować nowych rzeczy, ale mam sporo pozaczynanych i zapominam o nich
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-10 o 22:04 |
|
|
|
#59151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko na raz a pozniej jestem niezadowolona
|
|
#59152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czesze jak są juz suche szczotką TT;D |
|
|
|
|
#59153 |
|
Zadomowienie
|
no ładnie mi dzisiaj wyszło, samo jakoś tak ![]() Martek ciężko mi powiedzieć cokolwiek o cięciu. To jest takie delikatne cieniowanie z tyłu, z przodu hmmm...zapuszczam grzywkę po kawałku, więc są pomieszane różne długości, trochę jakby stopniowanie od czoła po brodę albo dalej...takie byle co ![]() tutaj i tutaj trochę widać cięcie - zdjęcia po wizycie u fryzjerki są. w każdym razie ona tnie zwykłymi ostrymi nożyczkami, nie strzępi końcówek A no właśnie. Włosy obcinałam pod koniec grudnia i do tej pory końcówki się nie rozdwajają. ekstra
|
|
#59154 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie czesać. A już na pewno nie szczotką. I nie na sucho!
|
#59155 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja czeszę, bo nie chcą mi się pokazać żadne fajne, tylko takie niewiadomo co. to rozczesuje i mam prawie proste włosy wtedy
|
|
|
|
#59156 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz, Ty masz całkiem osobną kategorię włosów - to przecież nie włosy, to niewzruszone JAŚNIEPAŃSTWO
![]() Tu właściwie każdy może służyć za przykład metamorfozy, tylko nieliczne są niezadowolone (ciekawe w gruncie rzeczy, co u nich nie zagrało?) A ja sobie zrobiłam dziś peeling kawowy - fusy z kawy + Isana babasu, świetny mix zapachowy. Potem tylko płukanka lniana - nie daję żadnych odżywek bez spłukiwania (na końce tylko olej babasu albo kokosowy), bo mi się takie elastyczne, do tego czasami białe, strączki potem robią, już kiedyś o tym pisałam - nie mam pewności dlaczego, niesmiało zaczynam podejrzewać przekarmienie ![]() Ciekawe, że po tym peelingu włosów wypadło tylko kilka - a przy myciu np. BD wypada sporo (o SLS nie wspomnę nawet), czyli to jednak nie wynik mechanicznego mycia/pocierania włosów, a detergentów. BTW, próbował ktoś http://www.matique. pl/pl/essential-care-delikatny-szampon-ziolowy_127.html? Drogie i do tego doczytałam że niewydajne, ale kusi... Czy Eloe nie wspominała o tym szamponie? |
|
|
|
#59157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz mieć fale to absolutnie nie możesz ich czesać na sucho . Najlepiej z odżywką d/s, szerokim grzebieniem lub palcami. Po spłukaniu jakies ugniatanie, poczekanie aż podeschną i wgniecenie stylizatora. To tylko takie przykładowe kroki - każdy ma swój sposób . Mamy tutaj już chyba 2 dziewczyny, które mają włoski 2w1 - po odpowiedniej stylizacji fale, a po rozczesaniu itd prawie proste.
|
|
#59158 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Pytanie do dziewczyn, które pobierają gazetki promocyjne Rossmanna — czy ja jestem ślepa, czy teraz naprawdę nie da się ściągnąć gazetki będącej plikiem w formacie pdf? Dawniej sobie takiego pdf-a pobierałam, a teraz mi gdzieś „pobierz” znikło
![]() Cytat:
|
|
#59159 | |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy błąd - czesanie na sucho, drugi - TT. Za gęsta, nie nadaje się do kręconych/falowanych - prostuje. Sama mam, to wiem
![]() (ale ja mam włosy 2 w 1, jak ktoś to ładnie nazwał: chcę proste - mam proste, chcę falowane - mam falowane Czasami jej używam - jak są bardzo poplątane, delikatnie rozczesuję, ale potem moczę/zwilżam, i na to żel + ugniatanie. Z prostego siana można uzyskać ładne fale ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#59160 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie TT! grzebień w ostateczności! ale każde czesadło zabija skręt! chociaż przyznajmy, przy delikatnym skręcie jak Twó (i mój jak ma focha) czesanie nie niszczy włosów. Ale skręt tak!
Spróbuj w wolny dzień czesać jak CG przykazało - ostatni raz z odżywką. sama zobaczysz różnicę Dużo nawilżania - sok z aloesu, miód, gliceryna. Wyglądają na sztywne (albo mnie oko myli) Cytat:
![]() Ukręciłam coś co miało być szamponem, ziołowe... Koń by się uśmiał z efektu :P smalec większy niż przed myciem? :P Ale pobawię się dalej Za to - po całym dniu w kucyku z nienacka pojawił się zauszny rulon
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

http://fotoo.pl/show.php/133660_mix.jpg.html
Jaki sklad ma ta maska, jak czesto jak nakladasz i w jaki sposob? Ugniatasz wloski albo robisz plunking po umyciu (z zelem of course)? W tej chwili widze dwa wyjscia - albo jakas zmiana w kosmetykach: przede wszystkim inny olej, jakis lzejszy - u mnie efekt wow wywolaly slodkie migdaly, zaleta jest tez to ze jest niedrogi i latwo dostepny; ponadto balsam babuni jest nielubiany przez calkiem sporo dziewczyn, wiec moze warto zastapic go ktoras joanna naturia, np. len i rumianek, miod i cytryna, zielona herbata i pokrzywa; no i zobaczymy jak z ta maska, bo nie znam jej niestety.
ale bogata... Ma silikon, quat i polyquat ale tak mysle ze np. latem to chyba bylby nawet plus tej odzywki co?

Mam wrazenie ze Twoje wloski pieknieja w oczach! A na avie przypominaja mi moje z czasow swietnosci, i skretem, i dlugoscia, i kolorem (choc moje byly chyba minimalnie jasniejsze)