Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 23:17   #2761
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
Wczoraj ok 16.00 umyłam pierwszy raz włosy szamponem bez SLS i silikonów i wtarłam wodę brzozową. I jestem zachwycona Bałam się, ze taki szampon nie poradzi się z moimi skłonnymi do przetłuszczania się włosami ale minęła już cała doba a włosy wyglądają świeżo jak nigdy Zaczyna mi się podobać ta cała pielęgnacja - coraz bardziej się w to wkręcam Na dzisiaj zaplanowałam już całonocne olejowanie

I mam pytanie. Końcówki zabezpieczacie jak włosy są mokre czy już suche?
Ja zabezpieczam jak są mokre, wtedy lepiej się się wchłania, bo jak dałam kilka razy na suche, to miałam lekkie strączki

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie tak samo jak Ty. Prawie codziennie bawię się w podcinanie rozdwojonych końcówek i również znajduję różne cudaki na mojej głowie Chyba najbardziej mnie przerażają te wielokrotnie rozszczepione, brr! Na szczęście takie bardzo rzadko znaduję, ale chyba są najstraszniejsze. Oprócz typowych split i baby mam też long i deep i right angle i crinkle - to te pokręcone, kurcze, czemu one się takie robią? Ogólnie już widziałam na moich włosach chyba każdy rodzaj. Zastanawiam się, czy nie wprowadzić do pielęgnacji jakiegoś sprayu z silikonami (dziś widziałam ten żółty Fructis) bo to może przez moją bezsilikonową pielęgnację takie cudaki się robią na głowie...
Mi sie strasznie szybko rozdwajały jak totalnie odstawiłam silikony. Moje włoski jednak potrzebują silikonów po myciu, bo teraz się już nie rozdwajają

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
To wy na wiosnę zaczynacie peelingi kwasami...?
Bałabym się.
Ja kwasy stosuję od września, najpierw w kremie, a od stycznia peelingi

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar się dopiero o tym przekonać Zacznę od kwasu salicylowego, który chyba będzie najodpowiedniejszy do mojej cery z racji pozostałości po problemach z trądzikiem Czekam tylko aż dojdą zamówienia i w przyszły weekend mam zamiar spróbować Izus a jakich kwasów próbowałaś?
Zaczęłam we wrześniu od kwasu azelainowego w kremie Acne-derm, od stycznia robię peelingi kwasem glikolowy 30%, no i mam już zakupiony kwas migdałowy, ale to do toniku 5%
No i też stosuję po to, aby zwalczyć te pozostałości (blizny, takie ciemne plamki)

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

trommelka mam do Ciebie pytanie, bo ty byłaś w Niemczech tak? No i używałaś szamponów Alverde, które chciałabym, aby wuja mi kupiła jak tam pojedzie, tylko nie wiem gdzie je dostanie? On przeważnie jeździ do takich większych marketów typu Aldi, Plus, Selgros (chyba)
No i czy możesz coś jeszcze polecić co tam dostanie?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 23:19   #2762
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja zabezpieczam jak są mokre, wtedy lepiej się się wchłania, bo jak dałam kilka razy na suche, to miałam lekkie strączki

Mi sie strasznie szybko rozdwajały jak totalnie odstawiłam silikony. Moje włoski jednak potrzebują silikonów po myciu, bo teraz się już nie rozdwajają
Ja to samo.
Zresztą, co ja będę się wypowiadać, Izuś odpowie za nas dwie ()
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 23:24   #2763
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Ja to samo.
Zresztą, co ja będę się wypowiadać, Izuś odpowie za nas dwie ()
Te Nasze włoski mają podobne potrzeby
Aha od razu Ci napiszę, że już 4 razy myłam Alterrą i jestem póki co zadowolona Włoski mam super mięciutkie po niej Mam tylko nadzieję, że nie zacznie wysuszać

Ogólnie dziewczyny sporo napisałyście, dopiero przed chwilą nadrobiłam wszystko, a nie było mnie tylko od wczoraj po południa
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-10, 23:30   #2764
Ula_87
Wtajemniczenie

Ja od jutra ją testuje.
Też liczę,że jednak się uda

Chociaż koleżanka dostała od niej łupieżu
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 23:35   #2765
klada
Zakorzenienie

Dziś nałożyłam kokosa i 'domoczyłam' oliwką BD Po zmyciu nałożyłam odżywkę jajeczną z AB Joanny. I oczywiście obowiązkowo kokos+ jedwab w końcówki (bardzo mi się ta opcja spodobała, włosy nie są tłuste, natomiast są zabezpieczone i proste- nie wywijają się).

I muszę się przyznać, że użyłam kokosa pierwszy raz od kilku miesięcy i jednak moje włosy go lubią
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 23:40   #2766
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Ja od jutra ją testuje.
Też liczę,że jednak się uda

Chociaż koleżanka dostała od niej łupieżu
A ja właśnie zaobserwowałam, że po Alterrze mi schodzi Przetestowałam na zmianę z innym szamponem i kiedy tym drugim umyłam, miałam znacznie więcej
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-11, 00:11   #2767
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Do bingo dodalam keretynę, dpantenol, mleczko pszczele, aloesa, olejek ze słodkich migdałów i 10 kropli gliceryny. Myślałam że to za dużo i włosy będą obciążone ale nie są cudnie miękkie i błyszczące
Nie wiem czy to wina aloesu, mleczka czy gliceryny bo całą resztę już stosowałam do tuningowania maski
Sprawdzę następnym razem z samą gliceryną (cudo za 1.99zł)

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 00:17   #2768
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

trommelka mam do Ciebie pytanie, bo ty byłaś w Niemczech tak? No i używałaś szamponów Alverde, które chciałabym, aby wuja mi kupiła jak tam pojedzie, tylko nie wiem gdzie je dostanie? On przeważnie jeździ do takich większych marketów typu Aldi, Plus, Selgros (chyba)
No i czy możesz coś jeszcze polecić co tam dostanie?
Ja tez z checia dowiem sie co ciekawego mozna dostac w niemieckich drogeriach
A jesli chodzi o Alverde, to firme te mozna znalezc w drogeriach DM - to bardzo popularna siec sklepow

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Do bingo dodalam keretynę, dpantenol, mleczko pszczele, aloesa, olejek ze słodkich migdałów i 10 kropli gliceryny. Myślałam że to za dużo i włosy będą obciążone ale nie są cudnie miękkie i błyszczące
Nie wiem czy to wina aloesu, mleczka czy gliceryny bo całą resztę już stosowałam do tuningowania maski
To wszystko przed myciem?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 00:20   #2769
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dzięki Ci Lniany używam ale nie zauważyłam efektów, gliceryna jest tania z tego co widzę, miód też... A, kupię jedno i drugie i potestuję... Najwyżej wyżrę miód.

BTW rozkminiam porowatość, jeśli moje włosy schną około 2 - 2,5 godz to raczej tak w normie?

Fajnie mi robi maska z gliceryny ( tak sporo ) żołtka, żelu aloesowego ( też sporo) ,jakiejś bezsilikonowej odżywki, ale tej już niewiele, z łyżka, może ciut więcej i z ok łyżeczki oleju dowolnego, przeważnie rycynowego.. Czasem kilka kropli panthenolu, ale o nim przeważnie zapominam

z porowatością nie bardzo wiem. Też sie kiedys zastanawiałam, bo zanim zaczęlam olejować i odżywkować włosy, schły mi ok pół god, teraz już trochę ponad półtorej. Czyli chyba masz w normie .
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 00:22   #2770
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

To wszystko przed myciem?
Nie, umyłam włosy, lekko osuszyłam ręcznikiem nawaliłam maskę z dodatkami, foliowy czepek i ręcznik podgrzałam lekko suszarą, posiedziałam z tym ok 2h i zmyłam ciepłą wodą

