mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 15:06   #871
pokszyfka
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość

Jakie herbatki pijesz?Mój po jednej z herbapolu zawsze ma mega kolkę, jest też inna herbapolu chyba w błękitnym opakowaniu i po niej jest ok. Hipp jak dla mnie za słodki.Na mnie najlepiej działa odgazowane Karmi

Pozdrawiamy!
piję herbatke fix dla kobiety karmiącej z herbapolu, moja raczej nie ma po niej problemów brzuszkowych, pierdzioszki idą jak zawsze... o tym karmi nie słyszałam, napewno spróbuje a to ma być to classic? jedno dziennie?
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:31   #872
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
seona wow a ja mam opory moj tz by byl w niebo wziety jakbym chociaz jeden taki stroj miala;p

Darusia Mój to samo, ale Ja mu obiecuje że jak będziemy miec swoją góre to kupie taki strój i niech sie jara hihihi :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:58   #873
princessskaa
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie

Nareszcie mam czas na wizaż Wczoraj i dzisiaj miałam gościa - odwiedziła mnie koleżanka i całe dnie przesiedziałyśmy, przeplotkowałyśmy przy hektolitrach kawy i tonie ciastek

Od jutra planuję rozpocząć trening brzucholka - kto dołącza? :roll eyes:

Lecę nadrabiać
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:01   #874
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
piję herbatke fix dla kobiety karmiącej z herbapolu, moja raczej nie ma po niej problemów brzuszkowych, pierdzioszki idą jak zawsze... o tym karmi nie słyszałam, napewno spróbuje a to ma być to classic? jedno dziennie?
Ja piję 1 czasem 2 w tygodniu, zwykle classic. Smacznego i duuużo mleka!
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 16:07   #875
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie

Nareszcie mam czas na wizaż Wczoraj i dzisiaj miałam gościa - odwiedziła mnie koleżanka i całe dnie przesiedziałyśmy, przeplotkowałyśmy przy hektolitrach kawy i tonie ciastek

Od jutra planuję rozpocząć trening brzucholka - kto dołącza? :roll eyes:

Lecę nadrabiać
Zazdroszcze babskich pogaduch

A wiesz ze ja bym sie dolaczyla do brzuszkow? A planujesz a6 w czy co?
W piatek mi gin powiedzial ze mam wyjatkowo mala macice az trudno uwierzyc ze jestem wielorodka a co dopiero ze tam 2 sztiki siedzialy ma raz.... A wiec odpadla mi wymowka ze ten brzuszek to po ciazy trza sie wziac za siebie. Myslalam o tym hula
Hop weglowym ale troche mi kasy szkoda
Stary 2012-03-11, 17:03   #876
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
dziewczynki zazdroszcze takich romantycznych tztow, moj mi nawet zyczen nie zlozyl, a po pracy zamiast przyjsc do domu to poszedl na piwo z kolega, bo sie chajta... a ja od rana sama i jeszcze zdziwiony, ze zla jestem..
: pala:

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny strasznie szybko rozszerzacie dietę maluszkom, po co? Ja czekam aż skończy 5 miesięcy - tak robiłam z chłopcami i teraz też nie zamierzam się spieszyć. Muszę tylko doczytać o wprowadzaniu glutenu, bo to trzeba chyba wcześniej...
Kilka dni temu byliśmy u lekarza na kontroli i też dr kazała nie spieszyć się z rozszerzaniem diety i poczekać do skończonego 5go m-ca. Ale wiadomo, są różne szkoły My będziemy czekać

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
a z rzeczy smutnych to usg nei wyszło dobrze jest grupa II a- ale powiedział, że za parę dni(bo wtedy ukończy 12 tygodni)będzie jeszcze gorsza i trzeba założyc mu UPRZĄŻ PAVLIKA lub APARAT OTTO_BOIKA(na 1,5m-ca) a wygląda to okropnie---> nie wiem czy mu założę, bo pewnie bedzie płakał i jeszcze 500zl kosztuje- nei żałuję pieniędzy ale czy to ma sens... jak go ubierac? jak karmic? tragedia
i w oóle byłam oszołomiona ze nei zapytałam dlaczego szerkie pieluchowanie nie wystarczy chyba musze poszukac innego ortopedy do konsultacji
Kurczę, współczuję... Możesz iść po poradę jeszcze do innego specjalisty, ale jeżeli drugi też stwierdzi, że trzeba to nie ma przeproś i jakoś będziecie musieli się przemęczyć.. Ale wszystko dla dobra maluszka.. Trzymam kciuki, żeby problemy zniknęły

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
moze ustalmy jakis limit, ze jak zapisze sie 3 strony to wiecej juz w ten dzien nic nie piszemy
dobreeee: hahaha:
Stary 2012-03-11, 17:05   #877
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

a ja dzis miałam wakacje tz. zabrał córke do dziadka a ja miałam czas dla siebie i fakt wszystkie znikły nie ma co czytac...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 17:15   #878
fatal21
Wtajemniczenie

czesc
widze ze klopoty brzuszkowe u wielu ostatnio powrociły u Nas tez wiec to podejrzane...u Nas ss pomaga.Wczoraj była jedna pozna kupa a dzis juz 3, a bakale jak stary chłop))

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Pytanko mała konczy jutro 3mce i chyba odstawic wit k i dawac d co????
Ja karmi pije codziennie szału mlecznego nie ma ale mm jest tylko 1-2x dziennie, a wczoraj było tylko 30ml na 2x.
Wczoraj nigdzie nie mogłam kupic malej mleka nawet w ross nie było czyzby przestali produkowac czy wszyscy tym karmia?babilon 1ha, a dzis Tz kupił w aptece za 39zl a mozna trafic za 29
Stary 2012-03-11, 17:43   #879
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
pokrzyfka ja odkad 1 raz kupilam oliwke-emolium to nawet po kapieli 2 letnia Oliwie nia smaruje. Polecam bo switna jest!
Potwierdzam Emolium rządzi

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Kluska waży 8.475

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Mam pytanie na noc zostawiacie jakieś światło zapalone czy wszystko gasicie??
My śpimy bez światełka

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Zazdroszcze babskich pogaduch

A wiesz ze ja bym sie dolaczyla do brzuszkow? A planujesz a6 w czy co?
W piatek mi gin powiedzial ze mam wyjatkowo mala macice az trudno uwierzyc ze jestem wielorodka a co dopiero ze tam 2 sztiki siedzialy ma raz.... A wiec odpadla mi wymowka ze ten brzuszek to po ciazy trza sie wziac za siebie. Myslalam o tym hula
Hop weglowym ale troche mi kasy szkoda
Mam ochotę wypróbować a6

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

W piątek byliśmy u alergologa nowego, bo poprzedni kazał porobić testy małej (żeby stwierdzić czy powinna jeść bebilon pepti).
Pominę żalenie się na chamstwo ludzi w kolejkach do lekarza. Wchodzimy na wizytę i mówię po co przyjechaliśmy. Dr stwierdziła, że na razie szkoda kłuć dzidzie, lepiej powoli spróbować wprowadzać normalne mleko mm i jeżeli nic nie zacznie się dziać, całkowicie zrezygnować z pepti. A jakby coś zaczęło się dziać, przyjechać na pobranie krwi.
No to kurczę, zastanawiam się, dlaczego poprzednia tego nie zaproponowała? Ponad m-c czekaliśmy na takie info... Eh eh eh Na razie 1/4 daję Bebiko, a 3/4 Pepti i odpukać jest ok
Stary 2012-03-11, 18:13   #880
glamourous
Zakorzenienie

A ja wam powiem ze bylam mocno zbudowana- u gina nie bylo zapisow ma godzine tylko na dzien, przychodzi sie i czeka na swoja kolej. Ja weszlam, zobaczylam 5 kobitek i zadzwonilam do mamy czy sobie da rade z maluchami co najmniej godzine- a babki mnie przepuscily w kolejce jako ze mam male dzieci

Nikaa skonsultuj ta szyne z innym ortopeda
Mojej soni jeden zalecil rozworke koszli, drugi stwierdzil ze wystarczy tkz poduszka frejki na noc- i faktycznie 6 tyg nosila a potem juz nie bylo potrzeby
Aha a na mamusiach irlandzkich jest jedna dziewczyna ktorej synek mial chyba wlasnie pavlika, nie wiem czy sie dalwj udziela ale mam ja na nk moge podac namiary jakbys miala pytanka

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Co do rozszerzania to kak pisalam ma fb- mi lekarz powiedzial ze on to by karmil do 6 mcy i ze nie ma sie co spieszyc. Inny pediatra mowil to samo

Fatal wez od lekarza recepte na devikap- daje sie 1 krople dziennkie, buteleczka starczy ci na pol roku niemal a kosztuje 4 zl
Stary 2012-03-11, 18:19   #881
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
jest lepiej ale jak mój tż-cisko go przetrzymuje to potem czarna rozpacz

szalona podziwiam Cię, ja nie mam siły ani ochoty, no dzisiaj dorwaliśmy się na desce do prasowania w garderobie jak mały spał a tak to na codzień czasem padamy i już siły nie ma nawet w pozycji na zdechlaka

pisałyście, że mleko można trzymać 2 dni w lodówce tzn. 2 doby? bo planuję w sobotę pościągać na chrzciny to niedziela powinno być ok prawda? i chyba ściągnę 40ml i wyleję a do picia zostawię tłuste żeby był najedzony i nie ryczał mi jak goście będą non stop ten mój cycozwisiak

nasz kończy w tym tyg. 4 mce i już od tygodnia szpanuje w rozmiarze 80 OMG

a jesz nabiał? bo nasz też taki wrażliwiec, dużo go kładę na brzuch do odgazowania, ćwiczę nóżki na żabkę i uważam na dietę, odka nie jem nabiału jest o niebo lepiej

może niech pediatra zbada? rozszerzasz dietę? karmiąc piersią jadasz jabłka lub świeży chleb?

i tak i tak, położna mówiła, że jak maluch toleruje to nie musisz odgazowywać, ja odgazowywałam a i tak bolał go brzusiek

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

DALIA pisałaś o uczuleniach i rumianku? mam dać małemu czy sama wypić?

ja pije 1xdziennie po obiadku albo do

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny, wraca corka marnotrawna na forum

noooo/// witamy, witamy

my dzis po 2,5 h spacerku... super fajnie ale jak niekiedy zawialo to masakra... dobrze ze mloda wysoką ma budke i gondola wysoka to zawsze dodatkowa ochrona

ja karmi rzadko pije... zawsze zapominam kupic

zaraz zmykam... mloda marudzi... zasnac nie moze od 16tej... a ja jej nie ulatwiam zeby do tej 19tej wytrwala... to kapiel, cyc, spanie...

owieczko nie smutaj sie ze sama... zreszta pewnie tz juz jest

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:28   #882
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
U nas po espumisanie to dopiero jest armagedon!Na mojego działa jedynie esputikon i ja od jakiegoś czasu sama pije rumianek, póki co odpukać w miarę ok.
Każde dziecko jest inne, bo na mojego esputikon w ogóle nie działał. Espumisan nam się za niedługo skończy i będziemy wypróbowywać bobotic.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pytanko mała konczy jutro 3mce i chyba odstawic wit k i dawac d co????
Ja tak zrobiłam - po skończonych 3 miesiącach zaczęłam podawać tylko wit. d

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mam ochotę wypróbować a6
Mnie po tym strasznie kręgosłup zaczął boleć, więc dałam sobie siana, bodajże w 16-tym dniu. Brzuch na szczęcie już niemal płaski

Cytat:
Co do rozszerzania to kak pisalam ma fb- mi lekarz powiedzial ze on to by karmil do 6 mcy i ze nie ma sie co spieszyc. Inny pediatra mowil to samo
Tylko jak dziecko zaczyna się dopominać o cyca co 1,5-2 godz. to pojawia się myśl o rozszerzeniu diety. Mi lekarz dał zielone światełko tyle, ze mało kompetentny jest

Cytat:
Fatal wez od lekarza recepte na devikap- daje sie 1 krople dziennkie, buteleczka starczy ci na pol roku niemal a kosztuje 4 zl
Ja dostałam receptę jeszcze na położniczym

Kupiłam dzisiaj małemu parasolkę do wózka i drugą torbę, żeby jedna na stałe była przypięta do wózka, a drugą aby brać jak się z nim gdzieś będzie jechać samochodem.

Miłego wieczoru
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:32   #883
agnieszka 0605
Zakorzenienie

goldika myślę, że z tym rozszerzaniem diety to jak się już zacznie i widzi, że maluch je chętnie, że nic się nie dzieje to takie rozszerzanie diety wciąga Amelka tak fajnie je, robi dziubek i ssie to jedzonko, otwiera buźkę, że aż się oczy śmieją jak jej daję jeść. Choć na całkowite odstawienie od cyca nie jestem gotowa Strasznie to lubię

Cytat:
szalona podziwiam Cię, ja nie mam siły ani ochoty, no dzisiaj dorwaliśmy się na desce do prasowania w garderobie jak mały spał a tak to na codzień czasem padamy i już siły nie ma nawet w pozycji na zdechlaka

nasz kończy w tym tyg. 4 mce i już od tygodnia szpanuje w rozmiarze 80 OMG
i kto tu jest szalony my z mężem już daaawno się nie "dorwaliśmy"

no kawał chłopa z Twojego synka
my mamy pół roczku, a 68 pasuje tak akurat. Choć niektóre rzeczy z 74 też są ok - wiadomo rozmiary są różne, ale 80 robi wrażenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
tak szczerze mówiąc to ja nie zauważyłam żebym miała więcej mleka po wypiciu karmi ,ale od czasu do czasu wypije bo lubię
fata wit. K powinno się podawać do 3 mies, a potem tylko D

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-03-11 o 18:35
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 18:44   #884
ela3010
Zadomowienie

Suszarka mi się zepsuła

Będzie hardkor

Rozkłada mnie choróbsko, wrr. Poza tym ok.

Seona wymiatasz tymi strojami, dałabyś fotki jakieś.

Agulan spróbuję twoja wersję, trochę prostsza.

idę jeździć na rowerku. W srodę ważenie, ostatnio w srodę nic nie ubyło, waga się zatrzymała.

Glam no wreszcie
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:02   #885
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny prawdopodobnie moja rodzicielka "sledzi" mnie na wizazu wiec na razie odechciewa mi sie pisania tutaj.
Kochana mamo jezeli serio szpiegujesz mnie juz nawet w internecie to brawo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:34   #886
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

My jutro jedziemy na kontrolę bioderek ciekawe co powie.
Jejku dziś poszłam z TŻ na spacer piękne słoneczko ale zawróciliśmy się w połowie drogi bo tak wiało że ho ho.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:44   #887
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny prawdopodobnie moja rodzicielka "sledzi" mnie na wizazu wiec na razie odechciewa mi sie pisania tutaj.

jezzzuuu wspolczuje !!!! znam ten ból :/

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
My jutro jedziemy na kontrolę bioderek ciekawe co powie.
Jejku dziś poszłam z TŻ na spacer piękne słoneczko ale zawróciliśmy się w połowie drogi bo tak wiało że ho ho.

kciuki za biodreka

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:09   #888
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Darusia Mój to samo, ale Ja mu obiecuje że jak będziemy miec swoją góre to kupie taki strój i niech sie jara hihihi :brzyda l:
ja trzymam sexi ecru gorset na nowy dom i nową sypialnię jeszcze ma metkę, żeby było śmieszniej kupiłam go w ciąży i brakowało mi do zasunięcia na plecach jakieś pół metra!!

a ja dziś dziewczyny jestem mega wyluzowana i świetnie się czuję
w piątek byłam w pracy prawie 9 godzin! po czym nie spałam całą noc tj do 5tej bo pisałam pracę dyplomową, w sobotę 5h w pracy i pędem 50 km do szkoły, wróciłam i padłam, ale dziś byłam rano na siłowni, na body space pół godziny - wyprułam flaki niemalże, potem wywibrowałam sadełko na vibroaction i na solarium sobie jeszcze poszłam dodatkowo przbiegłam dwa kilosy na bieżni, kilometr na rowrerku, 200 brzuchów i 200 skośnych uwielbiam stan po takim wysiłku
teraz już po kąpieli i czas na relax

aaaaaaaaa za tydzień mamy chrzciny - nie wiem czemu, ale sie troszkę stresuję

goldika kurde masakra, a czmu tak podejrzewasz? mojej by się chyba nie chciało, choć to też internetowy maniak śpi z lapkiem

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-03-11 o 20:11
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:32   #889
nettka_
Zadomowienie

Widzę ,że wszystkie dzieciaczki wstały dzisiaj o 6 u nas też pobudka o 6.20 masakra

U nas niestety bez spacerku, słoneczko ślicznie świeciło ale za to wiało strasznie to wybraliśmy się do teściowej na obiadek bo mi się nie chciało robić i tak zostaliśmy do kolacji.
Mała była rozchwytywana przez ciotki...tak się wymęczyła ,że już zasnęła o 19

Też muszę zrobić porządek ze swoim brzuszkiem tylko narazie brak czasu (albo taka moja wymówka) hihi
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:39   #890
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
bosheeee ale mają ludzie tupet.....tylko pała i zimna woda

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 20:59   #891
Seona
Zakorzenienie

Mamo Goldiki, Goldika jest dorosła, proszę dać jej trochę swobody!

Goldika, gdzie Ty w necie kupujesz to tanie mleko Emfamil za 21 zł!!?!! Moja koleżanka takie podaje i pyta o cenę. Dzięki za odpowiedź.

Ela, ciasto zrobię, bo fajne, bez pieczenia Włącz suszarkę z YT, podobno są gdzieś na YT nagrane suszarki i odkurzacz, żeby rodzice mogli włącząć

Dziewczyny, serio nie używacie strojów przebieranek? wszystkie moje koleżanki mają (te, z którymi gadam o "tych" sprawach). Nie chciałam się chwalić, tylko pożalić. Jedyny strój, którego nie używałam, to strój fanki Kubicy, okropnie w nim wyglądałam i wymieniłam na wymiankach wizażowych teraz mam nowe jeszcze nie otwarte i chyba też wymienię, bo w życiu w nie nie wejdę.

Princesska
, od jutra zaczynam znowu ćwiczenia i dietę, więc się przyłączam.

Pokszyfka, Ty też z Podkarpacia, bo mi się gdzieś o oczy rzuciło? Dziewczyny, może uda się nam kiedyś spotkać Wiem, że majo-czerwcowe 2011 robią sobie takie zloty, kiedyś na wątku zdjęcia wklejały

Wygrałam zestaw kosmetyków do demakijażu

Truscafko,
skąd Ty babo masz takiego powera ja idę jutro zamówić chrzest. Mam nadzieję, że na 15.04 nie będzie problemu, bo później to już chyba tylko w maju pasuje rodzinie.

Dziewczyny jak zgrać mmsa z telefonu na kompa!!??!! na gwałt mi potrzeba???? zapisałam do wiadomości zapisane, ale jak prze kabel chce ściągnąć to mi tylko otwiera te, któe mam w galerii, a tego mmsa do galerii nie umiem przenieść, bo próbowałam już na setki sposobów- mogę przenieść chyba tylko do wiadomości zapisane lub szablony

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 21:08   #892
elf27
Zadomowienie

Ja tak na szybko, jutro nadrobię Mam dylemat, a chrzciny za tydzień. Miałam założyć miodowe gacie, czarne buty i czarny plaszczyk i miodowa torebka. Mama jęczy, że nie pasuje, za dużo czerni Ewentualnie szare gacie, czarne buty i torebka, szaro-czarny plaszcz jak w załączniku, pomóżcie

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-03-11 o 21:10
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 21:10   #893
OlusiaS
Wtajemniczenie

Seona niestety nie pomoge

Goldika brak mi slow....

A my dzisiaj sie wycwanilismy-pojechalismy do znajomych przed 12,o 13:30 zaserwowali obiad ,a na deser skoczylismy do nastepnych,bo kolezanka miala urodziny .Na kolacje tez chcielismy sie gdzies wtrynic ,zartuje .

Moje dziecie znowu wymyslilo cos nowego-probuje jakby gwizdac albo robi "brrrr" .
Jesli jej faktycznie rosnie zabek,to powiem wam,ze znosi to super.Zadnego marudzenia,goraczkowania itp.
Nam przy bolu brzuszka pomaga herbatka dla dzieci i samolot,od razu kupa idzie i brzucho nie boli .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 21:18   #894
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak na szybko, jutro nadrobię Mam dylemat, a chrzciny za tydzień. Miałam założyć miodowe gacie, czarne buty i czarny plaszczyk i miodowa torebka. Mama jęczy, że nie pasuje, za dużo czerni Ewentualnie szare gacie, czarne buty i torebka, szaro-czarny plaszcz jak w załączniku, pomóżcie
elf, ja przy poprzednim chrzcie byłam w granatowej sukience i czarnym żakiecie! ma być elegancko i tyle

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-03-11, 22:02   #895
kojka
Raczkowanie

Witam
Dziewczyny z tym rozszerzaniem dietyto moim zdaniem każda mama sama zauważy kiedy jej dziecko jest gotowe a te miesiące podane w poradnikach to tak dla podpowiedzi . No bo np. paręnaście lat temu zalecano rozszerzać dietę od początku 4mc ( i tak też robiłam przy starszej córce) a teraz dopiero po ukończeniu 4 mca. A czym te dzieci się różnią?
No wiadomo że karmienie piersia jest najlepsze ale przecież przy rozszerzaniu sie z niego nie rezygnuje tylko daje się coś dziecku dodatkowo.

elf śmiało możesz iśc w takich kolorach najważniejsze żebys sie dobrze czuła w danym stroju

Goldika współczuję ( zawsze możesz w klubie pisać tam chyba dostępu niema?)

Glam dobrze że wróciłaś
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:11   #896
domi7ks
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Pokszyfka, Ty też z Podkarpacia, bo mi się gdzieś o oczy rzuciło? Dziewczyny, może uda się nam kiedyś spotkać Wiem, że majo-czerwcowe 2011 robią sobie takie zloty, kiedyś na wątku zdjęcia wklejały

Wygrałam zestaw kosmetyków do demakijażu
Ja tez z Podkarpacia
Kosmetyki może Iwostin? bo ja też gratulacje

Goldika wspólczuje!

Co do rozszerzania diety to ja planuję dopiero jak mój synek skończy 5 miesięcy. Narazie jest tylko na moim mleczku, nawet nie wie co to butelka, bo jeszcze ani razu nie odciągałam mleka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:52   #897
muffinka90
Zakorzenienie

u nas niedziela minela leniwie, a na koniec sie z tztem poklocilismy i tyle dobrego... teraz ciche dni beda chyba

nikaa wyszlo tak (tylko jeszcze nie wypralam), jak mam cos zmienic to daj znac, rani jeszcze machne i podaj adres, ide jutro na poczte to ci od razu przesle

SAM_5470.jpg

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja dalam dzisiaj malej tarte jabluszko.Wystawila jezyk i zrobila mine,jakby chciala powiedziec :"mamo,mam cos na jezyku!!" .Pekalismy z Maxem ze smiechu .Jak na razie nic jej nie smakowalo-jabluszko ze sloiczka,marchewka i jabluszko tarte :/
Kupilam sloiczek, bo wydawalo mi sie, ze robie mu za geste zupki, a i te moje owoce ze sloiczkow dosc geste powychodzily, no i chcialam porownac konsystencje, a ten smierdziel moj tej rzadoby sklepowej nie chce jesc zupke jak zrobilam rzadsza, to plul na kilometr, gesta wcina az sie trzesie, i badz tu czlowieku madry...

szpilko

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 00:07   #898
Seona
Zakorzenienie

muffinko śliczna wyszywanka!!
Domi, tu na wizażu wygrałam kosmetykia Ty znowu wygrałaś?!? gratulacje!
Glam a Twoje bliźniaki wygrały?

Co tu tak cicho? znowu na fb siedzicie?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-03-12, 07:01   #899
pokszyfka
Zadomowienie

truscafka jak ja ci kobieto zazdroszczę, ile bym dała żebym mogła pójść między ludzi do pracy...już nawet odpuszczam siłownię ehhh...kiedy nastanie ten piękny dzień...
goldika co za... mamamoja na szczęście nie potrafi nawet włączyć kompa
seona si, podkarpacie
muffinka który to cuchnie? narazie nie zamierzam kupowac słoiczków(marchwe, jabłko), dopiero obiadki będe próbować. Moja wcina jabłko, aż stęka żeby dać jeszcze
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 07:16   #900
truscafka
Zadomowienie

hejka
dziś Szymek zaszalał, spał 9,5 h nakarmiłam go przed chwilką i dalej kima
noo, troszkę mięśnie brzucha czuję po wczorajszym a dziś znów - aerobic

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości