|
|
#31 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dekoracja nad lustro
Wydaje mi się że do dekoracji lustra można użyć sztukaterii styropianowych. (zalezy co kto lubi
) Można z nich stworzyć ramę do lustra (mozna przykleic bezpośredni do lustra lub dookoła).http://www.muratordom.pl/6966_10669.htm Są też gipsowe i drewniane różnego rodzaju ale za taka kasę co byś na nie wydała to nowe lustro można kupić. Natomiast ze styropianu są niedrogie.
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
albo w zwyklej pasmanterii
ale na allegro wiekszy wybor
|
|
#34 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Piórka są też tutaj:
http://www.kreateria.pl/go/_category...f19226248dcb15 Lustro można też obkleic takimi duperelkami :http://www.kreateria.pl/go/_category...f19226248dcb15 http://www.kreateria.pl/go/_info/?id=1527 http://www.kreateria.pl/go/_info/?id=1265 Albo sznur z takich koralików: http://www.kreateria.pl/go/_category...f19226248dcb15 Zaczęłam się zastanawiać czy nie zamówić sobie tych piórek i koralików.
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
dzieki
znalazlam jeszce dekoracje;d http://www.hgtv.com/hgtv/dc_furnishi...V_3432,00.html tutaj sa "przepisy" na upiekszenie luster. troche duzo tego jest, wiec wszysktiego nie przejrzalam:P
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
ooo niektore pomysly sa naprawde fajne
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
ooo niektore pomysly sa naprawde fajne
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny jestescie kochane
jak ja isę wam odwdziecze???
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
pokazesz zdjecie jak juz ozdobisz swoje lustro
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierdólki są z drewienek..baardzoo lekkie i samoprzylepne..obawiam siejednak,z ę jak przylepisz raz, to potem cieżko oderwac..ja mam na kompie pzrzylepione...i kiepsko odchodzą
|
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak mi się przypomniało, że widziałam coś takiego w jakiejś gazecie. Była to aranżacja okna, ale do lustra też się nada.
Na górze były w poprzek jakieś dwie gałęzie, takie suche, ale takie nierówne fajne powykręcane jakieś. Nie wiem jak to wytłumaczyć lepiej . One służyły za karnisz. Tylko że firanki w zasadzie nie było., tylko taka fajna króciuteńka koroneczka (do lustra to może być nawet 5cm). Nie mam niestety zdjęcia ale to naprawdę super wyglądało!
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Te gałezie to pewnie była wierzba mandżurska teraz takie mozna w prawie każdej kwiaciarni kupić. Wiem bo juz to kiedyś przerabiałam. Ale jak tak dokładnie ta koronka wyglądała???
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam teraz jak to się nazywa dokładnie. A ta koronka to miała może ok. pół metra długości. Może to nawet nie była koronka tylko jakaś ozdobna zazdroska. Myślę że do lustra świetnie by paowała jakaś koronka robiona na szydełku jeśli potrafisz szydełkować. A w zasadzie może na tym wisieć nawet jakiś fajny materiał jeśli będzie króciutki i nie zakryje całego lustra. Ten konar to był taki raczej brązowy a koronka miała kolor ecri. Zresztą byle jakąś gałąź można zerwać i pomalować w kolorze materiału. ![]() Ciężko to wytłumaczyć jak nie ma zdjęcia.
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Wiem o co ci chodzi tylko właśnie sie zastanawiałam jak ktoś na takiej gałązce z wierzby powiesił zasłone ale jak to było na takich..... no w kazdym razie wiem o co ci chodzi to juz potrafie sobi eto wyobrazic. Serdeczne dzieki
|
|
|
|
|
#46 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masło maślane. Ale najważniejsze że już wiesz o co chodzi.
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://deceo.com.pl/sklep/product_in...68a42d988644f8 albo gałązki naturalnej, suszonej wierzby mandżurskiej, ozdobionej papierowymi różyczkami http://deceo.com.pl/sklep/product_in...68a42d988644f8 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wizazanki
"folia Ktora Imituje Lustro" Czy Slyszalyscie Moze Gdzies O Czyms Takim To Cos W Rodzaju Samoprzylepnego Kolorowego Papieru Jakiego Uzywalam Kiedys W Szkole Tylko Ze O Wiele Wieksze I Imitujace Lustro Gdzie Moge Cos Takiego Dostac ??
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Samoprzylepna Folia Imitujaca Lustro
z tego co sie orientuje mozna zamowic w jakims katalogu chyba QUELLE albo moze allegro? aczkolwiek nei wiem czy w 'normalnych' sklepoach sa przynajmniej nie mam pojecia gdzie
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
jeśli nie Quelle, to może Otto. W normalnych sklepach nie widziałam.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
POU - nie pisz, proszę, pokemonami, gdyż to utrudnia czytanie.
Taką folię można dostać także w różnych agencjach reklamowych lub hurtowniach owe agencje zaopatrujących; są też takie folie do oklejania szyb samochodowych dające efekt lustra. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
pare lat temu były w komforcie, jednak z tego co sie orientuje, juz nie maja ich w swojej ofercie
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
POU* do czego potrzebujesz tę folię, bo takie oklejanie zazwyczaj marnie wygląda, bo zawsze jakieś bąble powietrza zostają, nawet gdy robią to osoby z doświadczeniem.
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( mój T Ż zawodowo zajmuje się reklamą, w tym dużo rzeczy okleja- czasami naprawde wielkie powierzchnie (np tablice 3x5 metrów), a ja mu wtedy pomagam - stąd wiem, ze po prawidłowym oklejeniu bąbli nie ma). Gorzej, gdy ktoś się spieszy lub jest niedokładny. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracuję w hurtowni szkła i luster i z doświadczenia wiem że jeżeli ludzie chcą żeby coś wyglądało dokładnie jak lustro to niestety często nie są zadowoleni z folii, mimo że robi to firma z doświadczeniem, zwłaszcza ma to miejsce przy lustrach weneckich (takich jak na policji używają, że z jednej strony widać lustro a z drugiej można patrzeć).
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Czy wie ktoś jak się montuje takie lustro - i czy w ogóle to dobry pomysł takie mieć?? Marzyło mi się zawsze takie o wymiarach tak mniej więcej 120x60 - ale nie wiem czy takie duże będzie ok. Mogłoby być też np 100cm x Pod lustrem ma być blat z umywalką 120 cm długości. Nie wiem na jakiej wysokości ustawić lustro by było dobrze. (Ja mam 164cm, M: 187 cm). Proszę o porady Acha i chcę je obudować mozaiką 3x3 cm, jak grubo to zrobić?? |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
...
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Acha - i jeszcze: jakie oświetlenie zamontować nad takim lustem
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ŁAZIENKA (lustro wklejone między płytki)
jak sie nie zna to najlepiej fachowca zatrudnic.
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ŁAZIENKA (lustro wklejone między płytki)
Ja swoje lazienkowe lustro przyklejalam do plytek specjalna dwustronna tasma.
Jesli chcsz miec lustro nie na plytkach tylko otoczone plytkami, to naklejasz je na plyte k-g mocowana do sciany. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

) Można z nich stworzyć ramę do lustra (mozna przykleic bezpośredni do lustra lub dookoła).
Natomiast ze styropianu są niedrogie.