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 08:47   #2771
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
I oby były
To już chyba jest takie nieodwołalne, mówi się trudno Przynajmniej kiedyś będę miała takie przepiękne, długie włosy, może nawet nie będą chciały siwieć ani wypadać jak je będę dopieszczać olejami ajurwerdyjskimi
Mi właściwie każdy kolor się podoba i jest przepiękny... u kogoś :co jest: Rudy od zawsze mi się podobał, już widzę oczami swej wyobraźni nieco wybujałej pięknie opadające kaskadą rude włosy do talii , lekko cieniowane od połowy pleców Ale jakoś siebie w ogóle w żadym kolorze nie widzę, mam wrażenie że zmieniłoby się to gdyby były wreszcie długie i zdrowe
Ja w sumie najbardziej kocham zimę, ale moje włosy chyba zupełnie nie, więc dla nich nawet jestem w stanie tak bardzo się poświęcić
Też widzę te rudości oczami wyobraźni.. A najlepiej mi wychodzi wyobrażanie sobie, że to ja będę mieć takie piękne dlugie czekoladowobrązowe ciemne wlosy do talii.. Proste, bcięte w U bądź pofalowane (obie opcje przyjmuję, bo nie wiem, na co zdecydują się te moje wlosięa i co z nich wyrośnie)

Cytat:
Wymyśliłam sobie, że moje włosy potrzebują poważnej tj. długotrwałej kuracji nawilżającej. No iii mam kilka pytań Generalnie szukam czegoś taniego.

- czy wystarczy dodawać miód do maseczek/odżywek/mieszać z olejami? Któryś konkretny jest bardziej polecany? Czasami niektórzy piszą, że miód spuszył im włosy - to znaczy, że nie nawilża czy olać ten efekt bo po dłuższym stosowaniu i odstawieniu będzie ok?

- a może lepsza będzie gliceryna mieszana z powyższymi? Np. apteczne krople 86%? (takie mi wyguglowało)

- dziewczyny z zakręconych wątków piszą też o żelu lnianym. On naprawdę ma właściwości jak humektant i wystarczy zamiast miodu, aloesu czy czegoś tam?
Co do żelu lnianego - dodawalam go i przed myciem do masek i po myciu i moje wlosy byly po nim zdecydowanie gladsze, bardziej zdyscyplinowane, pięknie się blyszczaly i byly naprawdę miękkie, także próbuj, bo naprawdę warto
Czy zachowuje się jak typowy nawilżacz - tego nie wiem, ale jeszcze lepsze efekty daje z miodem i aloesem (bądź z obydwoma) Ale po samym żelu też jest super!

Cytat:
A ja właśnie zaobserwowałam, że po Alterrze mi schodzi Przetestowałam na zmianę z innym szamponem i kiedy tym drugim umyłam, miałam znacznie więcej
Nic, tylko się cieszyć!

izus, nafiyqa!
Co do Alverde - wiekszość ma podobnie jak Alterra Alkohol w skladzie i to dość wysoko, w związku z czym stosowalam je ostrożnie i przeważnie z innymi jeszcze dodatkami i muszę powiedzieć, że sprawdzaly się super!
Poza tym ciekawe są jeszcze kosmetyki Balea - To taki odpowiednik Rossmannowej Isany - proste sklady, często jakieś olejki, ekstrakty (ale inne linie są zaś napakowane silikonami..)
Z Balei mialam odżywkę do wlosów brązowych Klik!(taka sobie... Szalu nie ma :PP Zostala zużyta do OMO) i odżywkę do wlosów suchych Klik! Ta druga byla już zdecydowanie lepsza, podobna do Isany z Babassu, jeśli chodzi i sklad
Z serii Balea mialam jeszcze wcierkę kofeinową Klik! Bardzo ją lubialam i żaluję, że nie kupilam na zapas, ale akurat nie bylo, jak bylam na ostatnich zakupach..
Cóż jeszcze.. Może poproś wuja o oleje? DE jest cudowne pod tym względem! 4,5Euro za 500ml oleju z orzecha wloskiego, 1E za 100ml oleju z orzechów arachidowych, w sklepach Indyjskich dostępna szeroka gama olejków eterycznych, także olej musztardowy, Amla, olej kokosowy. W sklepach ponadto można dorwać olej z pestek dyni (Kürbiskernöl) - wiadomo, podobnie jak u nas nalezy do jendego z droższych, ale przeliczając na tamtejsze ceny jest tańszy niż u nas.. Poza tym żel aloesowy z Lidla (2E za 100ml, czyli podobnie jak u nas)
Jeżeli chodzi o produkty z supermarketów to moim początkującym okiem czytalam sklady i przeważnie byly to odżywki nie mające żadnego ekstraktu/olejku w skladzie - skladające się tylko z typowych podstaw - antystatyki, często silikony, więc ich nie testowalam
Niech wuj uderzy, jak nafiyqa napisala na DM, czyli Drogerie Markt, bo Balea i Alverde dostępne są tylko tam, po drodze może zahaczy o Rossmanna niemieckiego? Bo często w DE są produkty, które do nas ślimaczym tempem dopiero idą
Jak mi się coś przypomni - dopiszę!

