|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Seonka niestety nie wygraly
Nie wiem czy wam pisalam ale mamy kontynuacje rehabilitacji- dalsze 10 zabiegow, z czego sie nawet ciesze No i mamy skierowanie na kontrole u neurologa, muszenasumowic Dzis pobudka o 6, przez pol godz udawalam ze to nie moje dzieci ale pozniej juz sie nie dalo Nie mam niestety zadnych przebran ani innych gadzetow
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klub jak cos
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o sexi ciuszki i gadżety to coś tam mam, ale bez sensu, bo nie założe stanika z dziurkami, bo mi mleko będzie kapać
ładnie dzisiaj u mnie, nie wieje |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
zaleca sie rozszerzanie diety od 17 tygodnia zycia dlatego ze wtedy wysciolka jelit wydziela imunoglobuline IgA ktora dziala jak warstwa ochronnej farby, wyscielajac jelita i nie przepuszczajac potencjalnie grozne alergeny ktore moga wywolywac alergie u dziecka
Adek zaczal sie smiesznie czolgac, jedna reka tylko a druga zostaje pod nim. no i intensywnie kombinuje jak tu usiasc
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś pobudka o 6 do 8 buszowała.
Dziś bioderka a jutro morfologia i skoczę do księdza powiedzieć że chcemy w święta chrzcić małą Zaproszenia już do Nas idą ciekawe jakie są ... kupiłam sobie pas-gorset do sukienki zobaczymy jak zakamufluje moje niedoskonałości to w nią się ubiorę na chrzest a jak nie to będę musiała coś kupić nowego. A sukienka i buty takie
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sloiczki strasznie rzadkie i nie chce jesc. Ja tez gotuje sama, ale chcialam konsystencje sorawdzic, bo nie wiedzialam, czy za gestego nie robieCytat:
![]() mialam isc na poczte a tu mi sie wizyta zapowiedziala, nie mam ochoty zbytnio, ale zadki gosc to niech bedzie... no i musze teraz umyc glowe i zmyc gary, a ze soaceru z dzieciem nici ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- wiolqn czyli sie wstrzelilam w ten czas z rozszerzniem
|
||
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Boe dzieweczyny ale macie dobrze, ze swoimi maluchami, mój sie jakoś "uwstecznił" ze spaniem wiolq nasz już próbuje siadać od 2 tygodni, ale takie siadanie to nie bardzo zdrowe jest dla takiego maluszka?? tylko jak go powstrzymać od siadania jak on wykorzystuje każdą chwile |
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Adas idzie jak burza
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tydzien usypiania mlodego PP za nami. i jest cudnie. wlasnie pochodzilam z nim 10min po domu spiewajac kolysanke, odlozylam z pieluszka do koszyka i wyszlam z pokoju. pogadal, pojeczal i 5min pozniej spal. Nawet mu nie bylam potrzebna. coz za odmiana w porownaniu z wrzaskami z ubieglego tygodnia gdy NIC nie dzialalo wyczytalam tez ze jezeli dzieci spia (w dzien) 30 minut podczas drzemki to znaczy ze maja za duzo wrazen przed spaniem i sa przemeczone a jezeli 40 to za malo i nalezy im wydluzyc czas aktywnosci.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczytalam, ze skaza bialkowa objawia sie azs, azs ma wiele przyczyn i skaza moze byc jedna z nich. Ja juz nei wiem czy to moze dziecko ma ta skaze, czy nie ma, ale nabialu i jajek nie mam. Wczoraj na chrzcinach przezywalam katusze jak wszyscy sie zajadali tortem i brali dokladki. Chrzciny fajne, choc w zwiazku z kosciolem byl stres, trafilismy na rekolekcje jeszcze i msze 1.5 h, ksiadz sie zgodzil, zebysmy pozniej przyniesli dziecko- tzn po kazaniu, ale musielismy z TZ przez to isc na ranna msze. Wiec lacznie zaliczylam wczoraj ponad 2 h w kosciele. Kasia przed chrztem plakala a potem zasnela i spala 3 h. Chyba faktycznie diabla wygonilismy szkoda, ze potem wcale nie byla mniej marudna.ja mialam czarna spodnice i rajstopy i wrzosowa koszule. Sukienka przy karmieniu piersia bylaby jednak zbyt niewygodna. W ogole z tymi drzemkami to zauwazylam, ze nawet jak ma dluzsze to pozniej zachowuje sie tak samo, wiec chyba u nas nie robi to roznicy- np moze taka, ze mam wiecej czasu dla siebie. |
|
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
wiolqn ... moja właśnie zaczęła mieć tylko 30 min drzemki w dzień... kiedyś bodaj pisałaś jak wydłużać ten czas.... pomogłoby....
moja usypia przy śpiewaniu kołysanki, więc czy ja wiem czy to jakieś mega pobudzenie... najlepsze ze zauważyłam o 8 ze trze oczka, wiec hops na łapki... a ona zamiast się wyciszyć to pobudka... do 8.38 walczyła, potem 11 min śpiewania i zasnęła... i właśnie się obudziła.... witamy z rana młoda od 19 spała do 2, potem 4:05 i 6.47 więc dziś bardzo łaskawa noc chociaż ja jakoś ledwo żyłam z rana... czułam jakbym dopiero się położyła ....
|
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie czy dawalyscie klin pod materac zaraz po urodzeniu jesli tak to czy nadal go uzywacie
moj Piter jeszcze czasami ulewa a pediatra zalecila jeszcze trzymac klin pod materaem do 5 mca
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
wiolaqn, skąd Ty to wszystko wiesz!! Twoje dziecko to dosłownie jakby instrukcję miało - zrobisz coś i od razu się naprawia
Moja ma stałe godziny już spania i aktywności, sama to sobie wyregulowała. Moja Siostra opowiadała mi dzisiaj o swoim koledze, który się powiesił. Żona jego poroniła, bo dowiedziała się, że ją zdradzał i kochanka jest w ciąży. Błagała go, żeby nie odchodził od niej, że mu wszystko wybaczy, on nie chciał się określić, czy będzie z żoną, czy z kochanką i tak się zestresowała tym wszystkim, że poroniła. Kochanka jak się dowiedziała, że do niej nie odejdzie, że nie wie co zrobić, to urodziła w 6 m-cu i dziecko zmarło 3 dni później On na dodatek zainwestował wszystkie pieniądze w jakąś firmę widmo i stracił wszystko. Wziął linę do holowania auta i się powiesił w lesie koło Rzeszowa. Żona zgłosiła zaginięcie, szukali go 2 tygodnie, aż w końcu znaleźli ciało. Żona została sama, bez męża, bez dziecka z długami, z depresją. Kochanka tak samo. Żona (anglistka) zwolniła się z pracy, robi jakieś tłumaczenia na lewo i sprząta po domach!!! bo komornik wchodził jej na każdą pensję. A mógł zostawić tą kochankę, płaciłby jej alimenty. Z żoną by się pogodził. Zainwestowane pieniądze odzyskałby, miał głowę do interesów. Wybrał najgorsze rozwiązanie ze wszystkich. Wszyscy na tym stracili tylko. |
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Seona ale historia az wlos sie jezy.
Mojej sasiadki syn sie powiesil 2 lata temu przez zone. nie wytrzymal i zrobil to zostawiajac z ta wariatka dwojke dzieci. Z jednej strony jakim trzeba byc slabym czlowiekiem aby nie probowac naprawic wszystkiego a z drugiej strony jaka trzeba miec sile aby zawiazac sobie petle na szyi wiedzac ze to ostatnie sekundy zycia |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
![]() Przez 2 dni brak internetu, dobrze że trafiło na Weekend bo mało miałam do nadrobienia ![]() W Sobote byliśmy w baby-max po fotelik, już prawie kupiliśmy, z tym że na koniec jak z tz zaczeliśmy gadać, że lepiej poczekać bo Michać jednak jeszcze nie umie siadać, a wszystkie były jakieś takie dla dzieci siedzących, to babka na Nas oczy i pytanie: "to ile on ma" a my na siebie na babke i że 4.5mąca a ona " o Boże jaki duży, to lepiej jeszcze poczekać z 2 miesiące" Za to kupiłam sobie czarny kpl bielizny w HM Seonka za kolekcję. Szczerze nie spodziewałabym się, po Tobie, że taką posiadasz. Avek typoway dla matki polki a tu taki szatan z Ciebie ![]() Muff kiedyś jeszcze na poczekalni wstawiałaś fotkę i tak Cię zapamiętałam Michaś ucina drzemke, ja już oko zrobiłam, pazur pomalowany. Ahhh
|
|
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle osob ucierpialo, nawet nienarodzone dzieci![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Chyba Wam nie pisalam ale w zeszlym roku w rodzinnej miejscowosci jedne nastolatek ze "zlamanym sercem" porozwieszal 13lutego po miescie swoje nekrologi z data smierci 14.02, jeden wyslal do dziewczyny ktora go zostawila/zdradzila nie pamietam. no i 14.02 powiesil sie ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Aniolina to juz po chrzcie zazdroszcze.Tuszka i co bylas na Targach? co bylo ciekawego?? |
|||
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
O matko moje dzieci sie dzis uwziely zeby mnie wykonczyc... Za co oni mnie tak nienawidza no co ja im zrobilam
|
#918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to nie kumam... strasznie dziwia mnie takie sytuacje... facet sam sobie na siebie zagiął pałąk a potem zwalił wine na innych, bo odbierajać sobie zycie "umył ręce".... może to straszne co mówie ale kompletnie mu nie współczuje a tylko jestem pełna potępienia.... współczuje żonie ... a nawet najbardziej to tym biednym dzieciaczkom.... moze to i lepiej ze tak sie stalo- przynajmniej nie cierpialy :/ ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
glam co sie dzieje ????? duzo sily i cierpliwosci wysylam Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-03-12 o 10:41 |
||
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
mol_aa ja klin kładłam na materac i A. nadal tak śpi Seona, goldika straszne historie ... aż się włos na głowie jeżySeona jakąś bieliznę może i bym wygrzebała z szafy, ale takich strojów- przebieranek to nie ale ja jakoś nie umiem, nie lubię
|
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
witam w ten ponury deszczowy dzień.
u nas pogoda okropna,na spacer raczej nie wyjdziemy no chyba że przestanie padać. Fifi wstał koło 10 i co chwilę piszczy. uciekam na śniadanko ![]() Seona - straszna historia...
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Seona ja to bym chciała jakis taki fajny strój,ale nie wiem jaki i jaki romair więc nie mam...
Seona w aptece Cosmedica Enfamil jest po 23.99zł Joamic-gdziekupiłas kieckę i buty?ja nie mam sukienek-żadnej bo wydaje mi się,ze w każdej źle wyglądam ![]() Goldika-wspólczuję Wiolqn-no właśnie ,skąd ty masz tką wiedzę? no i zguba się znalazła-Glam ![]() idę poczytac czy coś w klubie napisałyście i sama coś napsizę-będę monotematyczna pewnie...
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po weekendie dziewcyny
![]() SEONKO Straszna ta historia słaba psychika a przede wszystkim ludzk agłupota doprowadza do takich tragedii (((((((((mój jest marudny nie wiem czy po szcze[ieniu czy go swędzqadziąsełka- bo jeszcze nie unmie wkłądac zabawek do buzi, tylko sie denerwuje jak je widzi i jak mu trzymam w buzi to jest lepiej ale i tak szybko sie tym nudzi...no niestety u nas popaduje deszcz, to chba nici ze spacerku ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- a i przebieranek tez nie mam... ale nabrałam ochoty na ich kupno.. tylko tak jeszcze z 3 kg mniej ![]() ![]() glam ddddddddduuuuuuuuużżżżżżż żżoooooooooooooo siły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! podrzuc ich mamie ![]() aaaaaa i mamy dzis 3 m-ce sko ńczone a pamietam po porodzie, jak modliłam sie o te chocia z 3 miechy hehehe
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:05 |
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
seona straszna historia
tragiczna, niep potrafię tego zrozumieć co takiego można mieć w głowie aby targnąć się na swoje życie..... mój kolega zrobił to 6 lat temu..... miał 21 lat Szymon jeszcze śpi - jeeejku ale śpioch !!! ![]() Ważyłam się i wczoraj po tym fitness clubie mniej o 60dag choć 38 wchodzi jak ta lala najgorsze jest to, że coś mi ta sukienka co kupiłam na chrzciny obrzydła i chyba kupię sobie taką cytrynową z Mohito glam wysyłam dużo pozytywnych fluidków
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-03-12 o 11:06 |
|
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
U Nas stukneło 3m-ce )))Moja kruszyna sypia w dzien ale na reku,a teraz o dziwo w łozeczku Jak patrze na wasze stroje na chrzciny to ja chyba w worku pojde Ja sie nigdy nie stroje...styl na sportowo i luzno nie mam spodnic sukienek a obcasow nie toleruje.I co ja mam załozyc jak namiotow w sklepach z odzieza damska nie ma?
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
Le pędzicie z tym pisaniem. Ja cierpie na chroniczny brak czasu i jakiegoś lenia, zwalam wszystko na przesilenie wiosenne. Za 2 tygodnie wracam do pracy, załatwiam już badania i zabieram się za papierkową robotę. W czwartek jedziemy zrobić z małym morfologię i to badanie ABR mam nadzieje że będzie ok. A we wtorek ze starszym do logopedy i tak schodzi. Danielek ma dzisiaj 5 miesięcy, ale ten czas szybko leci. My na razie jemy słoiczki, bo jednak warzywa już są takie nie za bardzo, poczekamy aż urosną świeże.
My używamy klina od urodzenia i jeszcze będziemy używać bo mały nadal często ulewa, a teraz juz obraca sie na plecki więc z klinem bezpieczniej
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
mola moja pani też wybudza się 3-4 razy. jeszcze przedwczoraj walczyłam z nią i wkładałam smoka, teraz odrazu daję cycka i jedziemy z koksem...
Anilolina co to za ksiądz żeby chodzic i odrabiac mszę...dobrze, że niunia była grzeczna ![]() Seona znam kilka podobnych historii...dlaczego to tak jest(w większości przypadków), ze facet wsadzi chu** gdzie nie trzeba, a potem w razie bidy pętelka i wsio...a spróbuj powiedzieć któremuś, że jest cienki bolek... |
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
fatal
gratulujemy z Vikim ![]() ja tez jeszcze nie mam stroju na chrzest ![]() tru ciekawe jaka ta limonkowa sukkienka, maja strone internetowa? pewnie sliczna my tez mamy klin jeszcze , ale fakt faktem ze on rzadko spi w łóżeczku
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:14 |
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
nikaa gratulacje
))a jak sypiacie?
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafka-jaka kiecka z mohito??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

sloiczki strasznie rzadkie i nie chce jesc. Ja tez gotuje sama, ale chcialam konsystencje sorawdzic, bo nie wiedzialam, czy za gestego nie robie

więc dziś bardzo łaskawa noc 

On na dodatek zainwestował wszystkie pieniądze w jakąś firmę widmo i stracił wszystko. Wziął linę do holowania auta i się powiesił w lesie koło Rzeszowa. Żona zgłosiła zaginięcie, szukali go 2 tygodnie, aż w końcu znaleźli ciało. Żona została sama, bez męża, bez dziecka z długami, z depresją. Kochanka tak samo. Żona (anglistka) zwolniła się z pracy, robi jakieś tłumaczenia na lewo i sprząta po domach!!! bo komornik wchodził jej na każdą pensję. 

słaba psychika a przede wszystkim ludzk agłupota doprowadza do takich tragedii
a pamietam po porodzie, jak modliłam sie o te chocia z 3 miechy hehehe