|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Nie, jeszcze nikomu ![]() A jak się w ogóle miewacie z Idą?
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Brumku,
Ida ma się kwitnąco, ja bywam ostatnio trochę zmęczona, bo się mojej małej ostatnio dzień z nocą myli. Kilka dni temu obudziła się na dobre ok 2 i nie spala do 4. Mąż się z nią bawił w drugim pokoju Muszę pilnować jej rozkładu drzemek.A czytałam że Tymek się turla - fantastycznie. A przy okazji chciałam się wam poskarżyć na Smyka. Jakiś czas temu przy zakupach dostałam kupon rabatowy na zabawki 20%. Dziś kupiłam OBalla w Smyku dla znajomych i okazało się, że na niego rabatu nie ma, bo to zabawka "outdoorowa" jak namiot czy łopatka (ciekawa klasyfikacja). Jestem zawiedziona, nie było takiej informacji na tych kuponach. Bez sensu. Wystarczy, że kupon nie dziala na już przeceniony asortyment, wprowadzają jeszcze dodatkowe ograniczenia
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza lekkim myleniem pór ![]() A te wszystkie promocje/przeceny/kupony nierzadko się tak kończą Człowiek się nastawi, pojedzie specjalnie i zawód. Niestety oni tak na nas zarabiają...Swoją drogą ciekawe, czemu zabawki outdoorowe (matko, kto je tak określił ) nie są objęte promocjami?
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Czołem Kluski z Rosołem
Niech Was nie zmyli moje radosne przywitanie. Spałam może ze 3 godziny. Wróciliśmy przed 1 a mój syn tak się ucieszył, że postanowił się obudzić. Wzięłam go do siebie i jakoś udało mi się go uśpić, ale i tak budził się co pół godziny. Ach ten skok ![]() Jestem zatem niewyspana, TŻ mnie wkurza, Dominik marudzi, a poza tym trochę wczoraj pofolgowałam diecie, a na dodatek właśnie wcinam czekoladę do kawy. Głupie babsko ze mnie
|
#3545 | |
|
Raczkowanie
|
Hejooo
![]() Ale pustki tu dzisiaj.. u nas noc nawet nawet.. teraz Hania drzemie, Tż w ogóle jeszcze nie wstał a ja siedzę.. i kawy bym się napiła, ale mam lenia i nie chce mi się zrobić ![]() Wczoraj mi się ałaaaa zrobiło najpierw stuknęłam się paznokciem u ręki w stół.. i potem tym palcem chciałam obrać mandarynkę i złapał mnie taki ból, że normalnie wyłam.. nie wiem o co chodzi, ale palec i ten paznokieć boli mnie do teraz, że ledwo mogę się nim dotknąć.. poza tym żadnych innych objawów tak się chciałam pożalić![]() Hania ma coraz gorszy kaszel.. dopiero we wtorek mamy wizytę.. nie wiem co to jutro będzie z tym żłobkiem.. Cytat:
A u mnie dzisiaj też promyczki świecą Dziękujemy Fajna ta Twoja Helenka jest musimy się w końcu kiedyś spotkać żebym poznała tą królewnę małą![]() Kto mi zrobi kawy z mleczkiem? Ktoooooo?
|
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
kolejna noc z pobudkami co godzinę., no i tradycyjnie o 6 wstaliśmy na dobre.....A że Tymek anioł to mnie wcale nie dziwi natomiast co do brokuła, to Adaś tak samo zareagował (za to ja uwielbiam ) Ale już się powoli przekonuje, tak jak do innych rzeczy na które najpierw reagował obrzydzeniem ![]() gratulacje! Cytat:
![]() Od rana słyszę od Adasia "TATA TATA".... ciekawe co będzie jak tata przyjedzie wreszcie ![]() KAWUSIA, kiedy coś wreszcie napiszesz??
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-03-11 o 09:00 |
||
|
|
|
#3547 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam
a u nas nocka dobrze, chyba juz sie przyzwyczaiłam,że wstaję w nocy, ale... jem śniadanko, a kawa zbożowa parzy się Cytat:
![]() Cytat:
a Hania jeszcze się męczy?, a masz z kim ja jutro w domu zostawić?? jak tak to może nie posyłaj jej do żłobka, a co do promyczków, wiedziałam, że w końcu zadziałaja moje moce ,u mnie deszcz ze słońcem się miesza ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Nataszka chodź do mnie na kawe, mam i parzona i rozpuszczalną ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- heheheh dobre, |
|||
|
|
|
#3548 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
2. No męczy się, chociaż spała dzisiaj naprawdę dobrze.. kaszle jednak i taki mokry się ten kaszel robi.. no właśnie nie bardzo mam ją jutro z kim zostawić ewentualnie.. mam nadzieję, że do jutra się trochę uspokoi 3. Ja już w butach stoję adres mam to pędzę szykuj największy kubek jaki masz w łapki wzięłam ciacha.. a co - poszalejemy
|
||
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
a pewnie że poszalejemy, a co, niedziela jest, odchudzac się będziemy od poniedziałku
![]() a kubek mam taki megaśny, wejdzie ok 750ml. zapraszam
|
|
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
![]() pogoda nastraja ![]() sto lat! sto lat! dla Filipa Hani Marysi Emila Natan słodkiej miesięcznicy ![]() nadrobiłam ![]() a swoją drogą apropo postów to mi osobiście brakuje niektorych wpisów 'pierworodnej ekipy' humoru Zmalowanej Zanki Neroli dziewczyny zaganiane? Cytat:
![]() mniam od niedzieli do niedzieli ![]() a ja dolączam do grona mamusiek wyspanych (jeżeli takowe są )chyba nie pisalam żeby nie zapeszać, trwa to już kilka dni Janek zacząl przesypiać do 6 budzi się na jedzonko zje i dosypiamy do po 7 a wczoraj to wogóle jak od dawien dawna przy wolnej sobocie obudziliśmy się dopiero o 9 ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Ania za TATA ![]() Madziulka 17 super ten wózek! bardzo mi się spodobał, sprawdzalam ale na allegro ni ma
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-03-11 o 10:12 |
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
![]() I to będzie dzisiaj na tyle
|
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Filip
Emil MarysiaHania Natan ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- ooo znowu noc zarwana?? oj nie dobrze ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- mam pytanie, jak zrobić żeby mieć w linku swój napis a nie adres do linku ?, zamotałam ale wiecie o co chodzi? kiedys chyba żaneta podawała, nie pamiętam |
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę, zapraszam na taką z ekspresu
choć widzę że dziś u Agadus pijesz Cytat:
![]()
|
|
|
#3554 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. No Agadus zrobi. Ja też mam nadzieję się załapać ![]() Cytat:
Mówisz, że nic się nie stanie??? Hmm... może otworzyć precelki ![]() Cytat:
Filip, Emil, Marysia, Hania, Natan
|
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
Hania, Marysia, Emil, Filipek
![]() Dzień dobry!! Jak to jest, tż wrócił na dwa dni mała budziła się o 7. Tż wyjechał, mała wróciła do pobudek o 5 W ogóle na powrót tż zaczęła mówić ta ta i dzia dzia cudnie to brzmi Zdrówka dla Hani i innych chorowitków!! Gratulacje kolejnych ząbków, bo takowe się pojawiły przez ostatnie kilka dni ![]() Słonko niby świeci, pozytywnie nastraja ale ten wiaterek wszystko psuje Ale spacer i tak dzisiaj zaliczymy...
|
|
|
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
jacieeee to zapraszam,
dziewczyny mam juz wodę wstawic??
|
|
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zapraszam na kawe! a co
mam akurat świeżą przesyłke z tchibo a do tego z wczoraj całą tortownice śmietanowca ![]() przesyłam wirtualnie
|
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiaj szybciutko bo ja już z busa piszę
|
#3559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim sklepie internetowym http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...pacerowy.html# Dzień dobry, Miłej niedzieli
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z dziś już 7-miesięcznym Natanem !
![]() Jestem niewyspana okropnie... Poszliśmy wczoraj z tż do klubu, wróciliśmy wcześnie bo po 2. A Natusiek od godz. 6 się darł jak nienormalny, dopiero teraz usnął... Akurat dziś, akurat jak potrzebowałam spaaać
|
#3561 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za kolejne miesiąceDołączam do grona NIEwyspanych ![]() poszłam spać późno bo po 1szej a K. budziła się często i o 6tej pobudka. Teraz tż z małą dosypiają, a ja taką kawę sobie z rana zrobiłam, że mam wytrzeszcz oczu ![]() Mieliśmy dziś na zakupy krzesełkowo-spacerówkowe sie wybrać, ale coś chęci i sił brak
|
||
|
|
|
#3562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dla Filipa, Hani, Marysi, Emila i Natana STO LAT!!!! Cytat:
![]() A palca współczuję. Może sobie jakoś paznokieć podważyłaś i dlatego nie widać a boli? Cytat:
2. Dlatego nie zamierzam się poddawać ![]() 3. A kiedy tata wraca? Ale będzie miał radość ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() dzien dobry ![]() oooo kasiahexe do nas zawitala
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-11 o 11:44 |
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Filip Emil Marysia Hania Natan dla Was![]() My po obiadku, tzn dziewczynkom dałam pierwszy raz rosołek z kluseczkami lanymi na żółtku, i wcinały ,że az im się uszy trzęsły. Przepraszam,że ostatnio nie mam dla Was czasu, ale
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla swietujacych miesiecznice!
Ania brawa dla Adasia! Cytat:
Bella dziewczynki juz zdrowe? |
|
|
|
|
#3566 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
Cytat:
![]() [QUOTE=brumek;32835432] Tymek od ponad miesiąca ma suchą, szorstką "plamę" na jedym łokciu. Nie wiem od czego. Ale nie myślę że to alergia. [/QUOTu Żbika na taką suchą plamę pomógł oliatum maść Cytat:
![]() Cytat:
6!!!! a dziękuję dziękuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() no na coś muszę nie?! przecież nie powiem sobie że daremna matka ze mnie![]() Cytat:
Filip, Hania, Marysia, Emil, Natan wszystkiego naj ![]() ![]() Cytat:
ale kiedyś jakaś mama pisała że tak jest, że z czasem zostaje tylko część mam reszta powoli się kruszy jeszcze mi Beatki brakuje..a witaj w klubie.. my dziś jedziemy na urodzinki do kuzynek Żbika (do 8 letniej Marty i 2 letniej Marysi ojjj będzie się działo teraz kocur śpi a ja grzecznie nadrabiam przy kawusi
|
|
#3567 | |
|
Rozeznanie
|
Ale ze mnie torba!!
Pominęłam w życzeniach Natanka!!!! Natan specjalny buziaczek dla Ciebie!! Cytat:
![]() My po spacerku! Wygwizdało mnie że hej! Ale Ala smacznie spała w wózeczku nie miałam serca brać jej do domu, więc wywiało mnie równo!! Nam na suchą skórę, a ostatnimi czasy była w masakrycznym stanie ( Całe ciałko od stóp do głów, suche, chropowate, czerwone ) pomógł krem oilatum. Smaruje kilka razy dziennie i w końcu jest poprawa....Pytanie z serii głupich! Czy jeśli dziecko może jeść ogórka kiszonego (Ala uwielbia) to może zjeść zupkę ogórkową? Ala wstaje przy wszystkim co się da a jak upada na d.upkę to się cieszy
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za życzonka.
|
#3569 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Brokuły smakowały mojemu dziecku, natomiast do jabłka na razie nie może się przekonać ![]() 3. A to się tata ucieszy U nas dopiero poczatki i zaczęło się od "tatatata" właśnie![]() Cytat:
Uwielbiam takie kubki ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3570 | |||
|
Zadomowienie
|
Kolejna niewyspana?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

)

Muszę pilnować jej rozkładu drzemek.
Człowiek się nastawi, pojedzie specjalnie i zawód. Niestety oni tak na nas zarabiają...
Głupie babsko ze mnie 
najpierw stuknęłam się paznokciem u ręki w stół.. i potem tym palcem chciałam obrać mandarynkę i złapał mnie taki ból, że normalnie wyłam.. nie wiem o co chodzi, ale palec i ten paznokieć boli mnie do teraz, że ledwo mogę się nim dotknąć.. poza tym żadnych innych objawów
tak się chciałam pożalić

kolejna noc z pobudkami co godzinę., no i tradycyjnie o 6 wstaliśmy na dobre.....