Cytat:
HoHo! Ale poszalalaś!
Miękkie i blyszczące? I nie obciążyla Ci gliceryna wlosów ani trochę? Dla mnie 10kropli to dawka zabójcza

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-11 o 09:02
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:28   #2772
Lethie
Zadomowienie

Nałożyłam wczoraj olejek Alterry brzoza i pomarańcza na 4h, później na to biowax latte na 1h, gdy zmoczyłam włosy były miękkie ale po umyciu Alterrą z granatem i aloesem były szorstkie i suche więc nałożyłam odżywkę d/s granier AiK ale nie pomogło, cały dzień nie mogłam patrzeć na moje włosy, coś pewnie sknociłam
może to ta Alterra, w końcu stosuje ją codziennie, może powinnam kupić BD, ale czytałam, że plącze włosy a ja już kiedyś miałam taki problem i nawet odżywka nie pomagała, szczotka zatrzymywała się w połowie głowy i ani rusz w jedną czy drugą stronę, jak sobie przypomnę ile wyrywałam wtedy włosów to aż mną wstrząsa

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 10:38   #2773
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Nałożyłam wczoraj olejek Alterry brzoza i pomarańcza na 4h, później na to biowax latte na 1h, gdy zmoczyłam włosy były miękkie ale po umyciu Alterrą z granatem i aloesem były szorstkie i suche więc nałożyłam odżywkę d/s granier AiK ale nie pomogło, cały dzień nie mogłam patrzeć na moje włosy, coś pewnie sknociłam
może to ta Alterra, w końcu stosuje ją codziennie, może powinnam kupić BD, ale czytałam, że plącze włosy a ja już kiedyś miałam taki problem i nawet odżywka nie pomagała, szczotka zatrzymywała się w połowie głowy i ani rusz w jedną czy drugą stronę, jak sobie przypomnę ile wyrywałam wtedy włosów to aż mną wstrząsa
A próbowalaś nalożyć Biovaxa po myciu wlosów? Najpierw olejek Alterra na kilka godzin/na noc, potem mycie szamponem a na koniec Biovax na godzinę, czy więcej. Ile razy mylaś wlosy szamponem? Raz? Może szorowalaś za mocno? Ten szampon Alterry stosuję z powodzeniem od dawna i spisuje się świetnie, o ile dam potem odżywkę d/s. Chociaż ostatnio będąc na wycieczce, gdzie nie za bardzo byly warunki do dbania o wlosy mylam przez kilka dni tylko tym szamponem i mialam tylko jedną odżywkę b/s i bylo super

Uratuj!
Stary 2012-03-11, 10:39   #2774
izus_86
Zakorzenienie

trommelka

Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź

Co do Alverde, to wiem, że ma alkohol i już wybrałam na moja listę do wuja te co mają go najdalej w składzie

Szkoda, że są dostępne tylko w DM, bo boję się, że wujowi nie będzie chciało się latać po innych sklepach
On jeździ tam w interesach i przy okazji wjeżdża do marketów po chemię do domu. Muszę się dowiedzieć czy nie będzie miał gdzieś blisko do DM
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-11, 10:56   #2775
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
trommelka

Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź

Co do Alverde, to wiem, że ma alkohol i już wybrałam na moja listę do wuja te co mają go najdalej w składzie

Szkoda, że są dostępne tylko w DM, bo boję się, że wujowi nie będzie chciało się latać po innych sklepach
On jeździ tam w interesach i przy okazji wjeżdża do marketów po chemię do domu. Muszę się dowiedzieć czy nie będzie miał gdzieś blisko do DM
Ale DM to dość duża drogeria i prawie w każdym większym mieście jest (tak jak Rossmann), więc mam nadzieję, że wujek znajdzie
Nie ma za co! Jak już będziesz miala swoje lupy z DE, to daj koniecznie znać!

