|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
ten słyszałam że jest bardzo dobry - http://www.nokaut. pl/termometry/mic...-na-czole.html i ten ma bardzo pozytywne opinie - http://cokupic .pl/produkt/Mescomp-AC-322 wstawiłam spacje przed pl - może nie wytnie ![]() jeden worek butów, ale za to wszystko dookoła czyste - z resztą tak jeden po drugim i zaraz będzie sprzątnięty i piękny...czekam na dalesze relacje z pola bitwy ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
on i tak dużo robi, powiesił karnisz i abażur i pomalował cały pokój. Skręcił wózek, przewijak, łóżeczko i teraz pomaluje jeszcze drzewo. Mam nadzieję, że nim zacznę rodzić zmienię sobie pościel, bo wolę żeby R posiedział ze mną w szpitalu zamiast latał po domu... z resztą jakoś go nie widzę w przebieraniu pościeli - on chyba nie wie gdzie są poszewki na zmianę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie nie jestem chętna ujawniać skąd jestem, ponieważ nikt w internecie nie jest anonimowy ![]() ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-03-11 o 20:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zadomowienie
|
kism-do lekarza chodzisz w tarnowie?
#1354 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co ludzie piszą na ceneo, to niestety mam wrażenie można znaleźć o każdym tego typu termometrze - część jest zachwycona i pisze, że wskazania porównywalne z rtęciowym, a część że pokazuje głupoty. Nie wiem, skąd aż takie rozbieżności ![]() Cytat:
![]() A to wiem, że Twój tż sporo robi ![]() ![]() ![]() Ja tam swojemu znowu zostawię listę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na początku ciąży leżałam w szpitalu na ginekologii ale nie tym co będę rodzić i była młoda położna, może i w moim wieku ale z takim podejściem jakie ona miała to bym ją wywaliła z tego szpitala za sam wyraz twarzy Cytat:
ja będę musiała karteczki pozostawiać na rzeczach które TŻ by miał mi w razie "w" przywieźć bo ona nie z tych takich Cytat:
![]()
![]() |
#1356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Im więcej takich osób jak Ty, tym lepiej ![]() ![]() Mój tż śmieje się ze mnie, że np. obchodzę ścieżki wydeptane przez trawniki i idę po chodniku, a ja mu mówię, że jak każdy będzie myślał tak jak on, to niedługo nie będzie w ogóle trawników, a ja wierzę, że każda taka osoba jak ja powoduje, że trawnik jest mniej wydeptany i że na pewno nie jestem jedyna ![]() Tak Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-11 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1358 |
Wtajemniczenie
|
Dr Kabzińska-Turek w Centermedzie.
Popatrzcie, to ciekawe z tymi termometrami. Tu z kolei opinie o tym drugim Microlifie IFR 100... Niby tylko 8 opinii, ale żadnej negatywnej ![]() http://www.nokaut.pl/termometry/micr...-na-czole.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chętnie bym was wszystkie przyjęła u siebie, załatwiła fajną położną do porodu i wam towarzyszyła w ramach swoich praktyk,gdybym tylko mogła ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Ja mam dzisiaj dzień lenistwa. Trochę się pokrzątałam po domu w ciągu dnia i ogarnęłam z wierzchu, ale większość czasu leżę ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zadomowienie
|
kism ja pisałam, że kupiłam Medisana FTN 76120 http://www.ceneo.pl/;0154245682-10.htm
ostatnio coś mnie brało i sobie nim zmierzyłam to miałam 36,9 i dla porównania zmierzyłam zwykłym owulacyjnym microlife i pokazał identycznie. Nie wiem jak by to wyglądało przy wyższych temperaturach. No z tymi opiniami to racja, zresztą jak przy większości rzeczy, jednemu coś pasuje i zachwala a drugi odradza... Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-03-11 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | ||||||
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32857925]A ja się w tym tygodniu wybieram na glukozę... Bleee, ale już poprosiłam TŻa, żeby wziął jeden dzień urlopu w pracy. W sumie pracuje od grudnia w tej firmie i miał tylko jeden dzień wolnego dotychczas (na swojego lekarza zresztą, od kręgosłupa), więc mam nadzieję, że nie będzie problemów z tym.
Mój mały mnie depcze ![]() ![]() Też w tym tygodniu idę na glukozę, ehh co ja tam będę tyle robić w tej poczekalni ![]() Witaj w klubie mój robi to samo, odczuwam to jakby mi ktoś szpilki wbijał od dołu brrr Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamawiam u rajrodzica-pl, rodzyneczki, margotkrakowpl Pisałyście o tantum rosa, ja mam zamiar kupić i sobie wlać do takiej właśnie butelki z dziubkiem ![]() Któraś tu nawet z Was pisała, że pomaga przy wizycie w toalecie, mam zamiar się polewać przy sikaniu żeby nie czuć tak tego szczypania ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
i niech ma dostęp do wody i suchej karmy, dostał coś nowego do jedzenia, jakiś resztek jedzenia czy innych odpadów albo kwiatka żadnego nie zeżarł?
#1365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bez przesady, w końcu nie ujawniamy tu jakichś wstydliwych i kompromitujących szczegółów z naszego życia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja naprawdę rozumiem, ze jest dużo pracy w czasie dyżuru, ale dlaczego jedne stać na ten uśmiech i miły gest, a drugie są tak do bólu nieprzyjemne po prostu, że aż chamskie? ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-11 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
gabbi dzieki, kotu narazie przeszlo, tz jest w pracy wiec i tak nie mialabym z kim jechac, poza tym u nas weterynarze przyjmuja dopiero jutro ;]
ogladam sobie tv, zjadlam ciasteczka z ziarnkami, umylam sie i sobie lezakuje .... jutro rano tz przyjezdza z pracy, odrazu jade oddac krew a pozniej z kotem do weta bo odrazu go odrobacze przed narodzinami malego.
#1367 |
Zadomowienie
|
karozka daj znać jak przyjdzie lub jeśli przyszła już paczka od margotkrakowpl, bo chciałam zamówić od nich koszule, ale trochę się wystraszyłam negatywnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() SzmaragdowyKotku, chciałabym ci odpowiedzieć na to pytanie,ale sama nie znam na nie odpowiedzi... Nie pozostaje nic innego,jak upominać się o swoje i o szacunek. A wiem,że pacjentki boją się odezwać i siedzą cichutko ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-03-11 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle Filip sie zawiesił i nie chce chodzić do przedszkola,jak tylko mówie że jutro idzie,zaraz boli go brzuch i on zle się czuje.Aż mam migrene na samą myśl,że jutro go budzę do przedszkola. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Wtajemniczenie
|
Anulka - gratuluję umowy!
![]() ![]() ![]() Kism - ja to jestem za tymi porządkami po 36 tygodniu jak najczęściej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie mam zapału - ja mam zrywy... jak się uderzę kolejny raz o łóżeczko które stoi mi w wejściu, albo przewrócę o wózek - to zaczynam robić natychmiastowy porządek na górze, co by mieć więcej miejsca do chodzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() To, co mi się rzuciło w oczy: Cytat:
![]() ![]() Rany, ale jestem zmęczona, idę spać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poczytam o nim też ![]() Cytat:
![]() Ja jakoś nie mam obaw, jak dam radę z dwójką, nie zastanawiałam się głębiej nad tym do tej pory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech, ja to nie potrafię krótko się wypowiedzieć ![]() Ma, ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do przedszkola to radzę cierpliwość i Twój spokój, opanowanie... Jak zobaczy, że Ty przedszkole traktujesz dobrze i wesoło jak zawsze i jego bóle na niby nie skutkują (jeśli rzeczywiście takie są!), to sprawa wróci niedługo do normy... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem, jak u Was wygląda opieka poporodowa, ale przecież tak całkiem same we dwie w tym szpitalu nie będziecie ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-11 o 21:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Konto usunięte
|
Uff ja też jestem już zmęczona... Nie fizycznie, ale psychicznie, czekałam dość długo na siostrę i cieszę się, że jest w Polsce chociaż te 2 tygodnie
![]() Śliweńko dziękuję za wyjaśnienie w sprawie kodeksu pracy, nie wiedziałam tego i jak widać, myliłam się. Kism moja koleżanka akurat tak była badana (to się nazywa cyrkiel położniczy albo miednicomierz) i zalecono jej cc w tym szpitalu, w którym leżałam i do którego jeszcze nie jestem przekonana, że tam będę rodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Wtajemniczenie
|
Koniec na dziś, idę już sobie od Was
![]() A jak przemyślałam, ile mi się znowu spraw uzbierało do załatwienia, to widzę, że większość dnia jutro spędzę w mieście... ![]() ![]() ![]() Więc pewnie jutro wieczorkiem mnie koło 10ciu str do czytania czeka... Buźka! Spokojnej nocy |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A odrobaczać zwierzaczki w czasie naszej ciąży trzeba częściej niż normalnie tzn. co 3 miesiące. Kładę się już spać. Dobranoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Wtajemniczenie
|
Uciekłam bez słowa, ale już jestem
![]() Persephone_, Tacca tak, ja chcę mieć już okres poporodowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SzmaragdowyKotek dzięki za wykład o Tantum Rosa ![]() Pozostałe koleżanki Wam też dziękuję za opinię ![]() Alfahelisa pani w aptece mogła pomyśleć, że jesteś narkomanką ![]() missmalezji Ty chyba pracujesz w jakimś prywatnym szpitalu, wszystko u Was takie fajne, wszystko tak jak być powinno, aż chciałoby się już rodzić ![]() ![]() agatka661 sproszkuj tabletkę węgla chłonnego, takiego dla ludzi na biegunkę, i postaraj się żeby to zjadł, może wymieszaj z jedzeniem. To rada na potem, bo doczytałam, że kotkowi przeszło. Kuzynka pojechała też z kotem do weterynarza, bo miał biegunkę i dostała 2 tabletki właśnie węgla chłonnego i zapłaciła 30zł. A jak kotu przeszło, to ja bym nie jechała z nim do weterynarza, bo za wizytę policzy, a za tabletkę na odrobaczenie zapłacisz ok 8zł.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
cześć!!!
my dzisiaj na obiedzie u moich rodziców i potem na urodzinach. bratowa mi przywiozła jeszcze ciuszki. w tym trochę sukieneczek i parę większych ubranek na 92-98 cm. się nazbierało już tego ![]() wracam się uczyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.