|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
He he dobre jestescie z tym chwaleniem sie o jaaaa ale wojna... Mnie czasem razi post nie nawiazujacy do zadnego innego, nie odpowiadajacy na zadne pytanie ani Nic nie wnoszacy a caly o tym jak ja to mam zaje.biscie :-P
A ja dzis nie mam sie czym chwalic :-P bo po kapieli i jedzonku o 21 zasnal dop po ponad godzinnym usypianiu, na szc,escie w lozeczku bez noszenia i spal do 3.30 tylko a potem znow po 6 pobudka na jedzonko i marudzenie do 9 z odrobina snu ale tu tz sie nim zajmowal bo ja wieczorem. Podzial obowiazkow musi byc, nie ma ta latwo. u nas wieje malo glowy nie urwie, slonko jest ale nie wiem czy da rade wyjsc. a wczoraj padalo i tez nie bylismy.Boro fajnie, ze u was jest takie miejsce gdzie mozna tak okazyjnie kupic rozne rzeczy. Czubasku ja tez jestem z 13tego Agatek Ty to jestes ziolko ![]() Natalia o jezu wspolczuje tej sytuacji, ale te biedne dzieciaczki sa od nas zalezne... Agacia nie moze byc tak zle :P niebieski teraz w modzie hi hi Aniu wspolczuje pana H :/
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-03-11 o 12:41 |
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie niczym chwalić nie będę
![]() O cudzie Mała zasnęła przed chwilą, nie cierpi swojego łóżeczka, ale co ja jej na to poradze? Popsułam laptopa, więc bede rzadziej tutaj z Wami siedziała i spamowała, bo kompa mam w drugim pokoju, a nie bardzo lubie tutaj siedzieć. Wolę też być w pokoju gdzie śpi Lila. W nocy zadzwonił jakiś koleś do mnie, że taksówka przyjechała i ,że czeka przed domem. Ja zadnej taxi nie zamawiałam. Taka zaspana odebrałam, nie wiedziałam nawet o co mu chodzi, hehe.Mała walnęła taką kupę, że poszło na jej tyłek chyba z 10 chusteczek Ja chcem na spacer, a pogoda taka fuj
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=TQRCF7NfgNo dziewczyny popatrzcie sobie jak pięknie są te zdjecia zrobione super uchwycił fotograf te momenty
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez tz dziś w nocy walczył z Lenką a ja sobie smacznie spałam w sypialni do 8.30 i jakze jestem wyspaaana![]() U nas tez masakrycznie wieje, ale moi rodzice wzieli małą na godzinny spacer, ale jak wrocili to mowili ze jestv strasznie i zebym lepiej juz nie wychodziła Chociaz slonko świeci slicznie.Zuzia ty stosujesz krochmal, po ilu uzyciach powinno widac efekty ? Moja mała ma potowki na twarzy i myslalam ze zejda po samym oilatum ale nie, wiec juz 2 dzien myje w krochmalu, ale caly czas skóra jest dośc szorstka w dotyku chociaz krostek az tak nie widac![]() Agacia, a ja mam kobaltowa kiece do chrztu, pasowałaby do wloskow ![]() ![]() A ja siedze nad ta durną magisterka A jutro musze oddac ksiazki do biblioteki, bo cudem udalo mi sie wypozyczyc do domu- normalnie mozna z nich skorzystac tylko w czytelni
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-11 o 13:04 |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja piję tylko karmi i karmię cycuchami Ja też ja też z 13 i to w piątek urodzona ![]() Witam się Aż boję sie coś napisać ,zeby nie było ,ze się chwalę.No ale dobra.Dziś u nas nocka suuuper ,Niczka spała 7 h ,oczywiscie mało jej było na noc z cycochów to dostała butle i wypiła z 80ml,ale w sumie zawsze na noc dostaje jeszze mm i z dnia na dzień coraz dłużej śpi nam w nocy . A teraz coś czym się nie pochwalę.Była u nas moja koleżanka z meżem wczoraj .Pierwszy raz ,przyjechali zobaczyć moje cudeńko i co nic,a nic nie dali dla niej.W sumie maż mi mowił,ze pewnie nic nie kupia bo oni takie sknery,ze jak robili parapetówe czy urodziny to na jakieś 20 os zrobili jedna sałatkę ,chipsy i paluszki,z czego chipsy i paluszki stałynie na na stole tylko na barku ,ze nie każdy mogł je zjeśc.Ja bym się spaliła ze wstydu jadac do dziecka i nic dla niego nie mając.Całe szczescie nic nie szykowałam dla nich,bo zawsze jak ktos do nas przychodzi to kładziemy jedznie na stół,a,że oni nigdy to stwierdziłam ,ze walę ich i zrobiłam tylko ciasto marchewkowe(dzieki MissZuziu za przepis,pycha jest
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh to są zimne odcienie :/ tz jak zobaczył tylko zawolal do fryzjera!
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki
![]() W końcu dorwałam laptopa więc mogę coś napisać. Z góry przepraszam że nie cytuję ale najzwyczajniej nie mam czasu. Mała albo je albo ryczy albo chce się nosić, podczytuję was na telefonie ale też tak pędzicie z tym pisaniem że nie nadążam czasami. Co u nas a no w miarę ok. Stwierdziłam że gorączka pojawia się od cycków chyba bo co innego zostaje na razie nie mam tej gorączki i jest ok. Byłam z małą w środę u lekarza miała dokładnie 3 tyg. i waży już 4700 czyli w 3 tygodnie przybrała 1 kg masakra, jak tak dalej pójdzie to będę oprócz zwisających cycków miała jeszcze garba. Masakra Właśnie się obudziła i domaga się cyca a jadła nei całe 2 godziny temu w dzień je co 2 godziny a w nocy co 3. Co do chrzcin to my robimy w święta i zapraszamy najbliższą rodzinę a teraz już uciekam bo drze się w niebogłosy.
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
a zdradźcie dziewczyny jak wyście to zrobiły że wasze dzieciaczki same zasypiają w łóżeczkach
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Dziewczynki, nie mogę znaleźc tego przepisu Zuzi na ciasto marchewkowe, a Eliza narobiła mi smaka Ma któraś pod ręką ten przepis? Agacia, jak to masz niebieskie włosy?? Takie blue?? Ja o sobie napiszę tylko tyle, że trochę mi już lepiej po tej grypie żołądkowej Wczoraj jeszcze byłam strasznie słaba i godzinny spacerek zmęczył mnie tak, jakbym maraton przebiegła ![]() I martwiłam się, że przez to niejedzenie zanika mi pokarm, bo prawie nic z cyców nie leciało Ale dziś jest odpuka chyba lepiej Dziękuję Wam za kciuki
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Mam pytanko czy przy karmieniu mieszanym podajecie swoim pociechom coś jeszcze do picia mam na myśli jakieś herbatki np. z kopru lub rumianku wiem że można glukozę podawać ale mój w ogóle nie chce jej pić woli już samą wodę i jak często można podawać. Dodam że karmię go na żądanie.
|
|
|
|
#643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Monika rozumiem, że nie masz alibi, ale nie czepiaj się wyboru łóżeczka, w ogóle co ty porównujesz??
łóżeczko do przechwalania się? Pisania tylko o swojej osobie w swoich postach? nie cytowania nikogo? Teraz zaczęłaś cytować po 1 osobie aha i kup się przyczepiłaś, jak sama o tym kiedyś pisałaś, ale 'zapomniał wół jak cielęciem był' a każda pisała o kupach jak miała problem, a teraz sobie z tym wszystkie radzimy, no ale zapomniałam, Ty sobie przecież najlepiej ze wszystkim radzisz ![]() NataliaM1103 miałam to samo z córą... nie mogła złapać oddechu bo się zakrztusiła w łóżeczku... dobrze, że szybko podeszłaś!Cytat:
![]() NA pewno masz się czym chwalić wystarczy dobrze pogłówkować ![]() Cytat:
![]() Łączę się w bólu ze spacerem Cytat:
![]() No jak na 3 tygodnie, to rewelka!! Moja dziś 'prawie' jak Twoja- 23-5.30 ![]() Cytat:
![]() a tak na serio, co teraz zamierzasz zrobić? Fryzjer?
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-11 o 14:01 |
||||
|
|
|
#644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze,ze juz lepiej się czujesz ![]() Cytat:
W ogóle pytałam 2 lekarzy o to i 1 powiedział ze dopijać ok 100ml dziennie woda,herbatką,a ta 2 ,ze nie trzeba.To zależy ile ty podajesz mm jak więcej to spokojnie podawaj Niby ładnie słonce swieci,a pizgawica jak nie wiem.Chyba nie pójdę na spacer,albo jak brat przyjedzie z dziewczyna to sprzedam im Nikole i pójdziemy z tż spać,bo sexić się cos on nie chce
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Neska powiem Ci, że kupiłam bobovitę koperkową na spróbowanie i po niej jest ok, ale tak samo z hippa po rumiankowej też jest ok, ale chyba nie trawi koperkowej hippa, bo marudziła po niej
na razie pije najczęściej rumiankową, wczoraj wypiła ogółem 110 herbaty rekord! ![]() Cytat:
Tylko przy samym karmieniu mm trzeba dopajać
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek mozna taka zwykła herbate podawac??
Moja tez ostatnio sie zrobila grymaśna na te herbaty jedynie przed karmieniem, na głodnego jej wcisne, pomiędzy karmieniami nie ma szans;/ |
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do cyotwania ja tez zadko cytuje z brfaku czasu dlatego odpisuje ciagiem a czasem wcale ![]() przepraszam
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a było to wtedy, kiedy miała skok rozwojowy i herbatki były be... może Twoja ma teraz skok? czy już przechodziła?? Ja swoją też na głodnego próbowałam, ale jak zczaiła, że to nie mleko to ryk! Wczoraj, żeby wypiła gówniane 30 ml to walczyłam z nią pół godziny i co ja wyczyniałam za cuda, żeby wypiła mówię jej, że to dla jej dobra, żeby mogła normalnie kupacza strzelić, a ona nic, jak grochem o ścianę Ooo, a najlepiej jak po godzinie mi uleje herbatką, z którą tak walczyłam to w ogóle jest bajeczka A próbowałaś zagadywać Hanię przy podawaniu herbaty? jakieś końskie zaloty, szmery bajery? ja to z nią czasem chodzę jak mało pije, wtedy zainteresowana pije i ogląda ściany, sufit, firanki...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-11 o 14:51 |
|
|
|
|
#650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my juz po spacerku zaczeło brzydko wiać więc za długo nie chodziłam bałam sie by misiek mi sie nie przeziębił bo w środe mamy isc do szczepienia wiec lepiej by był zdrowiutki
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze rumiankowa w miare jej podchodzi, ale ostatnio kiepsko:/ moze to faktycznie skok ![]() A wlasnie mysle ze latem bedzie lepiej, bo sama bedzie bardziej spragniona no i po 4msc juz bedzie mozna podawac soczki np jabłkowy wiec to tez inny smak
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz ale ważne, że było związane z Twoim nickiem ![]() Wiesz co, myślę tak samo jak Ty- powinno być lepiej jak damy coś 'normalnego' i wtedy herbatki hippa czy bobovity od 4 miesiąca już są dostępne jakieś owocowe ![]() A z kupaczem jak? Lepiej? Robi bez większego wysiłku i jajecznicę? bo moja tak prawie
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie z wiekszym wysiłkiem, ale lepszej konsystencji;/ ostatnio co dwa dni upodobała sobie 5 rano na kupe
|
|
|
|
|
#654 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
polozylam Michalka do lozeczka i mowie do niego, ze za piec min wezme go spowrotem na rece wrocilam do lozka zasnelam i obudzilam sie doriero po trzech godz jak Michas wlaczy alarm na kolejne karmienie. Od tego czasu klade go do lozeczka, wlaczam karuzele, poglaskam chwile po glowce i dziecko spi. Ale dziala to tylko w nocy, w dzien usnie tylko na rekach, ale i tak jest dobrzeCytat:
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2012-03-11 o 15:17 |
||||
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#656 |
|
Raczkowanie
|
ale mnie ominęło
![]() agacia niebieskie? rany, współczuję przeżyć :p musiałaś się nieźle przerazić jak ujrzałaś niebieskie włosy Agatek i MMonika, SPOKÓJ! bez przesady dziewczyny co ja miałam... a tak. Skoro się chwalimy, to i ja się wtrącę otóż moje dziecko usypia samo, czy to w wózku czy w łóżeczku, budzi się raz- na jedzenie około 2-3 i śpi do 8! Ogląda z mamą seriale (przysypiając ale jednak) i... to tyle, słaba jestem A dzisiaj mamy 11 tygodni!
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
umyłam już 9 razy włosy niebieski spłynoł została tylko poświata sa takiego trupiego koloru teraz coś na pograniczu szarego/niebieskiego/zielonego ale bez fryzjera się nie obejdzie ;/ teraz to już je chyba przyciemnie...
mojemu dzieciu też udało się już dwa razy zasnąć w łóżeczku ale to po lamencie i wielkim wzdychaniu jak to jej źle...
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, nie no Nawojka chyba, nie
Bo mówił, że stoi przed 17a i czeka , bo zamówienie tutaj było :P Ja mieszkam na 38 :P No Agatku chyba czas do Was dołączyć :P Klub obsrańców Ja też chcem przepis na MissZuziakowe ciasto marchewkowe
|
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo zamiast pominąć to się przyczepiła , no ale cóż trudno się mówi widocznie tylko jej wolno tu o wszystkim pisać innym niewięc stwierdziłam ze nie mam co tu pisać bo czasami może jest tu wiecej osób którym to przeszkadza ale tego nie mówią wiec aby was nie wkurzać postanowiłam se dac spokój i zakończyć to "przechwalanie się' jak by co to piszcie na priv jak będe mieć czas to odpisze teraz przynajmniej będe mogła calutki mój czas poświęcić dziecku
|
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie- słaba jesteś, nie masz co pisać do elity nie zaliczasz się Wow, 11 tygodni - jak to leci, ja Cię kręcę a sama jak pomyślę to 18 marca Kiniek skończy 8 tygodni kurka, niedługo osiemnastka! Cytat:
idź do fryzjerki, zrobi dokładnie a Ty sobie humorek poprawisz ![]() No to witaj! jest nas coraz więcej W rolach głównych: Kasikzaki Agatek Bambusek Czubasek Zośkasamośka czy kogoś pominęłam?? Oho! Czubaska, wybacz o Pani
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-11 o 17:03 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

a potem znow po 6 pobudka na jedzonko i marudzenie do 9 z odrobina snu ale tu tz sie nim zajmowal bo ja wieczorem. Podzial obowiazkow musi byc, nie ma ta latwo. u nas wieje malo glowy nie urwie, slonko jest ale nie wiem czy da rade wyjsc. a wczoraj padalo i tez nie bylismy.
musi być 60
w sferze marzeń 58
Ja zadnej taxi nie zamawiałam. Taka zaspana odebrałam, nie wiedziałam nawet o co mu chodzi, hehe.

Chociaz slonko świeci slicznie.
chociaz krostek az tak nie widac

Dziękuję Wam za kciuki 

łóżeczko do przechwalania się? 
Usnęło po 22 i wstało o 6
a było to wtedy, kiedy miała skok rozwojowy i herbatki były be...
czy już przechodziła??
wybacz 
bo zamiast pominąć to się przyczepiła , no ale cóż trudno się mówi widocznie tylko jej wolno tu o wszystkim pisać innym nie