Uratuj!
Stary 2012-03-11, 11:16   #2776
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, umyłam włosy, lekko osuszyłam ręcznikiem nawaliłam maskę z dodatkami, foliowy czepek i ręcznik podgrzałam lekko suszarą, posiedziałam z tym ok 2h i zmyłam ciepłą wodą
Wow, to bardzo bogaty sklad jak na maske po myciu

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
izus, nafiyqa!
Co do Alverde - wiekszość ma podobnie jak Alterra Alkohol w skladzie i to dość wysoko, w związku z czym stosowalam je ostrożnie i przeważnie z innymi jeszcze dodatkami i muszę powiedzieć, że sprawdzaly się super!
Poza tym ciekawe są jeszcze kosmetyki Balea - To taki odpowiednik Rossmannowej Isany - proste sklady, często jakieś olejki, ekstrakty (ale inne linie są zaś napakowane silikonami..)
Z Balei mialam odżywkę do wlosów brązowych Klik!(taka sobie... Szalu nie ma :PP Zostala zużyta do OMO) i odżywkę do wlosów suchych Klik! Ta druga byla już zdecydowanie lepsza, podobna do Isany z Babassu, jeśli chodzi i sklad
Z serii Balea mialam jeszcze wcierkę kofeinową Klik! Bardzo ją lubialam i żaluję, że nie kupilam na zapas, ale akurat nie bylo, jak bylam na ostatnich zakupach..
Cóż jeszcze.. Może poproś wuja o oleje? DE jest cudowne pod tym względem! 4,5Euro za 500ml oleju z orzecha wloskiego, 1E za 100ml oleju z orzechów arachidowych, w sklepach Indyjskich dostępna szeroka gama olejków eterycznych, także olej musztardowy, Amla, olej kokosowy. W sklepach ponadto można dorwać olej z pestek dyni (Kürbiskernöl) - wiadomo, podobnie jak u nas nalezy do jendego z droższych, ale przeliczając na tamtejsze ceny jest tańszy niż u nas.. Poza tym żel aloesowy z Lidla (2E za 100ml, czyli podobnie jak u nas)
Jeżeli chodzi o produkty z supermarketów to moim początkującym okiem czytalam sklady i przeważnie byly to odżywki nie mające żadnego ekstraktu/olejku w skladzie - skladające się tylko z typowych podstaw - antystatyki, często silikony, więc ich nie testowalam
Niech wuj uderzy, jak nafiyqa napisala na DM, czyli Drogerie Markt, bo Balea i Alverde dostępne są tylko tam, po drodze może zahaczy o Rossmanna niemieckiego? Bo często w DE są produkty, które do nas ślimaczym tempem dopiero idą
Jak mi się coś przypomni - dopiszę!
O, zapomnialam o wcierce kofeinowej - musze zlozyc mamie zamowienie
Ja w sumie mam mieszane uczucia co do Balei - mam z tej firmy m.in. tonik i krem do twarzy (twarz po nalozeniu strasznie szczypie) i krem do stop (nie nawilza), ale z drugiej strony lubie owocowe zele pod prysznic
Z checia sprobowalabym jakiejs odzywki

Z niemieckiego Rossmanna kusi mnie szampon Alterry z kofeina i biotyna. Ale moze poczekam az pojawi sie w polskich R.

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Nałożyłam wczoraj olejek Alterry brzoza i pomarańcza na 4h, później na to biowax latte na 1h, gdy zmoczyłam włosy były miękkie ale po umyciu Alterrą z granatem i aloesem były szorstkie i suche więc nałożyłam odżywkę d/s granier AiK ale nie pomogło, cały dzień nie m
ogłam patrzeć na moje włosy, coś pewnie sknociłam
Ja wlasciwie po wiekszosci szamponow mam szorstkie wlosy. A na pewno po ziolowych, BD i Hippie (to normalne??).
Poki co wyjatkiem jest piwny Guhl.
Z tym, ze mija to po nalozeniu odzywki d/s. A juz na pewno nie sa szorstkie po wysuszeniu.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-03-11 o 11:24
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:38   #2777
kuleczkka
Rozeznanie

Zachęcona waszymi opiniami o maści brodawkowej nałożyłam swoją (Medala) na noc (często na noc nakładam coś na same końcówki) i o dziwo rano końce nie były tłuste
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:44   #2778
trommelka
Zadomowienie

Mój pierwszy Biovax (do suchych - żólty) splukany! Czekam na efekty i mam nadzieję, że będzie szal Tylko oczywiście nie moglam się powstrzymać i dodalam odrobinę aloesu do niego a teraz na końcówki olej ze slodkich migdalów, Czyli znów się nie powstrzymalam i mam 2 nowości A w dodatku chyba odrobinę przegięlam z tym olejem i będą strąki..
Wyszlam z wprawy jeśli chodzi o wlosomaniactwo, przerwy wlosom nie slużą

A dla ciekawych nowych przepisów wklejam link: Chcę być piękna - naturalna pielęgnacja wlosów Większość przepisów znana, ale jest kilka nowości wartych podpatrzenia

Cytat:
O, zapomnialam o wcierce kofeinowej - musze zlozyc mamie zamowienie
Ja w sumie mam mieszane uczucia co do Balei - mam z tej firmy m.in. tonik i krem do twarzy (twarz po nalozeniu strasznie szczypie) i krem do stop (nie nawilza), ale z drugiej strony lubie owocowe zele pod prysznic
Z checia sprobowalabym jakiejs odzywki

Z niemieckiego Rossmanna kusi mnie szampon Alterry z kofeina i biotyna. Ale moze poczekam az pojawi sie w polskich R.
Złóż, fajne jest ta wcierka!
Balea ma jeszcze fajny krem do depilacji - taki różowy. Pieron strasznie mocny jest a kosztuje chyba 1,39E o ile dobrze pamiętam i dziala lepiej niż inne kremy, które stosowalam do tej pory Ale żele pod prysznic też mają fajne! Tyle zapachów i kolorów, że trudno się zdecydować

Uratuj!
Stary 2012-03-11, 11:45   #2779
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, tracenie skrętu mnie nie przeraża, czepek też mam
no to pozostaje mi tylko trzymać kciuki za udane eksperymenty.

Cytat:
ja popełniłam gupotę i pernamentnie zapominałam o silikonach w czasie zimy. I niestety, rozdwojonych końcówek jest więcej niż spodziewałam się ujrzeć. Co jak co, ale niektórym ortodoksyjna dieta bezsilikonowa nie służy zupełnie. Muszę się wybrać do superpharmu po jakiegoś psikacza silikonowego i tabletki na pamięć.

Cytat:
Zaczęłam we wrześniu od kwasu azelainowego w kremie Acne-derm, od stycznia robię peelingi kwasem glikolowy 30%, no i mam już zakupiony kwas migdałowy, ale to do toniku 5%
No i też stosuję po to, aby zwalczyć te pozostałości (blizny, takie ciemne plamki)
hohoho, no to widzę bratnie dusze- włosokwasomaniaczki!
ja aktualnie 12-procentowy glikolowy i 10-procentowy salicyl, do końca marca. Potem azelainowy i słabszy salicyl samoróbnie kręcony. Wciągnęło mnie to, muszę powiedzieć.

Cytat:
Wczoraj PerfekcyjnaKuraDomowa stwierdziła, że gliceryna w połączeniu ze starymi rajstopami najlepsza jest do pucowania okien. Myślałam, że ta mała buteleczka już niczym mnie nie zaskoczy, a tu..

Cytat:
Co do żelu lnianego - dodawalam go i przed myciem do masek i po myciu i moje wlosy byly po nim zdecydowanie gladsze, bardziej zdyscyplinowane, pięknie się blyszczaly i byly naprawdę miękkie, także próbuj, bo naprawdę warto
kurde, muszę spróbować. Tyle lat żrę do siemię, tyle razy chciałam uwarzyć gluta, zawsze zapominałam (najwyższa pora na tabletki!) albo mi się nie chciało (na to chyba tabletek nie ma..). Pora spiąć poślady i ukręcić to cudo.. No i standardowo pytanie- sam czy ulepszony? korci mnie żel hialuronowy albo aloes. Albo miód. Cholera, znów wydziwiam.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:47   #2780
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Za to kombinuje z olejem rycynowym, kokosem (wciskam dziada gdzie sie da), olejkiem ze slodkich migdalow, aloesem, cynamonem (dla rozjasnienia ) i czasem z naftą.
uważaj z cynamonem, mi włosy zrudziały od niego.
Stary 2012-03-11, 11:48   #2781
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Zaktualizowałam swój album.
Włosy
piękne są
Cytat:
To czekamy w takim razie na Twoją recenzję altery!
ok

dziewczyny naszło mnie żeby obciąć w trójkąt!

co wy na to

prosze o rady

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-03-11 o 11:52
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:49   #2782
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ZAPOMNIJ!
Stary 2012-03-11, 11:51   #2783
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
ja mam z kolei odwrotnie - jak dam na mokre, to mam strąki
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Fajnie mi robi maska z gliceryny ( tak sporo ) żołtka, żelu aloesowego ( też sporo) ,jakiejś bezsilikonowej odżywki, ale tej już niewiele, z łyżka, może ciut więcej i z ok łyżeczki oleju dowolnego, przeważnie rycynowego.. Czasem kilka kropli panthenolu, ale o nim przeważnie zapominam
dzięki za pomysł, wypróbuję za parę dni
Stary 2012-03-11, 12:03   #2784
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
ja popełniłam gupotę i pernamentnie zapominałam o silikonach w czasie zimy. I niestety, rozdwojonych końcówek jest więcej niż spodziewałam się ujrzeć. Co jak co, ale niektórym ortodoksyjna dieta bezsilikonowa nie służy zupełnie. Muszę się wybrać do superpharmu po jakiegoś psikacza silikonowego i tabletki na pamięć.

kurde, muszę spróbować. Tyle lat żrę do siemię, tyle razy chciałam uwarzyć gluta, zawsze zapominałam (najwyższa pora na tabletki!) albo mi się nie chciało (na to chyba tabletek nie ma..). Pora spiąć poślady i ukręcić to cudo.. No i standardowo pytanie- sam czy ulepszony? korci mnie żel hialuronowy albo aloes. Albo miód. Cholera, znów wydziwiam.
Jeżeli chodzi o silikonowe zabezpieczacze to u mnie CHI wymiata! Ale dostalam próbkę Biovaxa i nie omieszam sprawdzić jego dzialania Poza tym kiedyś mialam też serum z Joanny z AB i bylo cudowne również! Przede wszystkim ten zapach, który przez caly dzień się unosil Aczkolwiek na dluższą metę jest uciążliwy..
Ale z tymi silikonami to faktycznie prawda Po dluższym zastanowieniu stwierdzam, że brak rozdwojonych końcówek to w sporej mierze ich zasluga Bo mialam i Elseve Total Repair, i Shaumę i glisskurem psikalam i używalam CHI i póki co - końce nietknięte

A żel jest fajny zarówno sam z maską sklepową (opcja po myciu), i w mixach domowych (przed myciem) - używalam go z żóltkiem, aloesem, odrobiną jakiejś odżywki (np Isana) dla lepszej konsystencji, do tego czasem odrobina mleka lub jogutru i wloski jak marzenie! Ale ja lubię takie domowe mixy.. Ba! Jestem szurnięta na ich punkcie

Cytat:

co wy na to

prosze o rady
karmazynko, Twoje wloski będą piękne w każdej postaci! Z wyjątkiem cieniowania oczywiście
Wydaje mi się, że takie cięcie doda im lekkości Możesz zacząć od delikatnego V czy U, tak, aby różnica między najkrótszymi a najdluższymi wlosami wynosila tylko kilka cm. Zobaczysz, jak się czujesz w takiej fryzurze i później najwyżej poprawisz, jeżeli stwierdzisz, że to jest to! A jak nie, to nie zajmie Ci dlugo, zanim zapuścisz je znów do równej dlugości
Ale wydaje mi się, że będą pięknie wyglądać!

Uratuj!
Stary 2012-03-11, 12:07   #2785
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
[COLOR="Silver"]
Ja mam zamiar zrobić salipeg, zastanawiam się jeszcze nad stężeniem Jeśli chodzi o kwasy to jestem nowicjuszką, mam nadzieję, że się polubimy

Cytat:
Też widzę te rudości oczami wyobraźni.. A najlepiej mi wychodzi wyobrażanie sobie, że to ja będę mieć takie piękne dlugie czekoladowobrązowe ciemne wlosy do talii.. Proste, bcięte w U bądź pofalowane (obie opcje przyjmuję, bo nie wiem, na co zdecydują się te moje wlosięa i co z nich wyrośnie)
A taka opcja też bardzo łatwo oddziałuje na moją wyobraźnie Włosowe pornosy normalnie
najbardziej idealnie to by były włosy lekko i naturalnie falujące/skręcające sie od połowy długości ale też pokocham je takie jakie będą

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
uważaj z cynamonem, mi włosy zrudziały od niego.
Ooo a w jakich ilościach i jak często stosowałaś (do tuningowania masek rozumiem?)

Moje włosy ostatnio bardzo pokochały tego Garniera KWC, skład podobny trochę do Garniera AiK, jeszcze bardziej bogaty w oleje Idzie wiosna i włosy to chyba czują, a poza tym według moich odrostów w ciągu 11 dni przyrosły około 1,5 cm

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:13   #2786
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
ZAPOMNIJ!
Cytat:
karmazynko, Twoje wloski będą piękne w każdej postaci! Z wyjątkiem cieniowania oczywiście
Wydaje mi się, że takie cięcie doda im lekkości Możesz zacząć od delikatnego V czy U, tak, aby różnica między najkrótszymi a najdluższymi wlosami wynosila tylko kilka cm. Zobaczysz, jak się czujesz w takiej fryzurze i później najwyżej poprawisz, jeżeli stwierdzisz, że to jest to! A jak nie, to nie zajmie Ci dlugo, zanim zapuścisz je znów do równej dlugości
Ale wydaje mi się, że będą pięknie wyglądać!

haha to albo zapomne
albo jak mi jeszcze troche urosną to zacznę właśnie od U :P

moim prolemem jest to ze nie lubię zmian

dziękuje dziewczyny

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:14   #2787
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o silikonowe zabezpieczacze to u mnie CHI wymiata! Ale dostalam próbkę Biovaxa i nie omieszam sprawdzić jego dzialania Poza tym kiedyś mialam też serum z Joanny z AB i bylo cudowne również! Przede wszystkim ten zapach, który przez caly dzień się unosil Aczkolwiek na dluższą metę jest uciążliwy..
Ale z tymi silikonami to faktycznie prawda Po dluższym zastanowieniu stwierdzam, że brak rozdwojonych końcówek to w sporej mierze ich zasluga Bo mialam i Elseve Total Repair, i Shaumę i glisskurem psikalam i używalam CHI i póki co - końce nietknięte

A żel jest fajny zarówno sam z maską sklepową (opcja po myciu), i w mixach domowych (przed myciem) - używalam go z żóltkiem, aloesem, odrobiną jakiejś odżywki (np Isana) dla lepszej konsystencji, do tego czasem odrobina mleka lub jogutru i wloski jak marzenie! Ale ja lubię takie domowe mixy.. Ba! Jestem szurnięta na ich punkcie

mam i serum i jedwab Biovax, jak dla mnie bomba, polecam. A wydajne cholerstwooo..
tylko psikacze mi się skończyły. Znaczy jest jeszcze resztka Mariona rozświetlającego, ale takie dno dna. Bo psikacza Biovax do przetłuszczających wyrzuciłam jesienią, bo zaczął mnie przeraźliwie irytować swoim jestestwem. Nigdy do niego nie wrócę chyba.

Domowe mixy też uwielbiam. To wynika chyba z mojej słabości do jedzenia. I gotowania. Mieszanie, gotowanie, wyciskanie, kombinowanie ze składnikami mnie odstresowuje.
Stary 2012-03-11, 12:15   #2788
ewcia1807
Zakorzenienie

orange blossom to pędzą Ci włosy!

Ja się ostatnio napalam na Fructisa, tyle, że nutri-gładkiego

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:15   #2789
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym ciachnęła. Na Twoich włosach będzie wyglądać super. Ale ze mnie antyfanka cięcia zupełnie na prosto długich włosków.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:20   #2790
Antii89
Zakorzenienie

Przypomniałyście mi o zrobieniu żelu z siemię lnianego do włosów. Moje kochają go b/s. I muszę częściej siemię dosypywać do jedzenia.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
haha to albo zapomne
albo jak mi jeszcze troche urosną to zacznę właśnie od U :P

moim prolemem jest to ze nie lubię zmian

dziękuje dziewczyny
Ja bym nie obcinała.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości