Moje piersi (zdjęcia) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 22:35   #271
magda170325
Wtajemniczenie

Dot.: Moje piersi (zdjęcia)

Cytat:
Napisane przez Kaja-ja Pokaż wiadomość
U mnie widoczne powiększenie biustu nastąpiło dopiero po 1,5-2 latach brania tabletek... Nie wiem czy to reguła, ale wydaje mi się, że kilka miesięcy to mimo wszystko zbyt krótko.
Jeśli chodzi o mnie to już po pierwszym opakowaniu widać było efekty powiększenia piersi. Szkoda tylko, że jak odstawiłam to praktycznie od razu wróciły do dawnego rozmiaru
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 22:37   #272
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
Napisane przez All That Jazz Pokaż wiadomość
Ja tam biorę od 5 lat i ani myślę o przerwie
Ja biorę już 3 lata. I pytałam lekarzy o tą sławetną przerwę - nie trzeba jej robić.
Sama tygodniowa przerwa na "okres" wystarcza. Obecnie tabletki mają dużo mniejszą ilość hormonów, niż kilkanaście lat temu, dlatego przerwa nie jest konieczna. Oczywiście, jeśli nie mamy stałego partnera, to można ją zrobić... Jeśli nie ma skutków ubocznych (które zazwyczaj "wyłażą" na początku i wtedy trzeba dobrać inne tabletki), to nie trzeba odstawiać.
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 00:09   #273
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę już 3 lata. I pytałam lekarzy o tą sławetną przerwę - nie trzeba jej robić.
Sama tygodniowa przerwa na "okres" wystarcza. Obecnie tabletki mają dużo mniejszą ilość hormonów, niż kilkanaście lat temu, dlatego przerwa nie jest konieczna. Oczywiście, jeśli nie mamy stałego partnera, to można ją zrobić... Jeśli nie ma skutków ubocznych (które zazwyczaj "wyłażą" na początku i wtedy trzeba dobrać inne tabletki), to nie trzeba odstawiać.
Też pytałam i usłyszałam to samo a branie tabletek przez 3 miesiące i robienie potem przerwy to jest dopiero kiepski pomysł.
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 08:18   #274
TmargoT
Zakorzenienie

wy napraw wierzycie,że tabletki mogą powiekszyć rozmiar piersi?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 09:36   #275
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
wy napraw wierzycie,że tabletki mogą powiekszyć rozmiar piersi?
Kwestia nie wiary a "namacalnych" dowodów podczas brania hormonów piersi mi się wypełniły, zaokrągliły, było widać różnicę.

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 11:04   #276
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irisfeal Pokaż wiadomość
Kwestia nie wiary a "namacalnych" dowodów podczas brania hormonów piersi mi się wypełniły, zaokrągliły, było widać różnicę.
to,że pod wpływem zatrzymywania wody zrobiły się jędrniejsze nie oznacza,że się powiekszyły.
to tylko efekt uboczny stosowania hormonów,a po zakończeniu kuracji piersi wracają do poprzedniej wielkości i jędrności.
znam ten efekt,bo sama stosowałam antykoncepcję i piersi były pełniejsze,jednak nie potrzebowałam zmieniac rozmiaru stanika,więc to nie rozrost tkanki
Stary 2012-03-12, 12:30   #277
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
to,że pod wpływem zatrzymywania wody zrobiły się jędrniejsze nie oznacza,że się powiekszyły.
(. . . )
piersi były pełniejsze,jednak nie potrzebowałam zmieniac rozmiaru stanika,więc to nie rozrost tkanki
No widzisz, a ja musiałam zmienić stanik, bo wszystkie które miałam stały się za małe. I to tak za małe, że piersi mnie bolały jak tylko któryś zakładałam, bo były tak "upchnięte".
Nie ma reguły - to że u Ciebie stały się "tylko" jędrniejsze, nie znaczy, że u innych nie mogły się powiększyć...
Stary 2012-03-12, 12:32   #278
Candy_lips
Zakorzenienie

