Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 22:46   #2881
fluoxetine
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Miałam wczoraj pociąć końce, ale fryzjerka zadzwoniła, że coś jej wypadło i nie będzie jej w pracy. Kupiłam za to porządne nożyczki (to w końcu zakup nie kosmetyczny ) i urządziłam polowanie na czarownice, czyli rozdwojone miotełki. Wkurza mnie, że najdłuższe włosy są w super kondycji a te krótsze cholery się rozdwajają.
W dodatku kończy mi się Bhringraj i BD różowy i mam parcie na Sesę.

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Bez przesady, pójście raz na jakiś czas na solarium nie robi krzywdy, tak samo moim zdaniem grubą przesadą jest panika na punkcie słońca latem. Człowiekowi jest potrzebne słońce a kilka wizyt w solarium na wiosnę przygotowuje skórę do wystawienia na naturalne promienie, ważne żeby nie przesadzać.
Oj robi kuku, robi. Oglądałam na zajęciach skórę przed/po jednorazowej wizycie w solarium w mikroskopowych powiększeniach i gdyby takie zdjęcia wisiały w salonach to nikt by z nich nie korzystał. A słońca człowiek (fizjologicznie) potrzebuje przeciętnie 15min dziennie. Naturalne słonko z umiarem tak, sztuczne fe i be. Szkoda skóry, moim zdaniem oczywiście.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:48   #2882
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość

dziewczyny, od tej pielęgnacji włosow to już wariuję
powiedzcie mi, czy wy też na całej długości włosów macie te głupie wystające włoski? (mam wrażenie, że wszystkie są połamane i w ogóle )
końcówki mam do ścięcia po tej okropnej zimie, ale co sądzicie o kondycji moich wlosów?już nie wiem, co mam myśleć
Ciężko mi powiedzieć, w jakiej kondycji są Twoje włosy. U mnie takie włoski odstają po cieniowaniu
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:50   #2883
msstuff
BAN stały

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ciężko mi powiedzieć, w jakiej kondycji są Twoje włosy. U mnie takie włoski odstają po cieniowaniu
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Masz bardzo ładne włoski

Ja tez mam takie wystające włoski, ale to nie są połamane, bo włoski mi się nie łamią, tylko bejbiki, które tak sobie rosną i są wszędzie
no właśnie już sama nie wiem,czy to bejbiki,czy cieniowanie, czy może jednak i łamią mi się włosy

msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 22:57   #2884
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:

powiedzcie mi, czy wy też na całej długości włosów macie te głupie wystające włoski? (mam wrażenie, że wszystkie są połamane i w ogóle )
końcówki mam do ścięcia po tej okropnej zimie, ale co sądzicie o kondycji moich wlosów?już nie wiem, co mam myśleć
Moim zdaniem ładne włosy, serio

A takie włoski też mam.

Cóż, liczmy,że to bejbiki
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 23:01   #2885
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jakie konkretnie efekty?
Ślisko, sypko, baardzo blyszcząco i takie zbite, ale w dobrym znaczeniu, jak tafla jakaś szklana
Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
[
Kurcze, idę jutro do Rossmanna na łowy tej maści I przy okazji mam zamiar kupić sok aloesowy i mam nadzieję, ze zamówienie z ZSK przyjdzie

Nałożyłam stuningowaną Mypę i właśnie sobie z nią siedzę Oj poszalałam bardzo i wykorzystałam prawie cały arsenał swoich półproduktów (strach się bać bo się będzie działo jak dojdą kolejne zamówienia ) Dodałam cynamon, miód, Alterrę migdałową, olej z orzechów włoskich. l-cysteinę, all in one, Amlę w pudrze, mleczko pszczele, hydrolizat keratyny, hydrolizat jedwabiu i chyba coś jeszcze ale to było tak w przypływie natchnienia, że nawet nie pamiętam I jak to mawia moja mama to cud będzie jak mi włosy nie wypadną od nadmiaru tej dobroci

Niezły mix

A ja nie wytrzymałam i jeszcze na noc poszedł lniany, z rycyną, żelem aloesowym, gliceryną i olejkiem granatowym alterrowym.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 23:03   #2886
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Tak, mam ich całe mnóstwo od góry do dołu. Na samej górze to bejbihery a reszta trudno powiedzieć. Ale moje włosy falują i się puszą więc te krótsze zlewają się w tłumie.
EDIT: a w ogóle masz cudowne włosy!
Właściwie w tym wątku są same piękne uwłosienia

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Wkurza mnie, że najdłuższe włosy są w super kondycji a te krótsze cholery się rozdwajają.
Też mam ten problem a nie chce mi się robić polowania z nożyczkami na pojedyńcze włosy. Kiedyś - tak za 10 lat - wszystkie się zrównają i ciachnę

Cytat:
Dziewczyny, jak zabezpieczacie włosy w solarium? Może jakaś chustka na głowę?
Nie pomogę bo nie opalam się od kilku lat - kreuję się na bladolicą rudą topielicę

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2012-03-11 o 23:05
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 23:23   #2887
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam wczoraj pociąć końce, ale fryzjerka zadzwoniła, że coś jej wypadło i nie będzie jej w pracy. Kupiłam za to porządne nożyczki (to w końcu zakup nie kosmetyczny ) i urządziłam polowanie na czarownice, czyli rozdwojone miotełki. Wkurza mnie, że najdłuższe włosy są w super kondycji a te krótsze cholery się rozdwajają.
W dodatku kończy mi się Bhringraj i BD różowy i mam parcie na Sesę.
Mi tez te krótsze tylko się rozdwajały, a te najdłuższe znacznie mniej, bo w końcu na nie nakładałam olej i CHI, ale odkąd psikam całe włoski czarnym Gliss Kurem te króciaki rozdwajają mi się duuuużo mniej
Przypuszczam, że to mogą być tez efekty całej mojej pielęgnacji, olejowanie itp., ale dopiero odkąd używam tego sprayu widzę znaczącą poprawę
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 23:33   #2888
Ula_87
Wtajemniczenie

Izuś - ile psików Gliss-Kurem dajesz po myciu?
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 23:37   #2889
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wy tego zielonego Biedrokremu do rąk używacie tylko na końcówki czy po całości trochę też?

Stary 2012-03-11, 23:47   #2890
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Takie pytanie mi zadałaś, że aż zaczęłam liczyć
Zazwyczaj spuszczam głowę w dół i psiknę z dwa razy, aby te włoski od spodu też trochę były pryśnięte. A na zewnętrznej stronie włosów tak z 4 razy, góra 5 Nie wiem czy to dużo czy nie, ale nie mam wtedy obciążonych włosków, a chronione jakoś są, bo już mi się tak nie rozdwajają

Cytat:
Wy tego zielonego Biedrokremu do rąk używacie tylko na końcówki czy po całości trochę też?
Niektóre dziewczyny wygładzają nim te odstające włoski, rozcierają trochę kremu w dłoniach i przejeżdżają po długości
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-11, 23:55   #2891
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka ma tak samo - cudowne, długie, brązowe włosy
mówiła że myje szamponem jaki akurat ma w domu, odżywkę da raz na ruski rok, a włosy idealne pod każdym względem

ja też niektórym dziewczynom z klasy bym poucinała włosy
Ja byłam ostatnio na domówce i zostałam na noc, rano część dziewczyn poszła pod prysznic i myła włosy. Dwie z nich miały piękne włosy do pasa, jedna jasny blond, druga ciemny brąz, siedziałam i nie wiedziałam na którą bardziej patrzeć
A co najgorsze!!! Jak ja widziałam co one robiły z tymi włosami, to dostawałam zawału, szorowały ręcznikiem, zero odżywki, miętolenie mokrych, matko! A jak im wyschły - no cudo
Nie ma sprawiedliwości
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
co do lata to wiadomo ze trochę sie można poolalac, ale nie przepadam za 'smażeniem'

do solarium mam zupełnie inne zdanie, nigdy nie pójde nawet jakby mi płacili

ale ja tak mam ze nie chce by moja skóra szybciej się starzała

wiadomo ze raz na jakiś czas nic sie nie dzieje ale nie przekonam sie nigdy
No wiadomo, że to szkodzi, tak samo jak szkodzi alkohol, a jednak ludzie piją i tak samo, chodzenie w miniówie zimą, jedzenie czipsów i buty na bardzo wysokim obcasie. Tak samo farbowanie włosów, doczepianie tipsów (nikt mi nie wmówi, że smród, który się przy tym wydziela nie szkodzi ) i długo by tak wymieniać.
Dbanie o zdrowie jest bardzo chwalebne i absolutnie nikogo tu nie namawiam do chodzenia na solarium, tylko zapytałam jak ochronić włosy Ale nie demonizujmy, nie dochodzi nie wiadomo ile zmarszczek od wizyty w solarium raz na jakiś czas - ja np w ciągu ostatniego pół roku byłam tylko przed sylwestrem a wcześniej nie pamiętam. Ale moja skóra wygląda niefajnie jak jest bardzo blada a po zimie tak jest. Opalenizna trzyma mi się długo, więc dopiero właśnie luty-marzec zaczynam wyglądać jak wyłowiona z jeziora

Cytat:

Masz bardzo ładne włosy
Też mam takie krótkie nie wiadomo czy bejbi czy pourywane, doprowadzają mnie do szału. Próbowałam już na nie wszystkiego. Niczym nie chcą się ulizać
Trochę pomaga spray Gliss Kur i szczotkowanie po nim szczotką z włosia dzika, ostatnio najlepszy efekt miałam po umyciu włosów odżywką Isana i popsikaniu właśnie Gliss Kurem.

Cytat:
Ogólnie może to dziwnie zabrzmi, ale sama z siebie się śmieję, że chyba mam ADHD, bo w solarium 10 min. uleżeć nie mogę, nie mówiąc nic o opalaniu na słońcu, czego nie cierpię, wolę budować zamki z piasku, niż leżeć plackiem No i pewnie dlatego mam niedowagę, wiecznie w ruchu
A ja lubię raz na jakiś czas poleżeć sobie na słoneczku popijając drinka z palemką i najlepiej podziwiając jakiś cudowny widok Ale nie jakoś wybitnie długo i nie może być za gorąco.
Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Jaki olej poleciłybyście do kupienia? mam tylko kokosa i alterrę b i p, myślałam nad amlą gold lub jasmine, a widzę, że sesę tu chwalicie więc nie wiem co wybrać
Ja próbowałam słodkiego migdała, orzecha włoskiego, orzecha arachidowego, oliwy z oliwek i lnianego. Ostatnie dwa są zdecydowanie moimi ulubieńcami, najgorszy arachidowy i włoski
Mam opory przed kupowaniem bardzo drogich olejów (sesa, khadi).
Czy one są naprawdę dużo lepsze od tych tanich?
Cytat:
Oj robi kuku, robi. Oglądałam na zajęciach skórę przed/po jednorazowej wizycie w solarium w mikroskopowych powiększeniach i gdyby takie zdjęcia wisiały w salonach to nikt by z nich nie korzystał. A słońca człowiek (fizjologicznie) potrzebuje przeciętnie 15min dziennie. Naturalne słonko z umiarem tak, sztuczne fe i be. Szkoda skóry, moim zdaniem oczywiście.
Widziałam te zdjęcia, po przebywaniu na słońcu też skóra tak wygląda. 15min dziennie słońca? Dlatego prawo gwarantuje nam minimum 3h/dzień naświetlenie pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi i poniżej tego nie dopuszcza budynku do użytku?
Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Ja od razu powiem, że daję więcej niż Izuś, tak z 8-10 I jak popsikam, to tak ugładzam te króciaki dłonią, żeby trochę przestały odstawać
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 00:01   #2892
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam ten problem a nie chce mi się robić polowania z nożyczkami na pojedyńcze włosy. Kiedyś - tak za 10 lat - wszystkie się zrównają i ciachnę

Nie pomogę bo nie opalam się od kilku lat - kreuję się na bladolicą rudą topielicę
A ja lubię przeglądać włosy w poszukiwaniu tych wstęciuchów i pozbywać się ich bezlitośnie. Chociaż nie sądzę, aby to było całkiem normalne.
Rudość + bladość = mój ideał

Cytat:
Mi tez te krótsze tylko się rozdwajały, a te najdłuższe znacznie mniej, bo w końcu na nie nakładałam olej i CHI, ale odkąd psikam całe włoski czarnym Gliss Kurem te króciaki rozdwajają mi się duuuużo mniej
Przypuszczam, że to mogą być tez efekty całej mojej pielęgnacji, olejowanie itp., ale dopiero odkąd używam tego sprayu widzę znaczącą poprawę
Sęk w tym, że zawsze (no ok, prawie zawsze ) używam i psikacza i jedwabiu, już od lat. Podejrzewam, że to w dużej mierze dlatego, że zrównywałam włosy i te krótsze nie były już bardzo długo obcinane. Wszak ostatnie cieniowanie miałam jakieś 17 miesięcy temu. Co nie zmienia faktu, że jest to denerwujące i deprymuje do zapuszczania.
176/56
Stary 2012-03-12, 00:06   #2893
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Sęk w tym, że zawsze (no ok, prawie zawsze ) używam i psikacza i jedwabiu, już od lat. Podejrzewam, że to w dużej mierze dlatego, że zrównywałam włosy i te krótsze nie były już bardzo długo obcinane. Wszak ostatnie cieniowanie miałam jakieś 17 miesięcy temu. Co nie zmienia faktu, że jest to denerwujące i deprymuje do zapuszczania.
No to te włoski, to będą jeszcze te cieniowane. Ja chyba z 3 lata się z nimi męczyłam, bo nie chciałam już cieniować, zaufanej fryzjerce kazałam je raz na jakiś czas podciąć o 0,5 cm, ale już nie cieniować. No, ale wiadomo jak to jest, nie idzie wszystkich pocieniowanych włosków podciąć, zawsze jakieś gdzieś się zachomikują
Dopiero niedawno ich się pozbyłam, ścinając sporo włosów
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-12, 00:09   #2894
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Niektóre dziewczyny wygładzają nim te odstające włoski, rozcierają trochę kremu w dłoniach i przejeżdżają po długości
Zapomniałam dodać, że mam na myśli umyte włosy ale jak rozumiem one stosują go właśnie po umyciu. Czyli spokojnie mogę dalej testować tę metodę na sobie

Stary 2012-03-12, 00:11   #2895
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Rudość + bladość = mój ideał
Mi się też to podoba, ale nie każdemu pasuje. Myślę, że ostatnio panująca moda na rudość wiele dziewczyn oszpeciła.

Cytat:
Miałam to samo z włosami, dlatego ścięłam na prosto a to, co jest jeszcze pocieniowane, albo właśnie krótsze z sobie tylko znanego powodu, obcinam metodą poszukiwawczą To zajmuje okropnie dużo czasu ale zdecydowanie polepsza wygląd fryzury (bo te miotełki bardzo psują efekt wizualny) i pozwala tym włoskom szybciej urosnąć, bo nie kruszą się od dołu, jeśli nie są poniszczone.
Stary 2012-03-12, 00:13   #2896
izus_86
Zakorzenienie

Aha dziewczyny, chciałam Wam się pochwalić, że moje włoski mają się chyba znacznie lepiej

Od wtorku/środy nie olejowałam włosków (tylko nie bijcie ), myłam Alterrą i zawsze jakaś maska lub odżywka, a moje włoski po prostu są mega miękkie, puszyste , błyszczące no i w ogóle WOW

Dawno takie nie były Nie wiem czego to zasługa, czyżby szampon Alterry jednak mi służył No i pewnie w końcu zauważam konkretne efekty olejowania i dbania o włoski

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Zapomniałam dodać, że mam na myśli umyte włosy ale jak rozumiem one stosują go właśnie po umyciu. Czyli spokojnie mogę dalej testować tę metodę na sobie
Ja właśnie tak pomyślałam, że chodzi Ci o po myciu Śmiało testuj
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-12, 00:15   #2897
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam te zdjęcia, po przebywaniu na słońcu też skóra tak wygląda. 15min dziennie słońca? Dlatego prawo gwarantuje nam minimum 3h/dzień naświetlenie pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi i poniżej tego nie dopuszcza budynku do użytku?
No jeśli się ktoś przed słońcem naturalnym nie zabezpiecza a się na nim wysmaża to pewnie też. Fizjologicznie, czyli dla potrzeb organizmu tak, ok 15 min dziennie kontaktu skóry ze światłem słonecznym wystarcza, aby dostarczyć niezbędnej ilości wit. D. Po nic innego słońce nie jest potrzebne. Chyba, że aby uniknąć depresji z powodu braku światła. A co do przepisów to nie rozumiem, co znaczy "naświetlanie pomieszczeń". Że czym naświetlanie? Przez słońce? To skąd biura/restauracje bez okien? Czy to dotyczy tylko budynków mieszkalnych?
Ale nie off topując dłużej - też uważam, że wszystko jest dla ludzi i jeśli ktoś chce niech korzysta.
176/56
Stary 2012-03-12, 00:20   #2898
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
A co do przepisów to nie rozumiem, co znaczy "naświetlanie pomieszczeń". Że czym naświetlanie? Przez słońce? To skąd biura/restauracje bez okien? Czy to dotyczy tylko budynków mieszkalnych?
Tak, słońcem Naświetlenie 3h/dzień dotyczy pomieszczeń przeznaczonych na stały pobyt ludzi, czyli takich, gdzie przebywasz powyżej 4h dziennie. W restauracji tyle nie przebywasz, więc niektóre sale restauracyjne nie muszą mieć okien. Biura ZAWSZE muszą mieć okna i to o określonej powierzchni w stosunku do powierzchni podłogi, tak samo pomieszczenia socjalne w pracy, mieszkania, kuchnie w restauracjach itd itp.
Stary 2012-03-12, 00:23   #2899
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
No to te włoski, to będą jeszcze te cieniowane. Ja chyba z 3 lata się z nimi męczyłam, bo nie chciałam już cieniować, zaufanej fryzjerce kazałam je raz na jakiś czas podciąć o 0,5 cm, ale już nie cieniować. No, ale wiadomo jak to jest, nie idzie wszystkich pocieniowanych włosków podciąć, zawsze jakieś gdzieś się zachomikują
Dopiero niedawno ich się pozbyłam, ścinając sporo włosów
Najgorsze, że podcinając po 1-2cm mam wrażenie, że nigdy się ich nie pozbędę. W końcu rozdwojenie może wędrować w górę. Stąd zakup nożyczek i wyłapywanie miotełek.

Cytat:
Mi się też to podoba, ale nie każdemu pasuje. Myślę, że ostatnio panująca moda na rudość wiele dziewczyn oszpeciła.

Miałam to samo z włosami, dlatego ścięłam na prosto a to, co jest jeszcze pocieniowane, albo właśnie krótsze z sobie tylko znanego powodu, obcinam metodą poszukiwawczą To zajmuje okropnie dużo czasu ale zdecydowanie polepsza wygląd fryzury (bo te miotełki bardzo psują efekt wizualny) i pozwala tym włoskom szybciej urosnąć, bo nie kruszą się od dołu, jeśli nie są poniszczone.
Jasne, musi pasować. Mi się nieziemsko podoba, ale rudy nie dla mnie, więc tylko wzdycham do takiego wizerunku.

Też szukam, bo gdy widzę rozdwojonego dziada to mi gul skacze.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Tak, słońcem Naświetlenie 3h/dzień dotyczy pomieszczeń przeznaczonych na stały pobyt ludzi, czyli takich, gdzie przebywasz powyżej 4h dziennie. W restauracji tyle nie przebywasz, więc niektóre sale restauracyjne nie muszą mieć okien. Biura ZAWSZE muszą mieć okna i to o określonej powierzchni w stosunku do powierzchni podłogi, tak samo pomieszczenia socjalne w pracy, mieszkania, kuchnie w restauracjach itd itp.
Dziękuję za wyjaśnienie.
176/56
Stary 2012-03-12, 00:30   #2900
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze, że podcinając po 1-2cm mam wrażenie, że nigdy się ich nie pozbędę. W końcu rozdwojenie może wędrować w górę. Stąd zakup nożyczek i wyłapywanie miotełek.
Ja też jeszcze jak miałam pozostałości po cieniowaniu, to kupiłam nożyczki i wyłapywałam pojedyncze No, ale skończyło się na tym, że poprosiłam męża, aby ciachnął mi wszystko na równo
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-12, 02:04   #2901
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie konkretnie efekty?

Tak, i trwałe typu baranek
Nie strasz
Moze do tego czasu trend sie zmieni

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość

O nie! Wszystko tylko nie to
heheh wszystko przed Toba

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość

A ile miodu nakładasz? ja zawsze przesadzę i mam sklejone, sztywne włosy, że ich nawet ruszyć nie mogę
Miod z olejem na noc nakladalam tylko jeden jedyny raz (u rodzicow, bo sama nie mam miodu) i pamietam, ze nigdy w zyciu nie mialam tak miekkich i gladkich wlosow.
Wymieszalam 1 lyzeczke oleju z 1 lyzeczka miodu.
Bardzo ciezko bylo to nalozyc na wlosy, ale warto

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:20   #2902
msstuff
BAN stały

Cytat:
EDIT: a w ogóle masz cudowne włosy!
Właściwie w tym wątku są same piękne uwłosienia
Cytat:

Masz bardzo ładne włosy
Też mam takie krótkie nie wiadomo czy bejbi czy pourywane, doprowadzają mnie do szału. Próbowałam już na nie wszystkiego. Niczym nie chcą się ulizać
dzięki dziewczyny

od tej pielęgnacji to kręćka można dostać ciągle się chce więcej i ładne to są włosy z reklamy (osiągnięte wiadomo jak ), a nie te które się widzi w lustrze
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:47   #2903
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
W ogóle moda na bladość nie każdemu służy. Ja np. mam bardzo ciemne włosy, niebieskie oczy i skórę wręcz białą, pomyślałoby się - Śnieżka, ale nie nie.. Nieopalona wyglądam tragicznie i niestety jest to zdanie nie tylko moje - po prostu wyglądam na chorą. Dlatego czekam na wiosnę, lato i słoneczko nad Wartą i będę się wylegiwać do oporu (wolno się opalam, za to szybko robię się biała ). Tylko solarium nie lubię i w ogóle na mnie nie działa.
Dlatego filtromaniaczką pewnie nigdy nie zostanę

A poza OT - wczoraj znowu zastosowałam płukankę kawowo-herbacianą, peeling i tym razem porządnie wypłukałam i efekty są rewelacyjne. Mam super puszyste włosy, układające się jak zechcę i nawet lekko błyszczą. Wreszcie dziś mogłam wyjść do ludzi w rozpuszczonych. Tylko znowu Gliss kurem musiałam popsikać, bo się cholery lekko jeszcze elektryzują

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 08:54   #2904
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie pytanie mi zadałaś, że aż zaczęłam liczyć
Zazwyczaj spuszczam głowę w dół i psiknę z dwa razy, aby te włoski od spodu też trochę były pryśnięte. A na zewnętrznej stronie włosów tak z 4 razy, góra 5 Nie wiem czy to dużo czy nie, ale nie mam wtedy obciążonych włosków, a chronione jakoś są, bo już mi się tak nie rozdwajają

izus zawsze tak zachwalasz tego Gliss kura czarnego, że też niedługo idę go kupic, żeby zabezpieczać te krótsze włosy
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 09:59   #2905
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
izus zawsze tak zachwalasz tego Gliss kura czarnego, że też niedługo idę go kupic, żeby zabezpieczać te krótsze włosy
No ja jestem zadowolona, teraz prawie 3 miesiące po podcięciu tych krótszych włosków, zaczynam zauważać pojedyncze białe kropeczki, a dla mnie to sukces
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-12, 10:04   #2906
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja jestem zadowolona, teraz prawie 3 miesiące po podcięciu tych krótszych włosków, zaczynam zauważać pojedyncze białe kropeczki, a dla mnie to sukces
No ja mam problem z rozdwajającymi się końcówkami..'
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 10:10   #2907
Antii89
Zakorzenienie

Na noc była Olisana, kilka kropel gliceryny, bo mi o niej przypomniałyście. A teraz siedzę z odżywką jajeczną Joanny, bo dano jej nie używałam.

Ja uwielbiam siebie bladą, ale z filtrami u mnie cienko, bo mam przetłuszczającą się cerę.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Zgadzam się, rudy wygląda prześlicznie, ale nie każdemu pasuje.
Mi niestety nie.
Stary 2012-03-12, 10:20   #2908
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
No ja mam problem z rozdwajającymi się końcówkami..'
Ale takimi krótszymi włoskami, czy tym najdłuższymi, równymi?
Ja te najdłuższe, ścięte na prosto zabezpieczam kroplą oleju+ jedwab CHI i te podcinałam ostatnio półtora miesiąca temu i nie mam ani jednej rozdwojonej

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
W ogóle moda na bladość nie każdemu służy. Ja np. mam bardzo ciemne włosy, niebieskie oczy i skórę wręcz białą, pomyślałoby się - Śnieżka, ale nie nie.. Nieopalona wyglądam tragicznie i niestety jest to zdanie nie tylko moje - po prostu wyglądam na chorą. Dlatego czekam na wiosnę, lato i słoneczko nad Wartą i będę się wylegiwać do oporu (wolno się opalam, za to szybko robię się biała ). Tylko solarium nie lubię i w ogóle na mnie nie działa.
Dlatego filtromaniaczką pewnie nigdy nie zostanę

A poza OT - wczoraj znowu zastosowałam płukankę kawowo-herbacianą, peeling i tym razem porządnie wypłukałam i efekty są rewelacyjne. Mam super puszyste włosy, układające się jak zechcę i nawet lekko błyszczą. Wreszcie dziś mogłam wyjść do ludzi w rozpuszczonych. Tylko znowu Gliss kurem musiałam popsikać, bo się cholery lekko jeszcze elektryzują
Muszę w końcu zrobić tą płukankę

Co do bladości, to ja mam ciemne włosy, brązowe oczy, ciemną oprawę oczu, więc mi nie ładnie jest jak jestem blada, ale ogólnie mam w miarę ciemną karnację i bardzo szybko łapię słońce
Jedynie teraz moja buźka jest strasznie blada przez kwasy, ale co zrobić
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-12, 10:33   #2909
Antii89
Zakorzenienie

Wygrałam w konkursie kosmetyki Alterry. W zestawie jest Szampon z granatem. W końcu go przetestuję!
Stary 2012-03-12, 11:03   #2910
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość

Zgadzam się, rudy wygląda prześlicznie, ale nie każdemu pasuje.
Mi niestety nie.
Nie każdemu pasuje, i większość nowych rudzielców ma poprostu brzydkie odcienie rudości. Niedobrane do karnacji, robione na hura, bo modne...
Na szczęście pewnie lada miesiąć skończy się ta moda

Ja mam naturalny blond z rudawym polyskiem, przypiekam się szybko na raka ( wiec unikam jak mogę ), i tylko w rudym wyglądam jak człowiek. a przerabiałam juz wszytskie kolory chyba...i brązy, fiolety, blond, czerń, odcienie pomiędzy
No i silą rzeczy, muszę być ruda...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości