Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 17:53   #1951
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

m_moni do mycia okien to ja zatrudnie tzeta i moja mame
nawet palcem ich nie przetre
zaczne sie wysilac dopiero przed porodem jako naturalną indukcje

Nisia4 gratuluje udanej wizyty coś tu dużo chłopaków czuje że będzie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:54   #1952
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Nisia4 fajnie że wszystko w porządku ja wg USG też dzisisja jestem dokładnie w 11 tc+ 4dc na kiedy masz termin porodu przewidziany?
26/27.09.2012 Czyli tak jak Ty Co najlepsze, 27 września to moje własne urodziny
Stary 2012-03-12, 17:59   #1953
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam popoludniowa pora
Was zostawic na troche to naskrobiecie tyle ze szok
u mnie dzis jest dzien placzu ogolnie .. mam dola i wszystko mnie dobija a choroby moja rodzine nie opuszczaja centralnie mam dosyc ..
moje dziecko bedzie klebkiem nerwow tak jak jego mama glowa mi peka brzuch z nerwow boli i chce juz srode i USG (

widzialam nowe fotki na mailu, fajnie poznac nowe osobki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:06   #1954
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Wreszcie się zmobilizowałam, więc jeśli ktoś jest ciekaw jak wyglądam(y) to zapraszam na maila

Ślicznotka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
oglądam was dziołszki i sympatyczne babeczki wszystkie fajnie tak poznać buziencje no i będziemy porównywać swoje brzuszki

Super kobietki z Was

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Tak jak pisałam byliśmy dzisiaj na usg prenatalnym w Katowicach u dr Agaty Włoch, którą oceniam bardzo pozytywnie. Wyniki badań są bardzo dobre, nie ma nic co mogłoby być niepokojące. Okazało się, że moja ciąża jest młodsza niż wynika to z OM, ale nie dziwi mnie to ponieważ zawsze miałam późne owulacje. Więc jest to dla mnie 11 tydzień i 4 dc Dzidziuś to niezły śpioch, dobrze, że chociaż spał tak że można było wszystko zbadać, ale po kilku moich obrotach na łóżku zaczął ruszać rączkami i nóżkami. Możliwe, że to chłopiec Mój mąż oczywiście widział, że on w brzuszku już z wędką siedzi :P

Gratuluję udanej wizyty

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:09   #1955
Filusia88
Zadomowienie

Choco Mademoiselle co jak co, ale mycie okien (przynajmniej dla mnie ) jest MEGA męczące, i o ile zamierzam w miarę możliwości nie zmieniać trybu życia, to okien nie ruszę!
Nadal chodzę sobie na zajęcia z salsy, na jogę i pilates... Z wiadomych względów zrezygnowałam z basenu, no i spinning odstawiłam, bo on był jednak bardzo wymęczający
Nisia4 to jak dobrze pójdzie sprawisz sobie najpiękniejszy prezent w życiu!
to jesteśmy (jak to któraś dziewczyna stwierdziła) "bliźniaczymi ciężarnymi" - chyba tak to jakoś było buziak dla Ciebie i Dzidzi
marta1986222 dziękuję ślicznie! Ty też Martusiu jesteś bardzo ładna... No i masz super ciemne oczy, zawsze takie chciałam mieć... Najgorsze że Maleństwo też nie będzie miało, bo TŻ ma zielone

Edytowane przez Filusia88
Czas edycji: 2012-03-12 o 18:14
Filusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:17   #1956
marta1986222
Zakorzenienie

Aha zapomniałam napisać ze powiedziałam szefowi o ciąży i niepotrzebnie się tak bałam gdyż naprawdę szczerze się ucieszył,kamień spadł mi z serca,powiedział ża mam się w pracy nie przemęczać,dbać o nas a w razie czego nie bać się i iść na L4.

Jestem szczęśliwa

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:20   #1957
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Nisia4 to jak dobrze pójdzie sprawisz sobie najpiękniejszy prezent w życiu!
to jesteśmy (jak to któraś dziewczyna stwierdziła) "bliźniaczymi ciężarnymi" - chyba tak to jakoś było buziak dla Ciebie i Dzidzi
Dla Was też buziaczki To w sumie jesteśmy we trzy bo m_moni też ma na 26 września, więc chyba śmiało możemy liczyć, że jednak jesteśmy trojaczkami

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Aha zapomniałam napisać ze powiedziałam szefowi o ciąży i niepotrzebnie się tak bałam gdyż naprawdę szczerze się ucieszył,kamień spadł mi z serca,powiedział ża mam się w pracy nie przemęczać,dbać o nas a w razie czego nie bać się i iść na L4.

Jestem szczęśliwa
To super, to bardzo ważne!
Ja czuję się w pracy jak pączek w maśle
Stary 2012-03-12, 18:23   #1958
karolluki
Raczkowanie

Cytat:

Jestem szczęśliwa
To świetnie że rozmowa przeszła gładko, widać że szef w porządku i to się liczy
Dziewczynki podglądnęłam wam na mailu, fajnie was zobaczyć, same miłe i sympatyczne buźki
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:24   #1959
Asiuulka89
Zakorzenienie

Adunia dla Ciebie. Kciuki abys byla silna

Ale lecicie ... jak obiecalam wrzucilam fotki bo mam swojego lapka

widzialam nowe twarze ale takie mega ladneee przez was mozna popasc w kompleksy

Bafi corcia sliczna
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:25   #1960
tamlin111
Zakorzenienie

Filusia ten Twój pies to taki rozwrzeszczany jest? Bo moi dwaj sąsiedzi mają takie małe stwory i strasznie to głośne stworzenia A ta kuchnia to u Ciebie taka śliczna ?
Stary 2012-03-12, 18:27   #1961
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Tak jak pisałam byliśmy dzisiaj na usg prenatalnym w Katowicach u dr Agaty Włoch, którą oceniam bardzo pozytywnie. Wyniki badań są bardzo dobre, nie ma nic co mogłoby być niepokojące. Okazało się, że moja ciąża jest młodsza niż wynika to z OM, ale nie dziwi mnie to ponieważ zawsze miałam późne owulacje. Więc jest to dla mnie 11 tydzień i 4 dc Dzidziuś to niezły śpioch, dobrze, że chociaż spał tak że można było wszystko zbadać, ale po kilku moich obrotach na łóżku zaczął ruszać rączkami i nóżkami. Możliwe, że to chłopiec Mój mąż oczywiście widział, że on w brzuszku już z wędką siedzi :P
Bardzo się cieszę! no to jesteśmy we 4, bo tamlinka też ma tp.26.09
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:28   #1962
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Was też buziaczki To w sumie jesteśmy we trzy bo m_moni też ma na 26 września, więc chyba śmiało możemy liczyć, że jednak jesteśmy trojaczkami
Czworaczkami moje Panie
moni mnie uprzedziła i przypomniała o mnie
Stary 2012-03-12, 18:30   #1963
Filusia88
Zadomowienie

Martusia jak zwykle potwierdziła się stara zasada że nie ma się co martwić na zapas super się szefunio zachował
m_moni wybacz że Cię przeoczyłam ale fajnie że nas tak dużo
karolluki i Asiulka widziałam fotki - piękne z Was dziewczyny!
a jaka córa podobna do mamy! ehhhh... też już bym chciała takie przynajmniej jedno odchowane mieć
tamlin111 o masz! ale ja jestem nie na bieżąco za to będzie nam strasznie fajnie porównywać brzuszki przy tak zbliżonych datach

Edytowane przez Filusia88
Czas edycji: 2012-03-12 o 18:32
Filusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:32   #1964
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam popoludniowa pora
Was zostawic na troche to naskrobiecie tyle ze szok
u mnie dzis jest dzien placzu ogolnie .. mam dola i wszystko mnie dobija a choroby moja rodzine nie opuszczaja centralnie mam dosyc ..
moje dziecko bedzie klebkiem nerwow tak jak jego mama glowa mi peka brzuch z nerwow boli i chce juz srode i USG (

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:

Jestem szczęśliwa
no to się gościu zachował tak, jak powinien
Stary 2012-03-12, 18:37   #1965
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Brzuch wrzucony - ale walnęłam się w opisie to 14tc5dzien - wiec jak Konczi mówi 15 tydzień leci

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Marta - super że szef zachował się tak sympatycznie - oby tak było zawsze

Niegrzeczna - wdech wydech wdech wydech

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:44   #1966
tamlin111
Zakorzenienie

Bafi jaki Ty masz duży brzuch
Stary 2012-03-12, 18:50   #1967
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Bafi jaki Ty masz duży brzuch
Tamlin on mnie tez przeraza - ale uspokajam w większości to wzdęcie ale fakt, w ciążowych muszę juz lazic bo sie nie mieści mam nadzieję, że nie będę wyglądać na koniec ciąży jak wieloryb

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:54   #1968
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Bardzo ladna ja tez lubie takie koszule.
Jeny dziewczyny Wy juz macie brzuszki, tak o nich piszecie a ja pewnie dopiero za miesiac sie doczekam jak nie pozniej.

Mialam sie zdrzemnac ale nie usne. Denerwuje sie ta wizyta i juz w myslach ukladam monolog co powiedziec tej lekarce.
W ogole to co dzisiaj zjadlam czy wypilam to juz poszlo do wc. Moj zoladek jest pusciutki a i boje sie czegokolwiek tykac
Ja to mam przesrane nie?
Emillia, współczuję ci bardzo, tym bardziej że mam to samo u mnie początek 13 tygodnia a ja męczę się nadal. Czasami wydaje mi się, że wymioty zamiast się zmniejszać to się nasilają Budzę się i pędem do łazienki. Przed zaśnięciem tulenie się do miski to ostatnia czynność kończąca dzień i tak na okrągło. Wściec się można. Na ostatniej wizycie lekarz wspominał mi o lekach i mówił że zapisze je w ostateczności bo podobno nie są obojętne dla rozwijającego się dziecka. a skoro on nie chce ryzykować to ja tym bardziej. czasem sobie myślę że w najgorszym razie wyląduje w szpitalu na kroplówce i tam jakoś mnie podratują bo ja nie daję już sobie sama rady

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynymoze jeszcze mnie przygarniecie,moze jeszcze mie ktoras pamietapisalam,jak przypuszczalam,ze jestem w ciazy.Ciaza jest zagrozona,biore luteine,bo niski poziom progesteronu,ale mam nadzieje,ze bedzie dobrze.Jak tylko potwierdze drugie usg z mila checia sie przylacze,bardzo prosze o instrukcje jak sie przylaczyc
instrukcja jest prosta : pisz jak najczęściej i o wszystkim, nawet jak miałabyś tylko uskarżać się na mdłości i zaparcia czy zechcesz się nagadać się na partnera czy teściówkę. czasem nawet to pomaga

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystko sie zgadza, na tym watku nie udzielalam sie w ogole ze wzgledu na moja sytuacje. Chwilowo nie mam sily pisac co i jak, zrozumcie mnie. Jutro ide do szpitala urodzic moja coreczke. Odezwe sie jak wroce, wtedy wpiszecie mnie w odpowiednie miejsce na liscie... Wiec prosze, poczekajcie jeszcze ten tydzien. Bardzo tesknie za forum, ale niestety musialam przestac subskrybowac. Trzymajcie kciuki za mnie, bo nie bedzie lekko. Pozdrowienia dla wszystkich Mam!
adunia, cały czas jestem z Tobą myślami. często rozmawiam o Was z moim małżonkiem i nie mogę pojąć dlaczego życie jest tak niesprawiedliwe. trzymaj się dzielnie choć teraz wydaje Ci się, że to koniec świata... kiedyś zaświeci słońce. pozdrawiam i całuję

Cytat:
Ufff dziś od rana więcej mam wrażenie naskrobałyście niż przez cały weekend
ale już nadrobiłam
ja poki co na dzika korzystam z maila, bo oglądam tylko a sama nic nie wrzuciłam - jak TŻ wróci z pracy to nadrobimy te zaległości...
Ale proponuję (żeby było w porządku wobec każdej z nas) że np dajemy jeszcze 2 tygodnie na wrzucanie zdjęć i do tego czasu, zmieniamy hasło i nowe otrzymują tylko te kobitki, które coś powrzucały na maila, hm? Jak myślicie dobry pomysł?
Gda moja siostra ma takiego pieska i też już koło 6 lat... Szczeka jakby był opętany i też szczeka na spacerówki mijane na spacerach... za to z dziećmi siostry w domu nie ma problemu - raczej się nimi nie interesuje, choć początkowo był zazdrosny ale to chyba nie ma reguły
Dearlie jestem pod wrażeniem, tyle przeszłaś! a ja narzekam na moje ciążowe objawy godne podziwu że tak szybko wyszłaś z tej okropnej choroby trzymam kciukasy za Dzieciątko, a Ty Kochana myśl pozytywnie, bo inaczej
a poważnie to nastawianie to połowa sukcesu, a i dziecku takie czarne myśli nie pomagają, więc głowa do góry
maggie123 ja pamiętam - na nartach byłaś, tak? tzn towarzyszyłaś ja w lutym byłam w Alpach i jeszcze śmigałam na narciochach (nie bijcie ) na maila może fotki jakieś wrzucę z tej Francji
zgadzam się z tym pomysłem. zabieram głos a jeszcze swoich fotek nie wysłałam obiecuję, wyślę jak tylko będę miała możliwość. jestem w trakcie przeprowadzki więc mam tu burdel nie z tej ziemi. dziwne, że sama się w tym wszystkim odnajduję

tylko z drugiej strony nie popadajmy w przesadę, nie twórzmy coraz to nowszych ograniczeń, które tylko spowodują, że sporo dziewczyn się wykruszy. nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli, tzn, np żeby po tygodniu czy dwóch któraś nie wpadła na pomysł, że dostęp na maila tylko dla dziewczyn powyżej iluśtam postów. bo można przekombinować. mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam i zrozumiecie moje dobre intencje

a u mnie oprócz rzyganka, o którym pewnie każda już wie , doszła zgaga (ale to chyba dlatego, że mdłości próbuję zagłuszyć cukieraskami
akurat w biedronce jest promocja na mieszankę wedlowską jakby któraś była zainteresowana

a jak ja ładnie chodzę na zakupy... mówię Wam, cyrk dosłownie. najpierw do jednego sklepu, pędem do samochodu, gdzie mam miskę i... wiadomo co później do drugiego sklepu i znów do samochodu i tak aż obejdę wszystkie sklepy nie śmiejcie się ale to jedyny sposób bym zrobiła teraz jakiekolwiek zakupy

a do tego wszystkiego doszła bezsenność. zasypiam ok 20 a ok 22 jest już po śnie. do samego rana przewracam się z boku na bok. macie na to jakiś sposób? w dzień też nie nadrobię, może z 15 minut uda mi się zdrzemnąć i to wszystko. pomożecie?

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-03-12 o 18:58
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:54   #1969
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Tamlin on mnie tez przeraza - ale uspokajam w większości to wzdęcie ale fakt, w ciążowych muszę juz lazic bo sie nie mieści mam nadzieję, że nie będę wyglądać na koniec ciąży jak wieloryb
Tu jesteś taka szczuplutka, a tu brzuszek mnie też zaskoczył
Stary 2012-03-12, 19:02   #1970
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
A w pierwszej ciąży jak było? Dużo przytyłaś, brzuch duży był?

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a jak ja ładnie chodzę na zakupy... mówię Wam, cyrk dosłownie. najpierw do jednego sklepu, pędem do samochodu, gdzie mam miskę i... wiadomo co później do drugiego sklepu i znów do samochodu i tak aż obejdę wszystkie sklepy nie śmiejcie się ale to jedyny sposób bym zrobiła teraz jakiekolwiek zakupy

a do tego wszystkiego doszła bezsenność. zasypiam ok 20 a ok 22 jest już po śnie. do samego rana przewracam się z boku na bok. macie na to jakiś sposób? w dzień też nie nadrobię, może z 15 minut uda mi się zdrzemnąć i to wszystko. pomożecie?
Biedactwo jak Ty to znosisz?????? Ja miałam szczęście nie rzygać w obu ciążach więc bardzo, bardzo Ci współczuję, bo ja ciąży nie odczuwam wcale. Mogłabym całe życie w niej chodzić.
Sen też mam wspaniały więc nie pomogę.
Ale jak to jest, że jednym nic nie dolega a inne biedactwa wszelkie możliwe katusze przechodzą.
Stary 2012-03-12, 19:05   #1971
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
prawda ze fajną sobie kupiłaaam? prawdaaa? powiedzcie że tak http://allegro.pl/am998-koszula-ciaz...186785504.html
bardzo fajna. ja tez lubie koszule, mozna z nim kabinowac fajnie.

mysle ze jak juz bedziemy mialy wieksze brzuszki to bedzie super sobie wrzucac zdjecia i inspirowac sie w kwestii ubraniowej. ja juz mysle jakie zestawy sobie wymysle. co z czym polacze, bo chce sie ubierac fajnei w ciazy. a zreszta teraz to sie kupi wieksza tunike i juz nie trzeby typowych ubran ciazowych. zakupilam juz spodnie rurki z h&m i sa super!!! bede pewnei cala ciaze w nich smigac.

Cytat:
prenatalne w 11tc i 4 dni( czyli 12 tc) ? nie za wczesnie?

Cytat:
Brzuch wrzucony - ale walnęłam się w opisie to 14tc5dzien - wiec jak Konczi mówi 15 tydzień leci
czyli jak mam jutro 12 tc to znaczy ze 13 mi sie zacznie??!! bo nie czaje logiki.

zadzwonilam do ginka zeby sie umowic na prenatalne i o zgrozo 200eur to badanieno ale zrobic musze i bardziej chce. ale moje pytanie brzmi: je sie robi w 13 tc, czyli jak mi ginek zrobil termin na 15.03 to bedzie moj 12tc i 2 dni (czyli 13 tc) to mozna juz czy zrobic na za tydzien czyli na 22.03.

plis podpowiedzcie mi cos, bo jutro musze potwierdzic wizyte z rana.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:05   #1972
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

nie obraz sie, ale to musi naprawde komicznie wygladac
zycze duzo sily jeszcze troche i napewno mdlosci odejda w zapomnienie mi rzyganko przeszlo jakies 2 tygodnie temu a tak to mialam przeboje ze balam sie cokolwiek zjesc

IGA

Maja

Stary 2012-03-12, 19:08   #1973
emillia006
Zadomowienie

A wiec jestem juz po wizycie. Oczywiscie wyzalilam sie jak to moja ciaza jest ignorowana i dlaczego nikt dopochwowo nie sprawdzil mi co sie dzieje!
GP dala mi skierowanie do szpitala na jeszcze jedno usg, tym razem ma byc dopochwowo. Co do zwolnienia lekarskiego to powiedziala, ze przez 7 dni go nie potrzebuje a jezeli bedzie sie cos dzialo niepokojacego to wtedy mi go wystawi. No nic zadzwonilam do pracy i powiedzielam, ze jutro nie przychodze a w srode mam scan (srode i tak mam wolna) i jezeli moje plamienia sie utrzymaja to zostane w domu tak dlugo jak potrzeba.
Co do mdlosci to nic mi nie moze poradzic, bynajmniej do 12go tygodnia a pozniej moze jakies tabsy przepisze.
Jak widac bez zadnych rewelacji ale znowu zobacze moje Okruszka. Mam nadzieje, ze z nim wszystko OK
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:08   #1974
lidka0308
Zadomowienie

Witam dziewczyny po baaardzo długiej nieobecności! nawet nie będę próbowała nadrobić tych wszystkich stron, które naskrobałyście, ale postaram się teraz być na bierząco. Przeprowadzaliśmy się z mężem do nowego lokum i nie miałam tu netu aż do wczoraj, bo zmieniałam dostawcę i musiałam czekać na rozwiązanie umowy i podpisanie nowej a tu tymczasem czytam, że jakieś niefajne pomysły powstają, żeby kogoś wypisywać z listy uczestników forum
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:11   #1975
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
A wiec jestem juz po wizycie. Oczywiscie wyzalilam sie jak to moja ciaza jest ignorowana i dlaczego nikt dopochwowo nie sprawdzil mi co sie dzieje!
GP dala mi skierowanie do szpitala na jeszcze jedno usg, tym razem ma byc dopochwowo. Co do zwolnienia lekarskiego to powiedziala, ze przez 7 dni go nie potrzebuje a jezeli bedzie sie cos dzialo niepokojacego to wtedy mi go wystawi. No nic zadzwonilam do pracy i powiedzielam, ze jutro nie przychodze a w srode mam scan (srode i tak mam wolna) i jezeli moje plamienia sie utrzymaja to zostane w domu tak dlugo jak potrzeba.
Co do mdlosci to nic mi nie moze poradzic, bynajmniej do 12go tygodnia a pozniej moze jakies tabsy przepisze.
Jak widac bez zadnych rewelacji ale znowu zobacze moje Okruszka. Mam nadzieje, ze z nim wszystko OK
nic sie nie martw napewno jest oki, chociaz wiem latwo mowic, sama sie zamartwiam ale trzeba myslec pozytywnie
czy tylko ja z Was jestem na zwolnieniu od poczatku ciazy? i obijam sie w domku??
u mnie w pracy taka polityka i chronia kobiety od poczatku ciazy , maja odpoczywac i dbac o dzidziusia ale z drugiej strony mozna zglupiec w tym domu

IGA

Maja

Stary 2012-03-12, 19:11   #1976
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

aga_ton: ale masz sposob z ta miska w samochodzie! kobiety sa super zawsze sobie poradza!!

ja tez mam kiepski sen, i do tego koszmary mnie mecza. ostatnio tak krzyczalam ze mi sie tz zbudzil i mnie zaczal przytulac i uspokajac a serce mi łomotało ze hej. a rano to tez po snie mam. i tylko z boku na bok sie wierce i czekam az juz bede albo mega glodna albo mega do wc bede musiala.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:12   #1977
lidka0308
Zadomowienie

i jeszcze jakiegoś maila macie, gdzie można was pooglądać i ja bym z chęcią wrzuciła swoje zdjęcie i popatrzała na was ale skoro tyle czasu nie pisałam to nie wiem czy jestem uprawniona?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:14   #1978
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A w pierwszej ciąży jak było? Dużo przytyłaś, brzuch duży był?

Biedactwo jak Ty to znosisz?????? Ja miałam szczęście nie rzygać w obu ciążach więc bardzo, bardzo Ci współczuję, bo ja ciąży nie odczuwam wcale. Mogłabym całe życie w niej chodzić.
Sen też mam wspaniały więc nie pomogę.
Ale jak to jest, że jednym nic nie dolega a inne biedactwa wszelkie możliwe katusze przechodzą.
tamlin, dziękuję kochana. jak ja to znoszę? sama nie wiem, jakoś tak idzie z dnia na dzień czasem wyję nad miską i zapieram się, że maluszek będzie jedynakiem a jeszcze teściówka mi nad uchem gdacze, że ciąża to nie choroba i żebym się ruszyła bo przy porodzie będę miała ciężko. a gdzie jeszcze do porodu moja mama nie lepsza, zamiast mnie pocieszać to lamentuje razem ze mną. i jak tu się nie załamać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:20   #1979
sylwia-0071
Raczkowanie

witam
od czwartku mam straszne bóle głowy, paracetamol nie pomaga dziś mąż kupił mi w aptece jakiś chiński specyfik do smarowania skroni. oby pomógł!!!

miewam migreny od połowy podstawówki i jakoś nauczyłam się z tym żyć ale ten ból co czuje teraz to masakra

nie mam siły na nic
sylwia-0071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:22   #1980
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
prenatalne w 11tc i 4 dni( czyli 12 tc) ? nie za wczesnie?

zadzwonilam do ginka zeby sie umowic na prenatalne i o zgrozo 200eur to badanieno ale zrobic musze i bardziej chce. ale moje pytanie brzmi: je sie robi w 13 tc, czyli jak mi ginek zrobil termin na 15.03 to bedzie moj 12tc i 2 dni (czyli 13 tc) to mozna juz czy zrobic na za tydzien czyli na 22.03.

plis podpowiedzcie mi cos, bo jutro musze potwierdzic wizyte z rana.
Prenatalne robi się od 11 do 14 tc. tak więc 12t+2 jak najbardziej jest ok. Ja mam za tydzień równo, jak będę miała dokładnie 13 tygodni.
A te 200 euro to szok po prostu.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny po baaardzo długiej nieobecności! nawet nie będę próbowała nadrobić tych wszystkich stron, które naskrobałyście, ale postaram się teraz być na bierząco. Przeprowadzaliśmy się z mężem do nowego lokum i nie miałam tu netu aż do wczoraj, bo zmieniałam dostawcę i musiałam czekać na rozwiązanie umowy i podpisanie nowej a tu tymczasem czytam, że jakieś niefajne pomysły powstają, żeby kogoś wypisywać z listy uczestników forum
A dlaczego nie fajne pomysły. Lista dotyczy mam udzielających się, a jeśli od kiedy jest wątek czyli od 27 lutego ktoś napisał raz, a poza tym sobie tylko nas czyta, to usunięcie jest logiczne. W inny sposób na liście powstaje bałagan.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ja tez mam kiepski sen, i do tego koszmary mnie mecza. ostatnio tak krzyczalam ze mi sie tz zbudzil i mnie zaczal przytulac i uspokajac a serce mi łomotało ze hej. a rano to tez po snie mam. i tylko z boku na bok sie wierce i czekam az juz bede albo mega glodna albo mega do wc bede musiala.
Ja mam na zmianę koszmary i sny erotyczne, a wręcz porno. Dziś akurat było dwa w jednym. Dla seksu z użyciem nowego wibratora z facetem któremu prowadzę księgowość ( część porno i to w wersji hard ) nie odebrałam Pauli z przedszkola i opieka społeczna ją zabrała ( koszmar z morzem łez i krzykami ). I tak co kilka nocy.
Poza tym śpię jak dzieciak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości