|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Tikki trzymam kciuki za USG!
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() i gratuluję sprzedaży wózka!
|
|
|
|
|
#4442 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Super,ze juz w domku i ze u was dobrze. Z jedzeniem ja bym probowala wszystkiego po troszku.No wiadomo bez czosnku,cebuli,ostrych przypraw,groch z kapusta tez nie za bardzo.Ale samej kapusty troszke pewnie bym zjadla.Smazone tez bym jadla.No i obserwowac czy cos sie dzieje.Jesli nie ma alergii w rodzinie to tez nie ma co przesadzac z produktami alergizujacymi,bo przeciez dziecko moze nie miec na nic alergii.Albo ty nie bedziesz jesc orzechow czy truskawek,a okaze sie ze dziecko ma alergie na potencjalnie bezpieczna marchewke. Ale to moje zdanie.Musisz sama dojsc do tego jak postapic. A teraz jak jadasz,bo chyba cos jadasz?
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
pempek Twoja córcia jest cudowna
![]() i Zuzia Asiki jaka słodka ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Mała fajnie że jesteście już w domku z Tymonkiem
|
|
|
|
#4444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam na swoją kolej chociaż mam wrażenie jak bym nigdy nie miała urodzić bo ciągnie się to w nieskończoność :P więc jeszcze poczekam z 2 tygodnie do terminu![]() ![]() |
|
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już po terminie, niech ten tydzień zleci jak najszybciej bo mnie męczy to czekanie i wmawianie sobie że może coś się jednak dzieje i że może dziś urodze... ![]() pempek Milenka jest słodziutka
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu Milenki
Wszystkie dzieciaczki na mailu słodziachne |
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam spać po 9 wstałam po 11 i czuję się o niebo lepiej
chociaż wyspana. obiad gotowy zaraz idziemy szamać ![]() jeszcze dokończę sprzątanie i będę Was nadrabiać. Moje stopy są tak spuchnięte wyglądają jak bańki z dnia na dzień jest gorzej, nawet jakieś zdjęcie zrobiłam. To normalne żeby, aż tak bardzo puchły ? Przecież ja w buty nie wejdę
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
No to byla polozna ... troche sie z czasem obsunela (ale wybaczam bo jest u mnie codziennie
Pomasowala mi piersi, troche mleka wylecialo, ale podjelysmy decyzje o hamowaniu laktacji - nie chce znowu stresu sobie i dziecku fundowac... Jutro z rana dostane tabletki homeopatyczne na wstrzymanie produkcji, mam pic szalwie, ogolem ograniczyc plyny, jak cyce beda bolec i beda twarde to delikatnie masowac i rozgrzewac a potem chlodzic twarogiem lub kapusta... no i szycie moje wyglada niestety jakby bylo wczoraj szyte wiec nie mam pojecia co robic ... niby kazala przemywac szalwia i rumiankiem i oklady robic ale to nic nie daje Mala ma lekkie kolki, mamy dawac kropelki (juz od rana jej daje i pieknie robi kupki, pryka i jest spokojna, wiec mam nadzieje ze juz tak zostanie) Jula wazy juz 3380 w sobote wazyla 3150 - wiec ladnie przybiera
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak do terminu inaczej sie czeka... teraz to juz pewnie strasznie Ci sie dluzy. Ale gdyby nawet dzidzia sie nie pchala na swiat to i tak zostal Ci max tydzien, to juz naprawde nie dlugo Ja tez sie obawiam przeterminowania, a nawet mam wrazenie ze to nieuniknione w moim przypadku
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
:P
dzień się jeszcze nie skończył. poza tym mamy rok przestępny, a magia sięna kalendarzu nie zna. jutro max! żeby ręce odpoczęły. od wczoraj jestem płaczliwa, najpierw płakałam nad Twoimi rękami a dziś nad fotką rozwrzaskanego maleństwa na swoim tacie - oczywiście nie mogę sobie przypomnieć czyje to cudo (ehhh ta głowa. dobrze, że nogi mam dobre) Cytat:
![]() aalegna nie mam zupełnie przeczucia co do Ciebie, ale wysyłam wizażowe kciuki, fluidy, tańce szamańskie za max. 15 marca. btw olśnienie - dziś mija 8 lat odkąd jestem ze swoim facetem a znamy się 8 lat i 3 dni
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, ja we wtorek tez nie mialam zadnych objawow porodowych - no teraz dopiero widze ze mialam jeden - duzo jadlam
a wieczorem zlapalo nagle
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do przemywania rany moze czegos mocniejszego powinnas uzywac, skoro te ziolka nie pomagaja... |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no teraz już byle do niedzieli... bo w poniedziałek na 7.30 mam być w szpitalu---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
mi koleżnka wywróżyła 16 marca bo to jej imieniny ![]() no to gratki z okazji tych 8 latek ![]()
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj na przykład zabrałam talerz z ziemniakami od męża i dołożyłam sobie to, co zostało w garnku, usmażyłam... wcześniej miseczkę galaretki z owocami, paczkę chipsów, niezlicozną liczbę kanapek... genralnie jem i jem
|
|
#4457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na myśl przyszedł mi od razu fenistil na rany (polecałam już do oparzeń), tribiotic na noc, żeby się coś nie zrobiło fuj (ale czy można tego używać???chyba nie) Rivanol? Panthenol? ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() dziękuję ciekawe, jak on ze mną wytrzymał. szczególnie teraz, w ciąży...aaaa, i zapomniałam wam narobić smaka. znalazłam dziśw tesco kisielek o smaku frugo mam różowy, zaraz będę się delektować
|
||
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Jolka, ja też się zastanawiam czy to normalne z tymi stopami. Buty już czasem są przyciasne.. Ale chyba taka nasza uroda. |
|
|
|
|
#4459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I mysle :jak to mozliwe? o co chodzi Chyba jestem zakrecona ![]() A co z nerka jest? Cos chyba przeoczylam (przepraszam bardzo)---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Uwielbiam te komentarze Normalnie biedne te Twoje dziecko i napewno strasznie obolale non stopTo oczywscie tak ironicznie, a prosto z mostu to jednym uchem wpuscic a drugim wypuscic
|
|
#4460 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozatym Ja np. mam zamiar karmić piersią i butelką z moim mlekiem zamiennie. Mój TZ bardzo chce by brać możliwie pełny udział w opiece nad małym również po to by mnie odciążyć więc butelka popołudniowa/wieczorna jest jak najbardziej w planie. Znam mamy które karmią zamiennie i nie ma mowy o problemie ze ssaniem. Nie możesz pisać, że coś jest bzdurą bo nie ma idealnego podejścia do każdego tematu, może być wiele zwolenniczek "twojej" teorii jak i innego podejścia. Wybór należy do każdej z nas a wszystko zweryfikuje dziecko i czas. p.s. już wiem czytałam to u Tracy Hogg Cytat:
O 18 mam wizytę więc zobaczymy jak tam sie trzyma ten mój krążek , trochę się denerwuję bo widzę ciągoty mojego weta do kładzenia mnie w szpitalu. Leże dziś na tyłku cały dzień żeby brzuszek dobrze wyglądał, choć po wczorajszym jeszcze idealnie nie jest
|
||
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie z Antkiem osłuchowo czysty tylko katar go męczy. Do końca tygodnia ma być w domu
jakoś damy radę.Magda pisała (Madziara26) "Ja już powoli zaczynam być ruchoma. Mały jeszcze w inkubatorku dziś go dopiero widziałam jest cudowny pobeczałam się jak dziecko. Pozdrawiam Madziara" |
|
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez dokladnie tak mu powiedzialam, ze taksowke w razie czego to ja moge wziasc i pojechac ale wtedy to sama - bo nie bede piwa na porodowce wachac ![]() Na szczescie zgadza sie ze mna, nie ma wyboru
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zjadłam obiad, ale jakoś nie do końca ze smakiem ale idę pobuszować do lodówki i po szafkach co tam dobrego się kryje w środku
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wiadomo, jak cieplej to wiecej sie puchnie, wiec dobrze ze pomyslalas o tym juz teraz ,jednak nie zawsze Polak madry po szkodzie
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zauważyłam, że dziś jest światowy dzień drzemki
. Chyba udam się na chwilowy spoczynek, bo zamykają mi się oczy .
|
|
|
|
#4466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lena_mi, MoniqW, ja podobne nastroje mialam na kilka dni przed porodem... nie moglam sobie znalezc miejsca... albo raczej probowalam sobie znalezc miejsce, zeby zniknac ![]() A ja teraz czekam na polozna... miala byc juz przed poludniem, ale wypadl jej porod, takze musialysmy to przesunac. Ciekawa jestem ile wazy dzisiaj moja niunia ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-03-12 o 15:43 |
||
|
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie spedzacie czas? Akurat Ciebie przyda sie dokarmic Powodzenia na usg i koniecznie zaraz daj znac anie po tygodniu ![]()
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez czytalam o tym u T. Hogg , ze dobrze jak dziecko umie zamiennie ciagnac (i ponoc ssanie nie zanika wtedy), bo czasami sa rozne sytuacje i z butelki tez czasami musi. w ogole to jeszcze raz chyba przeczytam ''jezyk niemowlat'', a moj Tz nazywa te ksiazke ''rozmowy niemowlece''
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wróciłam od tego lekarza to musiałam sobie zrobić drugą kawę bo myślałam że padnę
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

a sio na porodówkę, bo mi plan porodów psujesz 
już po terminie, niech ten tydzień zleci jak najszybciej bo mnie męczy to czekanie i wmawianie sobie że może coś się jednak dzieje i że może dziś urodze... 

Jednak do terminu inaczej sie czeka... teraz to juz pewnie strasznie Ci sie dluzy. Ale gdyby nawet dzidzia sie nie pchala na swiat to i tak zostal Ci max tydzien, to juz naprawde nie dlugo

a wieczorem zlapalo nagle

klask i: za to ze jestes tak dzielna i przedsiebiorcza, zazdroszcze siły woli
ale i tak wole byc w domu
Normalnie biedne te Twoje dziecko i napewno strasznie obolale non stop