|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Dziewczyny jak was tak męczy zgaga to zamęczcie waszych ginkow niech wam cos przepiszą.
Ja taki gupi gupek byłam i jak mnie rzyganko dorwało w pierwszych tygodniach ciąży to się męczyłam z tym badziewiem a jak przyszłam do ginka na kolejną wizytę to mówi trzeba było od razu do mnie przyjechać wypisałbym właściwy lek - no ale dałam rade i wytrzymałam ten czas na szczęście w tej ciąży szybko mi się zaczęły te dolegliwości i w miarę szybko ustąpiły apogeum miałam gdzieś w drugim tygodniu lutego. A potem jakby nagle ustąpiło że raz dziennie, potem co drugi dzień teraz obecnie coś mnie pociągnie ale nic więcej się nie kluje więc ostatnio na kibelek patrzę bardziej przyjaźnie
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko ja sie tak mecze, ze szok. Caly wiazaz juz o tym wie Do tego jadlowstret |
|
|
|
|
#1893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
W końcu po pracy. dziś brak ochoty do roboty totalny. Dziewczyny ja mam pytanie. W czasie dnia mam mokro między nogami,a już tak pod wieczór to sucho. Nawet jak Tż mnie zaatakuje, to chwile moment i powódź a po chwili czuję że trze mnie i cała opuchnięta później jestem. Macie może tak??? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
A w/w nie kojarzę. Moim skromnym zdaniem trzeba przyjąć jakieś wyznaczniki. Raz na jakiś czas robić podsumowanie i osoby które udzielają się raz czy dwa na cały wątek usuwać. Tak samo dane do maila czy też późniejszego klubu miały być dla udzielających się systematycznie. W końcu co za różnica w takim razie czy wrzucamy foty tam czy tu, jak i tak ma każdy dostęp do maila. Trochę mija się to z celem. Poza tym osoby czytające będą nas sobie oglądaly a same od siebie nic nie dadzą. Trochę to nie w porządku. Albo są z nami albo niech sobie czytają na publicznym i to wszystko. Boskie W pierwszej ciąży zgaga mnie męczyła cały czas i tylko tabletki pomagały, tylko nie pamiętam jakie. Teraz modlę się aby mnie nie dopadła. |
|||
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ciuszki też.
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście no
.Ale już nadrobiłam .Ja sobie nakleiłam pierogów z truskawkami dzisiaj o szok jakie dobre byłyU Nas tak pochmurno,że na nic weny nie mam,taka senna jestem .Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ciuszki boskie .Dearlie wielkie brawa za wygranie z chorobą A wie może któraś co u Naszej Aduni??Myśle ciągle o niej ![]() Emilia nie daj sie lekarce,walcz o swoje Lukrecja ale Twoich fotek nie widziałam na mailu...a może przeoczyłam ??A na tej naszej liście,widze kilka nicków,których nie znam wcale.
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-12 o 15:00 |
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
prawda ze fajną sobie kupiłaaam? prawdaaa? powiedzcie że tak
http://allegro.pl/am998-koszula-ciaz...186785504.html
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj w nocy wstałam siku i potem nie mogłam zasnać i miałam takie mdłości, że myślałam, że umrę. Teraz po zupce mi trochę przeszło. Ciśnienie to chyba mam 20/10-normalnie tak się słabo czuję. Okropny niesmak w ustach i sobie jem na to skittlesy- trochę pomaga. No to się wyżaliłam... Emilia ja właśnie też dzisiaj jakoś do lekarzy jestem bojowo nastawiona. Zadzwoniłam do mojego ginekologa, do którego chodziłam przed ciążą i się umówiłam na ten czwartek na genetyczne i wizytę i poprosiłam żeby prowadził moją ciążę i w końcu mi ulżyło i czuję się spokojna. Nie chciałam u niego prowadzić ciąży, bo jest moim zdaniem małomówny, a ja nie lubię wyciągać informacji...ale dzisiaj przez tel. gadał jak najęty. Poza tym nie mogę mu nic zarzucić. I naprawdę czuję, że dobrze zrobiłam. Jakaś niezdecydowana jestem, bo w ciąży byłam już u dwóch różnych lekarzy, ale tam rządzą właśnie panie z recepcji, którym trzeba się spowiadać co mi jest i dlaczego chcę się umówić (np. wcześniej gdyby coś się działo) to mnie trafia, bo nikomu nie zamierzam się tłumaczyć dlaczego chcę się widzieć z lekarzem, tym bardziej, że jest to wizyta prywatna. Do tego można sobie rezerwować termin wizyty tylko raz w miesiącu!! i to też mnie wkurza. A co najgorsze nie odebrał ode mnie telefonu i jak tu się czuć bezpiecznie? Rozumiem, że pracuje w szpitalu i jest zajęty, ale jak tak będzie dalej, to dużo nerwów może mnie to kosztować. No i summa summarum u mojego starego gina czuję się najbezpieczniej, a do tego genetyczne mam na miejscu |
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
eeee musiałas chyba przeoczyć
zara sprawdze moze nie tu wysłałam takie beztwarzowe ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- o cholera i z tego wszystkiego ja zapomniałam napisać rzeczy co najważniejsza jest no... Konczi!! Bedziesz miała synka jan to wiem ja wróżka ciocia lucia mówie ci to bo wszytkim kolezankom przepowiadałam zawsze płci ich dzieci i jeszcze nigdy sie nie pomyliłam nawet jak chodziło obliźniaki kolegi i ze jeden nie przezył maluszek właśnie.... no ale nie bede opowiadała ![]() No i ja ci wyśniłam w piątek że urodziłaś synka i był blondynkiem znaczy urodził sie carniutki a potem urusł i miał bląd czupryne i mało tego ja urodziłam razem z toba i miałam synka też i on maleńki był w porównaniu do twojego
|
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
Dzidziuś Emiliki śliczny!
Ubranka dla bebiczek też słodkie! Lukrecji teżżżż mam taką samą koszulę, przyznaj się byłaś u mnie w nocy i mi ukradłaś
|
|
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja bardzo fajna ta koszula, ja też się zastanawiałam nad zamówieniem takiej ale zwątpiłam, bo nie lubię jak coś krępuje mi ruchy a koszula to jednak nie naciągnie się za bardzo.
Ranking udzielających się: https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=596686 Osoby po 1 poście mające proponuję usunąć sprawdzając najpierw które mamuśki są nowe. sokzmalin - ost. post 28.02 martarynka - ost. post 28.02 anesh - ost. post 28.02 Andzia Emigrantka - 28.02 essence30 - 28.02 Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2012-03-12 o 15:29 |
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez lubie takie koszule.Jeny dziewczyny Wy juz macie brzuszki, tak o nich piszecie a ja pewnie dopiero za miesiac sie doczekam jak nie pozniej. Mialam sie zdrzemnac ale nie usne. Denerwuje sie ta wizyta i juz w myslach ukladam monolog co powiedziec tej lekarce. W ogole to co dzisiaj zjadlam czy wypilam to juz poszlo do wc. Moj zoladek jest pusciutki a i boje sie czegokolwiek tykac Ja to mam przesrane nie? |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Konczita to pewnie i w wannie z laptopem
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posłuchaj rady Bafi@Home i powiedz lekarzowi o tych dolegliwościach. Może coś Ci doradzi. |
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bedzie lekarz pierwszego kontaktu wiec nie licze, ze jego wiedza na ten temat mnie powali ale moze wysle mnie na usg i da zwolnienie
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pokazuje Ci subskrybowane wątki i masz odpowiedzi w trzeciej bodajże kolumnie to klikasz na tą liczbę i ten ranking wyskakuje.
|
|
|
|
#1908 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny
moze jeszcze mnie przygarniecie,moze jeszcze mie ktoras pamieta pisalam,jak przypuszczalam,ze jestem w ciazy.Ciaza jest zagrozona,biore luteine,bo niski poziom progesteronu,ale mam nadzieje,ze bedzie dobrze.Jak tylko potwierdze drugie usg z mila checia sie przylacze,bardzo prosze o instrukcje jak sie przylaczyc
|
|
|
|
#1909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuszki boskie !!!! Elmirko ale ja wysłałam ... sprawdź jeszcze raz Cytat:
piękny sen !!!! no proszę to ja mam rację a nie reszta familii hehehee Cytat:
o boziusienku ja to pobiłam wszystkich tydzień szlabanu od kompa mam ... no tak siedzę w domu to się udzielam nie ? ![]() Cytat:
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam za bardzo tych nicków co mają po 1 poście. Ale Adunia pisała u Nas kilka razy,więc nie rozumiem dlaczego jest 1 post. Ale mimo wszystko Ci co znają jej sytuacje to wiedzą,że usunąć jej nie należy.
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak - proszę o instrukcję no !!! chcę to znać !![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- a ja pytam gdzie jest Sojka
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Lucia ja Cie szukam w tych meilach i szukam a Ty w wersji roboczej sie ukryłaś zamiast wysłać
![]() Konczi a wiesz może co u Aduni?
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-12 o 15:57 |
|
|
|
#1913 |
|
Przyczajenie
|
prosze mnie nie usuwajcie,zaczne sie udzielac obiecuje,bylam niepewna co i jak dlatego nie pisalam
ale jeszcze bedziecie mnie mialy dosc na forum
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona to taki piczon jest że się skrywa wiecie ? ;D
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczita: 1. klikasz ustawienia konta 2. wyskakują subskrybowane wątki 3. masz wątek mamusie wrześniowo-październikowe a obok kolumna odpowiedzi 4.klikasz na liczbę odpowiedzi 5. ta dammmmmm masz ranking |
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ilość postów
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mile widziane tematy ciążowe ![]() Życzę zdrówka Twojej dzidzi. |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
Łuuuu, no załamał mnie ter ranking
To ja się tak obijam!![]() Konczi - albo wanna jest obok kompa, albo komp w łazience! Ty spryciulo!![]() No ale rzeczywiscie, było kilka osób, z którymi pamiętam coś pisałam, a teraz wyskoczyło, że tylko jeden komentarz ![]() Adunia najlepszym tego przykładem, no z 10 powinna mieć, z pewnością nie jeden... dziwne. Emilka! Dobrze tak, trzeba walczyć o swoje dziecko!---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ale ja się fatalne dziś czuję! Czy to pogoda jest dziś tak dobijająca? |
|
|
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam, że kupiłaś spodnie - swoją drogą bardzo fajne. Zastanawiam się nad zakupem takich samych, tylko ten rozmiar nie wiem który wybrać. Przed ciążą nosiłam M/38 a mam wrażenie, że mi się miednica rozeszła i jestem szersza o rozmiar.5 godzin mnie nie było a tu tyle tego... Bardzo brzydka pogoda u mnie, tylko zaszyć się pod kołdrą i tyle. Tak pozatym mam straszne bóle głowy, coś jak migrena. Wcześniej nigdy głowa mnie nie bolała. Dzwoniłam do gina, powiedział, że da skierowanie do neurologa. Od tygodnia tak mam. Z takich iniejszych informacji dziś byłam po raz ostatni w pracy, w przyszłym tygodniu wraca koleżanka z macierzyńskiego i zastąpi mnie... Bo nie mają ze mnie pożytku w delegacje nie chce jeździć Trzymam kciuki za wasze wizyty i za rozmowe Marty z szefem Dziś tak konkretnie obejrzałam wasze brzuszki. Gad masz ten sam tydzień co ja a wielkość naszych brzuchów ogromna. Chudzinka taka z Ciebie, bardzo ładniutka Choco gdzieś zginęła, a brzuch masz wytrenowany ![]() Fajnie z tym meilem, będziemy mogły sobie porównywać przyrost masy brzusznej.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

na szczęście w tej ciąży szybko mi się zaczęły te dolegliwości i w miarę szybko ustąpiły apogeum miałam gdzieś w drugim tygodniu lutego. A potem jakby nagle ustąpiło że raz dziennie, potem co drugi dzień teraz obecnie coś mnie pociągnie ale nic więcej się nie kluje więc ostatnio na kibelek patrzę bardziej przyjaźnie

Matko ja sie tak mecze, ze szok. Caly wiazaz juz o tym wie
Ja jestem niewysoka, bo mam jedyne 154cm wzrostu. Jednak te 40kg to masz rację, że było za mało. Dopiero na początku grudnia wygrałam walkę z bulimią, z którą walczyłam ponad pół roku. To powód mojej paniki o Maluszka. Mam świadomość, że mój organizm po tym co przeszłam jest wyniszczony i może to się odbić na dzidziusiu. 
klask i: