Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 21:16   #4021
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja mam tą tunike,a kupowałam dosyć dawno.Przeglądam all w poszukiwaniu hk regularnie i nie ma ich już
Bo chodzi Ci o tą z kiszonkami po boku do tych leginsów w mordki kotka?
Ana ta była w paski takie jak te leginsy a czy jakieś mordki miała to cholerka nie wiem

Monka to nie taka
Stary 2012-03-10, 21:17   #4022
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Monka chleb piekę w piekarniku ,też chciałam kupić maszynę ale zdecydowałam że jednak nie bo podejrzewam że będzie leżała po pierwszym zachwycie tak samo jak toster,maszynka do lodów, kawiarka ,więc nie kupuję tej maszyny.
U mnie jest komu jeść a jak nie zjemy w domu to wiozę w gości jak jadę, mój syn potrafi pół blachy ciasta zjesć za jednym zamachem tak z mlekiem
A chleb też do wszystkiego je nawet do rosołu co to za mania i nie wiem z kąd to wziął ? mój dziadek tak jadł ziemniaki,kaszę z chlebem ale on go nie znał może coś w genach czy co
no ale ten starszy syn, dlatego ja mam cicha nadzieje ze jak podrosna to beda szamac takie ilosci hehe
hehehe no to chyba tn typ tak ma moj mowi poprostu ze lubi . To ja bym prosila o przepis na chlebek i jutro bede w pl sklepie to dokupie co mi bedzie potrzeba, pewnie drozdze? Widzialam w gastronomia ekonomia jak facet robil chleb wpiekarniku i w szoku bylam jak to szybko sie robilo, troche wprawy i chleb jak no.
Ja taki glupi zakup zrobilam z miksrem tym wielkim i pelno jest tam koncowek, jakis koncowek do mieszania. Musze to opchach komus, dac i kupic zwykly z sama miska , latwiej sie myje i mnieszy.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 21:24   #4023
libra777
Zakorzenienie

Monka no ten starszy (14 l ) jeszcze nie dawno jadł tyle co kot napłakał ale teraz jak się przysiądzie
Ja piekę chleby na zakwasie i moje się robi zazwyczaj długo co najmniej cały dzień zejdzie bo on nie rośnie tak szybko jak na drożdżach a najlepiej to lubię takie co dzień wcześniej nastawiam zaczyn i dopiero na drugi dzień robię.
A z miksera z różnymi bajerami,siekaczmi,miesza dłami ,maszynką do mielenia to jestem akurat mega zadowolona ,w użyciu niemal codziennie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 21:46   #4024
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ana ta była w paski takie jak te leginsy a czy jakieś mordki miała to cholerka nie wiem

Monka to nie taka
aha , to nie ma jak bede w tyg na zakupach to na bank bede w hm to przejde sie tym razem po dziewczecym dziale z ciekawosci sprawdze ale watpie zeby byla.

Cytat:
Monka no ten starszy (14 l ) jeszcze nie dawno jadł tyle co kot napłakał ale teraz jak się przysiądzie
Ja piekę chleby na zakwasie i moje się robi zazwyczaj długo co najmniej cały dzień zejdzie bo on nie rośnie tak szybko jak na drożdżach a najlepiej to lubię takie co dzień wcześniej nastawiam zaczyn i dopiero na drugi dzień robię.
A z miksera z różnymi bajerami,siekaczmi,miesza dłami ,maszynką do mielenia to jestem akurat mega zadowolona ,w użyciu niemal codziennie
aaaaa ty to czarujesz ten chleb hehehe Z jakiegos przpepisu korzystasz czy to przepis z rak do rokrodzinna tajemnica ?
Kurcze co ty robisz z tymi koncowkami mi sie tego klocka niechce nigdy wyciagac i raczej mi one nie potrzebne , ale to chyba zalezy co sie gotuje
Czyli zostalo mi 9 lat prawie az moj niejadek zacznie w koncu mucic hehe mam taka nadzieje.

Na tvn-ie zaczyna sie ten film co Darudia kiedys mowila NIGDY NIE MOW NIGDY o tej malej dziewczynce do adopcji . Fajny.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

a tutaj mam cos dla maniaczek kotka Hello kitty
http://www.ebay.co.uk/itm/HelloKitty...item870f0a8fa9
Stary 2012-03-10, 21:48   #4025
ania p
Zakorzenienie

Nie oglądałam tego nigdy włączyłam sobie
Stary 2012-03-10, 21:48   #4026
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
aha , to nie ma jak bede w tyg na zakupach to na bank bede w hm to przejde sie tym razem po dziewczecym dziale z ciekawosci sprawdze ale watpie zeby byla.

aaaaa ty to czarujesz ten chleb hehehe Z jakiegos przpepisu korzystasz czy to przepis z rak do rokrodzinna tajemnica ?
Kurcze co ty robisz z tymi koncowkami mi sie tego klocka niechce nigdy wyciagac i raczej mi one nie potrzebne , ale to chyba zalezy co sie gotuje
Czyli zostalo mi 9 lat prawie az moj niejadek zacznie w koncu mucic hehe mam taka nadzieje.

Na tvn-ie zaczyna sie ten film co Darudia kiedys mowila NIGDY NIE MOW NIGDY o tej malej dziewczynce do adopcji . Fajny.
To niektóre z moich ulubionych
http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/C...nikiem-na.html
http://mojewypieki.blox.pl/2009/08/V...Sourdough.html
http://piekarniatatter.blogspot.com/...-zakwasie.html
Piekłam dużo różnych ale te najczęściej
Pytasz o końcówki do robota? najczęściej jest używany hak do wyrabiania cista drożdżowego/chlebowego , tej końcówki do piany tez używam często a z tarek to właściwie tylko jedną ,w sezonie resztę też no i maszynka do mielenia tez często w użyciu ,jestem wielbicielem serników z twarogu mielonego a nie tego w wiaderkach ,farsze do pierogów ,no wszystkiego używam ,nie wyobrażam sobie teraz bez niego mojej pracy w kuchni
Co do chlebów to wiem że inne dziewczyny robiły takie na samych drożdżach to może coś Ci podadzą.
Stary 2012-03-10, 22:05   #4027
monka23
Zakorzenienie

Libra no powiem ci ze jak sie czyta pierwszy raz tego typu przepis to ciezko ogarnac hehe . A zakwas sama pewnie zrobilas tak? ja raczej od nikogo nie dostane to bede musiala sama zrobic woda maka i czas ? W tym 3 przepisie to rozumiem ze kola mak to sa typy? ale tam molo wody tez jest jakas literka chyba C i cos tam to nie rozumiem tego. A zakwas aktywny to jaki? swierzy? Pichcisz pichcisz ostro nie ma co . W gastronomi ekonomi szybciej ten chleb robili . Bede musiala chyba tydzien ten przepis studiowac zeby go ogarnac hehe.
Stary 2012-03-10, 22:15   #4028
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Na tvn-ie zaczyna sie ten film co Darudia kiedys mowila NIGDY NIE MOW NIGDY o tej malej dziewczynce do adopcji . Fajny.[COLOR="Silver"]
Darusia pisała o filmie "tylko mnie kochaj"
Stary 2012-03-10, 22:28   #4029
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra no powiem ci ze jak sie czyta pierwszy raz tego typu przepis to ciezko ogarnac hehe . A zakwas sama pewnie zrobilas tak? ja raczej od nikogo nie dostane to bede musiala sama zrobic woda maka i czas ? W tym 3 przepisie to rozumiem ze kola mak to sa typy? ale tam molo wody tez jest jakas literka chyba C i cos tam to nie rozumiem tego. A zakwas aktywny to jaki? swierzy? Pichcisz pichcisz ostro nie ma co . W gastronomi ekonomi szybciej ten chleb robili . Bede musiala chyba tydzien ten przepis studiowac zeby go ogarnac hehe.
Tak ,koło mąk to są typy mąki ale to nie polskie typy bo u nas inaczej jest podane ,dla mnie chlebowa to 750 a biała to może być 500 a jak razowa to daję 2000 ,a koło wody to temperatura wody w stopniach ale ja sie tym nie przejmuję po prostu daję letnią wodę i już.
Zakwas robiłam sama ,ma już półtora roku chyba ,zakwas aktywny to taki który jest w najwyższej fazie czyli bąbluje i jest wzniesiony najwyżej ,pewnie nie wiesz o co chodzi ,musisz trochę o tym poczytać bo to tylko wydaje się trudne
na blogu u Dorotus masz przepis na zakwas
Wybierz sobie inny chleb łatwiejszy ,taki nie etapowy
Stary 2012-03-10, 22:41   #4030
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka moj starszy to jak mial 5,5roku to zaczal normalnie jesc. A wrecz sie obzerac. Potem chwiilowo przytyl,potem sie wyciagnal.teraz je duzo,a byl takim niejadkiem wiecznie puszczajacym pawie

Ja chleb robie po swojemu. 350ml wody cieplej 6szklanek po 200ml maki lyzeczka soli,lyzeczla cukru(takiez gorka)lyzeczka oleju i jak z drozdzami to taka mala paczuszka tych w proszku,ale najczesciej mieszamz zakwasem. Ja leniwiec korzystam z maszyny bo wszystko daje do srodka,a potem wyciagam gotowy.maki mieszam np 4zwyklej 650+2orkiszowej(szklanki) dodaje nasionek,platkow owsianych itp.

Mlody mi jeszcze na koniec dnia wrzucil caly koszyk z moimi kosmetykami do wanny pelnej wody. Cienie pomoczone,maseczki takie proszki w woreczkach,wszystko do wyrzucenia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 22:51   #4031
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Darusia pisała o filmie "tylko mnie kochaj"
ups noo bylam pewna , ze mowila o tym filmie z Dereszowska , ale ten tez fajny, lajtowy .

Libra a ile taki zakwas mozesz trzymac ? poltora roku to duuzo. I z tego samego zakwasu caly czas korzystasz? a w czym najlepiej go trzymac? Nastawie sie psychicznie poczytam wlasnie troche zeby sie z teoria zaprzyjaznic i sproboje cos upiec , mam nadzieje ze sie nie zniechece. Dzieki

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Monka moj starszy to jak mial 5,5roku to zaczal normalnie jesc. A wrecz sie obzerac. Potem chwiilowo przytyl,potem sie wyciagnal.teraz je duzo,a byl takim niejadkiem wiecznie puszczajacym pawie

Ja chleb robie po swojemu. 350ml wody cieplej 6szklanek po 200ml maki lyzeczka soli,lyzeczla cukru(takiez gorka)lyzeczka oleju i jak z drozdzami to taka mala paczuszka tych w proszku,ale najczesciej mieszamz zakwasem. Ja leniwiec korzystam z maszyny bo wszystko daje do srodka,a potem wyciagam gotowy.maki mieszam np 4zwyklej 650+2orkiszowej(szklanki) dodaje nasionek,platkow owsianych itp.

Mlody mi jeszcze na koniec dnia wrzucil caly koszyk z moimi kosmetykami do wanny pelnej wody. Cienie pomoczone,maseczki takie proszki w woreczkach,wszystko do wyrzucenia
Moj nie wymiotuje ale wybrzydza , niektorch potraw nigdy w zyciu nie jadl nawet niechce sprobowac. Ma swoje ulubione potrawy i tylko te mu gotuje.
Twoj przepis latwy a jak bym mieszala w rekach bo maszyny nie mam to jak dlugo tak mniej wiecej ? Libra jakas rada? I co mam to tam wymieszac i stworzyc ten bochenek i do pieca a ile Madzia pieczesz? w jakiej tem i jak dlugo. Czyli musze kupic taka make do chleba i ta orkiszowa. A te dodatki taki sypkie sypiesz , bez moczenia, prazenia itd?
Matko jedyna no za jajca bym wywiesila ubila bym, ja trzymam w koszykach moje kosmetyki to nie ma dostepu ale dzis znalazlam w smieciach nowy cien z lancoma i tylko przez przypadek znalazlam bo paragonu w smiechach szukalam, naszyjnik mi sie zerwal i musze oddac , kuzwa tylko raz go mialam na sobie .
Stary 2012-03-10, 22:53   #4032
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

masakra

ja dziś prawie cały dzień miałam dwójkę dzieci, siostrę mam w szpitalu i Zosia urzędowała z Amelką tz tak w kość dostał, że nie wiem jak ja go namówię na drugie dziecko istną masakrę mamy na chacie
Stary 2012-03-11, 09:33   #4033
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a my po nieudanej nocy z odsmoczkowaniem wytrzymałam od 20.00 do 2 .00 w nocy i się poddałam Julia w tym czasie co 5 minut chciała być na nocnik wysadzana, a jak o 2.00 zapytałam czy jak dam jej mocia, to pojdzie spać, to odpowiedziała " ściema była z noćikiem, mocia ciałam" i się wylamałam poczekam, aż sama dojrzeje, by go oddać
o kurde ale miałaś nockę teraz widać jak te nasze dzieci robią nas w bambuko

Przyjdzie czas to odda smoczek , trzeba tylko wyczuć moment

U nas wczoraj była jedna wpadka tak to pięknie chodzi i siusia z nocki pieluszka była znowu sucha i UWAGA wczoraj była też kupa na nocnik bez większych problemów,a dziś już pięknie usiadł i zrobił

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Kalinko kochana Wszystkiego Najlepszego Słoneczko

Dziewczyny a gdzie fotki z urodzinek dzieciaczków ?? Proszę szybciutko wstawiać fotki naszych solenizantów no ja nie wiem co tu się dzieje ! ...
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 11:43   #4034
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

monka minka obie macie racje
pisalam o nigdy nie mow nigdy ze gra tam dziewczynka w tylko mnie kochaj hehehe;-)

kupilam mlodej traperki wiosenne w hm wyglada za.je.bi.scie;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 12:08   #4035
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Machaj przekaz corci zyczenia 100 lat w zdrowiu,i zeby grzeczna byla przy Tobie

Stary 2012-03-11, 12:58   #4036
evitka21
Zakorzenienie

Dla Gabrysi spóźnione życzonka-zdrówka, spania i niedenerwowania rodziców i dużo radości!

Dla Kalinki, żeby wszelkie bunty jej już przeszły i nocnikowania się zachciało i mnóstwo radości!

libra, madziwnia
, dzięki bardzo za tortowe porady
libra, zrób jeszcze ten brzoskwiniowy z milkiwayami i daj znać czy dobry

catro, fajna ta sałatka brokułowa-zapisuję sobie, dzięki

minka, ja robię biszkopty rano albo wieczorem, a masy następnego dnia, a jedmy jeszcze następnego. Wg mnie najlepsze jak się te masy przegryzą

Cytat:
Ja od rana do wieczora z czekoladą w gębie chodzęSzczęście,że mi dupa nie rośnie od nich,bo inaczej nie wiem jak ja b
i właśnie dlatego, skoro i tak jesz to kup sobie te pyszne czekolady co ci pisałam

Cytat:
Monka chleb piekę w piekarniku ,też chciałam kupić maszynę ale zdecydowałam że jednak nie bo podejrzewam że będzie leżała po pierwszym zachwycie tak samo jak toster,maszynka do lodów, kawiarka ,więc nie kupuję tej maszyny.
no nie gadaj, że kawiarka w odstawkę poszła już

pop, strasznie się wzruszyłam jak napisałaś że malutką mogłaś potrzymać. Piękna chwila , cieszę sie bardzo że jest coraz lepiej
---
a u mnie lipa-dziecko mnie wykańcza nerwowo, bunty jej osiągają zenit. Przy czym afery różnego rodzaj tylko w chacie raczej odstawia, ewentualnie jak jej się ulicy zachce uciekać czy cóś. Moja cierpliwość się drastycznie kończy, a ta do tego coraz częścierj odmawia spania w dzień, co było moim wentylem bezpieczeństwa. Także piana z ust toczy mi się nader często
wiadomo-gówniarz jak się nie wyśpi to jeszcze większą mendą jest....
No nic to, trza przeżyć i to

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 13:20   #4037
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha boski jest ,sory
Cytat:
ups noo bylam pewna , ze mowila o tym filmie z Dereszowska , ale ten tez fajny, lajtowy .

Libra a ile taki zakwas mozesz trzymac ? poltora roku to duuzo. I z tego samego zakwasu caly czas korzystasz? a w czym najlepiej go trzymac? Nastawie sie psychicznie poczytam wlasnie troche zeby sie z teoria zaprzyjaznic i sproboje cos upiec , mam nadzieje ze sie nie zniechece. Dzieki

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Moj nie wymiotuje ale wybrzydza , niektorch potraw nigdy w zyciu nie jadl nawet niechce sprobowac. Ma swoje ulubione potrawy i tylko te mu gotuje.
Twoj przepis latwy a jak bym mieszala w rekach bo maszyny nie mam to jak dlugo tak mniej wiecej ? Libra jakas rada? I co mam to tam wymieszac i stworzyc ten bochenek i do pieca a ile Madzia pieczesz? w jakiej tem i jak dlugo. Czyli musze kupic taka make do chleba i ta orkiszowa. A te dodatki taki sypkie sypiesz , bez moczenia, prazenia itd?
Matko jedyna no za jajca bym wywiesila ubila bym, ja trzymam w koszykach moje kosmetyki to nie ma dostepu ale dzis znalazlam w smieciach nowy cien z lancoma i tylko przez przypadek znalazlam bo paragonu w smiechach szukalam, naszyjnik mi sie zerwal i musze oddac , kuzwa tylko raz go mialam na sobie .
Monka zakwas może przetrwać i kilkaset lat pod warunkiem że jest dokarmiany ,piekarnie z tradycjami mają własnie takie stare zakwasy.
Jeśli nie piekę przez jakiś czas to zakwas trzymam w lodówce ,jak po dokarmieniu urośnie wtedy go siup do lodówki ,bez dokarmiania wytrzymał najdłużej 3 tygodnie u mnie (zalecają 2 tyg) po wyjęciu i dokarmieniu ożył
Ciasta na chleb nie wyrabiam w rękach od tego mam robota ,wrzucam wszystko,włanczam i po kilku minutach tylko wyjmuję gotowe ciasto, do innej miski do rośnięcia.
Wyrabiając w rękach trzeba uważać żeby nie podsypać za dużo mąki.
Wypróbuj Madzi przepis jest prosty
Cytat:
masakra

ja dziś prawie cały dzień miałam dwójkę dzieci, siostrę mam w szpitalu i Zosia urzędowała z Amelką tz tak w kość dostał, że nie wiem jak ja go namówię na drugie dziecko istną masakrę mamy na chacie
już widzę co tam się dzieje
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Dla Gabrysi spóźnione życzonka-zdrówka, spania i niedenerwowania rodziców i dużo radości!

Dla Kalinki, żeby wszelkie bunty jej już przeszły i nocnikowania się zachciało i mnóstwo radości!

libra, madziwnia
, dzięki bardzo za tortowe porady
libra, zrób jeszcze ten brzoskwiniowy z milkiwayami i daj znać czy dobry

catro, fajna ta sałatka brokułowa-zapisuję sobie, dzięki

minka, ja robię biszkopty rano albo wieczorem, a masy następnego dnia, a jedmy jeszcze następnego. Wg mnie najlepsze jak się te masy przegryzą

i właśnie dlatego, skoro i tak jesz to kup sobie te pyszne czekolady co ci pisałam

no nie gadaj, że kawiarka w odstawkę poszła już

pop, strasznie się wzruszyłam jak napisałaś że malutką mogłaś potrzymać. Piękna chwila , cieszę sie bardzo że jest coraz lepiej
---
a u mnie lipa-dziecko mnie wykańcza nerwowo, bunty jej osiągają zenit. Przy czym afery różnego rodzaj tylko w chacie raczej odstawia, ewentualnie jak jej się ulicy zachce uciekać czy cóś. Moja cierpliwość się drastycznie kończy, a ta do tego coraz częścierj odmawia spania w dzień, co było moim wentylem bezpieczeństwa. Także piana z ust toczy mi się nader często
Tak się przymierzam do tego brzoskwiniowego ,na pewno go zrobię.
Nie denerwuj się kochana ,na pocieszenie dodam że jeszcze pewnie nie tak Cię wkurzy ,wszystko przed Tobą ,uodparniaj się

Ale wieje u nas.
My już po obiedzie ,zaraz się ubieramy i śmigamy w gości ,najpierw do jednych później do drugich.

Wszystkiego najsłodszego dla Kali ,dużo zdrówka i radości
Stary 2012-03-11, 14:17   #4038
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

To jutro kupięAle doradz jeszcze która lepsza?z migdałami?

Współczuję awantur,a najbardziej tego nie spania
Widzisz za mało dziecku groziłaś jak była jeszcze w brzuchuJa przez 9 miesięcy codziennie jej powtarzałam,że ma spać i nie denerwowac mamusi

A poważnie to trza mieć nadzieję,że będzie dobrze.Niedługo ciepło to się wyszaleję na dworzu i spokojniejsza będzie
Cytat:

Monka to nie taka
Ja myślałam,że Ty tuniki szukasz do kompletu z tymi mordziakowatymi leginami-bo ja mam właśnie do tych.
Do pasiastych to nie wiedziałam góry
Cytat:
Jeju ja to wysoko chowam swoje skarby po tym ja mi Nina nowe 5 diora spuściła na kafle
Jedynie jej się uda mi coś zwędzić z torebki,ale teraz już też torebka chowana jest tam gdzie jeszcze(!)te małe,ciekawskie rączki nie sięgną.

Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi-spóznione wczorajsze życzenia

Dla Kali wszystkiego najlepszego

Jutro jadę do mamy na cały dzień,a że zaliczę fryzjera i kosmetyczkę to mnie z małą nie będzie.Nie wiem co robić:dać jej latać dzień w pampersie?czy wziąć nocnik?nie wiem czy się da wysadzać babci
Od poniedziałku zaliczyła tylko jedną wpadkę w majtki,a tak cały czas woła i robi do nocnika

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:11   #4039
monka23
Zakorzenienie

Kalino wszystkiego naj z okazji urodzin, zebys w koncu zaczelas siusiac do nocniczka oraz szczesliwej i nie przemeczonej mamy

Cytat:

Jutro jadę do mamy na cały dzień,a że zaliczę fryzjera i kosmetyczkę to mnie z małą nie będzie.Nie wiem co robić:dać jej latać dzień w pampersie?czy wziąć nocnik?nie wiem czy się da wysadzać babci
Od poniedziałku zaliczyła tylko jedną wpadkę w majtki,a tak cały czas woła i robi do nocnika
Ana jasne ze bierz nocnik , jak ci mala tylko jedna wpadke zaliczyla to tym bardziej , juz kuma totalnie o co chodzi. Zapytaj sie moze tylko mamy czy podola zeby mala spryciule wysadzala i jej przypominala. Ma panele czy dywany? jak panele to nie powinno byc chyba problemow, jak sie nei da wysadzic to panele tylko zsika . Wez jakies ciuchy na przebrania i kurcze relaksuj sie . Co z wlosami robisz?

Libra dzieki dzieki kurcze ales opcykana . Pokaz jaka masz maszyne .Moj tz ma w sklepie maszyne do wyrabiania ciasta , ale ona wielkie . Sproboje zrobic z przepisu Madzi i jak mi wyjdzie i sie nakrece to bede robic.

Darusia ufff a jednak, tylko w tym filmie Nigdy nie mow nigdy, nie grala ta dziewczynka z tylko mnie kochaj . Chodzi ci o ta blondynke co gra teraz w M jak Milosc?

Evitka kurcze wspolczuje, chyba kazda albo prawie kazda z nas wie jak to jest jak dziekco ma swoje humorki , placze, albo jest upierdliwe i wszystko na nie . Moj mlodszy jest spokojniejszy niz starszy, z nim to ja mialam przeboje . Moze jej zeby ida? ma wszystkie? Moj w tamtym tyg troche byl meczacy. Wiesz co mala moze ci sie przestawia i juz moze nie potrzebuje w dzien spac. Pierwsze tygodnie sa meczace , ale jak juz bedzie to normalne to dziecko inaczej sie zachowuje. Ten moment przestawienia sie jest upierdliwy. O ktorej mala kladziesz spac ? Moj juz 18-19 kima . Moze kladz ja szybciej spac .
Stary 2012-03-11, 15:15   #4040
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Evi - I love U Ty chyba pedagogiem jesteś z tym cudnym podejściem LoVe
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:28   #4041
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana jasne ze bierz nocnik , jak ci mala tylko jedna wpadke zaliczyla to tym bardziej , juz kuma totalnie o co chodzi. Zapytaj sie moze tylko mamy czy podola zeby mala spryciule wysadzala i jej przypominala. Ma panele czy dywany? jak panele to nie powinno byc chyba problemow, jak sie nei da wysadzic to panele tylko zsika . Wez jakies ciuchy na przebrania i kurcze relaksuj sie . Co z wlosami robisz?

.
Boję się,że mama zapomni wysadzać małą,a mała ekstra zabawiana zapomni,że chcę siku
No nic,wezmę ubrania na przebranie i będą dziewczyny współpracować-mam nadzieję

Ja tylko ścinam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-03-11, 19:22   #4042
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ana wez nocnik.jak mama raz zapomni wysadzic to przebierze i juz zapamieta
Jak pieluche zalozysz to czasem dzieci glupieja i wtedy bedzie wiecej wpadek.

Monka ja leniwa to nasionej nie praze,sypie lyzke sloneczniku,lub dyni,zawsze troche siemielnianego. Czasami zamiast nasion daje z pol cebuli i mam cebulowy. Jeszcze nie probowalam mlecznego.
Do wyrabiania jak chcesz w piekarniku piec to tez ta maszyna sie do wypieku nadaje. Poczekasz az wymiesza,wtedy tylko na blache zeby wyrosl i piec. Ja tak sie zbieram zeby upiec w piekarniku bo skorka fajniejsza,moze na swieta bede piekla chlebki do zurka

Stary 2012-03-11, 20:10   #4043
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
masakra

to wyobraź sobie że ja taki sajgon mam na codzień ja to już nie pamiętam nawet kiedy miałam czysto w domu na jednym końcu skończysz w drugim już jest bałagan

Kalinko i Gabrysiu wszystkiego co najlepsze

Ja dziś dzień jazdy na szmacie miałam . Tz pojechał do austri na tydzień na szkolenie więc sama zostałam . Jutro jadę wniosek i paszport złozyć , bo ja muszę do wawy a TZ z dzieciakami gdzie indziej , oczywiście 40km od nas bo u nas zlikwidowali
Ogladam właśnie ten nowy program gdzie nastolatki ustawiają
Stary 2012-03-11, 20:23   #4044
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra dzieki dzieki kurcze ales opcykana . Pokaz jaka masz maszyne .Moj tz ma w sklepie maszyne do wyrabiania ciasta , ale ona wielkie . Sproboje zrobic z przepisu Madzi i jak mi wyjdzie i sie nakrece to bede robic.
To nie żadna maszyna specjalna tylko zwykły robot ,taki mam http://allegro.pl/robot-bosch-mum-48...196248072.html
szczerze powiedziawszy mogłaby misa być trochę większa czasami

Ana bierz nocnik pewnie
Stary 2012-03-11, 20:31   #4045
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie żadna maszyna specjalna tylko zwykły robot ,taki mam http://allegro.pl/robot-bosch-mum-48...196248072.html
szczerze powiedziawszy mogłaby misa być trochę większa czasami
mam podobny tylko starszy typ

Ana bierz nocnik, maciek ma drugi nocnik u mojej mamy i załatwia się tam bez problemu, a dzis byliśmy u mojego brata pare godzin i zabraliśmy ze sobą nocnik z domu i też pięknie siusiał i nawet kupkę u nich zrobił
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-11, 20:34   #4046
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ana wez nocnik.jak mama raz zapomni wysadzic to przebierze i juz zapamieta
Jak pieluche zalozysz to czasem dzieci glupieja i wtedy bedzie wiecej wpadek.

Monka ja leniwa to nasionej nie praze,sypie lyzke sloneczniku,lub dyni,zawsze troche siemielnianego. Czasami zamiast nasion daje z pol cebuli i mam cebulowy. Jeszcze nie probowalam mlecznego.
Do wyrabiania jak chcesz w piekarniku piec to tez ta maszyna sie do wypieku nadaje. Poczekasz az wymiesza,wtedy tylko na blache zeby wyrosl i piec. Ja tak sie zbieram zeby upiec w piekarniku bo skorka fajniejsza,moze na swieta bede piekla chlebki do zurka
Dokladnie to mialam napisac, jak sie raz zleje to przeciez mama przebierz i wsio.
Kurcze ja nie myslalam o tej maszynie do wyrabiania ciasta ,tylko o takim mikserze z taka koncowka skrecona . Moj tz ma taka wielka miche i ta koncowka jest taka skrecona hehehe.Najpierw musze to pzemyslec czy sie nie napalam a potem to bedzie lerzec, choc ten mixer ma rozne koncowki, ale one cholernie drogie jak ogladam . Ja osttnio z tesco jadlam chleb srodziemnomorski byly tam oliwki czarne, chyba papryke. Pyszny jest.

Cytat:
to wyobraź sobie że ja taki sajgon mam na codzień ja to już nie pamiętam nawet kiedy miałam czysto w domu na jednym końcu skończysz w drugim już jest bałagan

Ja dziś dzień jazdy na szmacie miałam . Tz pojechał do austri na tydzień na szkolenie więc sama zostałam . Jutro jadę wniosek i paszport złozyć , bo ja muszę do wawy a TZ z dzieciakami gdzie indziej , oczywiście 40km od nas bo u nas zlikwidowali
Ogladam właśnie ten nowy program gdzie nastolatki ustawiają
Ja tam mam zawsze czysto , wieczorem jak lepki spia ,a z rana od nowa polska ludowa . Codziennie ten sam syf, nie wiem jak to bedzie wygladac jak ja do robty pojde .
Tez to ogladam . Koles czytal im reguly jakie panuja w domu ,a ja do mojego mlodego mowie, widzisz czego nie wolno, nie tylko u nas w domu sa zakazy", a on do mnie mowi -PRZECIEZ JA NIE PALE PAPIEROSOW .

Libra a no wlasnie o tym mysle , ogladam wlasnie katalog . Ja mam taki robot http://www.youtube.com/watch?v=FNzdVvvrg-g . W nim mogla bym wyrabiac ciasto na chleb?

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-11 o 20:40
Stary 2012-03-11, 20:42   #4047
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no trzeba , trzeba to przeżyć pare dni temu u nas było podobnie odpukać troszkę mu przeszło i oby tak zostało ... na wieki amen
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-11, 20:42   #4048
anakazar
Zakorzenienie

Już nocnik w samochodzie leży

Ja też oglądam program o tych smarkaczach i...boję się przyszłości

Stary 2012-03-11, 21:17   #4049
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

cholera ja wtedy 3 komedie polskie ogladalam...
masz racje...to nie w tym grala;D! tamten to o swietach byl hehehe

a ja uwazam,ze to nie tak ze dzieci sa takie zle,rodzice tez nie sa ok .
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 21:58   #4050
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam mam zawsze czysto , wieczorem jak lepki spia ,a z rana od nowa polska ludowa . Codziennie ten sam syf, nie wiem jak to bedzie wygladac jak ja do robty pojde .
Tez to ogladam . Koles czytal im reguly jakie panuja w domu ,a ja do mojego mlodego mowie, widzisz czego nie wolno, nie tylko u nas w domu sa zakazy", a on do mnie mowi -PRZECIEZ JA NIE PALE PAPIEROSOW .

Libra a no wlasnie o tym mysle , ogladam wlasnie katalog . Ja mam taki robot http://www.youtube.com/watch?v=FNzdVvvrg-g . W nim mogla bym wyrabiac ciasto na chleb?
Będziesz miała jak pójdziesz do roboty tak jak ja mam teraz czyli czysto pozornie bo na super sprzątanie to ciągle mi brak czasu . zresztą ile można na mopie jeździć ja ogólnie bałaganiarz raczej jestem
ten roboty się nie nadaje do wyrobu ciasta mam podobny kurz zbiera .

Mojemu tacie by się ten facet z tego programy podobał , w sumie to miałam podobnie ale z perspektywy czasu to może i to lepiej ? Nie łaziłam nie wiadomo gdzie nie robiłam co chciałam . kiedyś mi się to nie do końca podobało . tylko gnoju nie wywalałam bo mieszkalismy w bloku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości