|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Zartuje oczywiscie!
![]() |
#4142 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Dzięki Karolca za przepis... W życiu nie jadłam takiego czegoś,więc muszę nadrobić
![]() a co do cycków to może gosia masz rację. Bo ja bez stanika to wyglądam jak murzyńska mamuśka ![]()
#4143 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Najlepsze te pod szyja ![]() Wykonalam przed chwila zadanie Zebowej Wrozki ![]() No i moge isc spac. Milych snow!A rodzacym wytrwalosci i malo bolu.
![]() |
#4144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już spadam do łóżka, poleżeć z tż. Dobranoc, miłej i spokojnej nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zabiela sie jej, gotujesz w tej zupie ziemniaki pokrojone w kostkę (o tym zapomniałam).
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
A no właśnie,ziemniaki. bo ja tak sobie ją wyobraziłam,że to raczej taka zupa,że wszystko osobno pływa...Ale skoro ziemniaczki są to jest dobrze
![]() ![]() ok,dziewczyny,idę spać. Dobrej nocy Wam życzę!!
#4147 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() Na początek gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś!! ![]() My z Milenką ciągle jesteśmy w szpitalu i korzystając z okazji, że ona jeszcze śpi, a ja już nie postanowiłam dać opis mojego porodu ![]() Możliwe, że pamiętacie, że w szpitalu miałam się stawić 7.03, co też uczyniłam. Przyjęli mnie na IP, zrobili KTG kazali czekać (chyba z 2 godziny) po czy powiedzieli, że dziś nie mają miejsc i mam wracać jutro i wtedy na miliony procent nie przyjmą, że jestem pierwsza w kolejce i inne takie ![]() Na IP wróciłam w czwartek rano, na czczo oczywiście i znowu KTG i mam czekać. W końcu wywołali mnie, mówiąc, że miejsc dalej nie ma, ale skoro obiecali, to mnie przyjmą, tylko początkowo mam siedzieć na korytarzu i poczekać aż się zwolni sala. Zgodziłam się na to, bo mam jednak kawałek do tej wawy i wcale nie miałabym pewności, że mnie przyjmą w piątek... ![]() ![]() ![]() ![]() Przyjęli mnie na oddział, gdzie oczywiście masa papierologii, studenci, badania itp. Spytali kiedy miałam ostatnio USG, dałam im USG z końca grudnia, bo takie miałam ostatnie udokumentowane. Orzekli, że za stare, więc na USG.... babeczka robiła mi je dosyć długo, w końcu orzekła, że dzidzia ma 4150 g i jest duża, zatem nie wiadomo czy nie zrobią cc... Mam siedzieć i czekać na decyzję. Była gdzieś godzina 11... co chwila tel. i jak tam, urodziłaś itp ![]() ![]() W końcu o godzinie 13 przyszedł lekarz i wziął mnie na badanie. Powiedział, ze cc, bo ja takiego dziecka nie urodzę siłami natury i że oczywiście mogę sie nie zgodzić na cięcie, ale wtedy chyba pęknę na pół ![]() ![]() ![]() ![]() Wzięli nie na sale operacyjną, gdzie mój tatuaż na brzuchu wzbudził dalsze emocje wśród personelu... Całą operacje właściwie gadka była o tym samym, tj. żebym córce powiedziała, żeby nigdy sobie nie robiła tatuaży!!! ![]() Samego zabiegu nie będę opisywać, bo chyba natkulec (mam nadzieję, że nie pomyliłam) zrobiła to świetnie przede mną. Mała okazała się jeszcze większa niż na USG, tzn. 4290 i długa na 56 cm..ale najśliczniejsza na świecie, zdrowiutka, cieplutka, różowiutka i pachnąca i przkochana ![]() ![]() ![]() Przeiweźli mnie na sale pooperacyjną, przyjechał M. z moją mamą. Nistety nie puścili go do mnie ![]() Pionizacja za to nie była żadnym problemem, nic mnie nie bolała rana i tak jest do dziś. Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie, która niestety musi już kończyć, bo malutka wstała i muszę dać jej cycocha.. Buziaki dla Was i sorka za tak długiego posta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Hej,
przekazuję wiadomość od Madziary26 pisała o 05.03: "o 3 odeszły mi wody proszę Was o kciuki jestem na sali przedporodowej." Trzymamy kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki rzecz jasna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomość od Negily: W dniu 10.03.2012 o godz. 20:35 przyszedł na świat nasz synek 3510g i 55cm ![]() Jeszcze raz gratulacje ![]() Ogromne kciuki za Madziarę! Żeby się ruszyło i dzidziuś szybko wyszedł na świat ![]() Pempek miło, że napisałaś ![]() ![]()
![]() |
#4152 |
Wtajemniczenie
|
o to jednak jakieś dzieciątko pojawiło się wczoraj na świecie
![]() ![]() ![]()
#4153 |
Zadomowienie
|
Negila, gratulacje!!!!
![]() ![]() A za Madziarę mocne kciuki trzymam |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziara zycze zeby akcja nabrala tempa ![]()
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() Nie wiem kiedy dostalyscie cynk ze sie zaczelo - napisalam do Juliczki (myslalam ze mam wiecej nr spisanych a tu zonk) we wtorek wieczorem ze odeszly mi wody ![]() ![]() ![]() No wiec kolo 20 poszlam pod prysznic, ciagle mialam w glowie jak u Ewelajny sie zaczelo i bylam taka wrecz zla ze u nas cisza. Wyprysznicowalam sie, wycieram sie recznikiem i czuje jak mi cos wycieka - to byl czop, u mnie wygladal jak zwykla mleczna wydzielina ale bylo go mega duzo naraz. Wytarlam sie wiec, myslac ze to tylko sluz, i jak wytarlam to polecialy wody - myslalam ze zemdleje ![]() ![]() ![]() Wzieli mnie na porodowke, zrobili ktg- skurczy brak. Zbadaly mnie dwie lekarki dowcipnie, zrobily usg i stwierdzily obie ze mam zakaz wstawania. Wywiezli mnie na oddzial i kazali dac znac jak beda skurcze. Meza wyslalam do domu, bo biedny nic nie jadl (akurat piekl sie dla niego kurak ![]() ![]() ![]() ![]() Mialam wytrwac jeszcze gora 20 minut zeby dostac znieczulenie - anestezjolog mial nagla cc i musial tam byc. No ale ja za 10 minut zaczelam przec i takim cudem znieczulenie mnie ominelo (jak sie okazalo 3 inne rodzace w tym samym czasie tak samo ![]() ![]() ![]() Maz byl ciagle z nami, mimo ze mial powiedziane ze przy parciu wychodzi to wyszedl i wrocil za minute. Widzial wszystko - cale moje krocze, nawet pozniej jak lozysko wyciagali ![]() ![]() Bez niego nie dalabym rady, dziewczyny jestem tego pewna ... Zabrali mi mala na badania i wazenie.Maz pojechal do domu, a mnie szyli bo musialam byc nacieta (Jula ulozyla sie tak jak Guci Sandra) i dodatkowo popekalam. Przyniesli mala na rece i tak sobie lezalysmy 1,5 h podczas szycia ... Jesli liczyc czas porodu od odejscia wod to zajelo nam to 24 h ... najgorsze 24h w moim zyciu, ale mowie Wam ze nie zaluje - gdybym wiedziala ze tak bedzie to i tak bym chciala urodzic Juleczke ![]() Niestety nie karmie cycem ... nie mam pokarmu ![]() ![]() ![]() Jak sie domyslacie nie nadrobie zaleglosci watkowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | ||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Jak zwykle poranna kawka i wizaz ![]() Mloda jeszcze spi.Lubie takie spokojne poranki.Nie trzeba sie spieszyc,biegiem robic wszystkiego,zeby zdazyc wyjsc do szkoly. Cytat:
Dziwi mnie troche robienie cc przy dziecku 4000-4200,chyba ze teraz cos sie pozmienialo.Bo w sumie wszystkie kolezanki moje mialy dzieci kolo 4kg i nie bylo mowy o cc.Ale moze to lepiej,ze nie kaza sie meczyc. No i to podejscie do tatuazy!Polska to jednak zacofany kraj. Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!! ![]() Cytat:
Super,ze napisalas!Ale sie poryczalam przy opisie porodu. Bylas mega dzielna!Nacierpialas sie niesamowicie,ale masz juz swoja wspaniala nagrode. Co do karmienia,to wazne,ze Juleczka jest szczesliwa,najedzona.A butelka tez sie karmi z miloscia ![]()
![]() |
#4157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla Ciebie kochana slowa podziwu ![]() ![]() Przeszlas swoje, dlugo cierpialas faktycznie! No ale teraz bedzie juz tylko lepiej ![]() Nie ma co sie przejmowac brakiem pokarmu,w koncu tyle dzieci jest karmionych mieszanka i ma sie dobrze! ![]() A ja sie wogole czujesz bez brzuszka? Jak waga? Ile Ci juz spadlo?
![]() |
#4158 |
Wtajemniczenie
|
emigra ale przeszłaś, szok, ale przynajmniej dajesz tu nam nierozpakowanym nadzieję że warto każdy ból przeżyć żeby potem móc cieszyć się swoim skarbem
![]() ![]()
#4159 | |||
Zadomowienie
|
gratulacje
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się dziś budziłam co godzinę do toalety ale w końcu się wyspałam- mogę rodzić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Gang Iren
|
Martwie sie bliska kolezanka.Jest we wczesnej ciazy i zaczela krwawic.
Lekarz powiedzial,ze kazde krwawienie to zagrozenie poronieniem.Dostala jakies tabletki i ma lezec.Martwi sie,bo nie bylo slychac serduszka,ale powiedzial jej ze jeszcze jest wczesnie.Mam nadzieje,ze bedzie dobrze. Co to sie dzieje,ze kobiety maja takie problemy z utrzymaniem ciazy,z zajsciem w ciaze,z poronieniami.To niesprawiedliwe. Niedawno tez bliska kolezanka poronila i w pracy jedna dziewczyna.Jedna kolezanka stara sie od pieciu lat o dziecko i nie wychodzi. Dziewczyny jakie my szczescie mamy!
#4161 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Mały śpi słodko więc mam chwilę dla siebie. Kryzys karnie kosy przetrwany! Karmimy się dalej piersią - pomógł mi linomag. Filip kończy dziś tydzień i rośnie aż miło. Niestety ma codziennie kolkę po ... witaminie D :/ daję mu ją rano i po 3 h jest problem ![]() Ogólnie jest słodki i nawet daje się mamie wyspać. Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom! Niech moc będzie z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziara26 miała termin na 4 kwietnia, więc pewnie zacznie listę kwietniówek. Karolca teraz to tylko we dwie zostałyśmy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
Pempek dla Was zdrowka i co oni tacy zaskoczeni tatuazami to nie wiem
![]() Emigra oczywiscie sie poplakalam czytajac Twoj opis, dzielna jestes bardzo!! i tak jak napisalas ze mialas mleczna wydzieline a to sie okazal czop, kilka dni temu tez mialam taka mleczna wydzieline przez 2 dni, wczesniej nie mialam (??). moze to u mnie tez czop byl? Emigra snilas mi sie chyba zpol nocy, tzn. nie widzialam Cie ale ciagle slyszalam Emigra Emigra ![]() ogolnie to nasz watek sni mi sie prawie codziennie. Negila gratulacje!!!!!!! kciuki za Madziare!!!! my dzis leniwy poranek mielismy, sniadanko na bardzo spokojnie, ale Tz poszedl do pracy na kilka godzin, musi teraz troche wicej popracowc aby wziac urlop jak malutka sie urodzi. o rany tyle mam do zrobienia a nic mi sie nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
A na kolki dajesz cos malemu? Cytat:
Czemu we dwie?Na liscie jeszcze sporo jest marcowek. Tez sobie pomyslalam,ze zaczyna sie u kwietniowek. A to oznacza,ze ja chyba w koncu spakuje torbe. Bo caly czas odkladam to ![]()
![]() |
#4165 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Madziara miała termin 2 dni po mnie, oj oj dziś pakuję torbę ![]() nie ma to jak forumowa mobilizacja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() natomiast inna trafiła oststanio na anestezjolog, która jej zzo nie zrobiła, bo miała syfki na plecach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pempek, Emigra dzięki za opisy porodów, dzielne jesteście mamusie ![]()
![]() |
#4166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze jeden sms od Negili, bo zapytałam jak poród: "Poród dosyć szybki nie licząc 3,5 tyg skurczy ![]() ![]() No i jeszcze napisałam do Asiki jak tam u nich, to napisała, że dziś po południu wychodzą. Ona jeszcze obolała po porodzie, ale Zuzia za to ma się wspaniale i ciągle by tylko jadła ![]() Mag_99 witaj z powrotem ![]() ![]() Emigra naprawdę byłaś bardzo dzielna. Opis cudowny, aż nie wyobrażam sobie ile musiałaś przejść... Ale dobrze, że już po wszystkim i masz swojego Skarbusia przy sobie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia2612 rzeczywiście dużo kobiet ma problemy z zajściem w ciążę lub jej utrzymaniem ![]() ![]()
![]() |
#4167 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
I znów od rana płaczę przez te opisy,no! ![]() ![]() gosia pytałaś czemu ona miała cc... Zerknij na pocztę jaka to drobniutka dziewczyna jest. tak jak lekarz powiedział-przepołowiłoby ją dziecko jakby sn próbowała... No i doczekałam się opisu Emigry ![]() ![]() Gratulacje dla Negili!!!!!!!!! ![]() a Madziara to przecież z kwietnia jest?! Tyle marcówek zostało jeszcze a tu kwietniówkom się już spieszyć zaczyna... Dajcie nam urodzić dziewczyny ![]() za Madziarę trzymam ![]()
![]() |
#4168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tej anestozjolog co piszesz to bez komentarza ![]()
![]() |
#4169 |
Rozeznanie
|
Ej a co z agnes? Bo ja tylko wychwyciłam krótkie info od claudii bodajże na jej temat,że rozwarcia nie ma czy coś... Cisza nadal jest??
#4170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mravka ja też uśmiecham się do Robercika ![]() Ewelajna Matylda ma nieziemskie włoski ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.