Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 12:25   #631
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a ja głupia chciałam zaoszczędzić i sama włosy pofarbowałam i co? są niebieskie
Specjalnie dla Ciebie więc JAK ATRAMENT

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:26   #632
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
kochana niebieski to tez ładny kolorek
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:34   #633
MissZuzia
Zadomowienie

He he dobre jestescie z tym chwaleniem sie o jaaaa ale wojna... Mnie czasem razi post nie nawiazujacy do zadnego innego, nie odpowiadajacy na zadne pytanie ani Nic nie wnoszacy a caly o tym jak ja to mam zaje.biscie :-P
A ja dzis nie mam sie czym chwalic :-P bo po kapieli i jedzonku o 21 zasnal dop po ponad godzinnym usypianiu, na szc,escie w lozeczku bez noszenia i spal do 3.30 tylko a potem znow po 6 pobudka na jedzonko i marudzenie do 9 z odrobina snu ale tu tz sie nim zajmowal bo ja wieczorem. Podzial obowiazkow musi byc, nie ma ta latwo. u nas wieje malo glowy nie urwie, slonko jest ale nie wiem czy da rade wyjsc. a wczoraj padalo i tez nie bylismy.
Boro fajnie, ze u was jest takie miejsce gdzie mozna tak okazyjnie kupic rozne rzeczy.
Czubasku ja tez jestem z 13tego
Agatek Ty to jestes ziolko
Natalia o jezu wspolczuje tej sytuacji, ale te biedne dzieciaczki sa od nas zalezne...
Agacia nie moze byc tak zle :P niebieski teraz w modzie hi hi
Aniu wspolczuje pana H :/

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-03-11 o 12:41
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:42   #634
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A ja sie niczym chwalić nie będę

O cudzie Mała zasnęła przed chwilą, nie cierpi swojego łóżeczka, ale co ja jej na to poradze?

Popsułam laptopa, więc bede rzadziej tutaj z Wami siedziała i spamowała, bo kompa mam w drugim pokoju, a nie bardzo lubie tutaj siedzieć. Wolę też być w pokoju gdzie śpi Lila.

W nocy zadzwonił jakiś koleś do mnie, że taksówka przyjechała i ,że czeka przed domem. Ja zadnej taxi nie zamawiałam. Taka zaspana odebrałam, nie wiedziałam nawet o co mu chodzi, hehe.

Mała walnęła taką kupę, że poszło na jej tyłek chyba z 10 chusteczek

Ja chcem na spacer, a pogoda taka fuj
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:48   #635
MMONIKA9
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=TQRCF7NfgNo dziewczyny popatrzcie sobie jak pięknie są te zdjecia zrobione super uchwycił fotograf te momenty
Stary 2012-03-11, 13:02   #636
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
He he dobre jestescie z tym chwaleniem sie o jaaaa ale wojna... Mnie czasem razi post nie nawiazujacy do zadnego innego, nie odpowiadajacy na zadne pytanie ani Nic nie wnoszacy a caly o tym jak ja to mam zaje.biscie :-P
A ja dzis nie mam sie czym chwalic :-P bo po kapieli i jedzonku o 21 zasnal dop po ponad godzinnym usypianiu, na szc,escie w lozeczku bez noszenia i spal do 3.30 tylko a potem znow po 6 pobudka na jedzonko i marudzenie do 9 z odrobina snu ale tu tz sie nim zajmowal bo ja wieczorem. Podzial obowiazkow musi byc, nie ma ta latwo. u nas wieje malo glowy nie urwie, slonko jest ale nie wiem czy da rade wyjsc. a wczoraj padalo i tez nie bylismy.
Boro fajnie, ze u was jest takie miejsce gdzie mozna tak okazyjnie kupic rozne rzeczy.
Natalia o jezu wspolczuje tej sytuacji, ale te biedne dzieciaczki sa od nas zalezne...
ooo tak , mnie tez

U nas tez tz dziś w nocy walczył z Lenką a ja sobie smacznie spałam w sypialni do 8.30 i jakze jestem wyspaaana
U nas tez masakrycznie wieje, ale moi rodzice wzieli małą na godzinny spacer, ale jak wrocili to mowili ze jestv strasznie i zebym lepiej juz nie wychodziła Chociaz slonko świeci slicznie.

Zuzia ty stosujesz krochmal, po ilu uzyciach powinno widac efekty ? Moja mała ma potowki na twarzy i myslalam ze zejda po samym oilatum ale nie, wiec juz 2 dzien myje w krochmalu, ale caly czas skóra jest dośc szorstka w dotyku chociaz krostek az tak nie widac

Agacia, a ja mam kobaltowa kiece do chrztu, pasowałaby do wloskow A tak serio, jak ty to zrobilas

A ja siedze nad ta durną magisterka Pisze takie bzdury, byle tylko cos wyslac i dostac zaliczenie A jutro musze oddac ksiazki do biblioteki, bo cudem udalo mi sie wypozyczyc do domu- normalnie mozna z nich skorzystac tylko w czytelni

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-03-11 o 13:04
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:02   #637
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Dzięki, tylko będzie problem z tym łapaniem - musiałabym czatować przy gołej pupinie, a mała strasznie szybko marznie (po mamusi) i zaraz kicha i dostaje czkawki
Moja malucha coś ma tzn jakies białe krostki,1 na podniebieniu ,a 2 na dziaśle i postanowiłam spróbować ten babciny sposób,narazie 2 razy to zrobiłam.A robię tak,ze odwracam podkład na druga stronę tj tą foliowa i jak nasika to łapie z tej folii na pieluszki róg i przemywam jej buźke/Mam nadzieję ,ze pomożę,zreszta ta na podniebieniu już jest mniejsza

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

dziewczyny co popijają karmi albo redsa wy karmicie piersia
Ja piję tylko karmi i karmię cycuchami

Cytat:
/
Ja też ja też z 13 i to w piątek urodzona

Witam się
Aż boję sie coś napisać ,zeby nie było ,ze się chwalę.No ale dobra.Dziś u nas nocka suuuper ,Niczka spała 7 h ,oczywiscie mało jej było na noc z cycochów to dostała butle i wypiła z 80ml,ale w sumie zawsze na noc dostaje jeszze mm i z dnia na dzień coraz dłużej śpi nam w nocy .
A teraz coś czym się nie pochwalę.Była u nas moja koleżanka z meżem wczoraj .Pierwszy raz ,przyjechali zobaczyć moje cudeńko i co nic,a nic nie dali dla niej.W sumie maż mi mowił,ze pewnie nic nie kupia bo oni takie sknery,ze jak robili parapetówe czy urodziny to na jakieś 20 os zrobili jedna sałatkę ,chipsy i paluszki,z czego chipsy i paluszki stałynie na na stole tylko na barku ,ze nie każdy mogł je zjeśc.Ja bym się spaliła ze wstydu jadac do dziecka i nic dla niego nie mając.Całe szczescie nic nie szykowałam dla nich,bo zawsze jak ktos do nas przychodzi to kładziemy jedznie na stół,a,że oni nigdy to stwierdziłam ,ze walę ich i zrobiłam tylko ciasto marchewkowe(dzieki MissZuziu za przepis,pycha jest).Śmielismy sie ,że pewnie głodni przyjechali bo zawsze stawialismy na stół ,a tu dupa.A i jeszcze ten jej maz mówi ,ze miał zrobić bułeczki drożdżowe i je przywieśc ,ale nie zrobił.To po co do ch... pieprzy ,że miał przywieść.Ja tez mogła bym popierdzielic co bym nie zrobila do jedzenia,ciekawe co by powiedzieli.Kurcze ta dziewczyna jest fajna lubie ja,ale zachowac się nic ,a nic nie umie.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:14   #638
agacia_cz
Zadomowienie

Ehhh to są zimne odcienie :/ tz jak zobaczył tylko zawolal do fryzjera!
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:55   #639
dph
Rozeznanie

Hej Mamuśki
W końcu dorwałam laptopa więc mogę coś napisać.
Z góry przepraszam że nie cytuję ale najzwyczajniej nie mam czasu. Mała albo je albo ryczy albo chce się nosić, podczytuję was na telefonie ale też tak pędzicie z tym pisaniem że nie nadążam czasami.
Co u nas a no w miarę ok. Stwierdziłam że gorączka pojawia się od cycków chyba bo co innego zostaje na razie nie mam tej gorączki i jest ok. Byłam z małą w środę u lekarza miała dokładnie 3 tyg. i waży już 4700 czyli w 3 tygodnie przybrała 1 kg masakra, jak tak dalej pójdzie to będę oprócz zwisających cycków miała jeszcze garba. Masakra Właśnie się obudziła i domaga się cyca a jadła nei całe 2 godziny temu w dzień je co 2 godziny a w nocy co 3.
Co do chrzcin to my robimy w święta i zapraszamy najbliższą rodzinę a teraz już uciekam bo drze się w niebogłosy.
Stary 2012-03-11, 13:56   #640
ultraradiola
Wtajemniczenie

a zdradźcie dziewczyny jak wyście to zrobiły że wasze dzieciaczki same zasypiają w łóżeczkach

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:57   #641
agawoo
Zakorzenienie

Witam się

Dziewczynki, nie mogę znaleźc tego przepisu Zuzi na ciasto marchewkowe, a Eliza narobiła mi smaka Ma któraś pod ręką ten przepis?

Agacia, jak to masz niebieskie włosy?? Takie blue??

Ja o sobie napiszę tylko tyle, że trochę mi już lepiej po tej grypie żołądkowej Wczoraj jeszcze byłam strasznie słaba i godzinny spacerek zmęczył mnie tak, jakbym maraton przebiegła
I martwiłam się, że przez to niejedzenie zanika mi pokarm, bo prawie nic z cyców nie leciało
Ale dziś jest odpuka chyba lepiej Dziękuję Wam za kciuki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:59   #642
Milla_85
Raczkowanie

Witam Mamusie
Mam pytanko czy przy karmieniu mieszanym podajecie swoim pociechom coś jeszcze do picia mam na myśli jakieś herbatki np. z kopru lub rumianku wiem że można glukozę podawać ale mój w ogóle nie chce jej pić woli już samą wodę i jak często można podawać. Dodam że karmię go na żądanie.
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:00   #643
*Agatek*
Zakorzenienie

Monika rozumiem, że nie masz alibi, ale nie czepiaj się wyboru łóżeczka, w ogóle co ty porównujesz?? łóżeczko do przechwalania się? Wiecznie w kółko to samo? Pisania tylko o swojej osobie w swoich postach? nie cytowania nikogo? Teraz zaczęłaś cytować po 1 osobie aha i kup się przyczepiłaś, jak sama o tym kiedyś pisałaś, ale 'zapomniał wół jak cielęciem był' a każda pisała o kupach jak miała problem, a teraz sobie z tym wszystkie radzimy, no ale zapomniałam, Ty sobie przecież najlepiej ze wszystkim radzisz

NataliaM1103 miałam to samo z córą... nie mogła złapać oddechu bo się zakrztusiła w łóżeczku... dobrze, że szybko podeszłaś!
Cytat:
mnie też

NA pewno masz się czym chwalić wystarczy dobrze pogłówkować Z pogodą u nas to samo, słońce piękne, niebieskie niebo, ale strasznie wieje... a o 5 to strasznie wiało i lało
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Mała walnęła taką kupę, że poszło na jej tyłek chyba z 10 chusteczek

Ja chcem na spacer, a pogoda taka fuj
mówisz, że Lilka dołączy do naszego klubu obsrutanych dzieciaków??
Łączę się w bólu ze spacerem
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mi w tym roku wypadają urodziny w piątek 13
Mam wtedy zamiar stracić dziewictwo

To i ja sie pochwalę , moje 3 tygodniowe dziecko przespało całą noc Usnęło po 22 i wstało o 6
A to zasługa tego że ją wykąpaliśmy po 21, bo nam się przysnęło z tztem
No to jeszcze miesiąc do stracenia dziewictwa

No jak na 3 tygodnie, to rewelka!! Moja dziś 'prawie' jak Twoja- 23-5.30
Cytat:
gicior! przynajmniej będziesz wyróżniać się z tłumu
a tak na serio, co teraz zamierzasz zrobić? Fryzjer?

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-11 o 14:01
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:18   #644
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam się

Dziewczynki, nie mogę znaleźc tego przepisu Zuzi na ciasto marchewkowe, a Eliza narobiła mi smaka Ma któraś pod ręką ten przepis?

Agacia, jak to masz niebieskie włosy?? Takie blue??

Ja o sobie napiszę tylko tyle, że trochę mi już lepiej po tej grypie żołądkowej Wczoraj jeszcze byłam strasznie słaba i godzinny spacerek zmęczył mnie tak, jakbym maraton przebiegła
I martwiłam się, że przez to niejedzenie zanika mi pokarm, bo prawie nic z cyców nie leciało
Ale dziś jest odpuka chyba lepiej Dziękuję Wam za kciuki
http://mojewypiekiprint.blogspot.com...rchewkowe.html robiłam z tego przepisu
Dobrze,ze juz lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Mam pytanko czy przy karmieniu mieszanym podajecie swoim pociechom coś jeszcze do picia mam na myśli jakieś herbatki np. z kopru lub rumianku wiem że można glukozę podawać ale mój w ogóle nie chce jej pić woli już samą wodę i jak często można podawać. Dodam że karmię go na żądanie.
Ja podaję tak dziennie ok60ml mm i czasmi podam jej wodę do picia.Nieraz wypije kilka łyków,a czasami ze 30ml ,ale to żadko.
W ogóle pytałam 2 lekarzy o to i 1 powiedział ze dopijać ok 100ml dziennie woda,herbatką,a ta 2 ,ze nie trzeba.To zależy ile ty podajesz mm jak więcej to spokojnie podawaj

Niby ładnie słonce swieci,a pizgawica jak nie wiem.Chyba nie pójdę na spacer,albo jak brat przyjedzie z dziewczyna to sprzedam im Nikole i pójdziemy z tż spać,bo sexić się cos on nie chce
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:25   #645
*Agatek*
Zakorzenienie

Neska powiem Ci, że kupiłam bobovitę koperkową na spróbowanie i po niej jest ok, ale tak samo z hippa po rumiankowej też jest ok, ale chyba nie trawi koperkowej hippa, bo marudziła po niej na razie pije najczęściej rumiankową, wczoraj wypiła ogółem 110 herbaty rekord! mam nadzieję, że zrozumiałaś

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Przy karmieniu mieszanym nie trzeba dopajać, bo mleko z piersi na samym początku jest bardzo wodniste i zaspokaja potrzeby dziecka

Tylko przy samym karmieniu mm trzeba dopajać córa też nie lubi wody z glukozą- ohyda, samej wody nie tknie, jedynie herbatki- rumiankowa, koperkowa i słaba zwykła herbata 'słomka'.

