Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 11:23   #1441
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Był kurier Jak zadzwonił, to był bardzo miły, poprosił, żebym wyszła na zewnątrz po paczkę. Wychodzę a jego nie ma. Dobrze że wyświetlił się nr. Dzwonię, oczywiście inna sieć Pytam go, gdzie jest a on że ....stoi obok innego domu!! To mu tłumaczę gdzie ma jechać, i że ja nie mieszkam przy głównej drodze tylko w takiej dróżce. Westchnął tak głośno, że mnie ucho zabolało!! I "kazał" już nie poprosił, zejść na dół do dróżki Już nigdy nie zamówię niczego kurierem.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:26   #1442
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Ja zamawiam tylko kurierem...
Stary 2012-03-12, 11:28   #1443
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Coś się pogubiłam. Niemowlakowi przemywamy oczy tylko gazikami jałowymi czy sola fizjologiczna??? właśnie przeczytałam, że solą od 3 miesiąca??? Tą solą przemywamy chyba też dziąsełka dziecka, tak??? No że nalewamy na gazik i przecieramy dziąsła. Chyba czytam za dużo bo mi się już wszystko miesza!!!
można też zwykłą przegotowaną wodą - szczególnie dziąsełka a jestem bardzo ciekawa jak tam Mamy Doświadczone - myłyście dzieciom dziąsełka od urodzenia?

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Ja bym chciała żeby moja przyjechała. Nie ma samochodu więc nie ma jak przyjechać ...ha, ha, ha. Ma do mnie 7km!! i jest przecież autobus, a jakby chciała to ja mogę przecież po nią jechać albo przynajmniej potem odwieść. Jak tata jest w domu to też zawsze coś wymyśli. Tata jest u mnie dość często, bo jak wraca z miasta to na kawkę wstąpi, ale jak jadą a mamą na zakupy, to już nie. Ciągle tylko ja jeżdżę. Jak się dziecko urodzi to wcale nie będę jej widywać. Przykre to jest. Teraz ja nawet nie dzwonie...psuje mi się telefon więc będę miała wymówkę. Ona się coś nie kwapi do dzwonienia. Dziwię się że zaproponowała mycie okien.

ja tam nie chcę i R też nie, wolimy zmagać się ze wszystkim we dwójkę moja mama ma dziwny rozczeniowy tryb i oczywiśce traktuje mnie nie jak córkę a służącą - więc wystarczy, że będę miala dziecko do biegania, nie muszę jeszcze mamy obsługiwać. Za to zawsze miałam świetny kontakt z tatą.... mojego tatę witam z otwartymi rękoma
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:30   #1444
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

A do SR to ja się ubiorę chyba w bluzę i dżinsy, najwyżej wezmę jeszcze jakieś spodnie dresowe do przebrania. Ogólnie to przed SR chcę jeszcze parę rzeczy załatwić na mieście i nie chcę paradować w dresach W sumie to te pierwsze zajęcia to pewnie będą takie bardziej organizacyjno-informacyjne, więc chyba nic się nie stanie jak ktoś przyjdzie w mniej sportowych ciuchach A potwierdzałaś jeszcze uczestnictwo w zajęciach? Bo mi przy zapisywaniu pani powiedziała, żeby zadzwonić parę dni wcześniej i się upewnić czy nic się nie zmieniło, ale w końcu nie dzwoniłam... Jakby coś to mają mój telefon
jak pierwsze spotkanie, to pewnie będzie organizacyjne i takie ogólne, nie sądzę, żeby były jakiekolwiek ćwiczenia To ubierz się jakkolwiek. Żeby Ci się dobrze siedziało.

Cytat:
Jakby mój tż umył okna, to by wyglądały gorzej niż teraz mam już trzy chętne do umycia moich okien mama, teściowa i szwagierka chyba skrzyknę je na jeden dzień i będzie akcja:mycie moich okien nie moimi rękami ja upiekę ciasto i będzie fajny dzień, hehe ciekawe dla kogo

Co dziś gotujecie na obiad??bo nie mam pomysłu
mój tż zawsze myje okna. I u nas i u swoich rodziców. Jest w tym najlepszy zdecydowanie. Ale fajnie w sumie we trzy jak przyjdą, szybko pójdzie i będzie babskie spotkanie

A na obiad ja mam rosół wczorajszy, będzie pomidorówa - w ciąży mogłabym jeść codziennie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Coś się pogubiłam. Niemowlakowi przemywamy oczy tylko gazikami jałowymi czy sola fizjologiczna??? właśnie przeczytałam, że solą od 3 miesiąca??? Tą solą przemywamy chyba też dziąsełka dziecka, tak??? No że nalewamy na gazik i przecieramy dziąsła. Chyba czytam za dużo bo mi się już wszystko miesza!!!
Z tego co nam mówili, to gazikami namoczonymi solą fiz.
Sól fizjologiczna jest bezpieczna - to jest dokładnie to samo, co np nasze łzy.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:33   #1445
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
jak pierwsze spotkanie, to pewnie będzie organizacyjne i takie ogólne, nie sądzę, żeby były jakiekolwiek ćwiczenia To ubierz się jakkolwiek. Żeby Ci się dobrze siedziało.

Tak mi się właśnie wydaje

Z tego co wyczytałam to oczka przemywa się solą fizjologiczną (przy użyciu np. płatków kosmetycznych), a dziąsełka zwykłą wodą przegotowaną (przy użyciu gazików)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:33   #1446
kapukat
Zakorzenienie

wiecie co przeraża mnie mój stan ducha ostanio. Nie dość że budzę się już w nastroju co namniej do tyłka, to do tego potrafię całymi dniami leżeć i patrzeć się w sufit bo na nic nie mam ochoty, ani posprzątać, ani ugotować, ani czytać, ani oglądać - jeszcze zajrzę czasami na forum i to wszytko! jak tak dalej pójdzie to przestanę w ogóle z domu wypełzać. Za oknem szaro buro i ponuro...jak zwykle
Stary 2012-03-12, 11:35   #1447
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wiecie co przeraża mnie mój stan ducha ostanio. Nie dość że budzę się już w nastroju co namniej do tyłka, to do tego potrafię całymi dniami leżeć i patrzeć się w sufit bo na nic nie mam ochoty, ani posprzątać, ani ugotować, ani czytać, ani oglądać - jeszcze zajrzę czasami na forum i to wszytko! jak tak dalej pójdzie to przestanę w ogóle z domu wypełzać. Za oknem szaro buro i ponuro...jak zwykle
Może jak słonko zaświeci to Cię trochę rozbudzi Ja też tak mam, że jak jest szaro to mi się nic nie chce, ale jak słońce świeci to od razu wstępuje we mnie energia
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 11:37   #1448
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Może jak słonko zaświeci to Cię trochę rozbudzi Ja też tak mam, że jak jest szaro to mi się nic nie chce, ale jak słońce świeci to od razu wstępuje we mnie energia
no ja czekam na to każdego dnia....niestety słońca tu jak na lekarstwo!
Stary 2012-03-12, 11:38   #1449
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
nic się nie przejmuj. zaraz wiosna przyjdzie, zaświeci słońce, wypełzną liście, zobaczysz jak Ci się zachce wszystkiego
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:46   #1450
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
To chyba normalne o tej porze roku. U mnie jest podobnie, już za długo jest zimno, szaro i ponuro i nie ma słońca.

A dodatkowo: 3 przyszłe miesiące spędzam w domu, nie mam jeszcze nawet 1% wyprawki, ciągle sobie wkręcam jakieś schizy.

Tak czy siak, oby do wiosny!

Jeszcze z moją siostrą wczoraj :
Wchodzi do mieszkania (nie widziałyśmy się od października) i hasło na progu: ALE BALON! Miłeee
I dostaliśmy od niej z Holandii taką tackę serów..... Obśliniłam się, jak je zobaczyłam, bo uwielbiam sery (oboje z mężem uwielbiamy), a tu takie rarytasy, a ja nie mogę spróbować nawet.... Bo to takie różne właśnie pleśniowe, nigdzie nie ma informacji z jakiego mleka.. ;(;(;(

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:56
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:06   #1451
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Witam was kochane

W weekend was podczytywałam w wolnych chwilach, tż umył nam okna, także widać przez nie świat .

Niedziela od połowy minęła mi nieciekawie, zwracałam pół dnia, dziś słaba jestem, późnym wieczorem wygrałam aukcje z wózkiem i fotelikiem, teraz tylko czekam na przesyłkę.

Miałam dziś iść zrobić badania krwi i moczu, ale po wczorajszym brak siły
Bidulka
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32870872]Ale zaświadczenie o czym? Mi chyba nic nie każą donosić do SR.

A i spałam sobie w najlepsze, zerkam teraz - koszulka do wymiany... Chyba serio zacznę spać w staniku i wkładkach.... Jakby mi było mało męczenia się w nocy No i oczywiście mi się to dzieje ZAWSZE wtedy, gdy właśnie zmienię koszulkę na czyściutką bielutką z prania [/QUOTE]
Chyba musisz spac cały czas w tej samej
Cytat:
Jakby mój tż umył okna, to by wyglądały gorzej niż teraz mam już trzy chętne do umycia moich okien mama, teściowa i szwagierka chyba skrzyknę je na jeden dzień i będzie akcja:mycie moich okien nie moimi rękami ja upiekę ciasto i będzie fajny dzień, hehe ciekawe dla kogo

Co dziś gotujecie na obiad??bo nie mam pomysłu
Pomidorówa z racji tego że Filip siedzi w domu,specjalnie na jego życzenie.
Cytat:

mój tż zawsze myje okna. I u nas i u swoich rodziców. Jest w tym najlepszy zdecydowanie. Ale fajnie w sumie we trzy jak przyjdą, szybko pójdzie i będzie babskie spotkanie

A na obiad ja mam rosół wczorajszy, będzie pomidorówa - w ciąży mogłabym jeść codziennie

ja np robie sobie i młodemu inhalacje z soli fizjologicznej na katar,bardzo pomaga od razu po inhalacji jest skutek,od razu odtyka mi się zapchany nochal.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 12:06   #1452
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
nic się nie przejmuj. zaraz wiosna przyjdzie, zaświeci słońce, wypełzną liście, zobaczysz jak Ci się zachce wszystkiego
liście wypełzły - tylko cały problem tutaj polega na tym, że słońca nie ma - albo jest deszcz, albo ponuro, albo znowu deszcz - jeśli jest lato to może z dwa tygodnie w całości...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32872134]To chyba normalne o tej porze roku. U mnie jest podobnie, już za długo jest zimno, szaro i ponuro i nie ma słońca.

A dodatkowo: 3 przyszłe miesiące spędzam w domu, nie mam jeszcze nawet 1% wyprawki, ciągle sobie wkręcam jakieś schizy.

Tak czy siak, oby do wiosny!

Jeszcze z moją siostrą wczoraj :
Wchodzi do mieszkania (nie widziałyśmy się od października) i hasło na progu: ALE BALON! Miłeee
I dostaliśmy od niej z Holandii taką tackę serów..... Obśliniłam się, jak je zobaczyłam, bo uwielbiam sery (oboje z mężem uwielbiamy), a tu takie rarytasy, a ja nie mogę spróbować nawet.... Bo to takie różne właśnie pleśniowe, nigdzie nie ma informacji z jakiego mleka.. ;(;(;([/QUOTE]

no to na pewno ta pogoda - bo zimą chociaż wiem że jest zima - a teraz już połowa marca a tu taka szarówa

co do serów - ja tam próbuję uważam że w małej ilości nic nie jest w stanie zaszkodzić, skoro można pić kawę w niewielkich dawkach to jeden kawałek sera nikogo nie zabije ale to tylko moje zdanie
Stary 2012-03-12, 12:09   #1453
anulka4771
Wtajemniczenie

jutro zaczynam 32tc i coraz bardziej bierze mnie przerażenie że to już tuż,tuż.M mówi że w każdej chwili moge sie rozsypać z racji kłopotów z ciaża.Więc siedziałam jak krowa na rowie i mu tłumaczyłam,że nie moge że dziecko waży tyle co torebka cukru.To było w 26tc no i zrozumiał

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-12, 12:12   #1454
blueelektron
Rozeznanie

mam pytanie do dziewczyn którego kupowały pieluchy tetrowe o rajrodzica http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...182340797.html czy to te co po wypraniu wyglądają jak szmaty?
Stary 2012-03-12, 12:15   #1455
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn którego kupowały pieluchy tetrowe o rajrodzica http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...182340797.html czy to te co po wypraniu wyglądają jak szmaty?

dziewczyny które tam kupowały podkreślały że muszą być to pieluchy podwójne! ponieważ jestem leniwa i nie chce mi się czytać całej aukcji - to doczytaj, czy one są z podwójnego splotu albo coś takiego...bo pojedyńcze straszliwie się harmonizują podobno ale to tylko to co pamiętam odnośnie dyskusji o tych pieluszkach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 12:17   #1456
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Po dzisiejszej dostawie, mam tak: wkładki laktacyjne, patyczki do uszu, Frida+filtry, płatki kosmetyczne, majtki poporodowe, pieluchy tetrowe, szczotki do mycia butelek, rożek, woreczki na zużyte pieluszki, pampersy, podkłady poporodowe, termometr do ciała i do wody i szczoteczkę z grzebykiem
Teraz czas na pozostałe zakupy.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-12, 12:18   #1457
anulka4771
Wtajemniczenie

Młody został u babci,mam ugotować zupkę i mu zawiezć w słoiczku.Bo pozniej ide na ploty do koleżanki.ja już byłam u lekarza po recepte na inhalację dla młodego,zapłaciłam za przedszkole i angielski,wykupiłam recepty Filipa i M i teraz gotuje zupe. I już mnie boli brzuch

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-12, 12:19   #1458
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja kupiłam od r_p77 i są fajne, z tym że jeszcze ich nie prałam nie wiem jakie będą po praniu.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-12, 12:23   #1459
blueelektron
Rozeznanie

właśnie, że nic tam nie jest napisane

kupuje teraz u niego i też się zastanawiam nad tym laktatorem http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...183689633.html

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

dla porównania kupiłam też Pieluszki Happy NEWBORN 2-5 KG 42 SZT i Pieluszki PAMPERS NEWBORN 2-5 kg 43 szt zobaczę które lepsze, kupuje intuicyjnie, patrze ile średnio kto kupuje i staram sobie wyobrazić zużycie
Stary 2012-03-12, 12:27   #1460
śliweńka
Zakorzenienie

ja mam pieluszki ale z pepco i po praniu białe zrobiły się harmonijkowate ale po wyprasowaniu normalne jak nowe, a we wzorek kaczuszek to nic nie było z nimi lepsze od tych białych

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:27   #1461
anulka4771
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/laktator-reczny-so...180656142.html
ja miałam przy filipie taki laktator i elegancko dociągał mi mleczko teraz też taki kupie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-12, 12:28   #1462
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

kupuje teraz u niego i też się zastanawiam nad tym laktatorem http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...183689633.html

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

dla porównania kupiłam też Pieluszki Happy NEWBORN 2-5 KG 42 SZT i Pieluszki PAMPERS NEWBORN 2-5 kg 43 szt zobaczę które lepsze, kupuje intuicyjnie, patrze ile średnio kto kupuje i staram sobie wyobrazić zużycie
Od raj rodzica kupię na pewno butelki Tommee Tippee. Ja kupiłam Pampers Newborn, na razie jedną paczkę.

Chyba zrobię naleśniki, tylko nie jestem pewna czy chce mi się stać przy piecu

Mój tato u mnie był. Wyobraźcie sobie że przenosił nr z jednej sieci do drugiej, zapłacił za to a oni zgubili jego nr !!!! Babeczki same nie wiedzą jak to się stało, nie ma go. Nie można na niego zadzwonić, bo NIE MA TAKIEGO NR!!!! Teraz dali mu jakiś tymczasowy, a co będzie dalej to nie wiem. 80 osób ma jego nr, i jakby miał teraz wszystkich informować o nowym nr to ja dziękuję. Najlepsze jest to, że czekał na tel od szefa i czeka i czeka...a nie wiedział że jego nr jest nieaktywny, i dodzwonić się nie da.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-12 o 12:33
Stary 2012-03-12, 12:29   #1463
Konto usunięte

Ani_85 zamienili już kroplówkę z Fenoterolu na tabletki, skurcze trochę się zmniejszyły i jak dalej będzie lepiej, to jutro wyjdzie ze szpitala
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:32   #1464
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Dzieńdoberek
Wstałam, i podczas śniadania zdążyłam Was przeczytać, malutko było, bo to tylko od wczoraj, bo siedziałam na Wizażu chyba do północy.
Czekam na kuriera, ponoć paczka w doręczeniu, czyli może dziś będzie cio?

clauudik ja nie będę miała komody dla dziecka, bo w pokoju dla małej przeznaczonym jest duża szafa. Tam będę miała ubranka, a łóżeczko na początek będzie w sypialni. I planuję po prostu zanim wyciągnę małą z łóżeczka przygotować sobie wszystkie potrzebne rzeczy i dopiero potem zabrać się za przebieranie. A sypialnię od pokoju małej dzielą trzy kroki.

Wczoraj szwagierka zaproponowała że pożyczy nam taką szafkę wysokości blatu kuchennego ona używała jej jako przewijaka jest dość duża, szeroka i długa(w sumie to chyba kwadratowa jest) , na to tylko kupię ten miękki przewijak. Ma dwie półki w środku i ma drzwi Mogę ją sobie okleiną okleić lub pomalować, bo jest biała, ja ją przerobię pod kolor mebli Jeden wydatek z głowy.

Chyba dziś powalczę z tą szafą, bo jest w niej pełno niepotrzebnych rzeczy.
Cytat:
Clauudik, my też będziemy mieć komodę poza sypialnią, bo już oprócz naszego łóżka i łóżeczka dla dziecka to nic się w niej więcej nie zmieści Ale myślę, że damy radę

A do SR to ja się ubiorę chyba w bluzę i dżinsy, najwyżej wezmę jeszcze jakieś spodnie dresowe do przebrania. Ogólnie to przed SR chcę jeszcze parę rzeczy załatwić na mieście i nie chcę paradować w dresach W sumie to te pierwsze zajęcia to pewnie będą takie bardziej organizacyjno-informacyjne, więc chyba nic się nie stanie jak ktoś przyjdzie w mniej sportowych ciuchach A potwierdzałaś jeszcze uczestnictwo w zajęciach? Bo mi przy zapisywaniu pani powiedziała, żeby zadzwonić parę dni wcześniej i się upewnić czy nic się nie zmieniło, ale w końcu nie dzwoniłam... Jakby coś to mają mój telefon
Dzięki za opinie dziewczynki, myślę, że damy radę z tą komodą poza sypialnią, bo nie ma szans żeby to wszystko tam upchnąć. Zresztą nie chcę też zagracać sypialni.
rinco o to samo miałam Cię pytać może kism dzwoniła.. bo mi powiedziała tak, żeby zadzwonić i się upewnić, czy na pewno się zacznie we wtorek. No cóż, miejmy nadzieję, że nie pojedziemy tam na darmo. Ja jak się okazało będę sama, bo mąż ma drugą zmianę
Cytat:
dziecka nie spuszcza się z oczu jak się je przebiera, chyba że leży w łóżeczku. Nie sądzę, żeby komoda poza pokojem była wielkim problemem biorąc pod uwagę, że ubranka i tak trzeba przygotwać wcześniej
Przepraszam, ale strasznie mnie to rozbawiło co napisałaś do głowy by mi nie przyszło żeby zostawić dziecko samo w pokoju i pójść szukać ciuszków do drugiego. Zresztą przebierać też je będę raczej w łóżeczku, przynajmniej dopóki będzie malutkie. Bo już się przestałam bać, że urodzę olbrzyma
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dopiero chatę ogarnęłam i jakoś usiadłam. Jeszcze czeka mnie prysznic . W ogóle wsiąkłam w holenderskie forum na babyboom.pl. Zaczynają dopadać mnie jakieś stresy i obawy, ale jak czytałam, to norma i nie ma co się niepotrzebnie nakręcać.

A co do odrostów, to nie farbowałam od początku grudnia ... ale poczekam jeszcze tydzień. Pod koniec marca jedziemy do PL na 3 tygodnie, więc za bardzo mi nie odrosną i kolor będzie świeży .
Ja mam tak samo ostatnia wizyta u fryzjera jakoś w połowie grudnia, a teraz umówiona jestem na 29.03. Mam nadzieję, że do porodu już za bardzo nie urosną i będę jeszcze jak człowiek wyglądać na porodówce.

W sumie przed porodem chciałabym sobie zrobić jeszcze mani i pedi. Co do tipsów, to ja nigdy nie miałam i raczej mieć nie będę, tak że nie wiem nawet, czy to szkodliwe może być

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:32   #1465
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Od raj rodzica kupię na pewno butelki Tommee Tippee. Ja kupiłam Pampers Newborn, na razie jedną paczkę.

Chyba zrobię naleśniki, tylko nie jestem pewna czy chce mi się stać przy piecu
też kliknęłam te buteleczki, 2 sztuki 0+ plus gratis smoczek, nawet nie patrzę ile wyjdzie za całość, po prostu klikam... majty po porodowe, podkłady, waciki, ceraty na materac-chociaż nie wiem czy to się przyda, itp
Stary 2012-03-12, 12:34   #1466
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Po dzisiejszej dostawie, mam tak: wkładki laktacyjne, patyczki do uszu, Frida+filtry, płatki kosmetyczne, majtki poporodowe, pieluchy tetrowe, szczotki do mycia butelek, rożek, woreczki na zużyte pieluszki, pampersy, podkłady poporodowe, termometr do ciała i do wody i szczoteczkę z grzebykiem
Teraz czas na pozostałe zakupy.
no to zaczynamy wyprawki

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Młody został u babci,mam ugotować zupkę i mu zawiezć w słoiczku.Bo pozniej ide na ploty do koleżanki.ja już byłam u lekarza po recepte na inhalację dla młodego,zapłaciłam za przedszkole i angielski,wykupiłam recepty Filipa i M i teraz gotuje zupe. I już mnie boli brzuch

matko w porównaniu ze mną dzisiaj to jesteś superwoman

Cytat:

mam dokładnie ten sam laktator - wydaje mi się bardzo dobry

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32873096]Ani_85 zamienili już kroplówkę z Fenoterolu na tabletki, skurcze trochę się zmniejszyły i jak dalej będzie lepiej, to jutro wyjdzie ze szpitala [/QUOTE]

super...niech wraca - pozdrowienia i nadal trzymamy kciuki
Stary 2012-03-12, 12:35   #1467
anulka4771
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32873096]Ani_85 zamienili już kroplówkę z Fenoterolu na tabletki, skurcze trochę się zmniejszyły i jak dalej będzie lepiej, to jutro wyjdzie ze szpitala [/QUOTE]
super pozdrów ją koniecznie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-12, 12:37   #1468
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
też kliknęłam te buteleczki, 2 sztuki 0+ plus gratis smoczek, nawet nie patrzę ile wyjdzie za całość, po prostu klikam... majty po porodowe, podkłady, waciki, ceraty na materac-chociaż nie wiem czy to się przyda, itp
A jakie duże kupujesz butelki?? Bo ja myślę żeby jedną 150ml i jedną 260ml. A Ty?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dwa głosy za pomidorówką, reszta nic nie gotuje??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-12, 12:39   #1469
anulka4771
Wtajemniczenie

Nie polecam kupowania dużej ilości pampersów newborn.
Ja miałam tylko jedna paczkę dla Filipa i tak się starałam je szybko zużyć bo jego wszędzie uciskały

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-12, 12:41   #1470
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
W sumie przed porodem chciałabym sobie zrobić jeszcze mani i pedi. Co do tipsów, to ja nigdy nie miałam i raczej mieć nie będę, tak że nie wiem nawet, czy to szkodliwe może być
Ja też nie miałam nigdy i szczerze mówiąc bardzo mi się nie podobają
Ale ten manicure hybrydowy z kolei bardzo mi się podoba, paznokcie wyglądają przy nim jednocześnie na naturalne i mocne.

Anię pozdrawiam od Was zawsze, jak piszę smsa

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

Dwa głosy za pomidorówką, reszta nic nie gotuje??
Ja mam obiad od teściowej, to co wczoraj - kotlet (chyba z indyka), kluski i jakieś buraczki, no i rosołek. Ale odgrzeję sobie później, bo śniadanie jadłam o 11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości