|
|
#2101 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
niektóre dziewczyny na R jedzą więcej..
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym pisząc serek wiejski masz na mysli cały kubeczek 200gr?? owsianki ile?mleko 3,2? na bułkach masło?
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
R pewnie do poprawy
I: dwie grahamki z jajkiem i szynką z indyka II: jogurt naturalny z płatkami owsianymi i orzechami, 2 jabłka III: ryż brązowy, warzywa z patelni, pierś z kurczaka IV: wieśniak z orzechami V: jajecznica z 2 jajek z warzywami |
|
|
|
#2106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak ktoś je chleb ze smalcem to jest ganiony ze to nie zdrowe. Kidedyś nikt nie słyszał o lightach i było dobrze. Czasem wydaje mi sie ze to był lepsze czasy bo wówczas nie było ED. Ale koniec moich wypocin![]() Cytat:
![]() A kasza gryczana z owocami i serkiem wiejskim jest na prawdę pyszna Phynn też taką lubi ![]() Co racja to racja ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- No i moje wczorajsze bezmięsne U I serek wiejski z warzywami (groszek,kukurydza,rzodki ewka), bułka ziarnista z osełką II duża bułka słonecznikowa z twarożkiem i rzodkiewką, jabłko (nie miałam z czym zrobić kanapki na zjazd więc dlatego znowu twaróg) III miska makaronu pełnoziarnistego ze szpinakiem IV bułka pszenna na pół obie z osełką i dżemem o smaku kiwi V racuchy drożdżowe z domowymi powidłami z czarnej porzeczki (nie wiem ile bo były wyjadane z dużego talerza na którym wszystkie leżały) potem gruszka W ciągu dnia były fistaszki
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-03-12 o 08:42 |
|||
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() pozowle sie dołaczyć do tematu .. .bo coś moje ostatnie 'wyczyny' dot posiłków jakie dostarczyam do oragnizmu zaczynają grubo odbiegać od prawidłowego odrzywniania! ![]() mój przykłądowy jadłospis z wczoraj: 7:00 - omlet (2 całe jajka, 1łyżka mąki, 2łyżki mleka) + jogurt O%tłuszczu activia 10:00 - 1 jabłko 13:00 - obiad: kurczak z grila bez skóry, 3łyżki ryżu (lekko twardego) 13:30 - wrrrrr... ciasteczka my sky flakes! ![]() ![]() ![]() sky flakes: Serving Size: 3 crackers 25g, Calories: 120, Fat: 5g, Carbs: 16g, Protein: 2g 16: 00 - jogurt - 92 kcl 16:50 - 1/3 kromki z chleba ciemnego z jajkiem + mniejsza połowa banana 20:00 - jabłko do całości dliczam: 1 kawa - 70kcl 4 litry wody i dodatkowe śwmieci typu: 1gram krakersa, 3gram miesa w sosie, 1 płatek chipsa, 3gramy ciasta murzynka ale bez cukru |
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie moderator!!!
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja na dzis
woda z cytryną 7:00 owsianka na wodzie z otrębami, serkiem wiejskim, jabłkiem, czerwoną porzeczką i miodem 10:30 2 kromki grahama posmarowane masłem z polędwicą i rzeżuchą 13:30 jogurt owocowa wyspa i jabłko (chyba, że uda się z pracy wyrwać po serek wiejski lub coś podobnego) 17:00 kurczak po chińsku (dużo warzyw) z makaronem razowym 1 h BUP 20:00 pewnie makrela i papryka 30 min hula hop |
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja-tak ladnie udalo mi sie zrzucic 2 kg a jak zaczelam chodzic codziennie na silownie-jednoczesnie ciut wiecej jesc(ciagle jestem glodna!
),to znowu 1,5 kg w gore Od razu zaznaczę,ze nie przepadam za białkiem,stąd mala jego ilosc w mojej diecie,moze i spada wolniej,ale przynajmniej nie wmuszam w siebie tego za czym nie przepadam![]() sniadanie-2 kromki chleba razowego-jedna z tunczykiem,druga z serkiem wiejskim. kawa z mlekiem 2 procentowym sniadanie 2-wyjatkowo tylko jablko-mam 10 min miedzy zajeciami i lece z budynku do budynku obiad- spora porcja makaronu pelnoziarnistego z sosem borowikowym,wkrojonymi pieczarkami i kawalkami mieska z indyka podwieczorek- 1/2 duzego jogurtu naturalnego z kawalkami jablka, garscia mieszanki orzechow+otręby 1 h siłowni kolacja-salatka-tunczyk,jajko,salata,papr yka,pomidor,ogorek. i pytanie-czy zmiana tunczyka w sosie wlasnym na tym w oleju roslinnym mogla miec jakis wplyw na wzrost wagi? bo juz we wszystkim szukam przyczyny... Edytowane przez julink Czas edycji: 2012-03-12 o 13:03 |
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
nie..najlepszy jest GRAM krakersa
to chyba pół okruszka
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsza lekka eRka:
I: 4 lyzki platkow owsianych i 1 otrebow ugotowanych na wodzie, podanych z musem truskawkowym (zmiksowalam pudeleczko truskawek z 200g kostka twarogu, wrzucilam do owsianki polowe ) i poppingiem amarantusowym; pol grejfruta.podjedzone kilka (10?) paluszkow juniorkow II: ok 150g piersi kurzej uduszonej w przecierze pomidorowym na telfonie z polowa paczki mixu fasolowego d'aucy i ok 1/3 torebki brazowego ryzu. III: porcja salatki z pekinskiej, ogorka, papryki, marchewki, cebuli, garsci czerwonej fasoli plus kilka kosteczek poltlustej fety polanej sosem czosnkowym na jogurcie; dwie male kromki (po 20g) grahamu posmarowane bieluchem z 4 plastrami indyczej wedliny i ogorkiem konserwowym. IV: wiejski 150g z lyzeczka masla orzechowego crunchy. V: dwa jajka w koszulkach plus warzywa. Dzis dzien bez treningu, prosze o ocene
Edytowane przez Maddie Czas edycji: 2012-03-12 o 13:54 |
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps.tego tuńczyka odsączasz czy z olejem jesz?
|
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
No i moje ( niezdrowe
) U :I: 2 kromki razowca / 1 z żółtym serem, szynką ketchupem /2 z serem białym i dżemem, jogurt nat. Tola z otrębami i troszkę kukurydzianych - do ozdoby , jabłkoII ( na mieście niestety - kumpela wyciągneła mnie do Mcdonalda ) - Mc Wrap , jabłko przekąska : kubek cappucino i marchewka III : deser w szklance : jogurt nat, jabłko, twaróg , rodzynki ( taka wysoka szklanka )IV : jajko gotowane z ketchupem, parę plasterków szynki, duży kubek zupy ogórkowej Proszę o ocenę ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idzie wiosna a mi się dżemu zachciało![]() Co do jadłospisu to tak jak wyżej. Jak wróciłaś do domu powinnaś zjeść jakiś konkretny obiad a potem wieczorem kolacje ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- I wcale menu nie jest niezdrowe
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie staram się przełamywać do wychodzenia gdzieś z przyjaciółkami - tak gupio mi jak one coś zamawiaja a ja nic : / rzadko stołujemy się na mieście więc,... chyba raz na jakiś czas nie zaszkodzi Napisałam , że niezdrowe bo wpadł ten Mac Wrap...rozumiem Twoją ochotę na dżem - też uwielbiam. |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak narazie przytyłam prawie 2 kg . |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jesz bardzo zdrowo, nawet za bardzo. Trochę luzu.Wstawiam moje wczorajsze leniwe R: I: tost z twarożkiem i kawa w łóżku II: 2 kiwi, plaster sera białego, maslanka, otręby - zmiksowane na koktail III: sałatka (pekinka, ogorek, pomidor, rzodkiewki, oliwki, papryka, vinegret) IV: kawałek pieczeni, łyżka ziemniaków, sałatka jw V: wiesniak z natką pietruchy i przyprawami |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zwlaszcza,ze nie robie cwiczen typowo na miesnie(biegam, chodze na aerobiki,tance itd)Generalnie czuje się taka ociężała,nie wiem gdzie moge robic błąd w mojej diecie,bo dotychczasowo mialam caly czas podobny jadlospis i bylo dobrze. W zasadzie widze różnice od kiedy częściej chodzę na silownię..![]() A jak powinny wygladac posilki okolotreningowe i potreningowe? trenuję najczęsciej o takiej godzinie,ze gdy wracam to akurat wypada mi godzina kolacji-wybieram najczesciej salatkę z tunczykiem (praktycznie codziennie jem salatki na kolację) Edytowane przez julink Czas edycji: 2012-03-12 o 16:07 |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o ocenę:
RRR Śniadanie: 8.00 wielka big grahama pól z masłem orzechowym sante i grubo serkiem homo waniliowym maćkowy, pół z dżemem owoce leśne i grubo znowu z serkiem maćkowy; kawa parzona z mlekiem2 śniadanie: 11. 20 twarożek cały lekki+ 1 łyżka otrebów granulowanych pszennych żurawinowych + garść suszonej żurawiny; kawa parzona z mlekiem Obiad: 14. 00 zupa krupnik bardzo gęsta z piersią gotowaną z kurczaka Podwieczorek: 15.40 1 sok marwit jednodniowy marchwiowy; 1 jabłko Kolacja: 18. 30 kromka duża razowego chleba owalnego: z serem cienkie plastry z biedronki edamskiego i wędliną drobiową na to cały ogórek konserwowy; 1 jajko gotowane; pomidor; kawa zbożowa anatol z mlekiem lampka czerwonego wina podbijam
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-03-13 o 14:32 |
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z ta waga -zwłaszcza po tym co piszesz-jestem pewna że to masy mięśniowej Ci przybyło
|
|
|
#2128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twój II posiłek - |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propos ciasteczek to przypomniałas mi, że zapomniałam dopisać muffina, którego wczoraj wszamałam Upiekłam takie pyszne czekoladowe, z nutellą i pokruszoną czekoladą gorzką |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Phynn też taką lubi 
a w szczególności ciasta i pieczywo 

),to znowu 1,5 kg w gore

) U :