No niby macie rację dziewczyny.. ale 5 lat bez przerwy brać czy 10 to jednak dużo. .nawet jak tabletki mają mało hormonów.. ale to tylko moje zdanie.. ja bym się bała
choć przyznam, może ja tego "problemu" nie miałam, bo nawet jak byłam szczuplejsza, to piersi miałam w okolicach 75 D lub trochę mniejsze, także niby mogę Was nie zrozumieć.
ale z drugiej strony jeżeli wyniki macie w normie i większe piersi, jak chciałyście, to super . Tylko nie sprawiajcie, by to było celem samym w sobie.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-03-12 o 12:35
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 12:37   #279
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No niby macie rację dziewczyny.. ale 5 lat bez przerwy brać czy 10 to jednak dużo. .nawet jak tabletki mają mało hormonów.. ale to tylko moje zdanie.. ja bym się bała
choć przyznam, może ja tego "problemu" nie miałam, bo nawet jak byłam szczuplejsza, to piersi miałam w okolicach 75 D lub trochę mniejsze, także niby mogę Was nie zrozumieć.
Ja mam w planach nie odstawiać do momentu aż będę chciała zajść w ciążę (o ile taki moment w ogóle nadejdzie ), a to jeszcze pewnie, lekko licząc, z 8-10 lat co najmniej i uważam że dopóki jest się pod stałą kontrolą lekarza to nie ma co siać paniki. A komfort tabletkowy bardzo sobie cenię
(chociaż biust mi czegoś nie urósł ).
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 12:47   #280
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
to tylko efekt uboczny stosowania hormonów,a po zakończeniu kuracji piersi wracają do poprzedniej wielkości i jędrności.
znam ten efekt,bo sama stosowałam antykoncepcję i piersi były pełniejsze,jednak nie potrzebowałam zmieniac rozmiaru stanika,więc to nie rozrost tkanki
Nie tylko jędrniejsze ale i pełniejsze. u mnie to była zmiana rzędu jednej miseczki z B skoczyłam do pełnego C. Efekt utrzymywał się tylko podczas brania tabletek ale nie znaczy to, że go nie było Teraz piersi mam nadal miseczkę C ale biust już nie wypełnia tak ładnie staników.. Ale to już nie kwestia dlaczego on urósł tylko fakt że urósł

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Stary 2012-03-12, 12:47   #281
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No niby macie rację dziewczyny.. ale 5 lat bez przerwy brać czy 10 to jednak dużo. .
(...)
ale z drugiej strony jeżeli wyniki macie w normie i większe piersi, jak chciałyście, to super . Tylko nie sprawiajcie, by to było celem samym w sobie.
Owszem 5, 10 lat bez przerwy to dużo, ale przy tabletkach (co chyba nie jest nowością) robi się badania, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
Co do pogrubionego: no bez jaj Ja tabletki zaczęłam brać, bo miałam nieregularne i wyjątkowo bolesne miesiączki, potem doszedł do tego seks i tabletki stały się "typowo" antykoncepcyjne. W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby brać tabsy na powiększenie biustu
Stary 2012-03-12, 13:07   #282
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko jędrniejsze ale i pełniejsze. u mnie to była zmiana rzędu jednej miseczki z B skoczyłam do pełnego C. Efekt utrzymywał się tylko podczas brania tabletek ale nie znaczy to, że go nie było Teraz piersi mam nadal miseczkę C ale biust już nie wypełnia tak ładnie staników.. Ale to już nie kwestia dlaczego on urósł tylko fakt że urósł
przestań mówić ,że urósł od tabletek ,bo piszesz bzudry.
podaj mi medyczne potwierdzenie tego,że od tabsów piersi rosną i takie pozostają
Stary 2012-03-12, 13:20   #283
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
podaj mi medyczne potwierdzenie tego,że od tabsów piersi rosną i takie pozostają
A na co medyczne potwierdzenie(lekarzem nie jestem wiec było by ciężko) skoro widzę to po rozmiarze stanika? Przed braniem tabletek mniejszy przy antykoncepcji hormonalnej większy. To od czego urósł ciekawam;> nie przytyłam w tym czasie, schudłam nawet, nie ćwiczyłam itp

Stary 2012-03-12, 13:28   #284
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja mam rozmiar 90E, w niektórych stanikach nawet 90F i uwierz, że chciałabym mieć max jakieś 75C
Moja przyjaciółka ma piersi minimalnie większe od Twoich, ale jak "ubierze" je ładnie wyglądają BOSKO!

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2012-03-12 o 16:54
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 13:43   #285
Kokieterka
Raczkowanie

Na osłodę wszystkim panią które narzekają na swój rozmiar biustu dodam tylko ze dawno temu wyczytałem ze udowodnione jest naukowo iż kobiety z mniejszym biustem są bardziej seksualne niż te z dużym... Są sprawniejsze seksualnie i częściej miewają orgazmy czu to nie rekompensuje w jakimś stopniu tego rozmiaru???;-D
Kokieterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 13:45   #286
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kokieterka Pokaż wiadomość
Na osłodę wszystkim panią które narzekają na swój rozmiar biustu dodam tylko ze dawno temu wyczytałem ze udowodnione jest naukowo iż kobiety z mniejszym biustem są bardziej seksualne niż te z dużym... Są sprawniejsze seksualnie i częściej miewają orgazmy czu to nie rekompensuje w jakimś stopniu tego rozmiaru???;-D
Musiałabym zobaczyć te częste orgazmy najpierw :p tylko co znaczy "bardziej seksualne"?

Stary 2012-03-12, 13:55   #287
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
"Powiększanie biustu polega na przyjmowaniu odpowiednich dawek hormonów. Oto one:

estrogeny,
prolaktyna,
progesteron,
hormon wzrostu.
W pierwszej części terapii pacjentkom podaje się estrogeny- hormony odpowiedzialne za kobiecą sylwetkę. Poza zwiększeniem rozmiaru piersi można zaobserwować zwężenie talii oraz parę innych wyeksponowanie paru innych elementów kobiecej sylwetki.

Prolaktyna jest hormonem odpowiedzialnym za wzrost piersi. Naturalnie wytwarzany jest, gdy kobieta przechodzi ciążę. Z kolei progesteron nadaje piersiom odpowiedniego kształtu i jędrności. Ostatecznym wspomagaczem jest podawany w niewielkich ilościach hormon wzrostu."

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/blog/2009/05/c...st-piersi.html

W tabletkach znajdują się estrogeny, które w pierwszej kolejności odpowiadają za kobiece cechy. Jeśli poziom w tabletkach jest wyższy od średniego poziomu w organizmie, jak najbardziej może dojść do powiększenia rozmiaru piersi. Nie będzie to tak "spektakularne" jak podczas ciąży i laktacji, ale jednak zauważalne jak widać, nie tylko na moim przykładzie.
Stary 2012-03-12, 13:58   #288
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez All That Jazz Pokaż wiadomość
Też pytałam i usłyszałam to samo a branie tabletek przez 3 miesiące i robienie potem przerwy to jest dopiero kiepski pomysł.
Kipskim posysłem jest też branie tabletek przez ileś tam lat. Moja koleżanka w ramach leczenia endometriozy musi brać m.in. tabletki anty bo nie może mieć teraz menstruacji. I lekarz w trakcie jednej rozmów powiedział jej że przecież nie może brać tabletek kilka lat bo sobie całkiem wątrobę zniszczy... Więc widzicie są różne opinie/.

Cytat:
tak, miałam to samo

Co do pytania Autorki wątku - piersi są małe, ale wiele dziewczyn z małych piersi potrafi uczynić rzecz charakterystyczną i seksowną. Spójrz na niektóre modelki...

Poza tym Autorko, zobaczysz co będzie działo sie w ciąży - powiększą sie i to bardzo. Takie tam tablety anty to nawet sie nie umywają do efektu ciążowego...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-12 o 14:00
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 14:09   #289
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kipskim posysłem jest też branie tabletek przez ileś tam lat. Moja koleżanka w ramach leczenia endometriozy musi brać m.in. tabletki anty bo nie może mieć teraz menstruacji. I lekarz w trakcie jednej rozmów powiedział jej że przecież nie może brać tabletek kilka lat bo sobie całkiem wątrobę zniszczy... Więc widzicie są różne opinie/.
ehh... właśnie po to robi się badania. Można brać tabletki bez przerwy przez kilka lat JEŚLI wszystko jest w porządku. Natomiast należy przerwać jeśli cokolwiek w badaniach wychodzi na "nie".
To nie jest kwestia różnych opinii, tylko zdrowego rozsądku.
Stary 2012-03-12, 14:52   #290
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ehh... właśnie po to robi się badania. Można brać tabletki bez przerwy przez kilka lat JEŚLI wszystko jest w porządku. Natomiast należy przerwać jeśli cokolwiek w badaniach wychodzi na "nie".
To nie jest kwestia różnych opinii, tylko zdrowego rozsądku.
wiem, wiem..
Każdy robi co uważa.
Ja unikam rzeczy które potencjalnie i prawdopodobne szkodzą
Ale wszystko zależy od konkretnej sytuacji - czasem korzyści przewyższają ewentualne szkody.
Ale off top
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 14:56   #291
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
"Powiększanie biustu polega na przyjmowaniu odpowiednich dawek hormonów. Oto one:

