|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moje piersi (zdjęcia)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja biorę już 3 lata. I pytałam lekarzy o tą sławetną przerwę - nie trzeba jej robić.
Sama tygodniowa przerwa na "okres" wystarcza. Obecnie tabletki mają dużo mniejszą ilość hormonów, niż kilkanaście lat temu, dlatego przerwa nie jest konieczna. Oczywiście, jeśli nie mamy stałego partnera, to można ją zrobić... Jeśli nie ma skutków ubocznych (które zazwyczaj "wyłażą" na początku i wtedy trzeba dobrać inne tabletki), to nie trzeba odstawiać. |
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a branie tabletek przez 3 miesiące i robienie potem przerwy to jest dopiero kiepski pomysł.
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
wy napraw wierzycie,że tabletki mogą powiekszyć rozmiar piersi?
|
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwestia nie wiary a "namacalnych" dowodów
podczas brania hormonów piersi mi się wypełniły, zaokrągliły, było widać różnicę.
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko efekt uboczny stosowania hormonów,a po zakończeniu kuracji piersi wracają do poprzedniej wielkości i jędrności. znam ten efekt,bo sama stosowałam antykoncepcję i piersi były pełniejsze,jednak nie potrzebowałam zmieniac rozmiaru stanika,więc to nie rozrost tkanki
|
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma reguły - to że u Ciebie stały się "tylko" jędrniejsze, nie znaczy, że u innych nie mogły się powiększyć... |
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
No niby macie rację dziewczyny.. ale 5 lat bez przerwy brać czy 10 to jednak dużo. .nawet jak tabletki mają mało hormonów.. ale to tylko moje zdanie.. ja bym się bała
choć przyznam, może ja tego "problemu" nie miałam, bo nawet jak byłam szczuplejsza, to piersi miałam w okolicach 75 D lub trochę mniejsze, także niby mogę Was nie zrozumieć. ale z drugiej strony jeżeli wyniki macie w normie i większe piersi, jak chciałyście, to super . Tylko nie sprawiajcie, by to było celem samym w sobie.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-03-12 o 12:35 |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a to jeszcze pewnie, lekko licząc, z 8-10 lat co najmniej i uważam że dopóki jest się pod stałą kontrolą lekarza to nie ma co siać paniki. A komfort tabletkowy bardzo sobie cenię (chociaż biust mi czegoś nie urósł ).
|
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z B skoczyłam do pełnego C. Efekt utrzymywał się tylko podczas brania tabletek ale nie znaczy to, że go nie było Teraz piersi mam nadal miseczkę C ale biust już nie wypełnia tak ładnie staników.. Ale to już nie kwestia dlaczego on urósł tylko fakt że urósł
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pogrubionego: no bez jaj Ja tabletki zaczęłam brać, bo miałam nieregularne i wyjątkowo bolesne miesiączki, potem doszedł do tego seks i tabletki stały się "typowo" antykoncepcyjne. W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby brać tabsy na powiększenie biustu |
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaj mi medyczne potwierdzenie tego,że od tabsów piersi rosną i takie pozostają |
|
|
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
A na co medyczne potwierdzenie(lekarzem nie jestem wiec było by ciężko) skoro widzę to po rozmiarze stanika? Przed braniem tabletek mniejszy przy antykoncepcji hormonalnej większy. To od czego urósł ciekawam;> nie przytyłam w tym czasie, schudłam nawet, nie ćwiczyłam itp
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam rozmiar 90E, w niektórych stanikach nawet 90F i uwierz, że chciałabym mieć max jakieś 75C
![]() Moja przyjaciółka ma piersi minimalnie większe od Twoich, ale jak "ubierze" je ładnie wyglądają BOSKO!
Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2012-03-12 o 16:54 |
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Na osłodę wszystkim panią które narzekają na swój rozmiar biustu dodam tylko ze dawno temu wyczytałem ze udowodnione jest naukowo iż kobiety z mniejszym biustem są bardziej seksualne niż te z dużym... Są sprawniejsze seksualnie i częściej miewają orgazmy
czu to nie rekompensuje w jakimś stopniu tego rozmiaru???;-D
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
estrogeny, prolaktyna, progesteron, hormon wzrostu. W pierwszej części terapii pacjentkom podaje się estrogeny- hormony odpowiedzialne za kobiecą sylwetkę. Poza zwiększeniem rozmiaru piersi można zaobserwować zwężenie talii oraz parę innych wyeksponowanie paru innych elementów kobiecej sylwetki. Prolaktyna jest hormonem odpowiedzialnym za wzrost piersi. Naturalnie wytwarzany jest, gdy kobieta przechodzi ciążę. Z kolei progesteron nadaje piersiom odpowiedniego kształtu i jędrności. Ostatecznym wspomagaczem jest podawany w niewielkich ilościach hormon wzrostu." http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/blog/2009/05/c...st-piersi.html W tabletkach znajdują się estrogeny, które w pierwszej kolejności odpowiadają za kobiece cechy. Jeśli poziom w tabletkach jest wyższy od średniego poziomu w organizmie, jak najbardziej może dojść do powiększenia rozmiaru piersi. Nie będzie to tak "spektakularne" jak podczas ciąży i laktacji, ale jednak zauważalne jak widać, nie tylko na moim przykładzie. |
|
|
|
|
|
#288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do pytania Autorki wątku - piersi są małe, ale wiele dziewczyn z małych piersi potrafi uczynić rzecz charakterystyczną i seksowną. Spójrz na niektóre modelki... Poza tym Autorko, zobaczysz co będzie działo sie w ciąży - powiększą sie i to bardzo. Takie tam tablety anty to nawet sie nie umywają do efektu ciążowego... Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-03-12 o 14:00 |
|||
|
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie jest kwestia różnych opinii, tylko zdrowego rozsądku. |
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy robi co uważa. Ja unikam rzeczy które potencjalnie i prawdopodobne szkodzą Ale wszystko zależy od konkretnej sytuacji - czasem korzyści przewyższają ewentualne szkody. Ale off top
|
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to nie jest reklama produktu? w necie pełno takich pseudo reklam cudów czekam na medyczne / naukowe potwierdzenia-nie reklamy |
|
|
|
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
ja biore tabletki juz 8 lat , na zmiane diane 35 i microgynon. Zaczelam glownie ze wzgledu na tradzik, diane pomagaly, microgynon nie dziala na to niestety.
Z kolei nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych i tez zamierzam zaprzestac je brac dopiero gdy bede chciala miec dziecko, jesli to w ogole kiedys nastapi a z tabletkami jest mi bardzo wygodnie, bo moge np wziac 3 opakowania pod rzad i wtedy nie miec okresu, zazwyczaj wiec robie jedna przerwe co 3 miesiace.Niestety nie zauwazylam zeby jakos ujedrnily mi czy wypeliny piersi a mam male 70 -75 A.
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tabletki to nie cud cukierki |
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli przy regularnych badaniach wychodzi że wątroba zdrowa to po co robić pzerwę![]() Podawanie mężczyznom przy zmianie płci damskich hormonów po których rosną im piersi? Wiadomo ze nie urosną do niebotycznych rozmiarów ale rosną.
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. "Lowering oral contraceptive norethindrone dose increases estrogen and progesterone receptor levels with no reduction in proliferation of breast epithelium: a randomized trial." Hovanessian-Larsen L et al. Progestageny tzw. 2 generacji oraz estrogeny w środkach antykoncepcyjnych powodują zwiększenie ilości receptorów estrogenowych w komórkach piersi, a także wpływają pozytywnie na proliferację tych komórek. 2. Breast histomorphometry of rats treated with estrogen and/or progestogen. Torres SM et al. cytat: Estradiol and progestogen had a proliferative effect on mammary parenchyma. edit: ZGADZAM się z Tobą Margo, że tabletki anty to nie cukierki i decyzja na branie hormonów nie powinna być podjęta "widzimisię", żeby mi cycki urosły! Każde tabletki hormonalne to najazd na homeostazę organizmu i jeśli potrzeby poważnej nie ma, to nie powinno się ich brać. A już na pewno nie w celu powiększenia piersi!!! Edytowane przez Kaja-ja Czas edycji: 2012-03-12 o 15:22 |
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak dziewczyna głupia to będzie łykać tabletki na większy biust, jej rzecz
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to było mniej więcej tyle. Niestety nie orientuje się za bardzo jakie hormony są w których tabletkach więc tu już rezygnuje z dyskusji na ten temat
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

a branie tabletek przez 3 miesiące i robienie potem przerwy to jest dopiero kiepski pomysł.

i uważam że dopóki jest się pod stałą kontrolą lekarza to nie ma co siać paniki. A komfort tabletkowy bardzo sobie cenię