|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#812 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
uffff a już myślałam że z moim dzieckiem jest coś nie tak....
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Jezuuu juz mam tak serdecznie dość przebierania mojego SIKUTA
Już 4ty raz przesikał bok po pachy dziś od rana.... 5min na boku i cały mokry, wrrrr Nie wiem, może trójki sa już za małe na niego ale one sa do 9kg a on waży 6,28 dokładnie. A 4ki to chyba od 7 czy 8/9 kg. I co mam zrobić Jak myślicie, kupić czwórki i ładowac mu po pachy pieluchę
|
|
#814 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A i mialam sie pochwalic, nasz Nikos wieczorami zasypia sam i spi od 21 do 4 , pozniej 20 minutowa pobudka i dalej spi, a ja lece oprozniac (.)(.) bo od kiedy tyle spi to mi je rozsadza
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia,Eliza, na jaką blachę jest to ciasto marchewkowe z waszego przepisu? Na normalną czy jakąś mniejszą?
Edit: doczytałam, strasznie dziwny wymiar tej blachy :?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-03-12 o 17:34 |
|
|
|
#817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój mąż sie uparł żeby szczepić na wszystko a ja się zastanawiam na 5w1 plus pneumokoki u nas w przychodni powiedzieli że wszystko w jednym dniu czyli np 6w1 + rotawirusy + pneumokoki dlatego mnie to zdziwiło że wszystko na raz w jednym dniu
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() reszte nadrobie potem ![]() wróciłam ze szkoły i idę się córcia nacieszyć bo sie stęskniłam
|
||
|
|
|
#819 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dzisiaj byliśmy godzinkę na spacerze,miałam ochotę dlużej pochodzic ale wiało mocno. Dzisiaj miałam ubaw z Bartusia ,bo siedział na bujaczku i niby chciał poplakac sobie - robił smutne minki ale nie mógł sie rozbeczec Kupiłam smoczek trójprzepływowy z TT i Bartek nawel ładnie pije z niego.Do tej pory pił mleko z TT z 2 lub herbatke z avent też z 2. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-12 o 17:40 |
||
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dzięki dziewczynki za sposoby smarowania przy pleśniawkach - dzisiaj zaczniemy stosować nystatynę. |
|
|
|
#821 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to można szczepić do 12tego tygodnia, my mieliśmy w zeszły czw (2tyg po porzednich) ale jeszcze się zastanawiam - najwyzej w przyszłym tyg pójdziemyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju, ja to bym chciała zamieszkać w mieście, nie nawidze mentalności ludzi na wsi! Nie nawidze!!
A i bym chciała ślubne dziecko mieć... smutno mi, że Lili jest bękartem. Pewnie za kilka lat w przedszkolu będą się z niej śmiać. Pogoda też do kitu, ani na spacer nie idzie wyjść:/ Poszłam odebrać dziś PESEL Lilki i dostałam go i myślałam, że muszę coś podpisać. I stoję przed tym biurkiem tej babki i czekam i czekam. Chyba z 10 minut stałam i czekałam. A ona nagle do mnie mówi : "na co Pani jeszcze czeka"? Haha okazało się, że to juz wszystko, a ja tam stałam ,bo myślałam, ze mam cos jeszcze podpisać. Głupio mi sie strasznie zrobiło, buraka strzeliłam i uciekłam
|
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domyślam się, że jest ci ciężko ale głowa do góry, moze sytuacja z tź się zmieni i za jakis czas zaplanujecie ślub ![]()
|
|
|
#824 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Młoda dziś coś śpiąca jest i płaczliwa
pewnie dobija ją pogoda i oczko ![]() Cytat:
![]() Co do łez- moja też ma szkliste i mokre po bokach... nie lecą łzy jak grochy- ale spoko, wszystko przed nami ![]() Ja po 7 tyg dostałam okres, może już niedługo i Ty dostaniesz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja ma 4,5 kg a są ciasne już dady... a są bodajże od 3-6 kg 'dwójki' ![]() Cytat:
![]() A baba w usc nie poważna że nie powiedziała, że już 'to wszystko'
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
wcyzam kompa, pocyztaam Was, chciałam pocytowac ale terroryscie się alarm załączył i musiałam isc
i teraz nie pamietam co chciałam napisac
|
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
MissZuzio wcześniej nie miałam z tym problemu , że jestesmy bez ślubu, że dziecko ma inne nazwisko niż ja, nie przeszkadzało mi to. Dopiero jak mama dzis przyszła do mnie i mówiła, że sąsiedzi się na nią krzywo patrzą, że musi ludzi na wsi oklamywać i mówić, że mamy cywilny to mi to wszystko wróciło. Te wyrzuty sumienia i w ogóle.
Przed położną też mi się głupio zrobiło jak pierwszy raz tutaj była. Zapytała gdzie będę mieszkać, a ja jej , że u chłopaka.. Gdybym mogła go chociaż narzeczonym nazywać to juz to inaczej jednak brzmi. Agatku, wiem, brzydko, ale taka prawda
|
|
|
|
#827 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
tyle godzin przespalam, a wciaz ziewam i ziewam moze to tylko dlatego Dzon tak dlugo spal? Ale Kochana, juz niedlugo w Warszawie ma byc cieplutko i wiosennie Bedzie mozna uskuteczniac dluzsze spacerki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
byc moze ma za duzo wrazen i potrzebuje wyciszenia... my mozemy sie zamknac w pokoju i odciac od wydarzen, a takie dzieciaczki raczej nie, wiec czasem wymuszaja to wlasnie takim placzem ja zauwazylam, ze Jasieniex ma coraz mniej problemow z brzuszkiem, a wlasnie czasem potrzebuje sie tak troche "pozalic" Mowie wtedy, ze jest moim "żalikiem" i tule go, caluje w glowke i "zgadzam sie" z tym, ze ma tak ciezko... I nawet wtedy inaczej placze. Nie tak histerycznie, tylko tak wlasnie jakby sie zalil ![]() Cytat:
niech rozwala cyce oby tylko sie troche wyspac ![]() Cytat:
caly czas chcial niby jesc... tzn jak sie zanosil, to ja mu (.) w buzie i cisza na chwile...pozniej wrzask, pozniej znowu (.) i tak w kolko macieja pediatra powiedziala, ze stad bol brzuszka, bo jednego jeszcze nie strawi,a juz dostaje nastepne i tak caly czas kazala nam karmic co 2,5 - 3 h i w miedzy czasie podawac wode z glukoza (ktoreale Jasiek nie chce jej pic) po prostu brzunio musi miec kiedy odpoczac ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- moze po tych wszystkich brawach od e-ciotek spodoba mu sie i bedzie tak czesciej ![]() Cytat:
![]() Zoska, no jak Ty na corcie swoja mowisz. Kochana, swiat poszedl do przodu, a jak mala pojdzie do przedszkola, to pojdzie jeszcze bardziej. Ja mysle, ze to juz pomalu staje sie normalne i ze wielu rodzicow dzieci zyje bez slubu. Lepiej tak i w zgodzie wzajemnej i z samym soba niz po slubie i sie lajdaczyc na bokach lub nie szanowac wspolmalzonka/i. Nie bierz do glowy!!! Agatku, Twoja bez kitu wszystko robie na zmiane z Fasolinem, bo nasz dzisiaj diablo grzeczny Tylkoo ciiiii, zeby nie uslyszal, ze go chwale, bo gotow sie zmienic na wieczor ![]() Zuzik, jak po pachy sika, to moze zakladaj pampe pod pache,ale tylko wtedy, jak masz zamiar polozyc go na boczku?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-03-12 o 19:11 |
|||||||
|
|
|
#828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie coś musiało wczorajszej nocy wisieć w powietrzu, bo Krzyś przespał... 6 godzin Od 21:00 do 2:45 Aż mi się piersi jak kamienie zrobiły - obie Tego jeszcze nie było
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#831 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a kurteczki, to jeszcze ze 2-3 tygodnie może ![]() cześć Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś miałam jeszcze pisać, ale zapomniałam _________________________ _ Dziewczyny mam pytanko: w niedzielę mamy chrzciny, a ma być ok. 20'C.... W Kościele wiadomo chłodno, tymbardziej, że to raczej zimny Kościół jest... Czy jak ubiorę Tymka w kombinezon (średnio gruby), pod spód wełniany komplet sweterek i spodnie, to pod spód zakładać bawełnianego pajaca, czy bodziak na długi rękaw wystarczy? W restauracji pewnie ciapło będzie... Dziecko ubrane, a moja kiecka ponoć dzisiaj przyszła, mam ją dostać ok. 22
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-03-12 o 20:57 |
||||||
|
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski czytalam Was dzis chyba na 10 razy.
Co do przesikiwania to mi sie nigdy nie przesikal ale mam inny problem pileuchy 2 sa za male a 3 za duze;/;/ tzn niektore 2 sa dobre i tak samo 3 i jak tak popatrzylam to faktycznie trojka trojce nie rowna;/ co do spania to moje dziecko jak spalo tak wczoraj budzilo sie co godzine;/ w dzien tez za duzo nie spal.. chyba za bardzo go pochwalilam ![]() ktos pytal o pneumokoki u nas mozna szczepic do 6 roku zycia.. ale lepiej jak najszybciej my chyba teraz zaszczepimy. na rota nie szczepimy. i normalnym cyklem. noi przez to ze tak czytalam nic wiecej nie pamietm;( teraz tzt spiewa malemu a mnie juz uszy bola;p nie wiem co gorsze spiew czy placz Igora;p dobranoc
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam u doktorka mojego. Zapomniałam oczywiście wypisu, ale pytał o poród. Z każdym kolejnym zdaniem robił coraz większe oczy. Nie mógł uwierzyć, że w ciągu doby dostałam 3 osytocyny. No i dla niego przebijanie pęcherza przy 2cm rozwarcia to jest od razu wskazaniem do cesarki. Powiedział, że gdyby jeszcze dobę dawali mi kroplówki to byłyby marne szanse na naturalne urodzenie Julka
No i mam jakiś śluz w środku, którego już nie powinno być i gdyby się zdarzyły krwawienia mam się zgłosić ![]() :conf used: nie do końca rozumiałam co do mnie mówi. No i tablety przepisał ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#834 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytanie retoryczne jak sądzę? ![]()
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Te trojki, które mamy to Dady są. Dziś byłam w Rossmenie i kupiłam te dreamy ich ale wielkością są identyczne jak Dady :-/ trochę szkoda mi kasy na pampersy 3ki bo jak i je będzie przesikiwal to znów zostanę z dwoma paczkami otwartych za małych pieluch jak miałam z dwójkami, kiedy przeszliśmy na 3ki.
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły ubaw mamy z tego jego żałosnego płaczu Moja mama np przychodzi do nas i akurat mały strasznie płacze i jak do niego mówi np "moj biedny wnusio, biją CIę? Co Ci znów zrobili?" żałosnym tonem to on wtedy taka podkówka i rozpacza strasznie ![]() A jak ten sam tekst powie z uśmiechem na ustach to reakcja zupełnie inna
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bartuś nawet nie zapłakał a nawet śmiał się do pani pielęgniarki. Nie miał temperatury,tylko w nocy niespokojnie spał. ------------------------------------------------------------- pearpearl jasne ,że podkówka była ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------ kropeczka mój maluszek też ma problemy ze zaśnięciem,wtedy najpierw płacze ,trze uszka ,oczka i cały jakoś się rusza.Tak mi jest wtedy go szkoda,powieki mu opadają a on jakby na siłę je podnosi -tak sie czasami męczy bidulek ! Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-12 o 21:18 |
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale my juz na trójkach... chyba źle mu zapięłam pieluche i dlatego. własnie skończlismy opakowanie babydremów (w ogóle odpoczątku ich używamy) i będę probować dady...
|
|
|
|
|
#839 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej, hej!!
widzę, że troszkę mnie nie było a tu kurde aż zawrzało... normalnie żeście mogły na jakąż bitwę w kisielu się ugadać dać se po szlagu i byłby spokój NOooormalnie 6 stron.. ale nadrobiłam, Martynka po kąpieli + cycu śpi jak zabita... oczywiście w naszym łóżku na miejscu TŻ - chyba czuje jego zapach (bo tak w dzień lubi z nim spać sobie ) Cytat:
Moja dziś śpi i śpi Cytat:
po 2 - zezować dziecko może spokojnie do roku, a nawet mi okulista powiedział, że do 2 lat jak "oko ucieka" to też jeszcze nie oznacza odrazu wady tylko nerwy w oku dziecka są niewyćwiczone i nie zawsze "utrzymują" źrenice na baczności :P Cytat:
WRZUCAM LINK DO MOJEGO POSTA Z ARTYKUŁEM O KUPACH - bo widzę, że był wspominany :https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3683 Cytat:
Ja też pisałam, że zdarzyło mi się nawet karmić dziecię na WC Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja cwaniara, jak ją mam do odbicie to głowę podnosi i się rozgląda, że aż stracha mam i trzymam jej na chama a ta się siłuje zemną... a ma 2,5 tyg więc jeszcze mogła by se dać spokój ![]() Cytat:
nooo.. ja jestem 2,5 tyg po porodzie co do spodni- wejdę tylko w 2 pary - jedne. ktore były mi za duże przed ciążą, a drugie takie były luźniejsze teraz są dopasowane, ale wejdę. Swetry itp. - wejdę bo to rozciągliwe, ale bluzki i płasz - Co do głaskania dziecka po nosku - u nas działało i na synka i działa teraz na Martynkę, a wykrył ten sposób TŻ (jeszcze przy synku). Zawsze przy usypianiu głaskał palcem mu nosek - ale nie czubek tylko tak od miejsca między brwiami w stronę czubka noska - odlatują od razu! ![]() a teraz UWAGA - CHWALĘ SIĘ! : Odpadł nam dziś pępuszek!!
![]() ![]()
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
dziecwzyny moje dziecię to w ogóle łoszalało
![]() od 3 tyg mniej wiecej jak go kładę sobie na kolanach do karmienia, zakładam śliniak i z butelką zbliżam się do jego pyszczka to Igulec tak się doczekać nie może, ze prawie siada mi na kolanach (przechyla się tak w stronę butelki)... Wasze tez tak robią??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Majka w dzień śpi bardzo malutko... jedynie na spacerze ładnie śpi, ale tylko jak chodze... jak się zatrzymam na dłużej niż minute to juz jest wrzask...

ale one sa do 9kg a on waży 6,28 dokładnie. A 4ki to chyba od 7 czy 8/9 kg. I co mam zrobić
musi być 60
w sferze marzeń 58

), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy 

pewnie dobija ją pogoda i oczko 

Od 21:00 do 2:45