|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Witam wszystkich
![]() Uff dopiero dziś mi się udało Was nadgonić, ale pędzicie ![]() Faktycznie ostatnio nie pisałam często, ale czytam Was na bieżąco ![]() Gatta gratuluję ![]() Ja ostatnio czułam się tak źle, że pół godziny siedziałam i ryczałam mężowi w rękaw, że ja już nie mogę, nie dam rady a w ogóle to tego dziecka nie urodzę i koniec ![]() A miałam taki atak zgagi, że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić nawet wymiotowałam, ale nic to nie pomogło Mały kopie niemiłosiernie i sprawia mi to spory ból, z córką nie miałam takich problemów nie rozumiem czemu tak jest ![]() Nie wiem czy któraś z Was tak ma, ale strasznie boli mnie góra brzucha ![]() Piszecie o porodach ja osobiście bardzo bym chciała nie wiedzieć co mnie czeka i żyć w błogiej nieświadomości, ale niestety wiem ![]() Dla mnie osobiście cięcie żadnego wrażenia nie zrobiło, zresztą po całej nocy bóli byłam tak wymęczona, że mogli by mi nogę na żywca ucinać i bym nie protestowała. Mnie nikt nie pytał czy wyrażam zgodę tylko mnie nacięli bez ostrzeżenia, ale tak jak pisałam nie poczułam tego. niestety ja popękałam cała w środku chociaż dziecko specjalnie duże nie było bo 3,5 kg ![]() A potem mnie czyścili i szyli bez znieczulenia, bo doktorek miał koniec dyżuru i mu się nie chciało czekać, ale mimo to leżałam i ryczałam ze szczęścia, że już po wszystkim ![]() W ogóle jakoś tak bardzo buntowniczo nastawiona jestem do tego porodu i wszystkiego, może to przez to jak zostałam potraktowana przy pierwszym porodzie ![]() I nie mam zamiaru się bać położnych tym razem i siedzieć cicho jak trusia bo one sobie kawkę spokojnie chcą wypić i poplotkować, i jak wtedy nie krzyknęłam ani razu tak teraz cały szpital mnie usłyszy a w ogóle jak usłyszycie, że rodząca pobiła położną to znaczy, że ja ![]() No to pomarudziłam ![]() Muszę się pochwalić, że z wyprawką trochę ruszyło. Dostałam wielką reklamówkę ciuszków, także już dużo mi do dokupienia nie zostało, jedynie jakiś komplet na wyjście ze szpitala i ze dwa body z krótkim rękawem ![]() Także w tym tyg będę je prać i prasować ![]() Mam też rożek i przewijak, łożeczko kupujemy to z Ikei za 84 zł a wózek w kwietniu Tako Jumpera. Ostatnie 3 dni siedziałam na allegro i porównywałam ceny u różnych sprzedawców, ale większość wyprawki zakupię u 3 sprzedawców, także teraz czekam na kasę ze zwrotu podatku i zamawiam ![]() Kosmetyki kupuję z Ziajki a do dupki sudocrem, chciałam Nivea ale nawet na tych nutri sensitive pisze, że dopiero od miesiąca życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Dzień dobry
![]() My po obiadku, ale się nażarłam ![]() ![]() SzmaragdowyKotek w sumie uspokajający film, ale jak ja się tak rozciągnę ![]() Ewunia_1984 ja nie odpowiem na Twoje pytania, za to mam do Ciebie pytanie ![]() A te rzeczy Sól fizjologiczna Maść nagietkowa Gencjano-roztwór wodny(pleśniówka)??? Co za pleśniówka??? Paracetamol w czopkach (50 lub 80g) lub syrop, w razie gorączki to naprawdę potrzebne? kism dostałam maila od r_p77 że przesyłka została wysłana i na stronie tej firmy kurierskiej jest podane że przesyłka jest w drodze. Ja dlatego o to pytałam bo słyszałam kilka razy złe opinie na temat tej konkretnej firmy kurierskiej, a tu nagle dostaje maila że własnie tą firmą została wysłana paczka. A na stronie sprzedawcy wyraźnie pisze że obsługuje ich inna firma. Zamówiłam w piątek więc to tylko moja panika ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
I ja chyba w kwietniu zacznę znów kupować... Apteczne mi zostały i kosmetyki. Może jeszcze kilka bodziaków z krótkim dokupię, sama nie wiem. Pogubiłam się z tym co mam a czego nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo gaziki jalowe, cos do pepka no to musza byc do higieny ale te wyzej wymienione to w razie koniecznosci, nie ??
![]() |
#1295 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie o Tantum rosa. Mam kupić Tantum Rosa, irygator, 500 ml i Tantum Rosa, proszek, 500 mg do irygacji? Czy jak? Ten irygator to już jest kompletny, czy ten proszek trzeba osobno kupić?
agatka661 mnie się tak samo wydaje.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-11 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I chyba to się kupuje osobno, proszek w saszetkach, a irygator osobno, ale tego nie jestem pewna, zawsze kupuję tylko proszek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32856552]Przepraszam, że się wtrącam, bo może to nie jest dla Ciebie, ale o ile się nie mylę, w ciąży irygacje są niewskazane.
I chyba to się kupuje osobno, proszek w saszetkach, a irygator osobno, ale tego nie jestem pewna, zawsze kupuję tylko proszek.[/QUOTE] Perse, Stokrotka chyba chce mieć już na okres poporodowy. Zaleca się podobno irygacje wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() U mnie słoneczko piękne, aż się chce żyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Chyba też muszę kupić... Ale to jeszcze trochę. Przyznam szczerze, że przed ciążą słyszałam raczej niepochlebne opinie oo tantum. Moja poprzednia ginekolog twierdziła, że nie powinno się tym irygować. Zwłaszcza przy nadżerkach.
Nie wiem jak mój gin obecny się na to zapatruje, bo od pięciu lat jakoś nigdy nie myślałam o tym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny troszke się nie odzywałam..bo dużo się działo...nawet nie próbuje was nadrabiać bo by mi do maja zeszło
![]() mam takie pytanie ile ważą wasze maluszki..bo mnie gin powiedział ze mała jest bardzo duza i się przeraziłam...a wazy 1700gram
#1302 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
TR owszem, od czasu do czasu używałam (w czasie ciąży nie), ale tylko zewnętrznie. Zobaczymy co powie lekarz i położna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mały waży 1890 gramów, gin powiedział, że jest długi i chudy ![]() ![]()
![]() |
#1304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-11 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Konto usunięte
|
U mnie było 25t4d 900 g, ale z tego co wiem, teraz dziecko bardzo przybiera na wadze właśnie, więc moim zdaniem to zupełnie fajna waga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32857822]U mnie było 25t4d 900 g, ale z tego co wiem, teraz dziecko bardzo przybiera na wadze właśnie, więc moim zdaniem to zupełnie fajna waga ![]() ![]() U mnie pewnie w czwartek podobnie będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Wtajemniczenie
|
Filip ważył w 31tc 2,600 więc 1,700 gram proszę się nie martwić
![]() A ten film-hmmm myślałam na początku że ona rodzi jajko ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Konto usunięte
|
A ja się w tym tygodniu wybieram na glukozę... Bleee, ale już poprosiłam TŻa, żeby wziął jeden dzień urlopu w pracy. W sumie pracuje od grudnia w tej firmie i miał tylko jeden dzień wolnego dotychczas (na swojego lekarza zresztą, od kręgosłupa), więc mam nadzieję, że nie będzie problemów z tym.
Mój mały mnie depcze ![]() ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-11 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Wtajemniczenie
|
I nigdy bym nie pomyslała,pomimo że rodziłam że brocha może się tak rozciągnąć.
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- A mój M dostał umowe na stałe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1313 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem, co tam z nas się urodzi, bo ja byłam mała przy porodzie, nie miałam chyba nawet 2,5 kilo (urodziłam się w terminie, po prostu nie urosłam
![]() ![]() Zresztą i tak waga nie jest chyba aż tak ważna jak stosunek główki do naszych bioder, położne czy tam lekarze mierzą to takim cyrklem - przynajmniej ja tak słyszałam, doświadczone mamusie mogą się lepiej wypowiedzieć pewnie na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Dziś jest mi wszystko jedno czy sn czy cc aby zdrowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
![]() Super ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32858371]Ja nie wiem, co tam z nas się urodzi, bo ja byłam mała przy porodzie, nie miałam chyba nawet 2,5 kilo (urodziłam się w terminie, po prostu nie urosłam ![]() ![]() Zresztą i tak waga nie jest chyba aż tak ważna jak stosunek główki do naszych bioder, położne czy tam lekarze mierzą to takim cyrklem - przynajmniej ja tak słyszałam, doświadczone mamusie mogą się lepiej wypowiedzieć pewnie na ten temat ![]() Heh... ja jestem ciekawa co z nas wyjdzie, tż jest potężny a ja drobna, ale oboje po urodzeniu ważyliśmy niewiele ponad 3kg ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Słyszałam że jak się bierze witaminy w ciąży to dziecko może być większe.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zadomowienie
|
Ja na jakimś forum czytałam żeby kupić sobie tantum rosa i rozrobić tę saszetkę w jakiejś butelce ze spryskiwaczem. Mam taką po odżywce radical do włosów i że niby lepiej niż tym całym irygatorem i żeby sobie psikać co jakiś czas. Ten irygator chyba się wkłada głębiej, ale z tego co pisały dziewczyny to jest się tak obolałym że nie ma się ochoty nic tam wkładać. A tak to buteleczkę sobie wystarczy przygotować, wyparzyć i niby się sprawdza. Ja zamierzam właśnie tak zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z młodym w ciąży brałam witaminy,całą ciąże.Teraz nie biore zobaczymy jak to będzie.We wtorek ide na usg. Nie w środe we wtorek Filip do dentysty.Ach kiedyś mi się to wszystko pomiesza.Dobrze ze kalendarz mi pomaga bo wszystko tam zapisuje.wisi sobie grzecznie w przedpokoju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.