Stary 2012-03-11, 14:29   #646
Haniula
Zakorzenienie

Agatek mozna taka zwykła herbate podawac??
Moja tez ostatnio sie zrobila grymaśna na te herbaty kupiłam jej humana na brzuszek, i piła jak szalona, prawie 100 na raz golneła ale teraz juz znowu fochy ma i nie pije
jedynie przed karmieniem, na głodnego jej wcisne, pomiędzy karmieniami nie ma szans;/
Stary 2012-03-11, 14:34   #647
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
na pieluszke tetrową to nakładałam i smarowałam mu w środku policzki podniebienie i języczek
Może to wygodniejsze, niż gazik na palcu. Jakoś nie udaje mi się włożyć palca do tej maleńkiej buziulki
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:44   #648
uska000
Zadomowienie

Cytat:
ehh mi wyszyly rude nalozylam druga farbe i jeszcze bardziej rude wiec i tak wyladowalam u fryzjera i i wydalam 60zl wiecej;p

co do cyotwania ja tez zadko cytuje z brfaku czasu dlatego odpisuje ciagiem a czasem wcale

przepraszam

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 14:48   #649
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Moja tez ostatnio sie zrobila grymaśna na te herbaty kupiłam jej humana na brzuszek, i piła jak szalona, prawie 100 na raz golneła ale teraz juz znowu fochy ma i nie pije
jedynie przed karmieniem, na głodnego jej wcisne, pomiędzy karmieniami nie ma szans;/
pediatra mi mówiła, że można zwykłą herbatę 'słomkę' czyli baaaardzo słabiutką- posłodziłam minimalnie i jej smakowało bo to było 'coś innego' ale długo to nie trwało... a było to wtedy, kiedy miała skok rozwojowy i herbatki były be... może Twoja ma teraz skok? czy już przechodziła??

Ja swoją też na głodnego próbowałam, ale jak zczaiła, że to nie mleko to ryk! podaję tak 1-1,5 h po karmieniu jak nie śpi i zwykle wypija 20 ml najczęściej. Rzadziej 10-30-40. A pamiętaj, że idzie lato, także dopajanie często już się tego boję
Wczoraj, żeby wypiła gówniane 30 ml to walczyłam z nią pół godziny i co ja wyczyniałam za cuda, żeby wypiła mówię jej, że to dla jej dobra, żeby mogła normalnie kupacza strzelić, a ona nic, jak grochem o ścianę Ooo, a najlepiej jak po godzinie mi uleje herbatką, z którą tak walczyłam to w ogóle jest bajeczka

A próbowałaś zagadywać Hanię przy podawaniu herbaty? jakieś końskie zaloty, szmery bajery? ja to z nią czasem chodzę jak mało pije, wtedy zainteresowana pije i ogląda ściany, sufit, firanki... ale to na długo nie podziała, bo jest przecież coraz cięższa...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-11 o 14:51
Stary 2012-03-11, 14:51   #650
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Może to wygodniejsze, niż gazik na palcu. Jakoś nie udaje mi się włożyć palca do tej maleńkiej buziulki
to spróbuj patyczkiem do uszu tak tez robiłam

my juz po spacerku zaczeło brzydko wiać więc za długo nie chodziłam bałam sie by misiek mi sie nie przeziębił bo w środe mamy isc do szczepienia wiec lepiej by był zdrowiutki
Stary 2012-03-11, 15:00   #651
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

A próbowałaś zagadywać Hanię przy podawaniu herbaty? jakieś końskie zaloty, szmery bajery? ja to z nią czasem chodzę jak mało pije, wtedy zainteresowana pije i ogląda ściany, sufit, firanki... ale to na długo nie podziała, bo jest przecież coraz cięższa...
Hanię, nie ale Lene tak
Jeszcze rumiankowa w miare jej podchodzi, ale ostatnio kiepsko:/ moze to faktycznie skok

A wlasnie mysle ze latem bedzie lepiej, bo sama bedzie bardziej spragniona no i po 4msc juz bedzie mozna podawac soczki np jabłkowy wiec to tez inny smak
Stary 2012-03-11, 15:04   #652
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Hanię, nie ale Lene tak
Jeszcze rumiankowa w miare jej podchodzi, ale ostatnio kiepsko:/ moze to faktycznie skok

A wlasnie mysle ze latem bedzie lepiej, bo sama bedzie bardziej spragniona no i po 4msc juz bedzie mozna podawac soczki np jabłkowy wiec to tez inny smak
ale wtopa wybacz ale ważne, że było związane z Twoim nickiem

Wiesz co, myślę tak samo jak Ty- powinno być lepiej jak damy coś 'normalnego' i wtedy herbatki hippa czy bobovity od 4 miesiąca już są dostępne jakieś owocowe
A z kupaczem jak? Lepiej? Robi bez większego wysiłku i jajecznicę? bo moja tak prawie

Stary 2012-03-11, 15:11   #653
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ale wtopa wybacz ale ważne, że było związane z Twoim nickiem

Wiesz co, myślę tak samo jak Ty- powinno być lepiej jak damy coś 'normalnego' i wtedy herbatki hippa czy bobovity od 4 miesiąca już są dostępne jakieś owocowe
A z kupaczem jak? Lepiej? Robi bez większego wysiłku i jajecznicę? bo moja tak prawie
spoko loko
wlasnie z wiekszym wysiłkiem, ale lepszej konsystencji;/ ostatnio co dwa dni i o tej samej porze upodobała sobie 5 rano na kupe
Stary 2012-03-11, 15:15   #654
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
W nocy zadzwonił jakiś koleś do mnie, że taksówka przyjechała i ,że czeka przed domem. Ja zadnej taxi nie zamawiałam. Taka zaspana odebrałam, nie wiedziałam nawet o co mu chodzi, hehe.
Zosia, a moze Ty jednak w jakims sennym amoku zamowilas ta taksowke
Cytat:
E tam nie moze byc tak zle dawaj zdjecie, obiecujemy- nie bedziemy sie nabijac tylko ocenimy
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a zdradźcie dziewczyny jak wyście to zrobiły że wasze dzieciaczki same zasypiają w łóżeczkach
U mnie to byl przypadek. Ktorejs nocy po karmieniu w takim amoku stwierdzilam, ze musze sie zdrzemnac chociaz z 5 min polozylam Michalka do lozeczka i mowie do niego, ze za piec min wezme go spowrotem na rece wrocilam do lozka zasnelam i obudzilam sie doriero po trzech godz jak Michas wlaczy alarm na kolejne karmienie. Od tego czasu klade go do lozeczka, wlaczam karuzele, poglaskam chwile po glowce i dziecko spi. Ale dziala to tylko w nocy, w dzien usnie tylko na rekach, ale i tak jest dobrze
Cytat:
Moj Michas wypije wszystko co tylko dostanie. Czasem mam wrazenie, że on by mogł tak naokraglo cos pochlaniac

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2012-03-11 o 15:17
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:15   #655
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
spoko loko
wlasnie z wiekszym wysiłkiem, ale lepszej konsystencji;/ ostatnio co dwa dni i o tej samej porze upodobała sobie 5 rano na kupe
u mnie też z wysiłkiem, ale porę miałam też taką samą- 9 rano, ale później przeszło, i też co dwa dni robi, zdarzy się, że 2x pod rząd ale do rzadkości to należy- dziś jest czas na kupę- czekam jak na zbawienie

Stary 2012-03-11, 15:17   #656
klaurencja
Raczkowanie

ale mnie ominęło
agacia niebieskie? rany, współczuję przeżyć :p musiałaś się nieźle przerazić jak ujrzałaś niebieskie włosy
Agatek i MMonika, SPOKÓJ! bez przesady dziewczyny
co ja miałam... a tak.
Skoro się chwalimy, to i ja się wtrącę otóż moje dziecko usypia samo, czy to w wózku czy w łóżeczku, budzi się raz- na jedzenie około 2-3 i śpi do 8! Ogląda z mamą seriale (przysypiając ale jednak) i... to tyle, słaba jestem
A dzisiaj mamy 11 tygodni!
Stary 2012-03-11, 15:32   #657
agacia_cz
Zadomowienie

umyłam już 9 razy włosy niebieski spłynoł została tylko poświata sa takiego trupiego koloru teraz coś na pograniczu szarego/niebieskiego/zielonego ale bez fryzjera się nie obejdzie ;/ teraz to już je chyba przyciemnie...
mojemu dzieciu też udało się już dwa razy zasnąć w łóżeczku ale to po lamencie i wielkim wzdychaniu jak to jej źle...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:36   #658
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha, nie no Nawojka chyba, nie Bo mówił, że stoi przed 17a i czeka , bo zamówienie tutaj było :P Ja mieszkam na 38 :P

No Agatku chyba czas do Was dołączyć :P Klub obsrańców

Ja też chcem przepis na MissZuziakowe ciasto marchewkowe
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:10   #659
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
ale mnie ominęło
agacia niebieskie? rany, współczuję przeżyć :p musiałaś się nieźle przerazić jak ujrzałaś niebieskie włosy
co ja miałam... a tak.
Skoro się chwalimy, to i ja się wtrącę otóż moje dziecko usypia samo, czy to w wózku czy w łóżeczku, budzi się raz- na jedzenie około 2-3 i śpi do 8! Ogląda z mamą seriale (przysypiając ale jednak) i... to tyle, słaba jestem
no przecież ja już nic nie pisze w ogóle byłam na spacerze i sobie tak przemyślałam ze chyba przestane pisać bo jak ja opisuje to co danego dnia ja robiłąm Michał co nas spotkało co zrobilismy itp to jest odbierane jako przechwalanie się wy jak opisujecie różne rzeczy to jest ok u mnei to przechwalanie się myslałam ze mogę się tu wygadać bo nie mam komu opowiadać o tych rzeczach tż nie interesują takie rzeczy kupy albo to że przespał całą noc a mnei to strasznie cieszy no i o cyzm mam pisać o dupy maryni??? niestety niektórym to przeszkadza więc co ja sie tu bede udzielac i drażnic dziewczyny - nie powiem wczoraj mnie pewna osoba wkurzyła tymi postami dziś mi jest za to strasznei przykro bo zamiast pominąć to się przyczepiła , no ale cóż trudno się mówi widocznie tylko jej wolno tu o wszystkim pisać innym nie

więc stwierdziłam ze nie mam co tu pisać bo czasami może jest tu wiecej osób którym to przeszkadza ale tego nie mówią wiec aby was nie wkurzać postanowiłam se dac spokój i zakończyć to "przechwalanie się' jak by co to piszcie na priv jak będe mieć czas to odpisze

teraz przynajmniej będe mogła calutki mój czas poświęcić dziecku
Stary 2012-03-11, 16:23   #660
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
ale mnie ominęło
co ja miałam... a tak.
Ja już napisałam co miałam napisać, AMEN

faktycznie- słaba jesteś, nie masz co pisać do elity nie zaliczasz się

Wow, 11 tygodni - jak to leci, ja Cię kręcę a sama jak pomyślę to 18 marca Kiniek skończy 8 tygodni kurka, niedługo osiemnastka!
Cytat:
umyłam już 9 razy włosy niebieski spłynoł została tylko poświata sa takiego trupiego koloru teraz coś na pograniczu szarego/niebieskiego/zielonego ale bez fryzjera się nie obejdzie ;/ teraz to już je chyba przyciemnie...
mojemu dzieciu też udało się już dwa razy zasnąć w łóżeczku ale to po lamencie i wielkim wzdychaniu jak to jej źle...
współczuję włosów- dobrze, że mam ciemne i wszystko co robiłam na nich to albo słabo widać, albo w ogóle nie widać idź do fryzjerki, zrobi dokładnie a Ty sobie humorek poprawisz
Cytat:
No Agatku chyba czas do Was dołączyć :P Klub obsrańców
No to witaj! jest nas coraz więcej

W rolach głównych:

Kasikzaki
Agatek
Bambusek
Czubasek
Zośkasamośka

czy kogoś pominęłam?? Oho! Czubaska, wybacz o Pani

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-11 o 17:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości