|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
hej
![]() U mnie dzis nocka super ![]() ![]() nie gotuje dzis bo zostalam tak wyprowiantowana, ze pewnie przez cały tydzien nic nie bede gotowac ![]() dzis sie spaceruje i sprzatam w łazience ![]() Juliczka ,ale jestes przedsiebiorcza i silna kobitka ![]() ![]() ![]() U nas z finansami tez nie najlepiej, no ale staramy sie byc z TZ optymistami i wierzymy ze nadejda dla nas lepsze czasy ![]() Czasami nachodza mnie mysli czy sobie damy rade, ale wtedy powtarzam sobie że najwazniejsze zebysmy wszyscy byli zdrowi, a reszta jakos sie ułoży. ewelajna nastepny opis optymistyczny ![]() ![]() o kurcze NAtka sie doczekała! ![]() ![]() Oby Aguska szybko wrocila do domu, ciekawe jak tam Mała i Tymonek ![]() Ja ryb nie jadam, nie lubie i juz ![]()
#4382 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
ale wiem, będzie pięknie! ![]() ![]() Mraveczko fajnie że jesteście już w domku ![]() ![]() A Synusia masz cudnego, tak sobie własnie pomyślałam, że Jego imię mi się strasznie pozytywnie kojarzy.. może mi się Zięciem okaże ten Twój Robercik? ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- agator, mam czasem podobne obawy.. ![]() ale to chyba normalne, szczególnie przy pierwszej ciąży.. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Jedynie po grecku jest w stanie przełknąc i tuńczyka w sałatce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Mravka ja bardzo chcialam wrocic po tygodniu do domu ale jednoczesnie sie balam bo tak jak mowisz w szpitalu wszyscy pod reka a w domu czlowiek zdany na siebie...
ale w domu to w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
Witajcie dzieweczki!
U mnie nocka w miarę spokojnie, choć wstawałam kilka razy do toalety (do tej pory wstawałam tylko raz, no chyba że strasznie dużo wypiłam wieczorem, to dwa)... Gorzej jest teraz - chyba mi temperaturka rośnie, mam zatkany nos i w ogóle jestem słaba... mam nadzieję, że to nic poważnego... No i chyba już wiem, co to są te skurcze przepowiadające ![]() A co do ryb, to mnie w ciąży odrzuciło zupełnie... jedynie tuńczyk jest dla mnie jadalny i makrela w sosie pomidorowym... A teraz sobie siedzę przed kompem z farbą na głowie, bo już nie mogłam na siebie patrzeć... mam nadzieję, że mi szybko włosy nie urosną i nie będzie od razu widać odrostów, bo dobrze by było po porodzie jakoś wyglądać.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
no ja caly czas czekam ,az ktos mnie zaskoczy ryba
![]() ![]() dziewczyny mój TZ wczoraj sam z siebie, powiedział ze ogranicza picie piwa ![]() ![]() mnie od wczoraj dziwnie kręci w miednicy ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-12 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
O rany,juz miesiac bedzie.To ![]() Pewnie Ewcia strasznie sie zmienila przez ten czas.A zaczela sie juz interesowac karuzelka np?Dluzej skupia wzrok na twarzach? Pisz czesto co tam nowego u was! Cytat:
U mnie corke pierwszy kapal maz,a ja patrzylam przerazona ![]() A nastepnego dnia juz ja kapalam. To super powitanie mialas w domu. Raczej te same zasady co w ciazy.A reszta to zalezy mysle od dziecka,co mu sluzy. Cytat:
![]()
![]() |
#4388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze powinniscie sporobowac jakies inne ![]() Cytat:
![]() a dlaczego nie? tyle, ze z wedzonymi sprawami bym uwazala... pamietam, ze Sandra miala problemy brzuszkowe jak najadlam sie czegos wedzonego ![]()
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, kiedyś w telewizji lekarz się wypowiadał i właśnie ten mit dwóch osp wyjasniał,jak juz to tylko polpasiec, a jak ktos sadzi ze miał dwav razy ospę to najwidoczniej jedna z diagnoz byla bledna. Mam Malusia na rekach i chrupie marchewke wiec sorry za pisownie. Za Natke kciukasy. Lena oby Ci ten czas szybko zleciał ![]() Mravka mi tez imie Robert sie dobrze kojarzy ![]() Juliczka ![]() ![]() ![]() ![]() A z cc to Cię rozumiem i to bardzo , ale nie ma co ryzykowac ![]() Jutro idziemy do pediatry i na pomiary,no i po skierowanie do nefrologa , mam nadzieje ze z ta nerka wszystko jest ok. ![]() Z ryb toleruje tylko morskie, ale i tak nie znosze zapachu ryb surowych, no nikt mi nie powie ze kutry rybackie pachna ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-12 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Rozeznanie
|
Kochane a powiedzcie mi jak to jest z ta polozna po porodzie, czy wczesniej zglaszacie w przychodni ze urodzicie i bedziecie chcialy zeby z tej przychodni ktos przychodzil czy ze szpitala wysylaja taka informacje?? Bo ja sama nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
i bym zapomniala
Natka ![]()
![]() |
#4392 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Musi mnie zawiezc do szpitala i byc tam ze mna,wiec pic mu nie wolno. Wcale mi go nie zal,odbije sobie jak bedzie mogl.Zreszta kobiety maja o wiele wiecej wyrzeczen jak chlopy.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |||
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki po weekendzie
![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ![]() Ewelajna bardzo fajny opis porodu...tak mnie nastawil pozytywnie mimo że ja w PL rodzę...a o tym Tensie znów zaczynam mysleć dzięki Tobie, chociaz ostatnio gin mi raczej odradzał z uwagi na nikłe przeciwbólowe działanie...a jednak troszke to urządzonko kosztuje... Cytat:
![]() U nas tez nie jest idealnie tzn. na codzienne życie bez specjalnych wyrzeczeń wystarcza ale o zagranicznych wakacjach czy w miarę porządnym samochodzie to mogę narazie pomarzyc zanim nie spłacimy kredytów... ogólnie nie mogę narzekać ale smuci mnie to że zaraz po macierzyńskim musze wrócic do pracy...no ale wierzę że będzie lepiej... Cytat:
Tż jest nie wierzący i nie mamy ślubu, a jak już będzie to cywilny, ale dziecko chcemy ochrzcić...a wiem że problem będzie w mojej parafii...wkurzające jest to bo byłam uczona że Bóg czeka na każdego z otwartymi rękami i co ma do tego czy my jesteśmy małżeństwem czy nie...grr.... Natka trzymam kciuki...pewnie zaraz będzie juz po wszystkim ![]() Aguśka oby udało wam się być jak najszybciej w domku... ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj wylądowałam na IP bo Mały od wieczora dnia poprzedniego nie bardzo się ruszac chciał, a w nocy zawsze wariował....przeczekałam noc, rano po sniadaniu tylko czkawkę miał ale ruchów praktycznie 0 po południu pojechaliśmy i jak tylko podpięli mnie pod ktg to tak kopał w te elektrody czy co to tam jest że szok a dzis w nocy nadrabiał za cały wczorajszy dzień....ale stracha nam trochę napędził...w każdym razie utwierdziłam sie w przekonaniu że nie chcę rodzićw tym moim podwarszawskim miasteczku i musze zdążyć na ta Inflancką dojechać.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
Gosia a oni i tak zawsze tacy biedni i najgorsze ze mnie zawsze go szkoda ze nie moze tego czy tematego
![]() ![]() ![]() a wiadomo ze kobitki ogolnie maja gorzej, miejmy nadzieje ze wytrwa, z reszta ja mu powiedzialam ze ja go do niczego nie zmusze, ze jak chce to neich sobie pije to jedno piwo dziennie, bo sama lubie i piwo i czekolade i nie wyobrazam sobie zeby ktos mial mi tego zabraniac. Podkreslilam tez ze chcialabym zebysmy na porodowke jechali sami razem i ze nie chce jechac taksówka czy z jego ojcem, czekalam caly czas az sam dojdzie do tego zeby troche sie ograniczyc ![]() Mravka dosc sporo chorowalam jako nastolatka, z reszta przed zajsciem w ciaze tez i wtedy doszlo do mnie ,ze bez zdrowia nie ma nic. Flower ,ale te dzieciaczki niesforne, dobrze ze to ktg naniego podzialalo i zlitowal sie ![]() ja czasami w nocy tak mam, ze pukam w brzuch , głaskam i nic, moze dzieciaczki tak twardo śpia ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Przeciez trening czyni mistrza! Ide wziac sie za pakowanie torby.W koncu. Maz zadzwonil i powiedzial,ze jak wroci i to bedzie nie zrobione,to porozmawiamy inaczej ![]() ![]()
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Tak wpadam czasem i Was podczytuję
![]() Ja też chyba zaczęłam czuć skurcze przepowiadające, bo czasem muszę iść do toalety jak stara babcia opierająca się o laskę, bo wszystko dołem mnie boli. Na szczęście dalej bez problemu przesypiam całą noc bez wizyt w WC na siusiu. Pempek, Negila, Agnes99, Madziara26 GRATULACJE! Kurde...Madziara miała termin na dzień przede mną ![]() ![]() ![]() Nam do wyprawki brakuje tylko wanienki, ale mąż ma po nią sam jechać, bo ja już na długie dystanse nie zamierzam się wybierać ![]() W sobotę zaopatrzyłam się w odciągacz z TT, butelki, kocyk dla Małej i prześcieradełko. Żadna pościel mi się nie podobała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A to u mojego byloby inaczej.Gdybym mu nie powiedziala od kiedy ma nie pic,to on by sobie beztrosko pil (nie upija sie,ale 2-3 piwka wieczorkiem czesto sie zdarzaja,wiec zeby byl kierowca odpada,no i gdzie z tym chuchem na porodowke ![]() ![]()
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zadomowienie
|
no jak z dziecmi
![]() ![]() I on ostatnio sam doszedl do wniosku ze po piwie nie moze sie pohamowac z apetytem, wiec ja mu podsunelam i poczytalam rozne artykuly , ile ma piwo kalorii, jak wplywa na diete i takie tam. Ostatnio troszke mu dogryzalam ,ze taki okraglutki na twarzy, ze nic mu to ograniczanie nie daje i chyba sie w koncu wkurzyl i zawziąl ![]()
#4403 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś dziś się dziwnie czuję co jakiś czas brzuch mnie boli i kręgosłup , słabo mi jakoś.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Rozeznanie
|
Wow, kolejne mamusie już w domku i ciekawe jak tam natka
![]() Uff, przewiozłam komputer do lokalu firmy, rozpakowałam i mogę Was podglądać w trakcie pracy hihi ![]() A jeszcze dziś zapakowałam 20 kg paczkę, robiłam wszystko na klęczkach żeby jak najmniej obciążać brzuszek a jeszcze dziś czeka mnie giga dostawa 6 palet ![]() ![]() Dzięki kochane za słowa otuchy i zrozumienie. Tego mi trzeba było, bo miałam wrażenie, że wszystko źle robię. Tak jak lena ostatnio miewam kiepskie nastroje, ale po cichu sobie popłaczę i biorę się w garść. Teraz przysiadłam i czekam jak troszkę brzuch odpocznie, bo mi się taki gorący zrobił i troszkę twardnieje, ale nie ma tragedii, mam nadzieję, że to nic złego.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty uważaj na siebie i nie noś ciężarów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
raczej nie, kolki występują ok 3 tygodnia życia i częściej u chłopców, a co się dzieje z Twoją kruszynką???
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie dostalam wkladki wielorazowe avent i bede testowac, pozniej dam znac a dodam ze sie ze mnie leje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja Madzia budzi sie srednio co 4 godz ladnie je i zasypia, tylko wieczorami robi akcje przez ok 4 godz, ciagle by wtedy jadla, az musze ja dokarmic mieszanka bo taka glodna, polozna ma byc znowu dzis lub jutro to zapytam czemu tak sie dzieje.
![]() |
#4409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
emigra mam nadzieję, że nic poważnego że to nie kolki tylko coś łagodniejszego.. skonsultuj z lekarzem czy z położną, może nie te mleko trzeba podać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, ze juz w domku i ze sobie radzicie ![]() U nas kolyska z niunia tez bedzie stala przy lozku ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, nie ma reguly, ale ryba ma specyficzny smak i zapach, wiec trzeba byc czujnym ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-03-12 o 12:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.