|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wózek Maxi Cosi Mura 4 OPINIE
Ja mam mure 4 (tylko bebe confort a nie maxi cosi, ale to jest DOKLADNIE to samo).
jestem z niej zadowolona. Jest franca baardzo ciezka, jesli nie trzebna jej nigdzie nosic, to ok, (ale po schodach mozna nia zjechac na tylnich kolkach, gorzej jest z wjazdem), troche tez czuje sie ten ciezar wpychajac wozior pod gore, ale jakos z nia przezylam w takim wlasnie terenie. Sklada sie fajnie. A jest swietna jesli chodzi o jakosc- NIC sie nie zniszczylo (uzywana rok, intensywnie, przewozona czesto), nawet nie zadrapalo, kola ze dwa razy zlapaly gume, ale to normalne i jesli chodzi o komfort dziecka tez. Amortyzacja, jazda w trudnym terenie, rozkladane siedzonko, duza budka, dwa kierunki jazdy. Do mojej nie bylo spiworka ani zakrywki na nogi, tylko ja nie potrzebowalam, bo tam gdzie bylam klimat lagodniejszy. w PL pewnie by sie przydalo. Palak w ksztalcie T w niczym zupelnie nie szkodzi. jest bardzo fajny. Kosz jest swietny, bardzo wiele miesci. Gondole do tego wozka mialam Windoo bebe confort, wiec sie nie wypowiadam, szukalam wozka z gondola montowana w samochodzie zamiast fotelika samochodowego. Tylko kupujac wozek dla pierwszego dzieciatka wyobraza sie sobie, ze bedzie sluzyl z gondolka a potem jako spacerowka dlugo, tylko taki czolg wiekszosc mam pozniej zmienia na parasolke, wiec dlugo nie sluzy. Ale to zalezy w jakich warunkach bedziemy zen korzystac. Ja przy moim zostaje. |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kolejne opinie
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Maxi Cosi MURA 4 czy Mutsy 4Rider ?
Hej Forumowiczki...
![]() ![]() w Październiku urodzę mojego SYNA.. Zastanawiam się nad tymi 2 wózkami na okres jesien zima.. Drogie Użytkowniczki powiedźcie mi czy : Spacerówka MURY- czy ten daszek nie jest za krotki jesli złoży się siedzisko do pozycji leżącej ??? ![]() A co do 4Ridera czy materiały tego wózka nie odparzają ??? ![]() DzieKuje WAM bardzo za odpowiedź ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Ja posiadam Mutsy 4rider, i na jesień zimę był super, w lato też się sprawdza z tym że dostałam od chrzestnej dużo lżejszy wózek i na letnie dni jego użytkuję.
Teraz rodzę za jakieś 2 tygodnie i oczywiście 4rider idzie znowu w ruch. Moje dziecko nie odparzyło nic, a w foteliku jak chodziłam na mocne słońce to najpierw kładłam pieluchę tetrową, ale to obojętnie w którym wózku, wolę zapobiegać niż leczyć ;-)
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
ja slyszałam że te kolory z nazwą CARGO .... to odparzają ...
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Posiadam już 1.5 roku maxi cosi mura 4 i mogę polecić ten wózek bez zastanowienia. Mowa jest o śpiworku do spacerówki - ja przetestowałam zwykły śpiwór (nie firmowy) i też bez problemu można go osadzić w spacerówce. Niedawno prałam pokrycie spacerówki, były plamy spowodowane użytkowaniem - po praniu wygląda jak nowy. Mogę więcej na priva. |
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
wcześniej w wątku pojawiła się wypowiedź, że mura maxi cosi i mura bebe confort to dokładnie to samo. czy któraś z was ma informacje czy gondolę windoo bebe confort można wpiąć do stelaża maxi cosi? pisałam nawet do sklepów, ale mi nie odpowiedzieli do tej pory
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adaptery osobno są prawie nie do kupienia. Ja dopytywałam w serwisie i u wyłącznego dystrybutora. Niby na dniach miały być, a nie doczekałam się na nie do dzisiaj (a wózka nie używamy od kwietnia zeszłego roku). Polecam aukcje internetowe ... aktualnie nawet wisi jedna oferta na All (to tez rzadkość). Acha, w trakcie poszukiwań adapterów dowiedziałam się że jeśli zdecyduję sie na zakup gondolki Bebe Confort to adaptery dostanę w komplecie (nie sprawdziłam jak to się ma w praktyce).
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2011-08-16 o 09:42 |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Wiktorynka dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję że dowiem się czegoś sensownego w sklepie na miejscu wybieram się tam w sobotę. a jak ci się użytkowało tą spacerówkę, nie była za mała i za ciężka? Pozdrawiam wszystkie forumowiczki.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... super zwrotny, stabilny, rewelacyjny do pokonywania wszelakich schodów, trudnych podejść itd był niezawodny... Poza tym możliwość wczepiania siedziska i przodem i tyłem do kierunku jazdy, była dla mnie na prawdę ogromną zaletą. Czy jest ciężki? W prowadzeniu ani trochę, ale jeśli miałabym go wnosić na piętro to już bym się poważnie zastanawiała, w końcu to 16kg. Z wad: 1. Najbardziej denerwowało mnie to że najniższy poziom szelek jest i tak za wysoko dla najmłodszych użytkowników spacerówki - być może w tej chwili jest już jakaś wkładka redukcyjna - ja radziłam sobie kocykiem, kilkakrotnie złożonym. 2. Nie miałam odwagi pozwolić młodemu na jazdę bez szelek (no ale moje dziecko to niesamowity wiercipięta). 3. Budka - wg mnie na zimę trochę za lekka, ale ja mam starszy model, kolejne modele mają tą budkę zrobioną z grubszej tkaniny. 4. Parasolka do wózka musi być oryginalna, nooo przynajmniej uchwyt, bo standardowe parasolki mają za mały rozstaw na szeroki profil w stelażu. ... tyle że nasza parasolka raczej przeleżała całe lato w domu, budka i kapelusz wystarczały całkowicie. Ale to już jest bardziej czepianie się szczegółów, bo w ogólnym wrażeniu wózek jest świetny! Tak bardzo go polubiłam że nie miałam serca go sprzedać - czeka na następnego użytkowania ![]() Acha, jeśli chodzi o śpiworki - ten oryginalny wychodzi stanowczo za drogo, my mieliśmy wersję nieoryginalną, doskonale pasująca do wózka i o wiele wygodniejszą. To samo z torbą.
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
właśnie ta waga mnie najbardziej przerażała, więc wybrałam dużo lżejszy wózek, chociaż mura maxi cosi jest najładniejszym wózkiem jaki oglądałam najlepiej wykończonym w środku, materacyk zdecydowanie najlepszej jakości. gdyby nie to że mieszkam na drugim pietrze z pewnością kupiłabym murę.
![]() mogę ponadto się podzielić z innymi moją wiedzą na temat mury. do stelaża maxi cosi nie można wpiąć gondoli windoo z bebe confort. według mnie maxi cosi prowadzi się dużo łatwiej niż bebe confort na pusto, nie wiem jak się to zmienia jak dochodzi duże obciążenie (bobas + zakupy). Wiktorynka dziękuję Ci bardzo za pomoc i wszystkie komentarze. pozdrawiam serdecznie Marlena |
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam pytanie dotyczące Mutsy 4Rider, bo jestem zdecydowana na ten wózek, jednak mam jeszcze troszkę wątpliwości, które chciałabym rozwiać przed jego kupnem- dlatego proszę o odpowiedzi od rodziców użytkujących ten model... ![]() Chodzi mi o rozmiar gondoli- do którego miesiąca woziliście swoje dzieciątko w gondoli oraz na jaką porę roku przypadło spacerowanie w gondoli? Czy siedzisko nie jest za wąskie? Porównywałam do MURY4 i zarówno gondola jak i spacerówka są szersze od 4Ridera o 4 cm... Rodzę pod koniec roku i chciałabym powozić synka przez te 5-6 miesięcy... Będę baaardzo wdzięczna za opinie, ponieważ bardzo ciężko mi się zdecydować a już mam dość poszukiwania idealnego wózka... (w tym raczej nie jestem odosobniona)
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
mogę Ci polecić forum gazeta.pl dotyczące wózków generalnie do mutsy wszyscy mają zarzut że gondola mała spacerówka też nie największa przymierzałam mojego synka i zdecydowałam się na murę
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
po ile one waza?? nigdzie nie umiem znalesc
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
mura:
Wymiary: Waga: - po złożeniu (dxsxw): 49x65x70cm - stelaż z kołami: 11kg - siedzisko (sxg): 31x30cm - siedzisko spacerowe: 5kg - oparcie (wxs): 45x34cm - gondola: 4,5kg - długość podnóżka: 10cm - fotelik: 2,75kg wys. rączki: 98-106cm - średnica kół (p/t): 25/30cm - gondola (dxs): 79x32cm mutsy Wymiary: Waga: - wewnętrzne gondoli (dxsxg): 74x33x18cm - podwozia: 9,7kg - podwozie rozłożone: 71x111x66cm - godnola: 4,5kg - podwozie po złożeniu: 105x35x66cm - wysokość rączki: 92-114cm Ja jestem zwolenniczką mury ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- oj, troszke mi sie tekst zjechał, ale chyba da sie dojsc
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy 4Rider i mówiąc szczerze dzisiaj nie kupiłabym już tak drogiego wózka. Owszem bardzo lekko się prowadzi i spełnia moje oczekiwania, ale są wózki tańsze i równie dobre.
Miałam/Mam problem taki, że mój syn nigdy nie lubił jeździć w wózku. Prawie każdy spacer przepłakany i kończył się tym, że młody na rękach a ja pcham przed sobą ponad 10-kilogramowy wózek Jeśli chodzi o wielkość gondoli to nam wystarczyła na pół roku, potem mały już siadał więc nie było problemu. Spacerówka jest chyba wystarczająca dla każdego dziecka. Gondola przypadła na październik do marca czyli na samą zimę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
ja mam maxi cosi mura 4, ale to dlatego że kupione okazyjnie, jak któraś jest zainteresowana to mogę dać na privie namiary żeby nie spamować
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ten czerwony mc - http://www.chiccomio.com.pl/wozki-ma...-red-2011.html i jestem bardzo zadowolona, dobry wybór w dobrej cenie
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś sama przymierzalam sie do Mury ale ostatecznie zrezygnowalam ze wzgledu na podnozek w spacerowce, który jest bardzo krótki.
Alae generalnie o tym wózku nie słyszałam złych opini. |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy maxi cosi murę 3. Jeździmy nim od lipca 2011, teraz już w spacerówce i jestem MEGA zadowolona, nie ma dla mnie lepszego wózka
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy dziecko wam nie uciekało obok tego pałąka? On jakiś taki dziwny mi się wydaje..
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ten pałąk to właśnie super sprawa, uwierz
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
ok
dzięki za podpowiedź pójdę jeszcze do sklepu i przymierzę moją dzidzię do niego mam nadzieję, że będzie małemu wygodnie bo mi wózek się bardzo podoba
|
|
|
|
|
#54 |
|
Ola-Unhola
|
Pałąk bardzo wygodny, potwierdzam.
Dziecko nie ma opcji ucieknięcia
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny a mam pytanie bo jestem już własnie posiadaczką wózka mura 4 wózek używany mam pytanie czy wam ta gondola się tak buja trochę na tych adapterach czy coś jest w tym wózku zepsute nie mam czasu podjechac do sklepu sprawdzić jak to wygląda w nowym a bardzo mnie to zastanawia jak wepne fotelik to też się tak buja
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się nic nie bujało, ani gondola, ani fotelik
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio byliśmy w sklepie ogladac wozki. po tym jak tatus wyprobowal KAZDY wozek po ogromnej hali sklepu decyzja padla na 3 wozki; Maxi Cosi Mura 4, X-lander x-move i Tako (bodajze laret). Z duzym przewazaniem na Mura 4
Synus urodzi nam sie w pierwszej polowie wrzesnia, wiec jeszcze chwile mamy, choc przyznam, ze chcialabym miec juz to z glowy bo naszukalam sie juz i naczytalam o wozkach, az glowa boli
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Murę mogę spokojnie polecić
|
|
|
|
|
#59 |
|
Ola-Unhola
|
U mnie tez nic nie buja. Trzyma się jak nalezy.
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Mamuśki, użytkowniczki mura 4 odpowiedzcie mi, ile mierzy sobie gondola tegoż wózka? W sklepie powiedziano mi, że 80 cm ale gdzieś na aukcji internetowej w opisie sprzedającego widniała z przodu "7" ;-/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.