|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
dziewczyny ja staram się być z wami na bieżąco choć w ogolenie mam czasu na udzielanie się
w pracy urwanie głowy a w domu już nie mogę patrzeć na komputer... Za miesiąc idę na zwolnienie wiec wtedy będę stałą bywalczynią ![]() PS mdłości mnie strasznie męczą, jak by którejś ich brakowało to oddam z chęcią
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnej pracki ... poczekamy tu na Cię
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
konczita a kiedy Ci te mdłości przeszły?
|
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
a 8 marca czyli bywa
![]() a reszte wykreslic? czy może ktos kojarzy ? bo ja moge nie ogarniac wsystkiego a nie chce kogos wywalić kto podpisuje choć czasami
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek kochane mamusie
Ja ostatnie 2 dni byłam w pracy więc nie miałam jak pisać,już nie mogę się doczekać jak pójdę na L4 bo będę z Wami na bieżąco U mnie samopoczucie raz lepiej raz gorzej ale w porównaniu z pierwszymi tygodniami czuję się o niebo lepiej i nawet jestem w stanie ugotować obiad bo tak to biedny mężul był zaniedbany. Muszę się też wziąść za gruntowne sprzątanie mieszkanka bo też zaniedbałam ostatnimi czasy a wiosna się zbliża więc trzeba kurz z domu wygonić po zimie. Dzisiaj mam zamiar powiedzieć szefowi o ciąży i bardzo się boję. Trzymajcie za mnie kciuki. Aha zaraz dodam zdjęcia na maila byście mnie poznały twarzą w twarz
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
konczita: moj ginek mi nie podal konkretnej daty porodu. wedlug kalendarzy i OM wychodzi na 26.09. ale wiesz jak to jest. moze ginek poda inna. to moze wpisz ta a jak sie zmieni to zmienimy.i juz.
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
z upływem 9 tygodnia
czuje się dość fajnie tylko to ciągnięcie było przez około 5 dni a teraz spokój Cytat:
może zrobić listę zaginionych jak się nie odezwą to wówczas usuniemy co Wy na to ??? Cytat:
no i super jakby co się zmieni i już mam pierwszy zakup dla dzidziola ...
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
Hej wstreciuchy ,tylko mnie nie kasowac!!!
Udzielam sie zadko, to fakt,ale pracuje od 10-6, wiec nie zawsze mam okazje tak czesto sie udzielac jak niektore z Was... Co prawda pracuje w biurze,ale moge pisac tylko kiedy szefowej nie ma. Podejrzewam,ze gdybym siedziala sobie w domku ,to bym sie czesciej udzielala, bo bardzo lubie to forum Aaaa mam pytanie, o co chodzi z tym mailem? |
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstrętne Cię nie skasują spokojnie kochaniutka mamy swojego maila na którym mamy nasze buźki i brzuszki taka bardziej prywatna sprawa nie ?
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt jest już lepiej niż tydzień temu ale cały czas muszę mieć coś do jedzenie pod ręką ![]() co do listy to się zgadzam a ubranko piękne |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie malutkie cuda ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Enigmama proszę o zmianę terminu porodu na 19,09 ![]() Jeśli chcecie mnie poznać zapraszam na maila,dodałam zdjęcia.
|
|
#1873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
dearlie nie martw sie nikt Cie poepiac nie bedzie. Teraz najwazniejsza jeestes Ty i Twoj dzidzius ktory napewno ma dobrze w Twoim brzuszku
![]() Co do listy to ta lista mam zaginionych mysle ze bedzie okej .. bo fakt ktos moze miec problem z dostepem do kompa i nie moze za czesto sie udzielac a moze by chcial Marta kolejna szczuplutka sliczna dziewczyna ja sie bede obrazac za te wasze figurki jale mi baba przed chwila cisnienie podniosla no ale zeby tak denerwowac kobiete w ciazy nosszz ![]() ps ide sprzatac teraz jak przyjde to wrzuce troche wiecej zdjec mojej trzbiotki bo chyba sie za duzo nia nie chwalilam a uwielbiam
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-03-12 o 13:26 |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudeńko!
![]() Enigmama jaki masz śliczny brzuszek Cytat:
Ja powoli będę się zbierać, bo jeżdżę do ginka do innego miasta. Trzymajta za nas kciuki.
|
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że bywa i tak że dopiero po 10t się nasilają bądź pojawiają ale życzę by u Ciebie sobie odpuściły już Cytat:
poszło!! Enigma super brzusio ! zresztą wszystkie brzuszki piękne i wszystkie jesteście przesympatyczne ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
co za paszczur no! pipa jedna - nie nerwuj się niech ją pały złapią hyhy
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie nudności przeszły jakoś w 12-13 tygodniu, chociaż dalej się zdarzają, ale znacznie słabsze. Da się żyć. Teraz za to mam co chwile palącą zgagę... Ponawiam prośbę... prześle mi ktoś dane do maila, czy nie należę do grona wystarczająco często się odzywających? ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Czy to był prezent na dzień mężczyzny? Śliczne.
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez prosze nie usuwac
pisze raz na kilkadziesiat stron, ale Was podczytuje jakos nie daje rady udzielac sie w tak naginajacych watkach ze swoja data porodu dopisze sie po kolejnej wizycie u gina, kiedy to ma mi zalozyc karte ciazy
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostanie na urodziny hehehe ... do tego będą bilety do teatru i perfum musi mu starczyć dane poszły
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-03-12 o 13:40 |
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
z tymi mdłościami to ja nie miałam żadnych od początku ciązy aż do połowy 10 tygodnia teraz jestem 11 tc i mam niestety poranne bądź też wieczorne naszczęście nie konczące się rzygankiem ale muli i niesmak taki w ustach bleeee....
|
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co - jak mdłości prawie całkiem ustąpiły (nie całkiem, bo mnie w autobusach mdli) to normalnie dostałam zgagi (agnus21 - witaj w klubie) - w pierwszej ciąży ta przyjemność przyszła pod koniec - a teraz już
![]() :conf used:
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
o takiej zgagi jak ja to nikt nie ma na bank
ale ja mam od zawsze no taka ma natura i ja znam dwa sposoby na zgage i jeden tylko w zycie wprowadzam oprócz lekarstw co nie? no to jeden to sobie rzuć kminek ( dla mnie nie wykonalne bo ja nie moge samego zapachu znieść jak ktoś choc jeden kmineczek do zarcia da to ja czuj4e i nie zjem i mnie na rzygi ciągnie) a drugi to napar z majeranku... pomaga troche robi sie go tak ze dwie łyzki stołowe majeranku zalewa sie dwiema szklankami ( na oko) wrzątku przykrywa sie to i czeka 15 minut potem przecedza przez gęste sitko i się pije taką herbatkę kocham majeranek chociaz to w samku ten napar az taki majerankowy nie jest bardzo
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo Ci dziękuję za dane Konczi. ![]() Podczytuje wątek "Poród na wesoło". Gdyby nie to że siedzie w pracy to bym ryczała ze śmiechu
Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-03-12 o 13:58 |
|
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny umowilam sie dzisiaj do lekarza na 17:20 ide i nie wracam bez zwolnienia lekarskiego. Bylam dzisiaj w pracy i musialam sie zwolnic. Strasznie zle sie czuje. Zwracalam jak kot a ogorek zielony tak mi sie sfermentowal w zoladku, ze myslalam ze trucizne jakas mam w buzi. Do tego te uplawy
![]() Ja tez mam juz pierwsze rzeczy dla mojego Dzidziolka. Zaraz wrzuce ![]() A na dole moj Okruszek tydzien temu na usg
|
|
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
Konczi?
ja nie dostałam.
|
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
piękne ciuszki a szczególnie ten pajac i czapeczka !! a okruszek zielony alienek
![]() elmiria no jak to ja ci na priva wysłałam przecież no... |
|
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
Emilko, to bierz koniecznie zwolnienie! W takim stanie w domu trzeba siedzieć, odpoczywać
Ślicznie zdjęcia ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Lukrecja, dziękuję ci kochana, ale niestety chyba mam coś ze swoim kontem, bo nie mam żadnej nowej wiadomości |
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie sie poplacze jak lekarka bedzie mnie zbywac. W ogole jak dzisiaj dzwonilam, zeby sie umowic to recepcjonistka do mnie, ze nie ma wolnych miejsc a ja do niej :" Jak nie ma! Zawsze jak dzwonie to nigdy nie ma! Nie moge czekac do jutra! To emergancy sytuacja i musze sie widziec z lekarzem dzisiaj!" A ona a co to za sytuacja a ja do niej: "Jestem w ciazy i mam brazowe krwawienie" Gdybym ujela to inaczej np brazowy sluz no to pewnie nie byloby miejsca. Glupia angielka. Na szczescie mnie zapisala. Jakas matka-wojowniczka sie we mnie obudzila
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

w pracy urwanie głowy a w domu już nie mogę patrzeć na komputer... Za miesiąc idę na zwolnienie wiec wtedy będę stałą bywalczynią 

ja sie bede obrazac za te wasze figurki
dostanie na urodziny hehehe ...