estrogeny,
prolaktyna,
progesteron,
hormon wzrostu.
W pierwszej części terapii pacjentkom podaje się estrogeny- hormony odpowiedzialne za kobiecą sylwetkę. Poza zwiększeniem rozmiaru piersi można zaobserwować zwężenie talii oraz parę innych wyeksponowanie paru innych elementów kobiecej sylwetki.

Prolaktyna jest hormonem odpowiedzialnym za wzrost piersi. Naturalnie wytwarzany jest, gdy kobieta przechodzi ciążę. Z kolei progesteron nadaje piersiom odpowiedniego kształtu i jędrności. Ostatecznym wspomagaczem jest podawany w niewielkich ilościach hormon wzrostu."

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/blog/2009/05/c...st-piersi.html

W tabletkach znajdują się estrogeny, które w pierwszej kolejności odpowiadają za kobiece cechy. Jeśli poziom w tabletkach jest wyższy od średniego poziomu w organizmie, jak najbardziej może dojść do powiększenia rozmiaru piersi. Nie będzie to tak "spektakularne" jak podczas ciąży i laktacji, ale jednak zauważalne jak widać, nie tylko na moim przykładzie.
tiaaa i musisz kupić ten produk tBreast Actives ,a na pewno piersi ci urosną
czy to nie jest reklama produktu?
w necie pełno takich pseudo reklam cudów

czekam na medyczne / naukowe potwierdzenia-nie reklamy
Stary 2012-03-12, 15:03   #292
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
wiem, wiem..
Każdy robi co uważa.
Ja unikam rzeczy które potencjalnie i prawdopodobne szkodzą
Ja tam żyję na krawędzi
Stary 2012-03-12, 15:08   #293
ajrisz2
Rozeznanie

GG do ajrisz2

ja biore tabletki juz 8 lat , na zmiane diane 35 i microgynon. Zaczelam glownie ze wzgledu na tradzik, diane pomagaly, microgynon nie dziala na to niestety.

Z kolei nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych i tez zamierzam zaprzestac je brac dopiero gdy bede chciala miec dziecko, jesli to w ogole kiedys nastapi a z tabletkami jest mi bardzo wygodnie, bo moge np wziac 3 opakowania pod rzad i wtedy nie miec okresu, zazwyczaj wiec robie jedna przerwe co 3 miesiace.

Niestety nie zauwazylam zeby jakos ujedrnily mi czy wypeliny piersi a mam male 70 -75 A.

http://niekochane.com.pl Katowickie Niekochane

http://www.pustamtiska.pl

Nakarm zwierzę ze schroniska jednym kliknięciem!

ajrisz2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 15:10   #294
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
A na co medyczne potwierdzenie(lekarzem nie jestem wiec było by ciężko) skoro widzę to po rozmiarze stanika? Przed braniem tabletek mniejszy przy antykoncepcji hormonalnej większy. To od czego urósł ciekawam;> nie przytyłam w tym czasie, schudłam nawet, nie ćwiczyłam itp
a po to,żeby dziewczyny niezadowolone ze swoich piersi nie łykały tabsów na porost biustu.
tabletki to nie cud cukierki
Stary 2012-03-12, 15:12   #295
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Może nie tyle rózne opinie co lekarz ostrożniejszy jesli przy regularnych badaniach wychodzi że wątroba zdrowa to po co robić pzerwę

Cytat:
Podawanie mężczyznom przy zmianie płci damskich hormonów po których rosną im piersi? Wiadomo ze nie urosną do niebotycznych rozmiarów ale rosną.

Stary 2012-03-12, 15:19   #296
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
tiaaa i musisz kupić ten produk tBreast Actives ,a na pewno piersi ci urosną
czy to nie jest reklama produktu?
w necie pełno takich pseudo reklam cudów

Proszzz:

1. "Lowering oral contraceptive norethindrone dose increases estrogen and progesterone receptor levels with no reduction in proliferation of breast epithelium: a randomized trial."
Hovanessian-Larsen L et al.

Progestageny tzw. 2 generacji oraz estrogeny w środkach antykoncepcyjnych powodują zwiększenie ilości receptorów estrogenowych w komórkach piersi, a także wpływają pozytywnie na proliferację tych komórek.

2. Breast histomorphometry of rats treated with estrogen and/or progestogen.
Torres SM et al.

cytat: Estradiol and progestogen had a proliferative effect on mammary parenchyma.

edit: ZGADZAM się z Tobą Margo, że tabletki anty to nie cukierki i decyzja na branie hormonów nie powinna być podjęta "widzimisię", żeby mi cycki urosły!
Każde tabletki hormonalne to najazd na homeostazę organizmu i jeśli potrzeby poważnej nie ma, to nie powinno się ich brać. A już na pewno nie w celu powiększenia piersi!!!

Edytowane przez Kaja-ja
Czas edycji: 2012-03-12 o 15:22
Stary 2012-03-12, 15:26   #297
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie tyle rózne opinie co lekarz ostrożniejszy jesli przy regularnych badaniach wychodzi że wątroba zdrowa to po co robić pzerwę

Podawanie mężczyznom przy zmianie płci damskich hormonów po których rosną im piersi? Wiadomo ze nie urosną do niebotycznych rozmiarów ale rosną.
wiem,że rosną,bo mam znajomego trans,jednak jego hormony,a kobiece chyba się rożnią.poza tym on bedzie do końca życia musiał je brać.a i urosły do rozmiaru A
Stary 2012-03-12, 15:26   #298
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
a po to,żeby dziewczyny niezadowolone ze swoich piersi nie łykały tabsów na porost biustu.
tabletki to nie cud cukierki
Nikt tak nie twierdzi. Mnie po jednych urósł przy drugich żadnych efektów
A jak dziewczyna głupia to będzie łykać tabletki na większy biust, jej rzecz

Stary 2012-03-12, 15:27   #299
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Proszzz:

1. "Lowering oral contraceptive norethindrone dose increases estrogen and progesterone receptor levels with no reduction in proliferation of breast epithelium: a randomized trial."
Hovanessian-Larsen L et al.

Progestageny tzw. 2 generacji oraz estrogeny w środkach antykoncepcyjnych powodują zwiększenie ilości receptorów estrogenowych w komórkach piersi, a także wpływają pozytywnie na proliferację tych komórek.

2. Breast histomorphometry of rats treated with estrogen and/or progestogen.
Torres SM et al.

cytat: Estradiol and progestogen had a proliferative effect on mammary parenchyma.

edit: ZGADZAM się z Tobą Margo, że tabletki anty to nie cukierki i decyzja na branie hormonów nie powinna być podjęta "widzimisię", żeby mi cycki urosły!
Każde tabletki hormonalne to najazd na homeostazę organizmu i jeśli potrzeby poważnej nie ma, to nie powinno się ich brać. A już na pewno nie w celu powiększenia piersi!!!
Skoro tak powiększają ,to dlaczego u jednej urosły,a u drugiej kobiety nie?
Stary 2012-03-12, 15:29   #300
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem,że rosną,bo mam znajomego trans,jednak jego hormony,a kobiece chyba się rożnią.poza tym on bedzie do końca życia musiał je brać.a i urosły do rozmiaru A
Będzie musiał ale z tego co czytałam to jeśli przestanie je brać nie odzyska płaskiej męskiej klatki. Piersi zmaleją ale nie wrócą całkowicie do stanu przed kuracją. No ale do A to znaczy powiedzmy jeden rozmiar. Raczej nie spodziewałabym się więcej i po tabletkach u mnie to było mniej więcej tyle. Niestety nie orientuje się za bardzo jakie hormony są w których tabletkach więc tu już rezygnuje z dyskusji na ten temat

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości