|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
ten słyszałam że jest bardzo dobry - http://www.nokaut. pl/termometry/mic...-na-czole.html i ten ma bardzo pozytywne opinie - http://cokupic .pl/produkt/Mescomp-AC-322 wstawiłam spacje przed pl - może nie wytnie ![]() jeden worek butów, ale za to wszystko dookoła czyste - z resztą tak jeden po drugim i zaraz będzie sprzątnięty i piękny...czekam na dalesze relacje z pola bitwy ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
on i tak dużo robi, powiesił karnisz i abażur i pomalował cały pokój. Skręcił wózek, przewijak, łóżeczko i teraz pomaluje jeszcze drzewo. Mam nadzieję, że nim zacznę rodzić zmienię sobie pościel, bo wolę żeby R posiedział ze mną w szpitalu zamiast latał po domu... z resztą jakoś go nie widzę w przebieraniu pościeli - on chyba nie wie gdzie są poszewki na zmianę on gotuje w domu, ja zmieniam i piorę....hahhahah
|
||
|
|
|
#1352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Cytat:
Ale ja to tylko zwykła studentka,mi poprostu zależy, jestem wrażliwa na potrzeby pacjentek,bo w porównaniu z innymi niewiele jeszcze widziałam. Zawsze mówię, że mam nadzieję,że za 20lat nadal będę miała tyle chęci i empatii póki co jestem nieprofesjonalna bo ryczę przy porodach co do opieki po porodzie - to tak już jest,że zależy ona od zmiany,szpitala,zwyczajów w danym szpitalu.. i wielu wielu innych. Ja jestem w stanie zrozumieć prawie wszystkie położne,ich irytacje, ponieważ mają one bardzo dużo pracy podczas dyżuru.. no,o tym możnaby długo,ja się staram nie oceniać prawie wszystkich. PRAWIE. W każdym zawodzie zdarzają się wyjątki ![]() Ogólnie nie jestem chętna ujawniać skąd jestem, ponieważ nikt w internecie nie jest anonimowy Także wiecie,cichosza skąd jestem
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-03-11 o 21:13 |
||
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
kism-do lekarza chodzisz w tarnowie?
|
#1354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co ludzie piszą na ceneo, to niestety mam wrażenie można znaleźć o każdym tego typu termometrze - część jest zachwycona i pisze, że wskazania porównywalne z rtęciowym, a część że pokazuje głupoty. Nie wiem, skąd aż takie rozbieżności ![]() Cytat:
Ja sobie jeszcze też orientacyjnie poczytam opinie przed ostateczną decyzją.A to wiem, że Twój tż sporo robi Bo "przed porodem" to pojęcie mocno względne Możesz założyć pościel i posprzątać będąc w 38 tc, a urodzić w 42... a bez sensu tak co kilka dni robić duże porządki "na wszelki wypadek"...Ja tam swojemu znowu zostawię listę
|
||
|
|
|
#1355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na początku ciąży leżałam w szpitalu na ginekologii ale nie tym co będę rodzić i była młoda położna, może i w moim wieku ale z takim podejściem jakie ona miała to bym ją wywaliła z tego szpitala za sam wyraz twarzy Cytat:
ja będę musiała karteczki pozostawiać na rzeczach które TŻ by miał mi w razie "w" przywieźć bo ona nie z tych takich Cytat:
by go drzwi ścisły
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Im więcej takich osób jak Ty, tym lepiej Każda jedna się liczy! Mój tż śmieje się ze mnie, że np. obchodzę ścieżki wydeptane przez trawniki i idę po chodniku, a ja mu mówię, że jak każdy będzie myślał tak jak on, to niedługo nie będzie w ogóle trawników, a ja wierzę, że każda taka osoba jak ja powoduje, że trawnik jest mniej wydeptany i że na pewno nie jestem jedyna ![]() Tak Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-11 o 21:19 |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Dr Kabzińska-Turek w Centermedzie.
Popatrzcie, to ciekawe z tymi termometrami. Tu z kolei opinie o tym drugim Microlifie IFR 100... Niby tylko 8 opinii, ale żadnej negatywnej ![]() http://www.nokaut.pl/termometry/micr...-na-czole.html |
|
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chętnie bym was wszystkie przyjęła u siebie, załatwiła fajną położną do porodu i wam towarzyszyła w ramach swoich praktyk,gdybym tylko mogła Bo to przecież będziecie wspominać już zawsze, więc warto się przyłożyć chodzi mi o personel Ale ja niestety nie planuję kariery na porodówce,zamierzam się spełniać w środowisku i jako doradca laktacyjny,nawet swoją pracę lic piszę o karmieniu
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Ja mam dzisiaj dzień lenistwa. Trochę się pokrzątałam po domu w ciągu dnia i ogarnęłam z wierzchu, ale większość czasu leżę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
kism ja pisałam, że kupiłam Medisana FTN 76120 http://www.ceneo.pl/;0154245682-10.htm
ostatnio coś mnie brało i sobie nim zmierzyłam to miałam 36,9 i dla porównania zmierzyłam zwykłym owulacyjnym microlife i pokazał identycznie. Nie wiem jak by to wyglądało przy wyższych temperaturach. No z tymi opiniami to racja, zresztą jak przy większości rzeczy, jednemu coś pasuje i zachwala a drugi odradza... Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-03-11 o 21:31 |
|
|
|
#1362 | ||||||
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32857925]A ja się w tym tygodniu wybieram na glukozę... Bleee, ale już poprosiłam TŻa, żeby wziął jeden dzień urlopu w pracy. W sumie pracuje od grudnia w tej firmie i miał tylko jeden dzień wolnego dotychczas (na swojego lekarza zresztą, od kręgosłupa), więc mam nadzieję, że nie będzie problemów z tym.
Mój mały mnie depcze Tzn. czuję, że mi dewastuje szyjkę [/QUOTE]Też w tym tygodniu idę na glukozę, ehh co ja tam będę tyle robić w tej poczekalni ![]() Witaj w klubie mój robi to samo, odczuwam to jakby mi ktoś szpilki wbijał od dołu brrr Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i zazdraszczam zapału do pracyCytat:
![]() Zamawiam u rajrodzica-pl, rodzyneczki, margotkrakowpl Pisałyście o tantum rosa, ja mam zamiar kupić i sobie wlać do takiej właśnie butelki z dziubkiem ![]() Któraś tu nawet z Was pisała, że pomaga przy wizycie w toalecie, mam zamiar się polewać przy sikaniu żeby nie czuć tak tego szczypania
|
||||||
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a posiada 3d lub 4d?
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
i niech ma dostęp do wody i suchej karmy, dostał coś nowego do jedzenia, jakiś resztek jedzenia czy innych odpadów albo kwiatka żadnego nie zeżarł?
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bez przesady, w końcu nie ujawniamy tu jakichś wstydliwych i kompromitujących szczegółów z naszego życia a poważnie, to wiesz, że nawet nie mam do Ciebie daleko? z Trójmiasta to w sumie rzut beretem, mąż jak depnie na gaz, to będziemy w godzinę moja koleżanka z pracy po takiej samej traumie szpitala, jaką ja miałam drugie i trzecie dziecko rodziła właśnie tam i mówiła, że było super miło, więc mam nadzieję, że będzie fajnie![]() Ja naprawdę rozumiem, ze jest dużo pracy w czasie dyżuru, ale dlaczego jedne stać na ten uśmiech i miły gest, a drugie są tak do bólu nieprzyjemne po prostu, że aż chamskie? w końcu rodząca kobieta też nie jest tam na wczasach jest obolała, bezradna, nie ma siły i po prostu potrzebuje pomocy...fajnie, że chociaż część personelu to rozumie...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-11 o 21:39 |
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
gabbi dzieki, kotu narazie przeszlo, tz jest w pracy wiec i tak nie mialabym z kim jechac, poza tym u nas weterynarze przyjmuja dopiero jutro ;]
ogladam sobie tv, zjadlam ciasteczka z ziarnkami, umylam sie i sobie lezakuje .... jutro rano tz przyjezdza z pracy, odrazu jade oddac krew a pozniej z kotem do weta bo odrazu go odrobacze przed narodzinami malego.
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
karozka daj znać jak przyjdzie lub jeśli przyszła już paczka od margotkrakowpl, bo chciałam zamówić od nich koszule, ale trochę się wystraszyłam negatywnych.
|
|
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) to smutna prawda,ale jak płacisz,to traktują cię lepiej. dziewczyny,nawet ja chodzę prywatnie do ginka.. inna sprawa że mnie trudno zadowolić z racji profesji ![]() SzmaragdowyKotku, chciałabym ci odpowiedzieć na to pytanie,ale sama nie znam na nie odpowiedzi... Nie pozostaje nic innego,jak upominać się o swoje i o szacunek. A wiem,że pacjentki boją się odezwać i siedzą cichutko Nie bójcie się, w końcu personel jest dla was!
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-03-11 o 21:43 |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dawalam jej dzis jesc, tlyko wode jej wstawilam do lazienki, jutro ja nakarmie narazie siedzi i lize caly tylek bo ma mokry ;]...
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo gada dzisiaj z M on sie pyta go czy idzie jutro do przedszkola a ten mu na to że ma katar i nie może iśc w takim stanie Skąd on bierze takie słowa?W ogóle Filip sie zawiesił i nie chce chodzić do przedszkola,jak tylko mówie że jutro idzie,zaraz boli go brzuch i on zle się czuje.Aż mam migrene na samą myśl,że jutro go budzę do przedszkola. |
|
|
|
|
#1371 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chcialabym byc taka zdecydowana zeby za jednym zamachem zalatwic niektore sprawy tak jak ty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no fakt, teraz tez zostaje czasem sama bo maz pracuje na nocki ale jednak jak sie dziecko urodzi to juz jest zupelnie inna sytuacja i latwiej jest we dwoje...
|
|||||
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka - gratuluję umowy!
![]() ![]() ![]() Kism - ja to jestem za tymi porządkami po 36 tygodniu jak najczęściej bo z takim brzucholem to już się człowiek modli o poród, a jak się porządnie nasprzątasz, to zawsze jest większa szansa znajoma dostała skurczy w nocy, jak cały dzień pakowała kartony do przeprowadzki![]() ![]()
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za podejście do życia i pracy. Oby Ci się udało i żeby niedopadło Cię wypalenie zawodowe za wcześnieja nie mam zapału - ja mam zrywy... jak się uderzę kolejny raz o łóżeczko które stoi mi w wejściu, albo przewrócę o wózek - to zaczynam robić natychmiastowy porządek na górze, co by mieć więcej miejsca do chodzenia
|
||
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Dopiero Was nadrobiłam tak jednym okiem, bo padam ze zmęczenia. Niedawno wróciliśmy z Krakowa, byliśmy spotkać się z paroma znajomymi i było super, tylko że teraz jestem mega wykończona. Ech, jeśli chodzi o wysiłkowe rzeczy to nadal mam myślenie sprzed ciąży i ciągle zapominam, że nie jestem już tak wytrzymała jak wcześniej i męczę się o wiele szybciej ![]() To, co mi się rzuciło w oczy: Cytat:
Wiem, że już to pisałaś wcześniej, ale czy mogłabyś napisać tak skrótowo jeszcze raz: jakie ćwiczenia/masaże trzeba robić, jak długo trzeba ćwiczyć przed porodem i ile czasu na dzień poświęcać na te ćwiczenia? Będę Ci bardzo wdzięczna za wyjaśnienia ![]() Rany, ale jestem zmęczona, idę spać... |
|
|
|
|
#1375 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poczytam o nim też Cytat:
![]() Ja jakoś nie mam obaw, jak dam radę z dwójką, nie zastanawiałam się głębiej nad tym do tej pory Jeśli w ogóle to na pewno bardziej w kontekście, jak wszystko zorganizować, żeby dla Maksia były to przyjemne, a nie przykre wspomnienia. Tym bardziej, że on już jest duży i prawdopodobnie zapamięta dobrze te wydarzenia... A jeśli chodzi o opiekę nad Kajem, to w pewnym sensie widzę to tak, że będzie mi wręcz łatwiej niż przy Maksie, bo zawsze będzie mógł mi cokolwiek podać, przynieść, czy popatrzeć przez parę minut na Kaja, zabawić go grzechotką, jak ja będę musiała coś zrobić w innym pokoju... Nie żebym zamierzała go tym jakoś obarczać, ale po prostu on sam jest bardzo chętny do pomocy (oczywiście, zobaczymy co będzie już po porodzie...). Jak już czasem wspominałam od dawna uczymy go różnych czynności domowych, choć nieraz oczywiście trwają one przez to dwa razy dłużej, ale pozwolenie na to i chwalenie przynoszą świetne efekty! ), ładuje zmywarkę, segreguje pranie, ładuje i włącza pralkę, obiera obieraczką ziemniaki (ja 8-10, a on w tym czasie 2 ), panieruje kotlety (zamiatanie obowiązkowe), itd. długo by wymieniać... Mam nadzieję, że synowa będzie mi kiedyś wdzięczna Żartuję ![]() Ech, ja to nie potrafię krótko się wypowiedzieć ![]() Ma, ma ![]() Cytat:
W dziecku można się przejrzeć jak w lusterku... Ja różne moje powiedzonka uświadomiłam sobie dopiero, jak Maks zaczął je powtarzać To jest rozbrajające, bo nie dość, że słowa te same, to jeszcze miny i intonacja ![]() Co do przedszkola to radzę cierpliwość i Twój spokój, opanowanie... Jak zobaczy, że Ty przedszkole traktujesz dobrze i wesoło jak zawsze i jego bóle na niby nie skutkują (jeśli rzeczywiście takie są!), to sprawa wróci niedługo do normy... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem, jak u Was wygląda opieka poporodowa, ale przecież tak całkiem same we dwie w tym szpitalu nie będziecie
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-11 o 22:28 |
||||
|
|
|
#1376 |
|
Konto usunięte
|
Uff ja też jestem już zmęczona... Nie fizycznie, ale psychicznie, czekałam dość długo na siostrę i cieszę się, że jest w Polsce chociaż te 2 tygodnie
Śliweńko dziękuję za wyjaśnienie w sprawie kodeksu pracy, nie wiedziałam tego i jak widać, myliłam się. Kism moja koleżanka akurat tak była badana (to się nazywa cyrkiel położniczy albo miednicomierz) i zalecono jej cc w tym szpitalu, w którym leżałam i do którego jeszcze nie jestem przekonana, że tam będę rodzić. |
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniec na dziś, idę już sobie od Was
A jak przemyślałam, ile mi się znowu spraw uzbierało do załatwienia, to widzę, że większość dnia jutro spędzę w mieście... Jakiś szewc, krawcowa, do Maksa szkoły papier jakiś zanieść, do energetyki się przejść, bo mi jakieś chore wezwanie do zapłaty przysłali na dziwną kwotę, choć wszystko co do grosika mają zapłacone zawsze 10 dni przed terminem, bo tak mam stałe zlecenie ustawione... ![]() Więc pewnie jutro wieczorkiem mnie koło 10ciu str do czytania czeka... Buźka! Spokojnej nocy |
|
|
|
#1378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A odrobaczać zwierzaczki w czasie naszej ciąży trzeba częściej niż normalnie tzn. co 3 miesiące. Kładę się już spać. Dobranoc. |
||
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekłam bez słowa, ale już jestem
![]() Persephone_, Tacca tak, ja chcę mieć już okres poporodowy żartuję haha Tantum rosa jest na liście wyprawkowej z pierwszej strony, nie pamiętam od kogo, i chce to kupić wiem że w ciąży nie wolno robić irygacji ![]() SzmaragdowyKotek dzięki za wykład o Tantum Rosa ![]() Pozostałe koleżanki Wam też dziękuję za opinię Alfahelisa pani w aptece mogła pomyśleć, że jesteś narkomanką ![]() missmalezji Ty chyba pracujesz w jakimś prywatnym szpitalu, wszystko u Was takie fajne, wszystko tak jak być powinno, aż chciałoby się już rodzić byle u Ciebie ![]() agatka661 sproszkuj tabletkę węgla chłonnego, takiego dla ludzi na biegunkę, i postaraj się żeby to zjadł, może wymieszaj z jedzeniem. To rada na potem, bo doczytałam, że kotkowi przeszło. Kuzynka pojechała też z kotem do weterynarza, bo miał biegunkę i dostała 2 tabletki właśnie węgla chłonnego i zapłaciła 30zł. A jak kotu przeszło, to ja bym nie jechała z nim do weterynarza, bo za wizytę policzy, a za tabletkę na odrobaczenie zapłacisz ok 8zł.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!!!
my dzisiaj na obiedzie u moich rodziców i potem na urodzinach. bratowa mi przywiozła jeszcze ciuszki. w tym trochę sukieneczek i parę większych ubranek na 92-98 cm. się nazbierało już tego ![]() wracam się uczyć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Nie mamy pewności czy dostanie następną...
on gotuje w domu, ja zmieniam i piorę....hahhahah

Ja sobie jeszcze też orientacyjnie poczytam opinie przed ostateczną decyzją.
by go drzwi ścisły
Każda jedna się liczy! 

[/QUOTE]

ale jedziemy dzisiaj z nim do sklepu i zobaczymy co z tym zrobią. Ach Ci faceci...bywaja czasami beznadziejni...no ale bez nich...